|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke, kje ste
13.9.2005 22:19:47   
violinski
Dokler je otrok polno dojen, se mu še ne izdela barva oči. Pri šestem mesecu se začne izobliovati barva. Šele pri enem letu pa lahko določiš, kakšne barve oči ima otrok. Razen pri Lani (ata ima modre, jaz pa drekasto rjave) ona ima sivo zelene z rjavimi pikicami. In se še spreminjajo.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 22:47:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 9:20:48   
Jessy
Dobro jutro!

Danes sva pa za spremembo malce prej vstali (ob 9h). Je pa bolj pozno zaspala (ob 23.30). Kdaj vaši otročički gredo zvečer spat??? Meni se zdi, da je res fuuuul pozna, ampak, če jo nesem v posteljo z očmi kot sova, potem imamo pa cel večer veselico in kriči kar naprej.

Ja, Bubabaya, kremo je treba zelo dobro vmasirat, na moč in dolgo časa. Takšna navodila sem dobila od farmacevtke in isto mi je tudi patronažna povedala. Me je prav opozorila v lekarni, da če bom samo namazala ali narahlo vtrla kremo, da ne bo prav nobenega rezultata. Bomo vidli, če drži.

Naša ima lepe modre oči in nič ni videti, da se ji bodo kaj spremenile. Upam, da ostanejo take, kot so zdaj, ker so res lepe. Sva pa polno dojeni.
Sem pa res nekje prebrala, da se barva oči oblikuje do prvega leta. Mi je pa že veliko ljudi reklo, da so se njihovim otrokom v prvih nekaj mesecih oči obarvale v barvo, ki je potem tudi ostala.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 10:49:35   
violinski
Bu, bubabaya, s tem v zvezi pa žal ne vem, nimam čisto nobene izkušnje    Zelo možno je, da ni odvisno od dojenja, ampak res samo od časa. Mogoče tisto 'polno dojenje' ni mišljeno kot izključno dojenje ampak dokler se otrok hrani samo z mlekom, kakršnokoli pač je.... Tako se že bolje sliši.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 12:08:38   
Kety
Dober dan!

Joj, jest mam pa mal paniko z mlekom. Kar naenkrat ga je manj, kot sem navajena. Jessy, a tebi je uspelo priklicati nazaj potrebno količino?? Jest sem zdej začela več pit in črpat še tisto malo kar ostane po tem, ko mali neha jest! Pa začela sem pit čaj za dojenje. Sej zaenkrat še ni panike, samo ne bi ga rada zgubila!

Naš mali ma tud modre očke, jaz imam sivo modre, moj mož pa zeleno rjave. Bomo videli kakše bodo postale od Timona!

se še tipkamo!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 13:27:08   
Jessy
Ja, nam je uspelo priti do mleka že v dveh dneh. Le pitje sem povečala in redno sem si čez dan črpala ven, ponoči pa ne. Sem pa tudi jaz pila čaj za dojenje, ker smo ga dobili v porodnišnici od Hippa, zdaj ga je pa zmanjkalo.
Važno je, da ne obupamo in nedamo prehitro adaptiranega mleka.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 13:32:18   
hugolina
Pozdravljene na brzino!
Tale naš korenjak mi tudi dihat ne pusti. Popolna me hoče imeti samo zase

Kar se mleka tiče, je tudi pri nas ratala kriza. Pijem ko nora (že v nosečnosti sem najmanj 3l), bašem se s polento in proseno kašo (nasvet patronažne), pijem čaj za dojenje, pa je zmeri manj. Mali je non-stop priklopljen name, pa vse skupi brez efekta. Po cca. 1urci začne spet iskat zizo. Tko da bom začela kar dodajat, čeprav mi patronažna vztrajno dopoveduje, da bo mleko prišlo. Ja le kdaj.....

