|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
22.2.2014 8:16:18   
Radenska_
a katera ve a je kaličopka6 že rodila in kaj ima?Vem da je samo na Fb aktivna...
Zato me zanima, ker sva se pred zanositvijo malo pisali :)

Vsem ostalim pa čestitke ob rojstvu vaših sončkov in sončic!

_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu mmarja3)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: Februarke 2014
23.2.2014 11:38:18   
janaž
Hej
Beli metulj oprosti, nisem hotela nič slabega. Sem velika zagovornica dojenja in sem prevečkrat videla, kako so mamice, ko so začele dodajati, češ nima zadosti, potem počasi nehale dojiti. Drugače ti pa čestitam, ker zmanjšuješ dodatek, to je super.
Pri taprvem meni tudi ni šlo tako gladko, sva se precej matrala, ni znal zagrabiti dojke, tako da sva začela z nastavki...no sem se precej borila, da nisem dodajala. (takrat sem doktorirala iz dojenja) Sem ga pa večkrat podojila, saj se mleko vseskozi dela...

Pri naši so se pa začeli krčki... je prav bogica. Vseskozi jo že neja zvija,ampak tole je pa huje. :(

Jutri greva pa najbrž prvič ven... upam, da bo lepo vreme.

pa pa

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: Februarke 2014
23.2.2014 16:29:07   
Shana86
Hej!
Najina princeska ponoci malo vec spi, tako da me zdaj ne muci toliko neprespanost kot poooolne (.)(.). Ponoci ful malokrat je, pa se takrat bolj polovicne doze. Jaz pa se zjutraj zbudim cisto na glavo.. na sreco je potem celo dopoldne priklopljena, da me malo sprazni. Se ful bojim, da staknem mastitis user posted image
Ve dajete vitamin D? Jaz sem sedaj drugic, zaenkrat brez krcev... Jooooj naj tako ostane.
Je pa ze malo scrkljana - cez dan, ko je budna, se je kar treba ukvarjati z njo, drugace je hitro jok.
Danes sva bili prvic zunaj user posted image Tudi zato, ker sem jaz rabila malo svezega zraka. Zavila sem jo kot medveda in sva naredili en zelo hiter obhod nasega vrta user posted image Saj je 7 stopinj in soncek, ampak tudi piha, zato vec kot par minutk nisem upala biti zunaj. Mogoce bova jutri malo dlje, 10 minut.

user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: Februarke 2014
24.2.2014 12:15:50   
štrunfi
Februarke; koliko so bili stari vaši dojenčki ko ste šle prvič z njimi ven. Naš sonček se je rodil 12.2. pa me že kar mika da bi šli danes popoldan malo na sonček? Smo prehitri???

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: Februarke 2014
24.2.2014 12:41:52   
Shana86
Moja je 14.2. pa sva bili vceraj prvic zunaj. Navodilo moje patronazne: na zacetku gres ven za 10 minut, pa se to samo, ce ni padavin ali megle. Jaz sem jo oblekla v pajaca, da so ji ven kukali samo ucki in sva sli ven za 5 minut, ker je pihalo. Danes bova sli za deset.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu štrunfi)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: Februarke 2014
24.2.2014 12:52:20   
štrunfi
o hvala shana. mi je takoj lažje. Vsi pametujejo, da moraš biti vsaj 3 tedne noter...jaz bi pa tako šla že malo na zrak:)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   RE: Februarke 2014
24.2.2014 18:01:01   
janaž
Hej, midve sva bili tudi danes prvič zunaj. Rojena je bila 13.2.. Šli sva za ene 15minut na sonček in mislim, da bi lahko še ostali, samo mene tam spoda jvse nekaj dol tišči in mi ni bilo več udobno. Nam so v porodnišnici rekli, da gremo lahko takoj ven,če je vreme ok.
Hej Shana, lepo, da ti spi ponoči, naša se zbuja na 3 ure in bi lahko po njej nastavili uro. Je pa to čisto ok, samoda zaspi nazaj in ne gleda kot čuk sredi noči, kot je prve dni.
Naša tudi podnevi precej spi... se zbudi, poje in bi spet spala, potem jo malo zbudim, ker jo previjem, ampak je kmalu spet sitkana.
Aja D-vitamin, mi še ne dajemo, jo že tako dovolj šraufa (meni tako mleko hitro teče, da zraven pogoltne še veliko zraka in ga potem ne uspemo vsega s kupčki ven spravit - isto je bilo že pri taprvem). Tudi taprvemu nismo dajali, ker ga je zelo zvijalo, samo res, da je bil poletni otrok, veliko na soncu. No bomo videli, koliko bomo uspeli ujeti sončka.

