|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
14.4.2013 7:29:02   
san
pozdravljene user posted image

najprej, čestitke ursika, sem solzna in zelo vesela, da vam je uspelo in ne dvomim v to, da vam bo uspevalo tudi v prihodnje, ker ste res pogumni in pravi borci user posted image . objem vsem tremuser posted image user posted image


vidim, da je malo zatišja tu. še nobenega novega dojenčka ali pa ste kar vse pobegnile rodituser posted image ? glede na vreme sklepam, da vse, ki ste doma, uživate zunaj. mi smo bili včeraj tri urce popoldan naokoli in je prav pasalo. res sonček naredi svoje :).

v petek sva se šli pa pokazat v P in še enkrat dat bilirubin, ker je patronažno skrbelo, no pa ni nič narasel, ampak lepo pada, tako kontrola ni več potrebna. tudi s težo je šla spet lepo gor, tako sva sedaj na treh kilcahuser posted image . se mi zdi tako lahka kot peresce, napram našim ostalim. drugače se imamo super, otročki so jo vsi lepo sprejeli in to mi je res v olajšanje.

vesnica, jaz sem zelo zatekala že prej okoli božiča, potem pa vmes samo kadar sem preveč sedela in premalo pila in na koncu zadnji mesec spet na ful. zjutraj sem se zbudila z otečenimi rokami in nogami, pa obraz mi je tudi zategovalo. se mi zdi, da na koncu ti kar pripada od vse težeuser posted image .

cicika, zdej si pa verjetno tudi že ti mamičkauser posted image . Glede umiritve otroka pred porodom, moja Pavlina je bila aktivna še med porodom, vse do iztisauser posted image

NINIBO, itak da ste uživali vsi trijeuser posted image

alarm, se še slišimouser posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
   RE: Aprilčice 2013
15.4.2013 18:30:28   
1bebika
Ojjjjj!
Evo tudi nas,smo končno doma.

Ker se moje stanje ni nič spremenilo-odprta sem bila 2cm in zmehčan vrat sem v sredo 10. 4. po CTG-ju v P prosila, če lahko govorim z mojim g-Likarjem. In spet me je vprašal če bi šla rodit ali če grem domov. Tokrat sem rekla RODIT. Pa me je vprašal koliko časa je trajal prvi porod-11h-ko je to slišal, me je takoj vprašal ali sem razmišljala o EA. Pravim razmišljala sem, a ne vem. In sva se dogovorila, da mi najprej dajo umetne popadke, nato predrejo mehur in ko bom odprta 4 cm EA in potem našopajo umetne popadke-da ne bi preveč trajal porod, ker sem se v prvo tako poooočas odpirala. Ob 10:45 so mi dali umetne popadke, ob 14:00 sem bila odpta  4 cm in potem EA in ob 16:44 je privekal na ta svet naš Bine. Ta porodna izkušnja je vse nekaj drugega kot prva. Bilo je super, do EA sem zdržala brez problemov, potem je blo itak qul, zadnjo uro, ko so jo malo popustili, zato da bom čutila kam je treba pritiskat pa je bilo tudi znosno. Sploh mi ni bilo nič jasno ko je babica rekla, no zdej bomo rodili. Res, čudovita izkušnja za babicama Nado in Polono in še moj G je bil zraven.
Toliko.

Grem k mojim fanotm, vsem ki ste rodile čestitke (nisem brala za nazaj) vsem ki še greste pa želim eno tako lepo doživatje kot je bilo moje.
user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
   RE: Aprilčice 2013
16.4.2013 7:33:10   
izalina
Jutro,

no zame je že dober dan. Očitno se je preveč poistovetil s svojim imenom in mu noben svit ne uide user posted image . Bedimo od 4h do 6h, pa na 1h se ponoči dojiva.

1bebika user posted image in čestitke za sinčka. Super, da je sedaj šlo hitreje in da je izkušnja boljša. Polona je pa user posted image

Mi drugače uživamo na sončku....naš mali spi v vozičku brez problema 3 ure. Ko bi vsaj ponoči tudi.

