|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 13:40:10   
ronja
tudi ne pravim, da je fer, da imamo mi prednost pred vami.

To je to, kar me ves čas trdimo. Da ni fer. Tudi lažno samohranilstvo ni fer.
Tudi resnične samohranilke ne dobijo manj zaradi lažnih, ampak zato ker imamo tako državo, ki je pač določila, da je to dovolj za preživetje.

Država razpolaga s toliko in toliko denarja za ta namen - če bi bilo manj prijavljenih, bi se ta denar lahko razporedil med tiste, ki ga res rabijo in bi te dobile več. Simpl ko pasulj. Ker pa je prijavljenih toliko, država ne more dvignit določil, ker bi sicer bankrotirala.

In ker ste tako dobre po srcu potem verjetno tudi ne bi vzele pomoči ob otrokovem rojstvu kot jo nudijo nekatere občine, samo zato ker ta velike občine ne dajo nič in to ni fer do tistih mamic, ki tam živijo, ali kako?

Živim v veliki občini in nisem dobila tega, tako da ti težko odgovorim, hehe.

V končni fazi zakaj ne bi, če lahko.

Socialna bitja včasih naredimo kaj, kar je nam v škodo, zato, ker je v korist skupnosti, v kateri živimo - ker posredno potem vsi profitiramo. Kadar večina v skupnosti začne gledat izključno na svojo rit, takrat gre skupnost k vragu.

pa pač z zdravo pametjo pač vzameš samo tisto, kar ti država nudi, saj ti tako ali drugače še preveč vzame.

Naša država nam ogromno nudi: imamo zastonj zdravstvo in šolstvo! Ja, seveda je treba kaj plačat, vendar pa  - zdravila za preživetje so zastonj - poglej naslednjič, ko bo otrok dobil ab, koliko bi te to prišlo, če bi jih plačala. pa potem poglej kaka svoja zdravila, če jih kdaj imaš. Pa izračunaj, koliko bi morala našparat za 20 let njegovega šolanja, če bi plačevala šolnino - pa bi vseeno morala plačat še vse izlete, knjige, učbenike... zraven! Me se jezimo, če nimamo za te extra dejavnosti, večina sveta si ne more privoščit ab za otroka! Ne, ne samo v nerazvitem svetu! Tudi v zda, dosti mamic si ne more privoščit, da bi ab zmešali z nekim okusom, ker je potem to dražje - pri nas dobiš take že na recept!

Nam je super in država nam nudi 1 leto 100% plačane porodniške, plača nam bolniško za otroka, dobimo otroški dodatek (ni bogvekaj, ampak če bi ga pa vzeli, bi se pa vsi bunili, koliko nam bojo vzeli, ne?;), imamo socialne transferje... in prav je tako. NI pa prav, da so brezposelni na prednostni listi v vrtcih. Ker ni realno.

Vsekakor se mi zdi pa možno iskat zaposlitev z otroki - saj nimaš vsak dan razgovora in si za tisti čas pač nekoga najdeš. Je pa seveda lažje, če imaš itak vrtec. Ampak tista, ki hodi v službo, ima ta problem - da mora od doma, otroka pa nima kam dat - vsak dan, ne samo 1x na 14 dni, ko jo pokličejo na razgovor (ali imate razogovore večkrat na teden, pa vas par mesecev nihče ne vzame?) in vsake nekaj mesecev, ko so izobraževanja. Zaposlene morajo otroka nekam dat vsak ljubi delovni dan. In lahko zaslužijo točno toliko kot ve (glede na to da že pri meni ni neke hude razlike, pri eni na minimalcu vprašanje, če ni razlika v drugo stran)...

< Sporočilo je popravil ronja -- 2.6.2011 13:41:59 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 15:16:48   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kolikor sem te spoznala iz postov, bi v primeru , da ne bi imel varstva za svojega najmlajšega in bi zvisel v vrtcu, kmalu veselo pihal v isti rog kot jaz in podobno misleč, ter se puntal...tako pa ker nimaš teh skrbi in izkušenj iz prve roke, se pa tako veselo zgražaš nad nami, ki se nam smilijo zaposleni starši, ki ne vedo kam bi vtakili svojega otročka.



