|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 11:32:07   
urshek
IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Zunaj tak sonček, ampak tako mraz, da je kar hudo...in tako še vedno notri user posted image . Eva ima že dva dni ful vnet en uček. Ji ga spiram s kamilicami, fiziološko in mojim mlekom, jutri pa kličem pediatra ali patronažno, če se pridemo pokazat. Sem klicala dežurnega, če je lahko kaj nevarno za vid tole vnetje, pa je rekel "hm, nisem prepričan, ampak mislim da ne. Kličite v ponedeljek svojega pediatra". Ful me je pomiril, res ...user posted image

Naša Eva (tudi mi mamo Evo ja :)) je imela tako vnet uček, da ga tudi odpret ni mogla. Je mela čist zlepljeni veko in spodnji del učka. In mi je rekla patronažna, da naj ji dajem svoje mleko, s kamilicami pa ne smem čistit, ker je to še slabše. No, ko smo dobili anitbiotik, sem pa izvedela, da ji lahko učko premažeš z rumenjakom od domače kokoši. Mi nismo poskusili, ker smo itak dobili kapljice. Mogoče vi boste :)


< Sporočilo je popravil urshek -- 5.2.2012 11:33:00 >

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 12:21:31   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Torej pojasnilo:
Pri težkem porodu lahko stena nožnice popusti in vanjo zdrsne stena mehurja, kar zatipaš kot "bulico" ob vstopu v nožnico. To večinoma ne prestavlja večjih težav in operativno tega ne popravljajo, razen pri ženskah, pri katerih pride do hudih težav z uhajanjem urina in z pogostimi infekcijami mehurja. Zato je zelo pomembno, da redno hodiš na vodo (predvsem pred seksom, zaradi vnetij) in zelo pridno delaš kegleve vaje, da se bo situacija vsaj malo popravila, čeprav nožnica ne bo nikoli več, kot je bila. user posted image

Pri težkem porodu lahko pride tudi do zdrsa maternice, kar pomeni, da popustijo vezi, ki držijo maternico v trebušni votlini in ta zdrsne navzdol, kar lahko začutiš tako, da se maternični vrat spusti praktično do vhoda v nožnico. To se da popraviti z rutinsko operacijo, s katero maternico "pripnejo" ponovno v trebušno votlino, a je smiselna šele, ko se ženska odloči, da ne bo imela več otrok, ker nosečnost izniči učinke oparacije.

Sama sem bila po prvem porodu panično prestrašena in sem prebrala vso mogočo literaturo. user posted image Sem se bala, da ne bom mogla več user posted image user posted image , a na srečo ni tako, la navaditi se je treba na novo stanje. user posted image

Glede šivov ne vem, ker nisem bila šivana. Če pa te še kaj zanima, vprašaj.

Sem brala, da se na srečo spet doma crtate za vašo deklico in sem prav vesela. user posted image Držim pesti, da bo še naprej ve OK.


Ful ti hvala za pojasnilo ... no sej, upam samo, da se krvavitev ( pomoje ranica od šiva ) kmalu zaceli in da bo vse OK user posted image  Drugače pa itak še ni čas za sex, tko, da to bomo že kasneje vidli kako in kaj .... Ja drugače pa smo že doma z našo pridno punčko ... sem ful vesela ... stanje popka je vsak dan boljše, tko da včerej je blo čisto malo izcedka, danes skoraj nič več ... tako, da upam, da se stanje stabilizira in da bo vse ok, da nam jutri povedo, da je vse tko kot mora in da se stanje izboljšuje .... me pa skrbi že spet nova stvar, ker ne vem a ma naša Maša vnet en učk ... pa čeprav ni nikjer na prepihu in tko naprej, moram jutri vprašati ... zdi se mi ko da bi mela malo vnet samo en učk user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 13:22:30   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Dobro jutro, kako ste?

evo midva se malo špilava in jaz upam da bo zaspal, da grem lahko malo pospraviti. Danes sva sama naju je dragi zapustil in šel v službo.

Nekaj me zanima. Moj mali ko spi skoz stoka zravenuser posted image , no skoraj večino časa?? Pa si ne znam razložiti zakaj? Pa ko zadrema ga nekaj predrami, oz kot da bi kaj sanjal čudnega in se kar "strese" in z rokicami zamaha. Občasno zaspi nazaj, občasno ga pa to čisto prebudi. Ne vem pa zakaj bi to blo??

