|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 14:28:41   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Ojla...da se mal javim...že spet nimam nč dobrih novic .. Maška ostaja v pediatrični, so ji delal UZ trebuščka in ugotovil, da ma bolj gosta jetra, ne vidjo pa povezave, ker ni zlatenčna, tko da dons ostaja notr, da ji nardijo še druge preiskave jeter,....čist se mi trga...ob 14h grem k njej, jo nafutrat, bit mal z njo ... sam vem, da bom že spet jokala ko ne vem kaj .. a katera ve kaj to pomen 'bolj gosta jetra' .... tok me skrbi, da groza user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 14:35:14   
miami10
Matkurja hvala za link DM
Trnuljcica-poslala sem ti ZS

Sicer pa kakšen nasvet glede nočnega uspavanja? Naša user posted image si ponoči vzame čas po hranjenju da zaspi...oz. ne zaspi...
imamo pa danes kr intenzivne krčke...
malo na kratko...lp

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 14:41:36   
martythezebra
Živjo mamice,

Najprej tebi Janchek en velik user posted image , pa da bo Maša čimprej pri tebi doma.

Plenice-jaz mu že par dni dajem 2, saj mu je že parkrat ponoči skozi prišlo pa niti ne pokakano ampak večkrat polulano. SEm pa porabla 1 do konca čez pa sem dajala še eno povijalno plenico iz blaga dokler še nisem prešaltala na 2 pa je bilo malo boljše.
Nosek-meni je patronažna pokazala, da v vsako nosnico daš eno kapljico FR potem pa iz vatke narediš en tak svaljkec pa potem mal spucaš noska. Aspiratorja pa jaz še ne uporabljam, se mi še ne zdi da bi imel tako poln nosek.
kupček-pri nas to kar gre, vendar vsakič ko podre kupček čez nekaj časa začne fuuuul kolcat, no razen ponoči je kar mir. Čez dan pa se mu kolca in to traja kar nekaj časa, včasih zraven tudi poliva.Zgleda da prehitro je al kaj jaz vem.
Drugače pa ponoči je ful priden, lepo spi zbuja se na 4-5 ur. Podnevi pa na 3, ampak zdaj je že kar dolgo časa buden čez dan, tako da mu je včeraj oči prinesel igralni center pa bomo zdj mal sprobal če mu bo všeč. Krče ma tudi, vendar ni še tako zelo grozno, ga popoldne mal zvije za kakšne 20 minut pol je pa vredu.
In ja tudi meni se že zeeeelo meša ker sem že tri tedne non stop notri, komaj čakam da se mal spet segreje pa da gremo ven.
Zdj pa bo nekdo lačen, tako da je treba it :D
LEPo se mejte papa

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 14:51:28   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32
Jaz sem pa raje pol paketa komu podarila, ker se mi je zdelo, da bom porabila več denarja za prašek in pranje. user posted image


To sem jaz naredila pri prvem  skoraj 4 leta nazaj. Le da jih nisem imela komu dat in so počakale na malo princesko.user posted image user posted image Tako da se bom  ta 2 dni že žrtvovala s pranjemuser posted image ... Ker očitno mi srce ne dovoli odvreč stvari ki so ok... Samo tokrat bi čakale  potem za vnuke...user posted image No menda bo kakšna prjateljica vmes tudi imela...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 15:22:55   
vijolica2
Predvčerajšnem smo začeli uporabljati nove kapljice-od sevniških lekarn in moram reči da veliko bolje. Tako da jih priporočam, lahko jih pa tudi naročite preko neta.

Ponoči se tudi moj ponavadi čist prebudi in potem ga ful dolgo uspavamo in je mami že čisto utrujena.

Janchekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 15:25:39   
ronja
Janchek kolk jaz vem naj bi vit K dali vsem, ravno zato ker ne vedo pri katerem gre za pomankanje

Moji niso nikoli tega dobili... Samo AD3 kapljice oz. zdaj samo D vitamin... user posted image

jančekuser posted image user posted image user posted image , upam, da sta že na poti domov! Vem, kako grozno je, če ne moreš met otročička poleg - meni so Ronjo par ur po porodu odpeljali na IE in se mi je mešalo, ker nisem mogla biti poleg nje - imajo precej stroga pravila in te spustijo zraven samo 2x na dan za 1 uro in pol - torej 3 ure vsega skupuser posted image . POtem sem se zmenila, da sem hodila še pred hranjenji na črno, ampak sem imela 5-10 min. da sem probala dojit, potem sem pa tudi morala ven... Meni je bilo to tako grozno! Ena od najbolj groznih stvari v življenju, res! Še zdaj me stisne, ko pomislim na to... Pa sem bila v isti stavbi, samo 2 nadstropji višje - samo kaj ti to pomaga, če ne moreš otroka objet, pa polupčkat, pa potolažit,... Sem v mislih s tabo in upam, da bojo čimprej ugotovili, kar morajo in da vaju potem spustijo domov!

budnost: Svit je te družine sin, tako da je veliko buden in ne mara ravno ležat mirno nekje, ko je buden - hoče, da se z njim ukvarjamouser posted image . Tako da - v glavnem je kar po rokah, kot njegovi sestrici. Meni je luksuz že to, da zjutraj spi toliko časa, da se jaz lahko umijem - zobe, stušam, grem na wc v miru - to mi je nekaj čisto novega, ker malidve sta se zbujali nečloveško zgodaj in potem je bilo res tako, da sem popoldne videla s pasto namazano zobno krtačko na umivalniku...user posted image



_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 16:01:35   
urshek
janček - user posted image
Držim pesti, da bo vse v redu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 16:26:05   
trnuljčica
Janchek user posted image

Miami imaš zs - spet.

Ronja to ali so dobili lahko vidiš le v odpustnici- če niso seveda tega pozabili napisat oz šifrirat storitve.  Vit K Dobijo im- v mišico. Ker ne moreš predvidit kateri 2% novorojenčkov bo dobilo zaradi pomankanja hemoragično bolezen... Skratka preventiva.

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 16:31:43   
kokosh
lily32, trnuljcica - hvala za nasvete in izkusnje pri bruhcih. Kupckanje na 5 min sem ze zacela dopoldne prakticirat, ko je tecko med 9h in 14h 5x jedel po samo 5min odmerek in nic izmetaval.

Janchek - drzim pesti za tvojo puncko!

Injekcijo vitamina K naj bi dobili takoj po rojstvu, ampak jaz se za mojega pri najboljsi volji ne morem spomniti, ce so ga picili.

Najin fantek se vedno fura podoben ritem kot v trebuhu. Spi cel dan, zvecer se razzivi in ponoci spi. Danes je spal od 11h do 9h zjutraj. Vmes sva se ob 5h in ob 7h podojila (kar v temi) in smo spali naprej. Padec v komo bo treba premakniti za uro ali dve nazaj, potem smo pa zmagali! No pa nekje do 30. Leta ga bo treba nagnat iz najine postelje :D

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 16:53:51   
Janchek81
Hvala vem vsem za lepe besede in oporo. Maška je bla dons pridna, sem bila tam, sem jo previla, nahranila, uspavala in položila nazaj v postelco in šla domov ... ne prašte, srce se mi je trgal ko ne vem kaj obenem pa sem bla potolažena s tem k sm govorila z zdravnico in je rekla, da so krvni izvidi prišli ( jetrni ) in da so krvni izvidi OK in da zdj ne vidjo povezave, ker je ultrazvočno pokazal bolj gosta jetra, krvna slika pa čist OK .. zdej nej bi jutr počakal še na rentenologa in bojo nardil rentgen in se z njim posvetovali, tako, da pokličem ob 11h in vidim kako in kaj ... vseen pa upam, da gre jutr resnično domov .. tko jo pogrešam,...tko je boga z uno iglco v rokci user posted image  sploh ne smem pomislt, k že spet samo jokam in jokam ... morm pa bit močna in optimistična, da gre jutr domov user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 17:48:28   
ronja
Vit K Dobijo im- v mišico

