|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
14.6.2012 21:53:52   
Pecorella
Lep pozdrav!

Tudi jaz vam sporočam veselo novico, da se nam je 9.6. pridružila deklica Leni, težka 2790 g in dolga 49 cm.
Porod je potekal ekspresno, ob 20h mi je odtekla voda, čez eno uro sem bila sprejeta v porodnišnico, skoraj pa brez popadkov. Začelo se je šele po klistirju. Tako da sem v pol ure v porodni sobi rodila. Brez šivanjauser posted image
Doma smo od torka, dojimo se, ko punčica zahteva, je pa res, da sedaj samo je in spi.
Vso srečo vsem user posted image ki še čakate svoje sončke. Tiste pa, ki jih imate že v svojem naročju, pa veliko objemov, poljubčkov in prespanih nočiuser posted image

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
   RE: Junijke 2012
15.6.2012 13:04:38   
mina88
Živjo

da se še js oglasimuser posted image
4.6.2012 ob 8:37 se nama je s CR pridružila punčka Ajša, težka 4.020g in velika 55cm.



lp

(odgovor članu Pecorella)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
   RE: Junijke 2012
15.6.2012 16:54:59   
pika001
Pecorella, Mina88 - iskrene čestitke!!! Lepo se cartkajte.
Jaz pa vam sporočem, da se je danes moj gin. spomnil mi narediti UZ, pa glede na to da je user posted image velik (4.500g???) je rekel, da bi mi kar sprožili (1 teden po roku). Danes so mi mislili dati svečko, pa je drugi gin., tisti ki je bil zraven ko so me sprejeli rekel, da danes tega itak ne bodo delali, da jutri zjutraj...user posted image Sem jih potem prosila, če grem lahko domov, saj sem čisto blizu doma... je rekel OK.
Tako da, no, jutri zjutraj dobim svečko, potem pa se bo videlo, ali dobim še umetne ali ne. Držim pa pesti, da se mi začne porod prej sam, saj popadke imam skoraj cel čas, samo odpiram se ne...
Saj sploh ne vem, če je prav da sem pustila da me prepričajo v sprožitev. Priznam, strah me je da bi bilo kaj narobe zaradi prenošenosti, saj prvega sem rodila 2 tedna pred rokom in plodovnica je bila zelena user posted image (ni pa bilo nobenih komplikacij, saj se je zgleda pokakal malo pred porodom). Tako da ne bom se obremenjevala. Otrok je velik in če rabi malo spodbude jo rabi.

(odgovor članu mina88)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
   RE: Junijke 2012
15.6.2012 17:16:27   
pikalonca
Pacorella, Mina88 user posted image user posted image user posted image . Iskrene čestitke.
pika001 držim pesti, dase začneš odpirat oz. da ti vsaj tabletka takoj prime in ne bo potrebno umetnih.
Jaz sem bila včeraj na ctg-ju in je bila mala čisto preveč umirjena. So me kar malo prestrašili. Me dali še na uz, ampak tam je pokazalo, da je vse ok. Ampak me preventivno za danes zjutraj naročili na ponoven ctg in če bi bil spet slab, bi mi sprožili porod. Ampak ctg je bil tokrat ok, toda G je rekla, da mi predlaga, da bi mi vseeno v pon zjutraj dali tabletko, ker je menda spodaj že vse mehko in pripravljeno in da je brezsmiselno čakat, da zaradi moje sladkorne otrok samo na teži dobiva in bi bil posledično težji porod. Priznam, da me ob misli na tabletko kar črviči in upam, da se do ponedeljka začne samo.
Bodite fajn in uživajte v sončku, ki smo ga že tako nestrpno čakali.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
   RE: Junijke 2012
15.6.2012 17:36:20   
KajaNagaja
ČESTITKE vsem mamicam :)

eno vprašanje za tiste k imate izkušnje s hemeroidi ... :( mislm da so se mi pojavil, ker imam po porodu težave zaprtjem, pa ne vem, a grem lahko kar v lekarno nekaj iskat a moram k zdravniku/ginekologu?

