|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 36 [37] 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
18.9.2012 20:41:39   
JozicaH
No, pa sem spet pokukala sem... Pokomentirala bi samo FB in članice. jaz bi raje izbrisala neaktivne članice, kot tiste, ki se niso vpisale. Samo ne vem, če je to mogoče kje videti. če kera samo bere in ne komentira in pripomore k debati, je brez veze. Tudi jaz jih imam raje manj aktivnih v skupini kot ful enih, ki samo berejo. Nekje se ziher da preverit aktivnost članov v skupini, samo nisem tako vešča.

Ah, saj bi kaj podebatirala, pa je treba kaj zlikat, se je nabral že precejšen kup in če bom jutri hotla pobrat dva stojala opranega, je treba najprej tole goro zlikat.

...pa tud jz sem začela opažat, da naša manjkrat jé, se mi zdi, da tudi manj poje, ampak... ker mine več časa med dojenji, lahko da je tud ziza bolj polna :) Po popoldanskem spancu sploh noče jest, ko se zbudi, torej od 1h/2h pa tja do 6h ne jé, ker greva pol na sprehod, ko se sprehajava je pa itak vse ok, tud če je lačna. Itak pa naj bi zmanjševali število obrokov počasi...čeprav očitno nekateri dojenčki še tega niso prebrali ;)

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 901
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 8:52:25   
Arabella1

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

ammm...kje ti je pa vmes ratalo jest in lulat?:) to bo mleka....:D ma su ga pristavila ti, ker je jokal pač...ali se ga drugače ni dalo umirit?Ma kot sem zgoraj napisala se moja doji na 3h tako kot vedno...torej smo v 24h jedle 7x. Jah, očitno naši malčki zmeraj več zahtevajo...jaz upam, da bove tko nadaljevale z sočasnim uvajanjem gh in nebo več potrebno teh maratonov, ker vem kako mi je bl na začetku...


pozdravljene pupe, danes zgleda, da bo kar se tiče dojenja boljše, da ne bo stalno priklopljen, kot je bil prejšnja dva dni.... lulanje, hranjenje in ostala opravila sem nekako stlačila vmes v čas, ko začuda ni bil priklopljen, nič ga nisem jaz sama na lastno iniciativo pristavila, začel si je tlačit roke v usta, ne prst, roke..... in če ga nisem pristavila je začel sesat majco, tako, da mislim, da mi je hotel povedat, da je lačen user posted image prej sva se lepo dojila na cca 1,5 - 2 uri, pač razumem, da rabi pogostejše dojenje, da nadoknadi še za ponoči, ko je hlodek user posted image

torej zbrišemo tiste, ki se niso predstavile in niso aktivne? meni gre tudi na jetra, da se niti predstavi ne, pa da samo firbca brez kaj napisat... mislim, da ima vsaka vsaj kakšno minutko vsake toliko, da napiše dve besedi user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 902
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 9:26:34   
tatjanka
No lepo vas je spet brati user posted image .
Midve se že nekako 14 dni nosive v kengurujčku in ji je prav všeč. Tudi zaspi v njem brez problema medtem ko sama nabiram gobe.
Če pa dežuje jo pa kar s svojo vetrovko ogrnem, pa tudi grejem jo, tako, da je ni potrebno preveč obleči.
Dojenje: samo 4x na dan, prvič med 6 in 7 uro, potem med 9-10, sledi kosilo ( zelenjavno mesne kašice), potem med17-18 uro malo sadja in mleko, pa okoli 20 ure in sledi spanje. Imam srečo, da prespi potem celo noč. Se pa še kdaj zgodi, da se zbudi tudi ob 4 zjutraj. Po cepljenju ali pa zdaj, ko ji že zobki nagajajo.

Obrača se še ne, uživa pa v opazovanju sebe in okolice, je pravi firbecuser posted image . No, zdaj gremo pa jest, potem pa na kavico k tašči ( v spodnje nadstropje).

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 903
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 9:59:56   
Hinata
Ah, jaz sem tud za to, da se neaktivne in nepredstavljene zbriše...načeloma smo vse, ki smo tukaj redno pisale admini v skupini in lahko katerakoli briše, nekaj z RR jih tudi občasno piše, nekatere nove pa so tudi kar pridne s komentiranjem...tiste, ki pa niso, pa je res brez veze, da "firbcajo", če sploh kaj gledajo v skupino....saj lahko še tu berejo user posted image

Arabella, jah urnik si imela kar na gosto, si je po vsej verjetnosti malo povečal tvorbo mleka, sploh ker se je kmalu umirilo....naj bi to trajalo par dni....lahko, da se tudi kaj novega uči pri gibanju in zato malo več rabi.....Lahko rečem, da se naša podobno doji, včasih večji, včasih manjši razmaki....včasih pa kar nekaj po obrokih, najprej eno stran...kmalu spet drugo in nato še enkrat, preden spet zaspi...tako da če bi vsako pristavljanje štela za obrok, bi jih tudi lahko veliko naštela. Pa tudi gledam znake, kot je mlaskanje z usti, se sanje vsega naokoli....pa ji ponudim, saj če noče se ne bo k meni obrnila, pa še umirit se mora, preden sploh želi zagrabit.

