|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
28.5.2012 19:05:00   
danijela1987

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

A se še kateri dogaja tole: meni se že par dni zdi, da mi naš user posted image v naročju začne jokat, če ga ima kdo drug, pa ne joka. A ga ne znam držat al kaj? V drugih položajih (če ga imam na kolenih, na ramenu, med dojenjem, leže itd.) je ok. Sem že kar malo frustrirana!





ne se sekirat ... jaz sem dva dni nazaj mojemu jokala v naročju, da me mala ne mara, da sam pri meni joka, pri drugih se pa čist umiri. in itak to ni res. res pa je, da sem bila zaradi tašče čist napsihirana in utrujena - to pa je Manca čutila in sploh ni hotela biti pri meni, ampak je histerično jokala. jaz pa zraven ... user posted image ampak zdaj smo ok, tako da samo brez panike. user posted image

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 7:19:53   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: danijela1987
IZVIRNO SPOROČILO: krispin
Nosilke, kengorujčki: jaz imam sleepy wrap
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=904&ime=Boba_Wrap_%28Sleepy_Wrap%29
in sva z njim oba ful zadovoljna. Najprej sem malega nosila samo po hiši, da se je navadil, zdaj greva v njem tudi ven. Upam da kmalu zlezeva tudi na kakšen Rožnik, Šmarno, Okrešelj... user posted image

tudi midva uporabljava to nosilko (oz. zaenkrat še preizkušava user posted image ) in se nama blazno dopade. najina dojenčica pa tudi blazno uživa ... a ti uspe, da si trak sama namestiš? midva se še malo loviva (ga imava lih par dni ...) ... vrat ji pa podpreva z zvito pleničko in res nima nikamor za it ... user posted image

Ja, naštimam si ga bp sama. Na začetku sem se lovila, ker nisem imela občutka, koliko moram trak zategniti, preden dam otroka noter, zdaj pa nama gre. :)

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba
A se še kateri dogaja tole: meni se že par dni zdi, da mi naš user posted image v naročju začne jokat, če ga ima kdo drug, pa ne joka. A ga ne znam držat al kaj? V drugih položajih (če ga imam na kolenih, na ramenu, med dojenjem, leže itd.) je ok. Sem že kar malo frustrirana!

Je že bil tak dan... Otroci so ful dojemljivi za psihološko stanje staršev. Tudi če misliš, da si sproščena - če te v ozadju nekaj gloda - se tega oni zelo dobro zavedajo in to tudi zelo jasno pokažejo (nemir, jok...). Jesper Juul v svojih knjigah kar niza take primere iz svoje prakse.
V glavnem, ja - tudi mene je prvič ful prizadelo, ko se je otrok v hipu umiril v rokah nekoga drugega, jaz sem se pa prej že uro matrala, da bi ga potolažila. Zdaj to vzamem kot nekaj pozitivnega. Če se umiri pri očiju, moji mami, tašči ipd... si takrat vzamem par minutk zase, se sprostim, nakuliram in potem stvari spet tečejo kot je treba. user posted image
Malo za šalo: če citiram Robbie Williams-a: "Just relax, it's what Jesus would do."

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 9:15:16   
tulpek
To, da se ne umiri pri vas je lahko tudi posledica tega, da voha mleko in mu ta vonj ne da miru oz hoče bit priklopljen. No, js nimam te sreče, najbolj je srečen pri meni, še pri atiju tuli user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 10:28:08   
Arwen_84
pozdravčke,

meni se je tudi to že zgodilo, da se je pri drugemu umirila...mislim, da samo potrebuje ''spremembo okolja''...ko je najeta in je moja jožka ne zanimata več...in je recimo ful zaspana (in med dojenjem ne zaspi) rata pri meni kar malo živčna se mi zdi...tko, da jo fant prime in se umiri...Enkrat se je tudi zgodilo, da je pri obeh bla kar nekaj nemirna...sva jo položila na previjalno je v sek utihnila in opazovala 15min sama tam...potem ko je začela stokat sva jo spet dvignila in je pri nama zaspala...Ko sem sama doma me je včasih prav strah...:''Kaj bom, če je nebom mogla umirit''-in jožka še zdaleč nista najboljši način. Zdaj sem že 2x nardila tako, da sem jo iz naročja, ko je dremala napol a se za vsak premik bunila...dala v košaro in začela zibat voziček...je zaspala kot top! Mene to ne prizadane, naj se umiri kjer sama želi...bo mami že prišla na vrstouser posted image . Edino mi gre na živce kdaj ko rata histerična pri komu v naročju in pol vsi...:''te bo mami umirila a ne?'' in jo dajo k meni...ki itak nič ne pomaga (morem tudi jaz hodit z njo okoli, s epog, itd) ni tistega ''čudežnega dotika'' in je kao tiho-larifariuser posted image

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 10:42:49   
CAC
Pozdravljene!

Vsaka ima tu in tam kakšno majhno težavo...

