|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 [17] 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.3.2014 20:21:11   
Neli81
Ojla,

Joj Kalisi tole pa res ni fino brati. Upam, da se čim prej ta virus izseli iz vašega stanovanja.

Drugače sem pa jaz danes bila prvi dan v službi. Bilo ok, pa tudi folk ni preveč drezal glede situacije z možem. Je pa moja šefica naročila moji menjavi, da so mi za dobrodošlico kupili šopek in bonbonjero. Lušno presenečenje. Kako bo naprej, pa bomo še videli.

Kaj več trenutno ne morem pisati in komentirati, ker moram še tastarejšo spravit spat (ne pusti, da jo mož user posted image ). Bom čez vikend probala malo več pokomentirati.

Anchi hitro okrevaj.

Lahko noč vsem skupaj.

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: aprilčice + majčice 2013
28.3.2014 7:48:53   
grašek
Hoj, kalisi, naj se vam zdravje povrne, mi smo sedaj zdravi, jaz pa že 14 dni v službi.Tale forumček je zelo lepo zaživel, čeprav je pred enim letom kazalo, da sploh ne bo nič. Sedaj pa taka luštna skupinica. Kar dobro nam gre, sem se bala službe in odsotnosti, pa je ok.

Luna je pripravila res lepo darilo za materinski dan in je naredila prve korakce. Tudi znakcev kaže vsak dan več, včasih kakšen znak že takoj ponovi. Vam pošiljam povezavo https://www.facebook.com/pages/modrapikicasi/1429663870588026?ref=stream. Če še katero zanima, bom imela pa tudi brezplačno delavnico 9.4. ob 17h. Potem pa začnem z dopoldanskimi delavnicami.

Res sem vesela, da imamo končno sonček, ta teden se je kar vlekel, sem pa vseeno hodila na tek vsak dan ob 6.30. Tudi danes sem že vsa sveža, samo mala me pa že čaka, ko se vrnem, takoj dojenje. Tudi po službi je podobno.

Uživajte ta vikend! Sonček je in bo.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: aprilčice + majčice 2013
1.4.2014 14:34:23   
happy85
no pa se uspem še jaz malo javiti. Porodniška gre h koncu. Čaka nas uvajanje v vrtec in potem nazaj v službo. Je hitro leto naokoli. Se človek ravno navadi na eno rutino pa je vsega konec.

Anchi13 želim ti hitro okrevanje. In da boš lahko naprej sproščeno uživala v družbi malega. Kalisi kako pa tvoje zdravje? je bolš?

Grašek te prav občudujem: otrok, služba in še delavnice. Kje črpaš vso energijo?

Mi drugače počasi napredujemo u gibalnem razvoju. Se že uspe sama dvigniti ob opori in občasno naredi še kakšen korak. Če jo držiš za roke pa itak samo šiba. Po vseh štirih pa itak počisti celo stanovanje user posted image veliko čeblja, ampak nič prav določenega. Še najboljš se mi pa zdi, ko začne mama, mama... user posted image

Nočno spanje je bilo že kar pošlihtano, od zdaj ko se je prestavila ura pa čisto pokvarjeno - ampak zagotovo nič povezano z menjavo ure. Mogoče je problem, da ji je prevroče. Jo bom danes poskusila manj obleči.

mala_miš user posted image user posted image user posted image še za en plusek. Boš videla da bo prav luštno. Mi imamo sicer 2 leti razlike, ampak je prav zabavna porodniška user posted image mi je kar žal, da bo že minilo.

Je pa končno malo sonca, da lahko uživamo v sončnih žarkih user posted image sprehodi, igranje na terasi, še mizo smo postavili, bomo lahko še koftekali zunaj user posted image

Neli81 si se že vpeljala nazaj v službeni ritem? Upam, da se moževa situacija čimprej umiri.

Nič sedaj pa se ena že oglaša. Moram iti....