Jaz tudi ne vem kako kaj zgleda spodaj. Včeraj sem šla na enourni sprehod-super je blouser posted image . Samo me je potem malo spodaj bolelo. Amapk danes je vse ok.


Tudi pri nam je tako, da velikrat jamra v spanju, se predrami kot da bi sanjala in se potem zbudi pa mal pojokca pa zaspi nazaj ... isto kot opisuješ je pri naši user posted image
Jaz pa nisem še sposobna za eno-urni sprehod user posted image  sploh se ne počutim, da bi lahko šla tok časa hodit ... še doma me na čase čist preveč križ boli user posted image  no ja, sj se bomo spravili k sebi in bomo tudi mi lahko tkole pohajkovali uzunj ... pa magar že z našo Mašo user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 13:54:17   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

In ja, verjemi, da se da že tako majhnega otroka razvadit!! Nisem ne prva ne zadnja, ki to ve.. Naša že izsiljuje pa je nismo nekaj nosili preveč po rokah.. Imamo čas tudi za crkljanje, tako, da ji tega ne manjka..



Oprosti, ampak tudi jaz se ne strinjam s tabo, kar se tega tiče. Otroka v prvih mesecih ne moreš razvadit. Z jokom te ne izsiljuje, ker tega enostavno umsko ni sposobna, ampak ti hoče z jokom nekaj povedat. Jok je njeno edino sredstvo komunikacije. Joka, če lačna, če ji je mraz/vroče, če je pokakana, utrujena, jo boli po trebuščku. In menim, da je je treba na otrokov jok odzvat.

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Jaz recimo ne odobravam pod nobenim pogojem, da otrok spi z nama v postelji.. Prvo, ker ima svojo posteljico za spat, ki je prav fajn, drugo, nihče od naju dveh ne spi pri miru, še posebno ne dragi, ki se vrti po postelji in maha z rokami, da še jaz kašenkrat mimogrede dobim po glavi.. hehe


Počakaj, da boš imela za sabo veliko neprespanih noči in boš hodila po svetu kot zombi. user posted image

Se strinjam s tabo, da je bolje, da otrok spi v svoji posteljici, a sem prepričana, da bo čez čas naredila kakšno izjemo. Ko boš preutrujena ali ko bo otrok bolan.



Se ne strinjam. Naš joka, ga primem, neha. Dam nazaj, joka, vzamem ven, neha in se mi smeji.
Midva sva se (z malim) včeraj zvečer zmenila user posted image user posted image user posted image , tko šepetaje, da bo on zdaj sam spal v posteljici, jaz bom pa čist zraven v svoji. In se je lepo umiril in brez kakršnegakoli joka v roku 5 minut zaspal. Pa še to sva se zmenila, da bo spal vsaj 4 ure, in lej ga zlomka, je spal točno 4 ure.
Danes ga budim na 3 ure, ker zna podnevi spat tudi 5 ur in več, ponoči pol pa na 3 ure jokca. Mormo mal uredit tale ritem. Naj lepo nina ponoči teh pet ur.

Včeraj sem začela s tabletami Tametil, in sem se zjutraj zbudila s čist polnimi dojkami. Zgleda, da so res stranki učinki. In mal je res samo po podoju brez dodatka zaspal. No, v drugo je pa rabil dodatek spet.

Aja, včeraj sva se sama prvič lotila malega kopat. Moj je skor živčnega fasal. Je malega ravno začelo zvijat in je ful glavo nazaj metal. No, ko sma ga pa ven vzela, se je pa fajn pokakal na brisačo user posted image user posted image
A ve vsak večer kopate otročke? Midva ne boa vsak večer. Saj tolk umazan pa spet ni. Ga pa bom s cunjico vsega umila vsak dan.



(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 14:04:20   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

lily -
ker se je javilo nekaj novih mamic, sem si drznila malce ažurirat seznamčekuser posted image



user posted image Super, saj meni se ga ne da urejat. Sem čakala, da bo kdo prevzel. user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 14:32:59   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Se ne strinjam. Naš joka, ga primem, neha. Dam nazaj, joka, vzamem ven, neha in se mi smeji.



