|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
27.6.2012 9:16:00   
top secret
hy punce
čestitke mamicam in pa veliko srece noseckam pri porodu želim.
mamice kako potekajo vasi vsakdani?
nas Luka je dobil grozne krce in nimam pijma kako si pomagatiuser posted image
pazim kaj jem, mu dajem biogajo, coliprev in koroške kapljice ter caj iz komarcka, kumine... krci so taki, da se bojim da bo zgubljal na tezi, saj ko se dojima, zacne jokati, ko mu hrana pritece v želodček, tako da ga vsaih 30 sekund odstavim.vem pa da je lačen, saj išče in sesa, nato ga zaboli in se zacne jokati. ponoči v spanju jamra, veliko prdi in se napenja. spi skoraj nic ne, oz. po obrokih na 5 min. pred temi krci ga ni bilo treba nositi po rokah, sam je zaspal, zbujali smo ga za obrok. zdaj pa taka sprememba. ni mi problem nositi otroka cele dneve in noči, pa ceprav me ze vse boli. problem je da bi mu rada pomagala pa neznamuser posted image
vsak nasvet bo dobrodošel.
lp

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
   RE: Junijke 2012
27.6.2012 11:34:42   
genovefa
Čestitam vsem svežim mamicam in pošiljam user posted image user posted image tistim ki še čakate!

Top Secret - Našega Lovra je tudi precej matralo, še zdaj ga včasih vendar precej manj odkar smo D3 kapljice zamenjali z Oleovit D3 kapljicami (iz Avstrije sicer, vendar sva jih preko neta našla tudi v Škofji Loki, poslali so jih po pošti). Prav tako kot ti dodajava še BioGaia kapljice, drugega ne, no jaz pijem čaj za dojenje. Mene je moja prijateljica potolažila, da vse mine, če ne prej po treh mesecih in da včasih tudi duda pomagauser posted image . Pri nas duda pomaga, da ga ni treba imet skoz v naročju. Res je boljše pa čeprav sta še zmeraj vsak dan in vsaka noč drugačna. Drži se, saj bouser posted image

Lep sončen dan želim!

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
   RE: Junijke 2012
27.6.2012 13:18:57   
Lanki
Ojla,

Genovefa mi lahko sporočiš naslov, kjer si naročila d3 kapljice?

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
   RE: Junijke 2012
27.6.2012 16:03:51   
genovefa
Ojla,
http://www.rabim.info/arnika-specializirana-trgovina-s-farmacevtskimi-izdelki-zvonka-furlan-sp-25406
tu dobiš mail in telefonsko. Trgovina baje ne obratuje več po pošti pa gospa še pošlje.

Lp

(odgovor članu Lanki)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
   RE: Junijke 2012
27.6.2012 17:17:20   
tinxi
Pozdravljene punce!

Tudi našega Nika dajejo krči, čeprav mi je patronažna rekla, da je to nemogoče, da je to veliko prekmalu, ampak sem malo pobrskala po internetu in ima vse znake, ki kažejo na krče. Včerajšnji dan smo tako skoraj v celoti prejokali oz. prevreščali, malega res ni bilo mogoče potolažiti in umiriti... Meni se je srce paral, ko sem ga tako gledala in imela slabo vest kaj sem mogla jest tisti sladoled (patronažna mi je namreč rekla, da je najbrž to povzročitelj, kot tudi sadni jogurt).

Ker zvečer ni bilo nič boljše, sem se obrnila na znanko, ki je upokojena babca in mi je rekla, da ima krče lahko kadarkoli, lahko tudi že nekaj dni po rojstvu in ne 3-4 tedne, kot je rekla patronažna. Naročila mi je naj kupiva v lekarni kapljice Sab Simplex, ki jih more zaužiti pred vsakim dojenjem. Kapljice so kar hitro pomagale, Nik je spal ponoči v kosu 4 ure, potem smo se previli in podojili in odspali naslednje 4 ure. Ne vem, lahko da je bil tudi izčrpan od joka, danes namreč večino dneva še kar spi.

Tudi mene malo skrbi glede dojenja oz. količine, ki jo sedaj zaužije. Prejšnje dni sva se vedno podojila cca. 20 min, nato previla in še enkrat podojila cca. 20 min, sedaj pa po prvem obroku dobesedno dol pade in zaspi. Jutri HB pride patronažna in jo bom vprašala kako je kaj s tem, če ne bo nič boljše.

