|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  198 199 [200] 201 202   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
19.7.2006 12:35:50   
natasaxy
Dan.

Najperj pozdravček tebi Miševi. Bodo tudi kakšne slikce padle od morja gor, ko bo čas ane? Lepo da ste uživali in boste tudi še naprejuser posted image user posted image

Žiga pa je bil prej tako lepo zdrav, sedaj ko pa mora mami v službo, pa virozauser posted image . Očitno tudi vrtec zahteva svoj davek. Želim čimprejšne okrevanjeuser posted image

Seven, samo da ni hujšega. Sedaj ko tako lezejo se hitro kaj zgodi. Tudi jaz nešega zjutraj še malo k meni v posteljo vzamem, pa ni šans da bi se malo stiskal, samo skače po meni, se prevrača, leze čez mene,...

Sedaj bo treba pa kosilo skuhat,...do sedaj mi še ni uspelo,...sem Gašperju dala kar sadje za jest in spat. Upam da bo spal vsaj dve uri. Ker zadnje dni mu tako dogajauser posted image


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4976
   RE: Avgustovke, kje ste
19.7.2006 14:18:23   
violinski
Lep pozdrav, končno še od mene. Vsak dan uspem prebrati, za pisanje mi pa ponavadi zmanjka časa. Sicer večinoma sedim tu not za zaprtimi okni, da ni prevroče, ampak vseeno je Aljoša tak divjak, da je težko imeti prižgan prenosnik, ker bi tudi on tipkal, seveda.

Tina, čestitam za službo!!! Prav super, da si končno 'not padla'. Od tu bo vse samo še navzgor.

Zoya, žal mi je, da je Žiga spet zbolel, res je pač tako, da padajo viroze ena za drugo, ko gre otrok v vrtec, ampak se potem pač toliko prekuži, da mu je kasneje lažje.

Aljoša ima danes drisko, sem ga že nevemkolikokrat previla, tako da me ima že poln kufr, ampak jaz sem na te driske strašno panična. Še bolj kot na vročino. Sem sama namreč že dvakrat dobila rotavirus od Lane, tako da vem, kako zgleda, ko ne moreš niti prstka premaknit (sem obakrat skuhjšala pet kil v enem tednu) in se potem še 14 dni počutiš švoh. Aljoša je sicer dobre volje in igriv in vse, zdaj spi, ampak se bojim, ker rota tako izčrpa. Pediatrinja pravi, naj mu dam jest kot običajno, kar ima rad, čimveč, če pa ne bi hotel jesti naj čimveč pije. To pa itak. Pa sem mu vseeno naredila riž za kosilo, mogoče ga bo malo stisnilo.

Miševi, ja kje si pa bila, da me nisi ruknila včeraj v Mercatorju!!!! Sem vesela, da ste nazaj z morja in se z vami veselim, da greste kmalu spet nazaj, sem te pa kar pogrešala. Tle med nami si ti vedno tisti 'voice of reason', ki znaš pomiriti in spraviti v dobro voljo vsako od nas. No, sej druge tudi, sem vedno vesela, ko vidim, da je veliko za prebrati, ampak ravno miševi je tista, ki se mi zdi, da ima vedno mirne živce bolj kot vse od nas (stavim, da nisi še nikoli povzdignila glasu nad Niko ali svojim možem???) Jaz sem bolj nevrotična. Če me kaj žre, me potem hitro sesuje najmanjša nepravilnost..... Ja no, kje sem že ostala, seveda, včeraj smo delali v Mercatorju en malo večji celomesečni nakup, pa to najraje opravljamo ob torkih, ko je Lana pri babici popoldne, tako da nam ni treba nonstop pazit, kje sta oba otroka in kateri je kaj vrgel v košaro (zadnjič sem v DM kupila vložke, ne da bi vedela, mi jih je Lana dala v košarico, plačeval pa je mož, tako da nisem opazila, dokler nisem prišla domov).

No, danes sem dobila še novico, da je moja prijateljica rodila hčer Mašo - je imela rok 14., pa napovedali so ji, da je že konc junija lahko pripravljena, ker da je otrok zelo velik, nazadnje je pa rodila pet dni čez rok, deklica pa prav normalnih mer. Klasika! Petri, to je 'žena' od našega skupnega prijatelja, veš?

Tiste, ki se sekirate, ker vam možje 'očitajo', da se v njihovem varstvu otrok nikoli ne poškoduje - ne jemljite si h srcu. Seveda, če je otrok 99% časa z mamo, potem ni vrag, da si kaj naredi pod njenim budnim očesom, saj si otroci te starosti sedaj vsak dan kaj naredijo. V tistem 1% časa, ko so z očetom, ga pa očetje itak samo pazijo in ne še kuhajo, perejo, dajo sušit, ... in vse to. Midva sva sicer razporejena drugače, ampak je vedno tako, da je otrok s tistim, ki ne ravnokar opravlja gospodinjska opravila. In glede na to, da moj mož dela vsak dan do 15:30 in pride potem takoj domov, je meni lahko pametovat, pa vseeno. Pravim samo, da si res ne ženite h srcu.

Tudi jaz sem pozabila še na novosti našega nadebudneža - ima že 7 zob in preko dneva večkrat stoji, ne da bi se držal. Koraka pa še ni naredil. Se pravi, da čisto sledi svoji sestrici in se razvija enako, kot se je ona. Zato pa toliko bolj ploskam Vidu, ki je tudi shodiluser posted image !

Moram ugasnit računalnik, je že čisto vroč, pa še žejna sem. Lepo se imejte!!!!

