|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
6.7.2012 19:25:54   
Moretta
Pozdravljene souser posted image !!!

Prejšnji torek sem imela rutinski pregled pri G. Zgleda vse ok. Na naslednji pregled moram čakati en mesec, ker gre moj G na dopust 3 tedne. Če bi se kaj vmes zgodilo, se grem pokazati direktno v P. Vprašala sem ga za napotnico, saj sem v 32. tednu, in je rekel, da mi jo da naslednjič... Ve ste že dobile napotnico za P in za rešilec?

Moja user posted image pa fino brca in se premetava, mene pa mantra zgaga in otekanje nog in rok. Še petnajst dni jemljem tabletke železa in pol grem v laboratorij dati kri, da mi preverijo stanje hemoglobina v krvi. Upajmo, da bo stanje boljše in da mi ne rabi več jemati teh tabletk.

Danes je pa dež malo ohladil ozračje. Izogibam se vročini kolikor morem. Zjutraj, ko gre moja šolarka v počitniško varstvo (letos sem se dobro organizirala - kar 3 tedne je zaposlena in VESELA), uredim kar si splaniram (trgovina in ostali opravki), pol pa sem v hiši pod klimo user posted image , po 17.00 uri gremo pa na user posted image user posted image . Danes smo si privoščili počitek, ker je prej deževalo in tudi ker gre hčerka jutri na Brijone. Da ne bo preveč zmantrana.

Prejšnji petek sem odnesla dokumentacijo na CSD, ker mi je soc. delavka aprila rekla naj prinesem spisek plač z majsko plačo (vse št. obrazcev in kar mi rabi sem si lepo zapisala, ker sproti pozabljam) prve dni julija. V petek pa mi je najprej rekla, da sem pohitela in da morem imeti junijsko plačo še zraven... Pa mislim!!!! Ne vem, ni mi vedno jasno kaj hočejo od mene. user posted image Ker imam 2 delodajalca in od enega dobim plačo 5. in od drugega 15., sem jo vprašala, če bo prepozno, pa mi je odgovorila, naj mi naredijo prej... Upam da bom uredila v ponedeljek, ker mi se ne da hoditi po pisarnah v tej vročini...

Zdaj pa grem nekaj skuhati za večerjo.

user posted image vsem!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: avgustovke 2012
7.7.2012 7:21:19   
tapeta
Moretta, jaz sem že oddala papirje za porodniško in je bila zadnja plača majska. Pa je bilo vse ok.

Kora80, jaz pijem čaj iz malinovih listov. Zdaj že en teden približno po eno skodelico. Sem ga pila tudi v prvi N. Masaže presredka pa nisem izbajala in tudi zdaj verjetno ne bom.


(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
   RE: avgustovke 2012
8.7.2012 14:51:01   
ana89
ojla, mene pa zanima, če se še katera v tem zadnjem mesecu odpravlja na morje?

lep pozdrav

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
   RE: avgustovke 2012
8.7.2012 17:28:07   
Maeve
Tapeta a piješ malinov čaj iz svežih ali posušenih listov? Se ti zdi, da kaj pomaga? Tudi jaz premišljujem, da bi ga začela pit. Edino to me še zanima, v katerem tednu ga začneš piti?
Drugače pa meni tudi v trebuhu zelo miga, včeraj zvečer sem se že malo prestrašila, ker se je bitje tako pretegovalo, da sem mislila, da bo pikec/pikica ven pogledal/a! Trebuh je šel v levo in v desno ... Res zanimivo user posted image

(odgovor članu ana89)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   RE: avgustovke 2012
8.7.2012 21:27:26   
wessna
prodam košek za otroka za 10 eur, zraven je tudi pena na kaateri otroček leži, prevzem možen v ljubljani, slike pošljem lahko na zs

