|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
7.12.2012 15:45:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pupa1)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 16:02:11   
LuLu
Tudi moj rojstni dan je en dan za sinovim. Ne rabim razlagati, kako to izgleda zadnjih 5 let user posted image
Tista praznovanja, ki pa so bila pred rojstvom pubeca, pa so že tak daaaleeeč, da niso omembe vredna.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 18:51:32   
aknela123
joj, Pia te razumem. isti šmorn pri nas. velika žlahta, da ja koga ne izpustim, pa pozorna sem, kaj keri je, pa pije, pa kakšno pecivo mu je všeč, domačega peciva obvezno mora bit najmanj štiri vrste...
ko pa ima mala rojstni dan, poleti, pa imamo dvakrat ali trikrat, ker je vedno kdo na dopustu in vsakokrat pečemo, žar, torta, pijača, ni da ni.
ja, tudi jaz si želim, da bi bila tako kot ene frajle na smučanju takrat, ali pa na morju pa piš ne v r.. gostje, ampak ne gre, smo pač velika žlahta. kaj pa je dobrega pri tem - tudi mi smo povabljeni na veliko rojstnih dni, seveda, s tem pridejo spet stroški...
no in ko včasih pridem h komu na rojstni dan, ker sem povabljena, je tam deset do petnajst ljudi, pa ne morejo pravočasno dati na mizo tistega malenkosti, kar nam pač postrežejo, pa nimajo prtičkov, pa kozarec iščem, pa kakšno vilico, pa vode ni za pit... pa si mislim, veš kaj, jaz mam petintrideset gostov, pa za vsakega poskrbim, vse popedenam, ti pa za teh deset ne morš poskrbet, no.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 20:09:56   
benika
Meni se pa prav nič ne smiliš. Na splošno se mi ne smilijo ljudje, ki ne znajo razmišljat s svojo bušo in sledijo množici (žlahti) ko tele štriku. Dovolj si stara, da bi sama lahko povedala, da tako ne boš praznovala, da ti ni do tega. Dokler boš pa pustila, da se tradicija nadaljuje tako, kot se je do sedaj, pa peči in streži žlahti.

Meni je za RD čisto dovolj, da me poljubčkajo otroci in partner, pa da mi starši in sestra voščijo, tašča in svakinja pa me vedno pokličeta po tel. Domače povabim v stanovanje na kavo in to je to. S sestro p greva na eno skupno kosilo.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
7.12.2012 22:06:17   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Pri nas se še vedno vabi babice, dedke, tete in strice, bratranci in sestrične eni imajo že svoje družine vsako leto je en član več. Včasih je bilo lažje zadnja leta jih komaj stlačim v stanovanje!Sama bi si želela moje starše od mojega starše in brate in sestre. To je pa to!

Ampak ne pri nas se smatra da smo velika družina in se vidimo samo za rojstne dneve tako, da praznovanje mora biti. To se pravi vidimo se sigurno 1x na mesec obstajajo tudi meseci ko se 3x.

V kolikor bi si želela samo ožjo družino bi bili dolgi nosovi zato sem zaključila z vsemi!


Če narediš tako - spet ne bo po tvoje.

Povabi ožjo družino na praznovanje kot ga TI želiš...in naslednji dan vse ostalo samo na kavo, če ti ni do gostovanja s toliko priprav in hrane.

To je lepo inn dobro, da se družite. Ne vidim, razloga, da spustiš rojstni dan.samo prilagodi ga tako, da boš tudi ti zadovoljna.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
8.12.2012 19:06:48   
**Tinkara78**
Praznujemo z najožjimi (starši, sestra z družino) in to znaša 12-13 ljudi. Torej se dobimo 12x na leto sigurno in sicer prvi vikend, ki pade po rojstnem dnevu. Častimo različno. Odvisno od prostora, letnega časa, .... Ko sem bila rizično noseča in en mesec pred porodom so vse prinesli s sabo user posted image , mi smo dali samo pijačo in torto. Zdaj ko pa zdravstveno nisem najboljše pa je eden pazil dojenčka, pomagali so mi pri strežbi, v kuhinji, pospravljanju.. pa sem vseeno ostala brez energije po dveh urah.