< Sporočilo je popravil violinski -- 19.7.2006 14:19:42 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4977
   RE: Avgustovke, kje ste
19.7.2006 15:58:37   
miševi




Zoya, upam, da se tvoj mali mišek kmalu pozdravi in prekužiuser posted image .
Mene je kar strah, ko bo šla Nika jeseni v vrtec, še posebno, ker je letos tako malo odporna. Prav zaradi tega nimamo letos kaj posebno velikega, kar se domačih adaptacij in opremljanj tiče, v planu, ker bomo vse porabili za morje, da se tamalčka nadihata morskega zraka in malo pridobita odpornost. Sadja in zelenjave pa itak že dovolj pojesta.

Natasaxy, seveda bodo slikce, toda verjetno šele po drugem morju.

Violinski, sedaj si me pa v zadrego spravlauser posted image . Res je, ne pomnim, kdaj sem nazadnje povzdignila glas nad možem, nad Niko pa tudi šele takrat, ko določeno stvar ponovim že 100x. Pa še takrat ni to ne vem kako grozno vpitjeuser posted image . Ponavadi samo rečem, zdej bom pa zadnjič povedala (se še spomni na takrat, ko sem pa 1x res zarjovela). Sem pa iznašla en obratni način, ki pri njej 100% deluje - če ga kaj res fejst hudo ušpiči, je nekaj časa ne šmirglam in se ne pogovarjam, pa sva potem kar nekaj časa (tednov) prijateljici.
Drugače pa tudi mi delamo take enomesečne nakupe. Dobro, da vas nisem zmotila, ker potem bi sigurno kaj pozabili kupit. Za Lano se mi je pa zdelo, da je ni, ker drugače bi jo res videla skakljat okoli. Tale z vložki je pa sploh dobrauser posted image .

Ma, bi še kaj napisala, pa mi Jure skoz na ene gumbke okoli računalnika pritiska. Ga grem animirat, pa malico bo imel počasi. Sem pa ugotovila, da z violinski kar podobno hraniva najina mladičkauser posted image ...

LP



(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4978
   RE: Avgustovke, kje ste
20.7.2006 8:00:05   
ery
Jutro...

Kako ste kaj spali? Mi spimo fajn, čeprav se Nika zadnje dni 1x ponoči obvezno začne jokat, tako da ji moram dati dudo. Zjutraj ob 6h pa morava vstavi in jo pelajt k stari mami, čeprav je ful zaspanček in vedno spi do 9h.
Ko jo pri mami odložim v posteljico pa v jok, in potem me mamasploh ne pusti, da jo jaz umirim, ampak jo ona. user posted image

jaz letim pa v službo... Danes smo pa zaspali. Groza, zbudila sem se ob 6h, bi se mogla pol ure prej.. Tko da je bila jutranja zmešnjava.user posted image

Aja, veste kaj me zanima, kdaj se začne lahko dajati otroku zelenjavo-paradižnik, papriko? V soboto gremo na morje, pa me zanima..če bo lahko kaj takega že jedla...recimo sataraš..? user posted image

Aja še to..pol vas pa pustim z vprašanji... Plenice... Katere so zdej boljše ali v Mullerju Pamperske ali v DM-u? Kwer če prav vem v DM-u nimajo Activ Fit a ne?
A so Mullerjeve boljše? user posted image

Lep sončen in vroč dan!!!

papa

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 4979
   RE: Avgustovke, kje ste
20.7.2006 11:12:41   
tina104
Mi smo spali ok, 2x se je dojil ponoči, kar je super glede na to, da smo se prej vedno dojili 3x, včasih tudi 5x na noč.

Včeraj se je Aljaž nonstop nekam udarjal. Dopoldne, ko sem ga jaz pazila, je plazil za žogo, pa nekak se je na njo čudno naslonil in z nosom udaril ob tla. Potem je sedel in nekaj dvigoval noge, mislim, da je hotel noge dat v usta (to zdaj počne ful pogosto, še posebej v vozičku) in ga je spet prevagalo nazaj. Potem popoldne, ko sva bila oba z dragim z njim se je udaril z eno igračo, enkrat pa je še v rob postelje zadel z glavo, ko je norel in nekaj skakal. K sreči je bilo samo malo joka, ko sem rekla, da greva v omaro gledat, se je kar hitro pomiril.

Ery, paradižnik in papriko sem mislim, da dala pri 8 mesecih prvič, to tudi pogosto je naš. Sataraš sem dala prejšnji teden prvič, ker tu pa je beljak notri. Naš pediater je pri 9 mesecih nam rekel, da zdaj pa že lahko je vse, kar jemo mi, pa je drugače zagovornik uvajanja gose hrane po 6. mesecu.


_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 4980
   RE: Avgustovke, kje ste
20.7.2006 21:53:18   
MajaPRO
Pozdravljene!

Se vidi, da jih je nekaj na dopustu, da sledim vašim postom.

Žiga, pozdravi se user posted image user posted image user posted image !

Joj, Seven, upam, da se Ema ni zelo udarila. Tudi jaz vzamem Vida ponoči (ko se zbudi) k sebi, da nazaj zaspi in večkrat sama zaspim. Zadnjič sem ga imela na zunanji strani postelje in sem trdno spala, pa me je mož zbudil. Ful sem se ustrašila, saj bi lahko telebnil dol, če bi se obrnil. Enkrat pa sem se ponoči zbudila in Vida ni bilo ob meni - sem se ustrašila, če je na tleh ali kje, potem pa sem se pomirila, saj je lepo spal v svoji posteljici user posted image .

Predvčerajšnjim je spet prespal noč (tretjič), prejšnjo noč pa se je le 1x zbudil, kar je tudi super.

Drugače že zelo šiba, prehodi tudi par metrov (pol sobe), vendar je zelo nestabilen, tako da ga kar s strahom opazujemo ali pa čakamo, da ga primemo.