Mi je kolegica posodila pumpico od aventa ampak: ali ne znam, ali je že tolk zrabljena, al pa moje zize niso prave. S to rečjo si ne morem čisto nič pomagat, ker nič ne gre ven

Tolko na brzino. Je že spet alarm.
Se slišmo

aja, hvala za čestitke

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 13:32:31   
Jessy
Aja..črpala sem si tisto, kar je ostalo po podoju v dojki, včasih pa tudi malo iz druge dojke, iz katere ni pila, če je bila full polna. Največkrat je to kar zjutraj.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 14:55:40   
Kety
Ja, jest tud zdej pijem tist čaj k smo ga dobil v porodnišnici. Drugače pa delam tako kot ti Jessy. Izčrpam si preostanek, da čimbolj spraznim dojko, da se čim več spet nazaj naredi. Pa bolj počivam, se mi zdi, da sem bila preveč pod stresom in sem zadnje dni prov popadljiva do svojega moža. Pomoje se mi je to zgodilo tudi zato, ker je moj šel po 1 mesecu dopusta spet v službo, pa me je malo iztirilo to, da sem večino dneva sama z malim. Tud na wc nimam časa it.

Ampak vam povem eno foro. Mali mi cel dan že noče zapret oči, potem sem se pa zdele lotila sesat in je v hipu zaspal, ko je zaslišal ropotat sesalec. Prav smešno. Zgleda rabi hrup, da se varno počuti ali kaj??!!!!!

Do katerega meseca se še ne da scrkljat otroka. Meni se zdi, da je naš že kar pogruntal, da je lepše na rokah in naročju!!

LP Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   Avgustovke, kje ste
14.9.2005 21:22:34   
miševi
Pozdravljene!

Danes sva imela z Juretom posvetovalnico. Naš fant tehta že 5 kg!!! Dobila sva kapljice AD3 in jutri začnemo - z eno pa postopoma tja do pet. Je pediatrinja rekla, da drugi že dajejo D3, ampak da je ona še vedno navezana na AD3 in da naj kar te jemo. Se pa sploh ne sekiram - če bodo krči, šibamo v Avstrijo.
Naš ima tudi lepe temno plave-sive učke. Nika je tudi mela take, sedaj ima pa rjave.
Hugolina - pri črpalki nekaj časa črpaš in nič ne priteče, potem pa začne tečt oz. špricat. Ko nastaviš črpalko, dojko podpri z roko. Bradavico nastavi na sredino. pritiskaj toliko, da te ne boli- na začetku, ko je vse napeto manj, nato pritisneš tudi do konca. Po nekajkratnem pritiskanju bi mleko moralo priteči. Potem vmes vsake toliko prestaviš dojko in roko pod njo, pa vedno še malo priteče. Pumpaš, dokler teče in ponoviš z drugo dojko. Veliko sreče!!

Sedaj pa jure kliče še za zadnjo večerno papico...

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 7:18:47   
hugolina
Oj!

Spet bom brzinska, dokler naš škratek še spi.
Miševi, hvala za napotke. Sem se potem popoldne sprostila in še 1x poskusila pa je šlo. Napumpala sem si 60ml, ampak to je za našega pikca premalo. En obrok sva poskusila na flaško (aptamil) in je popil 100ml s tako brzino, da se je kar kadilo . Torej sklepam, da je naš malček lačen.
Sedaj sem čisto zbegana in sploh ne vem, al naj ga dam en obrok na zize pa naslednjega na flaško al kako Ker če bi ga imela samo na zizah je po 1uri spet lačen, zize niso polne in smo spet v začaranem krogu.
Ja Kety, tudi jaz sem ta teden že sama z malim, k je moj začel delat in se mi zdi, da mi vse uhaja iz rok. Pol ga imam pa več al manj zunaj, ker je samo v vozku tiho in spi.
Pa še ta patronažna ooohh. Hodi na vsake 4 dni in mi ga tehta (po njeni želji, drugače je obvezne obiske že opravila), zato da bi mi dokazala da se redi in naj vztrajam pri dojenju. Redi se pa 20g/dan. Ravno tista meja, da mi ne more reči za flaško. Samo jaz sem obupala Dobesedno nimam časa za počitek, ker čez dan spi zelo malo (samo v vozku).
No, mogla sem mal pojamrat, mi je takoj lažje

Sedaj grem pa še na brzino kavo spit, pol se bo pa že zbudil Zadnje čase gre pri nas vse brzinsko, kar se ostalih opravkov tiče.

