|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
26.8.2012 10:26:19   
Kurumba
S čim vse se starši tolažimo in iščemo razloge, zakaj naši user posted image ne spijo user posted image - razvojni preskok, krči, vročina, vreme, polna luna... Jaz sem počasi nehala in se sprijaznila, da je ena noč pač boljša, druga slabša... Sem pa opazila, da je res boljša, če ga čez dan ne uspavam na joški.

Plastika: naš ima rad tako dudo kot čaj po flaški (včeraj ga je to celo uspavalo nazaj v avtu!), pa tudi plastične igračke z užitkom žveči. Je pa res, da je dudo dobil že v porodnišnici, na flaško pa se je navadil pred kakšnim mesecem.

Prevračanje: naš je rad na trebuščku, ampak se še ne obrne sam, samo na oba boka. S hrbta na trebuh in obratno pa še ne, pa saj ima še čas, bo star šele 4 mesece.

Glasovi: naš tudi pove vse možno, zdaj pa se tudi res na glas smeji.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 876
   RE: Aprilčki 2012
27.8.2012 21:52:29   
CAC
Večer punce!

Evo, da se na hitro javim- danes prišli z morja, imeli se zelo lepo, mali  user posted image   je očitno pasal morski zrak, saj je zelooo dosti spala v vozičku in bila sploh pridna. Rada se je vozila v vozičku in opazovala okrog, kaj se dogaja- smo vzeli športni voziček od Peg perega Pliko P3 in je bila kot mala kraljična. Nobenih problemov niti pri vožnji v avtu tja in nazaj, niti tam z privajanjem na spanje v prenosni postelji in drugo okolje- ponoči je spala tako kot doma. Zadnje tri noči je celo spala od 22h do 7h zjutraj brez hranjenja- totalen luksuz. Bomo vidli, kako bo zdaj doma... hehe. Sicer je pa postala prava mala požrešnica odkar ji dajem okrog 14.30 riževo kašico, usta odpira kot mali ptiček. Sem ji pa tam kupila prvi korenček in je prvo žličko malo čudno pogledala, potem pa kar lepo jedla. Zdaj se morava stehtat,saj imam občutek, da se lepo redi, pa vsi pravijo, da je zdaj tudi bolj polnp zgleda user posted image

Zdaj pa šibam spat v svojo posteljo, sem komaj čakala.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 877
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 15:20:14   
_ada_
Pozdravljene,no mi smo se včeraj vrnili z morja.Bilo je krasno,kar še bi ostala,mala bila zelo pridna,ogromno spala,edino ponoči smo bili budni po 1 uro ko je bil čas hranjenja,zbujala se je pa 1-2×krat na noč,a se je dalo preživeti,saj smo na plaži lenarili.Parkrat smo pomočile nogice v vodo,dvakrat smo jo pa namočili celo,ker je bila voda zelo topla,ona pa navdušena.Seveda je bila samo par minutk.
No drugače spuščamo oo,ii in neke čudne zvoke kot je ghhhh ko išče pozornost,oz.hoče da se jo vzame v roke in potem preneha s tem.Na plaži sem morala gledat da mi se ne prevrne na tla,ker se je obračala zato da bi čim več vidla.Zelo rada je na trebušku in se tudi rada igra na trebuščku.
Je pa začela kao se neki pripravljat kot za plazenje,nogice je pod sebe zvijala in se poskusila premaknit,uspelo ji je za par cmuser posted image .Je firbčen otrok in se v vozičku vzdiguje,ker bi rada sedela,ko ji daš rokice se vzdigne sama do polsedečega položaja brez napora.Je pa seveda še prezgodaj da ji vzdignem voziček,jo moram pa v naročju držat v sedečem položajou,ker se noče drugače držatuser posted image .Drugače sem neki brala da ste brale glede razvoja in staršev,no pri meni je kar dosti pričakovanj s strani tašče in tasta,oni bi radi ful vse hitr,ker je moj že pri 7mescih shodu.A jih jaz kar bremzam in preslišim.
No tolk za dans,grem me čaka veliko dela,pa še sami sva s tamalo.



(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 878
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 16:29:42   
CAC
Ojla!