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: aprilčice + majčice 2013
4.4.2014 21:15:39   
emajulija
Hejla še z moje strani :-)

kar ne morem verjeti kako dnevi minevajo odkar se je začela prava pomlad :-) mi smo večino časa zunaj, notri le ko tamala spi in je...hojo že super obvlada, je sploh ne pazim več toliko, na dvorišču smo postavili ograjo, tako da ne more ne na vrt ne na cesto ... je grozno radovedna, vse mora videti in prijeti, zdej na sprehode hodiva peški, vsak traja kar dolgo, ker se vmes stokrat ustavi in odkrije nekaj novega :-) zelo so ji všeč ti mali kamenčki ob cesti, jih potem meče vse naokoli...

mi jutri teden pihamo prvo svečko :-) :-) komaj čakam!!!

čeblja še ne veliko, razen če se zaprem v kopalnico, potem se pred vrati krega :-)

aja, pa začela je izvajati neko "jogo", postavi se na glavo, rito v luft, noge na tleh...tako v strešico :-). svašta ej, pa to počne kar pogosto...enkrat ji bo uspelo še preval naprej narediti :-P

me veseli, da ste ostale ok, nekatere že nazaj v službi...kalisi, zdaj je viroza verjetno že mimo, a ne? čestitke za vse nove podvige, prve korake, postavljanje na nogice... :-)

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.4.2014 9:49:30   
kalisi
Dobro jutro,

evo, še jaz se po dolgem času oglasim.

emajulija, krasno za hojo in sprehode in stojo na glavi user posted image . Naša to že kar nekaj časa počne in to pred spanjem. Očitno ima takšno taktiko umirjanja. grašek, super za prve korake. To je res odlično! Pa seveda vsem veliko sreče pri uvajanju v vrtec in ob začetku dela.

Pri nas nič kaj ekstra novega. Zdaj smo spet vsi zdravi, mala spet je normalno. Pravzaprav abnormalno, ker poje enormne količine hrane. Najmanj petkrat na dan konkretna hrana, se pravi, nekaj kuhanega ali pa bolj velike malice (sadje, jogurti, itd), vmes pa prigrizki. Skoraj non-stop po rokah vlači grisine. Potem še parkrat na dan dojenje. Odkar je bila bolna, je to spet močno aktualno. Pravzaprav že čisto preveč, ker jo dojim skoraj tako pogosto, kot ko je imela en mesec.

Ponoči spet popolna kalvarija. Zbujanje na 2 uri, za dojenje seveda. Dude ne mara več, še za uspavanje je bolj ali manj noče več, tako da je prava norišnica. Zdaj je celo nekaj dni imela malico ponoči (jogurt) user posted image . Šus v glavo. Da jo bo vsako drugo noč moj rihtal, je seveda splavalo po vodi. Mala noče flaške, še manj umetno mleko. Danes ponoči se mi je zaradi nenaspanosti spet strgalo. Je zaspala ob 9.30 in se je prvič zbudila že ob 11.30 Se je podojila in potem spet pokonci nekaj pred 2h. Se mi je odpeljalo in sem jo pustila, da se dere. Moj je potem šel pripravit umetno mleko, ampak, seveda ji ga je moral malodane tlačit po grlu dol. Jaz sem se pobrala v sosednjo sobo. Nazaj je zaspala ob kakšnih 3h. Potem spet pokonci ob 5h in spet dretje. Potem sem spet obupala in jo podojila.user posted image user posted image user posted image

Res ne vem, kaj delam narobe. Čisto sem že obupana glede nočnega spanca. Če bi imela jajca, bi jo peljala domov k mojim in jo pustila tam ene 14 dni, da bi se navadila spati ponoči. Ampak, tako itak ne gre. Sploh, ker moja mami še dela in ne more bedeti cele noči. Zdajle bo sicer idealna možnost, da jo poskušam odvatit od dojenja ponoči, ker mojga pet dni ni. Če je zraven, itak nimam šans, ker takoj leti po kakšno hrano in jo začne pitat. Ali pa mi zbuja občutke krivde, češ, mala je lačna, podoji jo.