Lepo se imejte!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 8:13:02   
hugolina
Aja, še to bi vas vprašala:
ali se lahko mleko ki ga napumpam greje kako drugače, ali mora biti prav grelec za mleko???? Recimo pod toplo vodo
Sej če bi bla ziher, da bomo še imeli mleko, bi ga nabavila, tako se mi pa zaenkrat res ne zdi smiselno.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 9:06:25   
Kety
Dobro jutro!

Mi smo imeli pa danes kar lepo noč! Mali je zaspal ob 21ih in spal do 0:30 pol sem ga pa previla in podojila in je spal do 5ih zjutraj. Super! Sem kar boljše volje danes, ker sem malo bolj naspana. Pa pomoje tudi malček!! Se mi zdi, da sedaj a že ful komunicira z nami in bi se kar pogovarjal. Ko je buden, se mu ful dogaja in potem kar ne more zaspati. Danes se je potem zbudil ob 6:30 in je šele zdele zadremal. Pa še to je le v pol spanju!

Ja, Hugolina smo se kar malo razvadile, da so možki doma, ane?! Tudi naš Timon se je razvadil, tako, da ko pride vmes domov malo pogledat, je tamal čist srečen. Mogoče bo moj do porodniške poskusil delat le po 4 ure na dan in tako koristil še preostali dopust. Z novembrom pa potem nastopi dopust za nego in vzgojo (jaz sem namreč študentka) in bomo spet vsi skupaj! Joj, kolk bo lepo!

Drugače pa si lahko mleko greješ v topli vodi. Daš v lonček vodo, notri flaško z mlekom in daš gret. Samo pazi na temperaturo! Sicer ne vem kolk mora bit!

Jaz pa sem dobila nazaj tisto količino mleka, da se jaz bolje počutim. Mali itak ne poje vsega! Mi ga še nismo tehtali, ampak po občutku se je zredil. Včeraj sem z njim stopila na tehtnico in potem brez njega in ja pokazalo cca. 1 kg gor v slabih 4 tednih! Upam, da je to uredu! Se pa samo dojimo!!!

lp Kety


(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 10:05:52   
miševi
Hugolina ni za kaj. Glede gretja pa: najbolje, da vodo zavreš, potem pa daš flaško v toplo vodo. Ne kuhaj skupaj s flaško. Pogreto mleko mora imeti 37 stopinj - če ga daš na notranjo stran zapestja, mora imeti temperaturo tvoje kože - tko, da ga ne začutiš. Vse ostalo je pretoplo ali premrzlo.
Moram pa reči, da jaz grelec uporabljam tudi za adaptirano mleko. Jaz si namreč vodo zavrem, dam v termos posodo in imam za večkrat - potem pripravljam sveže porcije, ko je potrebno. Če se voda v termos posodi preveč ohladi, pa dam flaško v grelec. Za Niko pa še sedaj notri grejem zvečer flaško z navadnim mlekom. Tko da meni kar prav pride in sem jo kupila pri Niki prav zaradi tega, ker po dveh mesecih nisem imela več mleka.
Ne vem, kaj naj ti svetujem, ali doji naprej ali dodajaj. To se moraš sama odločit. Jaz delam tako, da si mleko pumpam in potem dam v hladilnik in ga mali vedno dobi za cel obrok - če napumpam premalo, pač združim mleko dveh pumpanj.

Joj, sedaj pa že kliče lakota. Včeraj je spal od 11-ih zvečer do treh zjutraj, pojedel, nato pa spal do sedmih in pojedel in spal do sedaj, ko joka za papico - šibam. Pa-pa.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 10:10:04   
miševi
Aja pa še to - pri nas je bilo z Niko isto - skoz priklopljena, nikoli mir. Ko sem začela dodajat, pa čisto druga zgodba. Spanje, blaženost, mir, čas....