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
   RE: avgustovke 2012
9.7.2012 10:36:59   
Toopsy
Hej hej!
No jaz sem pa že veselo v 37 tednu tako da sem že v pričakovanju. Nekajkrat me je že fajn špiknilo tko da že čutim, da se nekaj dogaja. malemu že zmanjkuje prostora, premiki so že tko močni, da se z mojim prov nasmejem. ta teden dobiva še previjalno, preprat moram sam še posteljnino za zibko, pol je pa to to. Spakirano zase tudi že mam, veva, da greva v postojno. nekak sem kar pomirjena, ker vem da bo vse ok in vse je tko ko mora bit. kar se zgage tiče mam tudi jaz zvečer probleme, ma jem ful lahko hrano in male obroke pa nič ne pomaga. v vodo si dam mal sode, to mi umiri kislino. zatekam zvečer. ginekologa sem mela 3 tedne nazaj, zdaj ga imam čez 2 tedna, tako da se tudi pri meni pozna, da vsi hodjo na dopuste. zdaj bi že mogla met tedenske preglede, ma mi je prov uredu, da je tko kot je, vem da je mali zdrav, jst se dobr počutim, in ne vidim razloga, zakaj bi skos visela pri G.

Bodite lepo

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
   RE: avgustovke 2012
9.7.2012 13:33:26   
.bina.
pozdravljene souser posted image ...

kr je to moja prva nosečnost si nisem mislila da je tako...boleče
v soboto sma s partnerjem sedela na balkonu in se smejala...ko me je
kar naenkrat začelo pikat v spodnjem delu trebuha in rezat v križu...nato pa grozni krči...
vse skupaj je trajalo kaki 2 minutki mogoče tri...nisem ogla ne sedet, ne ležat in ne hodit...
poklicala sem G. in rekla mi je da so to začetni popadki...ojooj...zdaj me je kar malo strah...
se še kateri to dogaja??

pazite nase in svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 11:55:32   
leonoral
Lep pozdravček avgustovke....

Tudi jaz sem med vami vsa vesela in v pričakovanju naše male princeskeuser posted image .
Ker je to moja prva nosečnost sem vas hotela vprašati kako je s temi paketi za novorojenčka. Ko sem urejala porodniško na CSD-ju mi je rekla socialna delavka, da se to zdaj ureja po porodu???user posted image ....malo čudno se mi je zdelo, ker so nekatere punce, ki jih poznam lahko izbirale med paketi ali pa denarnim nadomestilom. Pa tudi zakaj bi to urejala po porodu, saj moraš takrat imeti že vse pripravljeno za user posted image . Če katera od vas to ve bolj kot jaz vas lepo prosim za odgovoruser posted image

Drugače pa še malo punce, pa smo uspeleuser posted image ...čuvajte sebe in vaše trebuščkeuser posted image


(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 13:49:25   
tapeta

IZVIRNO SPOROČILO: Maeve

Tapeta a piješ malinov čaj iz svežih ali posušenih listov? Se ti zdi, da kaj pomaga? Tudi jaz premišljujem, da bi ga začela pit. Edino to me še zanima, v katerem tednu ga začneš piti?


Iz posušenih. Tokrat sem ga začela pit že v 34. tednu, prvič po 36.. Sem imela prvič zelo hiter porod, ampak verjetno ni blo to od pitja čaja preveč odvisno.

Leonoral, vloga za paket oz. pomoč ob rojstvu otroka se po novem res oddaja po porodu. To je zaradi novega zakona, ker so postavili določen cenzus in ne bodo več vsi upravičeni do paketa. Po porodu pa se oddaja zato, da še novega člana zraven vpišeš in lahko dohodek na več članov delijo. No, tako so meni na CSD razložili.