V kolikor mi bo čas dopuščal, bom poskušala pomagati urediti seznam.

Upam, da to obdobje čim hitreje mine tako pri nas, kot tudi pri vas!
user posted image za vse!

_____________________________

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
   RE: Junijke 2012
27.6.2012 19:20:52   
ursaosh
ojla,
še malo pa bojo vsi junijčki tukaj user posted image

drugač pa mene zanima, če ma še katera težave z dojenjem in količino mleka? user posted image
js mam prav slabo vest, da mi ne uspe polno dojit user posted image . potem pa še pritisk od povsod, da je nujno treba dojit!! user posted image
uglavem, kljub temu, da jo redno pristavljam pa je mojga mleka vedno manj in sploh ne vem več, kaj naredit user posted image .

upam, da mamice uživate ob svojih user posted image , tiste ki pa še čakate na svoje pikce, pa še malo uživajte v bušijih user posted image

lep pozdravček vsem

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 8:21:31   
KajaNagaja
ursaosh jaz sem imela tudi krizo z mlekom nekaj dni po prihodu domov iz porodnišnice, zdaj po enem mesecu je bolje, ampak še vedno dodajam adaptirano mleko. Veliko pij čaja za dojenje (tistega, ki ga je treba precediti, iz lekarne), jej polento enkrat na dan in si sčrpaj mleko ven po vsakem dojenju (tudi če nič ne priteče). Drugače pa se ne sekiraj...nisi sama kriva. količino mleka podeduješ, tako da od enih kar teče, druge moramo pa marsikaj narest za to, da ga imamo vsaj nekaj. Počitek tudi baje pomaga, ampak to ti govorijo tisti, ki nimajo otrok oz ne vejo kako je če je otrok ves čas prilepljen nate in maš čas samo takrat ko on spi...tako da....čim manj se obremenjuj z drugimi in se ne sekiraj, pa bo ;)

drugače je pa naša mala danes stara en mesec...user posted image

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 9:06:43   
Daisy_
Hej nosečke in mamice

jest nisem kaj prav veliko sodelovala na forumu,..enostavno ni bilo časa :) Moram pa seveda za seznam sporočit,da smo dobili fanta Miha 16.6. velik 56 in tezek 3.800.

Je bil precej zaspanček prve dni, joka bolj malo, imava pa tezave z dojenjem zadnja dva dni. Podoji kar trajajo in trajajo. Ponoci se gre, pa zjutraj recimo da rabi eno uro, potem se pa kar daljsa....popoldne od štirih naprej je pa kriza...kaki dve uri rabi da se približno naje, potem gremo ven za kako uro, doma spet veselo na joško in potem cuclja lahko tudi do devetih :( Pa seveda ga nikakor ne morem zbudit. NE pomaga ne previjanje, zgeckanje in razno razni nasveti....pac...noce intanzivno vlect. Upam, da se to čim prej normalizira, ker mi je kar malo hudo, ko za starejsega nimam prav veliko casa user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 13:47:14   
Rina2
Ojla mamice in nosečke (če je še katera junijka s trebuščkom)!

evo mi smo včeraj praznovali 1.teden. Zaenkrat nam gre super, patronažna nas je full pohvalila. Popek je odpadel po 6 dneh, spimo 6 ur na noč, čez dan se dojimo na približno 4 ure, pa še to našo princesko malo požgečkamo, da se zbudi sicer bi meni eksplodirale zizike. Zaenkrat torej mleka dovolj, kako dolgo bo tako pa bomo videli. Upam, da se tudi vam, ki ga imate bolj malo čim prej nabere, če ne pa, tako kot je napisala kajanagaja, ne se sekirat, zato pa obstajajo aptamil in podobni dodatki in otroci bodo siti.
Edino kar je pri nas res problem so moji šivi. Danes moram nazaj v bolnico. Pravzaprav menda niso šivi, ki me tako svinjsko pečejo pač pa je vneta neka žleza in imam tam ob šivu bolečo izboklino. Se je kateri zgodilo kaj takega? No bodo danes v P povedali, kaj je.

