|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
10.10.2011 14:26:29   
KajaNagaja
Kako smo danes kaj? Jaz se zadnje 3-4 dni sploh ne počutim noseča...utrujenosti ni več, spim normalno, slabosti še vedno od nikoder, edino prsa imam še vedno malo občutljiva. Komaj čakam prvi pregled čez 10 dni. Ga je katera že imela? Kako je bilo?

(odgovor članu cuero76)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Junijke 2012
10.10.2011 17:32:53   
Anonimen
pozdravljene nosečke

tudi meni je danes krvni potrdil, kar sva s partnerjem čakala dolga 4 leta....do 1. UZ bom ostala anonimna, če vam to ni preveliki problem. Raje bi da prijateljice zvedo od mene, in ne preko RR-ja;)

predviden datum poroda bo 16.6.; stara pa sem 29...to je moja prva nosečnost.

sem pa zaspana, samo spala bi...danes se mi je ok 15 tako zehalo, da sem si nastavla budilko na 15.30 in 1, 2, 3 me je zmanjkalo:)) če bi lahko, bi zdaj spet šla spat, a me kličejo obveznosti.

srečna sem:)

anonimna B.

(odgovor članu KajaNagaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 9:59:49   
Anonimen
Evo, drage dame...še ena junijka!!!
Sem vesela, da nas je toliko!
Sem v 7.tednu tretje nosečnosti, pregleda še nisem imela, sem pa čutila, da sem noseča že par dni pred izostankom M. Tako da me + niti ni presenetil, četudi je bil nenačrtovan.
Glede na to, da nisem več najstnica, me hormoni kar konkretno zdelujejo...ampak to kaže, da se ima pikica v buhiju OK - torej:dokler bo ona fino rastla, se jaz ne bom pritoževala nad slabostjo, bruhanjem, lulanjem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 10:19:16   
modrookica
Hej junijke!
Kako ste kaj? jaz se ne počutim prav nič noseče, le izostanek menstruacije in boleče prsi me spomnijo na to, da se v mojem telesu nekaj dogaja.
Imam pa ful težave s hrbtenico - v vratnem delu - že dobro leto hudih bolečin - kup preiskav naredila, pa nič posebnega ne ugotovijo...in priznam, da me je malo strah kako bo nosečnost prispevala k vsemu....no optimistično pravijo a ne? Pa z novim letom se mi izteka pogodba za službo....aaaa verjetno bo kriva polna luna, ki se bliža, da se mi je v misli strnilo kup skrbi.

Drugače pa komaj čakam prvi pregled, da vidim našo pikico in izvem če je vse ok.

Prijeten dan vam želim, pa veliko sončka :)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 10:21:55   
modrookica
aja, še nekaj me zanima. Ali katera ve, ali je ježa konja, tko na izi, tkole v začetni nosečnosti škodljiva ali si jo lahko privoščim? prav želim si it na konja, to me tko sprosti in mi da ful energije :)

(odgovor članu modrookica)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 10:46:36   
KajaNagaja
modrookica, nekje sem prebrala, da sama ježa konja med nosečnostjo sicer ni nevarna. Nevaren je padec s konja, sploh če si polomiš kakšno kost. Mislm da sem to brala na med.over.net, ampak zdajle ne najdem linka. Na tvojem mestu ne bi tvegala, razen če si res res sigurna in poznaš konja in je ta miren. Moja mami je zadnjič, ko sta moja tašča in tast prišla na obisk, naredila kuhano vino...joj mi je zapasalo...včasih se pregrešim s kakšno rezino pršuta, drugače sem pa pridna :) Komaj čakam pregled (še 9 dni) user posted image

(odgovor članu modrookica)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 12:25:14   
modrookica
Ježo sem mislila v maneži, na teren si sedaj ne upam, ravno zaradi tega, ker bi lahko tvegala kak padec. Mam pa plačane še dve ure jahanja, pa me ful mika it, zato da mal odklopim vse :) Bom vidla, mogoče pa se vseeno odločim.