Ja, se pa pri nas pozna, da smo zamenjali okolje- je prvo noč zelo slabo spala, od 24h se je cel čas obračala preko desnega boka na trebušček, potem pa stokala in javkala, tak da sem jo morala obrnit nazaj- 10-15 min je bil mir, potem pa spet... in tako do 6h zjutraj. Je na morju odkrila, da se lahko obrne na trebuh prek desnega boka, nazaj pa še ne zna, prav tako ne na levega, tak da bova zdaj malo telovadile in jo bom obračala tudi preko levega. En cajt ji je na trebuhu ok, potem pa se začne jokat in dret, ker se ne zna obrnit nazaj, redko ji sicer le uspe. To noč je bilo malo bolje, se je pa ob 3.15 zbudila in se spet začela obračat, pa sem ji dala flaško in je po hranjenju zaspala do 6.35.
Je pa zato popoldne bolj tečna, saj se doma nič ne dogaja- na morju pa je v vozičku dosti opazovala, če ne drugo, drevesne krošnje kako so se migale od vetra. user posted image  

Tudi naša se noče več nosit drugače kot skoraj sede- pa vedno opozarjam, kakar jo kdo tako drži, da je treba bolj položno, da še ne sme sedet. Glavo pa redno dviga in sili naprej, tak da se kar sama rine v sedeći položaj. Zdaj jo moram v stolčku vezat, pa tudi v športnem vozićku, saj se zelo rita in se mi je včeraj skoraj z vozička dol odpelala. Noge je imela že preko vozeka, če bi še rit prek šla, bi točno skoz padla. user posted image  MI je vse slabo postalo, ko sem jo tako zagledala. Pa tudi na previjalni je več ne morem pustiti, ne da bi oko odmaknila, ker se tudi obrača in se bo kjer skotalila dol. Tak da je kar živahna tale naša user posted image  Spušča pa tudi čudne zvoke in brblja, hehe.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 879
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 18:08:48   
_vanilija_
CAC, a si ti rekla da ste šli v Novigrad na morje?

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 880
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 18:51:45   
CAC
Ja, smo bili od 17. do 27. tam. A vi tudi al kaj?

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 881
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 21:14:14   
_vanilija_
Mi gremo od 8.9 do 18.9. Smo rentali hiško v kampu Sirena. A veš mogoče kajšna je tam plaža? Mislim, če je ok za dojenčka, ali da se gremo nekam drugam kopat...

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 882
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 21:15:12   
_vanilija_
2x isti post mi je objavil :)

Btw CAC, na Facebooku smo naredili skupino Aprilčki 2012, da veš zakaj se na forumu dosti ne dogaja.

< Sporočilo je popravil _vanilija_ -- 29.8.2012 21:19:54 >


_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 883
   RE: Aprilčki 2012
29.8.2012 21:38:33   
CAC
Ja, hvala, sem že zadnjič prebrala da ste na FB. Bom prišla.
Če je ta kamp poleg hotela Laguna, potem, kolikor mi je znano, je lepa plaža. Imaš pa pod tem hotelom zelo lepo plažo- majhni kamenčki in plitvo- prav za otroke.

Lahko noč

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 884
   RE: Aprilčki 2012
2.9.2012 19:23:14   
Arwen_84
Pozdravčke,

sem mislila, da bom 1 dan porabla da bom RR prebrala, ko bom iz morja prišla...pa nič od nič...je FB prevzel sceno očitnouser posted image