Sicer pa zdaj hodi v vrtec. Še teden dni uvajanja in bo tam cel dan. user posted image Komaj čakam! Zdaj sem že začela delati in z njo doma mi nikamor ne gre, ker non-stop zahteva pozornost.

Gibalno pa smo napredovali toliko, da zdaj že naprej hodi in ne več kot rakovica po strani. Njena nova tehnika je porivanje stolčka za hranjenje po stanovanju. Je prav hecna. Na trenutke se prav ustrašim, da jo bo vrglo na kljun, ker je že tako po strani nagnjena na stolček, ampak, se nikakor ne spusti. Pa s postelje se je naučila sama splezati, tako da se ne bojim več, da bi padla. Super!!! No, pa tudi jesti se je naučila sama. Sicer z rokami, ampak že prav lepo koščke hrane jemlje s krožnika. Aja, pa pridelali smo že 4 zobke, tako da zdaj lahko brez težav grize. Super!

Toliko, zdaj pa mala spet nori. Uživajte še zadnje ure vikenda! Lp




(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: aprilčice + majčice 2013
6.4.2014 15:50:49   
Neli81
Ojla,

Evo tudi mene po daljšem času. V službi sem v gužvi, da se ven ne vidim. Mi je kar malo žal, da nisem vzela dopusta do 15.4. in prišla delat po oddaji poročil, v malo bolj umirjeno okolje. Ampak zdaj je kar je, bom preživela. user posted image
Drugače je pa zaenkrat ok, me nihče (še) ne matra in sprašuje karkoli v vezi moža.

Tudi naš sine že dela prve korake. Prav hecen je, obe roki v zrak in gre .user posted image Govori še ne, občasno ponavlja za mano (mama, lana, tata, baba in deda). Pokaže s prstom kaj hoče, razume pa ful.
Tud v varstvu je ok, me je bilo kar malo strah, ker je ful name navezan. Žal mi je samo, da nismo dobili vrtca.

Kalisi ne vem kaj ti svetovati. Pri nas sicer ni bilo tako hudo, sem ga pa nekaj dni nosila in tolažila, dokler ni zaspal. Čeez vikend, ko pa tamale ni bilo, sem ga pa pustila malo jokcat. Pa se je navadil.

Grašek tudi jaz te občudujem, da imaš toliko energije. Bi se zelo rada udeležila tvojih delavnic, vendar mi časovno sploh ne zlaufa - delam do 17, pridem domov, sem malo z otroci (ponavadi zunaj), pol pa je že čas za spanje. Sem čisto natampirana. S tem da moram sedaj oba zjutraj jaz rihtati, ker M hodi zdaj prej v službo.

Emajulija vaša je pa res hitra. Bravo.

Še malo in bomo pihali prvo svečko. Kar verjeti ne morem, kako čas beži. Vsi me ubijajo s tem, kaj mu kupiti. Rabimo nič ne, ker imamo vse od tamale.

Aja sem se pa odločila,da bom žačela vse prodajati sedaj. Voziček že več kot mesec ne uporabljam, ker noče biti notri. Pustila bom samo marelo (zaradi morja) in tricikel (tle dejansko zdrzi notri).

Nič punce, držite se in se tipkamo.

Lep dan.




(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.4.2014 14:43:17   
kalisi
Ojla,

ravno sva skupaj pohrustali čokolado. Ne vem, ali je je več končalo na frajličinih cunjah ali v njenem želodcu. user posted image Danes je prav en tak super dan. Ne vem, kaj jo je pičilo, ampak obnaša se kot kakšen user posted image . Morda je krivo dobro spanje ponoči, čeprav sem ji prepovedala joško. Vrtec ziher ne, hehe. Ja, danes je že bila dve uri in pol v vrtcu. Jokec, ko sem jo pustila in jokec, ko sem prišla. Vmes pa je bila menda pridna. Malo spančka, malo igranja in je minilo. Do konca tedna naj bi prišla na 8 ur. Me prav zanima, kako bo šlo. Je pa zdaj v Firencah tako toplo, da že skoraj preveč. Bo treba žarček kmalu zakurit in kaj spečt.