Orecsek....torej....se enkrat havla za kapljice?!? user posted image Sem se prav zahvalila? Šele sedaj sem pogruntala....user posted image

No pupe, lepo bodite in uživajte z vašimi sončki.
Pa ena user posted image za vse.

_____________________________

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!


(odgovor članu Daisy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 17:30:34   
megiTT
ursaosh: Jst imam enak problem

Ko sem bila v porodnišnici, sem imela 6 dan naval mleka (ker sem imela CR je bil naval malo poznejši). Tisti dan, mi je curljalo 100/h. Prve dni doma sem imela po 70 ml v eni dojki (izčrpala po 5h zjutraj), ker se je velikokrat zgodilo, da mi je pojedel samo iz ene, potem pa 5h spal in tako sem si drugo izčrpala, da ne bi mleko v tisti stalo 8h notri.

Ugotavljam, da imam skoraj vsak dan občutno manj mleka. Da se podoji, potrebuje obe dojki pa še to moram včasih dodat dodatek, ker še kar joče in išče dojko, da bi jedel.
Ko sem si danes zjutraj spet izčrpala mleko ven iz cele, mi je zneslo samo 30 ml.

Spet bom poskušala čaj za dojenje iz lekarne. Prve dni doma sem ga spila po 2l/dan (pozneje sem prebrala navodila, kjer piše, da se ga spije samo 2 dl/dan user posted image ). Tokrat si ga bom kar konkretno dozo spet naredila, ker takrat je bilo mleka dovolj.
Morda bo pa kaj pomagalo.
Trenutno pijem Hippov čaj za dojenje pa... no, ni videt nekega učinka, pa tudi v Hippovem čaju je zelo malo učinkovin, kot jih je v lekarniškem čaju.
Aja, drugače imam pogoste podoje. Razen ponoči, ko spi 4-5h, pa potem 3-4h, se čez dan dojiva tudi na 1,5h.

Saj nimam nič proti dodatkom, ampak bi si vseeno želela sama dojiti. Pa še toliko vsi težijo o tem dojenju, da se počutim kar malo kriva, ker dodajam dodatke.

Drugače se pa fant kar redi (5 dag na dan) kar ni malo. Zato me je patronažna hotela prepričat, da imam dovolj mleka. Mogoče ga imam res, ampak nimam takega občutka, ker po 1h ali več dojenja, moj sinko še vedno joče od lakote.


(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 18:11:58   
ursaosh
megiTT - kot da bi brala moj dan!! men se prav isto dogaja. tut js sm mela CR in moje mleko je prislo z zamikom. povrh vsega sprva moja pikica se zagrabit ni znala, tako da sva se nekako zacele dojiti sele doma. pa se to sem si vedno crpala in ji dodajala po flasi, ker ji tut ena ura dojenja ni dovolj. zadostuje ji za 15 minut, makismalno pol ure. in pol jok in nazaj na josko za se eno uro ali vec. sej vse lepo in prav, ampak po pravici povedano, ne more cel dan prezivet priklopljena name, ali pac? user posted image

tut js nimam nic proti dodatkom, ampak bi rada dojila, vsaj se kaksen mesec! in ja, pritisk od povsod, da ce ne dojis je to svetovna katastrofa!!

meni je velika uganka, zakaj po eni uri dojenja user posted image ni sit?!?! a vlece prepocasi, al tece mleko prepocasi al enostavno user posted image strajka med dojenjem in samo navidzno je, v resnici pa samo sesa bradavico?

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 20:00:47   
tinxi
Mene pa zanima katere pleničke kaj uporabljate? Zadnje dva dni moram Nika namreč skorajda vsako drugo previjanje tudi preobleči, ker je ves polulan... user posted image Uporabljamo pa Huggies 1.

