|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 46 [47] 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
5.3.2014 10:10:40   
Shana86
Ma ja, imamo krče kljub prenehanju Plivita user posted image Sicer precej manj, pa vseeno. Sem včeraj začela dajati kapljice proti krčem, naj bi prijele v dveh dneh, bom videla. Oleovit bom pa tudi poskusila.

Oh ja, moja zvezdica je tudi že prvi dan po prihodu iz porodnišnice ugotovila, da je 'moja joška lahko tudi duda' user posted image Dude sicer ne mara. Tako da je tudi nonstop 'iskala', da me je skrbelo, da imam premalo mleka, da je vedno lačna. Potem se je pa priklopila, malo sesala, malo spala, malo gledala,... - uživala. Moje bradavice po dveh dneh pa s takimi razpokami, da sem mislila, da bodo odpadle. Sem se pogovorila s patronažno in sedaj dojim na najmanj dve uri (od začetka enega do začetka drugega podoja). Če jo priklopim npr. po eni uri in pol, mi samo na pol sprazni in zaspi, potem je pa spet hitro lačna in je začaran krog. Tako da isto predlagam tudi vam, če ne že zaradi drugih razlogov, zaradi mastitisa - če takole visijo gor in slabo praznijo, ga hitro fašeš. Sicer se včasih dere ko zmešana in izsiljuje, ker se hoče crkljati prej, ampak tako nikamor ne pridemo.

Sem hotela imeti maškarco, pa ni ratalo user posted image Na internetu za tako majhne nisem našla kostuma, so vsi od 3 mesecev naprej. Po trgovinah pa tudi nisem hodila z manj kot 2 tedna staro... Ja no, bomo pa drugo leto toliko bolj žurali. Ste ve kaj šemile?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: Februarke 2014
5.3.2014 11:05:03   
janaž
Hej, sem iz Smlednika, no saj ni bil ravno sončen dan, ampak je pa sonce precej kukalo izza oblakov, tako da je bil prav lep sprehod.
Ja, posteljico smo ji že dvignili in tudi nosi se skoraj vedno v pokončnem položaju. Sploh ne mara tistega klasičnega takoj začne jokati. Najraje je na rami ali pa na rokah na trebuščku ali pa na mojih stegnjenih nogah. Drugače naša ne poliva toliko, samo se mi zdi, da se ji precej vzdiguje, saj veliko hika (kot kakšen pijanček)...
Našatudi precej je, tudi ko ni lačna, da se malo potolaži...samo se mi ne zdi, dabi kdaj ne bilo mleka imam bolj težave s preveč (imam zelo močan izcejalni refleks).
Naše nisem nič šemila, saj sva samo doma tako...da to pride še na vrsto, naš triletnik je bil pa kuža. po mojem še zadnje leto, ko je bil kaj lušnega, ti fantje so sami batmani, ninje, spidermani in podobno, kar meni sploh ni všeč.

Hej, a vaši tudi tako jokajo, ko jih oblačite. Preden greva ven, ko jo oblačim, naša skoraj dušo spusti, tako je huda name... pa tudi ko jo umivam, nekaj časa zdrži potem pa histeričen jok... upam, da se bo rada kopala..

A ste že kam šle z vašimi dojenčki, na izlet?... razmišljam o morju čez vikend, ker bo tako lepo vreme.

pa pa

ps: ravno sedaj je pri nas mlo sonček pokukal na plano.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   RE: Februarke 2014
5.3.2014 13:44:04   
mala_račka
Pri nas pa včeraj na žalost ni bilo niti enega sončnega žarka:( je pa danes, tako da smo že bili na enem manjšem sprehodu...mogoče pa gremo malo kasneje še enkrat venuser posted image
Za ven imamo pa tudi mi težave pri oblačenju - ker naša pikica ne prenese KAPEuser posted image Zato imamo tudi vsak večer jok po kopanju. Ampak mamica ne popusti in UPAM, da bo naša pikica kmaluuser posted image

Bradavice - JOJ! Tudi moje so bile razpokane. Sedaj je nekoliko bolje, čeprav še vedno pride kakšen dan, da me boli kot user posted image Pa si pridno mažem z lanolinom, ampak ne pomaga kaj dosti.