Moja Neža pa se, ko se nekaj minut (3-5 min) doji lepo, kar naenkrat začne zvijat in jokat in se obrača stran ter mi ali vleče bradavico ali pa jo spusti, tak da vse mleko teče in škropi okrog. Zgleda, kot da bi jo šraufalo v trebuhu, ker tudi z rokami krili in z nogami brca. Potem spet išče bradavico, nekajkrat potegne in se isto ponovi. To se zdaj dogaja že skoraj pri vsakem dojenju, zato me rahlo skrbi- ali je to res zaradi tega ker jo zvija ali zakaj? user posted image  Težava je v tem, da se nikoli lepo ne naje, vedno čutim, da je še ostalo mleka. Sama zelo pazim kaj jem.  Pa tudi tehtala sem jo pred in po obrokih in poje včasih 60, včasih pa tudi 110 gramov- razlika med in po hranjenju. Po mesecu in pol tehta sicer 4.000 gramov, domov sva šle z težo 2725. Se pravi, da se je zredila v tem času za 1.275 gramov. Baje da naj bi se na teden zredili 150 gramov. Na začetku prvega meseca se je lepo redila, zdaj pa se mi zdi, da zaradi takšnega hranjenja ne pridobiva toliko.

Sem pa že pisala, da ima redne krče in to kar čez cel dan, tudi ko spi (podnevi in ponoči)  se cel čas nemirno obrača in stoka. Ne vem, ali se vam vse to zdi normalno user posted image  Ima še katera podobne težave pri dojenju? Sama sem že vsa zmedena zaradi vsega, krče sem pač sprejela in čakam, da minejo, jezi me pa to, da se niti podojiti ne moreva normalno.

Ima katera kakšen pameten nasvet ali ima podobne težave?

Ada- koliko tehta tvoja punčka zdaj oz. je tehtala pri 6 tednih? Ker je približno nekje isto tehtala kot moja in bila isto velika. Ti še dojiš?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 11:05:28   
tulpek
Arwen, naš tudi uživa na previjalni, bi mu kar ograjo naredila in naj tam spi user posted image user posted image user posted image včasih kar zaspi.

CAC
, naš ima ful krče, pa z dojenjem ni problemov. sem pa brala nekaj o tem, kar opisuješ, pa se ne spomnim točno. lahko ima sor in ga boli, ali imaš preveč nabite prsi in mu preveč teče, otroku pa to ne paše in se odstalja ali pa kontra, da premalo teče, ali je zelo lačen in nestrpen, nemiren in se ne more umirit... malo pobrskaj po MON, sem nekaj dni nazaj dala link in na tistem forumu vprašaj, če ne najdeš razloga.
sem še enkrat prebrala... poskusi najprej malo stisnit, mogoče jo preveč zaliva (praviš, da šprica) in ji to ne paše, ker ne more požirat.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 29.5.2012 11:06:01 >

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 11:17:40   
tulpek
iz: http://med.over.net/zdravje_bolezni/ginekologija_porodnistvo/dojenje/i21444/
Zavračanje dojenja

Včasih se zgodi, da dojenček nenadoma začne zavračati dojenje brez kakšnega posebnega razloga. Običajno traja dva do štiri dni in precej težko je ugotoviti, v čem je pravzaprav problem. Da ne gre za naravno odstavljanje vemo po tem, da se to zgodi nenadoma, morda dojenček sploh še ne je goste hrane in je na splošno videti nezadovoljen s celotno situacijo.

Možni razlogi za zavračanje dojenja so: izraščanje zob, prehlad, vneto grlo, zamašen nosek, bolečine v ušesih, materina velika vznemirjenost, pomembne spremembe v življenju družine...

Včasih je vzrok za zavračanje dojenja tudi materina burna reakcija ob otrokovem ugrizu med dojenjem. Tudi če mati ne ve razloga za dojenčkovo zavračanje dojenja, naj ga poskuša dojiti še naprej. Večja verjetnost, da bo hotel sesati, je takrat, ko je dojenček zaspan ali v polsnu. Mati lahko poskusi tudi z različnimi okoliščinami med dojenjem, kot so glasba ali pa popolna tišina, mrak v sobi, dojenje med hojo, ki bodo dojenčka morda pomirile ali pa celo presenetile in s tem spodbudile k dojenju.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 12:01:40   
CAC
Hvala, Tulpek, bom malo preučila, kaj bi lahko bilo. Sor nima, ker sem ji pogledala v usta, čudno se mi zdi, da bi jo zdaj motilo, da preveč teče- prej je ni. Pa tudi prsi niso preveč nabrekle.  user posted image

Sem pa pozabila še napisat, da vmes ko se doji, včasih  tleskne v ustih- ne vedno. Ali ni dobro bradavice zajela ali kaj?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 13:37:40   
_ada_
CAC...moja je imela pri 5 tednih 4190g,tako da se je zredila bila od odpustne teže za 1450g.Zdaj v četrtek imave pa pregled pri 2 mesecihtako da nevem koliko trenutno tehta.Ampak jaz sem jo dojila polno samo prva dva oz. tri tedna,ker po 14dneh je ona nehala pridobivat na teži kljub temu da sem imela mleka zanjo dovolj a vseeno ni bilo toliko hranilno da bi se redila,tako da sem začela dodajat AM,zdaj pa počasi zaključujem z dojenjem ker mleka je zelo malo in se samo crklja na dojki.Sem si tud poskušala večat produkcijo s črpanjem pa čajčki, pa pitjem piva ampak ni bilo zaradi tega nič več mleka, tako da sem se nehala sekirat s tem in se zdaj raje posvečam njej.Je pa moja tud se 14 dni nazaj trgala od dojke in na koncu se je izkazalo da je soor,je imela čisto bel jeziček,in če ne gre z mokro gazico dol je soor,tako da sem malazala tri dni z daktarinom in je bilo boljše.