V glavnem blo je super, zadnja dva dni slabo vreme...smo bli noter, drugače pa OK. Mala pridna, spala isto kot doma (2x bujenje ponoči), čez dan malo več...smo bli zunaj na plaži v senci od 9-12h pol od 12-15h noter, kjer je spala in pol spet od 15-19h, potem večerni sprehod in spat. Ker nismo imeli banjice sva jo kar pod tušem...sem mislila da bo jok in stok ampak nič...smejala se je in opazovala vodo z rokicami...tko, da super...je pa res škoda, da ne more čofat kot v banjici. Je pa zato v morju. Dali smo celo 1x noter in tudi v obroč...za par minutk, ma tudi ni nič jokala ali dala znakov, da ji kaj nebi ugajalo...voda ni bla glih topla. Ma smo se pol pogreli na sončku in je blo to to. Še ena nova ugotovitev pri vozičkanju - naša je itak v športnem delu že 3 mesce...ampak je bla vedno obrnjena tako, da je nas gledala (in tisto torbo)...ampak smo jo, ko se je enkrat na sprehodu nekaj bunila, obrnili stran...tako, da je naprej gledala...in čudežno utihnila in opazovala okolico ...za nekaj minut sem ji tudi dvignila naslonjalo na vmesno stopnjo (je manj sključena kot v lupinci) in je bla sploh zadovoljna....zaspala je po 10min, sem spustila naklon in je spala naprej. Tko, da od zdaj vozičkamo tako, da gleda stran od nas, ker prvič veliko več vidi in tudi mir da, ker pač je tudi mi skozi ne ogovarjamo, itd...pa bi k nam na roke rada prišla...
Vsako leto sva si na morju privoščila večerjo...in letos sva rekla si bova tudi, čeprav z malo. Glede na to, da sem tako skeptična bla a vedno videvala dojenčke kako jim spijo v vozičkih ob 21h zunaj.... Me je blo cel dan ''''strah'''' kako bo s spanjem, uspavanjem itd...v glavnem ob 20h sme jo v avtu podojila, valda ni zaspala...je divjala v vozičku (smo se sprehajali, polno ljudi, lučk, muzike)....pol sva se usedla v restavracijo, zunaj živa glasba, blabla...no, pol ob 21h je ratala tečna, sve šle stran od mize...malo vozla po ulici, zaspala kot top, prinesla nazaj na teraso, spala...prestavila v avto...spala...prestavila v pojstlico doma ...spala...in to do 2.30 (vedno se zbudi ob 1.30) in drugič ob 6h! tko, da ni blo slabše, ampak boljše....se vidi kako jih to res vse zmatra, svež luft cel dan, namakanje nogic, šunder,....res ogromno za te majhne bućkeuser posted image
Da ne govorim o tem kako je bla glavna atrakcija na laži...''''koliko ima? 6 mjeseca?'''' in ''''ali dobro jede, buba''''. Sem se pog. z mamico, ki je tudi držala otročka ...je bil star 5 mesecev pa glih za 1/2 drobnejši od naše bučke...res zgleda velika (predvsem pa debelauser posted image ...)
Telovadi sama tako, da si drži obe nogi v luftu in si eno že pridno trudi dat v usta, sicer malo slabo drži ampak še kakšen dan, dva pa bo noter. Obrača se še bolj štrorasto...ker gre na bok in ima noge pravokotno od sebe in s epol začne dvigat z glavo gor in hoče obrnit ma s tako lego nog že ne bo šlo...ji pol samo nogo poravnam dol in se zarotira...pol se pa na trebušku vrti okoli osi in počasi že hoče it naprej tako da dviga rit in skrčuje kolena...
glede nošenja: naša tudi ni šans da je v ležečem položaju, sicer pa niti več ne more bit ker ima prek 76cm in je sploh ne moremo več tako držat...jo držim tako napol, da je name naslonjena, čeprav glavo drži stran od telesa, ali kot letalo (pod rokice in med nogami)-tako še glavo trenira, ali pa na rami.
GH: na morju ji nisem nič dajala, ker se mi ni dalo še s tem zafrkavat....ji bom zdje začela to kašico da vidim, če bo kej interesa...zanima me te ki že zelenjavo dajate ...a recimo korenček more vedno biti svež ali je lahko tudi zmrznjen (tsti baby recimo) - nevem eni pravijo, da je ta zmrznjena zelenjava vseeno boljša od teh pesticidnih na trgu (žal nimam nikjer dobit res tako domače, da bi vedla da ni 100% nič dodano)...sicer korenček ni vprašljiv no, ma me na splošno zanima....ker ji tistih pripravljenih lončkov ne mislim dajat zaenkrat. Smo pa napredovali malo pri pitju- no, nardi pa par požirkov čaja s tistim lončkom za učenje pitja (ustnik, ne cucelj)...user posted image
Aja, 4 dni nisem pila grškega sena in naša ni en dan sploh kakala, en dan pa samo zvečer...pol sem spila spet eno šalco in je spet začela normalno (najmanj 4x pokakana plenička vsak dan, včasih še več ..že od rojstva)....nevem, očitno ima tudi na njo tak vpliv...samo nevem če je to glih okuser posted image

nič grem, nevem kako lahko spakiraš tako hitro....pospravljaš pol pa par dni...grrr

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 2.9.2012 19:27:18 >


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 885
   RE: Aprilčki 2012
3.9.2012 10:43:38   
tatjanka
No midve sva na uvajanju goste hrane že dobrih 14 dni. Zelenjavo kupim kar v trgovini saj jo potem tako ali tako prekuham. Da se lažje spasira pa potem dolijem malo goveje ali pa telečje juhice, ne preveč močne. Ji pa sama skuham tudi riž in ga potem prav tako čisto spasiram kar s paličnim. Tudi sama nisem ravno pristaš narejenih kašic, ker imam dovolj časa, da se sama malo potrudim. Kar pa ostane pač imam za malico.