_____________________________

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
   RE: Junijke 2012
28.6.2012 22:00:08   
Orescek
LeJo malenkost user posted image ! Jaz sem skapčala že kar nekaj časa nazaj, vendar nisem želela ''gnajvit''. Se mi je pa zdelo ful simpatično, ko sva rodili na isti dan. Je bilo dvojno navijanje. user posted image

Plenice - za enkrat uporabljamo Freelife iz Tosame, te ki so jih imeli tudi v porodnišnici in bova vsaj prvi mesec, dva na njih. So sicer nekoliko dražje vendar nočem reskirat kakšnih ''čudnih'' reakcij. Zaenkrat ji zelo ustrezajo, kljub temu, da veliko kakava (ker tudi dosti jeva - o tem malce kasneje) se obnesejo super. Sedaj imava še okrog 13 plenic 2-4 kg, potem pa bova prešle na 3-6kg.
Sem se pa pogovarjala s patronažno in mi je rekla, da so te plenice super. Da so odlične tudi Mullerjeve in DM-ove, ker samo te dvojne imajo manj kemikalij. Je rekla sicer so Mullerjeve malenkost debelejše, vendar so tako cenovno ugodne kot tudi prijetne za otroško ritko. Mi je pa toplo odsvetovala Pamperske, ker naj bi vsebovale veliko snovi, ki dražijo otroško ritko. Je rekla, vsaj sedaj v začetku ne. Je pa moja odločitev. (P.S.: Moja patronažna je res zakon.)

Hranjenje je pri nas postala znanstvena fantastika. Če maste ene problem s premalo mleka imava midve problem s preveč mleka. Poleg izčrpavanja pred podojem, imava veliko težavo s premočnim sesalnim refleksom. Patronažan je rekla, da je tako močno razvit sesalni refleks redkost. Naša vleče 100/h in bi jedla skos brez prestanka. Kar pa ne gre. Ima močen refluks in po vsej vrjetnosti laktozno intoleranco. Sva mogle vse mlečne izdelke črtat z mojega jedilnika, je mela krčke da joj. Poleg ostale hrane, ki napenja mene, je sedaj prava umetnost ugotovit, kaj bom sploh jedla. :)

Čaj za dojenje pijem jaz od Wellede. Vsako jutro eno skodelico. Ne vem koliko pomaga, sem se ga pa navadlila pit nemsto kave, jutranji ritual.user posted image Mi je pa rekla patronažna će ne drugega, so notri sestavine,ki potem preko mojega mleka pomirajo malin želodček. Tako, da nič slabega.

Dodatki - Včeraj sva začeli z BioGaio kapljicami. Bilo nama je svetovana (patronažna), da ji dajem zjutraj, pred prvim obrokom (zaradi refluksa pred). Prve dva dni, samo 3 kapljice, nato 3,4 dan 4 kapljice in šele nato prešaltava na 5 kapljic.
Prav tako sva danes začeli z Oleovit D3. 1 kapljica na dan. Bilo nama je naročeno da k istemu obroku ne dava obojih kapljic, temveč vzameva Oleovit pri drugem podoju. (Jaz sem dala skupaj, pa smo meli bruhanje v loku - nisem se pol mogla odločit, al so ble kapljice krive ali pa samo močan refluks oziroma naključje... nikoli ne bomo vedeli.)

Za konec pa še ... je morda katera razmišljala, da bi se preselile na forum pod starši čvekajo? Da bi tam odprle temo JUNIJČKI 2011 ?

Pa lep večer vsem, pa upam, da čim bolj miren. user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
   RE: Junijke 2012
29.6.2012 14:07:21   
genovefa
Ojla mamice in user posted image !

Najbrž bi bilo res pametno se preselit na starševski forum, seveda ko bodo vse rodileuser posted image .

Kar se plenic tiče smo pri nas prešaltali iz Mullerjevih na Pamperske, ker je imel malček čisto pikasto kožo. V porodnišnici so sicer imeli Bambo ampak te dobiš samo prek neta, kakor vem so ene boljših.

Ker sem rodila s carskim rezom, smo imeli tudi mi težave z dojenjem. Najprej mleka ni bilo, ko pa je bil, je bil mali takoj utrujen in je premalo popil. Patronažna mi je svetovala naj si izčrpam 30 - 50 ml mleka pred dojenjem, da bo tako dobil starejše mleko, ki je bolj kalorično in moram reč, da je delovalouser posted image , zdaj ima že več kondicije in hitreje pridobiva na teži in to ni več potrebno počet!

Aja, tiste ki ste rodile s carskim; zatipala sem zatrdlino nad brazgotino vendar v notranjosti, me pa ne boli, mislite da to zgine, kakšna izkušnja?user posted image

Lep dan želim in vsem user posted image za srečo!

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
   RE: Junijke 2012
29.6.2012 18:19:58   
kale
Še moja porodna zgodba, z malce zamude....


