|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **Noseče Štajerke**
12.11.2012 16:46:59   
princess13
Astrid, lepa porodna zgodba. Glavno, da se je na koncu vse dobro izteklo user posted image

Midva tudi dodajava AM, ker je mali preveč len, da bi se na zizi najedel. Zdaj pa si ven črpam svoje mleko (ki ga je ogromno) in mu ga dam na vsaki drugi obrok. Vmes pač Aptamil, ki ga bo najverjetneje treba menjat, ker se mi zdi, da mu ne paše najbolj. Kateri dodatek uporabljata vidve Astrid?

Drugače se mi pa danes že rahlo meša. Mali že od jutra ne spi več kot pol ure skupaj user posted image Vmes se zbudi, ker ga krček zagrabi in se začne ful jokat. Bošček, ko mu ne morem nič pomagat user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: **Noseče Štajerke**
12.11.2012 19:39:28   
minca_n
Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam in novim nosečkam ;)
Jaz sem že v 14.tednu (kak gre čas);) včeraj sem zakrvavela, zato sem takoj šla v bolnišnico. Pregledali so me, ugotovili da se posteljica
še ni čisto zasidrala in je malo zakrvavela. Danes sem imela še pregled pri svoji ginekologinji. Zaenkrat je vse ok, krvavitve že od včeraj ni,
imam pa predpisan počitek do naslednjega pregleda (čez 4 tedne). Plodek veselo plava po prostoru (na NS, ki je bila super mimogrede, so
mi namignili da bomo mogoče imeli še eno pupiko) in uživa. Upam da bo vse ok, trudila se bom čimveč počivati...

Mamice pocartajte svoje zakladke, nosečke pa pobožajte svoje trebuščke ;) se beremo....

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: **Noseče Štajerke**
13.11.2012 8:33:33   
orhidelija
princess13 tudi jaz sem tri tedne črpala, ker mali "ni znal" jesti in sem po tem času obupala, izžeta do konca. Dojila sem ga dva meseca. Sedaj sma na dodatku in sicer Novalac proti krcem. Imela sma že AM in navadni Novalac pa je imel krče kako uro po obroku.

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: **Noseče Štajerke**
13.11.2012 12:16:23   
astrid1
Tudi dsama sem črpala skoraj en teden. Ko se mi je kri drugič vlila v črpalko, sem se odločila, da je le preveč. Vse skupaj: dojenje - načrpano mlekoo - dodatek - črpanje, je trajalo več kot dve uri. Sem se kar opotekala naokrog.
Princess, vidi, da si pametnejša od mene, ker črpaš za vsak drugi obrok.
Dodajamo navaden Novalac, ker ga je dobila že v porodnišnici. Zaenkrat ga v redu prenaša.

Minca, drži se, počivaj. Vse bo OK!

Helenčica, zakaj sem toliko krvavela ob porodu? Maternični vrat se je hitro odprl. Pa celo nosečnost sem imela težave, ker mi je vse navzdol pritiskalo in sem nosila nizko in krvavela od konca februarja do srede junija.

(odgovor članu orhidelija)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: **Noseče Štajerke**
13.11.2012 15:53:32   
HelenaLena
Super Astrid! Čudovita zgodbica :), samo da je vse ok!
No jaz pa na srečo moram rečti, da naš Sergejček nima krčev, včasih kaj pojamra pa slišim, da se mu nekaj pretaka v želodčku. Hranima pa se z Aptamil 1 na 3-4 ure, včasih pa celo na 2 uri. Poje pa 150-190ml na obrok user posted image . Danes zvečer smo celo spali 6 ur user posted image , mi je prav pasalo.
V treh tednih se je zredil za 1200g. Sestra in pediatrinja sta se smejale, ker nista mogle verjet, da tako hitro napreduje, normalno bi blo nekje pol kile. Samo, da ma apetit pa se mamica ne bo sekirala :). Je pa res, da že dober mesec tu pa tam smrka, tako da mu dajem fiziološko, za katero pa se mi zdi, da nič kaj ne pomaga :/.
Sem vprašala pediatrinjo, ali je treba stekleničko pred vsako uporabo sterilizirat in je rekla, da pred prvo uporabo, drugače pa umivat po vsakem obroku pod vročo vodo z malo detergenta. Tako da to počnem že kar nekaj časa in je vse ok.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: **Noseče Štajerke**
14.11.2012 9:43:08   
anch23
Astrid ful lepa porodna zgodba! Glavno da je vse ok in da je babika zdrava! user posted image

Drugače pa čestitke vsem novopečenim mamicam in novim nosečkam! user posted image

Jaz sem pa zdaj v 24t, sodeč po morfo pričakujemo babiko. =) In zdaj se počasi začnemo pripravljat na opremljanje za malčico. =)