Jaz imam bolj probleme, ker skoraj nimam prostega časa....potem ga pa še dosti za računalnikom zapravim user posted image Zjutraj ob šestih zahteva novo pleničko...potem če rata zaspi še skoraj do osme in je kao budna....jo dam na igralno podlogo, pa zelo kmalu začne tečnarit in roke s podlage dvigovat, a na hrbtu pa noče prav dolgo ležat....komaj si pripravim zajtrk in ga na hitro pojem, je že vsa nervozna utrujena in ponovno lačna, saj je jedla recimo okrog 6h in je kmalu po osmi spet lačna in zaspana....potem pa jo moram pripavit do dojenja, se po možnosto še čimprej spakirat za ven v voziček, da tam malo zaspi. Danes mi jo je uspelo sicer uspavat doma, ampak je tudi to trajalo dolgo. Kmalu se bo spet zbudila, verejtno jedla, se malo igrala in poglej poglej, spet bo zaspana....samo upam, da mi jpo uspe hitro uspavat....ali pa če se bova šle malo sprehajat, ko se vreme še drži. Mi je prav naporno, da bi kam šla, ko je tako hitro utrujena ali pa lačna, pa je treba leže jest....če jo po žlički nekaj pitam, je to bolj za silo, ker si ne znam dovolj zbrizgat, kot bi ona povlekla...user posted image

Mah, grem malo pospravit, preden bom spet okupirana....

(odgovor članu tatjanka)
Neposredna povezava do sporočila: 904
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 13:47:40   
_ada_
No pa de še kle kej napišemuser posted image ,ko imam čas dokler se kuha kosilo in otrok spiuser posted image .
Se strinjam da se izbriše neaktivne članice,samo kako to izvesti,ko jih je ogromno,pač kako vedet katere so aktivne in katere ne?
Arabella...to si mela pa kar natrpano.
No vsak dan so večji in rabjo več pozornosti in me imamo manj časa.Naša hitro rata tečna in zaspana,tako da prib.po dveh urah budnosti mora it spat.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 905
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 16:13:51   
JozicaH
Evo, jaz sem zbrisala 7 članic, ki niso bile aktivne (sem skopirala seznam v word-ov fajl, pa šla po objavah, iskala v seznamu imena komentirajočih (funkcija Find je zakon) in jih kljukala. , pol sem pa pregledala še z iskalnikom na samo FB strani. ...madona, mam cajta danes... :) ) Če katera še ni imela časa kaj komentirat... pač vse pa so bile vpisane kak teden ali več nazaj, tako da ... če so se imele čas na seznam vpisat, bi lahko tudi kaj pokomentirale, saj vsebina kar kliče po komentarjih :)

Torej, obvestilo vsem, ki vas karnaenkrat ni več med FB Aprilčki 2012, lahko ste še, a morate biti bolj pridne :) ker se ne morete zdaj na FB dodati, se lahko javite tu. Al kako drugače... ne vem.

No, vreme je ubitačno, naša je že cel dan nekaj zaspana, sama ne ve, kaj bi s sabo, njene nasmeške, glasen smeh in karkoli povezanega s smehom je odneslo sonce. Očitno je po mamici, ki funkcionira na sonce. Brez sonca sem katastrofa.... zato se mi tud nič ne da danes. Pol ko se zbudi, greva malo na zrak, pa čeprav pod polivinilom. Če ne, bom še večja katastrofa!

...pa danes ji moja ziza ne diši. Mogoče zato, ker sem jedla joto s kislim zeljem?

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 906
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 16:15:41   
JozicaH
...pa dve bom dodala nazaj, ker so komentirale in jih opozorila, naj se vpišejo na seznam. Če ne, grejo spet v postopek izbrisa :)

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 907
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 16:26:35   
JozicaH
...ne morem jih dodat, ker niso moje prijateljice... Kaj zdaj?

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 908
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 16:36:58   
JozicaH
...jih ne znam dodat, ker pač niso moje prijateljice... kaj naj zdaj? So komentirale nekaj malega, a jih ni na seznamu in ste jih že zbrisale....

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 909
   RE: Aprilčki 2012
19.9.2012 21:18:10   
Anonimen
Živjo punce ... najbrž se me ne spomnite več ... v "Čvekanju v pričakovanju" sem sodelovala z vami kot dr. Knowitall ... malo brskam po forumu pa sem se spet malo na vas spomnila ... Moja zgodba na Aprilčicah 2012 se je žal žalostno končala, sem pa sedaj v ponovnem pričakovanju in imam rok že čez slab mesec dni user posted image Tako da en lep pozdravček od Oktobrke 2012 user posted image Čuvajte svoje škratke in čau čau!

(odgovor članu Hinata)
  Neposredna povezava do sporočila: 910
   RE: Aprilčki 2012
20.9.2012 0:26:43   
_Bellatrix_
Pozdravljene po dolgem casu!

Nas mali skrat je tudi ze 4 mesece star. Neverjetno kako se je v teh mesecih razvil in spremenil. Najbolj hecno mi je ko se glasno smeji, ce ga zgackava z mozem... to mi polepsa dan. Danes se je prvic sam obrnil iz trebuha na hrbet. Do sedaj se je obracal iz hrbta na trebuh. Tudi blebetanje in sprobavanje raznih glasov je zabavno in bi ga lahko cel dan opazovala.

DOJENJE/GOSTA HRANA: Drugac pa zdej ze skoraj dva tedna dobiva gosto hrano. Prvi teden samo korencek, ta teden samo bucke, naslednji teden pa so pastinake na vrsti. Potem pa kaksen krompir. Bom pa po enem mesecu uvajanja goste hrana zacela mesati to kar ze pozna. Obrok mleka z gosto hrano se ne bom menjala, tako da ga se podojim, ko poje bucke. Danes je kar veliko pojedel, in sicer 50g. Meni se zdi kar veliko za zacetek. Sem brala da naj bi jim dal na zacetku samo 2-4 cajne zlicke. Doji se pa se kar na 2 uri, vcasih tudi 1 1/2. Sem brala da naj bi 4 mesece stari dojencki manjkrat jedli... Zal se pri njemu tudi z uvajanjem goste hrane ni kaj spremenilo.