Pri nas pač ni nič na silo. To je čas ko se družimo. Se pa dobimo še za večje praznike obvezno. Če ti pa ni pa se pač tega ne greš in pika.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 8.12.2012 19:07:21 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
8.12.2012 19:42:32   
Barik@

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Meni se pa prav nič ne smiliš. Na splošno se mi ne smilijo ljudje, ki ne znajo razmišljat s svojo bušo in sledijo množici (žlahti) ko tele štriku. Dovolj si stara, da bi sama lahko povedala, da tako ne boš praznovala, da ti ni do tega. Dokler boš pa pustila, da se tradicija nadaljuje tako, kot se je do sedaj, pa peči in streži žlahti.





podpis. Zapraviš, kot sama želiš. Enostavno jih na naslednji RD ne povabi, pojdi s svojimi (partner, otroci) nekam in "boli te".

Jaz že dolgo ne praznujem, ker mi ni, in nikogar ne vabim nikamor in je to to ... pač en dan na koledarju več.user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
8.12.2012 23:55:51   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Pri nas je bilo vsa leta v navadi, da si moral na veliko pogostiti pa naj bo to v službi z domačimi ali prijatelji.

Ponavadi je moj rojstni dan potekal tako, da sem en dan prej začela že peči in pripravljati potem pa 3 dni strežbe, priprav, peke nakupovanja in tako naprej. Ker seveda ne morem na 1x povabiti sodelavcev, domačih in prijateljev se to razpotegne v 3 dni. Po možnosti čez vikend.
Konec vsega se vsa izmučena vsedem in razmišljam čemu mi je tega treba, da se svojega rojstnega dne niti dobro ne spomnim razno to da sem uničena in tako je že več let zaporedoma.

Letos razmišljam, da bi za tistih 400€, ki jih zapravim za praznovanje porabila zase za svojo dušo in šla nekam kjer mi ne bi bilo potrebno poslušati joj a to pecivo si naredila prejšni mi je bil boljši, lani si imela obložene kruhke zakaj imaš letos narezek. npr. lansko leto se je neomejeno spilo vodke letos bi wiski. Groza! Vsako leto razmišljam si zapisujem za vsakega posebej kaj pije kaj je ali je vegeterjanec ali mesojedec, da vstrežeš vsem mi je postalo mučno! Nihče ne ceni mojega truda, sploh domači velikokarat kako pikro spustijo. Nihče pa se ne ozira na to, da je to moj dan.

Letos sem jim sporočila, da naj jutri ne hodijo saj ne želim praznovati, da se je pri meni to končalo. Seveda sem bila deležna zgražnja (češ kaj jo je spet pičilo) kot je pa to v navadi mi direktno ni nihče povedal vse sem zvedela po nekih ovinkih. Edina oseba, ki stoji na moji strani sta moj in tašča.

Sedaj me pa zanima kako je pri vas ko ve praznujete svoje rojstne dneve, da vidim če sem samo jaz malo čez les!


Obozujem RD-je kot opisujes. Dobro se je, dobro se pije, vse stima, za vse je poskrbljeno, vsi uzivajo... Istocasno me spomnijo, da se imam prevec rada, da bi zganjala take oslarije, navsezadnje je moj RD zame...
Meni si malo cez les, da se sploh lotevas taksnih pogostitev... user posted image


< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 8.12.2012 23:58:15 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
9.12.2012 7:12:31   
Colt
Ejga (da se ve iz kje prihajam) Pia, maš še kej placa med sodelavci/žlahto ali med frendi? Obljubim da ne bom prišel praznih rok...s sabo privlečem brata user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
9.12.2012 8:29:42   
aknela123
Pia, si že imela rojstni dan?
Kako je bilo?

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
9.12.2012 8:31:17   
aprilčica07
Uf, ne bi jaz tko praznovala. Mi praznujemo z ožjimi člani družine (starši, oboji, pa sestre in bratje). Po eni strani je fanj, ker imava midva rojstni dan v istem tednu, na moj rojstni dan je rojena tudi mama oziroma obratno mene je rodila na njen rd, pa še materinski dan je, no, vmes med nami je še nona. Tako, da to je pol na soboto skupna fešta. user posted image

Za prijatelje pa naredimo naslednji vikend (5 parov) user posted image Pa nam je prav fanj.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
9.12.2012 14:23:43   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Ejga (da se ve iz kje prihajam) Pia, maš še kej placa med sodelavci/žlahto ali med frendi? Obljubim da ne bom prišel praznih rok...s sabo privlečem brata user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