(odgovor članu 1bebika)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
   RE: Aprilčice 2013
16.4.2013 20:04:32   
Soncnica12
Pozdravljene aprilčice,
najprej ČESTITKE vsem, ki ste v zadnjem času rodile (zdaj vas je že kar nekaj) user posted image ! Sem vam kar malo fauš, ker že stiskate svoje sončke in imate porode že za sabo! Naša pupica pa še noče ven iz toplega gnezda user posted image . Ker bomo jutri že 10 dni čez rok, jaz pa sem odprta samo 1 cm in popolnoma brez popadkov, so nama napovedali sproženje.. Priznam, da me je kar malo strah - baje je postopek preceh boleč user posted image .
No, danes se poskušam na različne načine sprostit in upam, da bo šlo vse OK in bom, če ne prej, pojutrišnjem, v rokah tudi jaz stiskala največji zaklad.
A je mogoče še katera v podobni situaciji in bo v naslednjih dneh v ljubljanski P?
Lepo se imejte in se javim, ko bo kaj novega!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
   RE: Aprilčice 2013
16.4.2013 20:36:51   
happy85
Soncnica12 le pogumno in čimbolj sproščeno pa boš videla, da bo vse lepo se izšlo. Bom držala pesti, da bo čimmanj boleče in da končno spoznaš princesko (očitno preveč lepo skrbiš zanjo in se ji ne mudi ven user posted image )

(odgovor članu Soncnica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
   RE: Aprilčice 2013
16.4.2013 21:09:10   
san
čisto na hitro vas pozdravim

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica12

Ker bomo jutri že 10 dni čez rok, jaz pa sem odprta samo 1 cm in popolnoma brez popadkov, so nama napovedali sproženje.. Priznam, da me je kar malo strah - baje je postopek preceh boleč user posted image .
No, danes se poskušam na različne načine sprostit in upam, da bo šlo vse OK in bom, če ne prej, pojutrišnjem, v rokah tudi jaz stiskala največji zaklad.
A je mogoče še katera v podobni situaciji in bo v naslednjih dneh v ljubljanski P?
Lepo se imejte in se javim, ko bo kaj novega!


ja eni otročički pa res znajo užvat in vejo kje je res lepouser posted image . nič se ne boj, ker sploh ni tako hudo. meni so sprožili 3-krat in ni nič takega. dobiš tabletko za odpiranje oz. ti si celo že mal oodprta, pa ti mogoče samo predrejo mehur in če se ne bo samo začelo kaj dogajat še umetne popadke in to je to. jaz sem vsakič rodila z umetnimi in res niso nek bav bav. le pogumnouser posted image . misli na to, kako boš jutri spoznala svoje dete in ga privila k sebi. ga ni lepšega občutka kot ta, ko se dete porodi in ti ga dajo v naročjeuser posted image . in poskusi bit čim bolj sproščena. sej vem, da je lahko govorit, ampak res pomaga.

hehe, izalina, res je pravi Svituser posted image , čeprav res ni smešno sredi noči bedet. upam, da se bo tega čimprej odvadil.

1bebika, čestitke za Binetauser posted image , naj ga sreča boža po ličkihuser posted image in res super za super poroduser posted image

mi smo super, vremenu primerno in smo več zunaj kot doma. res pašeuser posted image

uživajte in srečno vsem na poti v Rimuser posted image


(odgovor članu Soncnica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
   RE: Aprilčice 2013
16.4.2013 22:18:53   
NiNiBo
Najprej vsem user posted image user posted image user posted image za lepe porodne zgodbe in strucke, ki ste jih stisnile v narocje. Se predvsem pa cestitke ursika tebi za Lovra, lepo se crklajte in veliko energije za naprej ti posiljam!

soncnica12 Baje naj bi bil strah glavni vzrok za bolecino, zato se skusaj cimbolj sprostiti in tudi umetni popadki ne bodo boleli. Pa seveda cim bolj pozitivno glej na porod, vcasih pa nase strucke nocejo ven pa pika!

izalina Nas Neo Svit je imel tudi take pribliske vidis ze mora biti nekaj povezano z imenom! user posted image

No mi nismo dobili krckov, vzrok je bil da je meni zacelo zmanjkovati mleka in je bil lacen in s tem nemiren. No smo potem po tezi ugotovili, da nekaj ne stima dobro pogledali kako se doji in ugotovili, da se ne prisesa dovolj dobor. Hja to je pa tako, ko mislis da ze vse ves in postanes povrsen in ne pazis vec kako dojis. Sem potem zacela dojiti na dve uri, po vsakem dojenju se crpat in mu dajat, kar sem izcrpala in tako smo bili v 2 dneh iz najhujsega ven. Sem pa potem vseeno se kontaktirala tu organizacijo, ki se ukvarja s pomocjo pri dojenju. Tako je bila gospa vceraj pri nas doma, pogledala ustka Njalu, kako se dojiva in ugotovila, da je res kar smo domnevali nekako se ne najbolje prisesa in posledicno je bilo premalo stimulacije. Ampak sva ze veliko sama s pomocjo kraamzorg popravila, tako da smo bolj kot ne naredile plan kako naprej. No sedaj sem na 2 uri dojenja, ne crpam vec, za enkrat teza narasca in je videti prav zadovoljen. Sicer je pa Njal izredno na easy otrok, tako da v bistvu spi in ga dojim. Ponoci ga moram zbujat za dojenje, ko koncava ga polozim nazaj in spi. Res pravo nasprotje Neu, kjer smo prebedeli in se prenosili se in se.