Jaz sem danes čisto zanič - zjutraj sem se zbudila s ful bolečo levo dojko, čez dan sem dobila tudi vročino (37,3). Boli me v predelu bradavice in malo višje. Ne čutim nobenih zatrdlin, nič ni rdeče, Vid se normalno doji. Sem klicala ginekologinjo in je rekla, da če jutri ne bo bolje, naj kar pridem. Upam, da bo OK.

Mi še razmišljamo o morju... ne vemo, kam bi šli... pa kje je še sploh kaj prosto...

Jutri popoldne imam okulistični pregled, saj dobim nova očala user posted image !

Lep večer!


_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4981
   RE: Avgustovke, kje ste
21.7.2006 12:07:14   
tina104
Pa kje ste vse? Napišite kaj, da bom imela kaj brat.

Kako je Žiga?

Kako tiste, ki ste že v službi zdaj usklajujete službo, gospodinjstvo in ukvarjanje z otrokom?

Maja, jaz ti žal ne znam nič svetovat v zvezi s tvojo težavo, ti pa želim, da se čimprej pozdraviš! Pa poročaj, za kaj je šlo, če greš h ginekologu. Si te bolečine kar naenkrat dobila ali kako?

Aljaž se je tudi danes ponoči samo 2x dojil, nekaj krat je še malo jamral, ampak je sam zaspal nazaj. Moram pa povedat, da mi je včeraj zvečer zaspal v vozičku, kar je user posted image  imenoval zgodovinski dogodek. No, seveda se je zbudi, ko smo ga dali ven, ampak zdaj vsaj vem, da obstaja možnost, da zaspi v vozičku tudi brez joka, ko je res zelo zaspan.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4982
   RE: Avgustovke, kje ste
21.7.2006 13:20:36   
violinski
Oj, tina, ti se tudi raje not zadržuješ, pa čekiraš, če katera od nas kaj piše....

Midva sva bila danes eno uro zunaj, sem nesla na CSD vlogo za otroški dodatek, pol sem skočla še v DM po plavalne pleničke - imam vedno kako doma, če se tlačimo v kak bazenček na kakšnem vrtu. Sem pa skoraj dušo spustila, ko sem lezla po stopnicah domov - Aljoša je postal že težek za nosit, sploh pa v tej vročini v eni roki njega, v drugi pa vrečke, pošto, odklepat vrata.... Zdaj Aljoša spi, jaz sem pa zalaufala klimo.

Vidim da so otroci vedno bolj pridni, da se že učijo spat ponoči, Maja, ti pa tudi, če te jutri ne boli, pojdi h G, da ti vseeno pogleda, kaj to je. Sicer pa pravijo, da je večji problem, če kaj otipaš in nič ne boli....

Ery, Active fit se dobi samo in izključno v Mullerju, plenice, ki pa so Mullerjeve znamke imamo mi za Lano, tiste hlačne in so ful perfektne. DMovih pa že dolgo nisem probala, tako da ne vem, kakšne so sedaj.

Miševi, po čem pa sklepaš, da enako hraniva svoje mladičke?

Joj, meni je spet za znort vroče, pa še skuhat moram za Aljošo... Bom kar zelenjavno mineštrico naredila.

Ta vikend se vrača nekaj naših dopustnic, komaj čakam, da poročajo, kako so se imele!!!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4983
   RE: Avgustovke, kje ste
21.7.2006 16:02:46   
zoya24
Hojla,

danes je pa vroče kot user posted image , sem se skor skurla, ko sem šla domov, pa še avto brez klime, danes bi prav prišla.

Mali spi, sva prišla pred slabo urico domov, očitno ni dovolj spal v vrtecu. Kar se njegovega zdravja tiče moram potrkat, smo bili dva dni v vrtecu, pa je zaenkrat zdrav. Vročina od torka je trajala en dober dan.

V službi super, malo naporno, sem kar takoj v gužvo padla, tako, da sem se že navadla. Tako kot je Jankobananko napisala, se mi zdi, da me en teden ni bilo, ne eno leto.

Tina kako sfolgamo, zaenkrat še, trpi samo kuhanje, se mi ne da kuhat v tej vročini, k sreči sem imela še nekaj v skrinji, tako, da to ven dajem. user posted image pelje Žigo zjutraj v vrtec, jaz ga grem pa iskat. Danes sem bila že ob pol sedmih v službi, ker se je mali skoz nekaj zbujal, pa meni je bilo nekaj slabo, tako, da sem se ob 5.45 vstala in šla v službo.

Nič grem nekaj pripravit za jest (pogret), da bomo danes še kaj jedli, lepo se imejte.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4984
   RE: Avgustovke, kje ste
21.7.2006 18:41:57   
Kety
No, pa smo tudi mi z morja!user posted image  Smo prišli že včeraj, pa nam je bilo danes takoooo vroče tu v LJ, da smo se ob 16ih spokali v Dragomelj k user posted image  staršem na bazen. Smo ravnokar prišli (kljub klimi v avtu) spet kuhani. Joj, kako je vročeeee! Na morju je pa ful prijetno.

Danes se je mojemu možu končala porodniška in v ponedeljek začne s polno paro delat. Tako kot nekatere izmed vas. Ga pa že pogrešajo in čakajo da pride, saj bi se radi vsi zvrstili za dopust...user posted image . Meni bo kar malo čudno, saj smo 9 mesecev preživeli skupaj. Zdej bova pa s Timonom sama. Bova pa dopoldan kam šla, ker do sedaj sva šla sama bolj malo kam.