Slinjenje....moja zadnji teden ogromno slini,kar balončke dela v ustih s slino in noče jo požiratuser posted image .

Aja na spodnji dlesni ima neko belo pikico,soor ni ker bi šlo že stran z daktarinom,tako da nevemn kaj bi lahko bilo?

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 16:45:19   
Arwen_84
nemirno spanje: Naša tudi kakšen dan tako nemirno spi - a so to krči? Zbuja se vsakih 10min, se nekaj preteguje, hrrggaa, včasih malo zajokca in včasih se konča s prdcem....te dni je res naporno...ker jaz zraven nje tako ne morem niti zaspat, ona pa se velikokrat vmes prebudi do konca, tko da sledi jok...ki se ponavadi konča na jožki, spet malo spije (kar spet ni dobro zaradi krčov), itd...posledično je neprespana, tako, da imamo tudi zvečer ''komedije'' ...bi mislu, da bi padla dol-ma ja, bolj kot je utrujena, težje zaspi.
Nevem, če so to tudi kapljice Biogaia, jih sicer danes nisem dala...ma je isto. Da bi kaj takega jedla, pa nevem...mogoče so se pri nas zdaj komaj začeli, tko da bo treba bolj pazit...sice rni nobenega neutolažljivega joka, samo tole napenjanje in posledično nespanje je tudi utrujajoče (predvsem za njo, ker ne more mirno spat). Ko tega ni spi čez cel dan po 2,5h...je 1,5h budna in spet zaspi...v kolikor je pa dan s tem napenjanjem spi po 30min je 2h spet budna (oz se trudi bit), itd...zaspi in jo spet prebudi...tko, da dejansko v 10h spi 2h mogoče vsega skupaj.user posted image .
Nevem, če naj ji dajem še kaj drugega proti krčem?(ColiPrev)...imam neke naravne kapljice, ki jih je treba dat 20min pred hranjenjem-si ne znam predstavljati kako to izvedeš, glede na to da ko se zbudi je najprej jok zaradi lakote...(in da čakaš 20 min še pol?user posted image ), svašta, nevem kdo si izmišljuje take logistike.

trganje bradavice: Moja to naredi včasih zvečer, ko je že ful najeta in noče zaspat in utopično mislimo, da se bo tako najbolj hitro umirila...ko začne to delat vem, da moramo drugače uspavat...

čaj, voda: a ve dajate kej za pit drugega kot mleko vašim user posted image ? Mene na sprehodih včasih kera pripomne, ko tamala joka...jaz pa hitim domou (dojenje), da naj ji dam malo čaja ali vode...(sicer so nam skoti govorili, da je mleko hrana in pijača in da ne rabi nič drugega...ampak poleti, ko bo res vroče se mi zdi OK dat tudi drugo tekočino že zaradi žeje...vem, da to napolni trebušček in posledično je manj lačen...ampak nekaj ml vmes med podoji menda ni narobe?)

_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 19:04:28   
ovnica7
Mi smo tudi na pregledu dobili daktarin za v usta. Koliko časa ve to dajate, tiste ki imate? V navodilih piše 2 do 4 tedne, meni ni pediatrinja nič rekla koliko časa. Ali res toliko časa?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Aprilčki 2012
29.5.2012 23:17:51   
ovnica8
No pa da se se jaz malo oglasim. V petek smo imeli prvic pediatra in sva z izbiro zelo zadovoljna. Z mozem sva ji postavila 100 vprasanj in na vsa nama je odgovorila. Res si je vzela cas,da sva lahko vse vprasala. Naslednji ponedeljek imamo slikanje kolkov,cez mesec in pol pa cepljenje.
Je bil pa mali pohvaljen na rasti in pridobivanju na tezi (2kg od rojstva in to samo z dojenjem),in pa glede njegovih sposobnosti gibanja (zelo rad pase kravce in takrat je najbolj srecen).
Sem povprasala kaj misli glede vadbe v bazenu,pravi da do 1 leta ni ok.,da ce ze naj pocakamo do takrat (neki v zvezi z bakterijami in fluoro drugih ljudi-ja folk je res packast,veliko se jih ne stusira pred vstopom v bazen...).
Glede alergije na dojenje pravi da so alergeni jajca,mleko kravje in se nekaj-sem pozabila. in da se alergije kazejo po telesu kot pikice rdece barve in teh je res veliko(jaz sem jih nekaj nasla na nasmu ampal je rekla da to ni to.
Tudi glede cokolade sem vprasala pa je rekla da jo komot lahko jem(je jasno da sedaj rahlo pretiravam z njo,pa se kaksna kilca ali vec je ostala viska-ampak sem res velik cokoladoholik sej se bom kmalu umirila hehe).
Kaj je se kej tazga bilo...aja glede kapljic je rekla da se priporoca dajanje biogaie 3 pakunge(da tako nekako naj bi pomagalo-lahko tudi vec,da je zelo ucinkovita pri razvoju crevesja),coliprev ali antiflat so dobre pri napenjanju(nasem pomagajo da se lazje sprdi),za krcke pa kaksne koroske kapljice ali pa kuminov sirup.