Tudi pri nas se zacenjajo lepsi dnevi, vse je zacelo cveteti in je res lepo tukaj. Naslednji teden pridejo moji na obisk in ze komaj cakam!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
   RE: Aprilčice 2013
16.4.2013 22:34:21   
ČebelicaMaja

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica12

Pozdravljene aprilčice,
najprej ČESTITKE vsem, ki ste v zadnjem času rodile (zdaj vas je že kar nekaj) user posted image ! Sem vam kar malo fauš, ker že stiskate svoje sončke in imate porode že za sabo! Naša pupica pa še noče ven iz toplega gnezda user posted image . Ker bomo jutri že 10 dni čez rok, jaz pa sem odprta samo 1 cm in popolnoma brez popadkov, so nama napovedali sproženje.. Priznam, da me je kar malo strah - baje je postopek preceh boleč user posted image .
No, danes se poskušam na različne načine sprostit in upam, da bo šlo vse OK in bom, če ne prej, pojutrišnjem, v rokah tudi jaz stiskala največji zaklad.
A je mogoče še katera v podobni situaciji in bo v naslednjih dneh v ljubljanski P?
Lepo se imejte in se javim, ko bo kaj novega!

Soncica, meni bodo v petek sprozili, ko imam rok, me je tudi strah, sploh ker so mi prvic sprozili, pa je trajalo 12ur, drugic se je samo zacelo pa je bilo v 2urah in pol konec, zdaj pa res ne vem, kaj me caka...te povsem razumem, jaz sedaj se kar upam, da se morda do petka kaj samo zgodi, a vseeno...se pa tolazim, da ce bo hudo je na voljo ultiva, da vsaj prezivivauser posted image ti zelim vso sreco.

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Soncnica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
   RE: Aprilčice 2013
17.4.2013 10:06:46   
Lili2010
Pozdravljeni,

6.4.2013 popoldne smo tudi mi dobili prekrasno punčko.
Rodila sem v Postojni z epiduralno in sem bila z vso oskrbo med (babici Sonja in Polona) ter po porodu (imam precej dobre izkušnje z večino sester na oddelku, kjer sva preživeli 5 dni zaradi zlatenice).
Popadki so prišli v soboto ob 5ih zjutraj, ob 8ih sva bila v Postojni, ctg in pregled pokazala, da se lepo odpiram, zato so me dali še malce ležat, ob 12ih pa je prišel anesteziolog prištimat kanalček za epi.
Rodila sem ob 16ih, porod brez bolečin...porod, ki se ga rada spominjam.
Imam sicer 4 šive, ampak je tudi to že nehalo boleti, tako da se samo še crkljamo.

Vso srečo vsem, ki še čakate in čestitke vsem, ki ste mame že postale.

Lili2010

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
   RE: Aprilčice 2013
17.4.2013 16:12:47   
izalina
Hej,

čestitke za vse male aprilčke user posted image ...jih je tale sonček zvabil ven iz trebuščkov user posted image .

Mi smo pa danes imeli prvi pregled pri pediatru....se pridno redimo. Smo že pri 4300g. Je pa še zmeraj joškar. sem poskusila z dudo pa je noče. Po eni strani mi je ok, ker tako bo zihr mleka dovolj. Po drugi bi pa pasalo, da ni skos priklopljen.

Ja Ninibo to bi mi morala pa prej povedat, da so Sviti taki user posted image . Čez dan v vozičku ful pridno spi, pnoči in doma čez dan pa ni šans. V vozičku pa takoj zaspi, samo da se pelje.

Kje pa je kaj Trixxy...že rodila?

(odgovor članu Lili2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
   RE: Aprilčice 2013
17.4.2013 22:30:26   
aprilčica1
Oj,

Čestitke vsem aprilpčkom in aprilčicam in veliko sreče tistim aprilčicam, ki jih porod še čaka.

