|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
21.7.2013 17:22:48   
natali1
Gita14 če bi bilo kaj narobe oz.bi se kaj pripravljalo, bi se umirila.. Uživa na morju user posted image
Tud moja je zeloo aktivna, kar sem povedala pri G, pa pravi da ni kaj narobe.
Uživajte 100huser posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
21.7.2013 20:09:00   
GITA14
Hvala Natali1user posted image
Drugače sm pa zdej opazla, da me je zadnjič vn vrglo in se nisem mogla prijavit kot fiziološka in sm našla staro geslo za gita14, ki sm mislila da je izgubljeno, tako da boste vedele, da sm to ena te ista oseba.

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
21.7.2013 21:26:36   
mamz
imate prav za porodniško najkasneje do 30 dni pred pdp, sem pozabila napisati pa sem mislila user posted image

Penny, zdaj sem že 32, na žalost.user posted image

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
21.7.2013 22:11:59   
SrečnaBodočaMamica
Wau Penny tole je pa res pohvalno:)
Kake imate pa kaj izkusnje s celjsko porodnisnico?

Drugace pa glede pdp ,je meni ginekologinja.rekla da se vedno.gleda datum poroda ki ti ga postavijo.cisto.na zacetku.
Ker meni so ga 15.9 potem na.morfo je UZ pokazal 12.9 sedaj na zadnjem pa 7.9 ampak sm ginekologinjo vp. Kaj to zdaj.pomeni, pa je rekla da to ne pomen da se gleda 7.9 ampak vedno prvi datum, da to pomen da ne bo mel glih 3000g bo mel recimo 3500g ;)

Sem se pa sla sedaj 2x kopat v terme. Mi je res pasal. Sem si pa kupla tampone senta se rece jih majo v Mullerji pa ni nobenega.problema. 2eu je skatla.

:)
user posted image
Pridno.migamo, predvsem.ob taki uri:)))
Mi.pa vec.kdo rece da nimam.vlkega trebuha nas bejbek pa.je celo vecji za ta teden
Jutri zastartam 33ga:)

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
21.7.2013 22:27:49   
natali1
Se strinjam glede datumov, vendar če ti na obrazec o predvidenem datumu poroda napiše 11.09., pol maš rok 11.09user posted image
Sicer pa za vse velja, malo še pa se bomo crkljale z našimi user posted image . Jaz sem še prejle oprala zadnje cotke tako, da imam vse oprano in parajt. Imam pa oblačila za oba spola, ker mi nikakor ne gre v glavo, da bo punčkauser posted image

Lepo spite, kljub temu da je polna luna...

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
22.7.2013 6:06:53   
renjar
Jutro!!!
Kako kaj začenjate nov teden??
Penny ti si pa res pridnauser posted image
Natali1 ti si pa tudi res pridna.. Vse maš že oprano in pripravljeno.. Meni še nekak ne gre v glavo da sem že skoraj pri koncu..
Ampak počasi se mi nekaj svita glede teka.. Me kar nek strah grabi.. Pa ne pred samim porodom, bolj pred iztisom..
Danes je polna luna, dobro da je moja mala občutljiva na njouser posted image

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
22.7.2013 6:29:10   
robika
Jutro,pa je za mano še ena vroča noč,pa še komarji tako veselo nagajajo da je kr konc s spanjemuser posted image
Mi imamo vse oprano in pripravljeno zauser posted image ,mankajo še samo pleničke pa kompletek za odhod iz porodnišnice..
Srečnabodočamamica,jaz sem 1x rodila v Trbovljah in 2X v Celju..babice so zelo vredu nimam pripomb pri obeh porodih v Celju sem imela isto babico Alenko,pazila je na presredek tak da smo jo odnesli brez šivov,po moje tudi zato ker je bila mala drobižek,njena sestrica ji je pripravila terenuser posted image ,ker je bila velika 57cm in tehtala 44oog med porodi pa je bilo malo več kot leto razlike.
V celju imajo ultivo ki je brezplačna ampak se moraš za njo dogovoriti z dr.Joštom(imam njegovo telefonsko če rabiš povej),epiduralne glih ne izvajajo ker je pomankanje anastezistov,dve porodni za alternativni porod(žoga,lestev..) ena klasična porodna z tremi posteljami
Če je porod po dopolnjenem 33.tednu,nedonošenčka oskrbujejo tu imajo inkubator in tople postelje,drugače ga prepeljejo v Ljubljano
Spalne srajce in vložki skupaj z mrežastimi hlačkami dobiš v bolnici..
Tak na kratko o Celju,če se pa še kaj spomnem pa dopišemuser posted image

