|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 9:13:31   
Janchek81
Zdej sem se prou nasmejala ... vsaka piše o krčkih in nespečnosti otrok .... naša je ista .. kimica86 čist isto kot opisuješ, samo da pač jaz jo potem mal ponoskam pa mal dudo u usta in pol kr nekak rata, ... pa pol če tud ene parkrat v postlci zajoka jo kar pustim, edin če se že spet dere naglas, pol jo pač uzamem in probam ugotoviti kaj je narobe ... včeraj sem jo previla ob 20h in se mi je zbudila ob 22h pa se drla ko ne vem kaj, voham če je kej v plenici NIČ, pol sm se vseen odločila, da pokukam vanjo in je bla skor da ne čist do hrbta pokakana, ko sem jo previla je pa potem z dudo u ustah kar lepo zaspala ... sej bomo počas ugotovil kaj našim sončkom manjka, da tkole jokcajo user posted image  Mogoče se pa šele privajajo ... naša je sigurno zmedena, mal so jo tm futral, mal doma, mal je tm spala, ... tm so jo tud skoz ubujal na vsake 4 ure tko da .... že spet lovimo en svoj bioritem user posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 9:39:43   
pathra
Ejla da se na hitrco javim, ker gremo potem izkoristit čas ko tamala počiva... 2.2.2012 smo dobili Sofijo, 3555 g in 56 cm. Super porodno izkušnjo sem imela... zjutraj sem bila sprejeta na oddelek (1.2.) in so mi dali svečke, zvečer ob 23 h so se začeli popadki, ob 3h klistir in ob 4h se je začelo predihavanje... dobila sem samo svečke za blaženje bolečin, moj me je držal za roko ko sem predihovala in babica Aleksandra me je spodbujala in mirila.. res bi se ji rada zahvalila. Pol se je menjala izmena in prišla je babica Danica, parkrat smo potisnili, na koncu celo s pomočjo umetnih popadkov in tamala je bila vzunaj.. so pa mi čuvali presredek in dobila sem samo eno odgnino in nisem bila nič šivana.

No toliko zaenkrat.. LP

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 10:45:01   
ursah
Nam so se pa zaenkrat krčki malo umirili, imeli smo pa prav tako nekaj zelo lepih noči (čeprav potem kar hitro pride spet kakšna, ko se zbuja na 1-2 uri ponoči). Smo se pa danes prvič kopali, mala je v vodi uživala, izven vode pa jokala, dokler ni dobila joško, potem pa zaspala kot top. Tako da mami sedaj pogleda tale forumček, potem pa zašiba še v knjižnjico - moram malo ven, prvič po 3 tednih. Me je pa ta patronažna danes kar malo prestrašila - tiste, ki že imate več otrok in ste jih dojile, lahko poveste, če je to res tako.... In sicer me je spraševala, kako gre dojenje, sva ugotovile, da v redu, mala je pa po teži ta teden napredovala 200g (7 dni od zadnjega tehtanja), tako da super. No, potem pa reče, no, saj sedaj boste pa itak kar notri dokler ne boste prešli na gosto hrano. Sem najprej mislila, da misli zaradi vremena, zato sem rekla, da menda bo pa kaj prej topleje, pa je rekla, da z dojenimi otroci se gre pa pozimi in spomladi težko ven, ker jih je treba pogosto podojiti in se jih kao ne sme jemati ven zaradi hladnega zraka. Se strinjam, da jo bi na sprehodu težko podojila, stoje (če ni nič za usesti se blizu) in vso zavito v pajacek, ampak vseeno upam, da se bo v naslednjih tednih količina oz. pogostost dojenja toliko zmanjšala, da bova lahko šle vsaj za kakšno urico ven user posted image . Saj  niso menda vse doječe mamice do 4. ali 6. meseca notri zaprte user posted image . Ali pa sem jaz razvajena od Nike, ko sva bile po 2-3 ure zunaj že od cca 6 tedna dalje (res pa je, da je bila na flaški...). Kakorkoli, se bom že znašla, vem da do 4. meseca ne bom zaprta notri, pa magari če ji bom pred vsakim sprehodom ali izhodom dala flaško....

