|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 16:04:16   
margotsale
Midva se videvava od tistega trenutka ko je izvedel moje stanje....in jaz morda nisem dosti tazumljivo napisala od prvega sporočila naprej tehtam ali naj obdržim ali ne...Zato sem se tudi obrnila še na forum. In na koncu se bom seveda sama odločila, kako pa...Zdajle greva v savno sva se zmenila in morda bo tam prilika...zakaj kar ne začnem s pogovorom je zato ker sem se vmes malce "zacopala" vanj in me je strah da bo proti, tako me je strah zavrnitve, morate vedeti da še niamam do sedaj otrok je zato ker sem vseeno šprecej previdna oseba in potem se to zgodi ravno meni :)....

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 16:17:24   
Paštetka
Ne.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 16:22:12   
margotsale
paštetka precej odločen NE..ga lahko še s čim podkrepiš? Hvala v naprej

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 16:56:13   
Paštetka
Lahko ti napišem cel seznam zakaj JA in cel seznam zakaj NE. X plusov in X minusov je torej. Ampak, če nekdo ne ve, kaj čuti, kaj si želi, kaj hoče ... potem je boljše zanj NE.
Ne more ti nekdo, ki ne ve kaj si resnično želiš, kaj so tvoje prioritete, kakšne so tvoje zmožosti odgovoriti na tvoje vprašanje. Nihče te ne pozna bolj kot se ti. X stvari je, ki jih tudi nikoli ne napišemo, ne znamo napisati, stvari ko ti srce pravi eno, razum drugo... To moraš ti pretehtati. Če ne moreš, potem je NE.


Ti sama odgovarjaš in boš odgovarjala za svoja dejanja, posledice. Ali bodo lepe, grde... Pa nikoli z zagotovostjo ne vemo, vedno pa imamo možnost A ali B.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 2.1.2012 16:58:31 >

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 17:13:22   
pelin
Malo sem razmišljala, če sploh kaj napišem....ker me skrbi, da jih bom slišala kot jih je Miliuser posted image ...no ...skratka...jaz bi na zadevo pogledala takole...Znašla si se pred problemom, ki je star kot zemlja...Veliko deklet se z njim spopada pri sedemnajstih, petindvajsetih...ti pri štiridesetih...Že to naj bi potegnilo marsikaj za sabo...Zagotovo se od tebe pričakuje več zrelosti pri odločitvi, kot od neke najstnice, ki je v bistvu komaj začela živeti...Sem mnenja, da pri tebi leta igrajo največjo vlogo...ne to, da si lahko z otrokom brez partnerja ( kje pa imaš garancijo,da bo ostal s tabo tudi po porodu, čeprav bi ti sedaj rekel da bo....v bistvu ni imela nobena od nas zagotovila, da je partner ne bo enkrat ucvrl), ne to, da te tako zelo  skrbi finančna plat ( v teh časih jih je bolj malo takih, ki jih to ne), pa tudi tvoji strahovi, da ne boš imela potrpljenja z otrokom ne (tega nobena ni prej vedela, dokler ni imela  svojega škrata...definitivno pa ni primerjave med otrokom in hiperaktivnim psom user posted image )...Največje vprašanje je...kako zelo si ti v resnici želiš otroka...ne v paketu s finančnimi, partnerskimi in zdravstvenimi ugodnostmi, temveč otroka  samega...kako zelo se želiš videti v vlogi matere...To je sedaj vprašanje...Treba je pogledati realnosti v obraz...če se sedemnajstletno dekle znajde v podobni dilemi kot ti, ima lahko v primeru splava še vedno neko tolažbo, da ji bo usoda verjetno naklonila še kakšno možnost, da postane mati.....ti se žal na to ne moreš preveč zanašati....Pa tu ne igra preveč vloge, da se ukvarjaš s športom in podobno....Kakor koli obrneš, si stara štirideset let...ni toliko važno koliko imaš natrenirane mišice in poudarjene bicepse, temveč koliko je stara tvoja maternica...
Oprosti...pa še to...meni deluješ zelo neodločno, nerealno in nekako imam občutek, da si tako obremenjena z vsemi ostalimi stvarmi, da sploh ne razumeš, kaj v bistvu potegne materinstvo  za sabo....mogoče te takšno vidi  tudi tvoj prijatelj in se zato boji imeti s tabo otroka...Matere smo zelo strupene osebe...če je treba premikamo gore za svoje otroke...za svoje otroke , ki nam jih je bilo dano imeti...razmisli...bi bila ti pripravljena za svojega premakniti gore in še kaj...če lahko odgovoriš pritrdilno, potem je odgovor na dlani in so vse ostale stvari le drugotnega pomena...
Pa srečno...kakor koli se boš že odločila...