Meni se tudi ne da kuhat v tej vročini. Na morju je še kar šlo, ker smo bili med 13 in 16 itak notri in sem lahko kuhala, tu pa je skoz neki za počet in mi za kuhanje ful zmanjka časa.

Danes sva dobila kopalniški blok in omarice za kopalnico, banjo pa so pripeljali že v torek, tako, da bo sedaj kopalnica fertik. Komaj čakam, da se prvič namočim v banji in prižgem masažni sistem, mmmmmmmmmmmmmm!!

Maja, moja sestrična je imela prvih 6 mesecev stalno take težave, pa se ji ni razvil mastitis. Skoz jo je bolelo, ker so se ji mlečni vodi mašili in se je potem naredila bula. Mala ji je sproti pila ven, ampak se ji je vseeno ponavljalo. Zdej pri 9 mesecih pa ji gre vse lepo. Tako, da gre pomoje pri tebi za podobno stvar!

Naš se je pa začel spet ful zbujat ponoči. Groza, 2-3x na noč se zbudi, vstaja v postelji in potem začne cmevkat, ker se ne zna sam vleči nazaj. In potem moram vstat in ga dat ležat mu dat dudo, včasih tudi mleko in potem zaspi nazaj. Sploh ne vem od česa se je zdej to začelo dogajat?? Na morju je ful lepo spal, potem pa je prišla njegova sestrična, ki je 2 meseca mlajša in se zbudi večkrat na noč in od takrat mi ne spi več cele noči! A je možno, da je pobral njen vzorec, ker se je zaradi nje tudi on zbudil user posted image

No, zdej grem pa našemu malčku počasi kuhat večerjo: mlečni zdrob z banano. Upam, da se danes ne bo zbujal!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4985
   RE: Avgustovke, kje ste
22.7.2006 7:43:55   
tina104
Jutro!

Za nami je ena čudna noč. Cel teden sem se hvalila, kako se Aljaž budi samo 2x ponoči, no danes je od devetih zvečer pa do 1. kar naprej jamral, pa malo jokacal, sem mu dajala zizo, pa je prijel, pa spustil, pa spet iskal zizo, pa spet spustil. No, potem je spal do pol petih in začel plazit po postelji. V bistvu se je ob pol petih skotalil iz postelje, nič jokal, niti jamral ni, ampak spat tudi več ni hotel. No, zdaj spi. Da je vse skupaj še bolj naporno, so se ponoči vsi sosedi nekaj vozli po ulici, se pogovarjali, v glavnem galama, pa živimo v slepi ulici!

Verjetno je bila noč polna zbujanja tudi malo zaradi včerajšnje Aljaževe nezgode. Vstal je ob eni klopi in mu je spodrsnilo, pa je z nosom udaril ob železni del, tako da ima nos malo plavi, pa pod nosom si je malo kože dol potegnil. Groza, nonstop nekaj, pa še čisto zraven sem stala, ampak v trenutku, ko se je to zgodilo, sem bila prepočasna, da ga primem. Zdaj se mi že zdi ful stabilen, ko se tako vzpenja in ga ne držim. To se je zgodilo na enem pikniku in potem je še celo uro po malem jokal, tako da smo raje šli kar domov. Doma je bilo pa vse v redu, ponoči pa se je verjetno kdaj pa kdaj spet spomnil na nezgodo ali kajuser posted image

Jaz že tudi komaj čakam na poročila dopustnic in na njihove slikice.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 4986
   RE: Avgustovke, kje ste
22.7.2006 20:36:48   
nanka
Čao bejbe,

mi smo nazaj en dan prej, kot je bilo načrtovano. Danes zjutraj so nas obvestili domači, da so svakinji ponoči vlomili v hišo in vse razmetali ( smo bili skupaj na morju in smo sosedje). Smo takoj spokali in se odpravili domov. Svakinji so odnesli kar precej denarja in zlatnine in poplnoma razmetali omare ( spraznili so vse omare in predale, tudi v kuhinji).

Ker vas še nisem uspela prebrati, vam napišem samo kako je bilo.

Zoja ima še vedno samo dva zobka, 2x ji je na plaži uspelo narediti 3 korake, potem pa se je vsedla. Sicer je začetek dober, zaenkrat pa še ne kaže zanimanja, da bi se resno lotila hoje, ji kolena čisto ustrezajo.
Morje je imelo okoli 23 stopinj, kar naši bejbi očitno ne odgovarja, ker je bila v vodi samo dvakrat, pa še takrat ne dolgo, ker je protestirala z jokom. Tako smo ji namakli samo nogice in rokice. Je pa na plaži uživala v mivki in kamenčkih.
Crikvenica je še kar, samo gužva je pa huda in cene tudi. Vsaj v lokalčkih. Ker smo imeli vse tri obroke plačane ( bom plačeva še štiri mesece), smo kar malo manj trošili. Zoja je bila pa neverjetna pri hrani, prosila je zanjo in vse pojedla kar j dobila, vključno z vmesnimi kašami in pudingi. Prav veselje jo je bilo gledati kako odpira usta. Spala je tudi dobro, saj je imela svojo prenosno posteljico.

Za enkrat je to vse, ko se spomnim še kaj napišem in dodam slike.
Nočko

< Sporočilo je popravil nanka -- 22.7.2006 20:42:38 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4987
   RE: Avgustovke, kje ste
22.7.2006 20:46:34   
tina104
Vidim, da čez dan nobene ni bilo tu gor.