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 14:16:47   
leonoral
tapeta....najlepša hvala za odgovor. Mi je že lažje, sem mislila, da me hecajo na csduser posted image

Še enkrat hvala in uživajuser posted image

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 14:39:53   
Doria
Pozdrav sotrpinke,
zaradi vročine kot zaradi novega zakona nam bo še bolj vroče. Ravno danes sem klicalal na CSD in morda vas bo zanimalo:
- sistem za izdajo odločb o porodniškem dopustu in nadomestilu za tiste, ki smo vloge oddajale po 29.5. oz. ki rodimo v avgustu in naprej, ŠE NIKJER NI VZPOSTAVLJEN (tudi CSD Šiška daje tak podatek)
- za moj dotični CSD sem dobila podatek, da ocenjujejo, da bom na nadomestilo čakala približno toliko časa, kot so čakali za otroški dodatek tisti, ki so oddali nove vloge po zakonu, ki velja s 1.1.2012 - tega so dobili šele v mesecu juniju.

Odločb tako še ne bomo dobile, če pa me pa zanima, kako je s tistimi, ki ste rodile prej, ali pred nastopom porodniške (več kot 28 dni pred PDP) ali preden ste dobile odločbo o nastopu porodniške.

Sama sem že na okopih, posteljica postavljena, plenice, cotke oprane, fiziološka, bepanthen, zloženci, vata, robčki banjice, podloge čakajo na našo prinčipeso. Tudi na akupunkturo hodim - verjamem, da sem se tudi prvič zaradi nje hitreje odpirala.

Lp in dobro klimo vsem!

(odgovor članu leonoral)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 15:21:43   
Dojra
Doria, jaz sem na CSD-ju vlogo oddala v začetku junija in mislim, da ni trajalo niti 14 dni, da sem dobila odločbo. Porodniško sem nastopila par dni nazaj, tako da je odločba prispela cca 3 tedne prej. Očitno ima vsak CSD svoj sistem user posted image .

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 16:17:53   
Doria
Dojra, to je pa super. Poslala sem ti zs, če mi hočeš odgovoriti. Hvala in lp

(odgovor članu Dojra)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 16:36:07   
tapeta
Tudi jaz sem že dobila odločbo o porodniški, v roku dveh dni potem ko sem oddala. Sem mogla sicer pritožbo naredit, ker je bila ena napaka pri izračunu, tako da zdaj čakam na novi izračun. So pa na našem CSD izredno prijazni, si tudi po telefonu vedno čas vzamejo. Tako je meni kar po telefonu pomagala, ko sem klicala, da se mi zdi da je izračun napačen. Je vse še enkrat pregledala in vidla kaj je narobe in svetovala kako naj pritožbo napišem, da naredijo nov izračun. user posted image
Tudi za izplačila porodniške mi nihče ni rekel, da bi zamujala. So mi celo svetovali, da naj še do konca junija oddam, ker so izplačila samo enkrat mesečno.

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 16:46:07   
Doria
Pozdrav še enkrat,

tapeta, Dojra
če vama ni odveč, a mi lahko povesta, katera CSD-ja sta vajina? Meni na CSD Sevnica še tega ni znala povedat, ali je vloga popolna. Zdaj me pa že malo jeziuser posted image , sem pa vesela za vaju, da nimata težav. Jaz jih v prvo tudi nisem imela.

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   RE: avgustovke 2012
11.7.2012 17:21:53   
ladydi69
Lep pozdrav mamice..
za tiste ki imamo rok avgusta,no še malo pa bo tu...A ste že na porodniškem,mogoče iz okolice Bleda ,ali kje blizu in ste za kako kavico...javite se.in pazite nase in svojega malega user posted image  lp

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
   RE: avgustovke 2012
12.7.2012 19:41:13   
Naja3
jaz sem odlocbo o porodniski dobila po nekaj dneh. Oddala sem okoli 20.6. Na CSD Lj-vic. Povedala pa mi je da so velike tezave z odlocbami za nadomestila zaenkrat tistih,ki so rodile maja. Odlocbe naj bi bile po novem pa ne vejo kako in od kje denar? Verjetoo so spet napisali super zakon,kako ga izvajati pa ne vedo. Paketi pa bodo po porodu,ce bodo ker je cenzus in naj bi preverjali tudi premozenje, pa avte... Sicer pa to vsak razlaga drugace. Jaz sem ze malo odprta in cakam kdaj bo ker pricakujem dvojcke. Me pa vse ful boli, otekam in zaradi dveh kr bolj pocivam. Smo 34 3/7 in imata okol 2000g.