No, na vsakih nekaj 1000 se mora roditi kakšna posebej inteligentna izjema, da potrdi pravilo. user posted image

Se malo hecam, a paravzaprav ti hoče povedat: "Mama, igraj se z menoj, imej me v naročju, tako mi je všeč."


IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Naša že izsiljuje pa je nismo nekaj nosili preveč po rokah.



Včasih pozabimo, da smo jih nosili 9 mesecev. Oni so naučeni stalnega zibanja in z rojstvom je bilo tega konec, jim pa še vedno paše.

Strokovnjaki ugotavljajo, da v tistih okoljih, kjer mame otroke prenašajo okrog v vrečah, pestunjah, ti veliko manj jokajo, čeprav so tam pogosto veliko slabši pogoji za življenje, ko jih imamo mi. Otroci uživajo v slingih, pestunjah ...


< Sporočilo je popravil lily32 -- 5.2.2012 14:43:32 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 14:53:22   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ja žal je še preveč švohcena za dojenje, tako, da moramo počakat še malo, da si opomore user posted image



Mislim, da delaš napako, ker je res škoda, da je ne dojiš, če imaš svoje mleko. Ne verjamem, da je tako velika in donošena punca prešvoh za dojenje. user posted image

Že za nedonošenke strokovnjaki pravijo:

Še posebno za nedonošenčke je pomembno, da jih čimprej kot je možno pristavimo k prsim, čeprav se na začetku morda še ne zmorejo dojiti. Hranjenje po steklenički je neprimerno, ker otroka lahko zmede in se kasneje težje nauči dojenja. Dokler dojenje ni možno (ker je otrok še prešibak), je primerneje nedonošenčka hraniti s kapalko, brizgalko, žličko ali s posebnimm pripomočkom. Tudi če se otrok še ne zmore dojiti, je za njegov psihofizični razvoj pomembno, da ga mati čimpogosteje pestuje na goli koži in ponuja dojke, da se bo počasi naučil sesanja.



tudi nam ni šlo takoj od začetka idealno, veliko je prespala in sem jo vsakič, ko je bila budna pristavila, pa če tudi na pol ure, sedaj pa nam gre včasih že idealno na 3h včasih pogosteje. Ni pa zdej katastrofa če dodajaš, pri prvem sem prvih 14 dni dodajala 2 obroka po dojenju, ker je bil tudi zaspanček pa tudi nisem imela še prakse z dojenjem user posted image  kasneje je šlo samo z dojenjem, celo do 10m ni hotel piti več po nobeni steklenički.





In mi je rekla patronažna, da naj ji dajem svoje mleko, s kamilicami pa ne smem čistit, ker je to še slabše.



Vsak drugače, naša P pravi, da se čisti s fiziološko ali s kamilicami, z mlekom ne, ker hitreje lahko množijo bakterije.



No, na vsakih nekaj 1000 se mora roditi kakšna posebej inteligentna izjema, da potrdi pravilo. user posted image



user posted image user posted image  

jaz je ne pustim jokat, tudi kakšno urico ponoči skupaj prespimo, tudi s prvim smo tako delali pa ni bilo težav, ko je moral sam spati v svoji sobi

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 15:12:37   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: tix

Ni pa zdej katastrofa če dodajaš, pri prvem sem prvih 14 dni dodajala 2 obroka po dojenju, ker je bil tudi zaspanček pa tudi nisem imela še prakse z dojenjem user posted image  kasneje je šlo samo z dojenjem, celo do 10m ni hotel piti več po nobeni steklenički.



Se strinjam, jaz sem samo mislila, da bi jo na njenem mestu raje večkrat podojila, kot pa da bi si črpala svoje mleko in ji ga dajala po flaškici.

No, konec koncev vsak dela po svoje. user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 5.2.2012 15:13:17 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 16:25:54   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Oprosti, ampak tudi jaz se ne strinjam s tabo, kar se tega tiče. Otroka v prvih mesecih ne moreš razvadit. Z jokom te ne izsiljuje, ker tega enostavno umsko ni sposobna, ampak ti hoče z jokom nekaj povedat. Jok je njeno edino sredstvo komunikacije. Joka, če lačna, če ji je mraz/vroče, če je pokakana, utrujena, jo boli po trebuščku. In menim, da je je treba na otrokov jok odzvat.