Mi pa smo imeli maškarco. Oblečena je bila v čebelico. Kostum sem pa kar sama nekoliko priredila enega starega, tako da smo se šli pokazat babicam in dedkom - smo kar združili z nedeljskim kosilomuser posted image
Dlje kot do starih staršev, mi še nismo odšli na izlet, čeprav mislim da bi lahko šli, saj je naša user posted image zelo pridna (v avtu pa itak vedno spi), tako da nam manjka samo še pogumuser posted image
Joj, tudi mene mika morjeuser posted image sva bila lansko leto z mojim s kolesi na poti "parenzana", pa mi je bilo tako zelo všeč, da jo bomo letos najverjetneje mahnili z vozičkom, takoj ko bo kakšen lep sončen dan čez vikend (ta vikend na žalost ne moremo)!

Sedaj pa pripravljat kosilo, preden se prebudi user posted image

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
   RE: Februarke 2014
5.3.2014 18:49:12   
Shana86
Jaaa moja tudi joka, ko jo oblačim - in to tudi po previjanju, ful je rada nagica. Pri kopanju pa tako uživa, da začne jokati, samo da jo vzamem iz banjice user posted image Ko se oblečemo za ven, neha jokat takoj, ko jo položim v košaro ali lupinico - najbrž ve, da gremo na teren :)

Na 'izlet' smo šli prvič danes - do mojih. Je ful rada v avtu. V naslednjih dneh nameravamo na kakšne bolj ornk izlete, v Preddvor ali na Bled okoli jezera. Sploh če bo vreme res tako, kot napovedujejo.

Za bradavice je meni najbolj fajn Bepanthen mazilo. Sicer še vedno takoj ko prvič potegne bolijo, ampak ful ful manj. En dan se nisem mazala in sem hitro videla, kako pomaga...

Joj drugače mi pa danes že večino dneva spi, bomo ponoči dežurali user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
   RE: Februarke 2014
6.3.2014 18:48:04   
janaž
Hej punce...
Kok je bogica tale naša punca lunca. Je en dan že bolje in misliš, saj bo šlo sedaj na bolje, potem je pa naslednji dan spet katastrofa. Danes ni jokala edino, ko je spala, sicer je kar nekaj prespala, ampak je grozno, ko je pokonci samo joka in to včasih tako, da je čisto rdeča v obrazek, potem pa utone v spanje... in tako se ponavlja čez cel dan. Še dojiti se ni mogla dobro tako jo je zvijalo. user posted image
Mismo tudi opustili misel na morje, smo še malo preveč bogi za kajtakega, mogoče pa gremo tudi mi na Bled.
Danes je bil moj doma, je imel še malo očetovskega dopusta in sva pospravila stanovanje, oh kako paše spet imeti čisto stanovanjeuser posted image
Moje bradavice so sedaj ok, so bile pa ful boge ta prvi teden ali pa še malo dlje. Je pa res, da pomaga (celi) le Bepanten, Lanolin je bolj za zaščito, ko je že ok. Zdaj so pa že čisto v redu in nič več ne mažem.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
   RE: Februarke 2014
6.3.2014 19:19:32   
Shana86
Janaz to je pa res boga user posted image Moja je bila samo dva dneva taka, sedaj pa samo kakšno uro na dan, pa se mi takoooo smili... Skoraj jokam z njo. Si poskusila kapljice proti krčem iz Lekarne Deteljica v Tržiču? Se mi zdi, da moji pomagajo. Se ful manj napenja, preden se pokaka. Tudi kakec je veliko manjkrat zelen - menda je to znak, da se nekaj dogaja v črevesju.

Danes nismo šli nič ven, ker takoooo piha... Upam, da bo jutri bolje, res bi šla malo na zrak.

Aja drugače mi je pa danes en pediater rekel, da če je dojenček izključno dojen, je vsaj na začetku dovolj tudi, če Plivit D3 jemlje mamica user posted image Sicer malo večjo dozo - 3 kapljice na dan. Je katera že to slišala? Se res izloča v mleko? No jaz sem jih danes vzela, so neverjetno zanič! Nikoli več punčke ne bom silila z njimi, bljah...

Drugače pa pridno rastemo, še posebej v trepalnice, lička in v noge user posted image Hlačke s stopalci št. 56 sem že upokojila...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
   RE: Februarke 2014
7.3.2014 10:15:10   
janaž
Ja res je boga, zdaj se odločam za Bownovo terapijo, ki baje pomaga.