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 10:22:02   
Kety
Miševi, zakaj se pa to dogaja?? Jaz imam dovolj mleka in tudi teče zelo dobro pa bi mi mali tudi skoz neki na joški visel. Sej verjamem, da mu je tam luštno, ampak pomoje ni lačen, ker se začne samo crkljat. Potem ga kmalu odstavim, da se ne bi navadil, da je joška za crkljanje. Pa še poliva mi ful, ker se preveč naje.

Zdele mi že od pol sedmih zjutraj neki jambra in čisto nič ne morem narest, ker se skoz neki zbuja in brenči. Ne joka, ampak samo postoka in en kratek jokec pa drema naprej.

Upam, da ni lačen, no?? Kako naj vem kdaj je lakota, kdaj pa samo rabi pozornost! V rokah mi pa takoj zaspi, samo da ga dvignem. Pomoje smo ga že scrkljaji!

Lp Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 11:10:20   
hugolina
Dajte mi povedat, a je možno da je moje mleko premalo hranljivo????
Ob 8h sem spumpala 60ml, je pojedel in sem mu pripravila še aptamil, ki ga je pojedel tam okrog 20ml. Končala sva okrog 9h (no mal prej). Ob 10h je bil pa spet alarm in sem ga mogla pristavit na drugo dojko in je tudi vso spraznil. Pa očitno mu še ni dosti al je pa samo tečen.
Kety jaz sem si začela pumpat samo iz tega razloga, ker mi na zizi non*-stop samo spi. Mal povleče in spet drema. Ko ga odstavim se pa dere. Pri nama traja to kakšno uro ali pa še več, pol je pa že spet kmalu lačen.

Miševi, a ima Jure kaj krčkov zarad aptamila? Ful vse jamrajo čezenj. Sem mu ga pa že včeri dala, pa pomoje če bi ga kaj zvijalo bi ga že ane?
Moram pa reč, da odkar dodajam se je vsaj pokakal tko kot se zagre. Prej je bil zaprt (če sem pila vodo in čaje), če pa sem pila bebe čaj, je imel pa drisko. Pol pa bodi pameten


(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 11:45:17   
miševi
Ne vem, Kety - pri Niki je meni zmanjkalo mleka zaradi stresa - smrt v družini in še mamico je kap zadela. Sedaj mi je pa patronažna rekla, da je Jure tako velik gospod, da rabi več. In res je prav zvečer bil grozno lačen, jaz sem ga mela non stop na sebi in se mleko ni moglo delat. Kar se tiče jokcev med spanjem - mogoče ga malce zvije, pa zastoka in je ok. Glede crkljanja pa - Niko sem imela cele dopoldneve po rokah, pa se potem pri enem letu in kasneje ni nič po meni vlačila. Imava lepo razmerje, se pocrkljava, nikoli pa potem ni želela ne vem koliko v naročju čepet. Tko da jest mislim, da jih kamot pocrkljamo - se počutijo otročki bolj varne in jim je lepo ob nas, ker vonjajo nekaj znanega.
Jaz sem tudi že pomislila, da je moje mleko manj hranljivo - ponavadi po njem res hitreje rata lačen. V aptamilu so dodani vitamini - A, D... Mogoče je, da bi otročka po njem zvijalo, mogoče je pa tudi, da mu ne paše, pa zato joka. Jaz sem Niko z njim gor spravla, zdej Jure pa tud nič preveč ne jamra. moram rečt, da ga zvija čisto v mejah normale. Zaenkrat. Tolko bi jaz vedela o tem. Mi je pa zanimivo, da ti po njem kaka. Ponavadi po adaptiranem mleku otroci dobijo kakce v obliki "klobase" - če se ne bi v pleničkah speštala. Važno je, da ti lepo kaka...

Tolko o tem. Upam, da nisem zoprna s temi nasveti. Jaz v bistvu napišem, kako je bilo pri nas in kako se je obneslo. Ve pa potem same presodite, kaj je za vas in otročka najbolje. Vsak naš sonček je pojavica zase, in kar paše Juretu, ne bo Timoteju ali komu drugemu in obratno.
Imate pa srečo, ko so vaši že koristili očetovski dopust. Moj ga še sedaj ni dobil in ga bo komaj porabil v teh obveznih treh mesecih.