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
   RE: Junijke 2012
15.6.2012 20:57:33   
malina86
KajaNagaja, jaz sicer nimam izkušenj s hemeroidi ampak enkrat sem nekje prebrala, da je pregled pri zdravniku nujen, saj je zdravljenje odvisno od oblike hemoroidov. Eni so ozdravljivi samo z operacijo.
Čestitke vsem novim mamicam!!! user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
   RE: Junijke 2012
16.6.2012 10:49:20   
Monika 23
Ojlaa punce user posted image
Da še jaz povem svojo porodno zgodbo. Ni lih lepa ampak je bla nagrada tolk bol sladka user posted image
No 6.6. so mi ob desetih zjutri torej res sprožili porod. Popadke sm začutila že ob 12 in bili so na 5 minut. Kar pa ni bila dobra novica pa je da so ugotovili da se nič nisem odpirala. Do 2 popoudne so se popadki tako zgostili na minuto in bli groznoo boleči. Sestra mi je svetvala da se malo sprehajam pa sem poskusila ampak ni šlo sem zlezla skupaj. Po tem so me poslala takoj v porodno. V porodni sm najprej dobila klistir in popadki so šibali naprej še vedno na eno minuto..včasih še prvi ni popustil ko se je začeu že drugi..pripravili so mi ta rozasto porodno sobo in tam mi je babica zmerila medenico..to zato ker sem zlo mejhna in drobna in povedala da ne bo šlo lepo skozi, zato je poklicala zdravnika..on je biu mnenja da poskusimo...nato je predrl mehur in vn je stekla zelena plodovna voda user posted image ....še vedno nisem bila odprta nič več kot že od prej 1 cm..ctg je biu čedalje slabši zato se je zdravnik odločil za cr. Torej od 2 do nekje 7 sm mela popadke na minuto potem pa sem končno rodila 8.8 zvečer s cr. Vse kar se nato spomnem je da so me dpeljali iz operacijske in pred porodno sobo sta me pričakala moj in Matic user posted image baje sem še spraševala če je to res moj Matic pa ponavljala da je lep...No v porodnišnici sva bila 4 dni in šla domou..Glede na to da sem imela cr je dojenje lepo steklo! ne takoj ampak zdej gre pa že lepo brez dodatkov. Sem zelo ponosna mamica malemu Maticu! user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
   RE: Junijke 2012
16.6.2012 11:43:30   
mmt1
Pozdravljene, punce - mamice in user posted image ter user posted image !
Sem si morala kar čas vzeti, da sem prebrala, kaj vse se je dogajalo v teh nekaj dneh...ČESTITKE VSEM MAMICMM IN SONČKOM OB PRIHODU NA TA SVETuser posted image user posted image user posted image !

Danes je naš sonček star že dva tedna.user posted image
Zanimivo je, kako hitro preklopiš v drug film - zadnji teden sem že čisto odmislila nosečnost, velik trebuh, zatečene noge in vse, kar paše zraven; zdaj sem 100% v materinstvu, na novo zaljubljena v malčka, ki je celo našo družino postavil v drugo dimenzijouser posted image .

Ponoči se med 23 in 07 dojiva povečini 1x, čez dan je 2-3x po uro zbujen, mleka imam dovolj in razen bolečin ob navalu 3-5 dan nimam težav, niti ga ne izčrpavam , ne dajem čajčkov, kapljic pa še nisem začela user posted image ...tudi pri prvih dveh jih nista tako mala dobila...Imel je že vnetje oči (dobil antib. kapljice), in zdaj je končno lepo vreme, da bomo lahko več zunajuser posted image .

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
   RE: Junijke 2012
16.6.2012 16:51:32   
Orescek
Čestitke vsem novim mamicam!!!