(odgovor članu ladydi69)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   RE: avgustovke 2012
12.7.2012 20:15:21   
Moretta
Drage avgustovke,

jaz sem vlogo na CSD oddala včeraj. Vse. Komplet. Za paket mi je soc delavka rekla, da ga dobijo tisti, ki ne presegajo 64% povprečne plače v RS. Zaradi tehničnih težav (berite: PROGRAM NE DELA) bo izračun trajal nekaj časa. Jaz sem izbrala denarno nadomestilo. Za tiste, ki so izbrale paket, ne vem. Saj so oblačila za novorojenčka v paketih... Kako ga dobiš potem??? Koliko bomo čakale?
Pred osmimi leti je bilo boljše, saj sem denar dobila na račun pred porodom.

Kako bi rada bila v koži tistih, ki imajo rok na začetku meseca avgusta!!! Jaz ga imam šele 31. user posted image
Danes me tudi grlo boli. Zaradi klime? Ne vem.

Imejte se lepo!

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
   RE: avgustovke 2012
13.7.2012 9:06:08   
ladydi69
Pozdravljena Moretta,

No jaz imam rok 13.8,pa so mi na  CSD isto rekli,da ne dobim več denarne pomoči ali paket ker ta zadnji so ga dobili v mesecu maju,za vse druge nas,pa je tako kot si rekla.Prvo bodo pogledal,kok imaš vsega,avto,hišo,parcelo...in na podlagi tega bodo določili ali ti kaj pripada ali ne.....Res je,jaz ko sm rodila pred 2 leti sem tudi dobila paket,država je ratala požrešna...še malo....lp mamice,pazite nase in na trebušček...lp

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   RE: avgustovke 2012
13.7.2012 10:42:39   
Kratka
Doria, kam pa hodiš na akupunkturo? Koliko te stane, če ni srkivnost?

Glede porodniške...jaz jo začnem 24., vlogo sem oddala 29.6., to je bilo na petek, naslednji teden, v torek, sem že dobila odločbo po pošti. Pri nas so hitri user posted image
Glede paketka...upam, da ne upoštevajo še avto in ne vem kaj še vse. Jaz sem letos brezposelna, lani sem bila zaposlena in sva imela kar vredu dohodke, ravno tolikšne, da mi letos zaradi tega paket ne bi pripadal...gledajo se pa dohodki iz leta 2011, kje je tu logika ne vem, jaz sem letos brez dohodka in bi mi paketek še kako prav prišel...

(odgovor članu ladydi69)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
   RE: avgustovke 2012
13.7.2012 12:25:42   
ladydi69
Oj Kratka,

ne vem točno kaj gledajo,samo kot sem razumela gospo na CSD gledajo vse,avto,hišo,zmeljo,dohodke leta 2011,in če sedaj nimaš službe,jih nič ne briga...Kdaj pa imaš rok? lp

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   RE: avgustovke 2012
14.7.2012 20:14:23   
Kratka
Rok imam v materinski napisan 21.
Jaz prvič zdaj slišim, da gledajo na vse za paketek. Kolikor je meni rekla na csd se gledajo samo dohodki in ti ne smejo presegati 64% na člana. Totalno sfaljen sistem...meni nič ne nuca lanski dohodek, ker denar itak gre, sploh če si rihtaš stanovanje, kolikor sem pa uspela prišparat sem itak imela za hude čase, na koncu sem pa še za dohodnino dala ostanek prišparanga in zdaj sem na nuli! Katastrofa. Sej ni, da zdej nimamo zato za kruh, samo meni se zdi zelo ne fer, da moj otrok ne bo dobil teh nekaj 100€, ki bi jih bolj potreboval kot pa mogoče nekdo, ki je dobil paketek še po starem sistemu, ko so bili še vsi otroci enakovredni.