Nanka, dobrodošla nazaj, sicer pa grozno, kaj vse se dogaja.
Ko boš imela kaj več časa, napiši kaj več o vašem dopustu. Predvsem me zanima, kakšna je Crikvenica, kakšna je bila pot tja (gužva?). Vi ste bili v hotelu? Pa kake slikce bi bile fajn.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4988
   RE: Avgustovke, kje ste
22.7.2006 21:28:12   
Tiamo
Čer mi smo srečno prispeli iz dopusta. Dopust je bil čist prekratek. Več jutri, ler sem zaspana. Sem čist preletela poste, a Vid je shodil, bravo bravo. user posted image  Demi že veselo špancira okoli kot pijanček, jaz pa za njo. Na morju je bila atrakcija, tale moja Demi se zna vsem prikupit, zganjat norčije cel dan na plaži...vsi so jo snemali, pa slikali, k je hodial k pijanček in k je bila neumorna cel dan. V morju pa ni tako uživala, ker je bil premrzel. Tako, da je malo cvilila, ko sem jo dala v vodo, ampak pol je pa že uredu k sva plavale. nočko, grem spat

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4989
   RE: Avgustovke, kje ste
22.7.2006 23:50:12   
Jessy
Tudi jaz se pokorno javljam, da smo prispeli domov! Postov še nisem brala in jih bom ob priliki! Smo bili pa tudi že na pikniku danes - smo pridni!

Na hitrco napišem, kako je bilo:
  1. Od doma štartali ob 8h zjutraj. Po 20 minutni vožnji smo bruhali. Od tu naprej smo se ustavljali vsake pol ure, dokler ni zaspala. Na trajekt za na Rab smo čakali kar 3 ure in sicer od 13h pa do 16h - v ta večji vročini. Neja je bila kar spredaj pri nama, med nogami, pa je bilo kljub klimi kar fajn vroče. Ko smo se pokakali, pa smo stegnili armafleks na cesto in se previli. Ta dan je spila rekornih 500 ml pijače, pojedla pa zelo malo.
  2. Nastanili smo se v lušten apartma, vendar ni bil tak, kot smo se zmenili, ampak so nas dali v studio app, zmenjeni smo bili pa za ločeno sobo od kuhinje, tako da se bom v ponedeljek še malce zbunila na agenciji.
  3. Neja je najbolj uživala v kamenčkih in pesku na plaži. Ga je pridno nakladala in metala naokrog. Sama voda je ni prav zelo privlačila. Prva 2 dni niti mene ni, ker je bila takoooo mrzla, da sem šla v morje samo do kolen. Naslednje dni se je pa segrela, tako da se je 2x tudi Neja pustila zmočiti do vratu, 1x pa je bila tudi v obroču. Drugače pa smo jo namakali le po nogicah in rokicah, pa še takrat je kričala, kot bi jo štirje narazen vlekli. Zelo rada pa je prijela atija za rokice in sta skupaj odpeketala v morje vse do ritke, potem pa je obnila in hitela nazaj ven. Na plaži smo bili pa zelo malo. Dopoldne smo običajno šli na kak izlet ali pa v trgovino, med 12. in 16. uro pa smo bili kar v app, okrog 17h pa smo hodili šele na plažo, kjer smo bili nekje do 19h. Bilo je pa zelo vroče!
  4. Spanje je bilo nekaj posebnega. Ker nimamo prenosne posteljice, smo se porazdelili tako, da je ati spal na svoji postelji, midve pa v zakonski in sicer tako, da sem jaz spala počez, Nejo pa imela okrog in okrog ograjeno z dvema omarama, dvema povštroma, ta velikim kovčkom in mojo prešito odejo, za prešito odejo pa sem spala jaz, da sem čutila, če bi slučajno zamaširala čez mene. Prvo noč se je vrtela po postelji kot ena vrtavka, tako da polovico noči sploh nisem spala, ampak sem jo lovila po postelji, naslednje noči pa so bile že boljše. Bolj kot je šlo proti koncu dopusta, prej nam je hodila spat, vendar nikoli pred 20.30. Vstajali pa smo ob 8h (pol ure prej kot doma). Glede na to, da smo tako spali, sva prvi dve noči tudi sama šla spat ob 22h, kot Neja, naslednje noči pa sva se samo toliko ulegla, da je Neja zaspala, potem pa sva midva vstala in bila še pokonci. Je čist prezgodej, da bi hodila spat ob 22h.
  5. Tisti čas, ki smo ga preživeli v app, ali zunaj na terasi, je Neja veselo raziskovala okolico. Začela se je tudi spuščati na kratke razdalje, tako da naredi tudi po 5 korakov. Tudi iz čepečega položaja že sama vstane in stoji, kadar je zamišljena in se igra. Kolena imamo pa tako črna, da zgleda full umazana, ampak je tolk podpluta.user posted image
  6. Danes smo se ob 9h že spokali iz app, potem pa smo jo mahnili kar proti domu, v upanju, da bomo tokrat hitreje na celini. Imeli smo kar srečo, saj smo v 1 uri bili že s trajektom na drugi strani. Nadaljevanje poti je bilo pa tako-tako. Neja je na vsak način hotela ven iz sedeža, tako da smo 2x ustavili in je vzeli ven, da se je sprehodila in to v razdalji 40-ih km. Potem pa ni in ni hotela nazaj v avto, tako da sva jo kar na silo posedla, pripela in speljala. Je tako jokala celih 20 minut, da sem mislila, da bo od joka bruhala. K sreči ni, ker je od vsega hudega zaspala in spala vse do meje. Od tam naprej pa ni bilo več težav, ker smo imeli vmes 2 daljša postanka (kosilo in nakupovanje).

To je bilo res na hitrco. Zdaj pa jo bom počasi mahnila v posteljo, ker me malce skrbi današnja noč, ko je po tedenskemu razvajanju v zakonski postelji spet v svoji posteljici, pa se bojim, da se bo zbujala. No, zaenkrat se še ni, ampak noč je še dolga. Morda bo spala, ker je šla spat šele ob 22.30, ko smo prišli s piknika.
Ob priliki pa tudi slikce pripopam!