Seveda bi se bunil in sem tudi se, ko je najstarejši izvisel pri vrtcu. Samo ne na otroke brezposelnih mamic, ampak na občino in državo, ki sta si leta zatiskala oči. V tem je štos tele celotne teme. Ti starši se pa tud meni smilijo, samo se ne spravljam zato na brezposelne.

PS: Kje sem pa tu pobegnil iz debate?

PPS: V bistvu mene pri teb moti samo ostrina do brezposelnih, ki jih ne smeš vseh metat v isti koš.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 2.6.2011 15:22:39 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 16:49:12   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
In izredno dvomim, da nek otrok pri kateremu sta oba starša nezaposlena dobi doma vso spodbudo ter dobro okolje za razvoj.

Zakaj?

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 18:22:02   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
In izredno dvomim, da nek otrok pri kateremu sta oba starša nezaposlena dobi doma vso spodbudo ter dobro okolje za razvoj.

Zakaj?



Ja zakaj? Ker morata poleg tega še službo iskat pa kofetkat pa nohte mazat pa take, sej veš. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 18:30:39   
Kerensa*
Zakaj se (tudi) za vse brezposelne starše misli (predsodek?), da so ne samo revni, temveč tudi neprimerni starši (z večih vidikov, glede na to, da otrokom ne morejo nuditi dobrega okolja za razvoj)?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 18:46:34   
Najaa
Ker se vse meri v denarju danes. Če nima otrok vsega oh in sploh, pol so slabi starši, ker jim tega ne morejo privoščit. Večina danes namreč misli, da bodo otroci z vsemi temi oh in sploh stvarmi in dejavnostmi bolj srečni in zadovoljni. V bistvu so pa sam še večji revčki.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 18:48:19   
Kerensa*
V bistvu ne sprašujem (samo) tega. Zanima me (predvsem), zakaj "biti brezposeln" pomeni enako, kakor "biti reven" (posledično pa "biti reven" pomeni enako, kakor "biti neprimeren starš").

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 18:51:44   
Najaa
user posted image Biti brezposelen ne pomeni nujno biti reven, ker če nimaš službe ne pomeni, da nič ne delaš. Lahko prav tako služiš denar, sam nisi zaposlen. A to so že druge sfere. Zakaj pa nekaterim pomeni če si brez službe, da si slab starš pa ne bi vedla. Mogoče ravno zarad tega, ker otroku ne moreš privoščiti vse kar si želi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 18:54:36   
Kerensa*
Saj pravzaprav ni pomembno, ali kaj delaš (za denar) ali ne. Kar se mene tiče, je pomembno to, da obstaja bistvena razlika med "biti brezposeln" in "biti reven". Nenazadnje - saj tudi vsi zaposleni niso bogati (morda bo bolje, če rečem premožni oz. materialno vsaj povprečno preskrbeljni? - ta slednja bo najboljš). Vsi poznamo en kup ljudi, ki "gagajo" po 8 ur ali več na dan, pa so komaj sposobni plačati elektriko in hodijo na Rdeči križ po prehrambene pakete. Paradoks - zakaj, če pa delajo in lahko nudijo otrokom primerno okolje za razvoj?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 21:22:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

tudi ne pravim, da je fer, da imamo mi prednost pred vami.

To je to, kar me ves čas trdimo. Da ni fer. Tudi lažno samohranilstvo ni fer. 


Prvo ni fer, drugo pa ne, da ni fer, ampak je očitna goljufija.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 21:24:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

PS: pa sem sama imela veliko srečo, da sem dobila vrtec odobren za tastarejšo, tisto leto, ko se je potem tamala rodila, samo je takrat nisem vpisala - in velik argument je bil ta, da nekomu brezveze odžiram mesto (poleg tega, da se mi je zdelo fer do tako malega otroka, da če mu ni treba bit stran od mami, da ni - če delaš itak nimaš izbire).


