|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 11:57:41   
bomboncek1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kalbo tole z "ritjo" verjetno leti name, ki sem najbolj glasna zagovornica tistih, ki ne dobijo varstva , ker jim ga zasedajo otroci tistih, ki le tega ne potrebujejo...in masno plačujejo privat varstvo zato, da lahko hodijo v službo...Če je beda socialne pomoči res tako velika, ne vem zakaj jo nekaterim paše vlečt deset_ let!!! Kot sem že prej rekla, vse to leti tistim na grbo, ki veselo MOLZEJO (ponavljam, ker je izraz pravi, pa čeprav nekatere strašno žuli)državo že več let in si super duper aktivno iščejo službo....In mimogrede, ja, tudi sama sem bila večkrat brez službe in prijavljena na zavodu... To bedo sem od blizu povohala in videla kar nekajkrat...verjemi...mi je bila dovolj dobra motivacija, da sem si res aktivno iskala službo...za nekatere pa to očitno ni...
In resnično te ne razumem, zakaj tako vztrajno skačeš in pljuvaš po nas, ki vrteško situacijo in sedanji krivičen način sprejemanja otrok v vrtec, ne odobravamo....Verjetno nisi nikoli imel problema z varstvom in se nisi spraševal kam boš dal otroka, ko boš šel v službo...Najbrž zato, ker si ga vedno brez težav dobil....potem pa res ne veš po čem je špeh....Lahko bi tudi jaz rekla nekaj v tem smislu kot ti ( kakanje  bla, bla), ker govoriš na pamet...če se motim, me prosim razsvetli...

Ja, leti predvsem nate in na tvoj oster ton. Sicer ne vem, kako lahko eni "molzejo" Midva sva se prekleto tresla in odštevala tiste tri mesece, kolikor je moji pripadalo nadomestilo plače. K sreči je dobila službo precej hitro, saj jo je iskala res aktivno. Kam vse je poslala pronjo niti ne bom govoril in vem, da ji je to vzelo presneto veliko časa. To pa seveda nebi blo mogoče, če nebi mela vseh treh lepo v vrtcu oziroma zadnjega v privat varstvu. Res je, da imava pri privat varstvu privilegije, ker je pač to varstvo v spodnjem štuku pri moji tašči. Samo to zadošča samo do max tretjega leta otrokove starosti, potem rabi otrok vrstnike in vrtec je Vzgojnovarstveni zavod in ne zgolj varstvo.

Gledam vsako leto obupane starše, ki hodijo k moji tašči, ona jih mora pa s težkim srcem zavračat in se zavedam, da mava midva glede tega srečo in to problematiko poznam precej dobro. Samo za to niso krivi brezposelni starši otrok, ki le te samo iz ljubega miru tlačijo v vrtec, ampak naša Država in posamezne občine, ki so si leta zatiskale oči in stvar pripeljale v stanje v kjaterem smo.


Mah, no. Eni molzejo državo, vi pa očitno molzete vrtec za dva in stare starše za enega. Da bi mamica napisala prošnjo zvečer, ko otroci spijo? Ma ni šans, kajne? Takrat mora ona najbrž gledat kak film. In počivat, ker ima ona 3 otroke, pa čeprav od 16.30 dalje dokler grejo spat user posted image . Ali pa likat, ker za 3 je toooliko dela, da jih ne moreš imet, ker je toliko dela zaradi njih. Saj jih ne moreš čuvat in hkrati prat in likat!

Lepo si je omislit 3 otroke. So naporni, kajne? Kakih 8 ur na dan jih je pač treba oddat, ali v vrtec, ali k babici...sam da nekam grejo.


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 12:21:31   
Kerensa*
Da ne komentiram čisto vsakega posta posebej oz. da ne ponavljam svojih komentarjev... Ja, ravno tako neprijetna je situacija, kjer sta oba zaposlena, med porodniškim dopustom pa za otroka ne dobita mesta v vrtcu. Kaj narediti? Plačevati drago zasebno varstvo ali naj eden od njiju pusti službo? Delodajalcev in delovnih mest, pri katerih se da prilagajati delovni čas, je na žalost vedno manj. Stari starši so predaleč, prijatelji so v enaki situaciji, predtem je vzet kredit za stanovanje - denarja za zasebno varstvo v bistvu niti ni. In zna biti res celo hujše pustiti službo, kakor pa je sploh ne dobiti. Ker v prvem primeru greš zavestno na slabše (finančno/materialno), v drugem pa (vsaj) stagniraš nekako na istem.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 12:30:56   
Fleka
Kalbo,tvojo tačo pa poznam.user posted image In če si res sam naredil ograjo pred vašo hišo-kapo dol.user posted image

_____________________________

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 12:32:45   
mate0ja
Tudi meni je že na živec stopilo, da je kolegica, ki ji dol visi za službo, saj ima pridnega moža, ki je dopoldne v službi popoldneve in vikende pa fuša in je dobila vrtec ravno zato, ker boga reva nima službe.

