witch
|
Da se še midva oglasiva Sva že doma, pridno se cartamo, malenkost nam mleko nagaja, ker ga ni dovolj, zdaj ko sva pa začela dodajati pa je super. Malček pridno spi in mamica se je že fajn spočila. No pa še porodna zgodba. Midva z mojim dragim sva preživela en lep zadnji dan v letu. Zečer sva šla na eno fajn večerjo in tortico, na sprehod po mestu. In na tem sprehodu okrog 11ih zvečer me je prvič na rahlo zvilo. Pogledala sva ognjemet in mene je že kar tu in tam zvijalo. Ni bilo hudega. Ko pa sva prišla domov sva šla še minutko pred tv. Ko sem se vlegla pa sem to zvijanje bolj čutila. Ni bilo pa hudega. Dobila sem tudi drisko. Ob treh sem šla spat tarat so bili popadki na 20 min. Kakšno urco sem preležala, potem pa je preveč bolelo za ležanje. Takrt sem ugotovila da bo pa to verjento to. Sem šla spakirat torbo za P, napolnit baterije za fotoaparat in telefon. Okrog petih se je pojavilo še bruhanje. Potem pa popadki na 5 minut, ob sedmih ko sem šla na wc mi je šel še šep. Takrat sem zbudila mojega. Preden sva se spakirala je itak minila ena ura. Popadki na 5 minut včasih manj. Boleli pa sploh niso preveč. Prideva ob 8 v P, grem na ctg. Ja gospa ni popadkov. Kako jih ni? Me pogleda koliko sem odprta in babica presenečena da je že 5 cm. Dobim klistir, tuš, izpolnim vse papirje, pa v porodno. Po eni uri sem se odprla še za 3 cm. Mi je predrla mehur, kar me je bolelo za znoreti. Potem pa sem dobila popadke, ki so izgledali kot popadki. Boleli so pa še ctg jih je zaznal. Babica me je pustila samo v sobi, da še kao ne bo. Pa so se začeli popadki ki tiščijo dol. Pa se derem da jaz ne bom več čakala da to preveč boli... Pa pride da mi da svečko, potem pa panika. Joj pa vi boste rodili. Komaj se uspe pripraviti, dva popadka prediham, naslednjega pa 3x potisnem in je bil naš fantič zunaj. Od predrtja mehurja do samega rojstva je minilo celih 40 minut. Babica je bila cela presenečena da je bil prvi porod in da je šlo od sprejema v P do konca v roku dveh ur in pol. Uradno pa je porod trajal 4 ure, od takrat ko sem dobila papdke na 5 min. Mislim na vse vas, želim vam čim lepše porode