OMG ... mene je ze groza nasih rojstnih dni, ko samo najozja familija na obisk pride, ker imamo vsi RDje pozimi in je pol 20 folka v malem stanovanju. Na mizo pa postavimo ponavadi kakega tatarca, sadje, tortico. Prijateljem castim kako pijacko, za v sluzbo pa specem tortico pa kupim kak sok.
Sva se pa zdaj z mojim odlocila, da bova midva skupi praznoval, ker imava samo 2 meseca razmaka, pa tamaledva tut skupaj (onadva imata pa 1 mesec narazen) ... bo pa drugo leto zanimivo, ker imava z mojim oba okroglo in skupaj 70 ... se nic ne veselim, ker se res ne znajdem dobro kot gostiteljica.
Na dejanski rd, je pa tako, da samo z mojim in otroci gremo kaj pojest oz. slavljenec izbere, kaj bi ta dan poceli.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
9.12.2012 14:59:45   
liliana
Moje praznovanje rojstnih dni pa poteka takole, da:

1. Z možem praznujeva rojstna dneva tako, da skupaj sama za nekaj dni odpotujeva (imava oba rojstnje dneve v novembru in decembru), zato ta del preloživa na začetek naslednjega leta....

2. Starše, brata in njegovo družino povabim na kosilo (običajno v gostilno) ob mojem rojstnem dnevu....

3. V službi smo mali kolektiv in vedno vsak povabi za rojstni dan vse na kosilo....kosilo se potem zavaleče od 12. ure pa tja do 6. ure popoldne......user posted image

4. S prijateljicami pa še vedno praznujemo rojstne dneve kot pred 20 leti....najprej gremo na pico, potem pa v lajf.....no ta lajf je zdaj že nekoliko drugačen, kot pred 20 leti, samo mu vseeno pravimo lajf, ker gremo v temi ven brez familije....user posted image

Moram pa povedati, da ob vsakem praznovanju rojstnega dneva uživam.....ker ga pač preživim s tistimi, ki mi nekaj pomenijo in na način, ki mi ustreza......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
9.12.2012 23:03:27   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Moje praznovanje rojstnih dni pa poteka takole, da:

1. Z možem praznujeva rojstna dneva tako, da skupaj sama za nekaj dni odpotujeva (imava oba rojstnje dneve v novembru in decembru), zato ta del preloživa na začetek naslednjega leta....

2. Starše, brata in njegovo družino povabim na kosilo (običajno v gostilno) ob mojem rojstnem dnevu....

3. V službi smo mali kolektiv in vedno vsak povabi za rojstni dan vse na kosilo....kosilo se potem zavaleče od 12. ure pa tja do 6. ure popoldne......user posted image

4. S prijateljicami pa še vedno praznujemo rojstne dneve kot pred 20 leti....najprej gremo na pico, potem pa v lajf.....no ta lajf je zdaj že nekoliko drugačen, kot pred 20 leti, samo mu vseeno pravimo lajf, ker gremo v temi ven brez familije....user posted image

Moram pa povedati, da ob vsakem praznovanju rojstnega dneva uživam.....ker ga pač preživim s tistimi, ki mi nekaj pomenijo in na način, ki mi ustreza......


Fajn user posted image ...čeprav ne vem, kako ti logistično znese user posted image -

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 12:08:00   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Moje praznovanje rojstnih dni pa poteka takole, da:

1. Z možem praznujeva rojstna dneva tako, da skupaj sama za nekaj dni odpotujeva (imava oba rojstnje dneve v novembru in decembru), zato ta del preloživa na začetek naslednjega leta....

2. Starše, brata in njegovo družino povabim na kosilo (običajno v gostilno) ob mojem rojstnem dnevu....

3. V službi smo mali kolektiv in vedno vsak povabi za rojstni dan vse na kosilo....kosilo se potem zavaleče od 12. ure pa tja do 6. ure popoldne......user posted image

4. S prijateljicami pa še vedno praznujemo rojstne dneve kot pred 20 leti....najprej gremo na pico, potem pa v lajf.....no ta lajf je zdaj že nekoliko drugačen, kot pred 20 leti, samo mu vseeno pravimo lajf, ker gremo v temi ven brez familije....user posted image

Moram pa povedati, da ob vsakem praznovanju rojstnega dneva uživam.....ker ga pač preživim s tistimi, ki mi nekaj pomenijo in na način, ki mi ustreza......