Res lepo, da imamo malo sončnega vremena...

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: Februarke 2014
24.2.2014 19:16:05   
mala_račka
Moja sončica me polno zaposli, tako da sem imela nekoliko manj časa za pisanje...pa vendar sem si ga danes vzela toliko, da na hitro sporočim kako in kaj pri nas:)
za nami pa je že prvi sistematski pregled:) in naša user posted image se je zredila za 1kg od najnižje telesne težeuser posted image Se pa izključno samo dojivauser posted image

Ven sva pa tudi midve začeli hoditi šele po približno 14ih dneh, saj je bilo prej "obdobje ledu" in zelo nizkih temperatur, zato sva tudi komaj čakali na tale sončekuser posted image
Sva pa bili prvič zunaj 10 minut, pa potem podaljševali po 10 minut vsakič - vse do 1 ure. Sedaj pa kadar je sonček odideva ven tudi 2x po 1 uro (1 uro dopoldan in 1 uro popoldan).
Drugače pa naš sonček zelo uživa tako v vozičkanju, kot v vožnji z avtomobilom...samo, da se ji rita guncauser posted image
Super, da se bo začelo tole pravo pomladansko vreme, kajne? Se mi zdi, da tudi meni tole sončno vreme zelo koristi - sem takoj polna pozitivne energijeuser posted image

Kako ste kaj ve? in vaši sončki?


(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: Februarke 2014
25.2.2014 16:39:18   
Shana86
Strunfi ni kajuser posted image

Janaz ne, saj mi ne prespi noci. Spi 4-5 ur v kosu, potem pa hrana na dve uri do priblizno sedmih zjutraj, ko zacne gledati ko sovica. Potem je pokonci do enih. Ampak sem res mislila da bo mastitis - leva (.) polna, trda, na notranji strani rdeca, bolela ful. Sem po dojenju probala crpati, ampak mala na sreco dobro sprazni. Tako da vroc tus in takoj dojenje. Na sreco je slo nazaj... Danes ponoci pa smo spali dve uri user posted image Puncka ni mogla kakat in se je celo noc na polno napenjala, se med dojenjem. Res je bila boga. Mamica in ati pa tudi... Potem pa koncno bombica ob sestih zjutraj user posted image

Koliko pa ve oblecete otrocke za ven? Se tako bojim, da je ne bi prehladila. Date tetra plenico cez obrazek?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
   RE: Februarke 2014
27.2.2014 10:36:57   
janaž
hej, mi smo imeli pa včeraj eno hudo noč, zvijalo jo je na polno, res je bila boga tale naša mala. Potem sva pa cel dan spali.
No našo skos malo zvija, še med spanjem renči, tako napne se pa čisto trd trebušček dobi pa joka bogica (je patronažka rekla, da so krči)... sem ji začela dajati BioGaja kapljice... samo baje primejo šele, čez nekaj časauser posted image .
Drugače pa pridno hodiva ven. Zaenkrat kar v culi... pa itak takoj zaspi, ko jo dam noter. Jaz ji nič cunjice ne dajem čez obraz, oblečem jo pa čez tisto kar imanotri, še ene frotiraste žabice in flisasto jaknico. Potem pa itak svojo bundo ovijem okoli nje. Zaenkrat ji je bilo vedno toplo.

Danes je šel naš mali prvič v vrtec po rojstvu sestrice... se je že zelo veselil, saj mu je bilo dolgčas po svojih prijateljčkih iz vrtca.

A vas tudi hrbet tako boli? Vse vaje so le za trebuh. Kaj pa hrbet? A ve delate vaje?


(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: Februarke 2014
27.2.2014 12:34:31   
Shana86
Se ena neprespana mamica... Eno noc toliko spimo, da sem budna, ker me tolk bolijo (.)(.), naslednjo pa 4x po eno uro... obup. S tem da je podnevi ful pokonci! Sploh ne vem vec, kaj narediti.