(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 886
   RE: Aprilčki 2012
13.9.2012 12:58:18   
manja91
hej hej...pod katero ime pa ste na facebooko:)?

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 887
   RE: Aprilčki 2012
13.9.2012 20:20:40   
Hinata
Skupina je Aprilčki 2012. Smo pa res kar hitro zapustile ta forum. Se na fb toliko tem odpre vsak dan, da je že tam težko vse prebrat pa hitro kaj dopisat, da je kar težko še tukaj nek povzetek napisat :) Čeprav mi je bilo kar všeč tu čvekat....je vsaka lahko svojo zgodbico povedala. Zdaj pa nekako na fb bolj problematsko odpiramo teme in si v komentarjih svetujemo :) ...

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 888
   RE: Aprilčki 2012
13.9.2012 21:22:59   
Arwen_84
Se strinjam s Hinato, tam je bolj ''tematsko''vse, pač ko kakšno nekaj točnega zanima, druge pa komentirajo...tu smo lahko bolj napisala preživet dan, kakšen dogodek, nove dolgodiščine z malčki...čisto take stvari na dnevni ravni...itd...nevem, meni je bil ta RR bolj všeč v smislu tega ...ampak čvekat sama pa nemorem..a neuser posted image Tam je itak še tolko novih, da sploh več nevem kera je kera...pač mamica z apriločkom:) (pa še to vprašanje, če so vse, ki so ble sprejete v skupino).

No, upam da ste po tej vročini lepo zakorakale v jesen...prej smo se bunile, da je vozičkat težko zaradi vročine...zdej bodo pa tko kratki dnevi, da bo že tema, ko bodo (večina) očkotov prišla iz službe, mraz, veter,....brrr...no, kakorkoli pač bolj oblečeš, kapca pa gremo....glih danes sem se sprehajala s tamalo v kengurujčku po dežju...njej čez palerinco, mami dežnik pa gremo...res ne mislim bit zdej cele dneve doma, pa tudi če me drugi zato čudno gledajouser posted image . Aja, vozičkat pa res ne mislim...nevem kaj ima otrok od sprehoda, če je z vozičkom pokrit z uno plastiko?! Nevem, če ti glih na sredi sprehoda ujame dež ajde....ma s tistim it ven, pa res ne vidim smisla (no, važno da dobiš nekaj ''zraven'' ob nakupu vozička...a neuser posted image )


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 889
   RE: Aprilčki 2012
14.9.2012 11:09:55   
tulpek
Arwen, naš je včeraj fulll užival v tisti plasitki, ne vem če mi že kdaj 1,5 ure v kosu spal čez dan user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj si drugi mislijo pa že dolgo ni moj problem user posted image user posted image user posted image smo na podeželju, tak da so vsega vajeni in to, da grem z dvema mulčkoma po lužah ni njihov problem. Sam sem pa verjetno čist zmešana, ker imam plastične vijola škornje in skačem zraven... Smo pa tako tukaj, kjer smo, kot pri mojih starših, edini v lužah... ne vem, zakaj drugi tega ne pustijo svojim otrokom... aja, naj povem, da je ven prišel suh, čeprav mu je bila luža do sredine škorenjcev.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 14.9.2012 11:14:26 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 890
   RE: Aprilčki 2012
14.9.2012 11:16:51   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Se strinjam s Hinato, tam je bolj ''tematsko''vse, pač ko kakšno nekaj točnega zanima, druge pa komentirajo...tu smo lahko bolj napisala preživet dan, kakšen dogodek, nove dolgodiščine z malčki...čisto take stvari na dnevni ravni...itd...nevem, meni je bil ta RR bolj všeč v smislu tega ...ampak čvekat sama pa nemorem..a neuser posted image Tam je itak še tolko novih, da sploh več nevem kera je kera...pač mamica z apriločkom:) (pa še to vprašanje, če so vse, ki so ble sprejete v skupino).





