|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
23.1.2012 18:02:20   
jeannetka
ronja...čeprav te ne poznam, zelo rada berem tvoje poste in upam, da bo novorojenček priden, da ne bomo prikrajšani za tvoje pisanje :)

Čestitke vsem članom in veliko lepih trenutkov.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5376
   RE: Januar 2012
23.1.2012 19:02:54   
camino79
Mi zamujamo že 4 dni...danes sem bila spet na pregledu. Naredila je CTG in UZ. Še vedno dovolj plodovnice, HB. Vse BP, srček mirno bije, popadkov ni (itak, da jih zjutraj ni nikoli čutit). Mene začne bolj zvečer ščipat...

Tako da imam v petek spet pregled...

Mi pa že pošteno presedajo telefonski klici. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tiste najbolj nasilne znanke in "kaokolegice" so začele že 14 dni nazaj, in sedaj vsake 3 dni...si že, ja kdaj pa bo, ja, kaj pa te, a še nič ni?
Jeb..., kaj naj si otroka ven potegnem ali kaj?
Danes je prvi dan, da se ne oglašam. Mož predlagal, da zaprem telefon za vse, razen za domače in zanj. In dve prijateljici...njiju sem vesela, smo tudi ne postavljata tako butastih vprašanj.user posted image

Jaz si sedaj mislim, da bo že pokukala ven, ko bo pravi trenutek...nisem več nestrpna. Uživam, počivam (po ekstremno napornem in stresnem vikendu mi sedaj celo paše, da sem še 2v1). Tudi mož ni nestrpen. Bo že, ko bo, pravi...

Vas pa prebiram...cel kup dojenja, krčev, spanja...vedno manj popadkov, haha.user posted image Ostajam v manjšini.

Danes pridejo na obiskec moji starši...na kavico, malo počvekat.


(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5377
   RE: Januar 2012
23.1.2012 19:32:52   
vijolica2
A imajo vaši otroci probleme z vetrovi? Mojega mučijo preden se zbudi, in ga je prav težko gledati kako se muči. kako mu pomagati?

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 5378
   RE: Januar 2012
24.1.2012 0:00:24   
lily32
Prav dosti mu ne moreš pomagati. Mali in njegov trebušček se morata navaditi življenja zunaj udobnega maminega trebuščka.

Tako pač je: zdaj bo kakšen mesec jokal, ko bo poprdal; čez nekaj mesecev se bosta oba smejala, ko bo spuščal rafale; čez nekaj let ga boš preklnjala, ko bo spustil kakšnega "mastnega". user posted image

Lahko pa mu malo omiliš težave:
- masiraj mu trebušček s polkrožnimi gibi v smeri urinega kazalca; ne boj se pritisniti, ti bo hvaležen, ko mu bo odleglo;
- telovadi z njegovimi nogicami in mu jih pripogibaj k trebuščku;
- nosi ga na roki, tako da s trebuščkom pritiska ob tvojo roko; mogoče bo še bolje, če bo to počel tvoj dragi - naši je veliko bolj ustrezala atijeva roka kot moja, verjetno zaradi velikosti;
- lahko mu poskušaš dati kakšne kapljice (v lekarni dobiš: ColiPrev, BioGaia ...; Vetrovne kaplljice od Koroških lekarn - jih naročiš po telefonu in ti jih pošljejo po pošti) - enim pomagajo ene, drugim druge, tretjim nobene user posted image
- lahko med spanjem s pestjo pritisneš na njegov trebušček - midve sva veliko noči tako prespali.   

No, natrosila sem nekaj nasvetov, zdaj grem pa spet poskusit zaspat. Je user posted image , da ko mala spi, pa jaz ne morem.

Lahko noč. user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 24.1.2012 0:03:22 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5379
   RE: Januar 2012
24.1.2012 0:45:34   
Roberta69
Evo, uspelo mi je zrihtat cunjice od mojih dveh fantov :) (samo še nekaj malega, nenujnega mi je ostalo). Omara je zdaj veliko bolj pregledna, ena polica čaka za punčkine reči, če prav bom dala najbrž en del v predal v previjalni. Shramba je tudu zrihtana - to me najbolj veseli :) Sem kar bolj mirna :)

Ju3 grem v Ikeo po ene par malenkosti, upam samo da ne bo snega, ker bi šla raje v Avstrojo, da se ustavim še v Adidasu, kot v Italijo.