Danes smo sli prvic ven z vozkom, ker je soncek in 10 stopinj. Smo bili eno uro. Vceraj sem glede oblek vprasala patronazno - bognedaj plenicke cez obraz, drugace pa cez obleke samo pajacek za ven in kapica. Pa obrazek ne sme biti na soncu. Se je pasalo zluftat po divji noci...

Drugace smo se vceraj prvic kopali, je ful uzivala. Pa v devetih dneh iz porodnisnice smo na +300 g, ze cez porodno tezo.

Jaz se ne delam vaj, razen keglovih user posted image Ena fajn vaja za hrbet, ki sem jo delala v nosecnosti: na vseh stirih dvigovanje nasprotne noge in roke, hrbet se ne sme nagibati.

Kako ste ostale?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   RE: Februarke 2014
27.2.2014 12:57:12   
janaž
Hej hvala za vajo za hrbet Shana, bom kar koj začela delat.

Tele (.)(.) se bodo že unesle, moje so bile tudi take za znoret, ko sem prišla iz porodnišnice. Meni je pomagalo hlajenje z mrzlimi obkladki po podojih. Sem si jih dajala tudi ponoči. To naj bi malo zaviralo proizvodnjo mleka, ne se ustrašit, nič korenitega se ne zgodi, po parih dneh mi je pa odleglo.

Zakaj pa ne smejo biti na sončku? Meni je pa fino, da dobi malo naravnega vitamina D. Saj ne da bi jo ravno sončila, ampakče jo malo oplazi pa res ni hudega.Ali kaj?
Pri nas popek še kar krvavi,najverjetneje, ker se tako napenja zaradi krčev, tako, da še ne bomo kopali.

Midve sva ravno s kratkega sprehoda, ob treh moram iti iskat tamalega v vrtec, pa ne vem ali naj privlečem voziček iz podstrešja, ali naj grem kar s culo. .....user posted image

Tele noči so sedajna začetku za pop., ampak saj se bo uneslo. To je tako kot porod, saj boli ampak, ko je mimo takoj pozabiš. Bodite v soncuuser posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: Februarke 2014
27.2.2014 15:40:51   
Shana86
Aha, hladiti pa se nisem poskusila. Sem tusirala, masirala in dojila, da sem se znebila vozlicev. Bom se to, hvala user posted image

Meni tudi ni jasno to s sonckom, sem jo isto prav nalasc nastavljala zaradi vitD... Verjetno je mislila, da ne smes postavit vozicka na sonce in jo tako pustiti eno uro. Par minut ni nic narobe.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: Februarke 2014
27.2.2014 19:29:38   
bucka*
janaž - prima vaje za hrbtenico... Jst jih delam v nosečnosti in noro dobro razgibajo cel hrbet, so pa zelo simpl... če ti je kaj pretežko, pa samo izpustiš... najbolj pašejo pred spanjem, ker greš takooo sproščen spat... Jst delam samo prvih 8-10 min, ker trebušnih vaj ne smem :) Poskusi!

http://www.youtube.com/watch?v=hJndUKMp3A8

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: Februarke 2014
28.2.2014 12:34:49   
janaž
Hej Bucka super, res dobre vaje.

Naso malo je včeraj od 17ih pa do 20.30 tako zvijalo, upam, da tole ne bo stalnica, ker me je že vse bolelo... in tamala je bila že čisto izčrpana, samo zaspati ni mogla. Zdaj pa od 9ih zjutraj spi...no 2x se je dojila vmes.Je nisem nič budila naj se naspi revica.

Sem slisala, da tele gorenske kapljice precej pomagajo...mogoče pošljem mojega še po te. Kako pa kaj ve preživljate dneve? So že kaj budni vaši otročki. Naša je budna samo, če jo previjem. Če se samo doji, takoj zaspi nazaj. Ima pa potem kar problem zaspati...