To je pač težje, nečemu se odreči, da kasneje dobiš več.
Goljufi gredo raje po liniji najmanjšega upora. Po meni slabo računajo (poleg tega, da goljufajo).

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Brezposelne mame in vrtec
2.6.2011 23:55:18   
n0s3ck4
Ta forum prebiram že dlje časa. Zdaj se pa kar ne morem zadržat, da ne bi napisala! Sram naj bo tiste nesposobneže v komisiji za sprejem v vrtec! Pazi to: Živim na fužinah (kot da že do ni dovolj mučno) Oddam vlogo za vrtec, jaz študentka, mož zaposlen malo več dobi kot minimalca. Otrok ima 27 mes. in nas gladko zavrnejo, ker mu za slab mesec zmanjka stalnost bivanja v Lj. Čakaj malo? A tile južnjaki tu se pa po cele dneve po riti praskajo pa sončijo pa z đezvicami in dekami na travci strašijo tu pred blokom, otroci pa zastonj v vrtcu od 6ih zjutraj pa do 5??? Ne me narobe razumet, nisem rasist ampak to je pa že preveč (poleg tega mi pa še vsak teden kaj novega ukradejo). Pa kaj naj zdaj? Vzamem albanski telefonski imenik, pa se preimenujem v eno ime, ki mi je najbolj všeč... Pa bom dobila vrtec, socialno, neprofitno, kaj še? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 8:17:05   
majčica1508
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Ta forum prebiram že dlje časa. Zdaj se pa kar ne morem zadržat, da ne bi napisala! Sram naj bo tiste nesposobneže v komisiji za sprejem v vrtec! Pazi to: Živim na fužinah (kot da že do ni dovolj mučno) Oddam vlogo za vrtec, jaz študentka, mož zaposlen malo več dobi kot minimalca. Otrok ima 27 mes. in nas gladko zavrnejo, ker mu za slab mesec zmanjka stalnost bivanja v Lj. Čakaj malo? A tile južnjaki tu se pa po cele dneve po riti praskajo pa sončijo pa z đezvicami in dekami na travci strašijo tu pred blokom, otroci pa zastonj v vrtcu od 6ih zjutraj pa do 5??? Ne me narobe razumet, nisem rasist ampak to je pa že preveč (poleg tega mi pa še vsak teden kaj novega ukradejo). Pa kaj naj zdaj? Vzamem albanski telefonski imenik, pa se preimenujem v eno ime, ki mi je najbolj všeč... Pa bom dobila vrtec, socialno, neprofitno, kaj še? user posted image



Če ti je življeneje na Fužinah mučno,se pa preseli.....Nisem rasist,kaj pa si potem?Imaš dokaze,da ti vsak dan oni kradejo?In niso oni krivi.....KRIVA JE NAŠA DRŽAVA IN NAŠ K.U.R.Č.E.V. SISTEM,KI TO DOVOLJUJE...........................
In ne ne rabiš vzet imenika in si imena spremenit,da dobiš vse to.......

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 8:41:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4
Ta forum prebiram že dlje časa. Zdaj se pa kar ne morem zadržat, da ne bi napisala! Sram naj bo tiste nesposobneže v komisiji za sprejem v vrtec! Pazi to: Živim na fužinah (kot da že do ni dovolj mučno) Oddam vlogo za vrtec, jaz študentka, mož zaposlen malo več dobi kot minimalca. Otrok ima 27 mes. in nas gladko zavrnejo, ker mu za slab mesec zmanjka stalnost bivanja v Lj. Čakaj malo? A tile južnjaki tu se pa po cele dneve po riti praskajo pa sončijo pa z đezvicami in dekami na travci strašijo tu pred blokom, otroci pa zastonj v vrtcu od 6ih zjutraj pa do 5??? Ne me narobe razumet, nisem rasist ampak to je pa že preveč (poleg tega mi pa še vsak teden kaj novega ukradejo). Pa kaj naj zdaj? Vzamem albanski telefonski imenik, pa se preimenujem v eno ime, ki mi je najbolj všeč... Pa bom dobila vrtec, socialno, neprofitno, kaj še? user posted image