KajaNagaja jst sem v prvi nosečnosti ful pršuta pojedla - prav se mi zdi, da je bila to ena tisti nosečniških manij, itak sem poslušala kako se vse izogibajo takih izdelkov, men je pa tolk pasalo, hehe, da sem potem zdravnico vprašala, če je lahko kej narobe :), no pa mi je rekla, ah ne ne, samo otrok bo odvisen od pršuta :). Vem pa, da s tem ni dobro pretiravat, če ne zaradi drugega tudi zato, ker je precej slan. Ampak moram rečt, da mi tudi tokrat slano ful bolj paše kot pa sladko. V prvi nosečnosti pa sem imela noro željo po treh stvareh: po kavi, pršutu in čokoladnih politankah :) kombinacija ni kaj :) Tko da...o kislih kumaricah sploh ni bilo ne duha ne sluha :)

zdaj pa ven na sprehod in malo sončka.
pozdravček

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 12:51:30   
KajaNagaja
Js pa zaenkrat ne čutim ful kkšne spremenjene želje po hrani. Vedno mi je bolj pasalo sladko kot slano, ampak brez pršuta mi živeti ni :D Čeprav zadnjič je tašča dala na mizo kisle kumarce in sem jih zmazala s takim užitkom, kot še nikol, ampak zalušta se mi jih pa ne.

A se kateri že kej pozna trebušček? Eni pravjo da je čist odvisno, da se enim že po 6. tednih, enim pa šele v 6. mesecu... user posted image

(odgovor članu modrookica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 14:27:29   
Anonimen
modrookica mislim da ježa ne more bit problem..če boš previdna, ne ne boš pretiravala...le si vzami užitke, ki jih žez par mesecev, že zaradi trebušča ne boš mogla početiuser posted image

Kajanagaja...trebušček pa je res odvisno...jaz imam zaloge, tako da se mi še en lep čas ne bo nič poznalouser posted image

anonimna, dobrodošla...in čestitke za 3 nosečnost...imate že par, in je tokrat vseeno kateri spol bo?

anonimna B.

(odgovor članu KajaNagaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 14:32:48   
Malinova
Hej, hej!

Kako ste kej? Mene daje user posted image (zaspanost, ne maček user posted image ), sicer pa sem lepo. Včeraj sem se naročila, prvi pregled imam 3. 11. Sem upala, da bo pred prazniki, a nič zato.

Jahanje, pršut, kajenje itd.: Sama se teh 9 mesecev izogibam reči, za katere vem, da (lahko) škodijo, a imam vpliv to preprečit, saj je že tako mnogo drugih reči, na karere nimamo vpliva.

Mogoče na uživanje suhomesnih izdelkov gledam drugače, ker je moja dobra kolegica (ki takrat ni hotela komplicirat pri salamah in se ji je zdelo vse to en lari fari) sredi prve nosečnosti fasala toksoplazmo. Bilo je enih preiskav, sekirancije, ogromno pojedenih antibiotikov in še in še. K sreči je rodila zdravo punčko, ki je danes (ene stvari se lahko pokažejo šele čez leto ali več) zdrava in razigrana dvoletnica. V drugi nosečnosti je kljub preboleli toksoplazmi pazila, ker se je bala listerioze.

Seveda pa z optimizmom naprej, a (vsaka) po (svoji) pameti!

Imejte se lepo!

P. S. Moj trebušček je kar trebuh še od prejšnje nosečnosti, tako da bo tisti pravi prišel do izraza (sklepam) okoli novega leta.user posted image


< Sporočilo je popravil Malinova -- 11.10.2011 14:34:59 >

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 14:43:25   
KajaNagaja
Sj pretiravanje v nobenem primeru ni dobro...Js sm pa odkar sem zvedla za nosečnost (14 dni nazaj), pojedla dva lističa pršuta, mislm da to ne more škodit...ostalih stvari pa tako ne jem oziroma jih niti ne maram kej dosti.

Glede trebuščka...Js sm precej mejhna (160) in drobna, tako da se mi bo verjetno kar kmalu poznalo? No zaenkrat se mi še ne ;)

(odgovor članu Malinova)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 14:55:45   
modrookica
hej
tudi jaz nisem rekla, da bi bilo pametno pretiravati s pršutom in podobnimi izdelki. Sama ne jem domačih sušenih mesnin, z veseljem pa bom pojedla kak kraški pršut. Če smo zelo natančni se lahko s toksoplazmozo okužimo tudi preko sadja, zelenjave in drugih stvari, ki bi lahko bile okužene. okužijo se lahko z iztrebki živali, precej pogost gostitelj je mačka... okužimo se lahko tudi preko ne dovolj očiščenih del. površin...skratka, če tako gledamo na to, potem ne vem kaj nam ostane. Se strinjam, po pameti in s previdnostjo ampak vseeno, če si nekaj zaželiš, je tudi prav, da se pocrkljaš.