(odgovor članu ladydi69)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
   RE: avgustovke 2012
14.7.2012 20:27:26   
Doria
Kratka ... na akupunturo hodim k dr.Ocvirkovi v Provitalis v Celje. Vsaka stane 20 evrov, najmanj 5 jih je potrebno, ne učinkuje pa pri vsaki.

Paket....sem jaz že odmislila.

Odločbe....zgleda da jo bom dobila konec meseca. Samo je res čudno, da so take razlike. Škoda, da je samo ena od vas napisala, od katerega CSD je dobila odločbo. Takoj jutri kličem na Vič. Sem pa razočarana zaradi tega, ker se mi zdijo na CSD Sevnica čisto nesposobne. Ko sva šla urejat očetvostvo, je ena tipkala tako počasi, se nato ukvarjala s printanjem (3x narobe natisnila) in fotokopiranjem toliko časa, da ni čudno, da so zamudeuser posted image

Drugače pa midva generalno čistiva hišo.... koliko se vsega nabere:)

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
   RE: avgustovke 2012
14.7.2012 20:48:54   
Naja3
hojla, jaz sem tudi zalostna ker zaradi 20dni moja fanta mogoce ne bosta dobila paketka. Rodila pa bom zagotovo do 20.7. Ker sta dva, sem ze cist na koncu. Ni pravicno ker smo bile vse ze visoko nosece ko so sprejeli nov zakon. Na CSD pa mi je rekla da pripravljajo se bolj smotan zakon za jeseni z uveljavitvijo v novem letu. Malo za tolazbo. Joj jaz pa ne vem a mam ze popadke k tole pisem in lezim.user posted image mogoce bi morale bit malo bolj glasne ob sprejemanju zakona. Pa tud zdaj bi lahko kej pisale na ministrstvo,a je katera pravnica?

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
   RE: avgustovke 2012
14.7.2012 21:10:37   
Doria
Saj otroka imava zaradi naju. Tudi šolale ga bomo verjetno doma, kot to počnejo drugod (homeschooling).

Kar pa se tiče prava in pravnikov - to ni več pravna država. Stvari se sprejemajo za nazaj, kar je ena od najhujših kršitev v pravu. Kršijo se temeljne človekove pravice, zapisane v ustavi in konvencijah ZN, poglej upokojence, pa nas mlade, pa nas mamice, pa izbrisane ipd. Kršijo se pogodbe, ustavno sodišče ne ve, kaj bi, in tudi če dobimo iz Evrope še toliko svaril, se ne bo nič izboljšalo. Ker ni denarja - če dobi Slovenija pomoč iz Evrope, bo ta šla za banke in posojila.

Tako da zorat njivo, gojit zajce, sprejet vsako delo, da bo naša generacijo poskrbela za otroke in za starše, šolat otroke in jih poslat iz Slovenije. Ste se kdaj vprašale, zakaj Turčija in Avstralija nista v krizi?

Malo sem zamorjena. Če bi bila v študentskih letih, bi se otrokom odpovedala. Zaradi njih. In šla bi iz Slovenije, delat ven.
Zelo bom vesela, če bo katera napisala kaj bolj optimističnega. Zelo mi je hudo, pa imam službo, izobrazbo, hišo in nimava kreditov. Imam super familijo. Živim na vasi in tu se da vsega dobit, posebej hrana ne bo problem. Hišo pospravljam, pa bom kup odnesla na RK ipd. Se mi pa smilijo tisti, ki jim ni tako lepo.


(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?