SPANJE: S spanjem cez dan nima tezav. Ponavadi spi dopoldne do 8. Potem gre pa dopoldne spi 2 uri in popoldne 2X po kaksno urco. Tako da cez dan v povprecju spi 4 ure. Kar je super, ker se lahko spocijem oziroma skuham, berem, malce pospravim. Ponoci je pa druga pesem in upam da se bo to tudi kmalu uredilo. In sicer najprej 5 ur spi v kosu, potem pa se obicajno zbuja na 3 ure. Vcasih bolj pogosto, kot naprimer ta teden.

Drugace pa z malim hodim na masazo dojenckov in gimnastiko. Res je super, ker se ucimo kako dojencka sprositi z masazo. Na gimnastiki pa delamo vaje z dojencki za mamice. Na koncu pa se malo joge za dojencke. Pa se veliko otroskih rim se ucimo.

Zdej grem pa spat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 911
   RE: Aprilčki 2012
20.9.2012 7:31:15   
Hinata
Bellatrix, tole z gosto hrano pa si se res lotila prav "po šolsko" :) Tako boš res sigurno opazila, če bo kakšna reakcija ob določeni hrani, pa še lažje jo bo sprejel, saj jo bo dalj časa spoznaval. Se mi zdi, da so nekatere kar hitele z uvajanjem številnih živil v krajšem času, vendar se tudi meni zdi, da prehitevanje pri tem ni potrebno, saj imajo še kar nekaj časa, da spoznajo vso hrano :)

Ti pa res lepo spi :) Naša tudi nekako tako, v idealnem dnevu....sem prav srečna, ko dovolj spi in se zbudi tako, da je lahko potem aktivna in zadovoljna, pa da uspavanje ne traja seveda celo večnost, kar me še najbolj utruja...

Ps: Sem opazila, da si se izbrilasa iz FB, in sem ravno tam komentirala, da pa res ne bi bilo treba in upam, da niso vse preveč prestrašile s svojo "čistko", saj jih je bilo veliko novih zgolj vpisanih in niso nikoli sodelovale na RR ali na fb, tako da res ni imelo smisla, da so v skupini (glede na prvotno mišljeno nastavitev skupine). Deljena mnenja in izkušnje so vedno dobrodošla :)

Otika, uuu kok ti je še fletn, pa kok ti še bo :) No, men je bilo prva 2 meseca z dojenčkom še najbolj luštno, potem pa so se pri meni pojavile določene skrbi, takšne in drugačne, dojiti se je hotela samo v določenem položaju, na vsake toliko časa kar pregorim in se moram čez dan dobro naspati, da lahko spet funkcioniram naprej....no, ampak vsak dojenček in vsaka mamica je drugačna, tako da ti želim vse dobro....sem se kar spomnila, kako je bilo fletno pričakovati dojenčka....hihi, bi kar še enega, če ne bi imela čez glavo dela z enim.....kdaj bi pa potem tu tipkala user posted image

(odgovor članu _Bellatrix_)
Neposredna povezava do sporočila: 912
   RE: Aprilčki 2012
20.9.2012 15:24:30   
Arabella1
otika super user posted image user posted image user posted image čestitke!!!! ko pride pikica na svet, nas pa le obvesti user posted image


(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 913
   RE: Aprilčki 2012
20.9.2012 22:44:24   
_Bellatrix_
Hinata meni je uspavanje tudi nocna mora ce traja 1 do 2 uri kot naprimer danes :o( Poleti je imel obdobje ko sem ga polozila v pojstlo in je v 10 min zaspal. Od kar smo pa iz dopusta (zacetek avgusta) je pa vsak vecer naporen. Se mi zdi da manj kot pol ure nikoli ne traja... edino ce je res utrujen. Dopoldne res ni problem. Tocno po dveh urah pokonci je zaspan, ga podojim in takoj zaspi. Popoldne potem skupaj spiva in zato spi 2 urci. Zvecer je pa kar hudo. Vceraj ga je prebava matrala, ker je pojedel veliko buck in ze nekaj dni ni kakal. Tako da je danes vse prislo ven. Vonj se je pa tudi konkretno spremenil z gosto hrano :o((((

Glede uvajanja goste hrane je pa tko, da sem bila cisto zbegana... eni pravijo da je potrebno pocakati do 6. meseca, drugje sem brala da pa je fajn zaceti po 17. tednu starosti zaradi alergij. Tako da sem ubrala srednjo pot in zacela cisto pocasi. Mu tudi ne dajem veliko in samo ene vrste zelenjave kot sem napisala. Tako da sploh se nevem kdaj bom zamenjala en obrok mleka z gosto hrano. Tudi odvisno od njegove prebave, ker je kar obcutlljiv in ga se vedno matrajo vetrovi. Kdaj bos ti zacela? Sej mas se cas...

tatjanka mene pa zanima koliko goste hrane ji pa dajes za kosilo?