Zato sem se pa odločila, da ne bom več dajala slik gor, ker tako odprto kot je, je isto, kot če jih dam sem... Bom pa dala na svoj profil.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 891
   RE: Aprilčki 2012
14.9.2012 13:24:40   
Hinata
Ja, jaz tudi malo pogrešam takole čvekanje...na fb si res nekako samo pomagamo pri težavah...zdaj odpirati temo, kaj smo počele čez dan, mi pa kar nekako ni za tam... :)

No, včeraj je bil tak deževen dan in sem mislila, da spet skoraj nič ne bom mogla ven s tamalo....neke palerine za voziče itak nimam....pa še jaz bi morala eno imet, da bi lahko sploh vozila okrog :)....pa sem stestirala en trak za nošenje, ki so mi ga posodili. Na začetku si ga sploh nisem znala zavezati nase, kaj šele stlačiti majhnega črvička noter, pa sem kar hitro obupala...potem je bilo pa itak že vroče in bi se samo kuhali skupaj :)...Včeraj pa je bila idealna priložnost....in sem jo kar uspešno privezala nase...tako da je bila s trebuhom obrnjena proti meni....kapico na glavo....sva se oblekle v bundo in z marelo naokrog :) Prav luštno se je bilo stiskati skupaj :) Za prvič se je kar v redu držala, kmalu je sicer začela sitnarit in sem se hitro obrnila nazaj...je bila že lačna in zaspana....ampak na zraku sva pa le bile :) Zvečer, ko je dež poneha, pa sva šle še malo z vozičkom...in bil je luškan deževen dan :) Tako da zdaj bova šle v dežju na sprehod v traku, po lepem pa z vozičkom :)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 892
   RE: Aprilčki 2012
14.9.2012 21:40:18   
Arwen_84
tulpek: se strinjam s tabo, čofotanje po lužah je eno samo veselje...še zame zdej, kaj šele za otročkauser posted image

Hinata:super, jaz se tudi nebom kaj dosti ''omejevala'' z vremenom zdej. No, glih v neurju nebom šla ven...ampak zdje bo tko mraz,user posted image pa še vedno rabi enako svež zrak...pač malo topleje oblečt, kapca na glavo pa je...A ji je pasalo tam proti tebi bit obrnjena...mah, jaz mam doma tisti ring-sling pa je do sedaj še neuporabljen...kupla sme ga, ko ni več kotla bit v lupinci not, zdej bi mogla bit naprej obrnjena z nogami po turško (se mi zdi cela stisnjena not) tudi noče...za sedet pa še ni...tko, da pomoje bo romal kar na bolho nazaj al pa bom ga komu podarila...user posted image

No, tko še jaz malo potožim tu..ne, sej ne...v glavenem sem že 1 teden prišla v glavo kokoške, ker je moj šel na službeno pot...tko, da imam njegove starše v pomoč tu...No, pa saj je res, če ne drugo imam popoldne kakšno uro zase, vedno kuhano kosilo, oprano perilo....malo ''razvajanja'' tudi meni paše, ni kaj. Še sploh pa kdaj malo pridržat, ker včasih je glih takrat najbolj tečna, ko morem na wcuser posted image . Paše mi, pogrešam pa dom, nas tri same...pa kakorkoli je že kdaj naporno.
spanje: tu imamo spet cel ritem porušen...spi prvo rundo max do 23-00h, pol jo do 3h ene 5x prestavim v pojstlico, ker mislim da trdno spi...pa se po 15min zbudi...in okoli 3h pol zaspi do 5h, pol nekaj rogovili in ob 6.30 ouf. Mah, nevem kaj je in zakaj v pojstlici tako nemirno spi...enkrat sem jo dala na hrbet pa je blo še huje, tko da...boh, ali tale GH, novo okolje, skozi šunder čez dan...pač sto stvari jo lahko ''nervira''.
GH:do zdej smo probale korenček, krompir, bučko...in je vse zmazala (2 dni ji dam eno zelenjavo, tretji dan pa mix s prejšnjo) user posted image Pol, ko pač neha odpirat usta ji neham dajat...in pol ko rata tečka jo komaj dojim (no, to je 30min po tem mini ''obroku'')
gibanje: se kotali iz trebuha na hrbet takoj, ko jo daš na hrbet in seveda ne zna nazaj (a vaš je že kater pogruntal?) pol pa na trebuhu je fajn dokler je pol pa jo moreš prevrnit...rita tudi ful, ampak se pomika naprej...sploh če jo dražiš z igračko...pa tudi na stran se silno trudi jo vzet, tko da se obrne v krogu, če si vstrajen (ona pa na koncu čisto živčna že). Noga ji gre že lepo v usta, ko je na previjalni brez plenic...si jo z obema rokicami tko prime...hehe, drugače pa čim leži na hrbtu ima 90% časa obe nogi v luftu in jih z rokami drži (eno roko pa v ustih ponavadi). Mi je pa tko fajn, ko bi rada res vse raziskala...čim si z obrazom bližje...letijo očala dol, cuka že fajn za lase takoj, ko ima možnost, prste daje v moja usta, itd...sem jo nahecala...si dam dudo jaz v usta in jo ona prime in si jo da v svoja-sicer samo grize cucelj ampak dobro...igra je...user posted image . Zdej ima spet obdobje ''vožnje'' dela brrr.., dela balončke ...in se veselo pljuva po obrazu. Tko, da rutka spodaj obvezno, drugače ima tko mokro majčko, ona pa ledena prsa...Drugače pa ja, res postaja zanimivo iz dneva v dan...zdej samo še gledam kdaj bo kaj spet novega ušpičilauser posted image

