|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
9.7.2013 23:46:39   
mamz
Prva anonimna ne šteje se 10 gibov skupaj, ampak, da se začne premikati 10x/dan. Baje se to pri ginekologu prav en list dobi, ti ga dajo, ko je treba začeti šteti baje, nam še ni treba.user posted image
Vode pa jaz v prvi nosečnosti nikoli nisem imela čisto v redu, ne glede na to koliko sem pila. Ampak nikdar nisem dobila ničesar zaradi teh bakterij v vodi. Pa sem res gledala, da dovolj pijem. Zdaj pa ne gledam koliko točno spijem na dan pa je zaenkrat voda vedno ok.

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
10.7.2013 6:57:20   
Prva anonimna
Dobro jutro user posted image .

Mamz, hvala za odgovor. No, samo, da še ni nam treba začeti šteti gibov, jaz moram vedno nekaj pretiravati user posted image . Danes grem še enkrat dat vodo, se že od 1-h ponoči nalivam s tekočino, da ja ne bo več bakterij!

Včeraj sem govorila z eno babico, je rekla, da naj najprej uni dve knjigi preberem, potem se pa lahko dobiva pa jo vprašam, kar hočem user posted image . Tako, da če bo imela katare od vas kakšno vprašanje, ji ga tudi lahko postavim user posted image .

A vas tudi tako zelo zgaga peče? Mene popoldan in zvečer kar naprej, bi lahko na tone Ranitala pojedla in na litre Donata popila pa čez čas spet začne peči, jaooo. Upam, da ne bo do poroda takole user posted image .

(odgovor članu mamz)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
10.7.2013 7:03:17   
Prva anonimna
Malamut, ti si Primorka, ne? Verjamem, da pri vas sonce nažiga sto na uro. Meni je bilo že včeraj pri nas spet prevroče, pa feeling imam, da so mi noge spet malo zatekle. Boš delila z nami popis nečakove kozmetike user posted image ? Drugače pa naša mala tudi po 9. uri zvečer najbolj nori. Verjetno, ker se me umirimo. Mi je pa full smešno, ker vedno, ko se usedem, da bom jedla, začne butati dol, kot da bi bila čisto navdušena, ker papica prihaja user posted image . Koliko cm pa imaš zdaj čez bauhija? Kg ti gredo pa verjetno res dol, ker ne ješ sladkarij in glutena! Jaz sem tudi pridna s sprehodi, in gledam, da skoraj vsak dan enourni pade user posted image .

Imejte lep dan!

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 10.7.2013 7:11:16 >

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
10.7.2013 9:21:51   
mamz
Za zgago baje pomaga podloženo vzglavje in jesti čim večkrat čisto po malo.

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
10.7.2013 14:03:30   
robika
Zdravo! No dans sem že dobila odločbo za porodniški dopust,tak da je pri men konec laufanja s papirji naokrog
Zgaga me pa dans tak matra da je za znoret,bo treba it po magnezij in donat,drgač ne bo za zdržat
Uživajte bejbe!

(odgovor članu mamz)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
10.7.2013 17:46:00   
_saskia_
Hej,

malamut, da te malo izpitam..user posted image Tudi jaz mam po novem nosečniško sladkorno, recimo da se držim diete ene 4 dni. In v teh 4 dneh se mi zdi, da moje dete ni več tolk aktivno kot je bilo..A je to možno zaradi diete? Se je tebi tudi zdela kakšna razlika, ko si začela z njo? Sem kar mal panična in revčka rukam sem ter tja po trebuhu, da mi odgovoriuser posted image
Vidim, da dieta ti kar uspešno laufa, superuser posted image Mene edino grize, da ne pojem pri obrokih veliko in potem sem kar naprej lačna, to pa tudi naj ne bi, skos neki v usta tlačiluser posted image

zgaga Grozna zadeva, upam da vas čim prej mineuser posted image Ne vem pa nobenega pametnega recepta za uničit to nadlogouser posted image

Ne vem katera je že spraševala za kavico v Celjuuser posted image Hja, tudi nosečniška pozabljivost je med namiuser posted image Jaz imam drug teden pregled, imam ginek v porodnišnici in če moj ne bo šel zraven se komot dobimouser posted image Če pa slučajno gre, pa lahko tudi kakšen drug dan, bom sigurno kej lutala v mestouser posted image