Glede vitamina D, ki je v bistvu hormon, ki nastaja pod vplivom sonca je pa baje tako, da se v minimalnih količinah prenaša tudi skozi mleko, in je pomojem bolje, da se mami malo sončku nastavi.
Ko bom imela kaj časa pripnem eno stran, sedaj pa moram šibat. pa poa

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
   RE: Februarke 2014
7.3.2014 17:20:13   
janaž
Nekaj malega o D vitaminu, nasploh najdem tukaj veliko zanimivih tem.
http://med.over.net/forum5/read.php?94,6668827,6671204#msg-6671204

Mi smo pa danes šli na izlet na Bled. In je bilo super, mala spala v avtu,na sprehodu, v kavarni (tu se je podojila=) in spala naprej ko smose vozili nazaj in potem še eno uro doma.
Izgleda, da se ji mora ful dogajati, da je zadovoljna. Meni se ful obnese tale vreča https://www.hotslings.com/ Jo imam notri na vseh sprehodih in sedaj sem začela prakticirati tudi doma. Ker je drugače skos na rokah takole lahko vmes vsaj kaj naredim. Pa tudi pomiri se notri hitro in zaspi.

pa pa

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   RE: Februarke 2014
7.3.2014 20:03:54   
Miška2006
Akcija po posameznih številkah (62, 68, 74, 80, 86). Praktično 1€ za kos + še kaj dam zraven, če vzamete vse iste številke.... obiščite moj album. Ogromno stvari imam doma in niso v albumih, ker je tega res preveč....Splača se! >>>>> http://www.mojalbum.com/tanjapj

_____________________________

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
   RE: Februarke 2014
8.3.2014 12:16:10   
janaž
Hej, kakšno lepo vreme a ne? Naša fanta sta šla smučat midve pa malo doma brkljava. Sem hotela kaj na vrtu naredit pa se mi je zbudila zunaj, tako da spi sedaj notri...
Mislim, da nam gre počasi na bolje, sej jo še zvija, ampak mislim, da je bolje in tudi že vemo kaj naredit, da jo potolažimo. Ena fora je da vklopim fen, ko mi začne jokat na previjalni in če ni prehudo, učinkuje, jo je prav hecno gledat, kako posluša.

:))

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
   RE: Februarke 2014
8.3.2014 21:14:15   
Shana86
Jaaa ful je blo lepo, mi smo bli tut najprej na sprehodu, potem pa se mal pred hiso.

Hehe sem se nasmejala fenu - mi ga zadnje dva vecera nekej biksamo, ko je treba spat in zaspimo ob fenu, vsi trije user posted image Vcer sem se zbudila ob pol treh, fen je sibal dve uri, obup... Mora biti pa prizgan pol ure, drugace se spet zbudi. Ah ja, kake fore...

Drugace pa tiste kapljice res pomagajo, zdej je ful pridna. Poje v 20 minutah (prej 45), potem se fajn pokaka, brez joka, se previjeva, igrava in pogovarjava, zadrema za pol ure in spet - cikli nekje na 2,5 ure. Pa se popoldne je cmrknila za dobri dve uri. Takle ritem je res fajn, ker se vmes spocijem in lahko kaj naredim. Bomo videli, kaksna bo noc.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
   RE: Februarke 2014
11.3.2014 13:22:21   
ribica81
Pozdravljene. Jst imam samo eno prošnjo...rodila sm 5.februarja in bi se rada pridružila skupini na FB, ampak je ne najdem:( Me lahko dodate oziroma poveste kako se skupina imenuje. Hvala!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
   RE: Februarke 2014
11.3.2014 14:05:27   
janaž
hej, jaz nisem na facebooku, tako da ne bi vedela, kako prideš tja :))) Mogoče katera druga.

Če katero zanima o zgodnjem razvoju inteligence: https://www.youtube.com/watch?v=fVW62oi3ooQ

Drugače pa smo se mi danes končno prvič kopali, jeeee in ji je bilo prav všeč, čeprav smo jo vrgli pokonci, ko je spala. Tehta že 4,850kg...ja mami kar bilda :)

Kako ste kaj ostale? Prezaposlene z dojenčki?


(odgovor članu ribica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
   RE: Februarke 2014
13.3.2014 12:46:45   
janaž
Hej, včeraj, smo imeli pediatra. Smo OK, res jo je na hitrco pogledala, bolj mi je naredila predavanje... kako mora imeti novorojenček prve tri mesece mir, čimmanj dražljajev, tiho, zelo nežno, čimmanj tujih rok, ...