Danes je bil pa spet en tak krasen spomladanski dan, tko da je prov super za tiste, ki steb že rodile, greste komt s škratki ven. Jaz kar mal upam, da se zima poslavlja. Sicer sva ta starejšemu obljubila, da letos začne smučat, samo nam bo najbrž zmanjkalo časa, z novorojenčkom pa ne bomo šli glih na smučišče, dragi pa ne vem če bo imel dovolj potrpljenja za učenje zadnje čase zeblo muhastega 3,5 -letnika (tele dni ima kar ene izpade tečnobe user posted image ).

_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 5380
   RE: Januar 2012
24.1.2012 7:39:14   
lily32
camino79, se je začelo kaj dogajat? Če ti ni nobeden zatežil po telefonu, pa ti bomo tu.user posted image

Verjamem, da je že nadležno spraševanje. Pa ga izklopi. Moja svakinja je bila 10 dni čez rok in ko je imela vseh čez glavo, ga je za dva dni izklopla.

roberta69, pridna. Zdaj lahko mirno odpotuješ v Rim.



(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 5381
   RE: Januar 2012
24.1.2012 9:03:49   
diana79
mi imamo iste težave,ampak se mi zdi da je že malo manj!jaz od začetka uporabljam vetrovne kaplice lekobeba od sevniških lekarn!dajem mu tudi biogaja kapljice(to so probiotične kapljice za boljše prebava in na narvni način)ker smo imeli krče mu dajem tudi coliprev kapljice,ampak zdaj ko mi jih bo zmanjkal bom nehala dajat ker sem ugotovila da krče ima od AD3 kaplice in sem nehala mu dajat!zdaj krčkov ni več,in malo  manj napenjanje in punkanje!imam pa tudi oleovit D3 kaplice iz avstrije in mu bom začela dajat malo pozneje(tako pediater svetoval)tam pri 3-4 mesecih ko bo prebava že malo bolj poštimala!naj bi po teh kapljicah ne bi imel krče....je pa gledem na to če kak sonček da vsaj 5 minut smo na sončku!aja,skoraj bi pozabila zdravnica v krškem je super,res posvetila je nama,bili smo pri njej vsaj 45 minut!pa še hitro smo prišla na vrsto,čakali smo kakih 15 minut!težki smo 4000 gr in dolgi 54 cm!so rekli da naj tako naprej hranim kot do zdaj!včeraj sem opazila da imam malo mleka,iz obeh prsi samo 70 ml tako da dodajamo!prosim za iskušnje ali lakho mleko pride nazaj?je pa vedno podojim na obeh prsih in šele potem dodam po potrebi!se mi zdi da vseeno boljše da dobi vsaj malo mojega mleka....

_____________________________

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5382
   RE: Januar 2012
24.1.2012 9:41:56   
trnuljčica
Je imel kdo user posted image z refluksom? Koliko je spal v času novorojenčka (prvi mesec)?

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 5383
   RE: Januar 2012
24.1.2012 9:51:08   
petrai
En lep pozdrav še od mene!

Danes smo stari tri tedne. kaže, da imajo vsi naši user posted image enake probleme, tut naša ima krče oz. vetrove. Naročila sem koroške vetrovne kapljice, imam pa tudi brinovo olje in z njim ji masiram trebušček okoli popka. Mi je pa patronažna svetovala, da naj ukimem mleko in mlečne izdelke, ker naj bi bili pogosto vzrok krčev, zdaj jo manj napenja in lažje kaka, kaj je pomagalo pa ne vem, ker sem začela vse na enkrat počet!

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 5384
   RE: Januar 2012
24.1.2012 10:06:48   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Je imel kdo user posted image z refluksom? Koliko je spal v času novorojenčka (prvi mesec)?