Ampak gledano iz globalnega stališča, vsak je svoje sreče kovač in nihče drug ne more za nas poskrbeti bolje kot lahko sami zase. Eni se pač znajdejo po svoje, zakaj bi jim zamerili, če imajo pač po zakonu in pravilnikih take pravice.

1. Problematične so socialne delavke, ki za mizo pridno odobravajo raznorazne prošnje in zahtevke, hkrati pa nikoli niso imele razgovora s človekom, ki iz leta v leto zahtevajo DSP in IDSP, še na parkirišče se ne ozrejo in preverijo s čim se je človek pripeljal do njih kaj šele da bi se na lastne oči prepričale kakšno je stanje. Sej jim ni treba. Plačo in vse dodatke bodo dobile v vsakem primeru, če pasivno sedijo za mizo in kucajo v računalnik zahtevke ali pa če aktivno rešujejo socialne zagate državljanov.

2. Zakon in pravna ureditev vrtcev je zgrešena. Vrtci so breme občin in svetniki, ki dostikrat nimajo najmanjše predstave kakšna je stiska staršev, ki niso nabrali dovolj točk odločajo o tem koliko otrok bo v posameznem letu dobilo vrtec in kakšni vrtci sploh bodo. Tako so zakonsko napisani standardi kako vrtec zgledati, kako mora biti opremljen in tudi kaj naj za vrtec ne bi bilo primerno. Dejansko stanje pa je zaskrbljujoče od neprimerne gradnje do zastarele in polomljene opreme, premajhnih prostorov ... Občine zanima samo to, da z vrtec, ki sam po sebi ne prinaša dobička v proračun občine ne bodo imeli prevelikih stroškov.

Od 2008 se borim z Ljubljanskimi vrtci. Bilo je govora o ne vem kakšnih montažnih vrtcih in bla bla bla. Dejansko pa je večina vrtec ostala brez telovadnic, knjižnic, garderobe so pristale na hodnikih, ker so odprli dodatne skupine v teh prostorih. Tako se je za isto ceno znižala kvaliteta za vse otroke ampak dejansko nič ne moremo. Letos pa govorijo o novem trendu zapiranje skupin 2. starostnega obdobja na račun novih skupin 1. starostnega obodbja.

In tako starši med seboj obračunavamo z očitki kdo si bolj zasluži mesto v vrtcu in kdo zanj sploh ne bi smel zaprostiti, da bi s tem sprostil mesto drugim. Vse manj pa se zavedamo da si ga zaslužimo prav vsi neglede na status in dohodke, vendar nam tega ne omogočijo.
Pa naj še kdo reče, da se v parih letih, odkar je stiska z mesti v vrtcih ni dalo nič narediti. Po moje se le ni hotelo.


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 12:45:50   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kalbo tole z "ritjo" verjetno leti name, ki sem najbolj glasna zagovornica tistih, ki ne dobijo varstva , ker jim ga zasedajo otroci tistih, ki le tega ne potrebujejo...in masno plačujejo privat varstvo zato, da lahko hodijo v službo...Če je beda socialne pomoči res tako velika, ne vem zakaj jo nekaterim paše vlečt deset__ let!!! Kot sem že prej rekla, vse to leti tistim na grbo, ki veselo MOLZEJO (ponavljam, ker je izraz pravi, pa čeprav nekatere strašno žuli)državo že več let in si super duper aktivno iščejo službo....In mimogrede, ja, tudi sama sem bila večkrat brez službe in prijavljena na zavodu... To bedo sem od blizu povohala in videla kar nekajkrat...verjemi...mi je bila dovolj dobra motivacija, da sem si res aktivno iskala službo...za nekatere pa to očitno ni...
In resnično te ne razumem, zakaj tako vztrajno skačeš in pljuvaš po nas, ki vrteško situacijo in sedanji krivičen način sprejemanja otrok v vrtec, ne odobravamo....Verjetno nisi nikoli imel problema z varstvom in se nisi spraševal kam boš dal otroka, ko boš šel v službo...Najbrž zato, ker si ga vedno brez težav dobil....potem pa res ne veš po čem je špeh....Lahko bi tudi jaz rekla nekaj v tem smislu kot ti ( kakanje  bla, bla), ker govoriš na pamet...če se motim, me prosim razsvetli...

Ja, leti predvsem nate in na tvoj oster ton. Sicer ne vem, kako lahko eni "molzejo" Midva sva se prekleto tresla in odštevala tiste tri mesece, kolikor je moji pripadalo nadomestilo plače. K sreči je dobila službo precej hitro, saj jo je iskala res aktivno. Kam vse je poslala pronjo niti ne bom govoril in vem, da ji je to vzelo presneto veliko časa. To pa seveda nebi blo mogoče, če nebi mela vseh treh lepo v vrtcu oziroma zadnjega v privat varstvu. Res je, da imava pri privat varstvu privilegije, ker je pač to varstvo v spodnjem štuku pri moji tašči. Samo to zadošča samo do max tretjega leta otrokove starosti, potem rabi otrok vrstnike in vrtec je Vzgojnovarstveni zavod in ne zgolj varstvo.