No da pokomentiram tudi najino telovadbo(ne vem katera me je sprasevala glede pedokinetike). Midva sva zelo zadovokjna,mali uziva,po koncu je kar zmatran(se lepo napapca in potem spancka),telovadba traja cca 45 minut(vmes po potrebi otroka previjes ali nafutras),tudi za mamice je malo telovadbe(drzanje otroka v rokah je kar naporno po parih minutah),vadba pa zgleda nekako tako da vaditelj pokaze razne prijeme,poze,polozaje,ki pripomorejo k motoriki otrokovega razvoja in hkrati predstavljajo igro in telovadbo. Sedaj ko je mali cez dan bolj buden in je po ene pol urce lahko sam ali v lezalniku ali v igralnem centru(potem se kljub igrackam zacne dolgocasit,psicka pa ga se ne zanima),ti hitro zmanjka idej kaj poceti z njim in takrat te vaje pridejo se kako prav. nas jih res rad izvaja in tudi doloceni polozaji nosenja pomagajo pri krckih,za nase lazje gibanje z dojenckim.... no vglavnem midva sva zadovoljna,tako da zadosti reklame. Aja tecaj poteka 3x na teden(12 obiskov stane 100€). te pa na spoznavni uri porazdelijo glede na otrokovo starost v pravilno skupino.

Se je pa nas mali skrat zacel ze ful smejat in spuscat zvoke,pa odziva se na igrace(sedaj je v fazi dotikanja in spoznavanja),ko se zbudi in te zagleda je takoj tako nasmejan,da se jaz kar stopim zraven. In zjutraj ko se greva umit in previt se ze tako smeji in vriska da sem kljub zaspanosti(jaz sem prej rada zjutraj potegnila s spancem i. sem vedno imela kaksne pol urce rada sama zase)takoj prebujena in se skupaj smejiva in cvekava....vglavnem vsako jutro uspici kaksno novo foro. aja pa zadnje case mi zjutraj rad mali ponogaja i. sicer ga ravno previjem in se on odloci(seveda preden mi uspe svezo plenicko zapreti da se bo se enkrat ali pokakal ali polulal(zdaj sem ze pripravljena in imam vedno eno tetra plenicko cez za obrambo. ojojo mali lumpek.

Trganje bradavice-moj mi tudi to dela,ampak vedno popoldne(takrat ko ima krce ali pa ko ga tisci na kakanje(ko je to mimo pa neha)). . Tako da pri nas je to povezano s krcku innapenjanjem.

sedaj pa sibam spat. lp

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 8:57:58   
Piči1
Arwen 84-ČAJ in VODA- Ko je bil moj prvi sin star 3 tedne smo šli na morje! Zaradi vročine sem mu poleg dojenja dajala piti tudi čaj od komarčka! Na tri ure sem ga dojila vmes pa sem mu dajla čaj! Pa mu ni bilo hudega. Naj se pohvalim še da mu je morje pomagalo da so krči minili saj jih je imel od tretjega dneva dalje vsak dan od pete ure popoldne pa do enajste zvečer! Nisem mu pa dajala nikakršnih kapljic ker se mi je zdel še malo premajhen za vso to kemijo! Med krči sem ga pa veliko prenosila in premasirala!

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 9:35:32   
tulpek
piči, arwen je na morju doma user posted image user posted image user posted image sicer pa js mislim, da če je zelo vroče, je že dobro, da dobi malo vode, ki je tudi hladnejša kot naše mleko in ga malo ohladi v vročini. no, pri trenutnem vremenu se ni za obremenjevat z vročino user posted image user posted image user posted image saj meni čisto paše tako, lahko vsaj ven grem sredi dneva.