pa pa

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: Februarke 2014
1.3.2014 12:44:47   
janaž
Hej,
koliko so pa kaj vaši srčki pokonci?
Naša mala je včeraj cel dan prespala, dojila in spala. Danes je bila pa pokonci od 8ih zjutraj pa do 12. to se mi zdi kar veliko za tako malo dojenčico. Jo je zvijalo in zaspana je že bila ampak zaspati pa ni mogla.
Kako jih pa ve uspavate? Jaz sem jo danes prvič dala v culo in hodila gor in dol po hiši, ker ni in ni mogla zaspati. Prej mi je zaspala med dojenjem ali pa na trebuščku.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: Februarke 2014
1.3.2014 15:32:17   
Shana86
Janaz, moja je ze od desetih dni starosti cele dopoldneve pokonci. Se mi tudi zdi ful, ampak enostavno ne zaspi. Spi pa potem vecino casa 13-18. Podnevi zaspi v narocju, ponoci pa jo po dojenju samo polozim v posteljico, vecinoma zaspi.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: Februarke 2014
1.3.2014 21:20:35   
mala_račka
Shana86- očitno imata najini deklici enak ritem spanja:) tudi najina je že od vsega začetka cele dopoldneve budna...in zaspi šele tam okrog 12ih.
Pa ni važno ali je na rokah, ali je sama v posteljici, ali jo imam na trebuhu,...tudi vozičkanje smo že preizkusili...pa vendar do 12ih ne zaspi:) Budna pa je ponavadi od 8ih ali 9ih zjutraj...
Potem pa popoldneve večinoma prespi - seveda z vmesnimi premori za dojenje, podiranje kupčkov in previjanje - tu se ponavadi malce dlje zavleče, ker ne more takoj nazaj zaspati in ponavadi traja kakšna ura do dve da zaspi nazaj.
Je pa naša naravnana kot ura na ure 3-6-9-12. In če ne ulovimo določene ure s spanjem...smo lepo budni do naslednje "njene" ure.
Zvečer pa imamo postavljeno rutino - ob 20ih kopanje, ki jo ponavadi zelo utrudi, tako da je ob 21ih že lepo v postelji in spi - tako kot sedajuser posted image

Zaspi pa zelo različno...ponoči zaspi kar med dojenjem in jo samo preložim v posteljo in spi dalje. Čez dan pa večinoma zaspi po podiranju kupčka na mojem trebuhu.
Če pa je kakšen dan bolj sitna pa vidim, da je že zelo utrujena se pa uleževa skupaj v "taveliko" posteljo in ji dam prst (vedno me mora držati, da ve da sem pri njejuser posted image ) in zaspi tako.

Ste izkoristile še "zadnje" sončne žarke pred prihajajočim dežjem? Mi smo ga...bili smo na kar malce daljšem sprehodu 1,5 ure in je user posted image zelo utrudilo, tako da je večino časa potem kar prespalauser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: Februarke 2014
1.3.2014 21:42:24   
Shana86
Imamo res enak ritem :) Tudi ob 20h kopanje in ob 21h spanje user posted image Ponavadi potem prvo dojenje ob 2h in nato vsaki dve uri.

Ste danes imeli se sonce? Pri nas je ze ponoci lilo user posted image Nam je vsem trem danes fuuuul manjkal sprehod...

A katera pozna kaj ucinkovitega proti krcem? Smo danes vecino dneva prejokali user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: Februarke 2014
2.3.2014 12:03:07   
janaž
Hej, Shana vem kako to izgleda... naša mala ni skoraj nikoli budna in umirjena, da bi jo lahko kam odložila in bi se sama zamotila, vseskozi jo nekaj muči. Trebušček ji kar otrdi in precej joka. Mi dajemo že par dni BioGaja kapljice - to so probiotične kapljice in naj bi pomagale šele čez nekaj časa (to sem nekje prebrala, čeprav ne vem zakaj), paše ji, če jo nosimo tako, da imamo roke na trebuščku in gleda proti tlem, pa masaža trebuščka, pa itak je skos po rokah in menjavamo položaje kotji ustreza. Fino je čimbolj podreti kupčka, da je zrak ne moti... so pa baje eni dojenčki zelo občutljivi na vsakršno dogajanje v črevesju in trebuhu... in mislim, da je naša ena izmed njih. Mi se tudi ponoči matramo zaspati nazaj..., danes je spala kar pri meni.

Mi se še ne kopamo, ker ji popek še vedno krvavi...po mojem od vsega zvijanja in napenjanja...

Aja baje naj bi bile zelo dobre kapljice proti krčem od Gorenskih Lekarn, najbrž bom v ponedeljek moža poslala ponje.

