sazi
|
Nisem brala vsega, ker je preveč. In res, že itak mi je jasno, po prebranem pa še bolj - kako smo si različni!!!!! Če komentiram samo sponjih nekaj izjav: Glede vzemanja iz naročja ali kjerkoli. Ja, večkrat se je že zgodilo. Enkrat, Michelle je imela kašen mesec inpol, je jokala, krči. In jaz sem jo tolažila, samo pri meni se je pomirila. Če ni bilo tako hudo, tudi pri možu. In pride moja mati, mi jo kr na silo vzame iz rok! Sem jo primla nazaj in sem ji rekla..otrok je moj in da mi še enkrat kaj takega narediš, jo boš gledala samo še na slikah! Res mi ni jasno kako lahko kaj takega naredi... pa saj vsak ve, da dojenčka lahko samo mama pomiri..v takih primerih. Otroka lahko pomiri tudi kdo drug, včasih ga pa niti mama ne more. In če nekdo pride in vzame otroka v naročje, se v zgornjem primeru otrok joka tudi zato, ker je mama zraven tako histerična in ker ima s svojo mamo tako "ljubeč" odnos - ne morem verjeto, kakšna izjva - tisto o stikih samo na slikah - ma tega niti sovražniku ne bi rekla, kaj šele lastni mami. sem mamica 3.5 mes fantka in sem ugotovila, da imam problem z obnašanjem tašče do njega. Ker živimo cca 120 km od tašče in tašča, ga le-ta vidita na približno vsake 2 tedna. In ko smo pri njih nastane problem - tašča želi imeti tamalega nnstop po rokah in nikakor ga ne želi prepustiti ostalim, kaj šele meni (ker ga itak imam nnstop pri sebi, ko nismo pri njih). OK, tole je res ekstrem, če ima otroka v roka VES ČAS. Kako bi bila jaz vesela, če bi mi kdo otroka držal v naročju/uspaval/tolažil vsaj pol ure na dan. Si prepričana, da te ne elijo samo razbremeniti? Glede zbujanja, sem tudi jaz čisto proti - če otrok spi, se ga pusti pri miru. Drugače se da pa vse stvari glede rokovanja z otrokom lepo pogovoriti, če imamo pa že v štartu našpičen odnos in sploh ne vidimo drugega, kot svoj prav, se pa res ne da pogovarjat (velja za obe strani - torej mamico in taščo) Povej ji, da ti paše, če te malo razbremeni, da rada pa tudi sama popestuješ otročka. Jaz verjamem, da naši starši/tasti/tašče včasih za kaj nimajo občutka. V končni fazi so imeli oni otroke pred 20/30 ali več leti. Veliko so pozabili oz. se je spomin v njihovih glavah malo spremenil. Meni je bilo prav fajn, kako je sestrina tašča, ki z nami nima nobene veze, tako z veseljem pestovala in mirila mojo malo, da sem imela po dolgem času pol ure frej in sploh nisem vedela, kaj bi s sabo. Če ne bi misli zavestno obračala drugam, bi lahko našla miljon razlogov, da mi njeno pestovanje ne bi bilo všeč. Želim povedat, da gre odnos v obe smeri in da je treba stvari povedat, ker ni vse vsem samoumevno.
|