Lahko noč!

< Sporočilo je popravil Jessy -- 22.7.2006 23:52:01 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4990
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 7:21:11   
Tiamo
Jutro, pozdravljena Jessy, vidim da smo imeli podobne težave z apartmajem.Še jaz opišem našo pot in teden na morju. 
  1. Iz Lj smo štartali okoli 10 ure, šli smo bližnicah (daljšnicah) ampak ni bilo nobene gužve. Demi je bila zelo pridna, celo pot je "brala" knjige in dvakrat vmes zaspala. V Pulo smo prišli okoli 14 ure, to so bile bližnice...pa še zgrešili smo izvoz. V Puli smo 1 uro iskali agencijo, vmes je Demi kar med vožnjo pojedla skuto in pridno brala naprej knjige. No najdemo agencijo, počakamo v banjolah na bencinski črpalki lastnico hiše v kateri smo imeli apartma.
  2. Pridemo do hiše, in nas lepo pospremi v zgornji štuk. Imeli smo trdno določeno, da mora biti apartma v pritličju. Vprašam, kdo je spodaj. Spodaj je bila lastnica, pasem agenciji rekla, da nočem lastnikov v hiši. Vprašam kje je morje, ker v prospektu piše 50 m. Ok je bil morje odaljen 50 m zračne dolžine, vseeno zelo blizu cca 3 min. Plaža naj bi bila prodnata, nevem od kdaj je velik kamen prod?! Potem malo trave in drevesa.
  3. No vseeno smo se imeli zelo luštno, po eni strani mi je bolje, da smo bili v zgornjem štuku, ker je imela lastnica psa privezanega na vrtu  in Demi je vsak možen trenutek odvihrala k njemu. Lastnica je bila super, tudi pekli smo na vrtu, jedli njen ringlo in kar smo želeli je naredila.
  4. Plaža se je izkazala za zelo primerno, ležali smo na travi, vmes je bila asvaltna pot, potem še malo trave in šele potem kamen in morje. Demi je seveda švigala gor in dol po travi in asvaltni poti. Bilo pa je na travi čisto malo mivke in tam je bilo za Demi največji raj, tako hitro je prišibal po vseh štirih, da se je kadilo za njo. In to je počela sigurno 2 uri. Za nohti je imela tak k da bi bila mehanik.
  5. Dvakrat smo šli ven jest, bila je pridna, samo jedilni list smo ji dali v roke in smo imeli mir.
  6. Za nazaj ni bilo nobene gužve, edino iz centra smo se peljali cca 30 min. Je pa Demi nazajgrede jokala k dež, potem sem ji naštimala na okno temno deko in v trenutku je zaspala. Ji je sonce pribijal skozi okno. Sploh si pa ne predstavljam, da ne bi imeli klime. Zunaj je bilo 38 stopinj.

Drgač pa da vam ne govorim, res Demi je atrakcija, komaj shodi in že vadi obračanje nazaj in hojo v levo in desno. KO hodi ploska, oponaša indijance, pošilja lupčke in pozdravlja vse ki pridejo mimo. Hodi pa ne skoz da ne bo pomote, še vedno je večino časa na vseh štirih z ritjo v vis. Pridna je pa res ratala, jokca samo k je zaspana. Čeje lačna ali žejna ponavadi reče ham ham, za žejo pa pokaže flaško. Pa tok mi je dobra k je in zdraven govori se se se, pa zdaj za vsako stvar k ji daš v roke reče hvala - po njeno valala. Vsi na plaži kar niso mogli verjeti, da je tok razumna. Pa njeno oponašanje indijancov, tok smo se smejali, hodi k pijanček in zdraven z dlanjo po ustih in aaaaaaaa. zdaj grem popit kavo še pol kaj napišem in pošljem slike 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4991
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 11:27:43   
nanka
Dan

sem že pridna in kuham kosilo.

Mi smo se odpravili na pot v nedeljo ob 7 skupaj z svakinjo in njeno družino. V Crikvenico smo prispeli po 2,5 urah vožnje, največ časa nam je vzelo, ko smo iskali penzion. Nastanjeni smo bili v manjšem penzionu, kjer je bilo skupaj 12 sob. V sobi smo imeli kopalnico in eno sobo z zakonsko posteljo in pograd. Soba je bila tako velika, da smo brez problema postavili še prenosno posteljo. Imeli smo tudi velik balkon, samo je bila ograja tako čudno narejena, da sem se bala, da bi Zoja dol padla, pa še cel dan je bilo sonce, tako, da smo ga uporabljali samo zvečer.

Imeli smo trikrat hrano, kar je bilo super, pa še Zoji je zelo odgovarjalo. Hrana je bila kar začinjena, kar se pozna na rdeči Zojini ritki, je pa pojedla kar veliko, tako da sem bila prijetno presenečena. Pijača je bila zelo draga, tako da smo pri kosilu in večerju pili samo prvi dan, drugi dan pa ne več. ( runda 70 kun za 8) Smo hodili po pijačo v trgovino in jo pili v sobi.

Sobo smo imeli skoraj pri morju, vmes je bila enosmerna cesta ( avti so kar vozili, tako da če bi bila Zoja eno leta starejša, bi jo morali fino paziti)

Plaža je bila mešano kamenčki, pesek in iglice, pa čiki povsod. Saj sama tudi kadim, samo za sabo vse pospravim in čike mečem v koš., ampak tu je bila pa katastrofa. Čistil ni nihče, dopustniki pa prave packe in so jih metali po tleh. Je bila tak luškan pomolček, kjer je mladina vsako noč pila in razgrajala do jutra, za sabo pa so pustili pravo svinjarijo. Tudi steklo smo našli. Fej.