No ja, vsak bo pač imel svoje mnenje.. Naša ne joka, ker bi bila lačna (ker je jedla 30min pred spanjem), pokakana ali polulana (ker je bila tudi takoj pred hranjenjem previta).. Ne rečem, morda ima krčke ali je pa utrujena.. Če je pa utrujena, ji jaz kaj dosti ne morem pomagat.. 1x jo vedno vzamem v naročje in nosim, zibam vsaj 10min in potem jo položim nazaj v posteljico.. Ma v nedogled pa tega ne morem počet..


Počakaj, da boš imela za sabo veliko neprespanih noči in boš hodila po svetu kot zombi. user posted image

Se strinjam s tabo, da je bolje, da otrok spi v svoji posteljici, a sem prepričana, da bo čez čas naredila kakšno izjemo. Ko boš preutrujena ali ko bo otrok bolan.


Po svetu ne bom hodila kot zombi.. Naša pupika spi v svoji posteljici, ki je od najine postelje oddaljena vsega skupaj 1m, tako, da je nimam namena dajat k sebi v posteljo.. Morda, ko bo večja in bo že razumela kašno stvar..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 16:30:07   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Mislim, da delaš napako, ker je res škoda, da je ne dojiš, če imaš svoje mleko. Ne verjamem, da je tako velika in donošena punca prešvoh za dojenje. user posted image

Že za nedonošenke strokovnjaki pravijo:

Še posebno za nedonošenčke je pomembno, da jih čimprej kot je možno pristavimo k prsim, čeprav se na začetku morda še ne zmorejo dojiti. Hranjenje po steklenički je neprimerno, ker otroka lahko zmede in se kasneje težje nauči dojenja. Dokler dojenje ni možno (ker je otrok še prešibak), je primerneje nedonošenčka hraniti s kapalko, brizgalko, žličko ali s posebnimm pripomočkom. Tudi če se otrok še ne zmore dojiti, je za njegov psihofizični razvoj pomembno, da ga mati čimpogosteje pestuje na goli koži  in ponuja dojke, da se bo počasi naučil sesanja.


Prosim, ne mi solit pamet, ker ne veš za kaj se gre.. Dojim je ne Z RAZLOGOM!!! Pupika je 5 ur po porodu iz Postojnske porodnišnice bila prepeljana v Klinični v Lj na pediatrijo, ker je imela DIHALNO STISKO- nizka saturacija in so ji dovajali kisik, ker sama ni bila sposobna sama dihat in dajali so ji antibiotike.. In doktorca nam je pojasnila, da jo dam 1-2x na dan po 5min na dojko, da malo sesa, da ne pozabi na ta sesalni refleks, ampak vsaj 1mesec jo bom morala hranit prek flaške, ker se prehitro utrudi in zajema preveč zraka potem.. Tako, da jo pristavljam tudi k dojkam lih zaradi tega kar si napisala..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 16:43:01   
kimica86
No, naši punčiki je pa snoči popek odpadel, danes pa ima 14 dni user posted image
Ma ta popek sedaj zgleda prav čudno user posted image Mene je strah že ga gledat, ker imam občutek kot, da bo nekaj padlo ven.. Ampak hvala bogu, da me zna mami vsaj malo potolažit, da je popek fajn in da tako mora bit..

Včeraj je bila čez dan fulll sitna, smo prešteli, da je prespala samo 12ur kar je premalo.. Točno ob polnoči je nazaj zaspala in spala do 7h- nisem mogla verjet, ko sem se zbudila.. Jahhh, logično, če pa čez dan ni spala veliko.. Po mojem so jo včeraj morali kašni krčki matrat, bošček moj mali..

Naša tudi med spanjem zna neki stokat in spuščat čudne zvoke.. Vmes se zna še neki kremžit, ampak najverjetneje kaj sanja, ker, če bi jo trebušček bolel, bi se ziher zbudila.. Vsaj jaz tako mislim, buuu..

Mi imamo pa en problem.. Naša rožica po skoraj vsakemu podiranju kupčka začne hlipat (kolcat).. In to potem traja 10-15min in se nam tako smili user posted image In ne vem več kaj naj naredim, da se to ne dogaja user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 16:56:25   
kokosh
Pupika je 5 ur po porodu iz Postojnske porodnišnice bila prepeljana v Klinični v Lj na pediatrijo, ker je imela DIHALNO STISKO- nizka saturacija in so ji dovajali kisik, ker sama ni bila sposobna sama dihat in dajali so ji antibiotike..