Ja, pa povedala mi je še tole, da po najnovejših raziskavah psihologi priporočajo, da če se po dojenju otroček pokaka, da je bolje, da se ga ne previje, ker to ugodno vpliva na njihov spolni razvoj, ker jim je lepo toplo in udobno v pokakani plenički. No, ne glede na nova dognanja psihologov, jaz jo kar previjem, če slišim, da se pokaka user posted image .

Ok, sedaj pa šibam v knjižnjico...glede na temperature bomo vseeno še nekaj dni notri in rabim kaj za brat, če ravno imam minutko. Komaj čakam, da pride na 0...

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 11:19:04   
beti 1
Ursah: te patronažne so pa včasih res smešne.user posted image
Dokler je tako mraz res ne moreš ven z user posted image . Sicer pa sem jaz s prvim hodila ven vsaj za 1 uro na dan, od 2 tedna dalje, samo da ej blo okoli 0, pa sva šla. Tudi po zasneženem Tivoliju in ko je padal sneg. 
Če se veliko in dolgo dojita bo sicer to zahtevalo več logistike kot pri prvi, ampak bo izvedljivo. Tudi pri 5°C se da dojiti zunaj. user posted image  imaš pač v pajacku, pa če je v vozičku ga z odejico vred ven vzameš. Bolj je problem za mamico, ker moraš ali imet srajčko ali pač majico za dojenje, da ti ne gleda ven pol trebuha in hrbta medtem, ko dojiš. Jaz sem si prav zaradi tega kupila majice za dojenje, da bom lahko tudi v bolj hladnem vremenu, če bo treba, dojila zunaj. Pač najdeš prostor, se vsedeš, podojiš, kolikor je nujno treba in greš naprej. Za crkljanje je pač v bolj hladnem vremenu čas doma. Drugače pa, če je res sila, greš pač dojit v kakšen lokal ali trgovino ob poti in potem naprej. Bolj problematično je previjanje zunaj ob neugodnih temperaturah, kot samo dojenje.

Roberta69: držim pesti, da se vse izide čimbolj po tvojih željah.user posted image
Ne me imet za zagovornico umetnih popadkov, ampak mene je pri prvem porodu bolj bolelo, kot pri drugem, pa sem prvič rodila s svojimi, drugič pa z umetnimi.

Mi smo se tudi danes prvič kopali. Patronažna je prišla kakšno uro po tem, ko sva se podojili, tako da je bla user posted image  že malo utrujena. Je glasno protestirala med miljenjem in brisanjem, v vodi ji je bilo pa kar všeč. Se je pa po koncu starejši pritožil, da so ga ušesa bolela od njenega joka. Pa smo bli v kopalnici. Se vidi, da sicer praktično ne joče, ker ga je teh 5-10 min tako zmotilo.