Pa gužva je tudi bila, na plaži in zvečer v mestu. Ful gužvaaaaaa.

Nazaj smo se lepo peljali, samo Zoja je bila tako sitna, da smo kar naprej stali. V stolčku joka in se dere. Zaspi samo za pol ure, potem pa jok. Kriza, nič kaj luštno se ni bilo peljati, vstavilo smo se 6 in opravili nakup in kosilo, tako da smo bili ob 14 doma. Kolona za na morje je bila pa kriza. Na Delnicah se je začela in vlekla vse do jadranske magistrale. Bogi narod, vsi so bili kuhani in pečeni. 

Danes praznuje Tjaša 15 let, zato no bom utegnila dodati slikic ( imamo torto za sorodnike), se bom pa jutri potrudila in jih dodala, čeprav nismo veliko slikali in snemali. Posneli smo samo enourno kaseto.

Lep vikend še naprej

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4992
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 12:14:03   
petri85
Ojla pozdravljene povratnice in ostale!

Vidim, da ste na morju kar uživali! Koliko pa ima trenutno morje, da se avgustovke niso hotele namakati? KO smo bili mi je imela voda med 24 in 27°C!
Verjamem pa, da ni prijetno če otrok ne mara vožnje - jaz morm potrkati, ker naš v njej prav uživa!

Zdaj pa čakamo še kakšne slikice, a ne, Tia, Jessy in Nanka?

Pri nas smo ta teden ob najhujši vročini tud kar sieste usekal ter se šli hladit v Snovik. Prej še nikoli nismo bili tam in smo bili ful presenečeni, ker ni bilo nobene gneče - voda pa je bila ravno prav hladna, da smo se hladili, David bi bil kar ves čas v vodi sva ga komaj spravila ven na kamenčke, da je naredil malo premora!

Spimo pa kljub vročini super cele noči.

Ven prihaja še zadnja enka, tako, da je kot en zajček, ko se zasmeje!

Kar se pa hoje tiče, pa še vedno ostajamo le pri parih korakih potem pa se kar vrže. Včeraj je tako čudno padel, da je imel cel dan liček rdeč, danes je k sreči bolje. Tudi naš pravi, da je najbolj ziher po kolenih oz. hitro poišče kak prstek od koga, da potem brezskrbno mašira oz. tako skoraj teče!

Aja, Violinski hvala za novico, čeprav vidim, da je bil vesel dogodek že par dni nazaj!

Danes smo se imeli namen kopat v Bohinj, pa je tako čudno vreme oblačno, a hkrati ful soparno, tako, da jo bomo po kosilu mahnili raje kam drugam,

Pozdravček vsem skupaj!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 23.7.2006 12:17:59 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4993
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 20:37:36   
zoya24
Pozdravljene,

vidim, da se je večinoma dopustnic vrnilo in da ste se imeli super user posted image user posted image .

Mi smo se dva dneva potepali, v soboto smo bili na Štajerskem pri starih starših, danes pa na pikniku pri sestri. Ma je bilo luštno, samo bi bilo fino, če bi bilo malo manj vroče.

Mali zdaj že spi, jaz sem pa mal stanovanje v red spravla, se stuširala, pripravila vse za jutri za malega v vrtec in za sebe za v službo, zdaj bom šla pa počasi pred TV. Drugače pri nas nič kaj novega, aja Žiga se spet nekaj cmeri, če ga kdo drug, razen naju, hoče vzeti, verjetno poslednica vrteca, čeprav tam je po besedah vzgojiteljice priden in se ne joka user posted image

Nič grem še nekaj v usta dat, pol pa pred Tv, lepo bodite.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 4994
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 22:29:25   
Jessy
Sem vas malce prebrala, pa sem že pozabila, kaj vse ste napisale. Edino, kar sem si zapomnila je to, da je Zoja na dopustu veliko, veliko jedla! Sem bila prav vesela, ko sem to prebrala! user posted image user posted image user posted image  Aja, pa bravo za Vida, ki je shodil! user posted image user posted image user posted image

Mi pa že drugi dan "žuramo". Danes smo šli še uradno voščiti slavljenki (katera je že včeraj pripravila piknik), ker danes praznuje, pa smo se full zadržali in smo prišli šele pred parimi minutami nazaj, tako da je Neja že drugi dan zapored šla spat po 22. uri. Je imela pa toliko energije danes, da sem se ji prav čudila. Je šibala sem pa tja tolk časa, da je vsa prešvicala, da sem jo slekla do pleničke, lase pa je imela še kar mokre. Po moje bo spala celo noč kot top! user posted image  Smo pa imeli velik problem, ko je bilo treba it domov. Ni in ni se pustila privezat v avtu. Čist trda je ratala in kričala kot norec. Si lahko predstavljate, kako se sliši tako kričanje ob 22h, ko vse odmeva? Tako sva midva obupala in sem jo dala v naročje in se tako odpeljali domov. Sicer smo zelo blizu (samo 2 minutki vožnje po mestu), ampak če pomisliš da bi lahko ravno na tej kratki poti imeli kakšno nesrečo, me kar zmrazi. Vem, da smo falili, ampak res je nisva mogla posesti. Če bi bilo to podnevi, bi bila čisto druga pesem.

No, zdaj pa grem še pod tuš, potem pa pred TV in spat!
Lahko noč!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4995
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 22:37:55   
MajaPRO
Pozdrav dopustnicam - bivšim in bodočim!

Tudi mi gremo v nedeljo mogoče še 1x na morje. Jutri moram poklicat dol in vprašat, če še imajo kaj prostega.