Ne, res nisi rasistka - si pa, sodeč po napisanem, nacionalistka.
Sem rojena Ljubljančanka in, razen s kratkimi pavzami, živim v Ljubljani od rojstva in, če se ne preselim v New York user posted image , bom tukaj živela do smrti. Zakaj? Ker to mesto obožujem, z vsemi svojimi plusi in minusi. In pod "minus" (poudarek je na oklepajih) si bom drznila dati t.i. "južnjake". Zakaj?
Zate sklepam, da nisi rojena Fužinčanka. Če bi bila (pa tudi še v nekaterih drugih primerih), izraza "južnjaki" ne bi nikdar uporabila. Sam po sebi, kot beseda, sploh ni žaljiv, je pa vsem jasno, kaj je v tem primeru z njim mišljeno - priseljenci iz bivših jugoslovanskih republik in njihovi potomci. Pa se sploh zavedaš, kdo so ti priseljenci? To so ljudje, ki so pred desetletji, v času, ko smo bili še vsi Jugoslovani (tudi ti - pravzaprav, si bila takrat sploh že rojena?), prišli iz manj razvitih republik v bolj razvito. S trebuhom za kruhom. Tako, kakor s(m)o Slovenci odhajali v Švico, Nemčijo in Argentino (kako naj pa njih označimo?) - z željo po boljšem življenju. Niso bili sami "krivi", da so bili rojeni v slabših razmerah in razumljivo je, da so jih želeli izboljšati, ko se je pokazala ta možnost. V Slovenijo niso prišli ne na tvoje stroške, na na stroške tvoje družine - pot so si, tako ali drugače, plačali sami. Ker so prišli iz ekonomsko šibkejših območij, je bila večina tudi manj izobraženih, zato so (če se niso tukaj dodatno izobrazili - kar se pa večina ni, saj je bilo potrebno zasluženi denar vložiti v preživetje) težko dobili bolje plačana delovna mesta. Kaj jim je ostalo? Službe, katerih mi, razvajena Slovenčad (v to štejem generacijo mojih in tvojih staršev), nismo želeli sprejeti, saj so bile ali fizično prenaporne ali pa finančno premalo plačane. In tako smo dobili celo generacijo gradbenikov (le po kakšnih cestah bi se ti vozila in v kakšni stavbi bi živela, če ti "južnjaki" ne bi postavili tega, kar imaš sedaj?), kuharic (ki so že ob 6-ih zjutraj v kuhinjah naših vrtec in šol, da pripravijo hrano za naše otroke za tačas, ko se mi crkljamo v dobro plačanih službah), čistilk (to so tiste gospe, ki brez komentarjev in na kolenih brišejo odtise naših usranih čevljev v blokovskih hodnikih, veš?), smetarjev (brez katerih Fužine ne bi bile Fužine, temveč Smećine) in še koga. To so mali ljudje, brez katerih naša, "slovenska" družba, ne bi funkcionirala tako, kakor funkcionira. Ta "čefurjada" pripelje mestni LPP avtobus na enega od trgov, da si sploh lahko vstopiš vanj - ta "čefurjada" so varnostniki, ki varujejo kakšno fensi-šmensi prireditev (za 5€/h nosijo svojo betico naprodaj, pred fensi-šmensi Slovenceljni, katerim "nihče nič ne more, ker so v svoji državi") in ta "čefurjada" so vsi tisti, katerih ti, tekom svojega običajnega dneva, sploh ne vidiš, ker so skriti v ozadju državnega mehanizma - a če bi samo eden od njih manjkal, bi ti veliko težje dobila, kar želiš.