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 17:17:24   
eva1
Savna je med nosečnostjo baje prepovedana, tako da če se nagibaš da otroka obdržiš, jaz nebi šla v savno!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 17:21:35   
lobotomistična
Obdrži ga, če ga ne boš, ne boš nikoli vedela kaj zamujaš. Zmoreš!!!

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 17:33:27   
margotsale
...eva sem šla brati in savna res ni ok, saj plodovnica ne sme preseči 38*.
Pelin hvala tudi tebi ja z otroci se ni za hecat, leta pa pri meni niso problem  ker sem biološko mlada, gre zgolj zato da bi z otrokom dobila nekaj svojega iz katererga bi potem ustvarjala smaostojno osebo z vsemi častmi in varovanjem ter občasmnim nujnim grajanjem da lahko razvije čut odgovornosti do sebe in okolice. Seveda sem neodločna tega otroka nisem načrtovala, pogoji so posebni itd itd....normalen mora biti negotov v danih pogojih, glede da je biti starš nadvse odgovorno delo. Ne skrbi če bom rekla da bom poskrbela zanj, gre pa zato če se mi da s tem ubadat glede na to da živim brez otrok že toliko let...hvala tudi drugim ki me spodbujate, kamor me vodi srce , toda zmagati mora tudi razum, koliko ljudi spravlja na ta svet otroke in nato so eni veliki čustveni reveži, tega svojemu res ne želim privoščiti ...javim odločitev user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 18:02:01   
mateyka
glede tvoje situacije - ker ga že nosiš pod srcem; zdej si že stopila en korak v to smer. poznam nekaj ljudi, ki jim jaz osebno ne bi dala otroka (ko so ga naredili), če bi jaz odločala kot višja sila ali bodo zanosili user posted image ker so bili za moje pojme preveč nezreli. skozi leta sem videla, da jim je otrok pomagal urediti tiste stvari, ki bi jih po moje morali že zdavnaj urediti sami (še preden bi jih imeli). hočem rečt - uredili so jih ko se je pokazala konkretna potreba po tem (skozi otroka). tako da kdaj mogoče mislimo (oz. je naša percepcija taka), da človek (še) ni zrel za otroka, pa v bistvu ni tako "grozno" ((slaba ideja) če bi ga obdržali)) kot se nam kot opazovalcu dozdeva. sploh ni nujno. zato bi rekla; da, obdrži ga.

moj mož pravi glede otrok takole (ali jih imeti ali ne); ko jih nimamo, si ne predstavljamo kako je jih imeti. ko jih imamo, pa si ne predstavljamo kako bi bilo, če jih ne bi imeli. in to je res. mogoče se nam zdi nepredstavljivo, samo to ne pomeni da bo nujno slabo, če si tega ne znamo predstavljat. lahko da bo to tvoja največja šola in osebna rast zate in se tvoja prava zanimiva pot šele začenja. še zaradi tega bi rekla; da, obdrži ga.

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 18:39:52   
Katy78
Jaz poznam podoben primer. Mamina sodelavka je bila ca. 15 let v vezi z moškim vendar nikakor ni mogla zanositi, imela je celo 2 ss po postopkih umetne oploditve. No, pa je bila tik-tak stara nekje 45 let, s partenrjem sta imela malo krize in sta rekla, da rabita vsak malo časa zase in takrat je ona v domačem kraju na neki zabavi naredila podobno kot ti - prijatelja iz otroštva in mladosti ni odrinila, imela sta mini aferico in zanosila je. Tip je sicer ločen vendar njenih let in ima 2 odrasla otroka. Ko je izvedel za nosečnost, je rekel, da se mu je nastavila da bi prišla do otroka (res mu je rekla, da zaščite ne rabita ker pač ne more zanosit po naravni poti, ampak ona je bila v to po več kot 10 letih prepričana). Skratka, rekel ji je, da mu je vseeno če obdrži otroka, da on zanj noče slišat, prav tako je ni sprejel nazaj dolgoletni partner. Pomagal ji je urediti novo stanovanje, še tik pred porodom ji je pomagal, od takrat dalje pa praktično nimata stikov. Fantek je danes star 6 let in je tak  cukr, da ne moreš verjet. user posted image  No, zgodba ni identična tvoji, ker ona si je vsa ta leta otroka zelo želela in na splav niti ni pomislila, ampak kakšna vzporednica se pa le najde. Živita sama, nimata nikogar (njeni starši so že stari oz. oče je že umrl, mama je okoli 80 in živi na drugem koncu Slovenije, prav tako edini brat, s katerim se vidita, kadar imata čas), živita z njeno plačo (dela v vrtcu), po novem si je uredila tudi preživnino (prej ni hotela od otrokovega očeta nič), pa jima je luštno, vsaj videti je tako. Kadar gre na kakšno večerjo ali gledališče, fantek prespi pri moji mami, mami ji ga je tudi pazila do 3. leta, to pa je tudi vsa pomoč, ki jo ima glede otroka. Pa vseeno gre.