Za mano je tudi slabo prespana noč, sem zaspala šele po polnoči, ker je prej starejši hodil v WC na 15 min in me je s tem budil. Zjutraj je pa user posted image  vstala že ob pol šestih.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 11:30:15   
Janchek81
No, da tuki še omenim .... za tiste otročke ki imajo krčke ... ste že probale z flašo od MAM proti kolikom ... jaz sem jo včeraj kupila, pa ne zato, da bi mela naša krčke ampak zato, ker mi je bla zlo lepo oblikovana oz. cucelj in smo se danes prvič futrali iz nje in lahko povem to, da mi je Maša pojedla 40 in podrla takoj kupčka, ker je iz nje zelo lepo pila in potem smo popili še 50ml in podrli takoj kupčka, v naročju mi je nato v petih minutah zaspala ... kupila sm ji pa včerej tud eno dudo od NUK-a, ki jo je imela v pediatrični zelo rada oz. je z njo kar zaspala in tudi doma jo ima zelo rada oz. z njo mi je včeraj zaspala, tako, da hvala bogu za take stvarce user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 11:49:33   
petrai
No, da se vam tut jaz mal javim!
Mi smo imeli že prvi pregled pri pedijatru, in je zrastla za 4 cm, zredila se je pa 1200g, se pa samo dojimo in nam gre prav dobro.
Spanje ponoči pa je tako, da ob 22h zaspi pri meni, potem jo dam v njeno posteljico in tam spi do 2h, potem pa se spet naje in spi pri meni do 5h pol pa spet jemo, zbudi se pa po 7h, ko gre starejša v šolo in pol je kaki dve uri budna potem pa zaspi za kako urco in tako do večera.
Smo bili pa včeraj spet pri pedijatrinji, ker je skoz nekaj kihala, pa pokašljevala, pa zabasan nosek je imela, se je mal nalezla od tastarejše, vendar ni panike, ni nič na pljučkih slišat, je treba samo nosek redno čistit in upat da se ne bo razvilo v kaj hujšega. Pa tut mene matra prehlad, oziroma me boli grlo, antibiotiki pa niso priporočeni, ker dojim. Tako da sem na lekadolih in enih tabletkah za lizat granobil iz nekega gorskega lišaja, pa nisem mogla verjet, da lahko tako pomagajo me danes skoraj nič več ne boli.
Glede hrane sem pa jaz ugotovila, da naj jaz jem karkoli ali pa nič jo mučijo krčki, sicer ne hudi, ampak vseeno ji dajem kapljice od koroških lekarn, masiram trebušče z brinovim oljem in pijem čaj iz kumine, jameža in kamilic, cca 1,5 l, pa še prav toliko čaja za dojenje gorenskih lekarn v katerih sta pa tudi kumina in janež. Mislim da to še najbolj pomaga za krče, mi je pa patronažna rekla, da lahko jem vse, razen kakega prekajenega mesa in stvari, ki tudi nas napenjajo.
Ursah , se povsem strinjam z beti, ne znam si predstavljat, da bi morala biti samo doma in to zato, ker dojim. Dokler ni bilo tako mrzlo, sva vsak dan šli ven za 2 uri in ni bilo nobene panike zaradi hranjenja, sem pač natempirala čas tako, da sva se podojili predno sva šli ven in je spala vse čas. Se pa drugače ful rada vozi v vozičku, al pa v avtu in to sploh ni problem, po dveh minutah že spi.
Čišča pa pravijo, da lahko traja tudi do enega meseca, in pri meni je bilo res tako. Je blo pa ful zoperno, ker imam jaz občutljivo kožo in se mi je vnela, tako da sem se mogla mazat z bepantenom.

Lep pozdrav!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 12:04:06   
noseča babi
emma,eno vprašanje...te kapljice Antiflat,kje se jih dobi?Ali samo v avstriji?ali je kakšna varianta,da ti nakažem denar,pa mi jih pošlješ?Namreč rada bi naši malo pomagala s krčki,ji dajem bio gaja,samo vseeno jo zvečer kar fino matrajo...hvala,lahko na z.s.,če bi mi naredila uslugo

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 12:58:19   
beti 1
Pathra: Čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu noseča babi)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 13:33:54   
kokosh
Meni se glede na tole vreme zdi, da bo naš fantiček prerastel vozičkovo košaro še pred uradno otvoritvijo vozičkanja. Ga je že skoraj polna košara! K sreči mi služi vsaj za prevažanje iz sobe v sobo, da ga imam zraven in lahko kaj naredim.

Nauk zgodbe: mutsy košara je za user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kokosh -- 7.2.2012 13:34:30 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 14:31:24   
SkrbniAta
Punce, tiste ki dajete kapljice od Koroških lekarn (vetrovne kapljice?), kako jih shranjujete - na sobni temperaturi? Pa koliko jih dajete dojenčkom? Kaj pa Antiflat kapljice?
Najlepša hvala za odgovore...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 14:54:31   
Kasija
pathra čestitke in vsem drugim novim mamicam tudi user posted image  roberta in dina pa srečno. a še katera čaka?

ursah dojeni ne morejo ven user posted image user posted image user posted image user posted image  tale patronažna je pa čudna. jaz sem z obema hodila ven, dojila povsod in nikoli težav. eno uho noter, drugo ven. to je moj nasvet. kot beti imam tudi jaz majice za dojenje in sem že v mrzlem (ne haje, starejšega kot dojenčka) dojila zunaj. njega ni nič zeblo, mene pa malo user posted image . previjanje je bolj zoprno. se pa tudi da najti kak kotiček. meni je bilo pri prvem še zoprno dojit zunaj, recimo v lokalu, pa sem se potem čisto navadila. ker v bistvu se z malo spretnosti sploh nič ne opazi. majico za dojenje + dojenček v naročje + šal ali kaj takega čez pokriješ in sploh nihče ne ugotovi.