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
22.7.2013 6:55:25   
robika
Aha še to doule niso zaželjene(mi je osebno povedala ena babica),prisotnost pri porodu se plača 17e,materinska šola ni pogoj za spremljevalce,pri porodu je lahko le en spremljevalec,v porodni ostaneš 3 ure po porodu,če želiš sobo kjer boš sama o tem obvestiš babico ob sprejemu v porodno in se ona dogovori z oddelkom,obiski so po urniku ampak nič kaj ne komplicirajo če se mal zavleče,pomagajo pri dojenju,če je potreba dajo dojenčku dodatek,lahko si hodiš črpat mleko,obišče te fizeoterapevtka po porodu in pokaže vaje,naučijo te rokovanja z otrokom..

Tak zdaj sem pa mendauser posted image vse napisala kar se spomnem

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
22.7.2013 8:14:27   
Prva anonimna
Uh, punce, tokrat pa je materiala za branje user posted image !

Robika, si full lepo napisala, kako je v celjski porodnisnici, ali ima mogoce katera vse te informacije glede ljubljanske porodnisnice? Je katera ze sla na predavanje o epiduralni? Naj bi bilo vsak petek ob 13.30 v 2. nadstropju porodnisnice, toliko sem nasla na netu. Na najdem pa, ce se moram kam prej prijavit.

Robika, a moram napisat seznam, kdo vse te lahko v porodnisnici obisce? No, saj jaz si poleg partnerja in starih starsev itak nikogar drugega ne zelim, da tja pride. Bodo dobrodosli sele, ko malo k sebi pridem user posted image .

Pri nas je nova nadloga ta, da mi je iz nosa zacela kri tect. Samo iz leve nosnice sicer, ampak je tecno.

Jaz grem tudi drug teden v toplice malo rito namocit. A tisti Senta tamponi v Mullerju so prav za nosecnice?

Vas grem zdaj se za nazaj prebrat.

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 22.7.2013 8:16:36 >

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
22.7.2013 8:28:05   
Prva anonimna
Natali, Fiesa je dovolj blizu tudi za kaj nepricakovanega, tja bi si tudi jaz upala iti user posted image . A cez lupinico das samo zadaj pas skozi tisto plastiko pa potem se levo in desno ob strani? Morava prav v avtu probati, mi nic ni jasno, kako se jo priveze. Kateri teden si ze, da imate ze skoraj 2 kg? Pa po dveh fantkih boste pupiko dobili, prelepo user posted image !

Penny, hvala za linke pa res si bila super, da se ti je dalo seznam posodobiti user posted image !

Haha, Lollipop, jaz imam potem tudi ekonomicno pakiranje, ker je busi prav lustkan, nic prevelik user posted image . V katero jezero se pa ti hodis namakat?

Koliko ste se do sedaj kaj zredile?
Jaz za 7,5 kg, v sredo pa zacnem s 34. tednom, kar se mi zdi ok.

Tejci, spokaj hitro spet na dopust, da te v sluzbi ne bodo vec mogli muciti! Pa dobro danes opravi na pregledu in ne pozabi za tezo vprasat user posted image . Zredila si se pa tudi ti full malo. Bebike se naj bi zdaj pocasi umirile in nehale kraval spodaj delati, ker jim prostora zmanjkuje, tako da naj bi samo se nogico in rokico cutili ali pa ritko, ki se izboci user posted image . Mene tudi caka en kup stvari za likat, uf. Si ugotovila, ce Triglav zavaruje nase zadeve? Po mojem, da ne.