Glede skupine na FB se mi zdi super, ker lahko malo pojamras ali pa dobis dobre nasvete oz delis tudi svoje izkusnje. Razumem pa ce hocejo biti zenske, tiste ki ze dalj casa klepetajo, same oz imeti vec zasebnosti. Se mi pa zdi ta "cistka" malce ponesrecena in drasticna in kot si rekla se bo verjetno marsikatera ustrasila. Zal imam trenutno tudi se neke druge obveznosti (izpiti) in res nimam casa veliko pisati FBju. K srecanji pa tudi zal nebova mogla pridt, ker trenutno zivimo v Nemciji. Zato sem se sama izbrisala. Me pa skrbi da po tale forum pocasi ugasnil, ker so se vse preselile na FB :o(((

Otika jest se te ne spomnim, ker nisem bila od vsega zacetka na forumu. Zelim ti pa vse naj in kar se da prijeten porod.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 914
   RE: Aprilčki 2012
20.9.2012 23:17:25   
ovnica7
Se še jaz malo javim po dolgem času. Meni pa to uvajanje GH ni preveč jasno, čeprav sem pri P dobila nek list glede uvajanja, ampak zame je premalo navodiluser posted image . Sem naši dala 2x korenčkovo kašo za poskusit, pa ni vedela kaj početi z njo, je le valjala po ustih, sploh ne vem če je kaj šlo dol po grlu. A vaši so kar takoj začeli jesti? Sem ji pa danes dala v sokovnik 2 korenčka in ji potem dala sok po flaški (pa zraven dodala še prekuhano vodo), pa je spila, čeprav ne vem ali je to dobro za začetek, ker to je bilo surovo korenjeuser posted image . No, zaenkrat se ni pokazal noben problem. Pa tudi glede priprave teh kašic mi ni vse jasno. Sem dala kuhat 1 narezan korenček in ga kuhala cca 25 min v malo vode in potem sem skušala zmešat s paličnim mešalnikom, ampak ni šlo, ker je bilo količine premalo. Potem sem korenček tlačila z vilicami, ampak tudi ni bilo čisto tekoče. Kako ve to delate? A pustite nekaj vode v kateri se je kuhala zelenjava zraven? Ali naredite večjo količino in potem zamrznete ali kuhate vsak dan? Potem na listu piše, da se čez čas uvaja tudi riž (po krompirju). Najbrž je riž tudi treba spasirat? Pa potem so v istem obdobju navedene tudi testenine (piro, oves, ječmen)-ali otrok lahko je testenine, če nima zob? Pa potem, da se uvaja tudi sadni sok (jabolčni ali ribezov). Ali je tu mišljen kupljen sok, ker kupljeni imajo noter polno sladkorja, ki pa naj bi se ga izogibali v prvem letu? Ker jabolčnega se da narediti doma v sokovniku, ribezovega pa ne. Takole med drugim piše v tabeli za pripravo zelenjavno-krompirjeve-mesne kaše: "35-45g ; sadni sok (jabolčni ali ribezov-ali z vitaminom C obogaten sok: vsaj 40 mg vit.C/100ml soka, ali pasirano sadje (op. v novi vrsti piše) dodamo zelenjavi in pasiramo". A sok oz. pasirano sadje naj bi se dodalo k zelenjavi (npr. jabolka dodaš k krompirju ali bučkam)? Ma, meni to ni nič jasno, ker take sadno zelenjavne kombinacije jaz ne bi jedla (dobro, res gre skupaj jabolčno-korenčkov sok, to sem že pila). Pa tiste, ki uvajate sadje, a ga prekuhavate ali jedo surovega?

Drugače pa imamo na licu en lišajček, zdaj pa ne vem ali se je pojavil kar tako, ali je morda posledica cepljenja, ker se je pojavil en teden po cepljenjuuser posted image . Ma, non stop nekaj pišejo, da imajo nekateri po cepljenju težave s kožo, pa sem zato malo prestrašena. Sedaj lišaj malo mažem z oljčkom, malo z bepantenom.. A ima še katera podobno izkušnjo? Morda pa je le posledica preveč suhe kože, ker jaz sem se držala tistih navodil, da otrok ne rabi neke kozmetike in sem jo morda premalo mazalauser posted image . A ve kaj namažete user posted image po obrazu zdaj ko greste ven in je zunaj bolj hladno?
Pa še eno vprašanje: zdaj sem že 2x ko sva šle ven opazila, da je imela rokice hladne. Oblečeno je imela povrh bodija še jopico, seveda tudi kapico in pokrita z dekico, ampak rokice so pa zunaj, ker stalno hoče nekaj prijemat in ni pri miru. Ali je v redu, če so rokice mrzle (drugje ji gotovo ni hladno), ali je že čas za kakšne rokavice?

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 915
   RE: Aprilčki 2012
21.9.2012 16:21:18   
Aprilcek2012
Meni je pediatrinja povedala takole: 3-5 dni uvajaš eno živilo. Od zelenjave lahko daješ vse. Stročnic se še ne daje. Od žit pa kar je brez glutena: riž, ajda, koruza, proso, kvinoja, riž. Skuhaš v malo vode, potem zmiksaš s paličnim. Od 6. do 7. meseca se uvaja gluten, trdo kuhan jajčni rumenjak, meso (razen govedine in svinjine) in bele ribe. Po 8. mesecu uvajaš sadje. Od 10. meseca dalje ga vključuješ v našo prehrano (samo pač zanj ne soliš in sladkaš jedi). Kravje mleko uvajaš pri 1. letu. K vsakem obroku zelenjave dodaš olje. Če narediš 50ml zelenjave, daš polovico žličke olja, če narediš 1dcl daš 1 žličko, če 2dcl pa 2 žlički. (no jaz sem to probala in je imela jed okus samo še po olivnem olju, tako da bi za začetek rekla, da daš veliko manj olja). Uvajaš tako, da pred podojem daš za pojesti kolikor goste hrane želi, potem pa podojiš.