In po vsem tem bi res rade volje slišala en sam, samcat dober razlog, čemu se ti ljudje, od katerih večina še danes plačuje kredit za stanovanje (od dveh delavskih plač) in vzdržuje svoje otroke, ki se šolajo, ne bi smeli popoldan usesti na svojo travo, pred svojim blokom, popiti svojo "kahvo" in poklepetati s svojimi "rođaki"? Naj se izolirajo od celega sveta, ker pač niso rojeni Slovenci (kot rodoslovka bi dokaj rada videla koga, ki je čistokrven) ali naj klepetajo s tebi podobno mislečimi, ki bi jih najraje poslali v Aushwitz zaradi zasedenosti vrtca?

In še čisto moja osebna "nota". Nisem čistokrvna Slovenka. Sem pol Slovenka po očetu, po materi pa hercegovačka Hrvatica. Na to sem ponosna tako, kakor ti ne boš nikoli vedela. Moj g. Mož je Hrvat in tudi moj sin je 3/4 Hrvat. Popolna "čefurska" družina, z ravno prav slovenske "primesi", da lahko rečem, da imamo radi dve državi in dva naroda - ti pa, žal, niti svoje(ga).

Kdo ima torej težavo - mi, "čefurjada", ki smo zadovoljni ali ti, Slovenka, ki nisi? user posted image

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 8:51:07   
juhica
Tisti z stalnim prebivališčem v občini (ne glede na narodnostuser posted image ) imajo prednost pred začasno prijavljeni. Sem iz čist druge občine, in se res ne moremo stalno prijaviti tu, samo začasno (pa res začasno, ker v drugi občini zidamo našo hiškico), in imajo pač domačini ogromno prednost za vrtec pred nami - oh še dobr da sem doma, če ne bi tut jamrala in se jezila sto na uro user posted image ...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 10:08:56   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: n0s3ck4

Ta forum prebiram že dlje časa. Zdaj se pa kar ne morem zadržat, da ne bi napisala! Sram naj bo tiste nesposobneže v komisiji za sprejem v vrtec! Pazi to: Živim na fužinah (kot da že do ni dovolj mučno) Oddam vlogo za vrtec, jaz študentka, mož zaposlen malo več dobi kot minimalca. Otrok ima 27 mes. in nas gladko zavrnejo, ker mu za slab mesec zmanjka stalnost bivanja v Lj. Čakaj malo? A tile južnjaki tu se pa po cele dneve po riti praskajo pa sončijo pa z đezvicami in dekami na travci strašijo tu pred blokom, otroci pa zastonj v vrtcu od 6ih zjutraj pa do 5??? Ne me narobe razumet, nisem rasist ampak to je pa že preveč (poleg tega mi pa še vsak teden kaj novega ukradejo). Pa kaj naj zdaj? Vzamem albanski telefonski imenik, pa se preimenujem v eno ime, ki mi je najbolj všeč... Pa bom dobila vrtec, socialno, neprofitno, kaj še? user posted image



STa že dve pred mano komenitarali in jima dam prav.

O Fužinah pa toliko - so se toliko spremenile in postale take kot čisto vsaka druga masovna soseska. Jih nekaj poznam na Fužinah, pa niso imeli nikoli nobenih težav, nam so pa za Bežigradom ukradli 1x samo tablice na avtu, drugič pa še cel avto, vedno vandali na parkiriščih, ki uničujejo parkirane avte... Na Fužinah se mi to še ni zgodilo.

Pa še to, zakaj pa je malemu zmanjkalo slab mesec prijave v LJ? Tvoj otrok je star točno toliko, kot moj. In ko sem svojo hči prijavljala v vrtec, te omejitve še ni bilo in je vrtec dobila takoj (sva pa z možem oba Ljubljančana in bi tudi ta pogoj izpolnjevala, če bi takrat bil).
Pa če še nekako razumem, da kot študentka nisi imela prijavljenega stalnega bivališča v LJ, bi ga sebi in otroku in  partnerju/možu lahko uredila takoj ob rojstvu, pa bi tudi zdaj imela vse pike.