jaz sem se pa vpisala na telovadbo za mamice z dojenčki. moram malo priti kam ven. takole zaprti se mi bo zmešalo. smo že bili 1x in smo se imeli fino. upam, da bo vedno tako oziroma vsaj znosno. pa v knjižnico bomo šli (zadnjič sem bila dopoldan tam in smo bili sami s knjižničarko - ne vem, zakaj se nisem prej spomnila te možnosti za preživljanje časa).
kako boste ve preživljale tele mrzle dni? samo doma ali...

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 15:23:46   
camino79
Haha! Pa se vam pridružujem kar direktno sem---čeprav smo sedaj tudi mi uradno februarčki,
samo...smo se preveč navadili na to prijetno družino!

Torej, 2.2. se nam je pridružila deklica Meta.

Smo doma od včeraj in lovimo nov način življenja. Z veliko dobre volje. In kar nekaj začetniškimi težavami. A o njih več kasneje, ker sedaj lovim te minute, ko naša princesa spi.user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 15:59:13   
zori82
Ročno izdelane črke (imena na tablici ali pa magnetki), ki ji lahko obesite/nalepite na vrata otroške sobice ali pa kar na steno oz. na hladilnik :) http://www.facebook.com/pages/%C4%8Crkarije/268792466523839

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 16:16:35   
miami10
kapljice koroskih lekaren imam v sobici kjer spi mala. Dajem ji po 2-3kapljice, ko joce kar pod jezik...neverjetno hitro utihne...potem sploh ne odpre ust, prav smesna je ampak vazno da je zadovoljna. Ce zacne cez par min spet jokat, ji dam se eno kapljico na dudo in jo vlece kot nora. Zdej a ji d
ejansko kapljce pomagajo ali so ji vsec ker so sladke tezko recem, ampak vazno da je zadovoljna pa sem jst tudi.

Cestitke nove mamiceuser posted image

evo nasa cebelica se ravno prebuja...kmalu bo rekla "mami dej josk" user posted image

noro vsec mi je ker imamo tako veliko snega-cca 25cm, ampak sem pa khrati malce zalostna ker se ne moramo sprehajati.

Lp

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Januarčki 2012
7.2.2012 17:09:18   
trnuljčica
Miami mi imamo proti krčem Antiflat iz AUS, ki so cenejša varianta Lefaxina. In si me nasmejala z opisom kako ji daješ ti kapljice... Pri nas žal ne pomagajo za krče, ji pa olajšajo da sprejme dudo- ker so sladke in z okusom banane- sem probalauser posted image . Duda pa ji potem olajša 2 urne krče. Sem pa ugotovila da ima krče ne glede na hrano.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 9:14:00   
pathra

  JANUARČKI 2012 

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 -user posted image , Daniel, 3000 g, 51 cm

21.12.2011
n€na - user posted image , Gašper, 2760 g, 52 cm
Mopsy user posted image & user posted image

22.12.2011
Srečica17 -user posted image , Erika, 3300 g, 50 cm

28.12.2011
aishaa84 - user posted image , Taja, 3380 g, 51 cm

29.12.2011
BLOOM 1 - user posted image , Nian, 3000 g, 49 cm

31.12.2011
valentinčica30 -user posted image   , Ajda Živa

01.01.2012
noseča babi - user posted image
Tadea - user posted image ,
Lana, 3650 g, 52 cm

03.01.2012
petrai user posted image , Neža, 3890 g, 52 cm
pinia30 - user posted image , Neža, 3330 g, 52 cm

04.01.2012
**Nelly** user posted image , Megi, 3260 g, 50 cm

05.01.2012
Soncnica28 - user posted image , Ožbej, 3490 g, 52 cm
trnuljčica user posted image , 3040 g, 47,5 cm
tanika1 - user posted image

07.01.2012
Mistica user posted image
louisauser posted image , 3100 g, 52 cm

10.01.2012
sivk1 - user posted image

11.01.2012
kokosh - user posted image
katra55 - user posted image

12.01.2012
mefisto - user posted image , Nejc, 2740 g, 49,5 cm
coccinella - user posted image , Leon Tshenolo, 4430 g, 55 cm
urshek user posted image , Eva, 3320 g, 51 cm