Hej punce jaz sem razmišljala, če bi se me pridružile pri čvekanju Januarkam, ki so se že preselile, na forum dojenček. Tu nas je bolj malo, pa me skrbi, da bo počasi zamrlo, tam pa kar klepetajo. In kmalu tudi ne bo več toliko razlik, med našimi otročki.
Morale bi jih še vprašat...če se strinjajo...

Povejte svoje mnenje.. pa pa

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   RE: Februarke 2014
17.3.2014 12:14:49   
janaž
Hej, Shana, Mala račka, in ostale, kje se skrivate?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
   RE: Februarke 2014
18.3.2014 19:05:28   
Shana86
Ah janaz, tolk je naporno pri nas, da nimam casa pisat...user posted image

Najprej krci, potem neprestano jokanje in ugotovitev, da mi zmanjkuje mleka (mala je pri 4 tednih tehtala 3470), po dodatku vikend okej, nato spet cel dan krci in jok. Danes sva bli pri pediatru. Na sreco je hitro pridobila na tezi (v treh dneh 300g), zamenjati moramo dodatek in dajati coliprev in waya lgg. Uglavnem naporno... je pa sicer zdrava in lepa lepa, za v knjigo menda user posted image Mleko je pa slo, ker sem vec dni zapored v sestevku spala po tri ure, mala pa tudi zaradi krcev ni veliko jedla. Potem pa se sok zaradi nizke teze in samoobtozevanje, da otrok ze tri dni joka od lakote in kaksna mama pa sem, da tega ne ugotovim... in je ugasnilo. Trenutno na obrok pri meni uspe potegniti 20-40 samo. Bomo vidli, ce se bo zalaufalo, tole dojenje+dodajanje vsaki 2-3 h je kr naporno.

Fizicno, predvsem pa psihicno sem precej v podnu... Ko gre koncno nekaj na bolje, se nova stvar pojavi, kar ni konca. Sem pa zelo hvalezna, da je kljub vsemu zdrava. Upam, da se kmalu unesemo...

Kako ste ostale?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
   RE: Februarke 2014
18.3.2014 20:31:21   
janaž
Hej Shana, user posted image en objemcek zate. Pri nas tudi jokamo, pa zvija trebušček, pa najverjetneje jo tudi zgaga peče tako, da je res boga. Ravno danes sva šli na Bownovo terapijo, ki naj bi pomagala. Pa naučila me je nekaj masažic trebuščka.
Hej kaj je to coliprev in waya lgg..?

Drugače pa, če hočeš, da se količina mleka poveča jo čimvečkrat pristavljaj, pa čimveč počivaj. (mogoče jo pristavi vsakič, ko bo jokala, ker praviš da se z joško pomiri) Jaz jo pristavim večkrat na isto dojko...(po 15 min še enkrat na isto, ker se dojke nikoli čisto ne izpraznijo). Jaz to delam, ker imam tako močan izcejalni refleks, da se revica vedno davi in požre zraven praveč zraka in jo tudi zato potem vse tako matra.

Drugače pa sem jaz mama kenguru, ker se mala najbolje počuti v vreči, jo skoraj skos nosim. Z njo tudi pomijem posodo...obesim perilo...
Aja pa pediatrinja mi je rekla, da jo lahko dajem spat na trebuščka, če ji paše...in jo res pa se mi zdi, da je kar bolje.

sej bo bolje, odštevam dneve do 3 mesecev, ko bomo upam brez krčkov...

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
   RE: Februarke 2014
19.3.2014 7:36:00   
Shana86
Janaz tudi tebi user posted image

Coliprev je encim laktaza, waya lgg pa probiotik. Za takele crvicke, ki imajo nezrelo crevesje in jih stalno zvija... Mi je najprej svetovala patronazna, sedaj pa se pediatrinja. Tiste kapljice proti krcem sem pa ukinila. Se mi je zdelo, da so en sam cukr. Raje ji skuham nezen caj iz kamilic, kumine in janeza in ji dam par zlick. Menda pri takih vetrovih (mojo namrec ful napenja, prav slisi se kruljenje, ful prdi, kaka pa samo 1-2x na dan - vse to odkar smo na dodatku) pomagajo tudi malo sladkane kamilice, moram probat.