Naša zelo veliko, razen zvečer, ko so jo dajali krči.
Sem si pa štopala in sem do dojila le 5-8 minut naenkrat, ker je čem jo dlje, je bilo zelo pogosto bruhanje.user posted image

In seveda izvajala vse ukrepe, ki jih že poznaš.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5385
   RE: Januar 2012
24.1.2012 10:11:26   
Kasija
beti1 čista resnica o virozah v vrtcih in drugje, ravno sprobavam na lastni koži user posted image . sta se sinov vrtčevski nahod in moževo vneto grlo srečala pri meni in spoprijateljila. saj niti ne vem, kaj narediti kot preventivo. ko je bil starejši še doma, smo pa dvakrat dobili nekaj od moža - vzamem moža iz službe user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Moja spi ponoči z mano in se joče ko ji na eni zmanjka in ji zamenjam dojkI. Priklopi se sama dokler je še notri...



Tole bi bil pa lahko opis našega dojenja ponoči. samopostrežna user posted image

camino79 sem prvega rodila 10 dni čez rok in te štekam. res tečno, ko te vsi kličejo, a je žeeee?

roberta69 a ni dober in pomirjujoč občutek, ko gledaš tiste lepo zložene oblekce? pa shrambo? mene je prav prijela evforija organiziranja vsega v stanovanju. pa en blog spremljam, kjer je imela akcijo, da je v vsakem prostoru v hiši vrgla mislim da 20 stvari stran. v smislu kopičenja stvari, ki jih ne potrebuješ in ne uporabljaš. jaz bi jih sicer morala 100 user posted image , ampak me mika se lotit podobnega izziva. pa ikea user posted image  jaz bi tudi šla.

diana79 lahko povečaš količino mleka. za nasvete v zvezi z dojenjem so dobri na dojenje.net. mogoče ti pa katera tudi tu lahko svetuje, če je imela podobno situacijo.


(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5386
   RE: Januar 2012
24.1.2012 11:05:12   
beti 1
Diana 79: raje se izogibaj prehitremu dodajanju. Pri 1 mesecu bi morala količina mleka, ki si jo navedla še zadoščati. Najprej se prepričaj, če res vse popije iz ene dojke, se pravi pusti da vleče, dokler ne začne protestirati, ker takrat verjetno res nič več ni, nato isto na drugi dojki. Če mu količina ne bo zadostna bo prej postal zopet lačen, pa ga boš prej pristavila in bo mleka zelo hitro vedno več, sploh če boš ob tem še pridno pila. Najbolje katerega od čajev za dojenje, ki naj bo tudi vsaj malo sladkan (zaradi glu). Če se hoče po končanem dojenju samo še malo pocrkljat pa se bo prebujal oziroma bo zahteval dojenje po približno enakem urniku kot prej. Če mu boš po takih obrokih, kot jih imata zdaj še dodajala, bo vedno dalj časa sit, pristavljanj bo manj in posledično tudi mleka.
Za večanje količine mleka je pač najboljši recept pogostejše pristavljanje, tistih par dni, preden se povpraševanje in poraba uskladita je sicer res bolj napornih, ampak je pa potem veliko lažje. Takih obdobji je v prvih 6 mesecih, ko izključno dojiš, lahko pa tudi še potem, kar nekaj. Tako da le pogumno.
Jaz bi rekla, da ima user posted image  resnično premalo mleka le takrat ko po podoju na obeh straneh še hlastno išče bradavico in tudi res vleče, ko jo dobi, če samo malo "podudla" potem se želi le crkljati, saj je mama pač tudi najboljša duda (mehka, topla, varna,...).

Vetrovi: le izjemoma se najde kak user posted image , ki ga ne mučijo vsaj malo, kot je Liliy napisala se pač morajo na to navadit. Tudi nam povečini paše gibanje, kadar nas napenja, da gredo stvari naprej, zato tudi user posted image  ob tem brcajo. Ostalo ti je že Lilly lepo napisala. Jaz sem si včeraj privoščila čisto malo kisle repe, pa je bogica mela težave cel večer, je zaspala okoli polpolnoči, sem jo pa potem morala zbudit ob pol osmih zjutraj, ker bi še kar spala.