V glavnem, lepo se rihtejte. Mi gremo sedaj na sprehod - jaz, pa Jure, pa Nika in njen dojenček. Se javim zopet kaj zvečer.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 15:57:49   
Jessy
Da se še jaz malce oglasim! Danes je bila blažena noč! Ob 21.30 hranjenje, potem pa šele ob 3.30, nato ob 6.30 in ob 9h sva vstali, se še enkrat nahranili, umili, previli in šli na sprehod. Sem še pohitela domov, da bom do 11.30 doma, ko bo alarm za hranjenje, pa je kar spala vse do 14h. Kar ne morem verjet, da je to možno!
Je pa res, da sem uvedla nov način hranjenja.
Običajno sem jo dala na zizo in ko je nehala sva podrli kupček in poskusili še malo, ampak največkrat ni hotela jesti. Zdaj pa se lepo uleževa in podojiva leže, potem podereva kupčka, nato se malce poigrava (cca 5 min), nato pa povšter na noge in Nejo gor, pa še sede papcava, jaz pa vmes malce stiskam dojko, da se ji ni treba preveč matrat vlečt, ampak več ali manj le požira. Nato spet podereva kupčka, ko neha vlečt in jo še enkrat pristavim in stiskam. Vam povem, da se mi naje do fula. Res pa je, da tako hranjenje traja cele pol ure ali celo več. Ampak je vredno! Ponoči pa ne delam tega. Se pa lepo podojiva sede in ko mi zaspi, pač zaspi in se ne mučiva več z dodajanjem po podiranju kupčka. Noč je pa le noč!

Drgač si pa jaz med pumpanjem mleka iz dojke, dojko tudi stiskam, ker tako več spravim ven. Ko je videti, da ne bo nič več priteklo ven, odstranim črpalko in si dojko fino zmasiram, nato pa spet črpam in se kar nabere!

Toliko zaenkrat. Morda se kateri kaj posreči s tem načinom dojenja.

Nekej me pa zanima! A ve ponoči full vstrajate s podiranjem kupčka? Meni se po pravici povedano ne da predolgo čakat, da bi podrla kupček. Počakam kakšni 2 minutki, potem jo dam pa kar spat, tudi če kupčka ne podre! Kako pa ve?

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 18:50:04   
lucy32
Punce moje ne morem verjet, da sem vas našla. Saj me res ni bilo cel mesec gor, ampak moj sinek me zahteva celo. Zdaj sta šla z atijem na Orle, jaz imam pa plenice za speglati pa sem ostala doma in pač počnem tisto kar se mi da, to je sem na RR. Res na hitro sem vse prebrala.
Naš Matija je tudi zelo priden , ponoči spi od 9 ali 10 pa do 6 oz. 7 zjutraj vmes pa se dvakrat podojiva. No seveda imam premalo mleka in mu dajem dodatek. Kot sem videla niste zadovoljne z Novalacom. Če mene vprašate sem spet nazaj na osnovni formuli, ker je še najboljša, tista proti kolikam in proti zaprtju , so mi tako zaprle Matija, da je štiri dni samo enkrat kakal in še to trde fižolčke.

Danes sva bila že na prvem zdravnipškem pregledu inje vse ok in poredil se je za 1,5 kg, ter zrasel za 4 cm.
Moram dati gor kakšno sliko, da boste videle najinega srčka.

Vas berem kmalu, sem vesela da sem vas našla, samo avgustovke napišite da vas lahko kaj preberem. Že vanprej hvala za vse izkušnje in nasvete.

Lp L

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   Avgustovke, kje ste
15.9.2005 18:57:04   
lucy32
Jessy tudi jaz se ne trudim preveč s kupčkom ponoči saj ga dam na bok spat pa je. Moram končat ker mi teče mleko direkt na tipkovnico moj srček bo zelo vesel .

Čao

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 12:24:56   
Kety
Ojla!