Gledam vsako leto obupane starše, ki hodijo k moji tašči, ona jih mora pa s težkim srcem zavračat in se zavedam, da mava midva glede tega srečo in to problematiko poznam precej dobro. Samo za to niso krivi brezposelni starši otrok, ki le te samo iz ljubega miru tlačijo v vrtec, ampak naša Država in posamezne občine, ki so si leta zatiskale oči in stvar pripeljale v stanje v kjaterem smo.


Mah, no. Eni molzejo državo, vi pa očitno molzete vrtec za dva in stare starše za enega. Da bi mamica napisala prošnjo zvečer, ko otroci spijo? Ma ni šans, kajne? Takrat mora ona najbrž gledat kak film. In počivat, ker ima ona 3 otroke, pa čeprav od 16.30 dalje dokler grejo spat user posted image . Ali pa likat, ker za 3 je toooliko dela, da jih ne moreš imet, ker je toliko dela zaradi njih. Saj jih ne moreš čuvat in hkrati prat in likat!

Lepo si je omislit 3 otroke. So naporni, kajne? Kakih 8 ur na dan jih je pač treba oddat, ali v vrtec, ali k babici...sam da nekam grejo.




ti moram res čestitat za ta komentar. Še dobro, da obstajajo perfektne mame, žene, očitno si med njimi, ki vse sfolgajo. Pač večina nas ni takih, po vaših komentarjih sem očitno nesposobna, lena ali kako? Tud jaz sem brezposelna, še vedno aktivno iščem službo, čeprav me zavračajo, ker sem zanosila. Pa zaradi tega ne bom vzela svoje hčerke iz vrtca, ima vsaka svoje razloge zakaj je tako in po pravici povedano ne bom nobenemu polagala račune. Pač mi je tako lažje in do zdaj so pač v občini vsi dobili vrtec, zdaj se je to spremenilo in ravno zaradi tega je še bolj ne bom vzela ven, saj zdaj ga imam zagotovljenega, potem pa ne vem kaj bo. Bom tako imela dva otroka, ne tri pa bo kljub temu starejša v vrtcu, da mi bo lažje z dojenčkom pa nimam prav nič slabe vesti. Je pa res, da je potem vsake počitnice doma, tud zdaj bo poleti dva meseca, saj imam to možnost, ker sem doma.
Aja pa vmes grem tako tudi na kakšno kavico brez tamale pa kaj zdaj, pač nisem supermama.

< Sporočilo je popravil lean -- 1.6.2011 12:51:30 >


_____________________________



(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:29:10   
Peli
Moje mnenje je tako, da bi morale biti brezposelne mame enakovredne zaposlenim. Kam pa bo dala ženska otroka sredi šolskega leta otroka, če dobi službo. Privat varstva so čist predraga, vsaj iz mojega vidika, če nebi dobila vrtca, se mi enostavno splača bit doma.
Za gužve v vrtcih pa je kriva država, saj sami spodbujajo, da čimveč otrok vpišeš v vrtec, zakaj bi plačeval toliko vrtca za enega otroka, ko pa če vpišeš 2 otroka palčuješ za 1. 10% manj, pa še drugi ma zastonj user posted image .
Naj povem da sm sama doma že od 20.9., dva otroka pa v vrtcu, lahko bi ju imela doma, ampak kam pa naj bi dala otroka, če bi morala nazaj v službo, sploh pa ali bi prihodnje leto dobila prostor v vrtcu, saj je naval vsako leto večji.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:37:11   
liliana
Je pred leti en župan v SV Sloveniji želel narediti prav to.....da bi brezposelne mame imele otroke doma......pa je bila cela Slovenija v luftu, zaradi pomanjkanja socialnega čuta.....še "svoja Trenja" je dobil ta župan, kjer so mu očitali pomanjkanje vseh vrednot, da mu gre le za denar (če ima pač zaposlena mati dete v vrtcu občino to stane precej manj, kot če ga ima brezposelna mati).......

Namreč, vrtec pri nas ni le varstvena ustanova, ampak je še marsikaj več.....in zato ne moremo zahtevati, da brezposelne mame imajo svoje otroke doma......

Zakon o vrtcih namreč pravi......

2. člen
(temeljne naloge vrtcev)
Temeljne naloge vrtcev so pomoč staršem pri celoviti skrbi za otroke, izboljšanje kvalitete življenja družin in otrok ter ustvarjanje pogojev za razvoj otrokovih telesnih in duševnih sposobnosti.
 