Nisi v zavidljivi situaciji vendar dobro premisli, preden se odločiš za splav. Mogoče ti je to res zadnja šansa za otroka.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 19:09:19   
Felicita
jest bi samo to povedala - jest sem šla v zvezo z zelo dobrim prijateljem. veza se je končala po zelo kratkem času, ker sva ugotovila da to preprosto ni to - kot par nisva funkcionirala pa pika. tuki bi omenila da je blo to v veliko manj resni situaciji z veliko manj vpletenimi kot v tvojem primeru. jest bi se kr strinjala z njim - devet mescev sicer ni prov mal časa za spoznat se kot partnerja (in ne, to da sta 9 let prijatelja in da sta se parkrat dol dala pač ne pomeni da se poznata - glej zgoraj), ampak za tako resno zadevo kot je otrok je za moj okus premalo. če boš zmogla sama (jest vem da bi mela v tvoji situaciji hude težave) potem ja, ampak samo v primeru, ko si prepričana, da lahko zadevo spelješ brez njega - brez njega v smislu kakršnekoli pomoči/navezanosti - bodisi finančne, čustvene ali čisto fizične.
Jest ne bi.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
2.1.2012 20:24:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 21:22:48   
Naja31
Če si otroka res želiš, in glede na tvojo starost, bi rekla, da je to verjetno zadnja možnost, bi ga jaz obdržala. Partner gor ali dol. Dovolj si strara, da lahko sama poskrbiš za otroka.

Srečno!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 21:58:26   
Melia
Abslutno je odločitev v tvojih rokah....ampak če že vprašaš za mnenje...
IMEJ GA!!!

Imeti otroka je danes nekaj tako neopisljivo lepega, otrok ti da moč še v tako hudi situaciji, otrok te nasmeje, ko si najbolj žalosten, otroški smeh, jok, veselje, radost, otroška iskrenost in poštenost, otroška igrivost, radost, sreča,....otroška ljubezen,....toliko lepih stvari ti da otrok!!! Imej ga....ampak še enkrat,...na koncu bo odločitev tvoja!!!

Upam in držim pesti, da se odločiš tako da bo zate in tvojega partnerja najlepše. Naj bo čarobno leto 2012 polno otroškega smeha! user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Naj imam otroka ali ne
2.1.2012 23:34:52   
margotsale
Joj kako ste pridni ko me takole spodbujate ali preventivno svarite, vse jemljem v ozir in sem vam hvaležna. Še kar nisva odprla pereče teme...vzela si bom še dan dva da bom bolj prepričana če sama zmorem , v primeru da reče prijatelj NE. Na silo pa seveda ne mislim početi nič ne njemu niti sebi, ter posledično nerojenemu bitju.

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
2.1.2012 23:43:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu margotsale)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   [Brisano sporočilo]
3.1.2012 0:54:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
3.1.2012 1:07:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 10:11:51   
polho3006
Vse kar se nam zgodi sem nam zgodi z razlogom in to točno ob pravem času. Tale otroček je sbil sigurno spočet z razlogom in ob najprimernejšem času. 9 let se že poznata in...nikoli nista bila intimna...ko pa se to zgodilo, je prišlo do spočetja? Vidiš...