Svita niso nič špikali, samo kri iz pete so mu vzeli za preiskave, pa sluh so mu preverili, to je bilo vse.user posted image Pa tudi Lejla ni nič dobila, za Ronjo pa ne vem, ker je bila najprej na ie.

janček, še ena nočka, pa bo tvoja pikica pri tebi! Drži se!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 18:24:18   
beti 1
Ronja: to dobijo takoj po rojstvu, medtem, ko jih babica rihta. ponavadi to razloži očku, če ta stoji zraven in gleda. Za Svita lahko preveriš, mu piše v odpustnici iz porodnišnice, ali je dobil to injekcijo ali ne. Dobijo pa to ponavadi v ritko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 19:10:37   
vijolica2
Jaz tudi ne vem da bi dobil kakšno inekcijo.

Danes sem po treh tednih peljala avto, je bil smešen občutek na začetku. Potem sem se pa počutila tako fajn, svobodnouser posted image samo da sem bila malo na cesti, v civilizaciji pa čeprav samo za pol ure.user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 19:52:27   
Janchek81
Hvala še enkrat vsem za vzpodbudne besede ... upam, da bo Maška jutri že ob meni

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 20:55:59   
Matkurja
Jaz se moram pa prov pohvalit s kilami. Imam že - 12 kil, oz. - 5 kg izpred zanositve. Samo trebuh je pa še vedno prov grd. Ko bi le smela že trebušnjake delat.
Se pa bojim, da nimam mleka zaradi tega, ker premalo pojem. ampak meni hrana sploh ne paše tolko.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 21:21:45   
trnuljčica
Jaz sem -14. S trebušnjaki se pa res ne hecat- poznam par primerov, ko se jim je rana  ponovno odprla in so rabili še 2 mes, da zaceli s prevezi...
Jaz imam predvsem odvečno kožo, samo se spomnim, da je prvič v nekaj mesecih vseeno šla sama nazaj ... Upam da bo tudi tokrat tako.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 22:19:24   
ana.nunez25
dons smo se pa kopal...koncno...ker bi se mogl ze prejsn tedn pa patronazna ni prsla sploh...je rekla da je tolk dojenckov v domzalah da je za znoret...
v vodi je bil miren, ni jokal..ko sva ga pa vn uzele pa zacele oblact se je pa mal pritozeval, ampak ni blo sile...

uprasala me je kako je z dojenjem in sm ji rekla da se mi zdi da pr men ne dobi kj velik(da ko si izcrpam dobim vn samo okol 30 pa je rekla da to ni merilo da mam dejansko samo tok mleka) tko da mu se dodam in je rekla naj ga cim veckrat pristavm ce hocem res polno dojit, tko da sm sla u akcijo, in prejle sm mu dala samo 1x 30ml dodatka in ne 60 po vsakem podoju tko k je blo do zdj...bomo vidl kako napredujeva...

brez nastavka nama je dons ratal samo 1x, vsi ostali poiskusi so bli katastrofalniuser posted image user posted image je logicno da se noce mal potrudt, ce tocn ve da mu nastavk takoj u usta pade, mamina bradavica pa ne...hehehehuser posted image

plenicke mava mi2 ze skos dvojko..teta mi je pa prnesla en paket st.1 iz baby centra fixies...skor zmer ko se je pokaku je biu do hrbta umazan...nevem al zarad tega k so ble pac st.1 al zato k so plenice slabe...uglavnem..sm se trudla jih cimprej porabt..zdj pa spet sparove naprej in nama obema odgovarjajo...user posted image user posted image