Mi smo še vedno v enem kosu, nič kaj ne kaže da se bo kaj spremenilo. Imam pa eno vprašanje za vas. Danes imam PDP.V zloženki kot pa tudi moj ginekolog mi je naročil, naj pokličem na porodni oddelek na številko v zloženki, da me naročijo na kontrolo, pa se mi noben ne javi?!?! Klicala sem že okrog 9x. Je imela podobno izkušnjo? Gre pa za MB porodnišnico.


(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 8:58:46   
tinxi
No, pa se je le naredilo lepo vreme, zdaj že v večini mamice veselo vozičkate, kajne? Joooj, še malo pa bomo tudi mi! Danes sem že 6 dni čez PDP, ampak se kar držim, bolje kot sem si mislila user posted image Seveda smo pa vsak dan že vsi skupaj bolj neučakani in čakamo na dan, ko se nam mali pikec pridruži. user posted image

Sicer sem imela v petek kontrolo v P, ker je bila moja G na dopustu. Na zadnjem pregledu sem namreč dobila napotnico, da naj hodim na kontrole kar v P do poroda. Tam pa sem dobila odziv kot češ kaj pa vi delate tukaj, mi jemljemo nosečnice šele po 41. tednu in da bi mogla iti na pregled k G, ki nadomešča mojo itd itd. Sem rekla, da sem najbrž z razlogom dobila tako napotnico, ampak res pa nisem spraševala svoje G zakaj... Skratka, v ponedeljek (jutri) moram na kontrolo in sploh ne vem kam in kdaj in nič... user posted image Vsekakor mi pa ni všeč, da se me takole podajajo, sploh pa, ker v torek dopolnim 41. teden in ne vem zakaj take komplikacije okrog tega...

Imam pa še eno vprašanje za vse mamice - s čim pokrivate svoje user posted image ? Sem videla v Pikapolonici, da prodajajo take mini spalne vreče, baje se user posted image hitro pomirijo, ker so oviti okrog in okrog... Je to res?

Srečno in uživajte v tem prijetnem sončku! user posted image

_____________________________

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 11:04:18   
mmt1
Pozdravček!
Kar se tiče zavijanja oz. štručkanja po mojih izkušnjah drži...dete manj krili z rokami, se hitreje umiri, si ne potegne dude iz ust; ko ga daš v drugo posteljo, npr.zaradi dojenja, ga ne predrami hladna rjuha...

Edino v vročini moraš pazit, da ga ne oblečeš preveč!user posted image

Mi smo v najhujši vročini prakticirali kar navadno plenico, sicer pa tudi spalno vrečo iz bombaža ali flisa v kombinaciji s plenico...Otrok ne more cel zlesti pod pokrivalo, se ne razkriva...Meni se to kar obnese!

Upam, da boste vse user posted image čimprej na cilju in dobile čudovite male sončke!!!

...mi smo včeraj z našim user posted image popoldne preživeli zunaj, lepo v senčki sva ajala, počivala, se dojila...ati naju je zalagal s sladoledom in vodo...bil pa je glavna atrakcija in požela sem tudi kar nekaj neodobravajočih user posted image pogledov, v smislu, da bi morala biti v stanovanju zaroletana in z volnenimi štumfi...Pa, nam tako paše!

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 11:45:33   
megiTT
Hej

Če ktero zanima še moja porodna zgodba.

Torej, kot že veste, sem imela gestacijsko hipertenzijo pribl. od 25 tedna naprej. (na odpustnici je pisalo zmerna preeklampsija - nikoli ni nihče mi tega povedal user posted image ) poleg tega pa še oligohidramnij (premalo plodovnice).

Po nekaj obiskih APRN se je zdravnica odločila, da bomo 4.6. sprožili porod.