Jaz bi otroka sigurno obdržala...no saj tudi ti razmišljaš čutiš tako...samo strah te je vsega neznanega. Ej punca vse bo vredu! Ženske smo se sposobne prilagajati, tako da verjemi USPELO TI BO biti super mamica, pa če bo ti s tabo ali pa ne!!!
Ne razmišljaj pa o tem, da si še biološko mlada, ker..sory nisi. Leta so leta pa če naš videz to kaže ali pa ne!! Biološka ura teče po svoje in se ozira na nič okrog sebe! Samo pogumno naprej!!! Želim da čimbolj uživaš v nosečnosti, ker...verjemi da je prečudovito, ko pa pride na svet dete, pa...samo prepusti se toku življenja in uživaj v darilu ki ti ga je poklonila narava!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 12:23:03   
diana 28
Jaz ti glede odločitve ne bom svetovala, ker je kar težka odločitev. Mogoče lahko le rečem, da če bi bila na tvojem mestu bi se verjetno odločila, da bi otroka obdržala kljub temu, da se ti verjetno življenje korenito spremeni. Mogoče bi pretehtala samo še to,koliko mi je on pripravljen pomagati. Če bi se popolnoma odrekel otroku bi mi bilo malo težje. Vendar v 9 letih verjetno imaš neko predstavo o njem. Čeprav je res, da nikoli ne veš.... user posted image

Oglasila sem se bolj zaradi te biološke mladosti. Spomnilo me je na mojo sestro. Itak pri 33 zgleda kot bi jih imela 20 in glede tega niti najmanj ne pretiravam. So ji pa zdravniki rekli, ko je bila na pregledih med nosečnostjo, da ima tako dobre rezultate, kot bi imela 16 let. Zato razmišljam, da je res lahko nekaj na tem. Pa nočem neki pametovat-to je samo moje razmišljanje in ''izkušnje''. In poznam tudi nekaj žensk, ki so normalno zanosile pri takšnih letih in imele 2 otroka. Problem pa je bolj splav, ker ti lahko pusti posledice. Slišala sem namreč, da lahko pride tudi do tega, da lahko ne moreš več zanosit. Tako so namreč rekli moji sodelavki, ki je takoj po porodu zanosila za drugim otrokom in se je najverjetneje prav/tudi zaradi tega odločila, da bo obdržala. Punčki sta točno 1 leto razlike oz. dva dni manj user posted image

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 12:39:46   
mateyka
Slišala sem namreč, da lahko pride tudi do tega, da lahko ne moreš več zanosit. 


možnost obstaja, ja. če pride do kakih komplikacij (pri/po splavu), je možno da imaš kasneje probleme ali celo ne moreš.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 12:44:13   
Star_a
Poznam žensko,ki je pri 43 letih zanosila. Moški ni želel otroka ,ona se je odločila da ga bo imela.In ga ima že 8 let,jima gre čisto dobro,z očetom se slišijo,vidijo ,on jima finančno pomaga....Nima nikogar drugega za pomoč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 13:50:59   
brina_3
Sama bi otroka obdržala, je pa res, da je veliko odvisno od tvoje želje po otroku.

Imam ravno polovico tvojih let in vem, da si želim postati mami. Sicer imam željo dokončati faks
ampak v primeru, da pride do tako imenovane neželjene nosečnosti se bo pri meni hitro spremenila v željeno.

Le pogumno pa srečnouser posted image

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 13:57:14   
posh
Publika je torej ZA!!!!!!
margotsale, sigurno si negotova, ampak vse bo v reduuser posted image

p.s. Če bi moja mami poslušala prijateljice, ki so ji govorile naj splavi, saj je mojega očeta poznala res kratek čas-MENE DANES NE BI BILO (in bi bilo res škoda, če me ne bi bilouser posted image ). Tako pa sem danes na svetu, pa še več nas je! Moj oče pa se je izkazal kot super ati in mož!!!

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Naj imam otroka ali ne
3.1.2012 14:13:27   
Vijoličarka
Komplicirana situacija. Zgodilo se je, kar se je zgodilo, pametno ni bilo, ampak kar je, pač je.

Zdi se mi, da moraš najprej pri sebi razčistiti par stvari.

Prvič, ali si otroka resnično želiš in si zanj pripravljena na marsikatero žrtev. S tem mislim predvsem, da ne razmišljaš o otroku predvsem zato, ker se ti zdi to tako fino in romantično in ker ga imajo drugi, ti pa ne. Veliko 'strašno zaželjenih otrok' si namreč strašno želi, da se nikoli ne bi rodili.  