In že kaj razmišljate o tem ali si želite fantka ali punčko? (dejstvo je, da karkoli bo, je pomembno, da je detece zdravo in že to, da je naše je dovolj velik razlog, da ga imamo neskončno rade, ampak no želje pa vseeno obstajajo, kajne?)

Kar se tiče trebuha pa...meni se je prvič dokaj pozno poznalo, tam nekje okoli 4. meseca malo, ker sem nosila precej zadaj. Zdaj imam malce oblogic, tko da tudi ne vem, kdaj bom opazila tisti pravi nosečniški trebušček :) Je pa res ful različno.



(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 19:22:43   
vrtnica00
živjo nosečke ;)
no pa se vam bom še jaz pridružila. rok naj bi imela po svojih izračunih okoli 12.6., prvi pregled imam 8.11. Stara 25 let, prva user posted image .
Pred enim tednom delala test, že na dan pričakovane user posted image je bila ful močna črtica user posted image . Boli me pa že od ovulacije dalje, mi je bilo tudi ful slabo prvi teden po ovulaciji. Zdaj me bolijo prsi, slabo na par ur, bolečine še vedno v spodnjem delu trebuha, po novem zelo utrujena, hrbet boli. Opažam, da ne bo to lahka nosečnost. Ampak, samo da bo z user posted image vse ok, bom že potrpela!
Ker sem imela take hude bolečine, sem bila že prejšni teden par dni zapored pri ginekologinji, jo je skrbelo, da ni izvenmaternična. Ker se še na UZ še nič ni videlo, me dala dvakrat zapored na kvni test in je ta lepo pokazal, da je vse ok, da se user posted image lepo razvija user posted image . Samo se kar ne upam preveč veselit, ker te bolečine mi dajo mislit, se bojim, da ne bi bilo še kaj narobe v teh tednih. Samo da minejo prvi 3 mesci. Upam, da ostale boljše prenašate nosečnost! user posted image

(odgovor članu modrookica)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 19:31:32   
vrtnica00
aja kar se pa tiče pršuta, me je pa ginekologinja posebej opozorila, da ga nesmem jest in nič takega mesa kar bi bilo samo dimljeno. pa tudi da naj bo dobro prekuhana hrana, dobro oprana solata in da naj pazim, da bo vse mlečno pasterizirano... tako da zgleda, da nekaj je na tem.

kar se tiče pa folne, sem jemala dva tedna tifol in mi je rekla, da naj rajši jemljem elevit, da je boljši, ker ima še vse te vitamine in minerale, pa tudi folno ima 2x dozo...

imam pa občutek, da se bo trenušček že kr hitro poznal, ker sem že zdaj tako napihnjena, da bo že kr treba počasi zamenjat hlače user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Junijke 2012
11.10.2011 21:48:25   
Anonimen
Ojla punce.

Ravnokar sm nrdila test in bil je pozitiven! Sm pa nekako slutila, da se noseča, zato vas že par dni berem, k da  bi res vedlauser posted image user posted image  zaenkat bom še anonimna, ker sm bla v prejšni nosečnosti kr aktivna na forumu, da me kera ne izslediuser posted image  mam pa doma eno punčko že, stara sm pa 26. ooo čist sm evforična zdeleuser posted image user posted image user posted image   Lep večer pa upam, da se nas čimveč nabere! Aja pdp bo po izračunih tm okol 20.6., glih k bo treba diplomo zagovarjat po možnostiuser posted image