V pon. 4.6. so me sprejeli v porodnišnico in mi dali okrog 9h zjutraj prvo vaginaleto za odpiranje MV, ki je naredila nekaj menst. krčev in nič več. Ob 17h sem dobila še eno vaginaleto. Ta mi je naredila nekaj popadkov, ki pa jih nisem čutila, le CTG jih je zaznal. V torek sem imela pavzo, da sem se najedla, saj sem morala biti prejšnji dan tešča.

V sredo zjutraj (6.6.) mi je odpadel čep in ko sem šla na pregled in po novo vaginaleto je G rekla, da lahko grem kar rodit, saj sem bila 2 prsta (4 cm) odprta. Nove vaginalete mi niso dali.

Dali so mi še pol litra glukoze, da sem imela nekaj moči. Potem sem šla v porodno, kjer so me obrili in naredili klistir.
Porod se je začel ob 11h, saj so mi takrat začeli po žili dajati umetne popadke. Najprej smo čakali, da postanejo redni in se zgostijo. Ko sem bila dovolj odprta, sem začela potiskati, vendar se kar nič in nič ni zgodilo.
Ker je pri plodu prišlo do upada srčnega utripa je stekla akcija za carski rez - kasneje so še ugotovili, da je imel popkovino okrog vratu.

No, tako se je rodil najin cuker Matija ob 16.54 v sredo, 6.6.2012.
Na hitro so me obrili

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 15:46:35   
Monika 23
heii user posted image
megiTT tudi tebi niso te tabletke nucale kaj. Jaz sem zvedela potem da se velik tako sproženih porodov konča s cr. Kako kaj okrevaš? Mene še vedno precej boli user posted image .

Drugač me pa zanima mamice ali vaši sončki lepo pančkajo po dnevi..moj Matic ponoči tko lepo pančka pondevi pa noče..zdrži buden tudi 6 ur!!! nič ne joče samo gleda na okol..je sit, previt, prevroče mu ni. Ima katera podobne iskušnje?? user posted image

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 18:11:33   
ninocka26
Bom pa še jaz napisala svojo porodno zgodbo. Ob 6h zjutraj mi je odtekla voda, samo jaz nisem bila prepričana, da je to to saj jo je bilo zelo malo. Mojega sem tako poslala v službo, jaz sem šla pa še spat, vendar mi je ves čas počasi kapljalo, zato sem se ob 12h odločila in odpravila v porodnišnico. Tam se mi je pa pred vhodom zares ulila voda (tako kot v filmih, sem bila čisto premočena), so me dali na CTG ter na pregled, kjer je dr. ugotovil, da sem odprta 2cm, ter me poslal direktno v porodno. Tam so mi naredili klistir, medtem je prispel tudi moj mož, ob 15h so se odločili, da me dajo na umetne, ker mojih popadkov skoraj ni bilo. Mojega so poslali domov in sem tako dremala v porodni do 19h, takrat je prišel tako moj kot tudi popadki. Od tu naprej se mi zdi, da je šlo pa kar hitro, saj so se začeli popadki stopnjevati in ob 22.55 je bil naš Nejc na svetu. Je bilo kar hudo, samo je bilo vredno vsega skupaj.

Monika naš tudi dopoldne noče zaspati, je pokonci od 8h pa do 13h. Samo mi pa potem celo popldne prespi, tako, da jaz se nič ne obremenjujem. Če bi mu pasalo, bi spal, pa je očitno raje z nami.

(odgovor članu Monika 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 19:34:44   
kale
Čestitke vsem novim mamicam in user posted image  user posted image ! Tiste, ki ste še pa 2v1 pa čim lepši porod!




Tudi nam se je 14.6. ekspresno pridružil nov družinski član Filip, velik 52 cm in težek 3900 g. Porod je bil zelo kratek in skoraj povsem neboleč - če bi še dolgo doma vztrajala, ne vem če bi pravočasno prišla v P. Ob priložnosti napišem celo porodno zgodbo in uredim seznam - lahko pa mi katera pomaga urejat seznam user posted image .

