|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  212 213 [214] 215 216   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
21.1.2012 12:11:50   
kokosh
se nasa porodna zgodba...

V noci s sobote na nedeljo so me okoli 2h ponoci prebudili krci v trebuhu, ki so do jutra napredovali na slabih 10 min. Ker sem bila cez rok, sva z MM odsla v porodnisnico v PO (sprememba odlocitve za porodnisnico je bila sprva intuitivna, ampak se je kasneje nasel kup utemeljenih razlogov zanjo). Ob prihodu v p so popadki izginili, jaz pa odprta za 1cm. In sva sla nazaj v Lj. Tisto nedeljo je potem sledilo nabiranje kilometrov na podplatih :D popoldne so obcasni popadki spet prisli in se ponoci stopnjevali na 5 min. In sva sla v P, kjer so ob priklopu na CTG spet izginili. Obdrzali so me na oddelku, kjer smo zaman lovili dogajanje na CTG. V noci na torek so bili na max 8 min do jutra in odpiranje je po se dveh noceh napredovalo do 2(!) cm, cez dan spet nic. Zvecer spet ista zgodba, ki pa je k sreci ob 2h ponoci dobila napredovanje z odtekanjem vode. Kako to zgleda - priblizno zlica prozorne tekocine nedolocljivega vonja se uliva ob popadku ali ob vstajanju (tocno ves, kdaj se ulije). Popadki so se koncno zaceli gostiti z 8 min proti sanjskim 5, ki so vstopnica v porodni oddelek. Vse popadke v zadnji noci sem presopihala med hojo po sobi, saj so bili leže neznosni. Ob 5h zjutraj sem priromala na porodni oddelek, kjer so poooocasne priprave potekale do 7h, ko so me v druzbi MM namontrirali na vse cevke in kable na porodni postelji. Kljub prvotnemu odporu do EA in prepricanosti v cimbolj naraven porod sem se navsezadnje odlocila zanjo. Bila sem enostavno prevec izcrpana in utrujena od dogajanja preteklih 4 noci. Od tu naprej je pa klisejsko lepo. Celo dopoldne je sijalo sonce v porodno sobo, osebje je bilo prijetno pomirjujoce, bolelo ni nic, cutila sem napredovanje otrocka po porodni poti, MM je bil zacuden, da sploh nisem nic tecna, iztis je bil sicer naporen, ampak nic posebnega in nebolec... Prerezu presredka sem se za las izognila na racun majhne raztrganine (1 siv), klistir bi pa lahko odklonila.

Tako je po uradno 8h poroda na beli dan prisel najin fantek (11.1., 3660, 53).

Od sobote sva doma. Medtem smo imeli obisk patronazne sestre, hiperprodukcijo mleka, zastoj in mastitis na obeh dojkah. Izredne razmere se pocasi umirjajo (kolicina mleka nekoliko upadla, vrocina tudi, od crpalke razzrte bradavice se obnavljajo ...), tako da upam, da bodo stvari stekle kot je treba. Pri TT>38 st. nisem dojila, potem sem na obeh dojkah hkrati zaradi redukcije kolicine, zdaj bom pa nadaljevala izmenicno na eni in drugi...

Malcek je buden 1-3h, potem pa spi po navdihu 2-4h. Ce mi ga ponoci uspe nafintirati in podojiti v temi, preden se predrami, vsi skupaj spimo 5h :D :D zbujam ga ne za obroke, je, ko se zbudi sam.

Cestitke svezim mamam in prijazne porode cakajocim :)

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5326
   RE: Januar 2012
21.1.2012 12:59:23   
lily32
ursah, vijolica, nasveti za lažje uspavanje: zavita user posted image pred dojenjem v dekico in ko zaspi, ga skupaj z dekico položita v posteljico.

user posted image se ponavadi zbudijo, ker jih položimo v hladno posteljico.
Baje pomaga (sama nisem preizkusila), če v posteljico položiš svojo spodnjo majco, ki si jo nosila prejšnji dan, saj user posted image na začetku svojo mamo spoznajo po vonju. Nekatere s termoforjem segrejejo posteljico.

Nasvete za zaspančke - žgečkanje, božanje, nežno ščipanje pa sta že dobili.

Srečnouser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5327
   RE: Januar 2012
21.1.2012 15:28:48   
trnuljčica
Janchek in binca čestitkeuser posted image user posted image user posted image .