LP, anonimnauser posted image

(odgovor članu vrtnica00)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Junijke 2012
12.10.2011 9:14:09   
KajaNagaja
Čestitke za user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Junijke 2012
12.10.2011 12:59:31   
titi29
zivjo souser posted image  
a še katero dajejo slabosti in bruhanja?? jaz v prvi nosečnosti nisem sploh vedela kaj to je, tako da me je včeraj, ko sem se praznila nad školjko kar začelo skrbeti če je to normalno user posted image

upam da bo kmalu boljše, ker tole je grozno. ja, pa utrujena sem tudi ful, ampak to sprejmem user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Junijke 2012
12.10.2011 14:16:30   
žogica81
Hojla,

jaz sem imela pa včeraj pregled in se je že srček videl - sem se čist stopila in bi kar povedala celemu svetu, da bomo kmalu štiriperesna deteljica user posted image user posted image user posted image user posted image , ampak bova počakala do NS.

Ne bi verjela, če se ne bi meni to zgodilo, ampak sem tako napihnjena da me vse hlače tiščijo - verjetno ni zaradi 3,5 mm pikca ampak verjetno je prebava krivauser posted image .... Je pa res da mi ni slabo, zato imam pa neverjeten tek, kar ni ravno najbolje, v prejšnji nosečnosti sem na začetku zgubila 5 kg, zdaj pa izgleda da jih bom pridobila - oh ja - samo da bo dete zdravo.

Glede želje po spolu .... je nimam ampak res ne, bom vesela tako punčke ali pa še enega fanta!

Dobrodošle vse nove user posted image

Lep pozdravček vsem skupaj



(odgovor članu titi29)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Junijke 2012
12.10.2011 14:24:30   
Malinova
Dobrodošle nove in user posted image žogica81 za user posted image !

Tudi mi nimamo kakšnih preferenc glede spola: ker imamo takega fajn fantiča, sem takoj še za enega, punčke se pa tudi ne branim, da bo spol v bajti malce uravnovešen. V bistvu bi bila prav zadovoljna, če bi bila kar obauser posted image user posted image na enkrat! user posted image Ampak nimamo dvojnih v družini, tako da se veselimo enojčka! Le da bo dete zdravo in srečno, mi pa tudi!

Naju pa zanima, kaj bo in kakšen oziroma kakšna bo. A brez prehitevanj, vse ob svojem času. user posted image

Prijetno popoldne in večer!

(odgovor članu žogica81)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Junijke 2012
12.10.2011 18:22:26   
Anonimen
Ja, že imamo par (10, 7)...kaj bo sedaj pa mi je res nepomembno - vsak ima svoj čar, sicer je pa pri nas punca bolj "gajstna" in fant bolj nežen, tako da z veseljem čakam na naslednjega člana...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Junijke 2012
12.10.2011 18:34:13   
Anonimen
ojla nosečke, hvala za dobrodošlico ...
ena je sprašvala za prvi pregled, jest vem, da v prvi user posted image , k je gledala z uz sm si samo mislna "prosim ne mi rečt, da sm si vse skp namislna" user posted image  in pol uno olajšanje k mi je srček pokazalauser posted image  
KajaNagajaka- kar se trebuščka tiče, jest sm ful ful napihnjena. sej zato sm posumla, da sm user posted image  - kdr sm pr menstruaciji napihnejna, lahko vamp not povlečem, zdej ga kej dost pa ne moremuser posted image  se mi bo pomojem pa kr hitr poznal, prvič so me pr 12 t ljudje že kr pogruntal, v drugo se baje pa še hitrej pozna ... sm pa visoka in nism drobne konstitucije, res pa da nism mela trebuha (pač pa vse ostalouser posted image )
folna - k sm jemala elevit mi je šlo na bruhanje, ker so tuk velike in zdej mam tifol k so 3x manjše in so mi super.
žogica81 - čestitke za srček, srečnica user posted image user posted image user posted image user posted image
spol - mi je vseeno ... po en strani bi punčko, ker eno že mava in je super, po drugi strani fantka, da bo parček ... tk da res vseen, sm da bo vse ok!
titi29 - men ni nč slabo, po moje je še mou zgodej (sm šele 2. dan izostanka m), pa tut v prvi nosečnosti mi ni blu, bl me je želodc bolu. sm itak je slabost čist normalna, vsaj veš da si user posted image user posted image

zdej pa grem kuhat ješprenj za jutr, dop namreč dobim obisk in se mi ne bo dal še kuhat, raj čvekamuser posted image  lepo se mejte in čuvejte pikice, lp anonimnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Junijke 2012
13.10.2011 1:07:18   
Malinova
Sama imam tudi nočno kuhanje ričeta za jutri in za v skrinjo! user posted image Je sedaj še največ miru za takšna in drugačna ustvarjanja.