ah, spet sem se razpisala (''for good old days'') pred spanjem.

v glavnem, nočka vsem

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 893
   RE: Aprilčki 2012
15.9.2012 12:42:51   
Hinata
Ruta/sling: Ko sva bile še notri, se je na vsake toliko časa malo pritoževala pa hotela seveda nazaj gledat (naprej), ampak je dala lahko samo glavo na stran in tako opazovala....zunaj ji je bilo prav zanimivo, čeprav je bila utruejna, ni zakinkala...zato pa je začela kmalu tečnarit tudi zunaj....dokler sem se premikala, ji je bilo fajn. Skoraj tako kot v vozičku :) če gleda ven in se premika, je srečna, sicer pa je čisto mirna samo, ko spi :)

GH/dojenje: Ah, jaz se še vedno nisem spravila k uvajanju....čeprav se mi zdi, da se od včeraj zvečer kar pogosto oz. ne tako pogosteje ampak več doji....zvečer sem ji mogla 5x ponudit (.), da je končno lahko zaspala....je vsakič, ko je nehalo teči in se je umirila in sem jo preložila v posteljico začela jokati....no, ko je ta petič mleko priteklo, je bilo pa zgelda zadosti. Glede na to, da se mi zdi, da je svoj poskok v rasti že imela, sicer lahko da gre za novega in pač dela malo več mleka...lahko bi bil pa tudi znak za gh....čeprav mislim, da ji še nič ne manjka, saj je na začetku gh res samo za vzorec. Bom pomoje še vedno vsaj do 6. meseca vztrajala...

gibanje: Se obrača na trebuh, nazaj pa še ne...raje vse štiri v zrak moli, kot da bi se prekucnila na hrbet. Se tudi pomika malo levo/desno na trebuhu in tudi dviguje medenico ter se kot gosenica hoče pomikat naprej. Odkar je odkrila nogice, jih tudi naša veliko v zrak moli in si jih drži....v usta jih niti ne tlači toliko, ampak za prijemat so pa fajn :) Slinjenje je pa itak že dolgo stalnica....je kot polžek...pa še usta ima veliko odprta, da lepo ven teže :) Če jo držim bolj pokonci, je slinček obvezna oprema...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 894
   RE: Aprilčki 2012
17.9.2012 17:20:52   
Arabella1
pozdravljene pupe, moj lumpek bi bil pa zadnje dni stalno priklopljen, ne vem ali bodo kakšni zobki ali je preskok v rasti, ne vem.... hb ponoči spi, ma čez dan pa, ne pretiravam čisto nič, če rečem,da se hrani cca 15x od 6.30 do 19.30...... bomo videli...
kar se pa fb tiče jaz predlagam, da se vse tiste, ki so v skupini in se niso prijavile tam pod razkrijmo se, da se jih zbriše...ker se mi zdi, da je res ratalo nekam veliko članic v skupini, če pogledamo tu na rr nas ni bilo toliko. ne vem, kaj mislite?