(odgovor članu Piči1)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 14:40:28   
frinina
mamice pozdrav,

veselo klepetate vidim..jaz vas čekiram kolikor pač morem.

no, mi smo danes stari 2 meseca user posted image , kam le čas beži.
za nama je druga posvetovalnica, teža: 4900g, 57 cm. se samo dojiva in pediatrinja pravi, da lepo napredujeva.
vmes sva imela nekaj težav z dojenjem, pa se je izplačalo pristavljat na 2 uri, zdaj ga je pa dovolj, tako, da sem pomirjena.
želimsi čim dlje dojiti.
drugače sva ok...krči počasi izginjajo, malo je še jokanja, bolj mjavkanja. vse ga pa že zanima, uspe se mu ževčasih glasno nesmejati, drugače pa že kar veliko godrnja in nas vse prepoznava.
ponoči je priden. zaspi okrog 22.00, nato se podojiva ob 3.00 in spi še do 9.00 zjutraj. jaz seveda prej vstajam ob šoloobveznemu starejšemu bratcu ni poležavanja, čeprav bi kdaj to prav pasalo.
toliko na kratko!!!!
imejte se lepo!

čao

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 15:59:16   
Kurumba
CAC, moj trga bradavice čisto tako, kot opisuješ, ampak samo včasih, vedno pa okrog 18h zvečer. Takrat vem, da ima krče, ker zraven postane rdeč, spušča bradavico in trpeče zajoka, potem pa spet zahlasta za bradavico, zraven pa brca z nogicami. Mislim, da je pri nas čisto odvisno od tega, kaj jem, zadnjič smo imeli piknik, pojedla sem dva čevapčiča (začinjena) in je bilo grozno. Dam mu tiste tuje kapljice, malo ga nosim kot pri podiranju kupčka, položim ga na previjalno in ga čisto razvijem (to vedno pomaga), sicer pa nimaš drugega kot da počakaš, da mine in jaz si zabeležim, česa ne bom več jedla. Hudo je bilo tudi po pogreti juhi.

Dodajanje čaja ali vode: mislim, da mu bom poleti, ko bo vroče, dajala zraven mleka tudi nekaj tekočine, čeprav res na šoli za starše učijo, da je mleko dovolj. Saj veste: joško spraznit do konca, da dobi "cel obrok" od tekočine na začetku do "sladice" na koncu.

Nemirno spanje: moj spi ful trdno od 22h do 2h zjutraj, potem pa (včasih bolj včasih manj) spi zelo nemirno, tako da kar naprej gledam, ali sploh spi oz. kaj mu je, ker jaz tako ne morem spati. Včasih ga zafrkava nosek (to hitro rešimo z baby vacom - smo osvojili tehniko - hvala tulpek!), sicer pa maha z rokicami, jamra, zvija glavo (zadnjič se je z glavo zrinil tako, da je bil pravokotno v posteljici), spušča take glasove, da se mi ne zdijo tisto običajno oglašanje - podnevi se nikoli v spanju ne oglaša tako, ampak trdno spi. Kaj mislite, kaj je to, jaz mislim, da je nekaj narobe. Mogoče mu je prevroče - danes bomo poskusli z manj oblekicami. Kako jih vi oblečete za čez noč? Midva mu dava bodi z dolgimi rokavi, čez pajaca, pokrijeva ga z dekico, čez pa samo položiva kovter - seveda vse tako, da iam rokice zunaj.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 16:11:37   
tulpek
Kurumba, vroče mu je, verjetno user posted image
js mu dam bombažen bodi - dolg rokav in bombažne žabe/hlačke, kot se dobijo v bc, hm... + kovtek in na kip odprto okno... je pa res, da se še tako včasih poti in je očitno bolj tople sorte. spusti vsaj dekico.

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba



Dodajanje čaja ali vode: mislim, da mu bom poleti, ko bo vroče, dajala zraven mleka tudi nekaj tekočine, čeprav res na šoli za starše učijo, da je mleko dovolj. Saj veste: joško spraznit do konca, da dobi "cel obrok" od tekočine na začetku do "sladice" na koncu.



meni to nikoli ne uspe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 19:42:48   
_ada_
Kurumba..sigurno mu je vroče če je tolko zadekan.Jaz imam svojo ponoči v bodiju z dolgimi rokavi in tanek bombažni pajacek z dolgimi rokavi ker ne mara biti pokrita po rokah in jo pokrivam samo do pasu s poletnim kovttrčkem,ker če ne se zbuja ves čas.

Aja pa kolko vam zavidam tiste ko polno dojite,ko tkole berem kako vam napredujejo lepo ob samem dojenju bi jaz kar jokala ker sem imela tako željo dojit,ogromne literature prebrala v nosečnosti o tem,a so zgleda geni nardil svoje ker moja mama tud nobenega od treh otrok ni dojila dlje kot tri,štiri mesece.

Dodajanje čaja/vode...am jaz svoji dodajam kakšen dan ko je res ful vroče že zdaj po 50ml čajčka za novorojenčke,ko vidim da se ful spoti.Drugače imam pa tasta in taščo tečno okrog tega in ves čas težita zakaj ji ne dam večkrat vode za spit,ker je kao dobr zarad govorauser posted image .Česa ne bom vsega slišala še.user posted image



(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Aprilčki 2012
30.5.2012 22:02:09   
Arwen_84
Tale post sem začela pisat na GSMju, ko je bla mala priklopljena ...vidim, da ni šumnikov...user posted image , končno je zaspala, tko da nadaljujem za pcjem...