Nočem ti soliti pameti, ampak jaz je ob takem zapletu ne bi upala pustiti jokati do utrujenosti!

Pri svojem počasi prepoznavam vrste joka - tečnarjenje, ko ga lahko pustim v posteljici in se bo pomiril sam, opozarjanje, da je lačen/polulan/pokakan in tuljenje "brez razloga"... Pri tem zadnjem ga ne morem niti gledati niti poslušati, kako se muči, lovi sapo in postaja čedalje bolj vijoličast, čeprav je bil pol ure nazaj podojen in 15 min nazaj previt ter pri najboljši volji ne vidim razloga za vreščanje, začuda pa utihne po 2s v naročju.

Tale strah pred razvajenostjo novorojenčkov se mi zdi tako iracionalen. Strah nas je, da bodo novorojenčki razvajeni, ne bodo hoteli spat v svojih posteljicah, da se bodo navadili biti preveč pocrkljani. Po drugi strani pa je vse ok z nakupovanjem celih kupov igrač in oblekic po izboru 3 letnic... Navsezadnje - v afriki mame vlačijo otročke v culah stalno s seboj, pa verjetno niso najbolj razvajena celina. In celo šimpanzovke kar naprej pestujejo mladičke in jih božajo, pa verjetno še nihče ni raziskoval njihove razvajenosti.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 17:45:03   
vijolica2
Pozdravljene,

kako ste? Moj mali je danes bolj protestiral s spancem, ampak je bil priden. Ležal v postelci in gledal, se zabavljal sam. Res je bil priden.

Sem malo presenečena da vašim komaj sedaj popki odpadajo. Mojem je tretji dan-že v P odpadu.

Kopanje midva ga na dva-tri dni kopava.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 5.2.2012 17:56:51 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 17:47:28   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86


Mi imamo pa en problem.. Naša rožica po skoraj vsakemu podiranju kupčka začne hlipat (kolcat).. In to potem traja 10-15min in se nam tako smili user posted image In ne vem več kaj naj naredim, da se to ne dogaja user posted image


Naša tuuuuuuuuuuuuuuuuud user posted image  Je rekla babca, da je to zato, ker poje preveč zraka ko pije ... ni pa nč narobe, tko da ne skrbi user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 17:50:08   
ana.nunez25
matkurja...jst ga zdele tut se ne mislm vsak dan kopat, glede na to da ni vroce da bi bil presvican...vsako jutro ga preoblecem in umijem tko k smo ga v porodnisnci in pomojem da je 2x tedensko trenutno cist zadost ce se ga skopa

jst tut mislm, da dojencki jokajo ker jim pac neki manjka in samo na tak nacin nam znajo povedat to...

tut moj stoka vcasih ko spi, al pa ga kr strese in pol mal prestraseno pogleda, ampak ga hitr potolazm in je ok

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 18:14:12   
ana.nunez25
res da je od vsakega posebej odvisn, ampak tut mojmu je popek odpadel ze 4 dan..lih ko je patronazna prvic prsla..tko da mi je tkt kr odlegl ko je njej u roki ustou hhihihihi

mene zanima kolk ve se kj krvavite..tiste ki ste rodile ze ene 3 tedne nazaj...posebej ti vijolica k sva na isti dan rodile..jst zdj ze minimalno, pol pa en dan recimo nc, pol se pa spet mal ulije vn..ze mislm da je konc pa spet jovo na novo hahaha

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 18:34:45   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Dojim je ne Z RAZLOGOM!!! Pupika je 5 ur po porodu iz Postojnske porodnišnice bila prepeljana v Klinični v Lj na pediatrijo, ker je imela DIHALNO STISKO- nizka saturacija in so ji dovajali kisik, ker sama ni bila sposobna sama dihat in dajali so ji antibiotike.. In doktorca nam je pojasnila, da jo dam 1-2x na dan po 5min na dojko, da malo sesa, da ne pozabi na ta sesalni refleks, ampak vsaj 1mesec jo bom morala hranit prek flaške, ker se prehitro utrudi in zajema preveč zraka potem.. Tako, da jo pristavljam tudi k dojkam lih zaradi tega kar si napisala..