Tia, a Demi že kar sama po plaži stopica? Mi Vida pustimo samega hodit le v stanovanju, saj štrbunkne na kolena (če ne na rit), tako da bi se na plaži fino olupal. Bomo ga še kar za rokico držali, dokler ne bo bolj stabilen.

Vid je imel kak teden nazaj tudi neke finte, ko smo ga posedali v avtosedež - je prostestiral z jokom, zdaj ga je pa minilo (k sreči).

Moja ziza se je naslednji dan izboljšala. Vročine več nisem imela, bolečina je bila manjša, dojila sem tudi normalno. Zgleda, da se je res zamašil mlečni vod in hvalabogu, da se je samo od sebe pozdravilo.

Danes smo bili na Pohorju - je bilo kar znosno, potem smo šli pa pod Pohorje in je bilo fuuul vroče. Mislim, da od jutri naprej ne bo več takšne vročine.

Itak nimam kaj pametnega za napisat, zato grem raje druge poste brat, potem pa spat.

Nočko!





_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4996
   RE: Avgustovke, kje ste
23.7.2006 23:04:58   
Jessy
MajaPRO, zelo lep avatarček si naštimala! user posted image user posted image user posted image

Že nekej časa imam namen vprašati, kako dajete otroka v trip-trap stolček? Naša je zdaj že tako velika, da more nogice pokrčiti in dati v stran, da se potem lahko usedemo in ista štorija je za vstat, da je treba pokrčiti nogice, da se lahko vstane - ničkolikokrat pa se zagozdimo s kakim kolenomuser posted image . Problem bi lahko rešili, če ji spustimo sedalo, ampak meni se zdi, da je zdajšnja višina ravno pravšnja zanjo. Druga rešitev je pa v ograjici. Ne vem, kako bi jo lahko snemavali stran, ko pa je zdaj tako trdno, fiksno namontirana!?!? A je treba kaj razrahljat vijake, al kako? Kaj pa tisti trak, ki je med nogami? Kdaj se ga odstrani?

Sem vam pozabila povedat, da sem prej prvič videla Nejo, da hodi rikverc (seveda, ko se je držala za eno rokico). Sem bila vsa navdušena, potem mi pa moj pove, da jo je on že ene parkrat imel priložnost videt, ko je rikvercala. user posted image
Drugače pa zdaj že zelo dobro obvladamo hojo po stopnicah gor in dol, pa hojo s kavča, postelje ali kake druge višine. Zdaj sem takoj pol mirnejša, ko vem, da mi ne bo z glavo naprej letela, čeprav jo imam vseeno v sumu.

Zdaj grem pa res spat!

Aja...slikce z morja bodo ob priliki, morda hkrati s slikcami praznovanja - v soboto bomo pihali prvo user posted image !!!. Mi more moj še prej nekaj diska sprazniti, ker smo naredili skoraj 300 slik v največji resoluciji, tako da kar nekaj prostora zavzamejo.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4997
   RE: Avgustovke, kje ste
24.7.2006 6:55:01   
zoya24
Dobro jutro,

danes sem pa sigurno prva, sem že veselo v službi, pa še dež me je dobil. Ko sem šla od doma ni padal, v LJ pa, pa sem mal v avtu počakala, pa ni prenehal, pol sem jo pa kar po dežju mahnila v službo (cca 7 minut peš). ma sej paše, če mal dežuje, ravno zdaj imam vsa okna odprta, pa prav fino vleče user posted image user posted image

Sem mislila, da bom lahko že kakšno slikico pogledala, pa vidim, da še niste uspele.

Nič grem delat, lepo se imejte!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4998
   RE: Avgustovke, kje ste
24.7.2006 8:28:40   
Tiamo
Jutro vsem, ki ste v službi veliko sreče, jaz grem k zdravniku po še en teden bolniške. Jessy jaz imam tisti leseni trip trap, ponavadi jih imajo v gostilnah, Se samo varovalo istakne, dam Demi notri in varovalo nazaj. TAko, da ni problema da se zagozdi. Kar se tiče vožnje Jessy, tudi Demi protestira kdaj tok, rata čist trda...boh ve zakaj. Maja, Demi je sama po plaži šibala. Mi smo sedeli in jo gledali, če sem videla, d je v nevarnosti, res taki (če je šla na cesto, ali do enega robnika, kjer ni bilo 2 metra spodaj nič sem ustala in jo prijala). Demi lepo hodi, največkrat se ujame na dlani. Se pa razjezi, če ji hoče kdo pomagati...vse sama. Smo jo parkat prijeli za dlani, da bi hodila, se usede na tla, in potem sama ustane in gre. Edino kar je posledica tega da hodi, so vsi popiljeni nohtki na nogi, ker ji kdaj pa kdaj ne uspe lepega koraka naredit in s nohti povleče po asvatlu. S čevlji na nogah, pa ne hodi, se usede na tla in jih porufka dol. Upam, da ne bom imela težav. Bosa je pa povsod, nič je ne bode, po pesku, kamnih, travi,...še po vročem asvaltu je ni nič peklo. Včeraj je pa res skoz hodila, ko sem jo dala iz vozička. Smo bili na pikniku. Zdaj grem kavo popit in še pol kaj napišem in zrihtam slike

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4999
   RE: Avgustovke, kje ste
24.7.2006 8:41:59   
Seven*
Avgustovke, sem zelo vesela, da ze hodite ali skoraj hodite.. Mi se vedno cakamo, da Ema vstane ob opori. user posted image user posted image Bo ze.. Lep dan vam zelim..user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  198 199 [200] 201 202   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  198 199 [200] 201 202   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?