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 895
   RE: Aprilčki 2012
17.9.2012 20:01:30   
Hinata
Arabella, kaj to zate pomeni stalno priklopljen? :) Meni se tudi vse bolj dozdeva, da je naša stalno priklopnjena ali pa ji jaz stalno ponujam, če je slučajno lačna oz. žejna user posted image Jo hranim preden spi in ko se zbudi, pa še vmes kdaj....sem nekako preračunala in se nekje na 1,5 do 2 uri doji. Načeloma je vse normalno, če se greš dojenje na otrokovo pobudo. Hm, zobki....ja res je tudi da bomo kmalu v starostnem obdobju, ko jih večina dobi zobe....ampak se vsak malo drugače obnaša pri tem... Gh še ne uvajaš, kajne?

Za fb pa se tudi meni zdi, da jih je nekaj, ki se še niso vpisale in verjento tudi niso pisale na forumu, ki bi se jih lahko zbrisalo. Že tiste, ki so se vpisale in niso bile aktivne na forumu, se na fb olj malo oglašajo....

< Sporočilo je popravil Hinata -- 17.9.2012 20:02:50 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 896
   RE: Aprilčki 2012
18.9.2012 10:38:30   
Arabella1
hinata danes si prav pišem urnik hranjenja, bom dopolnila potem še..
6:20, 7:40, 8:20, 8:45, 9:20

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 897
   RE: Aprilčki 2012
18.9.2012 18:41:51   
Arwen_84
Wei,

jaz sem zato, da se jih zbriše...namreč kdo zagotavlja, da ni umes kar nekdo pod lažnim imenom, par slik na fb...in na koncu še kakšen manijak?:) Jaz sem res ful skeptična glede FB nasploh (sploh pa ker je dejansko gor toliko osebnih informacij, ki so dostopne vsem...in koneckoncev tudi življenje naših malčkov bo na netu še rpeden bodo vedli zaseuser posted image ) in mi je bil tale forum res ljubši...že zaradi anonimnosti (itak sem najprej mislila, da bo FB namenjen bolj čvekam tu na RRju, da se bolj osebno spoznamo in kdaj kaj zmenimo...) ampak dobro, pač stvar je kakršna je...tiste, ki niso bile niti toliko, da bi se predstavile in dopisale pa kar naj grejo...jst vidim raje manj, kot več sm nesramna, ne?user posted image

uh, dojenje...moja se pa zmeraj manj...doji se ob 6h, 9.30, 1h, 4h, 18.30 in spanje ob 20h. Ponoči pa ob 1.30h. Mi uvajamo že ca 10 dni...do zdej za kosilo 4 različne zelenjave, ki ji skozi kombiniram med sabo + dojenje in popoldne ji dam že žitno kašico + kakšen košček hruške not ali 1x banano+dojenje...ma poje mi okoli 50ml pomoje in jo tudi vedno pristavim pol...in pač poje kar poje, pol pa je ne ''silim'' več. Tudi vmes ji ne dajem nič za pit. Buu, ji že tako paše očitno. Ampak je tako že od prej in ne kao manj od kar imamo gh...sem mislila, da si bo začela tudi kaj povečevat, a nič...razen prejšnjega tedna, ki je bla ponoči na 1h priklopljena, ma to ker se je zbujala in drugače ne zna spat...ne zaradi lakote. Še vedno dojim za obrok samo iz eneuser posted image Je pa baje malo shujšala...no, pomoje je samo zrasla pa se ne vidi več tko očitno vseh šlaufkovuser posted image smo že 14 dni zaostanka s pediatrom, ker mojga ni...no, naslednji teden zvem še uradne mere in drugo cepljenje.

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 898
   RE: Aprilčki 2012
18.9.2012 19:46:48   
Arabella1
10:45 12.00 13.20 14.25 15.30 16.00 17.20 18.20 in 19.00 torej 14x..... a še katera tako pogosto doji???user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 899
   RE: Aprilčki 2012
18.9.2012 20:33:04   
Arwen_84
ammm...kje ti je pa vmes ratalo jest in lulat?:) to bo mleka....:D ma su ga pristavila ti, ker je jokal pač...ali se ga drugače ni dalo umirit?Ma kot sem zgoraj napisala se moja doji na 3h tako kot vedno...torej smo v 24h jedle 7x. Jah, očitno naši malčki zmeraj več zahtevajo...jaz upam, da bove tko nadaljevale z sočasnim uvajanjem gh in nebo več potrebno teh maratonov, ker vem kako mi je bl na začetku...

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 18.9.2012 20:38:01 >


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?