Fajn user posted image ...čeprav ne vem, kako ti logistično znese user posted image -


1. točka je prestavljena na začetek prihodnjega leta.......tam nekje do aprila se uresniči......

2. točka je ponavadi v nedeljo, po rojstnem dnevu.....

3. točka je na dan rojstnega dne in med službenim časom.......

4. točka pa enkrat v mesecu rojstnega dne in je pač "babji večer"......pač izkoristimo tiste prilike, 4 krat na leto, ko ima katera rojstni dan, da gremo ven.....

V bistvu logistično ni noben problem.......ker si daril drugače ne kupujemo, le starši in brat me obdarijo.......user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 12:12:10   
ronja
točka je na dan rojstnega dne in med službenim časom...
user posted image Zato pa gre gospodarstvo nekam, bi rekel Coltuser posted image
Kidding, liliuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 13:33:37   
nyna84
Pri nas je za RD tudi navada, da pride vse sorodstvo točno na dan RD (sploh po moji strani imamo od vedno to navado): Cca 30 ljudi (z otrocmi vred). Sicer nikogar ne vabim, pridejo sami od sebe voščit, pa darilo prinesejo in jih je itak treba postreči. Pripravim že prej narezek, pa tatarca ali namaz (s tuno), mal peciva - zadnje čase ga kar kupim, pa pijača (vino, sok). Ko imajo RD hčere, povabijo še par prijateljev - za njih še džank food, pa torta.
Na firmo nesem sok in piškote (na mojem oddelku smo tako ali tako le 4).

Včasih sem tudi jaz komplicirala s hrano in ne vem koliko vrstami pijače, pa mi je začelo presedat, ker je veliko dela, tudi finančno kar nanese, pa še če je vsako leto isto, postane dolgočasno.
Letos sem za Gajin RD (novembra) pripravila krompir in skuto, malo narezka, kupljeno pecivo, od pijače pa samo vino in domač jabolčnik. Otrokom še džank in torto. Nihče se ni pritoževal. user posted image
Lana ima RD poleti, naredimo piknik na vrtu, nič narezka, pečemo na žaru, v pečici sem že prej spekla krompir v olupku, pa grško solato.

Ampak jaz v RD-jih na splošno uživam in sem rada gostiteljica. Na živce mi gre edino to, ker je res veliko dela (strežbe), zlasti če pridejo vsi naenkrat in potem nimaš z nobenim časa malo več poklepetat.

Važno je, da za RD narediš tako, kot je tebi všeč in ne kot bi drugi želeli. user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 18:40:17   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

1. točka je prestavljena na začetek prihodnjega leta.......tam nekje do aprila se uresniči......

2. točka je ponavadi v nedeljo, po rojstnem dnevu.....

3. točka je na dan rojstnega dne in med službenim časom.......

4. točka pa enkrat v mesecu rojstnega dne in je pač "babji večer"......pač izkoristimo tiste prilike, 4 krat na leto, ko ima katera rojstni dan, da gremo ven.....

V bistvu logistično ni noben problem.......ker si daril drugače ne kupujemo, le starši in brat me obdarijo.......user posted image


Pol leta praznuješ, pol leta se pripravljaš, in je leto naokoli user posted image .

Ma prav fajn, mi je všeč.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 18:43:29   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


Pol leta praznuješ, pol leta se pripravljaš, in je leto naokoli user posted image .




Zato pa čas tako hitro beži.....user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 22:51:49   
Pupa1
Jaz sem pa kar malo razočarana nad odgovori. Veliko jih več ne praznuje svojega rd niti v ožji žlahti? S tem mislim, da bi povabili svoje starše in sorojence domov na kosilo, torto? Meni je to mus, še sploh odkar imam otroke, ker se veselijo vsakega rd posebej tudi moji tamali, jim je fajn, ko pridejo še babice in strici. Je pa res,da sem rada gostiteljica. Pa nisem odlična kuharica,še daleč od tega. Bolj ko ne se znajdem s kakšnim cateringom vsaj pri glavni jedi, ostalo pa se potrudim sama. Saj to je dvakrat na leto, moj in možev rd. Tudi catering oz.hrano iz gostilne mi domači spregledajo čez prste. So razumevajoči, ker imamo male otroke haha..