Punce, a je možno, da sem že po 4 tednih dobila menstruacijo?!?!?! Že par dni so me ponoči ful boleli jajčniki, pa sem mislila, da je to še od poroda kej, danes pa grem na wc in mi priteče sveža kri. Kot pri menstri!! Jao, jaz sem pa mislila, da je bom rešena še kako leto. Sem pa danes ful utrujena in bi kar spala!

Jessy, jaz sem si nehala črpat, ker sem imela spet presežek in se mi ga ponoči res ne da ekstra črpat. Pa čaj sem tudi nehala pit. Ko bo pa alarm bom pa spet vajo ponovila!

Glede podiranja kupčkov,...naš jih sploh ne zna podirat, in včasih mu uspe, včasih pa ne, tako, da ga ponoči dam včasih kar ležat na bok brez podiranja, pa potem malo bolj poslušam, če kaj poliva (en 10 minut)!

No, se še tipkamo!

Lp Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 15:16:31   
Tiamo
hojla punce

smo bolje, vsaj jaz. Odločila sem se, da grem čez teden k mami, čez vikend sem pa doma. Našo Demi še vedno dajejo krčki, vendar k sreči samo še zvečer, pa še to jo samo parkat zvije. Čez dan mi ne spi, mi je pa spala zdajle že dve noči od 22 do 6 zjutraj, brez hranjenja.

Vdala sem se v vsodo, da pač če ne morem sama čez dan skrbeti za Demi, to še ne pomeni da sem slaba mama. PA ne da nemorem skrbeti zanjo, za nič drugega ne morem skrbeti, ne morem se stuširat, narediti kosilo,...Pač imam takega otroka, ki zahteva 2 oz. 3 mame, kdaj sva še z mami premalo. Cel dan se je treba z njo ukvarjati, je pač živahna. Zjutraj me še vedno napadajo živci, ampak si govorim, saj bo jutri bolje...samo pozitivno gledam. Pogovarjala sem se z veliko mamicami in vsaka je podobno doživela, če ne na začetku pa kasneje..

Zdaj grem na lov za ležalnikom, nujno moram kupiti ležalnik, ker je ne morem po cel dan imeti po rokah

se tipkamo

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 15:18:06   
Tiamo
Tia74 je napisal/a:

hojla punce

smo bolje, vsaj jaz. Odločila sem se, da grem čez teden k mami, čez vikend sem pa doma. Našo Demi še vedno dajejo krčki, vendar k sreči samo še zvečer, pa še to jo samo parkat zvije. Čez dan mi ne spi, mi je pa spala zdajle že dve noči od 22 do 6 zjutraj, brez hranjenja.

Vdala sem se v vsodo, da pač če ne morem sama čez dan skrbeti za Demi, to še ne pomeni da sem slaba mama. PA ne da nemorem skrbeti zanjo, za nič drugega ne morem skrbeti, ne morem se stuširat, narediti kosilo,...Pač imam takega otroka, ki zahteva 2 oz. 3 mame, kdaj sva še z mami premalo. Cel dan se je treba z njo ukvarjati, je pač živahna. Zjutraj me še vedno napadajo živci, ampak si govorim, saj bo jutri bolje...samo pozitivno gledam. Pogovarjala sem se z veliko mamicami in vsaka je podobno doživela, če ne na začetku pa kasneje..

Zdaj grem na lov za ležalnikom, nujno moram kupiti ležalnik, ker je ne morem po cel dan imeti po rokah

se tipkamo


Še to jaz sem tudi že dobila menstruacijo

Demi je prava specialistka v podiranju kupčkov in vetrov

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 16:05:07   
Kety
Bravo Tia! Če ti mama lahko pomaga ti kar izkoristi. Pri nas je sedaj podobno kot pri tebi. Mali me zahteva skoz in nimam časa it niti na wc. Sem privezana na ti dve sobici, kjer sva cel dan, dokler ne pride mož domov iz službe. Danes mepa še glava boli in mi je prov "blažev žegen", ko mali spi! Zavedati se pa moram, da bo kmalu več časa buden in bo zahteval še več pozornosti in ukvarjanja z njim!

Aja, naš lumpi se pa že smejčka!!!

Lp Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?