Če malo tehtaš gospodarske razmere in svojo sposobnost, se mi ne zdi nič slabega. Mnoge ženske, ki ne skačejo do stropa od razneženosti, 'čustvenosti' in oh in sploh (slepe za kakršnokoli realnost), znajo biti potem najboljše matere - ko je otrok na svetu, niso razočarane, ker realnost ni enaka sanjam, temveč prijetno presenečene, da so do otroka razvila taka čustva, katerih  si prej niti zamisliti ne bi mogla in v sebi našle moč, za katero nikoli niso vedele, da jo imajo ter se borile za boljši vsakdan z zavzetostjo, ki je 'kar od nekje' prišla z otrokom.

V situaciji, kakršno si opisala, bi prej rekla, da boš za otroka morala poskrbeti sama, kot pa da bo oče kaj pomagal.

Nekako med vrsticami se mi zdi, da ti želiš v bistvu družino - partnerstvo in otroka in da v tem trenutku bolj misliš na tega moškega, kot na otroka. Če se motim, se opravičujem, ampak tako se mi zdi. 

Torej, meni deluješ razdvojena, ali ti več pomeni ta otrok ali pa moški. Zaskrbljuječe se mi zdi dejstvo, da se vidva o tem sploh kaj dosti ne pogovarjata, imata pa zmenke in spolne odnose. Žal, 'štruca je že v pečici' in zdaj res ni čas, da vidva zganjata neko romantiko in razmišljata ali sta za skupaj ali ne in če bi mogoče kdaj 'spekla kakšno štruco'. To zdaj ni v prvem planu.

Sama mislim, da je za dobro partnerstvo predpogoj, da se partnerja lahko pogovarjata o čemerkoli in da nikdar nikogar ni strah sprožiti kakšne teme. Ti pa si v zadergi, da bi sprožila pogovor o tvoji nosečnosti? Njemu se zdi bolj pomembno da ima spolne odnose, o 'tisti malenkosti' v tvojem trebuhu pa nima interesa razpravljati? In vidva se nista spoznala včeraj, ampak sta prijatelja že 9 let???

Že pred menoj so ti druge uporabnice lepo napisale, da ni kaj dosti važno, kako si fit in ohranjena, važno je, koliko je biološko stara tvoja maternica. Zato se mi zdi precej verjetno, da se ta hip odločaš ali boš sploh kdaj v življenju imela otroka. To se mi zdi najbolj pomembno vprašanje.

In smo spet na začetku. Koliko si samostojna, koliko si borka? Ne znamo si vsi enako uspešno izboriti 'svojega deleža' v življenju.  Koliko si se pripravljena odpovedati svojemu življenju brez obveznosti do otroka, ki si se ga navadila?

Če si res vse življenje želiš otroka in si samostojna oseba, ki je sposobna poskrbeti zase, ki ne potrebuje nikogar, ki bi se 'boril' zanjo, si torej aktivna oseba, potem otroka obdrži.

Če si otroka želiš bolj zato, ker ga pač vsi imajo, če si bolj pasivna oseba, ki pričakuje veliko pomoči od drugih in se ne znaš postaviti zase in te je na smrt strah, kako boš finačno zmogla, pa kako boš zmogla brez pomoči skrbeti za otroka, potem ga ne obdrži. Nič ni plemenitega v tem, da se spravljajo na svet bodoči nesrečniki.

Ne vem, morda še sama ne veš, da bi ti pravzaprav rada imela tega otroka, ampak samo, če bi on ostal s teboj, ker si tip ženske, da se mora nasloniti na moškega, da določene stvari uredi zanjo. Morda bi od nas rada izvedela, kako ga prepričati, da si bo on želel tega otroka in začel spletati gnezdo. Mogoče od tod izvira tvoj strah, da sicer spiš z njim, o nosečnosti se pa ne pogovarjaš v živo.

Kakorkoli se boš odločila, bo moralo biti prav. Če se boš odločila, da nisi sposobna tega speljati sama tako, kot meniš, da je treba, se ne obremenjuj z moralizmi in slabo vestjo. Če se boš odločila, da skočiš v vodo in plavaš, potem plavaj, ker si se sama tako odločila, z vso odgovornostjo do bitja, ki ga boš spravila na svet.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu margotsale)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?