FR mu je dala 2 kaplci u nosek ker kr mal hrope, in je blo prec bols

koncno je zaspal...je biu od 7 skos buden..je kr rabu 45min zdele, ampak dobr je to da ga sam ulezem na postlo in sm zravn, ga bozam in lupckam in pojem seveda, da mi ga ni treba nost ukol da zaspi...

zdj pa mal pod hitr tus, neki pojest pa pocivat..

nocko

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Januarčki 2012
2.2.2012 23:52:41   
ronja
beti, hvala za info, ja to po porodu je pa res dobiluser posted image . Sem si kar oddahila - ker nikoli ne veš, kdaj se bojo spomnili pri preventivi šparat - to najrajši skenslajo, čeprav se najmanj splačauser posted image .

kile: o tem rajši ne biuser posted image . Iz p. sem prišla s 60,8 in se kar tam nekje držim - danes sem mela 60,6, recimo. Vmes sem mela že 1 kilo manj, pa je prišla nazaj... Postava sama je sicer čisto ok, tudi trebuh relativno (pač tako da me ne bi več vsak vprašal, a sem nosečauser posted image ), ni pa še to čisto to - sploh ker je moja teža cca 4-6 kil nižja (poleti/pozimi). Kar nič ne shujšam, sem že kar mal jezna - saj ne rečem, žrem res ko pujček, samo to pa res ne bi smelo vplivatuser posted image . Ne, resno, vedno sem ob dojenju shujšala, čeprav sem tudi takrat pojedla vse, kar mi je prišlo pod roke... No, računam, da bo šlo dol, ko bo šel lubi v službo in ne bom mela časa toliko jest, pa tudi ne bova non stop nekaj kuhala in predvsem pekla, hehe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 7:44:38   
vijolica2
O koja luda noč user posted image
Mali se mi je ob 2 zbudil sem ga mislila samo podojiti in naprej spati, pa ga dvignem in je bil čisto moker-plenica popustilauser posted image Do sedaj se mi to še ni zgodilo. Prej sva uporabljala Mullerjeve plenice in je bilo vse ok, nikoli nič, sedaj pa sva rekla da bova porabila 2 pakera Pampers-sva jih dobila in že takoj plenica popustiuser posted image . Tako da sem ga sredi noči mogla preobleči in se je seveda čisto prebudil. Potem ga podojim in ga dam da zaspi pa mu je tako nosek začel nagajati da je še komaj dihal in smo morali it nekako noska pucati(moram malega izredno pohvaliti ker niti glasu ni spustil, res priden) potem sva spet potrebovala pol urce da je zaspal. In vse to je trajalo 2 ure in pol potem je še spal urco in pol pa se je spet zbudil-lačen. Tako da sedaj sit spi. Mami gre pa tudi probati še malo zaspati, samo dvomim da mi bo uspelo.

Kile-Iz P sem prišla z - 7 kg, doma sem dala še 2 kg dol. sedaj pa kar stoji. Res je pa da tudi meni full paše jesti, niti v nosečnosti nisem toliko jedla.user posted image Pa sladko mi veliko bolj pašeuser posted image . trebuh mi je pa zelo grd. Vsa ta kožauser posted image +še malo napet je. Kdaj pa lahko začnemo kaj telovaditi? Oz. jaz čakam na lepše vreme in upam da bom z sprehodi še dala kaj dol. Čeprav postava je ok, samo trebuh jeuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 9:29:24   
Matkurja
Jaz sem se pa danes kar naspala. Ob 10 sem začela dojit, pol je pa moj dal še dodatek, jaz sem pa hitro skliznila v posteljo. Mali je spal do pol 4, sva se celo previjala, ker je bil pokakan, da je prišlo čez. Pol je pa spal še do 7h. Torej sem spala celih 7 ur. Še mal grem popoldne zalegnit in sem dobra. Zdaj čakava na patronažno. Kopali verjetno ne bomo, ker se iz popka še cedi mal krvavo.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 9:30:56   
Matkurja
No, k ste polne nasvetov, mi pa še povejte, kako se ve prehranjujete. Jaz ful pazim, kaj bom pojedla, pa ima mali vseeno krčke. Najraje bi začela jest vse po spisku. Torej, česa se sploh ne sme jest, ker je alergeno? Za jagode sem slišala, pa nekatere oreške. Kaj še?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 9:42:03   
tix