4. člen
(cilji predšolske vzgoje)
Cilji predšolske vzgoje v vrtcih so:
– razvijanje sposobnosti razumevanja in sprejemanja sebe in drugih,
– razvijanje sposobnosti za dogovarjanje, upoštevanje različnosti in sodelovanje v skupinah,
– razvijanje sposobnosti prepoznavanja čustev in spodbujanje čustvenega doživljanja in izražanja,
– negovanje radovednosti, raziskovalnega duha, domišljije in intuicije ter razvijanje neodvisnega mišljenja,
– spodbujanje jezikovnega razvoja za učinkovito in ustvarjalno uporabo govora, kasneje pa tudi branja in pisanja,
– spodbujanje doživljanja umetniških del in umetniškega izražanja,
– posredovanje znanj z različnih področij znanosti in iz vsakodnevnega življenja,
– spodbujanje telesnega in gibalnega razvoja in
– razvijanje samostojnosti pri higienskih navadah in pri skrbi za zdravje.
 
 
 

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:45:43   
bomboncek1
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Je pred leti en župan v SV Sloveniji želel narediti prav to.....da bi brezposelne mame imele otroke doma......pa je bila cela Slovenija v luftu, zaradi pomanjkanja socialnega čuta.....še "svoja Trenja" je dobil ta župan, kjer so mu očitali pomanjkanje vseh vrednot, da mu gre le za denar (če ima pač zaposlena mati dete v vrtcu občino to stane precej manj, kot če ga ima brezposelna mati).......

Namreč, vrtec pri nas ni le varstvena ustanova, ampak je še marsikaj več.....in zato ne moremo zahtevati, da brezposelne mame imajo svoje otroke doma......

Zakon o vrtcih namreč pravi......

2. člen
(temeljne naloge vrtcev)
Temeljne naloge vrtcev so pomoč staršem pri celoviti skrbi za otroke, izboljšanje kvalitete življenja družin in otrok ter ustvarjanje pogojev za razvoj otrokovih telesnih in duševnih sposobnosti.
 
4. člen
(cilji predšolske vzgoje)
Cilji predšolske vzgoje v vrtcih so:
– razvijanje sposobnosti razumevanja in sprejemanja sebe in drugih,
– razvijanje sposobnosti za dogovarjanje, upoštevanje različnosti in sodelovanje v skupinah,
– razvijanje sposobnosti prepoznavanja čustev in spodbujanje čustvenega doživljanja in izražanja,
– negovanje radovednosti, raziskovalnega duha, domišljije in intuicije ter razvijanje neodvisnega mišljenja,
– spodbujanje jezikovnega razvoja za učinkovito in ustvarjalno uporabo govora, kasneje pa tudi branja in pisanja,
– spodbujanje doživljanja umetniških del in umetniškega izražanja,
– posredovanje znanj z različnih področij znanosti in iz vsakodnevnega življenja,
– spodbujanje telesnega in gibalnega razvoja in
– razvijanje samostojnosti pri higienskih navadah in pri skrbi za zdravje.
 
 
 


Nihče od njih ne zahteva, da imajo otroke doma. Večina pa pravi, da ni pravična prednost, ki jo imajo PRED zaposlenimi starši.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:48:51   
bomboncek1
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

Moje mnenje je tako, da bi morale biti brezposelne mame enakovredne zaposlenim. Kam pa bo dala ženska otroka sredi šolskega leta otroka, če dobi službo. Privat varstva so čist predraga, vsaj iz mojega vidika, če nebi dobila vrtca, se mi enostavno splača bit doma.
Za gužve v vrtcih pa je kriva država, saj sami spodbujajo, da čimveč otrok vpišeš v vrtec, zakaj bi plačeval toliko vrtca za enega otroka, ko pa če vpišeš 2 otroka palčuješ za 1. 10% manj, pa še drugi ma zastonj user posted image .
Naj povem da sm sama doma že od 20.9., dva otroka pa v vrtcu, lahko bi ju imela doma, ampak kam pa naj bi dala otroka, če bi morala nazaj v službo, sploh pa ali bi prihodnje leto dobila prostor v vrtcu, saj je naval vsako leto večji.


"Hmmm...kam bi jih pa jaz dala, če bi morala naenkrat it v bolnico? Nezaslišano! Pa saj vrtci ne delajo popoldne in ponoči, kam naj jih dam?! In kaj če grem v bolnico za nekaj dni? Hm, le kam jih bom dala popoldne in ponoči?"

Oprosti, ampak tvoje razmišljanje je prav smešno. Kam jih boš dala ČE boš dobila službo, KO jo boš dobila. To si pač organiziraš že prej.
Kam pa naj dajo zaposlene mame svoje otroke ČE jim ne odobrijo vrtca po porodniški, ker bo tvoj otrok not, njihov pa ne? Ha?