V torek je prišla še patronažna, no ta mi pa ni kaj dosti povedala. Imela je s sabo en papir od Nestle in enega od Novalac in mi je iz tistega brala in mi ju potem tudi pustila user posted image no sej brat menda znam sama hehe user posted image
Rekla mi je še, da si lahko preberem tole (najbolj aktualno za nas naj bi bilo od strani 69 do 71): http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/mednarodna_zakonodaja/VARNOST_%C5%BDIVIL/SMERNICE_PREHRANJEVANJA_DOJENCKE_P-4_preview.pdf

Obe sta rekli, da za polni obrok šteje približno 1,5dcl do 2dcl hrane. Takrat potem tudi ne ponudiš več joške user posted image

Korenček je tudi meni delal težave, moraš ga skuhati več pa dati malo več vode, pa se še kar lepo zmiksa.

Tudi mene zanima, kdaj lahko začnemo dajati surovo sadje in zelenjavo? Pa zanima me, koliko mlečnih obrokov naj bi dobil pri koliko mesecih? Pa ne v ml, ker nimam pojma koliko ml je v moji joški user posted image

Ovnica7, si me ti spraševala že nekaj časa nazaj glede izpiranja noska? Moj user posted image je imel 1x zamašen nosek in sem šla v lekarno po 20ml brizgo. Notri sem dala fiziološko, malega sem posedla, zavila okoli brisačo, ga nagnila malo bolj naprej in stisnila. To sem naredila 2x v enem dnevu in se je nosek lepo odprl/spucal. Sem pa potem enkrat šla v Sanolabor po tisto flaško iz videa, ampak stane 23€, tako da se potem nisem odločila za nakup user posted image

Bellatrix, zadnjič sem previjala sestrično od mojega malčka, ki je stara 9 mesecev in jé samo še gosto hrano in sem mogla kar nehat dihat...proti temu kar nas še čaka, zdaj kakec diši po rožcah user posted image user posted image

Aja hotela sem pokomentirati še glede kengurujčka in sedenja v vozičku. Nam so na telovadbi razložili, da normalno sedet "ne sme", ker ima pač težko glavico in z vso težo potem glava pritiska na hrbtenico. Ampak to se dogaja, če je poseden v vozičku ravno tako kot v kengurujčku. Zato naj bi naši malčki sedeli bočno. Jaz ga pač posedam, ker drugače noče biti v vozičku ker nič ne vidi, je pa tako kakšnih 5-10 min, potem rata zaspan, ga poležem in veselo spi. V kengurujčka ga pa dam, če hočem na hitro skočit v trgovino ali pa če dežuje. Namreč midva MORAVA ven tudi v dežju, ker je gospodiču doma dolgčas user posted image Sej bi ga imela pogosteje, ampak me potem ful boli križ user posted image

P.s.: če katero zanima čtivo od patronažne sem ga poskenirala

http://shrani.si/f/1M/Hj/40oZQvZQ/img036.jpg

http://shrani.si/f/3T/hL/3mjLzRTH/img037.jpg

http://shrani.si/f/9/Dq/2F3jJg4U/img038.jpg

http://shrani.si/f/2j/zZ/2ViaxyTw/img039.jpg

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 916
   RE: Aprilčki 2012
21.9.2012 20:28:23   
ovnica7
Aprilček2012 - hvala za info (za tiste smernice si moram pa malo več časa vzet), sem pa jaz dobila precej podobne informacije na listu od P. No tisto kar sem spraševala glede soka oz. pasiranega sadja, pri tebi (v 3.linku) v tabeli piše, da se ga vmeša v že pripravljen obrok, iz česar bi potem lahko sklepal, da se ga vmeša v žitno-sadno kašo. Ampak pri meni pa prav piše da ga dodamo zelenjavi in pasiramo, po moje je na mojem listu napakauser posted image . Potem je pa ta tabelca z uvajanjem števila obrokov (4. link) je pa pri meni v 10-12 mesecev 5 obrokov.
Glede števila mlečnih obrokov po 'moji' tabeli naj bi imeli otroci od 5. do 9. meseca po 4 obroke na dan, od 10.-12. pa po 5, od tega so pri 5.-7.m 3 obroki z materinim mlekom (ali mlečno formulo), od 6.-8. 2 obroka, od 7.-12. pa samo še eden oz. se ga vedno uporabi še pri večernem obroku (mlečno-žitni kaši). Vsaj tako to jaz razumem. Takole je v moji tabeli:
1-6m: mm po potrebi
5.-7m: 1.mm, 2.zel.-kromp.-mesna kaša, 3.mm, 4.mm
6.-8.m: 1.mm, 2.zel.-kromp.-mesna kaša, 3.mm, 4.mlečno-žitna kaša
7.-9.m: 1.mm, 2.zel.-kromp.-mesna kaša, 3.žitno-sadna kaša, 4.mlečno-žitna kaša
10.-12.m: mm ali mm in kruh, 2.žitno-sadna kaša ali kruh/žita in sadje, 3.zel.-kromp.-mesna kaša, 4.žitno-sadna kaša ali kruh/žita ali sadje, 5.mlečno-žitna kaša ali kruh, mm, sadje

Drugače pa glede kengurujčkov: kdaj pa naj bi se lahko začeli uporabljati oz. kako naj vemo kdaj glavica ni več pretežka, je to takrat ko že sedijo? Kaj pa pravijo kako naj bi se sedaj otroci nosili, še vedno v položaju lupinice? Ker jaz bi pa kengurujček rada začela uporabljati zato, ker si pa predstavljam, da me bo potem manj bolel križuser posted image . Ker me sedaj boli križ zato, ker malo nosim v položaju lupinice ali na trebuhu, pa tudi pokonci in je vedno teža otroka bolj na eni roki (ponavadi levi) in hrbet ni v ravnotežju, pa seveda tudi premalo pazim na raven hrbet, ko jo dvigam in polagam. Do zdaj sem bila že 2x pri maserju, da me je malo naglihal, pa mislim da bo spet kmalu treba iti. Ali so kaj rekli kako je z sedenjem v napol sedečem položaju v vozičku?
Ma, saj bom jaz tudi najbrž šla z malo na telovadbo, ker zdaj se mi pa zdi, da sem že preveč doma, pa tudi da bo zdaj že mala morda kaj odnesla od vadbe.