Aha tole sem še hotla..kako ste kej z spolnimi odnosi? Pri nas je sušauser posted image Pa ne zaradi mene, zarad mojgauser posted image Mu je revčku ful grozno, ker se mu zdi da tamalemu kej nagaja vmesuser posted image Ne vem, al je sam moj čuden ali še kteruser posted image user posted image

Mejte se lepo, se tipkamouser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
10.7.2013 18:14:29   
robika
Bejbe pri nas laufa user posted image tako kot takrat ko nismo nosečiuser posted image ,res da je trebuh že kar napoti ampak se da vse poštimatuser posted image ,mojrga sploh ne moti in nima nobenih zadržkov..

Uživajte,saj po porodu bo tak obdobje suše

user posted image

papa

(odgovor članu _saskia_)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
10.7.2013 20:53:19   
Tejči
Hejla,

tukaj imam internet bolj švoh, spomin je tako čisto odlutal, tako da kolikor se spomnim vam bom vsem skupaj še kaj napisalauser posted image

Prva anonimna - dobro porihtaj z vodo..kaj svetovat pa nimam pojmauser posted image

Hopa cupa - ja pri nas tud bolj kot ne suša..moj tud pravi, da je noseč in potem sva zvečer že oba takoooo lenaaa, da nama enostavno ni... Mah, če obema tako paše, pol je tako cooluser posted image

Zgaga me je do sedaj samo enkrat pekla, še to čisto malo... Zatekam pa sedaj že malo, a še tudi ni neke sile...nekaj pa nas mora "mantrat", tako da vemo, da smo srečke nosečkeuser posted image

Ja, ta moja babika je tudi prava facika...ponoči pridno spančka, razen če me kakšna mora tlači - da jokam - me začne tako brcikat, da me zbudi... Ko pa se najem pa tako obvezno podivja - jaz pravim, da mi potem vse popapcauser posted image user posted image V morju je vedno pri miru, ko prideva ven iz vode, pa akcija na polno - res je luštnouser posted image

Takole, malo sem se vam oglasla...lepo bodite babikeuser posted image

čao čao

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
11.7.2013 7:30:40   
malamut
Dobro jutro. Prva anonimna: ja, sem primorka ja, prow ubijalsko je blo te dni. Hvlaa bogi se je včeraj lepo dalo živet, pole je eno uro padal dež...jast pa sem bla tam pod balkonom inu se lepo frišala. K me je moj zagledal, je reku da sem strelovod. user posted image
Kozmetiko pozabla popisat user posted image , mi je pasvetovala, da za kopanje na začetku uporabljamo olivno olje, ki ga kanemo v vodo, s katero kopamo dojenčka, da ma tako fajn, mehko kožo. Pole pa neko tekoče milo, mi bo vse spisala inu prnesla. Hvala bogi za sestrco user posted image user posted image

Za zgago pa....omenjene zadeve od ležanja in ne vem koga, mi ni pomagalo prav nič, prehrana je edino. Meni je zgago največ delala bolj mastna hrana, začinjena in slana, pa sladkarije in čebula. Karkoli je vsebovalo čebulo, sem bla taka, ko da sem vulkan požrla. user posted image

_sasika_
Ne se bat glede otročka, valda se umiri. Prej zaradi motenega delovanja slinavke se je inzulin drugače proizvajal in dovajal hrano in otroče je melo hrano bolj obogateno z glukozo inu je papalo in papalo. user posted image Zdej, ko si omejila, ni več tako sladko in dobro in posledično je tudi bolj umirjeno. Brez skrbi, ko se boš navadla na ta način prehranjevanja in seveda tudi ta malo, bo bolje. To je enako, ko da bi se sama filala s cukrom in pole ko ga ukineš, postaneš bolj utrujena, zaspana, lena, brez energije..... Lohko bo otroče vedno tako, ampak ne skrbi, sam ne ga rukat, naj se navadi in ima svoj mir. In štej gibe, če v celem dnevu ne bo pomigal vsaj 10x, pokliči G. in mal povprašaj.