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
22.7.2013 8:43:13   
Prva anonimna
Robika, koliko si pa imela hemoglobin, da si dobila dodatek? Jaz sem ga imela 128, kar naj bi bilo ok. Ali mesa slucajno ne jes? Ker jaz rdecega sploh ne maram, posilim se le s kaksnim belim kosom piscanca, tako da sem bila sigurna, da bom imela probleme z zelezom. Aja, zdaj berem, da si ga imela 110. Pa cestitke vasi ta srednji, ki je ze pet let dopolnila user posted image .

Raven, vrti se meni ne. Uau, vi boste imeli pa veliko bebiko user posted image .

Ojoj, Matty, ti si pa kar krvavela? No, samo, da je zdaj vse ok!!! Jaz od tistih izcedkov naprej v prvih treh mesecih, na sreco nisem imela vec nobenih krvavitev. Sem tudi jaz krvavela menda zato, ker so zilice pokale. Ti samo pridno pocivaj, pa bo! 12 ur letanja naokoli pa res ni za nas, nosecke user posted image !

Renjar, vi ste tudi ze super veliki user posted image ! Koliko imas pa ti hemoglobin, da moras zelezov sirup jemati? Meni je bilo tudi zadnjic cudno, da pri 31. tednu se nisem napotnice dobila. Imam naslednji pregled tudi, ko se bo skoraj ze 36. teden zacel, tako da mislim, da ne bi bilo neumno napotnice pri sebi ze imeti. No, ce bi do cesa prislo, gres res pac kar brez napotnice v porodnisnico. Papirja za pisanje gibov pa jaz nisem dobila.

Renjar in Tejci, jaz z otrdevanjem trebuha na sreco nimam problemov.

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
22.7.2013 9:03:56   
Prva anonimna
Jaz sem tudi zdaj nasla info, da se pri eni rundi obracanja steje, kolikokrat se je dete premaknilo, oz. da naj bi pogledal, v koliksnem casu se je pri eni rundi 10-krat premaknilo.

Tejci in Srecna bodoca mamica, jaz imam pa sreco in lahko spim. Upam, da bo trajalo. Ceprav hrbet pa tudi mene precej boli, pa vcasih me rama zacne boleti, ce cez dan brez tiste blazine za dojenje spim.

Srecna bodoca mamica, super za velikega fantka user posted image . Jaz sem tudi papirje ze odnesla na CSD, v sredo greva edino se ocetovstvo uredit.

Mamz, meni uspe malo tudi na hrbtu lezat, samo me po mojem ravno zato zacne boleti. Drugace pa tudi poskusam cimvec na levem boku lezat, da dete ne pritiska na veno ali kam ze.

Lolllipop, trenutno me zgaga pusti pri miru user posted image . A da vas mali je pa na koncertu Gibbonija zural user posted image ? Kako se znajo res prekopicevati spodaj, ne mores verjeti user posted image .

Ja, Penny, cez kaksen mesec se bo seznamu ze pridruzila rubrika Rodile so user posted image !

Gita, cisto normalno je, da bebike v teh tednih rogovilijo spodaj, tako da ti samo uzivaj na morju, sploh, ker ste tako blizu Kopra!

Meni je tudi G v materinsko napisala, da je PDP 5. 9., pa je potem na morfologiji pokazalo 4. 9., ampak v materinski nismo nic spremenili.