Moje dojke so poglavje zase, puncka jih pa se fajn dopolnjuje... Namrec ni sanse, da si sama kaj izcrpam, iztisnem. Ne tece, ze od vsega zacetka. Pa sem bila najprej pod vrocim tusem, potem vroc termofor in masaza, crpanje na vsaki strani 15 min, sprobala dve razlicni pumpi, dobila sem tri kapljice... nic. Mala mi pa spi na dojki in malo cuza. Se tudi boriva od zacetka. Samo da prej mi je mleko, ko je ona vlekla, teklo, sedaj pa ne vem. Pa spet uporabljam termofor, masiram, jo odstavim, ko postane lena, 3-4x med dojenjem menjam stran, pogosto dojim... nic. Zaradi nezmoznosti crpanja pa sploh ne vem, ce se delata... Vem samo tako, da jo stehtam pred in po dojenju, ampak to je tako tako, malo nezanesljivo, ker se itak gor premika. Imam pa se vseeno tezave z zastajanjem mleka, ravno danes ponoci me je spet zacela boleti leva in postala je trda. Tnx, da bom fasala mastitis z nic mleka... Pa isto jo imam cel dan na rokah. Vceraj jo je zacelo zvijati ze ob stirih zjutraj in ni spala do sestih zvecer... Ce ne bi imela mami, ki mi jo malo prevzame popoldne in pomaga pri kosilu, bi se mi zmesalo. Jokanje v kosu 14 ur, razen ko je jedla, pa se takrat se je zvijala. Moj pa ne pride iz sluzbe pred 18h.

Ja, saj bo cez par mesecev bolje... potem bojo pa zobki user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
   RE: Februarke 2014
19.3.2014 13:32:46   
janaž
Ja ti boga revca pupika, tole je res čisto podobna zgodba naši. Jaz ji dajem BioGaja kapljice, to je verjetno podobno kot Waya.
Upam, da vama dojenje spet steče. Mogoče, malo poglej na Med.over.net je forum Dojenje, ki ga vodijo svetovalke za dojenje in jaz sem si v prvi nosečnosti veliko s tem pomagala, celo šla sem na njihovo srečanje, da so mi svetovale pri dojenju. Baje jih pa lahko tudi pokličeš.
A v vozičku je pa rada? Naši ful ustrezajo sprehodi, najraje je zunaj in da se gunca...potem spi in ne joka, če sva pa doma pa zelo težko zaspi.
A veš, da je naša danes lepo spala in ni imela krčkov, ki se ponavadi začnejo okoli 4 zjutraj. Mogoče pa terapija res kaj pomaga...

Hej Shana, potem, ko tile krcki minejo, se moramo kdaj dobit pa iti kam vozičkat, kaj praviš?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
   RE: Februarke 2014
19.3.2014 19:57:06   
Shana86
Sem ze brala med.over.net in sprobala vse...

V vozicku, kadar so hudi krci, tudi joka user posted image Je pa vsak dan vsaj eno uro zunaj, ponavadi s starima starsema, da se malo spocijem. Cez dan jo tudi dajem spat na trebuh, ji ful pase.

Ja, waya je ista varianta kot biogaia. Tudi jaz razmisljam o Bownu...

Ej ko tole matranje mine, sem za vse, ne samo vozickanje user posted image Gremo stiri babe na Maldive za nagrado user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
   RE: Februarke 2014
20.3.2014 18:41:21   
beli metulj
Lp.

Mene pa zanima kako umirite vaše drobižke, ko jokajo in jokajo brez kakršnegakoli razloga. Naš fantič je sicer zelo priden, ampak VSAK DAN od pete ure popoldne naprej neutolažljivo joka pa čeprav je nahranjen, previt in ga ne zvija... Ne paše mu noben položaj držanja v rokah ali nošenja, tako da res ne vem, kako ga potolažit. Tak jok traja tam do okrog devete ure, ko zaspi od utrujenosti... Ima kakšna kakšen predlog?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
   RE: Februarke 2014
20.3.2014 19:10:30   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: beli metulj

Lp.

Mene pa zanima kako umirite vaše drobižke, ko jokajo in jokajo brez kakršnegakoli razloga. Naš fantič je sicer zelo priden, ampak VSAK DAN od pete ure popoldne naprej neutolažljivo joka pa čeprav je nahranjen, previt in ga ne zvija... Ne paše mu noben položaj držanja v rokah ali nošenja, tako da res ne vem, kako ga potolažit. Tak jok traja tam do okrog devete ure, ko zaspi od utrujenosti... Ima kakšna kakšen predlog?