No, k ste polne nasvetov, mi pa še povejte, kako se ve prehranjujete. Jaz ful pazim, kaj bom pojedla, pa ima mali vseeno krčke. Najraje bi začela jest vse po spisku. Torej, česa se sploh ne sme jest, ker je alergeno? Za jagode sem slišala, pa nekatere oreške. Kaj še?


Načeloma sem mnenja, da se lahko je vse, čeprav po drugi strani pa pazim user posted image zaenkrat ne jem agrumov, oreščkov in čokolade, patronažka je še priporočila izogibanje svinjini, čeprav sem jo malo pojedla pa zaenkrat ni bilo posledic. Pa baje mleko in mlečni izdelki povzročajo krče, jaz tega ful pojem pa nimamo krčev. Pomoje če je nagnjen k njimi in ima še ne dovolj zrelo črevo ne pomaga kaj dosti.

Mi smo danes prebedeli pol noči, najprej zaradi male ko ni hotela nazaj zaspati po dojenju in potem še zaradi večjega ker je bolan. Hodim kot en zombi po hiši!

Popek se je končno zacelil, nič ne teče ven, tako da komaj čakam da jo skopamo, patr. pa pride šele v ponedeljek.

Kdaj se pa recimo priporoča telovadba po porodu? po 6tednih? ali še kasneje. Če bo takole vreme do takrat še ven ne pridem user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 9:50:38   
coca cola
A sem jaz edina januarka ki ni rodila še user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 10:42:13   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: tix
Kdaj se pa recimo priporoča telovadba po porodu? po 6tednih? ali še kasneje. Če bo takole vreme do takrat še ven ne pridem user posted image


Telovadba po porodu - nam je v MŠ babica svetovala, da lahko s trebušnjaki začnemo že takoj po porodu (seveda ne tiste s CR) in jaz sem tudi že takoj začela, čeprav jih ne delam redno in HB mi dost trebuha ni ostalo, bi ga rada pa malce učvrstila.

Uspavanje zvečer - koliko časa vam vzame? Predvsem me zanimajo izkušnje tistih, ki vam user posted image malo spijo. Mi smo se nekak vpeljali v to, da mala ne spi čez dan, a sedaj porabimo za večerno uspavanje 2-3 ure in jaz sem potem totalno uničena, saj sva skoz priklopljeni, čeprav se bolj crta.

Janchek - imate tudi moje pestke, ki jih močno stiskam, da bi bila mala danes že doma v vajinem objemu user posted image

Lep dan vam želim

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Januarčki 2012
3.2.2012 11:20:20   
vijolica2
Hrana Bolj moram paziti na prehrano sedaj, kot v nosečnosti user posted image . Ne jem npr. fižola, zelja-kar napenja. Svežega sadja tudi ne (na žalost), samo banano. Oreščkov tako ali tako ne jem. Mleko pa vsako toliko, ko jem kosmiče, pa občasno kak jogurt.
Telovadba nam pa niso nič rekli za telovadbo v šoli. Tudi jaz mislim, da tiste katere nismo imele CR, bi lahko telovadile. Saj šivi so se nam verjetno zacelili.
Jaz sem se ravno včeraj naročila k G in imam pregled 17.2. Tako da komaj čakam. Moram samo poštudirati kako urediti z depilacijouser posted image
Nosek smo dali FR v noseka in je bršla vlka biba venuser posted image Tako da moj mali spet normalno diha.
Kopanje Danes se bomo prvič sami kopali v banci.
Janchek Kako kaže? se že stiskate? Upam, da.user posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 3.2.2012 11:23:15 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?