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:54:00   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Mah, no. Eni molzejo državo, vi pa očitno molzete vrtec za dva in stare starše za enega. Da bi mamica napisala prošnjo zvečer, ko otroci spijo? Ma ni šans, kajne? Takrat mora ona najbrž gledat kak film. In počivat, ker ima ona 3 otroke, pa čeprav od 16.30 dalje dokler grejo spat user posted image . Ali pa likat, ker za 3 je toooliko dela, da jih ne moreš imet, ker je toliko dela zaradi njih. Saj jih ne moreš čuvat in hkrati prat in likat!

Lepo si je omislit 3 otroke. So naporni, kajne? Kakih 8 ur na dan jih je pač treba oddat, ali v vrtec, ali k babici...sam da nekam grejo.




Da nisi ti nekje mene zamešala z nekom drugim.

Midva sva oba zaposlena in moji otroci niso naporni. Za 9 ur jih je pa treba nekam dat, ker smo pač 8 ur v službi, za pot tja in nazaj pa tud porabimo vsaj eno uro. Moje tašče pa ne molzem, žal, ker sem ji do nedavnega plačal ravno toliko kot vsak drug, zdaj pa noče več vzet, ji pa skompenziram drugje.
Kar se pa prošenj tiče, pa nebi o tem. Prošnje je treba pošiljat zjutraj, ko so oglasi oddani, ne pa ob 9 uri zvečer. Sicer pa itak brez veze debatirat s tako negativno osebo, kot si sama.

Sicer pa...kaj maš že ti proti mojim trem otrokom....user posted image

< Sporočilo je popravil kalbo -- 1.6.2011 14:04:55 >

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:55:17   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Fleka

Kalbo,tvojo tačo pa poznam.user posted image In če si res sam naredil ograjo pred vašo hišo-kapo dol.user posted image


Ograjo je naredil Mojster ključavničar. Temelj in vse kar sodi zraven pa sam.

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 13:59:36   
Fleka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Fleka

Kalbo,tvojo tačo pa poznam.user posted image In če si res sam naredil ograjo pred vašo hišo-kapo dol.user posted image


Ograjo je naredil Mojster ključavničar. Temelj in vse kar sodi zraven pa sam.



Pohvalno,res.Tašča je lahko zelo ponosna nate.user posted image

_____________________________

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:02:29   
kalbo
UPS, v sodelovanju s tastom :) da ne bo zamere.

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:08:32   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Oprosti, ampak tvoje razmišljanje je prav smešno. Kam jih boš dala ČE boš dobila službo, KO jo boš dobila. To si pač organiziraš že prej.
Kam pa naj dajo zaposlene mame svoje otroke ČE jim ne odobrijo vrtca po porodniški, ker bo tvoj otrok not, njihov pa ne? Ha?



Tvoje pa skrajno nesramno. Močno upam, da se karma ne obrne in te tele besede ne začno klofat po glavi.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:09:06   
Peli

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: Peli

Moje mnenje je tako, da bi morale biti brezposelne mame enakovredne zaposlenim. Kam pa bo dala ženska otroka sredi šolskega leta otroka, če dobi službo. Privat varstva so čist predraga, vsaj iz mojega vidika, če nebi dobila vrtca, se mi enostavno splača bit doma.
Za gužve v vrtcih pa je kriva država, saj sami spodbujajo, da čimveč otrok vpišeš v vrtec, zakaj bi plačeval toliko vrtca za enega otroka, ko pa če vpišeš 2 otroka palčuješ za 1. 10% manj, pa še drugi ma zastonj user posted image .
Naj povem da sm sama doma že od 20.9., dva otroka pa v vrtcu, lahko bi ju imela doma, ampak kam pa naj bi dala otroka, če bi morala nazaj v službo, sploh pa ali bi prihodnje leto dobila prostor v vrtcu, saj je naval vsako leto večji.


"Hmmm...kam bi jih pa jaz dala, če bi morala naenkrat it v bolnico? Nezaslišano! Pa saj vrtci ne delajo popoldne in ponoči, kam naj jih dam?! In kaj če grem v bolnico za nekaj dni? Hm, le kam jih bom dala popoldne in ponoči?"

Oprosti, ampak tvoje razmišljanje je prav smešno. Kam jih boš dala ČE boš dobila službo, KO jo boš dobila. To si pač organiziraš že prej.
Kam pa naj dajo zaposlene mame svoje otroke ČE jim ne odobrijo vrtca po porodniški, ker bo tvoj otrok not, njihov pa ne? Ha?


Oprosti, nism napisala da sm brezposelna! In ja, med tem časom sm bila na bolniški, sedaj sm na porodniški in hvalabogu, maladva sta bila v vrtcu, ker sm bla 3 tedne v porodnišnici... .
Ja sm doma, 2 otroka mam v vrtcu, razen za čas šolskih počitnic bosta doma in ne , sploh nimam slabe vesti zato!

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:17:18   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Nihče od njih ne zahteva, da imajo otroke doma. Večina pa pravi, da ni pravična prednost, ki jo imajo PRED zaposlenimi starši.