Kimica upam da si/boš dobro opravila.

Ursah moja user posted image spi natančno tako kot ti opisuješ. Meni se ne zdi s tem nič narobe.user posted image   Mala napreduje, pridobiva na teži, polulanih ima dovolj pleničk... Skratka vse ok. Ritem pa ima kot ima. Naša  podnevi dopoldan naredi 3-5 urni interval 1-2x. Ponoči pa se zbuja na 5 min- ko jo položiš not do 30 ali 60 minut.

Sin je v p, ko so ga hranili z AM 1 teden, res imel tak cikel spanja budnosti kot ga ti želiš (3 ure spanja, Am, 3 ure spanja...). A ni šans da grem na AM zaradi tega - mi smo zelo kmalu  samo fasali alergijo s  krči zaradi tega.In tega ne privoščim nobenemu.  Posledično je potem spal katastrofalno ponoči, čez dan NIČ (od 4 tedna).

Malo moti  predvsem rigec- ne gre in ne gre, če pa gre pa se razhudi in razbudi in ponovno hoče sesat. Edino poliva sedaj količinsko manj.  Je pa res da polije kdaj tudi podnevi in to po 3  urnem spanju...
Tako spi  ob dvignjenem vzglavju- že v intenzivni enoti, gretju postelje s termaforjem, uporabi dekice med dojenjem s katero jo odložim v posteljico in dodatno nameščenem elek. radiatorju...Je res temperaturno občutljiva. Zazna že temperaturno razliko med dnevno in predsobo... Pa svoje gate mora imeti vedno goruser posted image - pleničko, ker če ne se razkuri in je vsa rdeča od razburjenja- med previjanjem...

hA, HA, patronažna je zaključila kopanje po 1 minuti, ker je mala tako kričala- kot vedno, ko je brez plenice, da je patronažni prav teklo s čela in mi jo po hitrem postopku vrnila.user posted image Je rekla, da je mislila, da je kaj narobe z njo...user posted image Pol se je spomnila,da sem imela prvega sina ki se je jokal cele noči in pol dneva- groznooo... IN sem si pri sebi  mislila, če pa tega sicer huronskega jokca ne zmore za 5  minut, kje so vsi tisti pametni sedaj, ko sem imela takega, ki se je tako skupaj jokal 1 do več ur... Takrat se ji je pa to zdelo normalno...user posted image

Jaz sem to nočno ne/spanje - pomoje ima zamenjan dan za noč rešila tako, da  greva skupaj spat, ko okoli polnoči obupam in me že rana od cr boli od nošenja. Slaba stran je , da potem pač polije. Da ne govorim o moji kvaliteti spanja, ko stalno gledam, če sem jo prekrila, če diha, da ni polila, ... Vseeno jo očitno to, da je ob meni pomiri in kljub temu, da ne rigne, zaspi... Eno noč pa res ni mogla tako, verjetno zaradi ravne podlage, in  je vsa zaspana in zmatrana takrat ob treh ponoči zaspala v svoji posteljici z dvignjeno podlago. Kar bi po moje bilo zanjo najboljšeuser posted image - zaradi refluksa. Ampak na svojo posteljo je alergičnauser posted image . Veliko raje podnevi spi v  ležalniku v dnevni.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 21.1.2012 15:40:49 >

(odgovor članu binca4)
Neposredna povezava do sporočila: 5328
   RE: Januar 2012
21.1.2012 15:45:46   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Dojenje nam (se mi zdi) še ne teče dobro; kljub temu, da že imam eno hčerkico, nam prvič ni steklo, zato niti ne vem še ali je to v redu ali ne, ampak mala je daleč od urnika "poje-spi 3 ure-poje-spi 3 ure...), ampak imamo cikle maratonskega dojenja, v katerem mi drema v naročju (in se zbudi, ko jo odložim), ali zaspi za 1/2-1 urco, nato pa pride obdobje, ko spi po 3-5 ur skupaj. Zato me zelo zanima, tiste ki ste že mamice, ali je tudi pri vas tako? Patronažna je svetovala (kot tudi v P), da naj jo ne dojim pogosteje kot na 2-3 ure, in to po 15 min na eni strani, ampak nihče pa ne pove, kaj narediš v tistem vmesnem obdobju, ko otrok tudi išče dojko in ne mara dude user posted image . Jo pa tudi malo muči kakanje in vetrovi, takrat se ful napenja in trudi...