(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 5387
   RE: Januar 2012
24.1.2012 11:48:46   
camino79
Lily32 - tu ne zamerim, hi hi. Je drugače.

Zbesnijo me tisti pomilovalni glasovi na oni strani v smislu: "Saj bo...".
Pa user posted image , saj ne težim jaz, vi težite. Meni je zdaj čisto ok.

Evo, pospravim, pa se grem izklopit. Resno.
Ker je danes že 1x cinglalo.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5388
   RE: Januar 2012
24.1.2012 12:08:10   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: diana79

mi imamo iste težave,ampak se mi zdi da je že malo manj!jaz od začetka uporabljam vetrovne kaplice lekobeba od sevniških lekarn!dajem mu tudi biogaja kapljice(to so probiotične kapljice za boljše prebava in na narvni način)ker smo imeli krče mu dajem tudi coliprev kapljice,ampak zdaj ko mi jih bo zmanjkal bom nehala dajat ker sem ugotovila da krče ima od AD3 kaplice in sem nehala mu dajat!zdaj krčkov ni več,in malo  manj napenjanje in punkanje!imam pa tudi oleovit D3 kaplice iz avstrije in mu bom začela dajat malo pozneje(tako pediater svetoval)tam pri 3-4 mesecih ko bo prebava že malo bolj poštimala!naj bi po teh kapljicah ne bi imel krče....je pa gledem na to če kak sonček da vsaj 5 minut smo na sončku!aja,skoraj bi pozabila zdravnica v krškem je super,res posvetila je nama,bili smo pri njej vsaj 45 minut!pa še hitro smo prišla na vrsto,čakali smo kakih 15 minut!težki smo 4000 gr in dolgi 54 cm!so rekli da naj tako naprej hranim kot do zdaj!včeraj sem opazila da imam malo mleka,iz obeh prsi samo 70 ml tako da dodajamo!prosim za iskušnje ali lakho mleko pride nazaj?je pa vedno podojim na obeh prsih in šele potem dodam po potrebi!se mi zdi da vseeno boljše da dobi vsaj malo mojega mleka....


Kate zdravnico pa imate?

Punce kako pa ve dojite? Enkrat na eni strani, drugič na drugi?? Se mi zdi da imam manj mleka na eni strani, kot na drugi.

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 5389
   RE: Januar 2012
24.1.2012 12:35:02   
mamicaaa
Pozdravljene!

Mi mamo pa ful probleme z dojenjem- se ponavlja zgodba od prve hčerke. Poleg tega, da so moje bradavice v katastrofalnem stanju, imava še probleme s pristavljanjem in ko končno zagrabi sesa nekje 5min in potem zadrema in še samo dudla, kljub temu da jo žgečkam na vseh mogočih krajih. vmes jo ponavadi še previjem in jo pristavim še na drugo dojko, ampak spet ful hitro zadrema. Kako jo naj zmotiviram, da bo dalj časa aktivno sesala? bojim se, da bom spet obupala kot sem pri ta večji in bom začela dajat AM.

_____________________________

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5390
   RE: Januar 2012
24.1.2012 12:57:25   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Pozdravljene!

Mi mamo pa ful probleme z dojenjem- se ponavlja zgodba od prve hčerke. Poleg tega, da so moje bradavice v katastrofalnem stanju, imava še probleme s pristavljanjem in ko končno zagrabi sesa nekje 5min in potem zadrema in še samo dudla, kljub temu da jo žgečkam na vseh mogočih krajih. vmes jo ponavadi še previjem in jo pristavim še na drugo dojko, ampak spet ful hitro zadrema. Kako jo naj zmotiviram, da bo dalj časa aktivno sesala? bojim se, da bom spet obupala kot sem pri ta večji in bom začela dajat AM.


Tudi mi smo imeli dva dni takšne probleme in smo ga res budili. Žgečkali in ga dražili za rob ustnice-tam ima sesalni refleks. Če še to ni pomagalao, pa takoj ko je zaspal na dojki, sma ga dala dol in kupček ali se igrali z njimi pa potem nazaj. In nam je uspelo. upam da bo tudi tebi.