No evo tud mi smo v četrtek 11.4.ob16.08 v Kranjsi porodnišnici dubili aprilčkam in sicer našga sončka Kristjana ki je biv težek 3150g in dovg 51 cm. Rok poroda sem imela sicer 10.4 ampak so mi porod sprožili ker sem zjutraj imela amnijoskopijo in so videli da je plodovnica zelena, ker našmu fantku nekaj ni odgovarjalo se je pač pokakovuser posted image . Ampak zdej je hvala bogu že vse uredu in tud že lepo jeva mal po flaski malo se dojiva imam pa tudi dovolj svojega mleka tko da se imam res najlepše.user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
   RE: Aprilčice 2013
18.4.2013 7:33:27   
pikicapikica
pozdravljene vse aprilčice!
na portalu sem nova in sem se malo javila :)
Čestitike vsem, ki že držite svoje sončke v naročju :) :) :)
jaz imam rok danes 18.4.2013, celo nosečnost sem mislila da bom rodila prej, a glej otročku se tok godi da kar noče jit ven,...ampak zdaj se že lepo nekaj dogaja....
Bejbe želim vam čim manj boleč porod in držite se!!!
se še kaj tipkamo.....
byby

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
   RE: Aprilčice 2013
18.4.2013 15:46:09   
Neli81
Pozdravljene vse skupaj,

Evo da se še jaz končno malo pofočkam tu gor. 15.4. se je odločil naš pikec priti na svet, tako da smo malo pred tretjo uro zjutraj povili našega Mihajla. Glede na to kakšnega korenjaka so mi napovedovali, smo dobili pravega drobižka - 3200g in 49cm.

Porod je bil zelo hiter in zelo boleč. Nekje ob 23.00 mi je začela odtekati voda in sva se z M spravila v porodnišnico. Tam so mi dali klistir, me pregledali, me poslali pod tuš in 1.45 sem bila v porodni odprta 4 cm. Cez 20 min sem bila že na 7 cm, nato na 8 in kar na enkrat je že bil čas za potiskanje. No ta zadnji del mi je bil najtežji, bolelo je ko p......, v prvo se prav ne spomnim takih hudih bolečin pri potisku. Mogoče sem pozabila ali pa sem bila enostavno preveč izmučena od umetnih. No kakorkoli najtežje je za mano.user posted image
Sva pa še vedno v bolnici, saj je dobil nek infekt in prejema antibiotike, pa še na obsevanje je moral. Upam, da bo čim prej OK in bova šla v soboto domov. Držim pesti.

No to je to na kratko od mene. Več pa ko bova doma.

Kako ste pa ostale?.

Lepo bodite.

(odgovor članu pikicapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
   RE: Aprilčice 2013
19.4.2013 9:33:59   
_CiCika_
Evo , da se še jaz po dolgem času javim.
Dojenčki zadnje čase kar "dežujejo" user posted image
Najprej vsem novopečenim mamicam iskrene čestitke za rojstvo user posted image . Čimveč zdravja, lepih skupnih trenutkov in prespanih noči.
Vam nosečkam, pa želim čim lepši, čim manj boleči in hiter porod. Pa ne bit preveč nestrpne, saj boste tudi ve kmalu zibale. Pa potem bo tudi prišel kdaj kak trenutek, ko bote pogrešale trebuščke in pa tisto gibanje otročka v bušiju, zato le uživajte s trebuščki user posted image

11.4 so meni potem le sprožili, čeprav so me hoteli še poslati domov, ker je bil ravno tisti dan kaos v P. Že ob 8ih zjutraj so bile polne porodne sobe, jaz pa sem bila ravno takrat "naročena" za sprožitev, pa še v čakalnici so eni rekli da bo tisti dan rodila, ker je pač že odprta in se že nekaj dogaja. Tako da smo 2 čakale, 2 so bile v porodni, potem so pa še za nama 2 prišle ki naj bi tudi rodile. ,Pa meni so še rekli, da po velikosti in teži moj otroček zaostaja za kake 3 tedne in je lahko še v trebuščku nekaj časa, tako da sem bila prva na spisku, za nazaj domov, jaz pa že 10dni čez rok. No v glavnem, potem je na srečo prišla mimo ena G, ki me je prejšnji nad pogledala in me tudi "naročila" na sprožitev in je rekla, da jaz pa moram na tisti dan rodit, da ne smem domov. Tako sem počakala da so se porodne spraznile in sem okoli 1ih šla v porodno. So mi dali klistir, popisal smo celo papirologijo okoli 2eh so mi predrli mehur, potem se je pa itak začelo samo od sebe dogajat in ob 15:14 sem v naročju že držala našo princesko veliko 53cm in težko 3490g (in oni meni, da zaostaja v rasti in teži, da sem ziher zanosila kakšne 3 tedne kasneje - Še en dokaz več, da tele meritve z UZ le niso 100% in jih ne moreš resno jemati). Porod je bil hiter, malo bolj boleč od prvega, vendar nisem bila nič rezana, sem se sicer malo strgala, ampak je dr. rekel, da tudi, če bi hotel narediti 1 šiv, ne gre ker se je tako malo strgalo, tako da sem že takoj po porodu skakala naokoli in sem se nasploh počutila super. Marsikdo me je še vprašal če sem sploh rodila user posted image
Tudi starejša hčerkica je zelo lepo sprejela mlajšo sestrico in jo naravnost obožuje. Za 1x ni videti in čutiti nobenega ljubosumja. Je pa res, da jo s partnerjem zelo veliko vključujeva, da pomaga npr. pri previjanju, če le hoče. In je čisto navdušena, ko nama lahko kaj pomaga.