Aja.....user posted image

Samo prednosti si niso same izmislile......

Delno jo zakon o vrtcih omenja.....delno pa je to stvar občine, kake kriterije razvrščanja postavi, če je preveč otrok vpisanih.....

Sicer pa, jaz pravim, da bi bilo za vse najboljše, da se tudi ureditev predšolske vzgoje prenese na državo.....kot je to urejeno pri osnovnih in srednjih šolah.....glede na to, da pri vrtcih ne govorimo zgolj o varstveni funkciji.......ne pa, da je tu grozen mišmaš, totalno neurejeni so kriteriji izbire, ki so v eni občini taki, v drugi drugačni, totalno nepravičen je sistem plačil......normativi o številu otrok v vrtcih so tudi taki, da ne vem kako sta nas, ki nas je bilo za 50% več kot je otrok sedaj, sfolgali dve vzgojiteljici.....

Mi se pa potem gremo in jezimo na brezposelne mame.....ko bi pa ta "problem" rešili in bi vseeno bilo premalo mest v vrtcih, pa bi se jezili na tiste mame, ki imajo starše v penziji in v bližini, da naj ti čuvajo otroke, da bomo lahko imeli mi, ki staršev v penziji nimamo, prostor v vrtcih......

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:19:18   
bomboncek1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Mah, no. Eni molzejo državo, vi pa očitno molzete vrtec za dva in stare starše za enega. Da bi mamica napisala prošnjo zvečer, ko otroci spijo? Ma ni šans, kajne? Takrat mora ona najbrž gledat kak film. In počivat, ker ima ona 3 otroke, pa čeprav od 16.30 dalje dokler grejo spat user posted image . Ali pa likat, ker za 3 je toooliko dela, da jih ne moreš imet, ker je toliko dela zaradi njih. Saj jih ne moreš čuvat in hkrati prat in likat!

Lepo si je omislit 3 otroke. So naporni, kajne? Kakih 8 ur na dan jih je pač treba oddat, ali v vrtec, ali k babici...sam da nekam grejo.




Da nisi ti nekje mene zamešala z nekom drugim.

Midva sva oba zaposlena in moji otroci niso naporni. Za 9 ur jih je pa treba nekam dat, ker smo pač 8 ur v službi, za pot tja in nazaj pa tud porabimo vsaj eno uro. Moje tašče pa ne molzem, žal, ker sem ji do nedavnega plačal ravno toliko kot vsak drug, zdaj pa noče več vzet, ji pa skompenziram drugje.
Kar se pa prošenj tiče, pa nebi o tem. Prošnje je treba pošiljat zjutraj, ko so oglasi oddani, ne pa ob 9 uri zvečer. Sicer pa itak brez veze debatirat s tako negativno osebo, kot si sama.

Sicer pa...kaj maš že ti proti mojim trem otrokom....user posted image


Ja, oprosti, sem precej pretiravala. Malo sem jezna, ne nate, ampak kar tako v zvezi z vso to tematiko. Jaz še vedno zagovarjam, da bi bilo prav, da bi vsi otroci dobili vrtec, neglede na prednost tega in prednost onega.

Nič nimam proti tvojim trem otrokom, niti proti nobeni družini z enim, dvema, tremi ali več otroki. Samo na živce mi gre, ker kar naenkrat ratajo tej otroci "v napoto" pri stvareh, ki mesečno vzamejo piši riši 8 ur in zaradi tega imajo ti otroci prednost pred ostalimi.
Prošnje so pa tako...Napišeš eno in jo razpošiljaš okoli, kvečjemu narediš lepotni popravek ali dva, popraviš datum in jo oddaš. Pa tudi ne vem, da bi imeli prednost taki, ki oddajo prošnjo takoj ko je ta objavljena. Rok za oddajo je navadno zakonskih določenih 8 dni in ustrezen kandidat nisi zato, ker jo pošlješ takoj, pač pa zato, ker med vsemi oddanimi izstopaš. Mirno jo lahko natisneš, podpišeš in pošlješ zadnji dan razpisanega roka, in to celo ob 19. uri zvečer.

Meni, osebno, pomeni pri delavcu veliko tudi njegova iznajdljivost. Če mi pride na razgovor nekdo, ki že na vratih začne jamrat, da ne ve kam bo dal otroke, pač nagonsko pomislim, da "išče delo in moli boga da ga ne najde". Za "plan B" še nihče ni slišal?