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 917
   RE: Aprilčki 2012
21.9.2012 20:55:59   
_Bellatrix_
ovnica7 nas tudi prve 3 dni ni vedel kaj poceti s korenckom. Cetrti dan mu je pa zelo teknilo :o) In se zdej vsak dan bolj base. Jest mu dajem 7 dni eno vrsto zelenjave. Sem pa zacela z korenckom ker je tudi malce sladek. Ta teden mu dajem bucke, naslednji pa pastinjak. Hrano sem zaenkrat kupila pri Alnaturi (trgovina z bio zivili), ker imajo take male porcije (125g) za dojencke. In je zelenjava zelo lepo spasirana, tako da ni nobenih kosckov - meni ne bi nikoli tako uspelo. Bom pa cez kaksen mesec probala zacet sama kuhat, ko bo tudi vec pojedel. Najbols je skuhat vec ostalo pa zamrznit v tiste forme za ledene kocke. Ko je zamrznjeno pa lahko prepakiras v plasticne vrecke za zmrzovanje. Oz na FBju je ena predstvaila posodice prav za dojencke:

http://www.amazon.de/Beaba-Einfrierbox-Multi-Portions/dp/B004UE3NBA/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1348250107&sr=8-2

Ko kuhas zelenjavo je fajn zmiksat s palicnim mesalnikom s tekocino v kateri se je zelenjava skuhala. Sem pa brala da je bols najprej zelenjavo uvajat in potem sadje, ker je sadje sladko in bi dojencki potem mogoce zavracali zelenjavo. Tako da mu sadja se ne dajem. Bom mu pa cez kaksne dva meseca zacela dajati naribano jabolko, spestano banano ali pa mogoce kaksen mango. Sadje mu bom dala kar surovo. Mogoce na zacetku cisto malo, samo kaksno zlicko, da vidim kako njegova prebava reagira. Sadnih sokov mu pa ne bom dajala, ker so sladkani. Za odzejat je voda sa najbol primerna.

Aprilcek 2012: Surovo zelenjavo lahko zacnes dajati ko je star 7 mesecev po moji knjigi. Kolicine mleka po mesecih pa takole navajajo: v 5. mesecu 700 do 850 ml in 4 do 5 krat na dan. V 6 mesecu pa 500-600 ml 4 krat na dan. Je pa odvisno od dojencka. Jest nasega trenutno se kar na vsake 2 uri dojim, kar se mi zdi zelo pogosto.

KREME: Jest ga zaenkrat ne mazem. So mi pa v bolnici rekli da cim manj mazat ker imajo dojencki zelo tanko in obcutljivo kozo. Tudi pri kopanju zaenkrat se ne uporabljam mila - edino za noge, ki pa res ne disijo prevec. Sem mu pa hotla kupit soncno kremo s filtri in mi je gospa v lekarni odsvetovala. Baje otrok do 3 leta ni dobr mazat s tako kremo. Ce lisaj ne izgine v roku 24 ur je mogoce fajn vprasat pediatra.

CEPLJENJE: Nas je imel pri prvem cepljenju malo vrocine in je veliko spal. Pri drugem je pa samo veliko spal.

OBLACENJE: Zadnjic na masazi je tudi ena vprasala glede mrzlih rok in je babca rekla da je to cisto normalno. Ce hoces preverit ali mu je dovolj toplo potipaj za tilnik in ce je tam toplo ga ne zebe. Jest nasemu oblecem bodi z dolgimi rokavi pa pulover cez in dolge hlace pa kapo. Ce je pa res hladno se jakno cez. Morm se pa spravit v nabavo zimskih cunj, ker pa cisto nicesar nimam.

NOSENJE/SEDENJE: Mene pa zanima kako vase dojencke nosite, ker sem ze tolkrat slisala kako jih ne smes. Zdej me pa zanima kako jih lahko. In kako je s sedenjem - vem da se ne smejo sedeti. Od kdaj naprej pa lahko? Takrat ko znajo sami??? Nas se zaenkrat majcken sam dvigne ko je na kolenih.
Kengurujcek baje res ni dober, ker otrok nepravilno sedi. Dojencki naj bi sedeli s skrecnimi nogicami ob telesu. Je pa zelo prakticen. Jest mam nasega v sleepy wrapu, a to tud ni v redu?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 918
   RE: Aprilčki 2012
28.9.2012 21:49:45   
ovnica8
Drag mamice lep pozdrav vsem skupaj,minilo je ze kar nekaj casa odkar se nisem oglasila. Bila sem skos v kaksni akciji in mi je enostavjo zmanjkalo casa. Nisem si se uspelaprebrati za nazaj kaj se kaj pisale,ampak planiram to storiti v prihodnje.
Samo tako malo na kratko da opisem kaj se dogaja pri nas...imeli smo do 4 meseca zelo mocne kolike(vsak da od 16-17 pa tja do 22),no ko sko s tem zakljucili se je vse skupaj dosti spremenilo,vsak popoldne smo lahko vseslo skakali naokli(prej za to ni bilo variante),ce sem le lahko sem sla z malim tudi na morje. No sedaj pa se je zacelo pocasi zgleda dogajati nekaj z zobki(na dlesni se vidi ze rizek,mali nekaj strajka s hrano...). Kako je pri vas glede tega(jah sej vem verjetno ste ze veliko pisale o tem). Tudi hrano mu dodajamo(najraje ima korencek,bucke same ne mara-jo morem dati skupaj s korenckom,krompir je ok,jabcek in banane tudi...). Aja pa obozuje rizevo kasico,ki mu jo dam za vecerjo.
No tole bo zaenkrat od mene. Si bom pa vzela cas in prebrala za nazaj kaj ste kaj pisale i kaj je trenutna tema,pa tudi bolj redno se bom zopet javljala.