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: **Noseče Štajerke**
14.11.2012 12:02:40   
orhidelija
HelenaLena koliko pa je malček star? Moj poje 90-120 ml na 3 ure, se pa tudi kr lepo redi, star pa je dva meseca. V prvem mesecu je bil 95% dojen in se je tudi zredil 1200 g, pa so nas pri pediatru kr malo kregali, zakaj mu dajam dodatek, ampak včasih pač ni šlo dojenje in sem mu dala pred večernim spanjem dodatek.
Punce, če imaste možnost preberite knjigo Vsak otrok se lahko nauči spati, res dobra knjiga, nam je veliko pomagala. Bom enkrat skenirala ta "načrt za učenje spanja" in ga prilepla. Mi sedaj spimo od 20 ure (ob 22 večerni obrok med spanjem) do 2-3 ure(obrok) in potem do 6 ure. Večinoma je tako, le kadar "šraufamo" user posted image , se še kaj vmes zbudimo.
Punce, ki ste rodile katere kapljice dajete malčkom Oleovit, AD3, D3 in kakšne so reakcije?

(odgovor članu anch23)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: **Noseče Štajerke**
14.11.2012 13:12:31   
HelenaLena
Orhidelija, star je 2 meseca in 10 dni, korigirano 3 tedne. Naju pa niso nič okregali, še veseli so bili, ker tako hitro napreduje. Treba je otroku dat kolko potrebuje, včasih je to več, včasih pa tudi manj. Dokler napreduje, je vse ok.
Jaz mu dajem Plivit D3 in je ok. Včasih mam vseeno malo občutek, da ga po tem malo ščipa v želodčku. Dam pa 2 kapljici na dan.

(odgovor članu orhidelija)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: **Noseče Štajerke**
14.11.2012 14:54:44   
Ninika89
Pozdravljene!

Pravkar sem se vrnila iz NS in rezultati so bili po mnenju zdravnika odlični user posted image user posted image user posted image
Sem v 12t+2d PDP pa se je prestavil za en dan, torej na 27.5.2013.
Veliki smo pa skoraj celih 6cm user posted image

Naslednji pregled imam 12.12.2012 ob 12.00 in že komaj čakam, saj bomo takrat izvedeli ali bo user posted image
ali user posted image

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: **Noseče Štajerke**
15.11.2012 15:46:25   
orhidelija
mamice, če ima katera probleme z dojenjem naj si pogleda vse dele http://www.youtube.com/watch?v=Fzo9-H1vlvI mogoče ji kaj pomaga. Mene je dr. Babičeva malo skregala zakaj sem nehala dojit in bom sedaj po tednu dni Novalaca probala spet dojit, upam, da mi uspe.

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: **Noseče Štajerke**
17.11.2012 18:09:21   
HeLenčica
Hej Štajerke!

Kako ste kaj?

Ninika89, čestitke za NS! Zdaj se pa sprosti in uživaj.user posted image

Jaz sem danes stopila v 35. teden, počutje je vedno slabše ampak ne bom jamrala....samo da je dečko OK user posted image

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu orhidelija)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: **Noseče Štajerke**
17.11.2012 19:50:27   
HelenaLena
Ka pa te HeLenčica? user posted image To je najlepši čas! user posted image
Naš mali je prehlajen z mano vred, upam da se čimprej pozdravima. Drugače pa smo vredu, danes je bil spet sonček po dolgem času pa sma šla malo na sprehod in je takoj zaspal.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: **Noseče Štajerke**
17.11.2012 20:02:04   
ana88
Hei Štajerke!

Da se vam malo javim po dolgem času...
Najprej čestitke vsem mamicam in novim Štajerkam in Štajercem! user posted image
Jaz pa sem zdaj v 27. tednu...za mano je uspešna morfologija, ki je potrdila pupiko user posted image ...vse je ok kar je najbolj pomembno user posted image ...nasledji pregled imam 5. 12.
Tiste, ki boste imele velike trebuhe čez zimo...kje se da dobit kakšno zimsko bundo za nosečnice? Pa po možnosti po kakšni ugodni ceni? Pri nas v Celju imajo samo v H&M, ampak izbire ni velike, pa tudi kvaliteta (glede na ceno) je bolj tako tako...sploh glede na to, da imam samo še 3 mesece do konca ne bi pretirano zapravljala za bundo...

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: **Noseče Štajerke**
18.11.2012 9:26:04   
HeLenčica
HelenaLena, to je najlepši čas?! Mislim, da je najlepši čas nosečnosti že za mano user posted image . Ne morem sedet, ne morem vstat, hodim kot raca, ne morem spat, zatekam, križ me boli in trebuh mi otrdeva. Ni najlepši čas, vsaj zame ne, komaj čakam da spoznam svojo štručko. Upam, da se bosta vidva pozdravila in to kmalu!

Ana88, čestitke za zdravo pupiko! Jaz nosim bundo kar od mojega (pa še ta mi je zadnje čase čez trebuh tesna), tako da ti ne znam svetovati...mogoče kak Kik ali New yorker, poceni XL bunda user posted image

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: **Noseče Štajerke**
18.11.2012 9:39:55   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

HelenaLena, to je najlepši čas?! Mislim, da je najlepši čas nosečnosti že za mano user posted image . Ne morem sedet, ne morem vstat, hodim kot raca, ne morem spat, zatekam, križ me boli in trebuh mi otrdeva. Ni najlepši čas, vsaj zame ne, komaj čakam da spoznam svojo štručko. Upam, da se bosta vidva pozdravila in to kmalu!