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
10.12.2012 23:01:34   
Pupa1
Super, sem vesela,daso še taki kot Liliana, ki znajo praznovati... Dandanes bi se jih očitno kar veliko rado izognilo praznovanju, nihče ne bi gostil doma pz. prirejal zabav, nobenemu se ne ljubi tiste parkrat na leto kuhati, kaj speci, pa pospravljati za gosti. PrI nas doma vsak rd praznujemo konkretno, pa čeprav si kdaj pomagam s kakšnim piščancem iz gostilne, da si olajšam delo, priznam haha... Pa mi moji spregledajo... Zdaj se še lahko ven vadim, ker imam male otroke, haha...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
11.12.2012 4:42:20   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1

Super, sem vesela,daso še taki kot Liliana, ki znajo praznovati... Dandanes bi se jih očitno kar veliko rado izognilo praznovanju, nihče ne bi gostil doma pz. prirejal zabav, nobenemu se ne ljubi tiste parkrat na leto kuhati, kaj speci, pa pospravljati za gosti. PrI nas doma vsak rd praznujemo konkretno, pa čeprav si kdaj pomagam s kakšnim piščancem iz gostilne, da si olajšam delo, priznam haha... Pa mi moji spregledajo... Zdaj se še lahko ven vadim, ker imam male otroke, haha...



No pupa1, za kaj takega pa res ne rabiš čakat ravno RD. Samo ne pretiravaj s tem, da se nam ne ljubi. Tudi sama sem rada gostiteljica in včasih gostimo vsak vikend (celo v lepem vremenu), včasih manj, včasih 2 meseca ne. Odvisno od letnih časov, volje in časa. Ne vem zakaj bi se človek moral osredotočit samo na 1 dan. Takrat ko nam paše in imamo čas, takrat se bomo veselili in to je velikokrat na leto. In tudi pripravim vse od A-Ž, tudi za 20-30 odraslih+ otroci, pospravim.... ampak ko je moj RD, pa je moj dan in ga bom uživala, kot bo meni takrat pasalo- če se mi bo dalo pripravljat in praznovat bom, če se mi bo pa dalo valjat po postelji pa se bom valjala. Ne gre za lenost, gre za nekaj kar si želiš in avtorica uvodnega posta si je želela nekaj miru tisti dan in cartanja sebe, ne pa pedenanje drugih. user posted image

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
11.12.2012 8:39:53   
Pupa1
Ja,to je pa prav lepo,Hope. Čeprav pri večini ženski je tko,veš, da če se ji ne ljubi niti za rd povabit in postreči,potem ne verjamem, da je baš neka huda gostiteljica drugače.
Na splošno moram reči,da pravih gostiteljic ni več veliko,pa imam ogromno kolegic, znank. Ženske ne znajo niti postreči več tako, kozt se spodobi. Ene bobi palčke na mizo in sok,pa to je to...Pa ne samo za kakšen rd ali posebno priložnost. Tudi tko, če prideš samo na napovedan obisk. Ne vem, pri nas doma je miza vedno obložena, dam kakšne dobrote na mizo (losos, tatarc, pršut; karkoli), ker s tem pokažem tudi spoštovanje do obiskov.. Tako so me navadili doma.In vidim , da je vsak zelo vesel tega, sploh moški del obiskov, bi rekla, haha. Takoj zmanjka :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
11.12.2012 8:54:55   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1

Ja,to je pa prav lepo,Hope. Čeprav pri večini ženski je tko,veš, da če se ji ne ljubi niti za rd povabit in postreči,potem ne verjamem, da je baš neka huda gostiteljica drugače.
Na splošno moram reči,da pravih gostiteljic ni več veliko,pa imam ogromno kolegic, znank. Ženske ne znajo niti postreči več tako, kozt se spodobi. Ene bobi palčke na mizo in sok,pa to je to...Pa ne samo za kakšen rd ali posebno priložnost. Tudi tko, če prideš samo na napovedan obisk. Ne vem, pri nas doma je miza vedno obložena, dam kakšne dobrote na mizo (losos, tatarc, pršut; karkoli), ker s tem pokažem tudi spoštovanje do obiskov.. Tako so me navadili doma.In vidim , da je vsak zelo vesel tega, sploh moški del obiskov, bi rekla, haha. Takoj zmanjka :)