Vidim, da imate kar precej izdelan urnik.. no mi smo čisto brez, ko joka poskušamo z joško, pa z nošenjem, tako, da se doji čisto različno, na pol ure do 3 ure(ko spi), ..... bomo že, je pa hudo, ko se ti mala cel dan tako zvija...in tudi s tavečjim ne morem narediti nič, je bil včeraj že čisto jezen na dojenčico, kaj tako joka user posted image .

... pa pa

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: Februarke 2014
2.3.2014 12:30:21   
Shana86
No danes ji nisem dala Plivit D3 in evo, se cisto nic jokanja! Je pokonci od devetih in lepo gleda, poslusa... Ocitno so bili krci zaradi kapljic. Ji je tudi vceraj ful pasalo lezat na trebuscku na rokah, ali pa na stegnih.

Ritem smo pa mi dobili sele s kopanjem, ves. Prej ni locila dneva in noci. Pa tudi popek se malo rosi - ga po kopanju osusim s palcko za usesa.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: Februarke 2014
2.3.2014 13:12:24   
janaž
Shana fino, da si pogruntala, kaj je problem. Sem slišala, da so boljše kapljice Oleovit (ne povzročajo krčev), ki so na bazi olja. Dobi se jih baje tudi v Kranju, drugače pa v Avsstriji. Mi ravno zaradi krčev še nismo nič dali kapljic, bom šla pa verjetno kar po te v Kranj, ko bo mala bolje. Sem pa sedaj nehala jesti mlečne izdelke oz. sem jih zelo omejila, saj sem prebrala, da je lahko tudi to problem, bomo videli.

pa pa

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: Februarke 2014
2.3.2014 17:23:54   
Shana86
Ja, menda je Oleovit malenkost boljsi, ampak imajo vecinoma po njih tut krce, ce imajo po Plivitu... Ampak ja, bom tut probala.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: Februarke 2014
4.3.2014 13:11:38   
janaž
A tudi? Ma jaz sem pa že mislila, da je tale Oleovit ok. Ma mi pomojem ne bomo nič dajali, ker mi je grozno, da bi jo še bolj zvijalo, kot jo že. Čez kakšen mesec pa bo itak že fin sonček in ne bo problema.
Včeraj sem malo razmišljala, kaj če ima skriti refluks, saj ko spi na meni je ok, ko jo pa dam v posteljico, se začne zvijati in renčati... Bomo malo povprašali zdravnico, ko bomo imeli posvetovalnico.

Danes ponoči sva se dojili na 2 uri... sem bila tako vesela, da mi spi po 3 ure ...sedaj pa takole ;))

Kako vam uspe imeti ritem, pri nama je vsak dan drugače, tudi doji se sedaj lahko tudi na pol ure... Nemogoče, da bi zdržala 2 uri, če je pokonci, kaj šele 3.

Kam ste se skrile punce, vozičkate po sončku?

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: Februarke 2014
4.3.2014 17:57:23   
mala_račka
joj Janaž kje vidiš sonček???? Iz kje si? Pri nas je že cel dan tako pusto vreme - prav primerno za pustauser posted image

Kapljice sem pa jaz zamenjala ravno Plivit z Oleovit in pri nama je uspelo - nič več krčevuser posted image
Janaž - kaj pa če bi privzdignila jogi/vzglavje oz. posteljico...baje to pomaga pri refluksu. Tudi jaz sem že razmišljala o tem pri naši user posted image
naša pa namreč zelo veliko poliva. Sicer če ji uspe podreti kupček, nekoliko manj, drugače pa kar pogosto. Potem se ji pa zaradi polivanja začne kolcati in se ji neha edino tako, da jo nahranim.
Ko pa jo nahranim, seveda, spet poliva in zgodba se nikoli ne konča... Seveda pride kakšen dan vmes tudi ko je vse ok in ne poliva, kar pri refluksu verjetno ni značilno, ali pač?

Drugače je pa najina bila tudi prava mala "požrešnica"user posted image Jedla bi kar naprejuser posted image In ugotovila sem da tudi ne toliko zaradi lakote, kot zaradi crkljanjauser posted image
in ker so bili podoji prepogosti, se tudi mleko ni moglo sproti proizvajat v tolikšni meri, zato se je mala "najedla" zraka (ker je vlekla v prazno) in posledično imela krčeuser posted image
Sedaj pa smo omejili podoje na 2 uri oz. če je res hudo na 1,5 ure in krčev je res občutno manj...

A ste kaj našemile sončke?

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?