Imam izkušnje tudi s skrajšanim delovnikom in to v svoji službi, z dvema mamicama. Ena oddela svoje 4 ure zelo korektno, druga bega z mislimi cel dan okoli tega kaj mora za svoje tri otroke naredit, pa ne bo časa za to, pa ne bo časa za ono, vse ji je naporno, boji se, da jo bo služba utrudila in da popoldne ne bo sposobna ahtat svoje malčke. Hkrati pa po 12. uri odide po opravkih, v trgovine, šoping, na kavice, na obiske k prijateljicam, ležat domov na kavč, k frizerki, kozmetičarki, na masažo, v bazen, ovo ono, simo tamo, otroci pa do zadnje minute v vrtcu. Okej, njena pravica do skrajšanega delovnika, naj jo koristi, mene to nič ne boli, vendar mi da mislit. Prva nikoli ne hvata krivin ali se izgovarja na otroke, druga pa neprestano. Za kofetkanje po 12. uri ima vedno čas, za izobraževanje povezano s službo pa nikoli - ker dela samo do 12. in izobraževanja žal trajajo dlje.
No to je samo primer, ki nima veze z vrtci, ampak tako počasi spoznaš tipične izgovore, ki ti odprejo oči in razširijo pogled v malce bolj globalne razsežnosti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:21:47   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Prošnje je treba pošiljat zjutraj, ko so oglasi oddani, ne pa ob 9 uri zvečer.


Ah dejte no s takimi, kje jih eni pobirate... Saj pa še nikjer nisem vidla, da bi na katerem oglasu pisalo, da se je treba prijavit takoj v isti minuti. Povsod je vsaj en teden časa, da se prijavi...

Pa ponavadi ima vsakdo že nek mušter prošnje oblikovan in ga samo priredi glede na potrebe posameznega razpisa!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:26:03   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Prošnje je treba pošiljat zjutraj, ko so oglasi oddani, ne pa ob 9 uri zvečer.


Ah dejte no s takimi, kje jih eni pobirate... Saj pa še nikjer nisem vidla, da bi na katerem oglasu pisalo, da se je treba prijavit takoj v isti minuti. Povsod je vsaj en teden časa, da se prijavi...

Pa ponavadi ima vsakdo že nek mušter prošnje oblikovan in ga samo priredi glede na potrebe posameznega razpisa!


Bo že držalo, če tako praviš.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:28:26   
liliana
Kaj pa tisti starši, ki delajo v turnusih.....user posted image

in so še tako nesramni, da ati in mama delata v istem turnusu, namesto, da bi si v službah uredila smeno tako, da bi bila v izemeničnem turnusu, da ne bi otrok pošiljala v vrtec, da bi lahko prostor dobili zgolj tisti starši, ki delajo od 7 - 15......?


(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:28:40   
gogalina
Vrtec bi morali imeti VSI otroci... ampak ker tega ni...

Ena izmed rešitev je, da mamici, ki je na porodniškem dopustu, za starejšega otroka (ki je v vrtcu v prvem starostnem obdobju) ne pripada vrtec. Preprosto. Tako bi se naredilo kar nekaj prostora.


Evo, vrgla sem kost, zgražajte se...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:29:03   
bomboncek1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Oprosti, ampak tvoje razmišljanje je prav smešno. Kam jih boš dala ČE boš dobila službo, KO jo boš dobila. To si pač organiziraš že prej.
Kam pa naj dajo zaposlene mame svoje otroke ČE jim ne odobrijo vrtca po porodniški, ker bo tvoj otrok not, njihov pa ne? Ha?



Tvoje pa skrajno nesramno. Močno upam, da se karma ne obrne in te tele besede ne začno klofat po glavi.


Bolj kot nesramno, bi rekla realno.
V našem kraju je ostalo brez vrtca 25 otrok. Med temi poznam nekaj mamic, ki bi se morale vrniti v službo, pa jih kar nekaj razmišlja, da se ne bodo mogle vrniti. Marsikatera ima kredit, za službo so se namatrale in se izobraževale, dokazovale neprestano zato, da so jim podaljšali pogodbo ali celo dobile NDČ, zdaj pa se bodo temu morale odpovedati, ker je nekaterim drugim, ki celo tudi javno povedo, da molzejo državo, omogočena prednost. Težka situacija, veste. Kar se karme tiče, kalbo, jaz ves čas govorim eno in isto - VSI bi morali imeti enake možnosti in če se te besede obrnejo proti meni, naj bo, bila bi namreč - na istem.

Sicer pa še enkrat prejmi moje opravičilo, nič osebnega ni bilo in proti nobenemu nimam nič, vem, da nekateri pridno izkoriščajo dane prednosti, zato pa pravim, da sistem ni dober. Ljudje smo itak nagnjeni k temu, da vedno iščemo boljšo in lažjo pot, žal pa se pravice enih končajo pri pravicah drugih, tukaj pa so te meje krepko zabrisane.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:29:12   
kalbo
Glej bombonček. Zakaj nebi sodila vseh ljudi po tisti tavestni. Zakaj jih sodiš po tisti, ki hvata krivine in s tem škodi preostalim mamicam, ki iščejo službo.
Pri nas imamo ta hip pljučnico. bolniško si bova zdelila, ker pač oba delava za fer delodajalce in morava bit tud midva fer do njih. Pa bi komot eden od naju skliznil na bolniško za 14 dni.

