Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
skutno torto bom naredila tole..imam neki odpor do želatine pa sploh ne vem zakaj in kle je lepo v prahu.. si bom pa spravla ta tvoj recept blaža za enkrat ko bom velika
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
hehe, jest spečem meso, ker sm se enkrat grdo zaj... ker je blo meso čist vodeno in je spustilo fuuuul vode (tko ene 3 - 4 dcl zihr)... potema pa valda pečem manj časa, pogledam da je smetana lepo gosta in se ji naredi 'skorjica', da je sir stopljen... ostalo mi ni treba skrbet delam pa ponavadi v jenski posodi, mam neki časa pokrito, potem odkrijem. za skutno torto sem pa mislla tisto, ki ima spodi samo zdrobljene piškote, zogri pa potem kremo iz skute in želatine (in poljubnih dodatkov), pa potem počaka v hladilniku (fajn je, k jo lahko narediš ful prej oz. prejšnji dan...)
aha, pol je tisti piščanec ful vode spil, preden so ga,..
Torta pa mora bit narejena vsaj en dan prej, da je ok, tako se to dela.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
skutno torto bom naredila tole..imam neki odpor do želatine pa sploh ne vem zakaj in kle je lepo v prahu.. si bom pa spravla ta tvoj recept blaža za enkrat ko bom velika
1 vanilin puding 3dcl mleka 150g sladkorja 3 lističe želatine sok in lupinica pol limone 500g skute 1/4 l sladke smetane
Skuhaš puding, v vodi namočiš želatino in jo vmešaš v vrel puding ( tako ne dobiš grudic 100%). V hladen puding vmešaš skuto, limonin sok in lupinico, ter v tole maso, ročno vmešaš stepeno smetano. Vse skupaj namažeš na biskvit. Biskvit se nič ne navlaži in je ful dobro vse skupaj.
čakaj, nisem blond , ampak ali biskvit pečeš posebej ali daš potem vse skupaj pečt,.. je nisem še nikoli delala na jedla, zato sprašujem,..
1 vanilin puding 3dcl mleka 150g sladkorja 3 lističe želatine sok in lupinica pol limone 500g skute 1/4 l sladke smetane
Skuhaš puding, v vodi namočiš želatino in jo vmešaš v vrel puding ( tako ne dobiš grudic 100%). V hladen puding vmešaš skuto, limonin sok in lupinico, ter v tole maso, ročno vmešaš stepeno smetano. Vse skupaj namažeš na biskvit. Biskvit se nič ne navlaži in je ful dobro vse skupaj.
čakaj, nisem blond , ampak ali biskvit pečeš posebej ali daš potem vse skupaj pečt,.. je nisem še nikoli delala na jedla, zato sprašujem,..
biskvit se peče, krema pa ne. spečeš biskvit, ga ohladiš in še najboljše pustiš v pekaču z obodom, narediš kremo, jo daš gor na biskvit in lepo odstraniš obod.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
jest mal drugač - zmešam maslo in zdobrljene piškote in dam v hladilnik. medtem zmešam pasirano skuto, jogurt (tavelik), stepeno smetano in želatino (ki jo raztopim v segretem limoninem soku). zmešam, nadevam v model, kjer so na dnu piškoti in pustim čez noč.
kaj če bi še kako idejo za glavno jed? jest sm brez idej, moj pa tut (da ne bova v končni fazi na tatarcu (jest) in poli salami (on))
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
pozno popoldan bo narezek, nekaj salame, siri, mango chutny pa kaksna francoska...nc posebnega.
za vecerjo bo pa: jagnjicni tagine pa kuskus, za cez bo Guinness Gingerbread :)
ob polnoci bodo jagode in sampanjc (ce pa jagod ne dobim bo pa kuhano vino..).
sicer ne vem od kje si, ampak v leclercu jih zihr majo (o ceni pa ne bi)
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
no da sporočim..tašča me je zafrknla in je že kupla neki meso pa krompir in smo tja povabljeni na večerjo..
ampak jaz se ne dam, in bom za kosilo nardila piščančji žur s širokimi rezanci, torto grem pa tud zdj delat..
a bi blo kul če dam po dnu torte zdrobljene piškote-od "mojga recepta", potem dam po tleh jagode iz kompota-mislim da še more bit v kleti, po vrhu pa polijem filo od blaže samo da dam not želatino v prahu.. rabim hitr odgovor ker se pripravljam za pečt
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
za kake trike nej pa enea vskoči zgleda pa odlično.
drugač pa mini, jest sm mal skeptična okol jagod direkt na zdrobljene piškote, mam občutek, da bi znal podplat začet razpadat če bi se preveč s sokom napojil... kaj pa če bi jih dala povrh kreme?
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
za kake trike nej pa enea vskoči zgleda pa odlično.
ne ne, moja ni taka, moja prihaja iz Srbije,.. ima samo sir, šunko, jajca, majonezo in kislo smetano,.. tole sem tudi gledala, pa mi je varijanta kot francoska solata samo drugače zloženo,... moja slikca je malo više, en par postov prej kot tale,..
matkurja imaš zs
< Sporočilo je popravil enea -- 31.12.2011 10:10:12 >
za kake trike nej pa enea vskoči zgleda pa odlično.
drugač pa mini, jest sm mal skeptična okol jagod direkt na zdrobljene piškote, mam občutek, da bi znal podplat začet razpadat če bi se preveč s sokom napojil... kaj pa če bi jih dala povrh kreme?
ja JBG zdj sm že..poročam
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
za kake trike nej pa enea vskoči zgleda pa odlično.
drugač pa mini, jest sm mal skeptična okol jagod direkt na zdrobljene piškote, mam občutek, da bi znal podplat začet razpadat če bi se preveč s sokom napojil... kaj pa če bi jih dala povrh kreme?
ja JBG zdj sm že..poročam
no da poročam..torta je bila boooožanska...mislim da sem za pripravo rabila mn kot pol ure, in tudi tiste jagode so prišle odlično kmal bo spet na vrsti
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!