Oblacenje:Nasa je ponoci oblecena enako kot cez dan..ima dolg bodi spodaj-btez nogic in cez tanek bombazni bodi ter nogavicke cez...pa pokrita je samo od pasu dol,ker rudi ne mara pokritih rokic...bolj mi je problem oblečt za ven, ker dejansko je zdaj zunaj bolj toplo kot noter...zato jo za ven nič dodatno ne oblačim, razen kapice...pa še to bom kmalu opustila (če otrok izgublja največ svoje toplote preko glave in nog..pol se mi ne zdi smielno da ima glavo še pokrito pri 29C? Ali se motim?)

ovnica8 in frinina super za napredovanje in pregled...user posted image Res je fajn slišat, da so user posted image OK.

nemirno Spanje:Kot sem ze napisala tudi ne spi vedno trdno..tudi cez dan razlicno...bvcasih se vsake 3min nekaj preteguje, razteguje roke, spusca cudne zvoke...ampak se ne prebudi. Sem brala, da imajo otroci NON-REM(povrsinsko spanje,ki se do 3 leta zmanjsa na 25%} in REM(trdno spanje) ...ko takole rogovili se tudi meni zdi čudno, če sploh spi...ma dokler ne joka in ima zaprte učke je OK.
Zadnje dni se tako površinsko spanje začne ob 3h (ko je drugi podoj)...ker jo prehitro damo v pojstlico in se zbudi..tako, da spi pri meni v pojstli pol do jutra in ko se takole ''muvi'' se morem čisto k user posted image stisnit, če ne se me z rokami skozi dotika ..pa še jaz se malo umaknem, da jo kej ne ''pomandram'' ..čeprau se niti jaz ne premaknem za cm...tako kot zaspim se zbudim.

izpuščajčki: Naša ima od danes zjutraj neke rdeče pikice po vratu in prsih (niso mazolji...ampak bolj goste mičkene pikice)...amm..menda ni kaka alergijauser posted image Nisem jedla nič novega in tudi pralno sredstvo je isto zato mi je čudno...niti nevem kaj naj nardimuser posted image .

_ada_ Glej, ne sekiraj se zaradi dojenja! Sploh, pa ne rabiš ničesar zavidat...jaz 100% dojim (čeprav sem na začetku že skoraj obupala)ampak lahko naštejem dosti stvari, ki mi dojenje predstvalja breme (lahko se to sliši neprijazno) ampak tako je. Sem tudi jaz dosti prebrala o tem in sem nekako pričakovala, da bo tole mačji kašelj...da za vse nekako ''narava'' poskrbi..otrok se rodi-mleko nastane-steče dojenje...in na žalost pri večini ni tako...posledice so pa predvsem to, da se mamice potem sekirajo, da nimajo mleka in vse podobno...in tale stres je potem samo še dodatno breme...tako zate kot za mleko in user posted image . Meni je šlo najbolj na živce to, ker me sosedi sprašujejo, če imam mleko--ma k* za vraga vas to briga?! Kot, da če ga ne bi mela bi bla slabša mama??...Jaz nisem bila dojena in mi nič ne manjka (vem, ''standarden'' stavek vseh, ki ne dojijo...ampak je res!)...in še mnogim otrokom ne...tako, da glej ...jaz sem si rekla...dokler bom, bom...(sedaj imam mleka za izvoz sicer) ...če ne pač ne, se bom posvetila user posted image in ne sekiranju glede dojenja...


IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Dodajanje čaja ali vode: mislim, da mu bom poleti, ko bo vroče, dajala zraven mleka tudi nekaj tekočine, čeprav res na šoli za starše učijo, da je mleko dovolj. Saj veste: joško spraznit do konca, da dobi "cel obrok" od tekočine na začetku do "sladice" na koncu.



meni to nikoli ne uspe user posted image user posted image user posted image


amm....meni mala tudi nikoli ne izprazne pomojeuser posted image ...mislim jaz jo po kupčku(tole mi gre najbolj živce še posebej ponoči, ker ga velikokrat ne podre in pol jo brezveze razbudimo...je pa res, da če jih ponoči ne podremo ...zjutraj veliko bolj hhhrrggaa in stoka kot če jih...) dam nazaj na isto..pol pa kar sama neha vlečt jo umaknem in ne išče več ...tko, da ji druge niti ne dajem...pol če stisnem mi še ven šprica...vem, da dejansko nikoli ne zmanka mleka, ker se sproti dela...enkrat sem si šla črpat in sem si stisnila še 30ml ven(sladica?user posted image )...pa tega menda ni treba skozi delat...Pač poje kot poje, naslednjo rundo ji dam pa drugo...

NOČKO




_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Aprilčki 2012
31.5.2012 8:44:58   
tulpek
Arwen, če ne boli, če ni trdo, nabito, ni treba stiskat. Če je lepo mehno in neboleče, lahko pustiš, če se pa kasneje kaj nafila, pa potem iztisneš.