Oprosti, se ti iskreno opravičujem. Sem prebrala tvojo porodno zgodbo in tam nisi nikjer napisala, da je bilo z deklico kaj narobe. In še glede na njeno velikost in težo se prehitro sklepala, da bi morala biti sposobna se sama dojit. Vzamem svoje besede nazaj.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 18:52:44   
Matkurja
Hvala za odgovore glede kopanja.

Drgač pa, da ne boste mislne, da jaz moje dete pustim jokati do onemoglosti. Sevede ga vzamem v naročje. Ga pa skušam čimmanj po rokah vlačit. In ko pride tašča, mi gre kar na živce, k ona bi ga pestvala do onemoglosti. Ampak ona ne ve, da ko nje ni, da ga jaz ne bom mogla skoz po rokah nosit.

Je pa blo do zdaj zvečer tako, da sem ga podojila, moj mu je pa dal še dodatek, podrl kupček in uspaval, jaz sem pa ta cajt že v pojstlo sklizlna. In on ga je pol uspaval uro in več, da je že skoraj ponovno lačen ratal. Včeraj sem ga pa jaz popokala v posteljico, sva se "zmenila" kako pa kaj in je lepo zspal v 5 minutah brez joka.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 19:10:11   
kimica86
Punce.. Da ne boste mislile, da tudi jaz mojo rožico pustim jokat do onemoglosti.. Ona jokca morda 5min in potem zaspi.. Ker je nikoli ne damo v posteljico, če ni zaspana.. Ko začne skozi zehat in zapirat učke ali ko dokončno zaspi, jo damo spat v njeno posteljico.. Potem pa je odvisno: kašenkrat takoj zaspi in se za nič ne zmeni, kašenkrat se pa ob pristavljanju v posteljico zbudi in začne jokat.. Ji ponudimo dudico in potem nekako zaspi..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 19:28:28   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

res da je od vsakega posebej odvisn, ampak tut mojmu je popek odpadel ze 4 dan..lih ko je patronazna prvic prsla..tko da mi je tkt kr odlegl ko je njej u roki ustou hhihihihi

mene zanima kolk ve se kj krvavite..tiste ki ste rodile ze ene 3 tedne nazaj...posebej ti vijolica k sva na isti dan rodile..jst zdj ze minimalno, pol pa en dan recimo nc, pol se pa spet mal ulije vn..ze mislm da je konc pa spet jovo na novo hahaha


Ja jaz imam tud nekak tko kot ti opisuješ ... en dan skorej nič, potem drug dan več sluzi, potem tret dan še čista kri ... itd .. s tem da jaz še iz šiva krvavim mal ...

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 20:33:33   
vijolica2
Jaz še minimalno krvavim. Sem presenečena da toliko malo, sem mislila da bo to dlje trajalo in več krvi.Edino danes je bilo malo več krvi, ampak to spet ni bilo veliko. Kako pa ti ana?

Prej sem si gledala z ogledalčkomuser posted image pa nikjer ne vidim kje so-naj bi bili tej šivi. Videla sem pa eno belo bulico na sramni ustnici, samo ne vem ali se mi je mozolček naredil ali kaj drugega.

Danes je moj mali nemogočen z spanjem.Toliko malo še nikoli ni spaluser posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 21:04:20   
kimica86
Jaz tudi krvavim en dan več, en dan manj.. Je pa sedaj po 14 dnevih bolj temna kri.. Mamice, ki skozi samo dojijo se baje prej rešijo krvavitve.. Meni se to tudi pozna, ko večkrat črpam mleko, potem tudi več krvavim..


IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Danes je moj mali nemogočen z spanjem.Toliko malo še nikoli ni spaluser posted image


Naša je bila tašna včeraj (samo 12ur je prespala včeraj), zato pa je danes že nadoknadila in ima že cca. 18-19ur spanja..
Verjetno ga kaj mantra, morda ima kašne krčke.. Boš videla kako bo jutri.. Lahko pa ti bo danes ponoči od utrujenosti zaspal kot top.. Naša je tako snoči ob polnoči zaspala in spala do 7h..

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 21:57:19   
n€na
Čeruser posted image
Najprej vsem novim mamicam ČESTITKE!!!!!