Hvala Lily za nasvete. Kaj pa kakšne kapljice? Naravne? si probala s katerimi?

Punce kako ve dojite? Jaz imam občutek da imam eno doljko bolj polno? A enkrat na eni potem drugič začnete z drugo?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 24.1.2012 13:08:36 >

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5391
   RE: Januar 2012
24.1.2012 13:29:19   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: diana79

včeraj sem opazila da imam malo mleka,iz obeh prsi samo 70 ml tako da dodajamo!prosim za iskušnje ali lakho mleko pride nazaj?je pa vedno podojim na obeh prsih in šele potem dodam po potrebi!se mi zdi da vseeno boljše da dobi vsaj malo mojega mleka....


Kaj toliko si si izčrpala? Občasno črpanje ni realen pokazatelj tega, koliko mleka je v tvojih prsih, ker otrok sesa drugače kot črpalka! Če se je zredil 1 kg v mesecu dni, imaš mleka dovolj. Ne dodajaj mu AM, raje ga pogosteje pristavljaj in si med posameznimi podoji poskusi še kaj izčrpati, tudi če ne bo nič priteklo, samo da stimuliraš prsi.

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Če mu količina ne bo zadostna bo prej postal zopet lačen, pa ga boš prej pristavila in bo mleka zelo hitro vedno več, sploh če boš ob tem še pridno pila. Najbolje katerega od čajev za dojenje.



Se strinjam, sama sem opazila veliko razliko v količini mleka, v tistih dnevih, ko nisem pila bebe čaja. Jaz si ga zjutraj skuham 1,5 litra in ga počasi pijem preko celega dneva + še kaj drugega in ponoči 3 dl vode medtem ko dojim.

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Poleg tega, da so moje bradavice v katastrofalnem stanju, imava še probleme s pristavljanjem in ko končno zagrabi sesa nekje 5min in potem zadrema in še samo dudla, kljub temu da jo žgečkam na vseh mogočih krajih.


En nasvet ti je dala že vijolica. Zakaj pa sploh misliš, da ji je 5 min dojenja premalo?
Jaz sem malo zaradi refluksa prve mesece dojila vedno le po dobrih 5 minut, pa je šla v enem mesecu gor 1750 g in kljub polivanju in bruhanju. In še sedaj pri 8 mesecih se nikoli ne doji več kot 10 min pri posameznem obroku. Ko ji je dovolj, hitro obrne glavo stran. user posted image


< Sporočilo je popravil lily32 -- 24.1.2012 13:30:59 >

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 5392
   RE: Januar 2012
24.1.2012 13:36:34   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Kaj pa kakšne kapljice? Naravne? si probala s katerimi?

Punce kako ve dojite? Jaz imam občutek da imam eno doljko bolj polno? A enkrat na eni potem drugič začnete z drugo?


Prvi deklici sem dajala vetrovne od koroških lekarn. Ti lahko pošljem tel. številko na ZS, če hočeš. Drugi nekaj časa coliprev, potem pa sem pristala le na masažah, ker se mi je zdelo, da ni neke opazne spremembe po kapljicah.

Jaz pri posameznem obroku dojim samo na eni strani in potem pri drugem na drugi. Če pa čutim, da se ena ni izpraznila dovolj, dojim tudi po več obdrokov le na eni.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5393
   RE: Januar 2012
24.1.2012 13:41:14   
vijolica2
Hvala lily. Jaz sedaj čakam da se mali zbudi ker imam občutek da mi bo desno dojko razneslouser posted image Me kar malo boli in trda je. Upam, da to ni kakšen pokazatelj mastitisauser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5394
   RE: Januar 2012
24.1.2012 14:21:37   
maleni
drage punce,
da se malo potožimuser posted image user posted image !!
že od polnoči imam popadke, ki so se začeli na cca 20 miut in do 4 zjutraj prišli do 5 minut razmika.ko je to trajalo 1 uro sem se odločila zbudit dragega, da bi se odpravila, pol pa so se začeli redčit.
do zdaj sem imela že 2 taki seriji 1 urnih popadkov na 5 minut, jaz pa še kar vstrajam doma, saj me je strah iti v porodnišnico. je to normalno?Bolijo me kot user posted image ,leže jih ne morem predihat. Aja, zjutraj mi je tudi šel čep, ki pa je bil prozorno čist(samo sluz)
kaj pravite, so to lažni popadki ali kaj se dogaja?
saj vem da boste rekle spravi se v po., ampak mene je strah it, bi rada bila doma dokler se da