13.01.2012
luši - user posted image
vijolica2 user posted image , Tilen, 3130 g
ana.nunez25user posted image , 3530 g, 50cm

14.01.2012
beti1 user posted image , 3190 g, 50 cm
martythezebra - user posted image , Enej, 2970 g, 50cm

15.01.2012
miami10 user posted image , Maša, 3450 g, 51 cm
mamicaaa -user posted image , Hana, 3700 g, 51 cm
ursah - user posted image

16.01.2012
Binca4 -user posted image , Lovro, 3180 g, 52 cm

17.01.2012
Matkurja - user posted image , 3800 g, 53 cm

18.01.2012
ronja - user posted image , Svit, 4030 g
Girly - user posted image , Rubi, 3570 g, 53 cm

19.01.2012
tamaalaa -user posted image   , Lina, 3540 g, 51 cm

20.01.2012
*emma* - user posted image , Pin, 2810 g, 49 cm

21.01.2012
Janchek81 -user posted image , Maša
cukerček11 - , 3100 g, 52 cm
Gio -user posted image , 3260 g, 49 cm

22.01.2012
Kimica86 -user posted image , Alina, 3320 g, 51 cm
Tix - user posted image , 4200 g, 56 cm
Trobentica_ - user posted image

24.01.2012
bugimajstr - user posted image , Petra, 2440 g, 48 cm

26.01.2012
Kristyz - user posted image , Maks, 3650g, 54 cm

28.01.2012
Klavdy4 - user posted image

02.02.2012
Pathra - user posted image , Sofija, 3555 g, 56 cm
Camino79 - user posted image , Meta

04.02.2012
*dina* - user posted image


user posted image = 27
user posted image = 26

user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Zadnji uriran seznam Januark 2012




< Sporočilo je popravil pathra -- 8.2.2012 9:32:18 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 10:35:38   
Janchek81
helow

jaz mam pa eno vprasanje .... danes sem našo nahranila in je lepo pila .. počasi .. ni bilo tako kot vlasih ko vsa neučakana vleče že cuc na suho ... no in ubistvu sva popile 90ml, tako kot zmeraj, in potem prvi kupček podrt, drugi kupček podrt, potem mi je pa čez ene 2 minute vrgla mal čez ( polila ) in potem čez ene 5min kar v orenk sunku, sigurno za ene 3 velke žlice ... nasvet???? Ker se nama je to prvič zgodilo in ne vem zakaj je to .... vem, da gre za polivanje .. ne vem pa ZAKAJ user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 10:49:53   
miami10
Janchek...sicer ne vem če je moj nasvet pravi, ampak tudi naša včasih polije...tko kot si napisala kr ornk...je pa res da naša se doji in nimam kontrole koliko poje. Odkar sem ji nehala dajat plivit D3 se je tudi polivanje nehalo...mogoče bi bil to razlog?

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 11:14:25   
ana.nunez25
MAM steklenicke tut jst uporabljam...ne vem kolk je sicer resnice o tem da je mnj krcev zarad te steklenicke, ker navadne pac nisem sprobala da bi primerjala.

mi2 se najprej podojiva, pol mu dam pa se 60ml AM...zanimivo je da ucasih ko vid da ga bom dala na ramo da podreva kupcka zacne protesterat..kot da bi se hotu jest, ampak pol se pa umiri...kupcka(e) podre takoj ko ga pokonc postavm, se predn ga dam na ramo, ampak pol pa se pou ure kasnj kupcke podira..in to nj bi blo zato ker prevec poje...nevem zakaj pol ucasih zajoka kot da je se lacn, ce se na konc izkaze da to ni tko...

tut nama se je uceri zgodl da je mal bruhnu nazaj, sam ne velik, ampak je prou iz zelodcka nazaj prslo..k ucasih mu tut mal prtece vn iz ust, sam ne tko k uceri...pol se je kr zvijat zaceu, histericen jok par sekund, pa ok, pa spet..1 uro je trajal..ocitno so bli krcki..sm ga nosila, masirala..nc pomagal, pol je pa zaspal

a te kapljice k jih dajete so proti krcem/vetrovom ali cem??? a so brez recepta u lekarni?