Natali, jaz sem tudi ze pridno oprala vse cunjice, edino nekaj jih moram se polikat. Pa tudi plisaste zivalice imam ze oprane. Pa babi ji je ze prvo knjigico kupila, se ni mogla zadrzat user posted image . Aja, pa kompletek za iz porodnisnice imam tudi ze user posted image . Mislim, da bom kar ta teden ze napokala torbo v porodnisnico, se mi zdi, da mi manjkajo samo se vlozki pa mrezaste hlacke (kje jih nabavis??) in blazinice za dojenje zame. Pa tisti nastavki za dojenje, po mojem vse ostalo ze imam. Pa v Mothercare bom sla po modrcke za dojenje, imajo menda po dva skupaj pakirana za samo 22 evrov, pa pisana sta. Mi gredo grdi modrcki res na jetra.

Mislim, da bom tudi porodni nacrt spisala, me je tista knjiga cisto navdusila user posted image . Pa handling moram malo bolj nastudirat, bolj gledam posnetke na Youtube-u, manj mi je jasno user posted image .

Renjar, jaz sem trenutno se pogumna in celo mislim, da bom sla brez epiduralne rodit. Ampak si bom po mojem v zadnjih tednih premislila user posted image .

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 22.7.2013 9:12:31 >

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
22.7.2013 9:36:19   
lollipop07
prva anonimna mi hodmo na Bled in v Bohinj, pa občasno tudi na Kolpo...prve dva mamo blizu, Kolpa je pa pač fajn user posted image
dej nej mi ena razloži kaj je s tem mrežastim gatam? zakaj to rabmo oz. al to res nujno rabmo?
modrc za dojit je pa vrjetn najbol čist na konc kupt, ker večini joške šele pol (fejst) zrasejo ko se nafilajo z mlekom, če sm prov dojela...tiste k ste že mamice kak nasvet? ker men do zdej prov fejst niso zrasle in ne bi rada kupvala nekej kar mi pol ne bo nucal, ko se mlekarne nafilajouser posted image
zdle pa papirje uredit, "ati" gre pa uradno priznat da je "kriv" user posted image pol pa trebuščka v jezer namočit...
uživajte...

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
22.7.2013 9:49:24   
SrečnaBodočaMamica
Oo hvala za izčrpne informacije :)) Zaenkrat se ne nameravam ničesar posluževati tako da hvala:) Upam da bo šlo vse naravno tako kot more iti:) No všeč mi je informacija da dobro varuje presredek:)))
user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
22.7.2013 9:50:15   
SrečnaBodočaMamica
Ja ti tamponi v Mullerju so za nosečnice in kao tiste ki imajo res rade higieno tk nekak piše:) Sj so res vredu:)

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
22.7.2013 9:55:37   
SrečnaBodočaMamica
Mrežaste hlačke in blazinice za brdavice je najbolje kupiti v kakih sanolaborjih,lekarnah mislim pa da sem iih tudi zasledila v baby centru...? pikapolonici nekaj takega. Za pogledat je.
Ja vsem otročnicam jim dajo v bolnici... Itak krvaviš, pa če si še šivan so te najmanj obremenjujoče, poleg tega jih svetujejo namesto modrca, to vam bodo tako pokazali v bolnici si daš tisto čez prsi na brdavico pa oo vatico oz.blazinico, ker tisti modrci preveč pritiskajo tiščijo in tako...

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
22.7.2013 10:04:25   
renjar
Prva anonimna moj hemoglobin je bil 114.. Epiduralne pa tudi v tretje ne bom vzela, čeprav sem nekaj premišljevala.. Bo kar bo..
Naš user posted image je preklopil na drugo fazo premikanja.. Ni več takega poskakovanja, zdaj se bolj kolena pa ritka občutita..

Neposredna povezava do sporočila: 1992
22.7.2013 10:04:46   
Raven
Ja ali res rabimo nest s sabo mrežaste hlačke spodnje? Ali jih v LJ dobis tam? Kaj je sploh fora teh hlačk?

Jaz tudi spim še kar ok, edino zvečer že pred TVjem dobim enkakšne mravljince v noge...in kar ne ponehajo zato težko zaspim...ima še katera te mravljince po nogah?

Hvala za info o tetra plenicah!