Aja btw a ste mogoce ze ustanovile na FB skupino?
Lp

(odgovor članu _Bellatrix_)
Neposredna povezava do sporočila: 919
   RE: Aprilčki 2012
28.9.2012 21:57:05   
ovnica8
No samo da pokomentram tole nazadnje kar sem prebrala..sedenje pri dojencku-dokler otrok samostojno ne sedi bocno(lahko se tudi sam vsede na sredino ampak mora imeti vzravnan hrbet) ga ti ne smes posedati. Lahko ga das sedeti v bocni set(to zgleda tako da nima nogice pokrcene na strani in se drzi z oporo na rokicah na strani kontra nogic). Glede kengorujcka pa ga po vecini vsi odsvetujejo,bolj priporocajo ali vreco ali pa nosenje(tu so zopet posebni nacini prijema-ce gres na telovadbo za dojencke(pedosana) ti tam vse to lahko pokazejo).
Lp

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 920
   RE: Aprilčki 2012
30.9.2012 20:30:31   
Arwen_84
ivnica8...kot vidiš RR usiha, ker je sceno že dober mesec nazaj (se mi zdi) prevzel FB:)) Najdeš nas pod Aprilčki 2012i) oz..ker gre za malček bolj "zaprto"zadevo kot forum nevem, če boš našla skupino, tko da magari meni (ali keri drugi bolj aktivni članici) pošlji tu zs, ker te bo mogla dodat kot prijatelja in v skupino!

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 921
   RE: Aprilčki 2012
30.9.2012 21:04:05   
tulpek
Arwen, sem ji včeraj že poslala ZS. Upam, da se nam oglasi. Pa še nekaj vas pogrešamo....

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 922
   RE: Aprilčki 2012
2.10.2012 18:22:35   
tatjanka
Vidim, da ste že vse pridne pri hrani. Kar se sadja med zelenjavo tiče sploh ni tako slabega okusa, kar probajte. Za kosilo ji dam cca 150g, vedno ne poje vsega včasih pa čisto pomaževe skodelico. Zelenjavo skuham posebej in jo potem preložim v posodo, dodam meso ( teletina, puranja prsa ali piščančja), dodam pire krompir, riž ali pa polento in potem malo zalijem z jabolčnim sokom da vse skupaj lažje zmiksam. Lahko pa tudi kar z govejo juho samo da ni preveč močna. Testenine se pa tudi morajo zmiksat. Sadje za malico sem do nedavnega še skuhala ali pa vsaj toliko, da je zavrelo. Zdaj pri 5,5 mesecih pa sva probale tudi surovo in zaenkrat ni težav. Mogoče jo jabolko malo bolj požene na blato, nima pa nobenih krčev ali vetrov. Ji pa vso hrano vsaj malce solim, ker je drugače res groznega okusa. Se je patronažna strinjala, čeprav naj ne bi ničesar dodajali.

Glede sedenja pa mislim, da vsaka mamica najbolje ve, kdaj je njen otrok pripravljen. Naša uživa če se dvigne v sedeč položaj in potem proba lovit ravnotežje. Ji ravno ne uspevauser posted image .