Med čakanjem sem pa tole našla, če katero zanima. Mi sicer ne bomo šli v stroške, je pa dobra ponudba za tiste, ki nameravate:

http://1nadan.si/ponudba/SLOVENIJA/801?isPreview=False

Lepe sanje še naprej in se beremo! user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Junijke 2012
13.10.2011 10:14:58   
mmt1
Da ne bova dve anonimne, si bom jaz kar dala nick...Joj, meni je pa v tretje tako zelo slabo...Popoldne najbolj...Edino, kar pomaga, je hrana v želodcu - ampak si lahko predstavljate, kako je jesti, ko te sili na bruhanje...
Tudi v drugi nosečnosti mi je bilo slabo, ampak bruhala pa nisem. Ampak to menda pomeni samo to, da je pikica močna in zdrava! Juhuhu... Sem pa v 8t.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Junijke 2012
13.10.2011 12:21:07   
modrookica
sonosečke lepo pozdravljene!
Kako ste kaj na ta pusti jesenski dan? Jaz sem se še nekaj dni nazaj hvalila kako sploh ne vem, da sem noseča, pa mi je že od torka tako slabo, da je joj. Na srečo nisem bruhala (že od nekdaj mi je bruhanje prav mora, ker se mi potem sploh ne ustavi - tko da se tega bojim bolj kot zobarja user posted image ), ampak se zelo namučim, da kaj ostane v meni. Jesti mi ne paše nič - zadnje dni grizem le grisine, morda pojem kaj od sadja, košček kruh, potem pa je že problem, da ne govorim o tem, da mi vse takoooo zelo smrdi. ajajaj take slabosti nisem imela ne prvič in ne drugič...nekako se tolažim le s tem, da morda pa je to le znak, da bo z mojo pikico tokrat vse v redu in da se razvija.
Prosim povejte mi nekaj, jaz sem na srečo ta teden doma, ampak me pa skrbi kako tole slabost obvladati v službi. Kako to počnete tiste, ki imate podobne težave? Res si ne želim bruhanja v službi, sploh ker imam kar stresno službo, veliko opravka z ljudmi, sestanke...in poleg tega nekako ne želim še nikomur povedat, da sem nosesča. hehe bojim se, da me bo slabost izdala :)

aja pisale ste o spolu, ker imam že fantka, si precej želim punčko, da bi imeli parček....ampak, najpomembnejše pa je, da je detece zdravo in tudi če bo še en fantek, da bom imela noro rada.

še to sem hotela napisati, vsaka čast vsem, ki tako pridno kuhate. mmm ješprenj...tudi jaz sem ga imela rada...zdaj pa mi vse tako ne diši...še dobro, da mami kej skuha, da tamali je, jst pa če mi kej uspe spravit vase, ali pa zvesto ostanem pri palčkah :) tolažim se, da bo čez dva meseca minilo :)

Prijetno popoldne vam želim

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Junijke 2012
13.10.2011 13:59:25   
mina88
modrookica meni je tudi nonstop slabo user posted image user posted image sej ne da bruham, samo slabo mi je.. uffa user posted image preležala bi lahko cele dneve
jem le solato in sadje saj mi vse smrdi da je jooj.
na začetku sem se malo bala da je kaj narobe, saj nisem imela "normalne" jutranje slabosti, samo potem sem se malo potolažila po forumih kjer so ostale user posted image pisale da je ne doživijo vse.
glede dela, js zadnje čase hodim v popoldansko smeno, saj sem zjutraj kot ena cunja, tako da me slabost do začetka dela mine, ni pa vedno tako, saj me včasih slabost drži cel dan, takrat si vzamem mandlje ali pa radensko da se zrigam in takrat me ne sili več na bruhanje. Čeprav se moraš sama testirat in ugotovit kaj ti najbol ustreza.

Lep dan še naprej pa božajte svoje bušije user posted image

(odgovor članu modrookica)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?