Neposredna povezava do sporočila: 1993
22.7.2013 10:17:26   
robika
Mrežaste hlačke so za enkratno uporabo pa nič te ne vežejo in ribajo če si slučajno šivana,lahko imaš tudi svoje,v Celjski porodnišnici jih dobiš ne rabiš s sabo prinest,za druge P pa ne vemuser posted image

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
22.7.2013 10:38:26   
natali1
Prva anonimna, če imaš isofix potem ne rabiš nobenega pasa, samo klik not in klik ven, pa je user posted image
SrečnaBodočaMamica prav si se odločila, tudi jaz bom rodila naravno, brez vsega. Edino kar sem si kupila je olje za mazat presredka, to sem mela že prvič in drugič.
Blazinice in mrežaste hlačke sem kupila kar v DM-u, od to-to znamke al nekaj takega no, so čisto kul. Mrežaste hlačke je fajn met s sabo, ker ponekod ful šparajo s temi stvarmi. So pa zelo pomembne, saj tista ki je šivana, ne more imeti gor navadnih gat, ker preveč boli. Če maš dva šiva ni take panike, če jih je pa več, pa ni prijetno..Da si daš pa mrežaste hlačke gor namesto modrca, si pa nikakor ne znam predstavljat in se mi zdi totalno idiotsko, oprostiuser posted image
Modrci so čisto ok, itak te od začetka vse tišči, še posebej, če je to tvoj prvi otrok ampak se vsega lepo navadiš, ker tak pač je. Ne smeš pa bit preveč skompliciran in je vse veliko lažje..
Renjar tudi našeuser posted image že ima tiste počasne gibe, pri katerih že čutiš nogice in rokice user posted image .. Super je.
Glede tamponov za kopat pa takole.. Prejšnji vikend smo bili v Zrečah in sem si kupils od JOYDIVISION- soft tampons- normal, gor piše še sport, spa & love. Prvič sem jih imela in se mi zdijo super. So iz take pene in se vstavijo čisto na izi. Nikjer te ne moti, sploh ne čutiš, da so not.

No, zdaj sem se pa razpisalauser posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
22.7.2013 10:41:12   
natali1
Aja pa saj veste kdaj sem si že jaz modrce nabavla, pač sem takrat vzela dve številki večje in mi bojo glih fajn. Za tiste, ki ste pa prvič pa res ne vem. Enga navadnega v DM nabavit, tolk da maš v bolnico s sabo, pa potem ostale, ko vidiš kolk št.rabiš.

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
22.7.2013 11:44:26   
SrečnaBodočaMamica
V izolski porodnisnici kjer sem opravljala klinicno usposabljanje so vsem svetovale te mrezaste hlacke.
Sam prerezes jih umes in das na prsi. Da ti pride okol:)
Isto v soli za starse so to svetoval, ko sm pa hodila okoli kot patronzna pa je vecina mela kar mrezaste hlacke okoli ne modrcev.
Pac stvar posameznika. Vrjetno to potem ne prakticirajo vsepovsod:)?

Kje.si pa kupila kremo.za presredek? To si moram tudi jaz ubaviti.
Za poizkusit je? ;) :)

Kaj pa glede strij? Jih imate kaj? Kdaj se najbolj pojavljajo?

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
22.7.2013 11:51:53   
SrečnaBodočaMamica
Jaz pa ravnokar bruhala
Sedim gledam tv in naenkrat slabost, komaj sem pritekla do wcja...
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1998
22.7.2013 12:09:45   
Penny
Ne štekam, mrežaste gatke namesto modrca z dojenje? V čem je fora? Nam so v šoli rekli, da modrc ne sme tiščat in da je najbolš, da je 1 košarico večji, da je štopa nastajanja mleka.

Neposredna povezava do sporočila: 1999
22.7.2013 13:00:12   
natali1
Tud jaz ne štekam user posted image ...Lej jaz bom mela kr modercuser posted image
Olje za presredek sem kupila v DM-u, je pa od WELEDE.
Masira se od 34.teda dalje....

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.