En dan pred porodom sem imela pri gin. pregled in prav nič ni kazalo, da bi se kaj lahko začelo dogajat v naslednjih dneh. Zato sem se nekako sprijaznila, da tisti teden še pač nič ne bo, bo ša zato naslednji teden prišel naš korenjak.
Naslednji dan sem že od jutra čutila komaj zaznavne, zelo blage in neredne popadke, za katere sem mislila, da so le lažni, kot neke vrste predpriprava na porod. Intervali med njimi pa so postajali vedno krajši in tudi njihova jakost je počasi, a vztrajno naraščala, ampak sem še vedno mislila, da ne gre ˝zares˝, saj so trajali (po mojih ocenah sodeč) le dobre pol minute in čutila sem jih samo v spodnjem predelu maternice, pravi popadki pa bi naj trajali vsaj 50 sekund in bi se naj začeli v zgornjem delu maternice. Kot kaže pri meni teorija ni obveljala user posted image .Ob 11. uri so bili že na 10 min, včasih tudi manj, a še vedno nisem zadeve jemala preveč resno, saj sem jih z lahkoto predihavala. Ob 13. 30, ko so bili nekateri popadki že tudi na manj kot 5 minut sem le poklicala partnerja, naj pride iz službe, da se greva pokazat porodnišnico. Malo pred pol tretjo sva prispela tja misleč, da še itak nisem nič odprta, ker se mi še čep ni odluščil in bodo me itak poslali domov. A, ko me je sestra pregledala, je rekla, da sem takoj za v porodno, saj sem že 5 cm odprta in bom kaj kmalu rodila. Jaz sem se samo nasmehnila, saj tega nisem mogla verjet. V porodni sobi so mi nato predrli mehur in takoj sem bila za 2cm več odprta, čez popadek ali dva pa že 10 cm. Nato sem vsega skupaj še 4x močneje pritisnila in že je bil naš mali junak na svetu. V porodni sobi sem bila tako manj kot uro, preden sem rodila.
Tako lepega, hitrega in skoraj nebolečega poroda si nisem upala predstavljati niti v najlepših sanjah…

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
   RE: Junijke 2012
29.6.2012 18:44:56   
kale
Čestitke vsem novim mamicam user posted image !


Tole sem zdaj uredila res ekspresno, tako, da upam, da ni preveč napak.












 
 
 
user posted image
 
 
 
 
 
 
datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina
 
 
 
 
 
 
1.5.2012
user posted image   jupi ja   (PDP 27.6.)   TADEJ   1570g   41cm
 
 
6.5.2012
user posted image   titi29 (PDP 5.6.)  JULIAN   2880g   49cm
 
 
16.5.2012
 
user posted image    nives28 (PDP 5.6.)   TAJA    2420g   44cm
 
 
25.5.2012
 
user posted image    genovefa (PDP 3.6.)   LOVRO   3070g   50cm
 
 
28.5. 2012
 
user posted image     KajaNagaja (PDP 8.6.)   ZOJA   3470g   52cm
 
 
31.5.2012
 
user posted image    kepca (PDP 7.6.)   TOMI   3800g   50cm
 
 
1.6.2012
 
user posted image  noelina (PDP 12.6.)   JULIAN   3340g   50cm
user posted image    topsecret (PDP 10.6.)   LUKA   4200g   54cm
user posted image    Lanaa (PDP 7.6.)   BRINA   3900g   50cm
user posted image  ursaosh (PDP24.6.)   MIA   2509g   47cm
 
 
2.6.2012
 
user posted image  mmt (PDP 2.6.) BOR   3800g   54cm
user posted image  reparica (PDP)  MIHA
 
 
4.6.2012
 
user posted image  baby12 (PDP 1.6.) MARTIN  3900g   55cm
user posted image  akin (PDP 3.6.) LIAM   4180g   53cm
user posted image  mina88 (PDP 29.5.) AJŠA   4020g   55cm
 
 
6.6.2012
 
user posted image  ninocka26 (PDP 20.6.) NEJC   3290g   50cm
user posted image   monika23 (PDP 28.5.) MATIC   3440g   51cm
user posted image   majk1 (PDP26.6.) LEON   2630g   48cm  
user posted image    megiTT (PDP 16.6) MATIJA   3315g   49cm
user posted image  mkranjec (PDP 4.6.) SARA   3490g    51cm
 