Sicer bi res morala država zagotoviti mesta za vse otroke, ampak ker je to odgovornost občin, vsaka poskrni za svoje. Lahko si jezna samo nase, ker nisi pravočasno uredila stalnega bivališča za vse. Ti pa želim, da vrtec vseeno dobiš v najkrajšem možnem času.

Še malo tolažbe - na Fužinah res ni slabo. Je v LJ ogromno sosesk, ki so veliiiiiko slabše od te.

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 11:02:45   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kaj pa tisti starši, ki delajo v turnusih.....user posted image

in so še tako nesramni, da ati in mama delata v istem turnusu, namesto, da bi si v službah uredila smeno tako, da bi bila v izemeničnem turnusu, da ne bi otrok pošiljala v vrtec, da bi lahko prostor dobili zgolj tisti starši, ki delajo od 7 - 15......?




Liliana...tole je pa tudi kar nekajuser posted image Saj v bistvu vsi vemo zakaj se gre in kje je problem...samo nekateri tega  ne bodo nikoli priznali...Nekateri zato, ker bi se jim ob sprejetju zakona o enakih pravicah sprejemanja otrok v vrtec, razbila medena skleda in bi potegnili ta kratko...spet drugi pa niso dovolj  pošteni in si mažejo oči, da je vse vredu...In pa tretji, tako kot mogoče ti, ki se iz tega norčujejo...
Žalostno...

Meni osebno je v vrtcu vseeno kakšne otroke imam v skupini...Lahko pa rečem, da veliko bolj spoštujem starše, ki so delavni, ki s svojim zgledom vzgojo otroka peljejo v pravo smer...Takšno, da se bo otrok razvil v odgovorno, delovno  in ponosno osebo, ki se bo sposobna iz težav izvleči in pobrati sama ....Ne pa, da bo  vedno čakal, da ga bodo iz blata pobrali drugi , če pa slučajno ne bo nikogar, na katerega bi se lahko pošlepal, pa bo šel jamrat na socialno ali pa bomo o njem brali v Slovenskih novicah in podobnem časopisu, kjer bo predstavljen kot največji revež...Eh,pa to je že tema zase...
Skratka...pohvale in podporo  tistim, ki pridno hodite v službo in vsak dan tečete po otroka v vrtec ali v privat varstvo...Res je večkrat user posted image težko...ampak, se splača...



IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Nihče od njih ne zahteva, da imajo otroke doma. Večina pa pravi, da ni pravična prednost, ki jo imajo PRED zaposlenimi starši.


Aja.....user posted image

Samo prednosti si niso same izmislile......

Delno jo zakon o vrtcih omenja.....delno pa je to stvar občine, kake kriterije razvrščanja postavi, če je preveč otrok vpisanih.....

Sicer pa, jaz pravim, da bi bilo za vse najboljše, da se tudi ureditev predšolske vzgoje prenese na državo.....kot je to urejeno pri osnovnih in srednjih šolah.....glede na to, da pri vrtcih ne govorimo zgolj o varstveni funkciji.......ne pa, da je tu grozen mišmaš, totalno neurejeni so kriteriji izbire, ki so v eni občini taki, v drugi drugačni, totalno nepravičen je sistem plačil......normativi o številu otrok v vrtcih so tudi taki, da ne vem kako sta nas, ki nas je bilo za 50% več kot je otrok sedaj, sfolgali dve vzgojiteljici.....

Mi se pa potem gremo in jezimo na brezposelne mame.....ko bi pa ta "problem" rešili in bi vseeno bilo premalo mest v vrtcih, pa bi se jezili na tiste mame, ki imajo starše v penziji in v bližini, da naj ti čuvajo otroke, da bomo lahko imeli mi, ki staršev v penziji nimamo, prostor v vrtcih......


Pelin iz česa pa sklepaš, da se norčujem......user posted image

Zdaj se jezimo na brezposelne mame.....če bi se problem brezposelnih mam rešil, bi se jezili na tiste mame, ki so na porodniški za drugega otroka in imajo prvega v vrtcu in če bi se še ta problem rešil, pa bi spet našli nekoga na kogar bi se lahko jezili.....