Sem se prav nasmejala ob tem komentarju. user posted image Veš, to kako praznuješ rojstni dan, če ga sploh, ni nobeno pravo merilo, kakšna gostiteljica je ženska. Gre čisto za stvar navade, tradicijo, običaj. Leta tudi veliko prinesejo s seboj, med drugim tudi življenjske izkušnje, ki žensko oblikujejo in si postavi prioritete v življenju. Verjamem, da je za tako žensko, praznovanje rojstnega dne nizko na lestvici življenjskih prioritet. Če se že zgodi rojstni dan s pogostitvijo, takšno in drugačno, se zgodi zato, ker je vsem fino. Njej, njeni družini in gostom. In se ne zgodi zato, da bi ženska dokazovala, kako dober gostitelj je (z noro dobro kuho in noro veliko število gostov user posted image ). S tem si res malo kiksnila.

Samo praznovanje v osnovi ni nič slabega, če je v mejah normale. Če pa to pomeni, velik finančni zalogaj, kar 400 eur zagotovo je, in če to pomeni neko obveznost, in ne zato, ker si dejansko to želiš (pri avtorici posta je že zaznati odpor, tudi zaradi vedno bolj zahtevnih gostov), potem je praznovanje reda radi, da o tistem "kaj bodo pa drugi rekli" sploh ne govorim, in ne zato, ker je to lepo in fino in zabavno in družinsko in in in.





< Sporočilo je popravil Tippi -- 11.12.2012 9:03:27 >

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Ko ve praznujete rojstni dan
11.12.2012 9:25:07   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1

Ja,to je pa prav lepo,Hope. Čeprav pri večini ženski je tko,veš, da če se ji ne ljubi niti za rd povabit in postreči,potem ne verjamem, da je baš neka huda gostiteljica drugače.
Na splošno moram reči,da pravih gostiteljic ni več veliko,pa imam ogromno kolegic, znank. Ženske ne znajo niti postreči več tako, kozt se spodobi. Ene bobi palčke na mizo in sok,pa to je to...Pa ne samo za kakšen rd ali posebno priložnost. Tudi tko, če prideš samo na napovedan obisk. Ne vem, pri nas doma je miza vedno obložena, dam kakšne dobrote na mizo (losos, tatarc, pršut; karkoli), ker s tem pokažem tudi spoštovanje do obiskov.. Tako so me navadili doma.In vidim , da je vsak zelo vesel tega, sploh moški del obiskov, bi rekla, haha. Takoj zmanjka :)


Sem se prav nasmejala ob tem komentarju. user posted image Veš, to kako praznuješ rojstni dan, če ga sploh, ni nobeno pravo merilo, kakšna gostiteljica je ženska. Gre čisto za stvar navade, tradicijo, običaj. Leta tudi veliko prinesejo s seboj, med drugim tudi življenjske izkušnje, ki žensko oblikujejo in si postavi prioritete v življenju. Verjamem, da je za tako žensko, praznovanje rojstnega dne nizko na lestvici življenjskih prioritet. Če se že zgodi rojstni dan s pogostitvijo, takšno in drugačno, se zgodi zato, ker je vsem fino. Njej, njeni družini in gostom. In se ne zgodi zato, da bi ženska dokazovala, kako dober gostitelj je (z noro dobro kuho in noro veliko število gostov user posted image ). S tem si res malo kiksnila.

Samo praznovanje v osnovi ni nič slabega, če je v mejah normale. Če pa to pomeni, velik finančni zalogaj, kar 400 eur zagotovo je, in če to pomeni neko obveznost, in ne zato, ker si dejansko to želiš (pri avtorici posta je že zaznati odpor, tudi zaradi vedno bolj zahtevnih gostov), potem je praznovanje reda radi, da o tistem "kaj bodo pa drugi rekli" sploh ne govorim, in ne zato, ker je to lepo in fino in zabavno in družinsko in in in.






Podpis pod tippi

Tudi jaz postrežem kdaj samo s palčkami ali kokicami, pa četudi imam v hladilniku kaj bolj konkretnega za pod zob. Mislim kam pa smo prišli, da bom zdaj vse strehla s tatarcem, ap lososomuser posted image IN če nekdo pride na obisk samo zato, da se bo nažrl, pol naj sploh ne hodi. Na obisk gremo zato, ad se družimo, zato pa imamo toliko druženj, ker nam je to všeč. Tudi jaz ko grem na obisk ne pričakujem polne mize, pričakujem pa da se bomo imeli fajn pa naj so to plačke ali losos, voda ali vrhunsko vino.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?