7.6.2012
 
user posted image  Morgan (PDP 15.6.)  TIN   2560g   48cm
 
9.6.2012
 
user posted image  Pecorella (PDP 21.6.) LENI   2790g   49cm
user posted image  Ninch7 (PDP13.6.) LUKA   3650g   52cm
 
 
13.6.2012
 
user posted image  hinavkica (PDP 16.6.) VITALI   3770g   52 cm
 
 
14.6.2012
 
user posted image  kale (PDP 21.6.) FILIP   3900g   52cm
 
 
16.6.2012
 
user posted image   pikalonca (PDP 23.6.) NIKA   3230g   50cm
user posted image  pika 001 (PDP 5.6.) TINE   4770g   56cm
user posted image  Daisy (PDP 4.6.) MIHA 3800g   56 cm
 
 
17.6.2012
 
user posted image  nimanorwen (PDP 19.6.) NINA   4390g   54 cm
 
 
18.6.2012
 
user posted image  Charli (PDP 20.67.) NIK   3520g   53cm
user posted image  janchee (PDP 28.6.) JAN   3440g   50cm
 
 
20.6.2012
 
user posted image  LeJo (PDP 20.6.) ŽIVA   3440g   50 cm
user posted image  Orescek (PDP 16.6.)  DUNJA   3120g   49 cm
 
 
23.6.2012
 
user posted image  Ploha (PDP 6.6.) POLONA   4149g   55cm
 
 
 
 
 
 
 

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
   RE: Junijke 2012
29.6.2012 20:57:05   
Afrodita1
hiuser posted image ,

tudi mi smo postali starsi. po dveh puncah smo 25.6. dobili fanta po imenu NIJO (slovenska razlicica imena); tezkega 3850g in velikega 51cm.

se slisimo, lpuser posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
   [Brisano sporočilo]
30.6.2012 8:18:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Afrodita1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2793
   RE: Junijke 2012
30.6.2012 17:26:22   
Orescek
Kale to pa je res bilo ekspresno! Super!user posted image

Čestitke Gromska in Afrodita1!

Dobrodošli Julijski junijčki. user posted image


(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
   RE: Junijke 2012
30.6.2012 17:47:52   
Orescek
Pediater MB - tiste mamice, ki ste že tako daleč, katerega pediatra ste zbrale svojim sončkom? Je katera seznanjena z dr. Feršič Skokovo ali dr. Melinkovo?

Vsako mnenje dobrodošlo.... mi se mormo počasi odločit,..user posted image

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
   RE: Junijke 2012
30.6.2012 18:29:35   
mkranjec
OJLA

čestitke vsem novopečenim mamicam in tudi vsem nosečkam!user posted image user posted image user posted image

Je katera iz Obale? Katerega pediatra priporočate?

hvala

pozdrav

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
   RE: Junijke 2012
30.6.2012 18:54:26   
Taany
No še vesela novička z našega konca..25.6. ob 14:39 je na svet pripiskal naš Jan,4.060 težek,54 cm dolg fantek:)
Porod je bil z razliko od prvega lažji vendar težji:)

Dojenje pri nas je bilo v porodnišnici kar uredu, vendar je naš fantek en velik hlastač in ne zna počakati dovolj dolgo na hrano in zelo opleta z glavico.. sem pa ga dojila v P na vsake 2 uri, ponoči mu je uspelo spati tudi po 3 ure..je pa res,da čim sem imela naval mleka smo imeli velikokrat napade joka, ker enostavno je bila dojka tako trda da ubogi revež glede na njegovo neučakanost ni mogel zgrabiti. Se pa strinjam z Oresckom, da je resnično za krčke bila kriva hrana v P ..tudi pri sebi sem to opazila in se izogibala tiste 2 dni potem v P hrane ki je tudi mene napenjala. No midva uporabljava kaplijce za krčke Coliprev in res pomagajo..pomaga pa tudi to, da pač ne uživam mlečnih izdelkov v taki meri kot prej:)