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
   RE: Junijke 2012
17.6.2012 20:01:19   
Orescek
Iskrene čestitke Kale! Dosti cartanja in user posted image za Filipa!

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
   RE: Junijke 2012
18.6.2012 12:27:24   
kale

















user posted image
 
 
 
PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol 
 
28.5.
monika 23 - 1 user posted image , LJ, user posted image
 
29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , KP/Izola, user posted image
 
1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/, user posted image


2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , Gorenjska/, user posted image
MiaMia22- 1user posted image , user posted image

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image , 31.5. CR
Akin- 24 let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/, user posted image
bimbasi- 1 user posted image ,  Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image
mkranjec- ?let, ?user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/, user posted image
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/, user posted image
Joob- 31let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Domžal/, user posted image , 5.6. CR

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image ,   okolica Domžal/ , user posted image
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , , Gorenjska/, user posted image

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/, user posted image
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image , 31.5. CR

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , MB, user posted image

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/, user posted image
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/,user posted image
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ, user posted image
top secret- 26 let, 1 user posted image , MB/ , user posted image
 
11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM , user posted image
dobrovoljka - 2user posted image , 1user posted image , , user posted image user posted image
tinxi- 24let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image   MB/, user posted image , 31.5.
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , Kamnik/, user posted image
Ninch7- 28 let, 1user posted image , , Portorož/Izola, user posted image

14.6.

15.6.
Morgan – , MB/, user posted image
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image ,  /  user posted image


16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , / , user posted image
hinavkica- 34let, 3 user posted image , 2 user posted image , LJ, /, user posted image
Orescek- 24let,1user posted image , MB/MB, user posted image
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / , user posted image
MiaLi- 26 let, 1user posted image , , LJ/, user posted image
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , ,  LJ/, user posted image
megiTT- 28 let, 1 user posted image , Primorska/ , user posted image , 4.6. sprožitev

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/ , user posted image
ananaska87- 24 let, 1. user posted image , NM/LJ,user posted image
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image
Gromska - 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image ,okolica Kamnika/, user posted image
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /, user posted image
Charli- 35 let, 5 user posted image , 4 user posted image , MB/SG, user posted image
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image   / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB, user posted image
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/, user posted image

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , /,   user posted image
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , štajerska/MB, user posted image
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image
 
23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , /, user posted image
katy8- 32 let, 1 user posted image , /, user posted image
 
24.6.
ursaosh- 24let, 1user posted image , Izrael,  user posted image

25.6.
Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image ,/ , user posted image

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image , morfo., user posted image     
malina86- 25 let, 1user posted image , , LJ/LJ, user posted image
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , , MB/, user posted image
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- 24 let, 1.user posted image , CE, user posted image

28.6.
Afrodita1
- 34 let, 3user posted image , 2user posted image , New York/, user posted image
jancheee- 1user posted image , okolica CE, user posted image
 
29.6.
Tanny- ? let, 2.user posted image , 1user posted image , / , user posted image
 
30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
mamica_bom- 1user posted image , /, user posted image , user posted image   

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/, user posted image
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/, user posted image




SKUPAJ NAS JE : 78


  NOSEČKE Z DVOJČKI :   dobrovoljka
 
PRIČAKUJEMO:    17   user posted image
                              23   user posted image
                              38  user posted image



POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

 
 
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?