Toliko za 1x od mene. se še javim. Lepo bodite pa izkoristite lepo dneve za martinčkanje na sončku user posted image

_____________________________

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
   RE: Aprilčice 2013
19.4.2013 9:48:24   
grašek
Pozdravljene!

Čestitke vsem novim mamicam! Tudi mi smo 10. 4. dobili deklico Luno, 3260, 51 cm. Rodila sem v Postojni, porod je bil intenziven, hiter in brez vsakih protibolečinskih sredstev. Dopoldan sem imela še pregled, zdravnik mi ni hotel nič obljubiti - me je naroči še za čez en teden, a od njega sem že odšla z malo močnejšimi popadki - to je bilo ob 14. Do 17h so se popadki okrepili in sva šla iz LJ-. V P sva prišla ob 18h s popadki na 5 min, po klistirju so se še okrepili. Ob 19h smo šli v porodno, vsi so že prej poznali moj porodni načrt, babica Martina je bila super in se ga je držala skoraj bolj kot sem se ga bila sposobna jaz. Ves čas sem hodila s prenosnim CTG, tako sem se v uri in pol odprla s 4 cm na 8 cm, bili pa so res močni popadki in so zahtevali veliko volje ter opore partnerja, s katerim sva racala po prostoru. Super je bilo, ker sem lahko po želji pila vodo. Ko me je babica pregleda,a je rekla, da sem odprta že 8 com, ulegla sem se, za nekaj popadkov še na bok, potem mi je dvignila vzglavje in sem sede s pokrčenimi nogami rodila ob 21. 15. Nič me niso prerezali, tako sem sedaj že kot nova. tudi prisebna sem bila takoj, ker nisem imela nič zdravil.

Moj partner je ves čas bival z nama na oddelku in je bilo super.

Glede dojenja je pri nas podobno kot pri Njalu, blazno sesa, pa ne poje dovolj, zato si že od 3 dne, ko sem ugotovila, stiskam mleko. Sedaj končno poje kakšen obrok tudi v dovoljšnji količini. Si pa vseeno še stiskam, pa malo tehtam. Sem imela preslabo izkušnjo pri drugi, ki pa je imela hudo zlatenco, sem si pa pol leta samo stiskala mleko, ker sploh ni bila sposobna sesati.

Srečno vsem, ki še čakate pomladna bitjeca.

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
   RE: Aprilčice 2013
19.4.2013 9:53:50   
_CiCika_



nick, starost, kraj, število user posted image

1.4.
Ejla, 2user posted image
*lala*, 23, Logatec, 1user posted image
copi_87
Olivija*
micy1

2.4.
barbara_s, 1user posted image
Pulha, 25, Primorska
cvekica, 24, Bela krajina

3.4.
ursika

4.4.
struckaa
doberdan, Ljubljana, 1user posted image

5.4.
Mincaa, 1user posted image
drugič nosečka, 1user posted image
simi5, 1user posted image
missMac, 1user posted image
KarinM

6.4.
anonimna 2011, 27, 1user posted image
Rozica983, Ljubljana

7.4.
anomis24, Jesenice
tanika*

8.4.
*mavrica*
nadinne, 29, Gorenjska, 1user posted image
Soncnica12, Domžale
anonimnauser posted image , 36, 2user posted image
Tanja, 1user posted image

9.4.
trixxy, Ljubljana
lepjedan, 27, Ljubljana
Suzy139, Celje

11.4.
Nejkec, 2user posted image

12.4.
rožica5
skorpijonka3
grašek, 41, 2user posted image
Vesnica80

14.4.
mateja5354, Cerknica
felicia, 31, Ljubljana, 2user posted image
Sportni.ca

15.4.
bilabong
*ninchy, 1user posted image
Pkica, 27, Domžale, 1user posted image

16.4.
SrčicaSonček, 27, Maribor
jesenika, 26, Notranjska

17.4.
tijati, 1user posted image
Bellika
sonce79, 1user posted image
oska, 31, Domžale, 1user posted image

18.4.
Cherish, 28
lizikaa, 26, Maribor
saby85, 27
Tami.K
Janja Log
pikicapikica

19.4.
Dijana_86

20.4.
minka tonka, 27, Dolenjska, 1user posted image
Sisy, 33, Ljubljana, 2user posted image
*Lila, 25, Primorska
orsina, 2user posted image
pisanica
Kika86