Evo mene spet med živimi [img]smileys/jezicek.gif[/img]  Sem spet imela težave z netom in nazadnje z računalnikom. Sedaj sem dobila novega in upam, da bo ta delal tako kot je treba.

Janček...sem vesela, da je tvoja Maša s tabo doma in da bo s popkom vse vredu!!!

Pri nas na obali je pihala zeloooo močna burja zato smo mi pred njo pobegnili  v savinjsko, kjer nas je včeraj prijetno presenetil sneg user posted image
Babica in dedek sta nas bila zelo vesela in sta nas kar malo preveč razvajala.


SPANJE Moram povedati, da je spanje pri nas bila misija nemogoče sploh ponoči. Zato sem mu začela dajati zvečer pred spanjem obrok adapritanega mleka. Sedaj mi spi v enem kosu ponoči tudi do 6 ur.
KRČI ja tudi krče imamo...Najbolj izraziti so ob 6-ih zvečer in trajajo tam nekje do 8 ure zvečer. Poleg krčev pa ga daje tudi refluks. Zdravnica nam je rekla, da dojenčke to zelo boli in so zelo veseli če jih takrat dvignemo. Zaradi refluksa sem mu dvignila tudi ležišče in je sedaj bolje.
RAZVAJANJE Naš je tudi dosti po rokah sploh zaradi refluksa, pa se mi zdi da ni nič razvajen. Saj kadar mu nič ne manjka lepo leži v košku.
KILE jaz sem na -12. Še malo pa bom imela idealno težo. Komaj čakam, da začnejo lepi dnevi in bom tako lahko cele dneve vozičkala ob morju. Marca bom pa začela verjetno s tekom seveda če to ne bo preveč vplivalo na proizvodnjo mleka user posted image



(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 22:22:32   
Roberta69
Naša punčka je še vedno lepo na toplem user posted image . Sem se šla danes pokazat babci; odprta sem šele 4 cm in imam še veliko materničnega vratu, kar pa pri tretjerodki ni neobičajno, saj naj bi biko približno tako do poroda, ker bi drugače kar padel ven user posted image . Sicer mi je rekla, da če bi hotela in bi mi predrli mehur, bi zelo verjetno dobila svoje popadke in v parih urah lepo rodila (baje imam spodaj lepo nehko in se lepo odpira), ampak ker sem dala to že enkrat skozi in enkrat bolj naravno, se nikoli več zavestno kar tako ne bi odločila za kakršno koli pospešitev.

Jaz sem okrog neke razvajenosti otročka razmišlja
A zgolj na xačetku ori prvem, ker imajo pač vsi toliko o tem za povedat... Skozi čas sem si glede na vse izoblikovala svoje mnenje, ki je, da je vsak otroček samosvoje bitje, ki po mojih izkušnjah nima veliko potreb (meni je bilo imeti oba novorojenčka otročje lahko - čeprav me še danes marsikatera mama zaradi tega grdo pogleda), mu je pa treba tiste osnovne zadovoljiti. Jaz mislim, da je otročku vsiljevati bek svoj red in ga odtujevati od mame nenaravno in da je vse vzajemno. Če otroku zadovoljiš potrebe, je srečen in zadovoljen. Jok nikakor ne more biti kar nekaj - izraz zadovoljstva vsekakor ni user posted image . Jaz sem imela dva taka zadovoljna dojenčka (upamo, da v tretje ne bo sprememb user posted image ), ki nista res skoraj nikoli jokala in prve tri mesece skoraj skos spala, Tajo da sem imela veliko časa
user posted image . Takoj ko sem ugotovila, da je edino naravno in stokrat bolj komot, da je otrok poleg mame, so se pa vrnile tudi stare spalne navade user posted image . Skratka meni so neprespane noči in jok (ko so malo večji in gre za jok iz nekega bolj konkretnega razloga, kot je padec, itd. je to nekaj drugega) nekaj čisto tujega, pa čeprav imam dva otročka user posted image . Bodite vesele, pozitivne in ustrezite svojemu otročku, pa boste vsi bolj zadovoljni user posted image .

_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Januarčki 2012
5.2.2012 22:45:55   
trnuljčica
Tanika imaš odg. Če te še kaj zanima mi piši.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?