Pozabi, kaj ti govorijo in poslušaj potrebe otroka. Otrok nima urnika. Tudi naša se je podobno kot tvoja dojila včasih na eno in včasih na 5 ur.



Se podpišem.user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5329
   RE: Januar 2012
21.1.2012 16:15:57   
ursah
Oj,

hvala vsem za odgovore in nasveete user posted image . Tisto z žgačkanjem, drezanjem itd. med dojenjem itak prakticiram, ker sicer bi mi zaspala po dveh minutah, tako da poskušam, da čim več spije. Ugotavljam, da se najlepše podoji (aktivni čas vlečenja in požiranja je najdaljši), če med dojenjem mine par ur. Seveda to ne gre, razen če spi, poskušam pa danes tako, da jo ne priklaplajm pogosteje kot na uro, razen če se res ne razjezi...se mi zdi, da na ta način potem bolj aktivno sesa, kot če jo imam nenehno priklopljeno. Bom pa res probala tole z dekico, termofor pa dobim jutri user posted image . Saj mi sicer ni problem, ampak ponoči je pa res malo naporno...sicer poskušam nadoknadit podnevi, ampak malo moram biti tudi s starejšo hčerkico, ki se še navaja sestrice in ful išče pozornost, pa tudi sicer podnevi težko spim.

Še eno vprašanje za mamice (saj verjetno je tudi to običajno, sem že malo pozabila...): kaj pa "počnejo" vaši v obdobju budnosti? Med vsakim daljšim ciklom spanja je namreč potem budna od 1-3 ure, in zaenkrat tu še nismo v fazi, ko bi bila lepo zadovoljna odložena v svojem ležalničku v dnevnih prostorih). V tem času je namreč precej nezadovoljna (razen seveda, če ni priklopljena na mami-dudo, ker svoje ne mara), kratek čas pomaga nošenje in petje, sicer pa je jok, ki ga rešimo z dojko...

Drugače pa lepo napredujemo, v torek preverimo s patronažno, če pridobiva na teži.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5330
   RE: Januar 2012
21.1.2012 16:31:07   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Še eno vprašanje za mamice (saj verjetno je tudi to običajno, sem že malo pozabila...): kaj pa "počnejo" vaši v obdobju budnosti? Med vsakim daljšim ciklom spanja je namreč potem budna od 1-3 ure, in zaenkrat tu še nismo v fazi, ko bi bila lepo zadovoljna odložena v svojem ležalničku v dnevnih prostorih). V tem času je namreč precej nezadovoljna (razen seveda, če ni priklopljena na mami-dudo, ker svoje ne mara), kratek čas pomaga nošenje in petje, sicer pa je jok, ki ga rešimo z dojko...



Včasih je pridna v ležalniku in opazuje- to ko je fajn spala- ponavadi dopoldne. Včasih, večinoma pozno popoldan in zvečer pa bi se crkljala in imela svojo ,dudo,če ne je jok in šobika. Skratka kot tvoja.user posted image Vidim da so si v osnovi podobni.user posted image Male cartice.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 5331
   RE: Januar 2012
21.1.2012 17:41:44   
vijolica2
A ve že daste otroke v ležalnik spati? meni so rekli da je najbolje vsaj pri 2 mesecih??

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5332
   RE: Januar 2012
21.1.2012 18:30:43   
martythezebra
Ja mene tut zanima kdaj lahko user posted image  daš v ležalnik. Meni se zdaj zdi še malo prekmalu, sam bi ga blo pa v dnevni fajn kam odložit.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5333
   RE: Januar 2012
21.1.2012 20:02:27   
Trobentica_
Kakor sem jaz brala, je tako, da v ležalnik, ki se ga da nastaviti v popolnoma ležeč položaj, se ga lahko da že takoj. Naj bi bil pa čimmanj časa v njem in ne kar ves čas. Toliko da lahko kaj postoriš, pa da te otroček vmes gleda, recimo ko kuhaš, greš na wc ipd.... Ker mora še vseeno imeti (to je iz enega članka na netu) "možnost svobodnega gibanja, možnost poizkušanja gibanja in možnost učenja in ponavljanja novih gibalnih vzorcev, s katerim napreduje v gibalnem razvoju", zato ležalnik JA, ampak čimmanj.