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5395
   RE: Januar 2012
24.1.2012 14:28:04   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: maleni

saj vem da boste rekle spravi se v po., ampak mene je strah it, bi rada bila doma dokler se da



Točno tako. Kaj bi rada rodila doma? Če te boli kot user posted image , ti bodo tam pomagali. Srečno!

(odgovor članu maleni)
Neposredna povezava do sporočila: 5396
   RE: Januar 2012
24.1.2012 14:40:27   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Je imel kdo user posted image z refluksom? Koliko je spal v času novorojenčka (prvi mesec)?


Naša zelo veliko, razen zvečer, ko so jo dajali krči.
Sem si pa štopala in sem do dojila le 5-8 minut naenkrat, ker je čem jo dlje, je bilo zelo pogosto bruhanje.user posted image

In seveda izvajala vse ukrepe, ki jih že poznaš.


Naša se je danes recimo zbudila ob 7 ih, ker sem jaz takrat vstala in je zaspala komaj ob 12.30. Včeraj je bilo podobno. Spala je 1x 3 urni interval in 2x po 1 urni. To je podnevi. Ponoči je komaj zaspala ob 24.30 z mano. Spat sva šli ob 23, ker seb bila že čisto fertik...
Bruha ne. Enostavno se doji- lepo. Zaspi. In nato ne more podret kupčka. Če jo odložiš tako se zbudi, ker jo muči po 2 minutah. Če ga podre, pa jo tako razhudi, da se čisto zbudi in joče in hoče tolažbo- svojo dudo... Potem se priklopi malo povleče in zaspi. Znova vse z kupčkom. Kolcanjem, kašljanjem... Tako lahko več ur skupaj.
Zagotovo noče dojenja, ker je lačna. V smislu, da ne bi imela dovolj mleka...( Čeprav se mi včasih tako lažno zdi, ko je gor 5 x v 2 urah...)Ker niti potem ne je tako kot, ko je lačna, samo malo se potolaži, da zaspi in znova ne more rignit...Pa še patronažna jo je danes stehtala in je dobila 900 g od takrat, ko je izgubila 10 % teže. Stara je 20 dni.

Očitno jo muči le refluks. user posted image Menda je bilo pri meni enako...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5397
   RE: Januar 2012
24.1.2012 14:46:25   
trnuljčica
Violica moj prvi je imel nenormalno vetrov. Ampak res veliko. To je čisto vsak komentiral, ko ga je držal 5 minut. Dajali smo mu Lefaxin ali pa Antiflat iz Avstrije. To imamo tudi sedaj pri mali.

Pri prvem je bila kriva alergija na mleko, ugotovljena dosti kasneje. Ob tem je imel še druge znake...

Ampak res ni primerjave z njo, ki ima vetrove, samo količinsko manj.Pač  tisto kar ne podre s kupčki... Ob tem dosti kolca- tako da jo ziher zrak muči...

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5398
   RE: Januar 2012
24.1.2012 15:26:53   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa
Poleg tega, da so moje bradavice v katastrofalnem stanju.


Multi-Mam komprese delajo čudeže! Priporočam.

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5399
   RE: Januar 2012
24.1.2012 15:37:56   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa
Poleg tega, da so moje bradavice v katastrofalnem stanju.


Multi-Mam komprese delajo čudeže! Priporočam.



Se strinjam, meni je sicer pomagal že samo Multi mam lanolin (krema), ampak res naredi pravi čudež v tistih par urah, ko ne dojiš.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?