Pri meni je od vsega začetka ful mirno, prijejo dnevi ko komej naštejemo 10 gibov, prijejo dnevi, ko je živo ko strela, sam napram drugim, še vedno umirjeno. user posted image

Ne se sekirat, kolko poješ pr obrokih. Če se le da, pojej vse, če vidiš da ne gre, pojej kolikor pač poješ. In po 90ih min, ko si izmeriš vrednost, lohko spet daš kaj v usta. Jast ogromno pojem, lohko med obroki ne tolko. ko sem sita, sem sita, ma pole po 90ih min: kako sadje, riževe ploščice, košček sira, kreker s skuto,kisle kumarce, zelenjavo,....MORAŠ jest, ne smeš biti lačna. Problm bi bil, če bi se basala s kakimi sladkarijami al kaj tazga, ma če ješ nekaj v tej smeri, je uredi. Priporočljivo je dosti jest, ker se slinvka ne preveč obremeni ima neko kostantno delovanje in deluje bolje. Zato ne smeš spuščati obroke, ker med časom, ko ne priteka neč hrane, je najbolj intenzivna v delovanju, ker ravno tako se organizem oskrbuje s hormoni in pole posledično več inzulina v telesu in več sladkorja v krvi.
Če rabiš kako vprašanje glede prehrane in tega, mi kar piši, ti bom provala pomagat.

Ajde gremo na sprehod, kako je lepo dans, frišno.

Lepo se mejte pupe, pa pa

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
11.7.2013 8:29:19   
Prva anonimna
Hojla, pupoline user posted image .

Moja voda je spet lepo b. p., je rekla sestra, vidiš, tako se to dela user posted image . Tako da imam zdaj pregled čez 14 dni, no, malo kasneje, ker me vmes še malo ne bo doma, prej pa G ne bo, pa se ni drugače izšlo. Po tem pregledu bo pa itak samo še en mesec do PDlP-ja, tako da bom po mojem vsak teden tam stala.

Glede ata-mama zadev, je tudi pri nas totalna suša, mogoče pade akcije enkrat na 14 dni user posted image . Mojemu tudi ni, pravi, da pikice že ne bo v glavo ... user posted image , mene pa tudi nič kaj preveč ne daje, tako da bo že prav tako. Bomo že notri prinesli, ko bo dete enkrat tu. Sanja svinja kukuruz, kaj user posted image ? Takrat bo verjetno šele suša user posted image .

Včeraj od prijateljice pripeljala lupinico domov, zdaj je treba še naštudirat, kako se jo namontira v avto. A to gre hitro ali traja? Jo je zamudno prestavljati iz enega avta v drugega?

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
11.7.2013 8:42:39   
Prva anonimna
Robika, a tebe je včeraj tudi zgaga mučila? Ma, ne moreš vejreti, kako to lahko peče, kar žge user posted image . Mene je tudi včeraj popoldan spet. Je rekla prijateljica, da verjetno tudi zato, ker imam trebuh precej visoko.

Saskia, kako so pa tebi sladkorno odkrili? A si delala tiste ogabne glukozne teste? Tvoj ni prav nič čuden, je moj tudi takšne vrste kaliber, kar se seksa tiče user posted image . Pa je bil prej pravi nimfoman user posted image . Robika, vi ste pa glede te zadeve pravi carji user posted image .

Tejči, a tvoj pa pravi, da je tudi noseč user posted image ? Jaz svojega tudi zalotim, da ko si jaz zvečer bauhija božam, da še on podzavestno začne svojega, ko gleda tv npr. user posted image . Imaš pa srečo glede zgage. Kakšno imate vreme na morju? Je voda zdaj ok za kopanje? Sem bila včeraj z eno, ki je bila na Krku in pravi, da ljudje jamrajo, da jim je premrzla.

Malamut, tudi meni paše ta rahla ohladitev user posted image .

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
11.7.2013 9:11:14   
Prva anonimna
Aja, a boste ve nabavile črpalko za črpanje mleka? Jaz bi jo, ker bi rada, ko bo detece malo, šla vmes tudi kaj delat preko pogodbe, pa bi si za tisti čas načrpala mleko. Me samo kakšne tri ali štiri urce ne bi bilo doma. Če jo boste, boste ročno ali avtomatsko? Menda se rad mastitis naredi, če uporabljaš črpalko. Ali je mogoče še prekmalu razmišljati o črpalki zdaj, ko še sploh ne vem, če bom sploh imela dovolj mleka user posted image ?