Moj user posted image se je ponoči začel manj dojit user posted image user posted image user posted image to pomeni, da ni skoz priklopljen, samo okoli 1ih, pa 4ih in 6ih... spat gre okoli 21ih.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Aprilčki 2012
31.5.2012 9:08:32   
tulpek
Arwen, glede izpuščajev še malo počakaj, če se bodo širili, izginili... naš prvi je vedno nekaj imel, samo ko so mu postavili sum na alergijo na kravje mleko ne user posted image user posted image user posted image Če se bo še širilo pa vprašaj P. Lahko bi bilo pa tudi, če bi ji bilo prevroče. Če ti je pa sploh čist čudno, pa kar takoj kliči, da boš pomirjena. Pri nas razsaja 5. otroška bolezen, samo to je drugačen izpuščaj, pa še daleč stran smo.
Tudi naš zelo nemirno spi v rem fazi, spušča neverjetne glasove, se premika... prve dni sem mislila, da se prebuja, ker prvi je spal čist mirno, potem sem pa ugotovila, da še kar spi...


Ada, ne se sekirat glede dojenja, se ne splača in nič ne pomaga user posted image user posted image user posted image Glavno, da si se trudila, z glavo skozi zid pa ne gre. Js pa zavidam tistim, ki jim user posted image ob samem dojenju spijo celo noč (moj prvi je to začel pri 5 tednih od 23-6, sem upala, da bo ta tudi, pa ne user posted image user posted image user posted image ) ampak bo že. samo da med dojenjem spi in da nima žurk ponoči. Se mi pa zdi, da je včasih boljše samo osnovne stvari prebrati (na pravem mestu oz. pravo literaturo) in ne preveč, ker potem veš, kaj vse lahko gre narobe in zihr se nekaj najde.


Rokice
imajo vsi tako mali dojenčki gor in jih ne moreš pokrit user posted image user posted image user posted image Jim paše tak imet.

Naš pa kar dosti poliva, me je zjutraj 2 krat čist zalil user posted image in samo perem cele dneve.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Aprilčki 2012
31.5.2012 10:00:35   
Arabella1
pozdravljene pupe

torej oblačenje... naš ima ponoči bodi z dolgimi rokavi, tanke nogavičke in pajacek brez rokavov, z naramnicami, pokrit pa je z prešito odejo, v hiši imamo cca 23 stopinj. Čez dan pa ima bodi z dolgimi rokavi, dolge hlače, ali žabice, nogavičke tanke in copatke, ko gremo ven pa kapico... ki jo scuka stran preden jo dam jaz dobro gor.... kdaj lahko te kapice ukinemo?

Ada ne se sekirat zaradi dojenja, user posted image nisi zaradi tega nič slabša mama, tvoj otroček ravno tako raste, samo embalaža doziranja je druga, pa vsaj nič te ne cuka in cefra... jaz na desni strani uporabljam kar nastavek...

spanje...mi imamo čez dan, ko smo noter pogajanja za spat...nema spat, vidiš da je zmatran ma spal ne bo, zunaj ni problema, zvečer in ponoči tudi ne, čez dan pa kričanje, jok, kot, da ga pol manjka, ma mu nič ne fali, krčev nima, sej ko se odloči da bo spal spi pa kot hlod.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Aprilčki 2012
31.5.2012 10:51:33   
Hinata
Izpuščaji: Naša ima tudi že vsaj 2 tedna izpuščajčke na obrazu, pa niti ne vem od česa...glede hrane tako ali tako ne morem biti prepričana, ker jem vsega po malem....pa tudi niso izgledali kot mozoljčki, tako da nisem ravno prepričana da gre za čiščenje kože....ima jih pa za ušesi, okrog oči, nad ustnico, malo po čelu....nastali so pa po enem zelo soparnem dnevu, tako da bi bilo lahko tudi od vročine, nimam pojma....so pa še vedno prisotne pikice, le manj rdeče so.

Oblačenje: Jaz jo raje manj oblečem kot preveč, saj je zunaj in notri zelo toplo, v vozičku ima toplo okrog in okrog, pa še pokrita je. Tako da je ponavadi oblečena v bodi z dolgimi rokavi in žabice z naramnicami, ko je malce hladneje, ob vročih dneh pa v bodi ali majčko in kratke hlače ter nogavičke. Kapice nima nikoli gor, saj v vozičku in notri ni prepiha. Če bi jo nosila zunaj, bi ji dala kapico zaradi sončnih žarkov. Zunaj je ponavadi še bolj vroče kot notri, zato jo oblečem samo v eno tanko plast in potem pokrivam...s tetra pleničko na soncu, v senčki še bombažno dekico, če mene zebe pa še nekaj čez....lepo po plasteh in jo potem odkrivam glede na vremenske razmere :) Ponoči je oblečena isto kot čez dan in pokrita s kovterčkom

Spanje: Naša je imela nekaj dni, ko mi čez dan ni hotela veliko spati, čeprav je bila zaspana in se je ves čas po malem dojila, tudi ponoči je prišla kaka noč, ko ni hotela zaspati v svoji posteljici in sem kar z njo vred zaspala po dojenju...verjetno je imela poskov v rasti, ki je okrog 6 tedna....zdaj je čez dan že malo bolje, zvečer pa ponavadi vedno nekaj sitnari in se ne more umiriti, še krči jo malo dajejo....zdaj jo vedno zvečer kopamo, saj ji voda zelo paše....pa še soparni dnevi so, tako da osvežitev pride prav.