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 11:16:18   
n€na
Naš tudi poliva, kar dosti. Sem vprašala P pa je rekla, da imam mali malo refluksa, ki pa ni kritično. Ko boš šla s tamalo k P jo povprašaj tudi glede polivanja.

Jaz imam pa jutri kontrolo GD. je minilo že 7 tednov odkar se nam je pridružil naš mali user posted image Upam, da se mi je normaliziral slakor.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 11:41:09   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Janchek...sicer ne vem če je moj nasvet pravi, ampak tudi naša včasih polije...tko kot si napisala kr ornk...je pa res da naša se doji in nimam kontrole koliko poje. Odkar sem ji nehala dajat plivit D3 se je tudi polivanje nehalo...mogoče bi bil to razlog?


Sam kapljice ze jemljeva 1 teden pa mi je danes prvič polila ... pismo .. jaz si pa kr ne upam, da ne bi dajala teh kapljic, da ne bi blo karkoli narobe user posted image  Čudn mi je to, da prej je vedno lepo kupčka podrla in je bil mir ... dons mi je pa res polila ... user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 13:00:45   
urshek
Janček - tudi men je zadnijč polila. Kr v loku je teklo. In smo počakali, da se je zbruhala, še kupček poskusli podret, ni šlo, smo jo dali spat in je zaspala. To se je zgodilo samo takrat in nikoli več (trkam). Mogoče si jo med prestavljanjem čudno prijela/pritisnila na trebušček in je bruhnila.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 13:03:47   
Mistica
Pozdrav

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25
a te kapljice k jih dajete so proti krcem/vetrovom ali cem??? a so brez recepta u lekarni?


ana.nunez25 - ja, kapljice proti krčkom/ vetrovom dobiš v lekarni, in sicer obstaja kar precej vrst. Mi zaenkrat preizušamo BioGaia kapljice in pa Gas Bimbi. Nekatere priporočajo tudi kapljice, ki jih lahko kupiš samo v Avstriji ali Italiji, in sicer tudi v lekarni. Lahko pa greš tudi po kake homeopatske.

Janchek - mi smo sicer samo na dojenju, a se tudi včasih zgodi, da malo bruhne. HB, se to zgodi mogoče 1x na 3 dni (recimo), imam pa občutek, da takrat ko slabo podre kupček (ali ga sploh ne) ali ko se malo bolj pogosto dojimo. Bruhne pa ponavadi bolj malo, recimo za 1 žlico (ampak to je bolj slaba primerjava). Je mogoče malo preveč pojedla? Mislim, da če se to zgodi občasno, ni problem, bi pa omenila to na pregledu pri P, ko ga boste imeli.

Pozdravček

< Sporočilo je popravil Mistica -- 8.2.2012 13:06:04 >

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 13:23:02   
vijolica2
Še eno vprašanje-mogoče smešno? Po dojenju ima mali čisto bel jezik od mleka, pa mi je mami rekla da bi bilo fajn to s pleničko malo podrgniti-odstraniti?? Sedaj pa ne vem ali je to kakšna stara fora ali je to res dobro?Kakšne jezičke imajo vaši malčki in malčice?


k

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Januarčki 2012
8.2.2012 13:50:02   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: urshek

Janček - tudi men je zadnijč polila. Kr v loku je teklo. In smo počakali, da se je zbruhala, še kupček poskusli podret, ni šlo, smo jo dali spat in je zaspala. To se je zgodilo samo takrat in nikoli več (trkam). Mogoče si jo med prestavljanjem čudno prijela/pritisnila na trebušček in je bruhnila.


Ne, ne more bit to .. ker je nisem nič prestavljala ... imela sem jo v položaju za podiranje kupčka ... vzdignjena naravnost gor in primem jo za ritko in naslonim na svoja prsa, postrani .. ne znam razloziti z besedami user posted image  tko, da ni to to ... sej bomo vidli, če se bo situacija še kdaj ponovila ... možno pa je, da mi je polila zato, ker sem ji danes dala na tešče kapljice in potem je čez pila ... bom jutri probala tako kot druge dneve, da prvo pojeva 30ml in nato kapljice potem pa nadaljujeva s hranjenjem ...

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?