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 923
   RE: Aprilčki 2012
3.10.2012 10:33:05   
Urška018
HELOOO..... se tudi jst po dougem času javljam, da malo sporočim kako gre z mojim Nickom. Moram rečt da je tko priden otrok, si nisem miti mislila, da bo tko zlat, se vedno smeje, ful je dobre volje, ne vem če je 3x jokal.
GH: Jst sem začela uvajat pri 4,5 meseca. Začela sem z krompirčkom, ki sem ga zmešala z adaptiranim mlekom, to sem uvajala 5 dni, vsak dan za kosilo po 4-5 žličk. Pole sem začela z korenčkom ista procedura kot z krompirjem. Ko sem mu dala prvič v ustka, mu ni blo jasno kej je zdej to, je sam začudeno gledal in cmokau z ustki. Mu ni šeu ne krompircek, ne korenček, ko pa sem nardila minešterco iz obeh, pa je tko odpirau usta, mu je blo zelo fino. Zdej zanj kuham sam mineštrce, ko uvajam kako novo živilo, ga umešam v mineštro z ostalo zelenjavo. Papa pa tudi sadje in polento, pa zadnjič sem mu rižolino nardila ( Ni prou rižolino, iz riža narejena kašica, ima drugačno ime, ki pa se ga ne spomnim). Tko da zdej mu bom začela dodajat meso. bomo vidli kako bo to šlo. user posted image
SPANJE: Moj Nick ponoči zelo lepo spi, zbudi se 2x za hranjenje, drugače je pa zelo priden. prvič se zbudi okrog 2h, poje in takoj nazaj zaspi, nič ne podiramo kupčka. Drugič pa se zbudi okrog 6h in spet poje in ponavadi zaspi do 8 ure. Čez dan pa je tko-tko. Navadno gre dopoudne spat okrog 10h, popoudne pa okrog 3h. Zadnje čase pa sploh ne gre spat popoudne, pa je zelo zaspan, sam se prou matra, da ne bi zaspau, in je kdaj zelo siten. Ampak ga tudi z uspavanjem ne morem uspavat. Nasvete glede tega prosim. user posted image
RAZVOJ: Nick, se pri ležanju na hrptu obrača levo in desno (z celim telesom) včasih mu rata se obrnit na trebuh in je zelo presenečen, ko to nardi. Pri ležanju na trebuščku, se upira na komolce, včasih tudi na dlani, se poskuša plazit, vendar mu še ne gre, se ku gosenica premika po-nazaj (dvigne ritko u zrak, noge pod trebuh in se pahne) user posted image Je prou smečen. Se pa še ne obrne iz trebuha na hrbet, ko se naveliča ponavadi začne jokat, da ga ti pol obrneš. Bi se pa že kar na noge postavljal in kdaj ko sedi v naročju se tko odrine z ritko, je treba prou faj pazit. Sedi ob opori, čeprau se mi zdi da kmalu ne bo treba več, ga kdaj utdi v stolček posedem, pa sedi tko 5-10 min, pole pa hoče ven. Me zanima kako je z vašimi malčki?
KONTRACEPCIJA: 14 dni nazaj sem šla k gine. po kontracepcijo. Mal sem po internetu gledala, kaj bi lahko, rabim kaj zaneslivega in učinkovitega, da se kaj ne zgodi, usaj dokler ne končam diplome. pa sem po netu vidla, da se dobijo pri nas kontracepcijske depo inekcije, ki ti jo da Dr. v mišico vsake 3 mesece. pa sem še mal pobrskala in sem vidla zelo različna mnenja glede tega. Nekaterim je ugajalo nekaterim ne. pol pa sem G prešla, pa je rekla, da če sem čist nora, da to so tko močni hormoni, da ti celo tvoje hormonsko ravnovesje podrejo in me je zlo prestrašla. pole pa mi je svetovala Kontr.obroček, tko da zdaj čakam menstruacijo, da si ga ustavim in vidim kako bo šlo. Baje je kar pogosto uporabljem, mi lahko kira mal več o tem pove?
Lepo se mejte.... user posted image

(odgovor članu tatjanka)
Neposredna povezava do sporočila: 924
   RE: Aprilčki 2012
27.10.2012 14:32:56   
aprilcica12
se že zelo dolgo nisem oglasila, pa mam sedaj 5 minut in sem vas prišla pokukat user posted image

skratka naša punčica je 6m in 21dni.

razvoj:
pri 4 mesecih se je začela obračat iz hrbta na trebuh
pri 6 mesecih je pogruntala kako se obrnit iz trebuha na hrbet ampak se malo preveč vrže tako da je že parkrat ugotovila da ji to ni najbolj ušeč pa tega ne počne prav pogosto. Pravtako nam je padla iz postelje prvi dan ko je zgruntala kotaljenje user posted image tako da jo je to malo zabremzalo zdej in noče kajdosti se kotalit.
pri 6 m 10 dni je pogruntala rotacije (na trebuhu) se tudi že kar visoko na stegnjene rokice naslanja in kar lepo obrača da pogleda če se zadaj kaj dogaja
od 5 meseca dalje hodimo na nevrofizioterapijo zaradi ekstenzijskega vzorca in asimetrije, napreduje zelo lepo vsak dan doma telovadive

socialni kontakt
ima neverjeten, prešerno se smeje če jo pogledaš v obraz, vriska .. ful rada se gleda v ogledalo (taprava baba user posted image )

GH, uvajala začela s 5m 15dni
je že 2-3 obroke na dan; dopoldne jabolko s piškotom, za kosilo zelenjavo meso sem ji dala do zdej le 2x ker je mal na koži pikic dobila in nočem pretiravat; zvečer dobi mlečno žitno kašico

kakanje na kahlico
od kar je začela z GH so se začele težave z odvajanjem .. ni kakala po 4 dni potem je bilo pa zelo trdo. Sem jo začela dajat kar na kahlico (kahlico dam na tla med svoje noge in se pokrčim na kolena pa jo držim tako da ima svoje nogice čisto v trebušček pokrčene), še prej jo zmasiram z weledinim oljem. Po 15 dneh muke s trdimi kakci kot skala, bolečinami itd je steklo redno kakanje sedaj kaka 1x na dan, vedno na kahlico in vsakič ko se pokaka pogleda klobaso jaz pa zraven vriskam in skačem z njo. Odvajanje je sedaj tudi manj boleče.
Zaradi zaprtosti se izogibam bananam, korenčku. Riž ji vseeno dajem ampak skrbim da dobi vsaj 1x na dan tudi kake polnozrnate žitarice (navadno kar tisto večerno kašico pripravim iz polnozrnatih žit)

aja pa še to. ne vem čisto kaj je fora, se mi ne da zares preveč nazaj brat ampak kakor sem dojela ste se vse preselile v neko FB grupo. Upam da boste kdaj tudi sem prišle kaj povedat/prebrat ker jaz se nebi na fb dajala v grupo ker mi že tako čisto preveč časa vzame ta hudič.

pozdravček mamicam in aprilčkom

(odgovor članu Urška018)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 36 [37] 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 36 [37] 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?