Ana88, čestitke za zdravo pupiko! Jaz nosim bundo kar od mojega (pa še ta mi je zadnje čase čez trebuh tesna), tako da ti ne znam svetovati...mogoče kak Kik ali New yorker, poceni XL bunda user posted image


sem se zdaj nasmejala HeLenčica user posted image user posted image user posted image Namreč meni se dogaja isto, ko mi kera reče to je najlepši čas, bi jo najraje kr vgriznila. user posted image user posted image user posted image Si mislim, al je že pozabila kako je bilo, al me tolaži, al laže, al pa je robot user posted image user posted image ker mene zadnji mesec ubija. Saj sem zelo vesela, da je z mojo pikico vse super, ampak jaz pa sem čist adijo. user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: **Noseče Štajerke**
18.11.2012 14:07:16   
HelenaLena
Meni pa je blo prvo tromesečje pekel user posted image ! Slabost, slabost in še enkrat slabost- no vsaj bruhala nisem, ampak je blo neznosno, predvsem zvečer, pa še učiti sem se morala. Potem se je počasi nekje do polovice drugega tromesečja povsem pomirilo, poletna vročina me je takrat mučila pa včasih sem tudi slabo spala, če sem se preveč najedla. V tretjem tromesečju pa mi je blo resnično lepo, ne lažem user posted image ! Je pa res, da se je dokaj hitro končalo. 

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: **Noseče Štajerke**
18.11.2012 14:08:38   
HelenaLena
Punce, hitro vam bo minilo, potem pa sledi cartanje user posted image . Včasih pa zna bit tudi naporno, jap. Samo ko vidiš svojo malo štručko, kako lepo napreduje, pozabiš na to. Zdaj pa hitro na en sprehod, preden se še bolj ohladi.
Lep preostanek nedelje vsem!

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: **Noseče Štajerke**
18.11.2012 15:04:08   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: HelenaLena

Meni pa je blo prvo tromesečje pekel user posted image ! Slabost, slabost in še enkrat slabost- no vsaj bruhala nisem, ampak je blo neznosno, predvsem zvečer, pa še učiti sem se morala. Potem se je počasi nekje do polovice drugega tromesečja povsem pomirilo, poletna vročina me je takrat mučila pa včasih sem tudi slabo spala, če sem se preveč najedla. V tretjem tromesečju pa mi je blo resnično lepo, ne lažem user posted image ! Je pa res, da se je dokaj hitro končalo. 


HelenaLena ja sej meni tudi, isto kot tebi, prvo tromesečje neznosne slabosti, potem se je umirilo in je pa bilo za mene drugo tromesečje najlepši čas user posted image oz.tako bom rekla, tudi prejšnja dva meseca sta bila ok, ta zadnji zdaj, pa me ubija user posted image user posted image
ampak tako kot si rekla, itak bo vse pozabljeno, ko bomo prvič zagledale svojo štručko user posted image user posted image user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 9:07:23   
HeLenčica
Res je, ta mesec je katastrofa. HelenaLena, najbrž si ti res prehitro rodila, da bi to izkusila, po drugi strani pa so (ste) ene do konca nosečnosti kot rožice. Na žalost jaz nisem med njimi. Sem se ta vikend spraševala kako bom zdržala še en mesec user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 9:15:22   
Pikica_82
Men so tile zadnji mesci tudi muka, že v prvi N je bilo tako... Amapk do januarja naj kr počaka, pol pa se lahko odloči zapustiti gnezdece user posted image  

Tiste, ki ste iz MB občine; a še dajejo dinarčke ob rojstvu? Iščem vlogo pa je ne najdem...

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 9:35:25   
HeLenčica
Pikica, pošlji mi mail na ZS, pa ti pošljem obrazec

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 9:46:20   
Pikica_82
Dobila, najlepša hvala! Zbiram papirologijo na kup ta teden...

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 10:04:36   
HeLenčica
Samo glede na to, da moreš dodat rojstni list predvidevam, da lahko oddamo šele po rojstvu, je tako?

_____________________________

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 10:07:57   
Pikica_82
IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Samo glede na to, da moreš dodat rojstni list predvidevam, da lahko oddamo šele po rojstvu, je tako?


Kolk se spomnim, ja. Pa vem, da potrdila o prebivališču nisem dala zraven, so sami pridobili (tak kot piše spodaj).

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: **Noseče Štajerke**
19.11.2012 13:08:26   
princess13

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Samo glede na to, da moreš dodat rojstni list predvidevam, da lahko oddamo šele po rojstvu, je tako?


Ja to urejaš po rojstvu. Oddaš pa samo to izpolnjeno vlogo + kopijo osebne in davčne št. Vse ostalo si pridobijo sami.
Odločbo sem že dobila domov, na dinarčke pa še čakam...

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?