(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
   RE: Junijke 2012
18.6.2012 12:42:05   
kale















 
 
 
user posted image
 
 
 
 
 
 
datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina
 
 
 
 
 
 
1.5.2012
user posted image   jupi ja   (PDP 27.6.)   TADEJ   1570g   41cm
 
 
6.5.2012
user posted image   titi29 (PDP 5.6.)  JULIAN   2880g   49cm
 
 
16.5.2012
 
user posted image    nives28 (PDP 5.6.)   TAJA    2420g   44cm
 
 
25.5.2012
 
user posted image    genovefa (PDP 3.6.)   LOVRO   3070g   50cm
 
 
28.5. 2012
 
user posted image     KajaNagaja (PDP 8.6.)   ZOJA   3470g   52cm
 
 
31.5.2012
 
user posted image    kepca (PDP 7.6.)   TOMI   3800g   50cm
 
 
1.6.2012
 
user posted image  noelina (PDP 12.6.)   JULIAN   3340g   50cm
user posted image    topsecret (PDP 10.6.)   LUKA   4200g   54cm
user posted image    Lanaa (PDP 7.6.)   BRINA   3900g   50cm
user posted image  ursaosh (PDP24.6.)   MIA   2509g   47cm
 
 
2.6.2012
 
user posted image  mmt (PDP 2.6.) BOR   3800g   54cm
 
 
4.6.2012
 
user posted image  baby12 (PDP 1.6.) MARTIN  3900g   55cm
user posted image  akin (PDP 3.6.) LIAM   4180g   53cm
user posted image  mina88 (PDP 29.5.) AJŠA   4020g   55cm
 
 
6.6.2012
 
user posted image  ninocka26 (PDP 20.6.) NEJC   3290g   50cm
user posted image   monika23 (PDP 28.5.) MATIC   3440g   51cm
user posted image   majk1 (PDP26.6.) LEON   2630g   48cm  
user posted image    megiTT (PDP 16.6) MATIJA   3315g   49cm
user posted image  mkranjec (PDP 4.6.) SARA   3490g    51cm
 
 
9.6.2012
 
user posted image  Pecorella (PDP 21.6.) LENI   2790g   49cm
user posted image  Ninch7 (PDP13.6.) LUKA   3650g   52cm
 
 
14.6.
 
user posted image  kale (PDP 21.6.) FILIP 3900g   52cm
 
 
 
 
 

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
   RE: Junijke 2012
18.6.2012 13:40:08   
genovefa
Bravo mamice in dobrodošliuser posted image !

Zdaj je pa že dolg seznamuser posted image

Punce kako oblačite mulčke v teh dneh? Vsak dan sem v večji dilemi glede tegauser posted image
Ena plast z dolgimi rokavi ali spodaj kratki zgoraj dolgi rokavi ali...????
Že preoblačite v pižamice ponoči ali še ne?
S čim pokrivate ponoči? Jaz sem do pred nekaj dnevi še tako kot v porodnišnici zdaj pa samo s tanko bombažno odejico.
Glede štručkanja me zanima, lahko otrok leži na boku ko je v štručki? Eni pravijo samo na bok dajat eni, da na hrbetuser posted image
Naš se pa kar sam prevali na hrbet takoj ko ima možnost (glavo pa pusti postrani)!

Naš popek je že suh in se bomo jutri kopali, jupiuser posted image .

Lepe dneve vam želim in veliko cartanjauser posted image , vsem ki ste še kinderjajčki pa želim veliko moči in pošiljamuser posted image !

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
   RE: Junijke 2012
18.6.2012 15:28:57   
mkranjec
jaz jo imam kar v plenički in eno dolgo majčko gor, da pokrije prsni koš. Ponoči ji dam bodi s kratkimi rokavi, pokrijem pa jo kar s tetra plenico.Meni so rekli v P obvezno na bok, ker če bruha in je na hrbtu se lahko zaduši..
sej naša se isto prevrne na hrbet, samo glava ji ostane postrani, pa jo kar popravim, ko je mogoče. Založim jo tudi z brisačo, da se čim manj kobaca na hrbet.

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
   RE: Junijke 2012
18.6.2012 16:04:58   
repacica
Pozdravljene nosečke in novopečene mamice!
Naj se tudi jaz oglasim ... berem vas že dolgo :) 2. 6. se nam je rodil fant po imenu Miha. Zanima pa tudi mene, kako oblačite male škrate, predvsem za ven, ker meni se zdi, da ga oblačim preveč. še kar vztrajam pri 2 dolgih rokavih. Kaj pa noter?? Jih v vozičkih še pokrijete?