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 21.1.2012 20:10:11 >

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 5334
   RE: Januar 2012
21.1.2012 21:21:37   
Kasija
pozdravljene!

čestitke vsem novim mamicam user posted image

ursah moja se doji točno tako kot si opisala. jaz jo dojim po občutku in njenih pobudah. čez dan je zelo nenavdušena nad mojimi poskusi, da bi jo budno odložila v košarom od vozička, ki jo imam na kavču. jo pa nosim v slingu in tam zaspi vedno. pa v vozičku na sprehodu tudi načeloma spi. če ne spi, pa hoče biti pri meni ali možu v naročju.

kategorično je odbila nočno spanje v svoji postelji. spi pri meni oziroma jo spečo prestavim tudi v košaro od vozička, ki jo imam ponoči v njeni posteljici. sicer pa ponoči spi - se podoji na 2-3 ure in spi dalje. jaz pa tudi. sicer pa zvečer zaspi nekje do 21h in potem se zbudi cca ob 23h, 2h, 5h. potem pa proti jutru je bolj budna ampak se jo da prepričat, da še do 7h ali 8h potegneva.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 5335
   RE: Januar 2012
21.1.2012 21:43:29   
trnuljčica
Naš ležalnik je raven, vendar ji moram dvignit zgornji del kot pri postelji zaradi refluksa. Seveda je na boku. Že tako stalno kolca, kašlja, poliva... Skratka se muči. Se že sprašujem kako naj priredim košaro, ker ravno ne bo dobro...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 5336
   RE: Januar 2012
22.1.2012 6:39:18   
vijolica2
Ja moj tudi veliko kolca.

Punce, katere vložke ve uporabljate pri čišči? ste še vedno na vir? (mogoče sem postavila malo inti.vpr. za nekatere)

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5337
   RE: Januar 2012
22.1.2012 9:56:05   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

kategorično je odbila nočno spanje v svoji postelji. spi pri meni oziroma jo spečo prestavim tudi v košaro od vozička, ki jo imam ponoči v njeni posteljici. sicer pa ponoči spi - se podoji na 2-3 ure in spi dalje. jaz pa tudi. sicer pa zvečer zaspi nekje do 21h in potem se zbudi cca ob 23h, 2h, 5h. potem pa proti jutru je bolj budna ampak se jo da prepričat, da še do 7h ali 8h potegneva.


Se mi zdi, da imajo ti mali radi, da so bolj na tesnem kot v maminem trebuščku. user posted image Tudi jaz sem svoji dve imela do meseca in pol v prenosni košari/torbi v posteljici. Jima je tako bolj pasalo.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Naš ležalnik je raven, vendar ji moram dvignit zgornji del kot pri postelji zaradi refluksa. Seveda je na boku. Že tako stalno kolca, kašlja, poliva... Skratka se muči. Se že sprašujem kako naj priredim košaro, ker ravno ne bo dobro...


Kakšno košaro pa imaš?
Je res zoprna zadeva to polivanje in bruhanje. user posted image Če se zdaj spomim, da sva se včasih obe preoblekli tudi po 5 na dan, sem srečna, da je minilo.

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Ja moj tudi veliko kolca.

Punce, katere vložke ve uporabljate pri čišči? ste še vedno na vir? (mogoče sem postavila malo inti.vpr. za nekatere)



Za kolcanje včasih pomaga, če mu daš malo prekuhane vode, da jo popije po žlički, ali da se še malo podoji. Čeprav včasih pa nič ne pomaga. user posted image

Jaz sem uporabljala vložke Catherine.



(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 5338
   RE: Januar 2012
22.1.2012 10:04:17   
lily32
Moram nekaj vprašati: Ali vas moti, da klepetam z vami?