22.4.
olodum, Primorska
Lala*

23.4.
erikka, Štajerska
anonimna3, 33, Primorska, 2user posted image

24.4.
summer11, 31, 1user posted image
Neli81, Celje, 1user posted image

26.4.
PrincipesaD
soncek78, Primorska, 1user posted image
Adryka, 23 let

27.4.
ROXY_, 32, Celje, 1user posted image
naja17, Gorenjska, 1user posted image

28.4.
klavdyk, Koroška, 2user posted image
natalija.m

29.4.
Februarka08, 2user posted image
top10, 1user posted image

30.4.
nanita, 24, 1user posted image
chatarinchy, 23, Gorenjska


Skupaj nas je: 90


user posted image
MAREC
02.02.2013
ursika1 (PDP 02.04.2013) LOVRO, 1550g, 43 cm
14.02.2013
Sanjah (PDP 15.04.2013) TAI, 1920g, 43 cm
15.03.2013
katniss (PDP 05.04.2013) ALEKSEJ, 2520g
18.03.2013
izalina (PDP 11.04.2013) SVIT, 3840g, 53cm
21.03.2013
Mamaja (PDP 16.03.2013) IVA, 3290g, 53cm
22.03.2013
Tajka (PDP 03.04.2013) MATIC, 3050g, 49cm
23.03.2013
sara0 (PDP 01.03.2013) JULIJA, 3010g, 51cm
31.03.2013
PikicaStonoga (PDP 05.04.2013) ANA, 3485g, 51cm

APRIL
01.04.2013 48cm
sarcy21 (PDP 19.04.2013) ŽAN, 2605g
kuverta (PDP 03.04.2013) punčka
03.04.2013
NiNiBo (PDP 30.03.2013) NJAL PEPIJN, 3720g
02.04.2013
san (PDP 15.04.2013) PAVLINA SOFIJA, 2905g, 49cm
06.04.2013
Lili2010 (PDP 11.04.2013) punčka
10.04.2013
1bebika (PDP 05.04.2013) BINE,
11.04.2013
aprilčica1 (PDP 10.04.2013) KRISTJAN,, 3150g, 51cm
_CiCika_ (PDP 01.04.2013) punčka, 3490g, 53cm
15.04.2013
Neli81 (PDP 10.04.2013) MIHAEL,, 3200g, 49cm

user posted image : 10
user posted image : 7

_____________________________

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
   RE: Aprilčice 2013
19.4.2013 10:27:16   
ROXY_
Drage moje aprilčice, iskrene čestitke vsaki posebej, ki ste v zadnjih dneh povile svoje štručke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čudovito prebrat vaše zgodbe, hitri, intenzivni porodi- KRASNO RES!!!!!
Naj vas spremlja sreča user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Očitno sem še med zadnjimi 2v1 user posted image .. rok mam čez 1teden, sem skoz upala, da bo malo prej user posted image ..bomo videli..precej neučakana in naveličana..bla na ctg in pregledu v sredo pa ni nič posebej komentirala moja G..ko bo, bo..je pa res, da vaginalnih pregledov več ne dela po 37 tednu, zaradi možnosti infekcije...tak, da ne vem, kaj dogaja.kako je z MV in podobno..mi pa trebuh noro dol tišči zadnje par dni, se komi premikam in racam naokoli user posted image ..pucam, perem, likam, kuham -pa spet ponovi vajo user posted image , da se vsej malo zamotim dopoldneve, ko je pikec še v vrtcu...popoldneve pa itak zunaj preživljamo- kako paše sonček!!!!!

neli ne vem, če sem si prav zapomnila, a nisi ti rodila točno na svoj RD? user posted image se mi zdi, da si enkrat pisala, da imaš okrog 15.aprila- vse najboljšeuser posted image user posted image


Nič, imejte lep vikend, vsem ki še čakate (mo) pa čim lažje in krajše porode!!!!! Se tipkamo!!!







(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
   RE: Aprilčice 2013
19.4.2013 10:29:21   
katniss
Jutro!

Uu, kak je fino gledat ta seznam, ki se vse bolj polni! user posted image
Cestitke vsem, ki ze pestujete, tiste pa, ki se cakate, vam zelim veliko potrpljenja in lep poroduser posted image . Nobeni ne bo nic uslo user posted image .

Nas pob je danes star 5 tednov! Se vedno se mi zdi majcen, ampak pridno je in pridno raste. Prvi pregled v posvetovalnci smo dali skozi. So me prestrasli, da glavica prehitro raste... pa smo sli do se enega zdravnika, ki je rekel, da otrok izgleda popolnoma zdrav. Da naj sicer sami merimo glavico enkrat na teden ampak, da se mu zdi, da so samo prehitro reagirali. (in mene cisto prestrasli!)