Občasno pridem pogledat februarke, čeprav sem marčevka, sem rodila februarja in malo pošnjofam user posted image

Priporočam v branje tole knjigo http://najsrecnejsiotrok.si/dojencek/

Čisto na kratko in zelo zelo nasplošno pa:

- Povij otročička v štruco - štručkanje
- Zibaj ga
- zraven šuškaj, torej spuščaš glasove šššššššššššššš
- po možnosti ga daj na bok
- daj mu ali zizo, ali dudo, nekaj kar bo sesal

s temi metodami torej petimi šji, otroku sprožiš pomirjevalni refleks. včasih pomaga že samo  nekaj od tega, včasih moraš biti vztrajen in uporabiti vseh pet šjev.

pri nas že štručkanje in šuškanje da rezultat. user posted image

Sicer pa knjiga ne govori samo o temu, kako otroka pomiriti, ampak tudi o tem, da lažje razumemo zakaj otrok potrebuje to, kar ga pomirja. človeški mladiči so tri mesece prezgodaj rojeni, četudi na rok in do tretjega meseca starosti potrebujejo okolje, ki so ga imeli v maternici. vseh pet šjev, ga spominja na maternico.

srečnouser posted image

ps. ne boj se, da mu je v štruci utesnjeno in neudobno. ravno nasprotno. tak položaj edini možni pozna iz maternice in mu daje varnost.

(odgovor članu beli metulj)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
   RE: Februarke 2014
20.3.2014 19:20:57   
Shana86
Samo namig - namesto sssss ful pomaga fen, sesalec, enim celo centrifuga pralnega stroja, depilator... pac nekaj, kar spominja na zvoke v trebuhu. Mi smo na youtube poiskali zvok fena in tablico vzamemo v spalnico... Danes ob petih popoldne je cudez naredilo toplo narocje mame, duda in ati s sesalcem. Pa se pospravljeno je user posted image

Drugace pa ja, vcasih enostavno potrebujejo mojckanje - ki pa ni ucinkovito, ce sta starsa znervirana.

So pa zgodnje vecerne ure tipicne za tak jok. Sem slisala tudi teorijo, da dojencki takrat podozivljajo dan in vse drazljaje, ki so jih doziveli.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
   RE: Februarke 2014
20.3.2014 19:35:44   
janaž
Hej Shana, jaz sem za :)) (Maldive)..., samo še datum postaviva user posted image . Jaz predlagam 15.maj.

Pri nas tudi zelo zelo pali fen, smo tudi z you tuba sneli en tak zvok, ki ga predvajamo, ko je hudo, hitro se potolaži v tudi štorklji (pouch) + sprehod. Pa naša tudi precej joka zvečer, in to tudi tam nekje od 17ih naprej. Samo, ko ima pa krče pa res nič ne pomaga user posted image

Mislim, da so se po tejle Bownovi terapiji krčki kar umirili, sicer ne čsto, ampak je bolje. Danes je bila veliko pokonci, kar ni in ni mogla zaspati, oz. ko sem jo odložila v posteljico se je čez 10 minut zbudila... Krčki ali pa zgaga...in smo se šli spet uspavat. Je pa potem že ob 18ih zaspala za čez noč , neumitauser posted image . Ne vem, kaj bo sedaj ponoči?


(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
   RE: Februarke 2014
20.3.2014 21:23:37   
Shana86
Ja, ko so krci, ne pomaga nic...user posted image

Janaz nam se je isto zgodilo predvcerajsnjim - zakomirala pri atiju ob 18h, prespala cas za kopanje, ob desetih se je napol zbudila, ko sem jo preoblekla v pizamo in previla. Nekaj je pojedla, potem pa naprej spala. In smo spali ponoci cist isto kot vedno. Nasploh je pri njej tako, da ponoci spi cisto neodvisno od tega, koliko spi cez dan. Vedno se zbudi okrog 1h, 2h in potem okrog 4h, 5h in potem ne spimo vec veliko. Ob 6h je pa itak zadnji cas, da se ljudje spravijo iz postelje (beri oci ko sovica in nerganje, dokler eden od starsev ne obupa in jo odnese v dnevno).

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 46 [47] 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 46 [47] 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?