Res sem malo skočila v vašo skupino. Najprej sem prišla nekajkrat malo počekirat, kako je s nekaterimi posameznicami, ki jih "poznam" z drugih forumov, potem pa ste mi prirasle k srcu, ker tako lepo klepetate. Moje mesečna skupinica se je že sredi nosečnosti preselila na FB, ki ga pa jaz ne maram. user posted image
Zato prosim, če sem lahko vaša pridružena članica z malo večjim user posted image . Če vas pa moti, se bom umaknila. Pa brez zamere, če sem bila vsiljiva s svojimi komentarji.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5339
   RE: Januar 2012
22.1.2012 10:20:12   
coca cola
Pozdravljene
Jaz sem še v enem kosu, mali noče ven, čeprav imam še 1 teden do roka bi ja da kr gre user posted image , saj po nuhalni imam rok 23.1.. Upam, da se ne zavleče preveč v februar.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5340
   RE: Januar 2012
22.1.2012 10:23:38   
trnuljčica
Lili mislim da nobene ne moti. Več nas je boljše je. Sedaj je že zamrlo, ko al rojevamo, al pa se prilagajamo.

Košara je Quinny.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5341
   RE: Januar 2012
22.1.2012 10:46:35   
Mistica
Trobentica je sporočila, da se tudi oni že crkljajo. Danes zjutraj sta dobila prekrasnega fantka!

ISKRENE ČESTITKE, NAJ BO ZDRAV IN VESEL FANTIČ!




(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5342
   RE: Januar 2012
22.1.2012 11:03:10   
lily32


trnuljčica, kaj pa da kupiš tako blazino (http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/za-vecje-udobje-dojencka-in-mamice/delta-blazina-za-spanje/4040435400653404043) in jo odrežeš tako, da bo šla v košaro?

trobentica, čestitke! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 22.1.2012 11:07:08 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 5343
   RE: Januar 2012
22.1.2012 11:18:23   
beti 1
Lilly meni sploh ni potegnilo, da si se na novo vključila v debato, ker jih je bilo kar nekaj le zelo občasnih. Dobrodošla. Sama sem sicer tudi na FB, pa mi RR veliko bolj leži.

Polivanje: dobro poznam, prav zato sem si tudi izbrala košaro na vozičku, ki ima možnost spreminjanja naklona cele košare. Čeprav naša HB ne poliva, ima včasih težave s podiranjem kupčkov, pa je nekaj časa tečna, pa veliko kolca, ampak poliva pa res ne.

Krčki: naša jih je imela prvi dve noči po prihodu domov, pa potem ene parkrat preko dneva, sem na drugih debatah prebrala, da mamice dajejo bio-gaia kapljice user posted image  za preprečevanje krčkov, sva poskusili in res deluje.

Odlaganje preko dneva: tudi naša je praktično cel dan v košari od vozička. Ležalnika nimam, ker enostavno ni prostora, je pa košara od vozička menda taka, da se jo da uporabiti tudi namesto ležalnika, moramo še sprobat če je to res. Naša se tudi do 15 min zaposli s svojimi rokicami, ki jih ima zelo veliko pred obrazom, dokler je imela še ponoči obdobja budnosti je bila bolj tečka, sedaj preko dneva se pa, sploh preko vikenda, nonstop nekaj dogaja, tako da ji ni dolgčas. Tudi ponoči spi v košari od vozička, ki jo dam v njeno posteljico. Sling moramo pa še sprobat.  Novorojenčki nekaj vidijo le na razdalji do 20 cm, menda jim je zato pogosto neprijetno, če spijo v večji posteljici. Lahko to rešiš s tem, da posteljico predeliš in spi prečno, ali pa tako, da ga daš spat bližje stranici v katero je obrnjen. Priporočajo oblogo ali vsaj kako slikico pred očmi, gledanja skozi rešetke od posteljice naj user posted image  nebi marali.

Vložki: čeprav imam čišče večinoma le še za vzorec z veseljem uporabljam Vir Nature, po mojem so neprimerljivo boljši kot Vir 80. So večji, mehkejši, samolepljivi, manj se mečkajo, imajo gostejšo mrežico, pa še strani ne moreš falit. So pa isto bombažni. Priporočam!!!

Trobentica: čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

Katera bo pa zdaj seznam urejala?

A bi se počasi preselile na forum starši čvekamo in tam nadaljevale z debato?


(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 5344
   RE: Januar 2012
22.1.2012 11:46:34   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Moram nekaj vprašati: Ali vas moti, da klepetam z vami?

Res sem malo skočila v vašo skupino. Najprej sem prišla nekajkrat malo počekirat, kako je s nekaterimi posameznicami, ki jih "poznam" z drugih forumov, potem pa ste mi prirasle k srcu, ker tako lepo klepetate. Moje mesečna skupinica se je že sredi nosečnosti preselila na FB, ki ga pa jaz ne maram. user posted image
Zato prosim, če sem lahko vaša pridružena članica z malo večjim user posted image . Če vas pa moti, se bom umaknila. Pa brez zamere, če sem bila vsiljiva s svojimi komentarji.



