Prva anonimna
|
Punce, dobro jutro. Evo, pa še je še pregled za nami. Vse je spet v najlepšem redu, pupika ima menda že 860 gramov. Sem vprašala, kako zdaj leži, če je na glavici, ker zgoraj čutim brcanje in je rekla G, ja, poglejte jo, počez je, glavico ima levo, nogice pa desno . Ima zdaj še toliko prostora, da se lahko obrača, kakor želi. In potem naenkrat, ja, poglejte, zeha . In sem res zagledala črn krogec sredi obrazka. Sem potem dobila še slikco, kjer se vidi njen obrazek v črno-beli tehniki, sem bila vesela, vesela . Očitno je z G nisva kratkočasili, če je zehala, ali pa bolj bolj lene sorte . Pristisk sem imela tokrat boljši: 115/80, sem imela pa res tik pred zdajci dva telefona, pa sem potem kar malo dirkala do G, tako da je bil zato po mojem višji. Vode mi spet ni bilo treba dati , dobila sem pa napotnico za kri dati na tešče, spet zaradi Rh negativnega faktorja in za sladkor preveriti. Glukoze mi zaenkrat še ni treba iti pit, juhej . Kri moram dati naslednji teden, potem 5. 6. pa spet k G, da dobim injekcijo, ker sem Rh -. Sem rekla sestri, če samo injekcijo dobim in šibam domov pa je rekla, da ne, da imam spet pregled. Se bova pa z G ravno lepo z dopusti izšli, ker gre ona tudi že junija. Sem rekla, da greva midva že konec junija, da ne bi bilo kakšnih presenečenj s porodom na Hrvaškem, pa je rekla, saj ne boste prej rodili, nič ne kaže na to, zakaj pa bi. Sem rekla, no, kakšen teden prej pa le upam, da bom in reče, nič računati na to, ker potem ste pa vse živčne, ker se nič ne začne prej dogajati . Premerila je bebiki glavico, trebušček in stegnenico (meni se ni sanjalo, kje ona na slikci vidi stegnenico) in rekla, da je vse po standardih, da čisto ustreza tednom . Jaz pa potem vsa vesela doma hitro materinsko gledat, da bom te mere v računalnik vprašala in dobila izračuna, in glej ga vraga, mi jih sploh vpisala ni notri, grrr . Mogoče ne sme preveč UZ-jev vpisati? V glavnem, sem izvisela kot knof z gat, jaz pa takšna analitičarka, ki rabim vse podrobnosti . Pa velikosti niti na glas ni povedala, tako da si še zapomnit nisem nič mogla . Imam vpisano samo, da je razdalja simfiza-fundus 25, zadnjič je bila pa 22. Kaj je pa sploh to: a koliko je maternica nad sramno kostjo? Grem surfat , potem vas pa preberem.
|