Danes se je naša odločila, da bi prespala kar celo noč, pa ji zaradi sebe nisem dovolila user posted image Po seveda napornem večeru je končno zaspala med deveto in deseto nekje in to v dnevni sobi, kjer spi čez dan...jaz sem šla lepo spat, ker me prejšnjo noč ni pustila in sem jo še le ob pol enih spravila spati, prej pa probala vse od hranjenja, previjanja, do pucanja noska. No, in danes sem se prvič zbudila malo pred četrto, seveda z joški trdimi kot kamen user posted image , saj je prespala eno hranjenje, ki je okrog enih...tako da sem se mogla najprej stuširat in si jih zmasirat, potem pa šele njo zbudit, ki je seveda še vedno lepo spančkala :)

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Aprilčki 2012
31.5.2012 11:34:31   
_ada_
Hvala vsem za spodbudne besedeuser posted image ..sej se ne sikiram več tolko,sam vsake tolk časa me teli hormoni mal začnejo zafrkavat in me takrat stisne.
Koža...jaz sem čist mozoljastauser posted image .

Moja je že tečka od včeraj popoldne,sama ne ve kaj bi,sinoči je tolko pojedla v roku 4 ur,in sicer okol 300ml je blo sigurno,sem misnla da bo na koncu vse zbruhala ampak za čudo ni,je pa zato po kopanju zaspala ob 9 in se zbudla prvič šele ob treh.Zjutraj pa od pol 7 do pol 9 ni hotla zaspat,ves čas je neki jokcala in bogica v vozičku zaspala do zdr.doma in sem jo tam morala zbudit in pol zopet jok do doma,doma pa tud nervozna,sem jo komaj uspavala.
No danes sva imeli tehtanje in imamo 5020g in dolgi 55,5cm. Naslednji pregled čez en mesec in pa cepljenje.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Aprilčki 2012
31.5.2012 12:52:58   
Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Moj user posted image se je ponoči začel manj dojit user posted image user posted image user posted image to pomeni, da ni skoz priklopljen, samo okoli 1ih, pa 4ih in 6ih... spat gre okoli 21ih.


Jst sem misnla, da ti to bolj ''''poetično'''' pišeš, da je skozi priklopljen...zdej štekam, da si mislila dobesednouser posted image . In kaj celo noč si bla budna ali si spala zraven? Jaz jo dojim ca 1h, 3,30 in 6h, 8.30h...vsakič po 30min (če se slučajno se zbudi in dobi repete in zaspi pri meni v pojstli)...pa imam glavo ko slon zjutrajuser posted image ...čez dan sicer bolj pogosto..kdaj ko se skozi zbuja pol dobiva ves čas hrano ''''na obroke'''' ampak mi je kar napor to...v primerjavi s tistim, ko odspi 2h, jožka prideta k sebi, pol spet čez 3h bolj do konca sprazne, itd...mi je bolj všeč...upam, da se tole čimhitreje malo stabilizira...user posted image

smejanje: naša se je začela malček smejat v budnem stanju...sicer ne na glas, samo usta tako našobi, ko ji kaj pojem ali govorim...je pa res, da se kar stopiš zraven...in komaj čakam, ko bo začela malo bolj ''''dojemat'''' svet, bo tudi zabavnejše z njo v budnem stanju, gledat kako se razvija, itd...user posted image Je reku moj user posted image , da dobiva podobo dojenčka, hehe

_ada_: jaz sem na začetku imela take izbruhe joka, da jooj...ko so prišli obiski in prvo so me prašali, če dojim (takrat nisem, ker sem mela trdne jožke in KAO ploske bradavice in se mala ni mogla priklopit ,...tko da sem si po 7h/dan z roko črpala ven (moja draga el. črpalka je bla očitno pokvarjena...ampak nevem zakaj meni to ni kapnilo..pač neka butasta vstrajnost in trma)...in vsakemu, ki sem mogla rečt, da zaenkrat NE...mi je šlo na jok...tko, da sem sovražla vse obiske, itd..sploh pa ker sem vedla da morem it črpat in rabim mir...no, bla sem na dobrem začetku depresije....s tem mlekom sem vstrajala samo zaradi tega ''''pritiska okolice'''', ker se mi je zdelo, da če obupam bom druge razočarala (pol pa še skozi..:''''a mala kaj je? a kaj cuza?''''brrrrr)...no, v glavnem sem z malo našla ''''skupen jezik'''', tko da sploh nimam ploskih bradavic, trdote pa tudi ni več takšne...tko, da je kar avtomatsko steklo in moje življenje je blo rešenouser posted image ...pa ne toliko zato, ker dojim kot to, da lahko drugim rečem, da dojim- sounds funny? but it''s true.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 31.5.2012 13:01:00 >


_____________________________

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?