Z moje strani si več kot dobrodošla, saj si mi že večkrat pomagala in vem da mi še bošuser posted image ker imaš več izkušenj kot me in tega se ne bomo branile.

A ve punce ko ponoči dojite imate čisto temo? ali normalno luči prižgete? Jih previjate tudi ponoči?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 22.1.2012 11:54:43 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5345
   RE: Januar 2012
22.1.2012 13:16:25   
Mistica
Tudi Kimica že ziba, in sicer punčko, ki je prav tako prijokala danes ponoči.
ČESTITKE TUDI NJIM!!!


Seznam - če ima katera čas, ga lahko prevzame. Trobentica je v P, jaz pa ne utegnem še...

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5346
   RE: Januar 2012
22.1.2012 15:39:05   
wessna
https://sites.google.com/site/vesnabee/ ugodno prodajm otroška oblačila..

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 5347
   RE: Januar 2012
22.1.2012 17:15:43   
ursah
Jaz jo ponoči previjam po hranjenju - v bistvu po eni dojki, če slučajno po tadrugi zaspi, tako da se mi vmes malo zbudi in da jo hkrati ne zbujam kasneje. Smola je seveda, če se po ta drugi še 1x pokaka user posted image . Drugače pa ponoči vedno prižigam samo nočno lučko, tako da je malo svetlobe, to je en del navajanja na razlikovanje dneva-noči. Sicer so še premali za razlikovanje, ampak vseeno. Pa tudi meni odgovarja ponoči dojenje v diskretni svetlobi, ker medtem, ko čakam, da zaspi dovolj trdno, da jo preložim v njeno posteljico, še sama zadremam pri lučki...

Naše dete pa danes že cel dan samo spi...upam, da ne bo ponoči bedela...

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 5348
   RE: Januar 2012
22.1.2012 17:44:56   
miami10
Dojenje-jst dojim na 3ure oz. ko se zbudi...to je lahko tudi 4ure (to je predvsem ponoči)...dojim iz ene dojke, in sicer jo prej stiskam-da vidim da priteče bolj temno obarvano mleko, ki naj bi bilo tisto pravo (user posted image se doji se cca 10-15min)potem pa si še izbrizgam (cca 20ml)-ker se full bojim mastitisa, pa mam full mleka...Tak način dojenja ima od petka, in od takrat tudi spimo ponoči (HB in upam da se nisem prehitro pohvalila), ker prej je pa ponoči full jokala in sem ji dala dojko tudi na 1uro in pol pa so se težave samo vlekle...ker se je preveč najedla...mleko je na začetku kar teklo in seveda je tisto pogoltala, potem pa se naprej in želdček je bil prehitro poln...zdej pa se moram malce pomatrat in se tudi bolje ter hitreje naje.
Imamo še občasne težavice popoldan (zgleda takrat najbolj prebavla), ko se "sprdi" in ko podre kupče ke potem veliko bolje.

Vložki-uporabljam vir80 in pa privat (te smo dobili v porodnišnici), pa moram res da z vir80 nisem preveč zadovoljna, saj me spodaj potem vse peče.

LUČ-ponoči ko dojim in previjam vedno prižge luč. Babica v porodnišnice je rekla da se otroci počutijo bolj varno podnevi ko so luči in vse ropota, in zato baje tudi lažje spijo podnevi.

Previjanje-previjam jo vedno pred dojenjem. Ko se zbudi jo najprej previjem in potem podojim (iz čiste moje logike, da tudi jaz lažje jem čista kot pokakana...)

ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 5349
   RE: Januar 2012
22.1.2012 17:47:08   
Kasija
lily32 dobrodošla! jaz sem tudi ušla iz foruma, ki se je preselil na fb. koliko pa je star tvoj otrok?

vijolica2 ponoči imava kar celo noč rahlo priprta vrata (3cm) in tako ostane celo noč. ponoči je ne previjam. razen seveda, če ji gre čez. kar se je parkrat zgodilo čisto na začetku. zdaj pa se ne več.








(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  212 213 [214] 215 216   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  212 213 [214] 215 216   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?