Jaz pa imam pet tednov po porodu obcutek, da sicer dobivam energijo nazaj, zdravstvene tezave pa so na zalost ostale.user posted image
Imela sem se dodatni UZ trebuha dva dni nazaj, ki je pokazal pesek v zolcniku, kar verjetno pomeni operacijo. NAslednji teden grem na pogovor k splosnemu zdravniku, pa da vidimo kaj bo rekel.
Dioptrija se mi je poslabsala (sem pricakovala, je res minimalno ampak opazim in me moti sto na uro.. tak da.. dobim nova ocala!user posted image ) in dva zoba je treba zdravit. Svasta. Se prav sprasujem, ce se mi da se enkrat bit noseca...!

No, malo sem se mogla skasljat.. zdaj pa dalje zajtrk pojest in malega lacnega dinozavra nahranituser posted image

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
   RE: Aprilčice 2013
19.4.2013 10:56:16   
Neli81
Roxy me je prehitel za en dan, mor rojstni dan je 16.4. user posted image Hvala za čestitke. user posted image Jaz sem stalno govorila, da bom šla v nedeljo rodit (14.4.), pa mi nihče ni vrjel. No dejansko sem šla v nedeljo, samo rodila sem pa potem 15.4.. Roxy mogoče je meni pomagalo, da sem 2 dni zapored skakala ko žabica s tamalo. user posted image user posted image Namislila si je nek navidezen bazen na vikendu in pol sem morala skakljati z njo sonožno, ker sva bili žabici. user posted image Poskusi, mogoče tudi tebi rata. user posted image

Midva še kar ždiva tle v bolnici. user posted image Žal nisem vedela, da se ne šteje od dneva začetka prejemanja antibiotikov, ampak gledajo uro, tako da bo dejansko 72 ura (3. dan) šele jutri in pol morava biti tu še do naslednjega dne. Ker seveda ne smemo iti domov isti dan, kot je nehal prejemati antibiotik. user posted image O tem da sem že čisto depresivna tu sploh ne bi govorila. Pogrešam tamalo in možeka in seveda udobje doma. Je pa sine zelo priden zenkrat - je in spi. Pravi mali cuker je. Moj mali kosmatinček (se je tudi rodil s polno glavo las). user posted image

Drugače bi pa malo popravila podatke za seznamček - ime je MIHAJLO (ni Mihael), pa PDP sem imela pa 24.4.

Nič punce, šibam pogledat malega, če je že ziza time. user posted image


Lepo bodite vse skupaj. In naj čim prej mine tistim, ki še čakate.

Čaw

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
   RE: Aprilčice 2013
21.4.2013 10:49:24   
Neli81
Ojla,

Kje ste vse? Ste šle rodit ali samo uživate na sončku? user posted image

No samo da povem, da se končno odpravljava domov. user posted image user posted image user posted image user posted image Prav težko sem dočakala ta dan, se mi zdi da kr gnijem tle v bolnici. Vse me že boli od ležanja.

No samo to sem hotela povedati. Javite se kaj.
Včeraj je bila tle prava norišnica ponoči, stalno se je zvonec oglašal, so zgleda prihajale rojevati na polno. user posted image

Fajn bodite in uživajte z bušiji ali pa z user posted image

Pa pa

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
   RE: Aprilčice 2013
21.4.2013 15:43:04   
katniss
Hja Neli81 se mi zdi, da si si ze sama odgovorila na vprasanje, kje so vseuser posted image
Glede na to, da je zvonec pogosto zvonil, bi rekla, da so se vse preostale aprilcice odsle po svoje strucke!

Lezanja v bolnici ti pa cisto nic ne zavidam. Sej jutri lahko gresta domov ane? user posted image

Mi smo danes uzivali na soncku. Nasemu fanticu je to ocitno zelo prijalo, ker je skozi fino dremal, se zbudil za hranjenje in preoblacenje, zdaj pa grem naprej. Grem stavit, da bo ponoci veselica!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
   RE: Aprilčice 2013
22.4.2013 21:25:33   
doberdan
pozdravljene nosecke in mamice. vidim, da je fb prevzel glavno vlogo, tudi pri meni je tako... je pac bolj pregleden, ampak vseeno javljam, da smo tudi mi ze dobili naso precudovito deklico. porod je bil super! jaz sem se ga itak veselila glede na prvo dobro izkusnjo. doma sva pocakala na kar mocne popadke, potem pa v porodnisnico. po klistirju sem ze komaj stala med popadki in v porodni sobi je slo se bolj intenzivno naprej. po eni uri je bilo ze konec, so bili pa popadki res siloviti, casa za protibolecinsko sredstvo je zmanjkalo, ker sem morala potem ze pritisniti. :)
vsem, ki se cakate, zelim lepo izkusnjo in potem se lepse cartanje z dojenckom.
in, ja, pomlad je res najlepsi cas za dojencka!!!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
   RE: Aprilčice 2013
24.4.2013 10:21:17   
*lala*
hejjjj!
končno po dolgemmmmmm času se še tukaj malo javim user posted image