Neposredna povezava do sporočila: 1887
11.7.2013 9:41:44   
robika
Jaz mam že od prej elektrčno črpalko od tommee teppee pa se je kr obnesla,rabiš mal vaje,ko pa zlaufa je pa zakon,upam da je ne bom rabla da bomo sam na zizi,ta srednja je bla polno dojena do 10 meseca,pa sem zvedla da sem noseča pol smo pa postopoma prešaltali na flaško,najmanjša pa zize videt ni hotla,ker sem v bolnici fasala močno pljučnico in sem bla na močnih ab pa ni blo glih pametno dojit-flaška je bla zakon,ko sem pa zaključla z ab-vmes sem skoz črpala pa stran metalauser posted image ,pa moja bejba zize ni hotla tak da smo bli skoz na flaši..

Neposredna povezava do sporočila: 1888
11.7.2013 18:12:15   
_saskia_
malamut hvala za nasvete iz prve rokeuser posted image Se je kar luštno posvetovati s kom, ki je na istemuser posted image Sej v bistvu res sploh ni hudo, sam pol ko nehaš razmišljat skos o tem je dosti boljeuser posted image Če bom rabla kakšen nasvetič glede hrane, se priporočamuser posted image

Ja, sladkorno so mi odkrili prej 2 tednoma, sem pila glukozo. In ni bla tolk ogabna kokr pravijo..se mi je zdela pač mal bolj cukrana vodauser posted image Za preživetuser posted image

Črpalko so nam svetovali v šoli za starše, da kupimo pozneje, če se pojavi potreba. Jaz bom kar počakala.. Kaj pa kakšen paketič AM boste vi kupile vnaprej, za vsak slučaj pa to..user posted image Joooj, js sm cela zmedenaa. Upam, da bo potem bolje, ko pridejo naši mali škratki na svetuser posted image Komaj čakamuser posted image

Uživajte babikeuser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
11.7.2013 21:41:12   
Tejči
Prva anonimna - moj je bolj noseč kot jaz user posted image Ja, voda je bila včeraj in danes že fantastična za čofotanje, sem jo izkoristila kolikor je bilo mogoče. Upam, da ostane tako vsaj do nedelje, potem ji dam malo fraj, potem pa gremo še enkrat za 14 dni - če bo le G dovolil user posted image

Črpalko sem jaz kupila na Bolhi, novo za 8 €, tako da sem kr zadovoljna. V prvi nosečnosti sem jo že v porodnišnici potrebovala in ne bi bilo fajn mojega s tem obremenjevat, itak se bo kaj drugega našlouser posted image

Zdaj pa eno resno vprašanje - smo na Cresu, kjer ni porodnišnice, najbližja je v Rijeki..kak je postopek, če ti odteče voda? Helikopter? Z rešilcem bi znalo it na knap (do trajekta 20 min, pa trajekt 20 min in še do Rijeke slaba urca..)... Kakšni so potem stroški, kdo jih krije...itd? je katera kaj seznanjena s tem? Oz. na koga bi se lahko obrnila za informacije? Ne bi rada, da me kaj preseneti. Ok, zdaj sem bila še mirna, samo naslednji dopust pa bom že v 35. tednu... prvo sem rodila v 38. tednu...malo me pa stiska...

(odgovor članu _saskia_)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
12.7.2013 6:39:08   
robika
Jutro,Tejči si pa pogumna da boš na Cresu,mi smo tudi imeli dopust planiran,pa smo ga po nasvetu g odpovedali..porod v tujini,krije zavarovalnica do 30.tedna,ker se smatra za urgentnega,naprej ga moraš kriti sam,čeprav imamo evropsko zavarovanje(nevem zakaj ga pol imamo?) Je g povedala da se je že njeni pacientki naredilo da je dobla popadke,trajekta niso dobili in tako je rodila v helikopterjuuser posted image ..ne vem naju je to prepričalo da sva odpovedala dopust..
Če si rodila prvič prej..razmisli..jaz sem bila 3x čez rok,pa mi je ginekologinja vseeno odsvetovala,kajti nikoli ne veš..
Drgač pa poklič na ZZZS tam ti bojo vedeli vse točno povedati kak je s porodom v tujini,jaz sem bila presenečena ker sem resno mislila da krije to naša zavarovalnica
Rekla sem pa tudi mojemu,odpovedali smo dopust da nas mali ne bi prehitel na koncu bo še pa kak teden čez rokuser posted image ,kar se res zna zgodit,nikoli ne veš kdaj se našiuser posted image odločijo in pridejo v naš objem!