Sam zakaj ne sodiš vseh po vestnih, res me zanima.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 14:47:00   
bomboncek1
Ma kaj pa vem, kalbo. Meni se zdi, da ne sodim. Poskušam bit realna, zato sem tudi navedla, morda malce neumesten in neroden primer dveh mamic, ki sta istočasno na skrajšanem delovniku, in realno opažam velike razlike med njima, ena pač hvata krivine, druga ne. Na daleč se vidi, kdo se skuša ognit v službi službenim dolžnostim, doma pa domačim obveznostim. In to vse zato, ker sistem dopušča. In pri njem bi morali začeti sanirat napake.

Menda sem pesimist, kajne? Pa realno - ko gledam kozarec, ki ima tekočine do polovice - je zame to napol poln kozarec, če je notri sok, če pa je notri pivo, pa je napol prazen user posted image user posted image user posted image

Upam, da boste kmalu okrevali.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Brezposelne mame in vrtec
1.6.2011 15:33:40   
pelin
Kar se pa prošenj tiče, pa nebi o tem. Prošnje je treba pošiljat zjutraj, ko so oglasi oddani, ne pa ob 9 uri zvečer. Sicer pa itak brez veze debatirat s tako negativno osebo, kot si sama.
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Mah, no. Eni molzejo državo, vi pa očitno molzete vrtec za dva in stare starše za enega. Da bi mamica napisala prošnjo zvečer, ko otroci spijo? Ma ni šans, kajne? Takrat mora ona najbrž gledat kak film. In počivat, ker ima ona 3 otroke, pa čeprav od 16.30 dalje dokler grejo spat user posted image . Ali pa likat, ker za 3 je toooliko dela, da jih ne moreš imet, ker je toliko dela zaradi njih. Saj jih ne moreš čuvat in hkrati prat in likat!

Lepo si je omislit 3 otroke. So naporni, kajne? Kakih 8 ur na dan jih je pač treba oddat, ali v vrtec, ali k babici...sam da nekam grejo.




Da nisi ti nekje mene zamešala z nekom drugim.

Midva sva oba zaposlena in moji otroci niso naporni. Za 9 ur jih je pa treba nekam dat, ker smo pač 8 ur v službi, za pot tja in nazaj pa tud porabimo vsaj eno uro. Moje tašče pa ne molzem, žal, ker sem ji do nedavnega plačal ravno toliko kot vsak drug, zdaj pa noče več vzet, ji pa skompenziram drugje.
Kar se pa prošenj tiče, pa nebi o tem. Prošnje je treba pošiljat zjutraj, ko so oglasi oddani, ne pa ob 9 uri zvečer. Sicer pa itak brez veze debatirat s tako negativno osebo, kot si sama.

Sicer pa...kaj maš že ti proti mojim trem otrokom....user posted image


Joj, Kalbo samo včasih pa ne vem ali bi se razjokala od smeha ali od žalosti...tale je pa res bosa...Podobno kot tista, ko se primerjaš s starši, ki vozijo svoje otročke v privat varstvo...Ja , ti in tvoj otrok sta pa res čisto na istem kot tisti, ki jih starši ob petih vse zaspane dvigujejo in jih vozijo včasih tudi pol ure daleč (ali celo več)v privat, velikokrat pošteno zasoljeno ,varstvo k tujim ljudem...Predstavljaj si zimo, pa mraz, pa zunaj tema...otročka pa vsega toplega in zaspanega tlačiš v mrzel avto...Ja to je pa res čisto enako, kot pri tebi, ki verjetno otroka lahko  pustiš spati , ko greš v službo  in tašča vsake toliko časa pokuka, če se je zbudil ali pa posluša po Baby fonu...Poglej, pa da ne boš spet planil, da ima kdo kaj proti tvojim otrokom...niti pod razno...lepo, da se vsaj določenim godi bolje , kot marsikomu drugemu...Vendar me moti pri tebi to, da nimaš posluha za tiste, ki z varstvom  nimajo takšne sreče kot ti...Še več....enačiš se z njimi, pa nisi nikoli poskušal stati v njihovih čevljih...
Z vse tiste mamice, ki ste brez službe in se sedaj ogorčeno javljate pa....Nikoli nisem metala vse v en koš in marsikatera res naredi vse , da bi prišla do službe ali pa ima v vrtcu otroka res zaradi socializacije in ga pridno dviguje po kosilu ali po spanju (vse kar je dlje je daleč od dobrih namenov, da bi se otrok socializiral, ampak je saj veste kaj... ...)...Vendar se večino oglašate tiste, katerim sem jaz in podobno misleči stopili na žulj...Tiste, ki imajo mirno vest in so poštene pri sebi, bi pač priznale, da sedanji zakon , ki dajejo prednost otrokom nezaposlenih staršev ni pravičen in konec...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?