najprej vsem ki že cartate svoje sončke ČESTITKEuser posted image

no tudi mi smo 1. Aprila dobili našo drugo sončico Nikouser posted image
moja porodna izkušnja je super in lepauser posted image 1. Aprila ob 19.45 mi je doma odtekla voda, kjer sem se še lepo preoblekla zrihtala, počakala sva moje starše da pridejo merkat malo (po dolgem prepričevanju da se je res začelo dogajat- mi najprej niso verjeli) in potem sva se ob 20.20 odpravla proti postojni. prvi popadek sem dobila šele 20.45 (malo pred porodnišnico), no tam so mi naredili ctg ki je bil kar močan, popadki takoj na 4-5 minut :) vmes sem se mogla še odločt al bi rodila naravno ali s cr. mala je bla v medenični ustavi, ocenili so mi jo če 4 kg zato so mi dal možnost cr. sama sem bla prepričana da želim cr, ker me je blo strah kakršnih koli zapletov user posted image potem sta se pa babca in porodničar z mano pogovorila in sta me pomirila tko da sem se odločila za naravni porod. z mano je bla cela (velikaaaaaa) ekipa: 3 babce, 2 porodničarja, pediater, anesteziolog no pa še ena študentka je bla user posted image heheheh cela porodna zasedena user posted image no 22.20 sm pršla v porodno, kjer so mi dal še vse tiste cevke, tud za primer če bi mela cr da mi dajo narkozo dobila eno majhno dozico umetnih, ker baje pri medenični morjo bit kr dost močni popadki in pol smo začel dihat user posted image par popadkov je blo za zdržat, pol je pa mala začela kr sama vn tiščat, nism smela potiskat ampak nism mogla tko da so me po 8 močnih popadkih dal na hrbet, prvezal noge 2x sm prtisnla in mala je bla ob 23.28 zunaj user posted image težka 3890g (dost manj od postavljene teže) velika 54 cm obseg pa je imela 36,5cm user posted image nič nisem bla šivana, tko da kljub medenični sm jo superrr odnesla :) bolečine so pa tud že pozabljeneuser posted image


vsem ki pa še čakate pa želim da čimprej mine in čimmanj boleče user posted image pa ene zdrave šturčke

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
   RE: Aprilčice 2013
24.4.2013 17:16:41   
klavdyk
heeeej
pozdrav še od mene. no mi se že tudi cartamo v dvoje
18.4. popoldan okol 4 so se mi začeli popadki tako na pol ure, eno uro. do 19.30 sem mela tako ene 4-5 popadkov. no ob 19.30 naprej pa se je začelo-se mi zdi, da kr na 2-3 minute in ob pol 9 (ja mož je mislil, da še ne gre zaresuser posted image ) smo odšli v P-tam odprta 3 cm, mehur se je bočil in ker sem rabila še ab(ker sem bila poz. na streptoko b) smo morali počakati z predrtjem mehurja(če ne bi verjetno že tedaj rodila). no ampak potem je mehur sam počil, ab je komaj stekel in ob 21.23 se je rodila 2700g težak in 49 cm dolg fantek Jakobuser posted image . popadki so bili za znoret in sem komaj čakala, da je konec. hb da je bilo tk hitro. sedaj smo že od nedelje doma, se dojimo, tamali spi in je, tavečja pa prava ponosna bratcauser posted image

čestitke vsem za bebije

lp
Klavdy

_____________________________

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu *lala*)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
   RE: Aprilčice 2013
24.4.2013 21:12:04   
Neli81
Ojla,

Čestitke vsem novim mamicam. user posted image user posted image user posted image

Imam vprašanje. Ali je katera imela izjušnje z bruhanjem otročka? Namreč naš sine bruha (ne poliva). Prvič je bruhnil v noči na ponedeljek in potem je bilo vse ok do danes. Ponoči je spet bruhnil, dva obroka sta potem bila ok, potem spet bruhnil in spet dva obroka ok. No zdajle mi je pa že 2x bruhnil spet. user posted image

Čisto sem že obupana. user posted image

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?