Tako da sedaj Jan poje 40-50ml na obrok..in potem čez dan je kar buden in radovedno gleda okoli, slej kot prej pa ga zmanjka po 3 urice skupaj čez dan..ponoči pa za 4-5 uric skupaj panča:) Tudi on se nekako bi crkljal na dojki po hranjenju, ampak mu ideja da se vedno ven teče ni všeč, sem mu dala do sedaj ene dvakrat dudico pa še to jo je potegnil 3krat in potem izpljunil pa zaspal:)

Tudi jaz bi rada,da bi dojila čimdlje kar mi pri prvem ni uspelo in sem bila že čez en mesec na aptimilu, vendar drugače ni šlo..in mislim da je res preveč,da se pritiska na mamice češ zakaj se pa ne doji itd. Jaz mislim da resnično se vse trudimo v tej smeri vendar če mati narava pač ne da, ne gre drugače kot da se otročke na hrani drugače:) Konec koncev je vsem v interesu, da otroček raste in pridobiva na teži:))

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
   RE: Junijke 2012
30.6.2012 19:06:54   
ilanaaa10
pozdravljene punce!
čeprav sem temo odprla jaz, sem potem ko so mi prestavli PDP bol sodelovala pri majčicah..ampak se naš bebi ni dal in sem vseeno rodila prvega junija fantka 3900g in 52cm..user posted image
tud vsem vam iskrene čestitke in zdrave ter pridne otrokece želim..user posted image
me zanima če je katera mogoče naredla skrito skupino na fb, ker sem več tam kot tukaj na rr pa bi blo fajn malo poklepetat z vami ki mamo malčke isto stare..??
lp

_____________________________

moja pikica vedno boš v mojem srčku!!!

(odgovor članu Taany)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
   RE: Junijke 2012
1.7.2012 13:18:59   
pikalonca
OJla. Kako prenašate tole vročino? Jaz bolj slabo, saj sem kot cunja, a mala pikica se ne da motit in je res videti, da otročkov vročina ne moti tako kot nas. Tudi pri nas dojenje ne steče in ne steče. Oba prejšnja otroka sem dojila do 11 meseca, a tokrat ne vem, če nam bo to uspelo. Vse bolj sem prepričana, da so moje bradavice prevelike za Nikina mala usteca in ozki jeziček. In tako si skoz črpam na dve uri. Načrpat mi uspe različno od 60-100 in za enkrat je mleka še nekako dovolj, saj tudi mala poje različno in tako ima na razpolago največ 4 ure "staro" mleko. Ampak je pa naporno tole črpanje, pa potem pomivanje in pogledi na uro kdaj bosta dve uri mimo... No, ampak upanje umre zadnje in jaz malo še vedno večkrat na dan pristavim k prsim in upam, da se bo zgodil čudež.
Pošiljam vam osvežujoče pozdrave, hladno senčko, pivce za žice in kepico sladoleda za posladkat user posted image

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
   RE: Junijke 2012
1.7.2012 18:10:28   
mmt1
Pozdravljene, user posted image in mamice!!!
Moj user posted image jutri praznuje prvi mesec...ne morem verjeti!!! Dnevi bežijo, dete je pravi cukr.
Kar se tiče dojenja, nama gre super, le ta dva dni v vročini je čisto iztiril in se zaradi žeje dojiva na vsako uro, ampak po par minut - kar je čez dan ok, ponoči pa nadoknadi kalorije in se tudi dojiva na 1-2 uri, ko pa normalno je cca.20 min. Krčev nima (še)...

Najin dan gre približno tako:
zaspi okrog 23h, po previjanju in dojenju. Naslednje hranjenje je med 3-4, nato okrog 7h, ko se spet previjeva, včasih tudi skopava - obožuje čebriček!!! Potem je kako urico buden, zaspi okrog 9h. Takrat se uredi tudi mami, nato pa spet dojenje med 10-11, nakar hitro spet zaspi do 14h. Po tem je zbujen najdaljše obdobje, tudi do 3 ure...Potem pa spet hranjenje, pa vmes seveda previjanje, in pa user posted image ...podiranje kupčka...to nama vzame pogosto več časa kot dojenje - če pa ga ne podre in ga poležem, se čez par min.zbudi v joku in traja še dlje, da ga umirim...

Zadnje dni se že zelo zaveda, kdo ga ima v naročjuuser posted image user posted image user posted image in pri meni se bistveno lažje umiri, kot pri ostalih - saj to si pa mamice tudi zaslužimo, kajne?!

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?