Ja babike počas pa že gremo proti cilju ane,ne bo dolgo pa se bomo že cartali...

(odgovor članu mamz)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
12.7.2013 7:11:06   
renjar
Dobro jutro souser posted image
Mi smo tudi dopust odpovedali ravno zaradi tega, ker sta se moja dva poroda zgodila prej..
Zdaj mam pa druge skrbi.. A se še kateri dogaja da ima zelo zelo tekoč izcedek?? Včeraj zjutraj sem že mislila da je plodovnica odtekla, je bil čist isti filing.. danes pa spet.. zjutraj se je vlilo in prišlo vse čez spodnje hlačke.. Bo vendar najboljše če se grem pokažem, a ne..
No lepo se imejte, jaz pa počasi šibam v mesto po nakupih zauser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
12.7.2013 7:14:44   
robika
Jenjar tudi js mam zjutraj močan izcedek ali pa ko malo več počivam pa pol vstanem se mi prav močno ulije..baje če plodovnica odteka tega ne moreš zadržati..plodovnica je baje brez barve in vonja...če te skrbi se pa rajši pejt pokazat da boš vedla pri čem si...

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
12.7.2013 7:38:17   
renjar
Eh, tretjič sem noseča pa sem bolj panična kot sem bila prvič.. Vem pa tudi kako je če odteče plodovnica (začetek drugega poroda).. Bom poklicala G, že samo da pomirim živce..

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
12.7.2013 7:45:19   
robika
user posted image Jaz sem noseča četrič pa me še vedno kaj preseneti,ni kaj vsakauser posted image je drugačna..

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
12.7.2013 7:56:26   
renjar
Maš pravuser posted image
Kaj morem če so me pa že v 16 tednu prestrašili pri G da imam premočne krče in od takrat naprej sem na tabletah in bolj ali manj na mirovanju.. Aja pa še po mnjenju G bo definitivno otrok prišel prej na svet.. Zdaj pa za vsako figo gledam da ja pridem vsaj do konca 35 tedna..

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
12.7.2013 8:04:50   
robika
Ja ti verjamem,mene tud kaj zategne in mam skoz krče,pol pa paniko zganjam,sem pa tud od 8.tedna na bolniški zarad krvavitev in krčev,pa še nizko leži...vsakega po malem,men je tud rekla da se zna naredit da pride user posted image ,prej na svet,prav da naj do 35.tedna zdržim pol pa lahka kr v ordinaciji pri njej rodimuser posted image ..tak da bom v torek na pregledu vidli kak nam kaj kaže..

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
12.7.2013 8:16:26   
renjar
Naše dete tudi nizko leži,pa še za več kot en teden je večji kot bi moral biti.. pa še prejšnja dva poroda sta bila prej. Prvi konec 36 tedna, drugi pa začetek 36 tedna.. tako da na tej podlagi G sklepa porod pred pdp.. Sicer pa imam tudi jaz v četrtek pregled pa bomo vidli kako pa kajuser posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
12.7.2013 8:18:52   
robika
No pol mi pa prosim iz prve roke povej,a so bli kaki zapleti z novorojenčki ko so se rodili?

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
12.7.2013 9:27:44   
renjar
Nista imeli nobenih težav, ne med in ne po porodu.. Obe sta bili zelo živahni, obe prek 3 kg in nista rabili ogrevane posteljice.. No zlatenico sta dobili tako da smo zaradi tega bile en dan dlje v P.. drugače pa nobenih težav.. Kako pa je pri tebi bilo..

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Ali je nevarno sprožiti porod?
Uradno je sprožen porod priporočljiv le v nekaterih okoliščinah, na primer kadar zdravstveno stanje nosečnice ogroža nje...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?