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
   RE: Junijke 2012
18.6.2012 17:14:37   
ninocka26
Jaz imam našega v bodiju z dolgimi rokavi ter žabicah. Pa je ravno prav topel. Pokritega imam pa s polovico kovtra, ker tudi mene zebe, ko zaspim (imamo očitno bolj hladno spalnico).

(odgovor članu repacica)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
   RE: Junijke 2012
19.6.2012 12:07:30   
Monika 23
ojlaaa user posted image
ninocka26 Hvala za odgovor!
No drugače pa je meni rekla partonažna da je malček lahko v bodiju s kratkimi rokavi, pod kovtrčkom brez hlačk ampak nogavičke pa kar gor imet. Ponoči ko se shladi pa mu jaz oblečem bodi z dolgimi rokavi. In še vedno ima kovterček. Za ven pa mu oblečem čez kratke rokavčke še jopico. In kapico tudi.
Nekaj me zanima tiste ko ste imece cr! Ko mi je partonažna pobrala šive ven me je začelo ob pritisku z dlanjo na trebušček boleti med rano in popkom. Ima katera podobne iskšnje?

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
   RE: Junijke 2012
19.6.2012 13:10:32   
Rina2
Ojla souser posted image in mamice!

najprej naj spet čestitam vsem, ki ste v zadnjih dneh povile svoje štručke user posted image user posted image user posted image .
Vidim, da se daebata počasi iz nosečniških tegob preveša v izmenjavo nasvetov med mamicami. No mogoče se kmalu tudi jaz pridružim tem novim debatam.
Porod je pred vrati. Ko bi pri nas potekalo tako kot pri Kale ali še kateri drugi bi jaz bila zeloooo vesela. A kot vse kaže ne bo šlo tako na easy...user posted image .
Jutri zjutraj sem namreč naročena za v porodno. Odprta sem 3-4cm, vse je menda pripravljeno za akcijo le ustje je še malce visoko zato bomo predrli ovoje in sprožili porod. Hm, mislim, da vem, kaj to pomeni: umetni popadki, dolgotrajne muke in mogoče celo CR za konec...No, bom se probala psihično pripraviti na vse to...
Evo, to bi bilo vse za očitno moje zadnje javljanje, preden postanem mamica user posted image .

Uživajte, ne glede na to ali ste še vedno s trebuščkom ali že brez!
Pa ena user posted image za vse!




_____________________________

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!


(odgovor članu Monika 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
   RE: Junijke 2012
19.6.2012 13:49:33   
kale
Jaz ga imam oblečenega v bodi z dolgimi rokavi in žabe čez. Pokrit je pa s tanko rjuhco. Ponoči pa mu namesto žab oblečem pajaca in je ravno prav. Imamo pa noter nekje med 24 in 25˝C. Kontrolirajte večkrat stopala in za vratom, kjer mora bit mlačen (ne prevroč in ne hladen).
Spat ga pa dajem obvezno na bok in ga še podložim. Dam mu tudi tetrico med noge, saj je baje dobro za kolke. Pa ne ga pozabit dat zmeraj na drug bok user posted image .




LeJo- bomo držali jutri pestiuser posted image . Sploh pa ni nujno, da boš dobila umetne. Ponavadi predrtje sproži full popadke in mene je še dodatno odprlo takoj za 2 cm. Misli pozitivno user posted image !




Nam bo tud popek vsak čas odpadel. Je pa naš user posted image  tak mali lenuhec, saj samo spi, se hrani in previja. Nimam nič proti, saj imam zato več časa za prvorojenko in ostala opravila user posted image . V treh dneh se je zredil za 150g, tako, da je že zdavnaj presegel svojo porodno težo, ki jo v glavnem po 10 dneh user posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?