In to sem mislila povedati s tisim postom, ki se je tebi zdel tako žalosten, ker sem se po tvoje norčevala.......

Problem je sistemski.....in se ga lahko reši le z apeliranjem vrtcev, svetov staršev, mogoče tudi nevladnih organizacije na občine in na državo.....ne pa s tem, da se jezimo na brezposelno sosedo, na mamico na porodniški, na mamico, ki ima doma babico v peniziji, da nam one odžirajo mesto v vrtcu......

< Sporočilo je popravil liliana -- 3.6.2011 11:03:29 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 11:17:45   
kalbo
Kerensa, podpis, če dovoliš.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 11:31:21   
Fleka
Kerensa,tudi moj podpis-če lahko.Bravo,super si to napisala,tako zelo resnično,.........sem se kar malo zamislila.user posted image

_____________________________

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 12:39:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Fleka)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 12:49:50   
Doll
lilana aha,potem mamice,ki ostajamo doma nimamo dobrega vzgleda za otroke.torej moj otrok bo totalno neodgovorna oseba,nedelovna  in seveda ne bo ponosen nase
Dobro,da še ne začneš nam pljuvat v faco.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 13:44:18   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

lilana aha,potem mamice,ki ostajamo doma nimamo dobrega vzgleda za otroke.torej moj otrok bo totalno neodgovorna oseba,nedelovna  in seveda ne bo ponosen nase
Dobro,da še ne začneš nam pljuvat v faco.


To, na kar ti repliciraš je pelinino stališče.....pojavil se je problem v citiranju.....user posted image

moj odgovor je čisto spodaj in tisto kar je  v belih okvirčkih.......

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 13:58:48   
n0s3ck4
Ah. Omeniš besedo južnjak pa se vsi na to obesijo.user posted image S svojimi rođaki pa pijejo kavice od jutra do večera, ne pa po napornem šihtu. Nisem rekla da imam kaj proti cestnim delavcem, čistilkam, kuharicam. Si ti Kernesa sploh prebrala moj post ali te je tako zmotila ta beseda? Sama si odprla temo z naslovom brezposelne mame in vrtec. Jaz ne govorim o zaposlenih temveč NEzaposlenih. Smo si  na jasnem? Vem tudi kako je bilo včasih, priseljenci so se hitro naučili slovenskega jezika, pa še nobenih problemov ni bilo z njimi. Danes pa se obnašajo, kot da je cela Slovenija njihova. Ne rečem da vsi, ampak ti bi to mogla vedet ravno toliko kot jaz, "Ljubljančanka". A igraš na Viza loteriji?hihi

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 14:01:46   
Kerensa*
To, da veš, kako in zakaj so "južnjaki" prišli v Slovenijo, je vse lepo in prav, ampak spoštovanja do njih nimaš pa nobenega.

In čemu nezaposleni ne bi smeli piti kave?

Bolj verjetno se mi zdi, da imajo nezaposleni "južnjaki" probleme s Slovenci, kakor pa obratno.

In ne - v Diversity Visa Lottery Programu nisem kandidirala (igrati pa ni česa).

(odgovor članu n0s3ck4)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Brezposelne mame in vrtec
3.6.2011 14:23:57   
Leela
se strinjam z liliano...

glede na to da vrtec ni samo varstvena ustanova bi morali imeti možnost hoditi v vrtec VSI otroci neglede na socialni status in status kaj kdo dela.

Zakaj moramo problem reševati kdo je bolj upravičen do vrtca...brezposelen, zaposlen, z eno ali z obema babicama v penziji? Zakaj ne bi povečali mest v vrtcu? naj to ureja država. To je ena možnost.
Druga je ta, da stane vrtec za vse otroke isto in naj se znajde kdor se zna
Tretja možnost je ta, da ostane tako kot je (Pri tej smo mi izgubili ogromno živcev, da smo dobili mesto)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?