Joj, ja, prva svečka. Neverjetno, kako čas leti. Kakšne imate RD načrte? Pri nas bo najbrž piknik, če bo takole lepo vreme. Moj pravi, da bomo kar prašička pekli, hehe. Jaz bom verjetno user posted image spekla, ker je zdaj že en čas nisem. Torte iz slaščičarn me vedno razočarajo. Vsaj tiste naročene. Na kose so običajno dobre, pri celih pa zgleda varčujejo z nadevom. In potem je vedno ali sama smetana ali samo testo. Bljak!

Nič, šibava na sončka. Je tako lepo vreme, da je kaj! Uživajte!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.4.2014 11:12:22   
emajulija
Hejla!

ja, mi že v soboto pihamo prvo svečko :-) :-) v soboto sva povabila kolege in otroke, v nedeljo pa sorodnike...vabilo sem naredila sama, v petek bova naročila narezek, meso in sirček, torto pa sva dala delati eni gospe, ki jih kar doma peče :-) nameravamo biti kar notr v stanovanju, če bo pa lepo vreme, pa lahko tudi ven skočimo, punce z otroki na kakšen sprehod, deci pa na pivo :-) kupila bom balone vseh barv in kakšne trakove, da okrasim stanovanje, iz eminih slikic pa bom naredila fotoprojekcijo :-) aja, pa v soboto zjutraj se gremo tudi slikati, nimamo še nobene profesionalne slike, kjer smo vsi skupaj... tamali morem še eno lepo oblekico kupiti :-) to je to, nič pretiranega, v krogu najbližjih, doma, kjer se mala najboljše počuti :-)

kakšne načrte imate pa kaj ve?

kalisi, glede nočnega spanca pa tudi jaz nimam nobenega pametnega nasveta, jaz bi ji verjetno tudi prepovedala joško in jo pustila da se malo zjoče .... ne vem, javi kako bodo kej naslednje noči, držim pesti, da bo boljše ... mogoče ji tudi namesto AM ponudiš vodo v flaški, mogoče bo potem obupala ... otroci pri tej starosti mislim, da ne potrebujejo več nočnega hranjenja in lahko, da se zbuja iz navade, ko pa ne dobi joške pa protestira...

aja, pa prejšnji teden smo bili pri zobozdravniku, je dobila vabilo...itak še ni imela kaj za gledat, spodnja dva zobka in čeljust, bolj mi je pridigala o sladki in sladkani pijači, piškotih ipd. ... najbolše, da pije kar vodo :-D mah sej, po eni strani se strinjam, sam pretiravati pa tudi ne mislim s tem, seveda bo pila tudi sokove in jedla kekse, čokolado ( že sedaj poje vsaj dva keksa na dan, tudi čokolado, čokoladno mleko, jaffa piškote ima zelo rada) :-) se mi zdi, da je to pri zobeh veliko odvisno od same strukture, eni imajo lepe in močne zobe, drugi pač slabše...tudi jaz pojem precej sladkega, zobe si umivam zjutraj in zvečer, pa nimam ene plombe in nasploh imam lepe zobe...moj brat pa ravno obratno, nikoli ni preveč maral sladko, pa je pogost obiskovalec zobozdravnikov ... no, upam da bo imela mala zobke po meni :-)

neli, kje pa imaš malega v varstvu? privat, v celju?

nič, lepo bodite, pozdrav v Firence :-)

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.4.2014 14:53:36   
kalisi
Joj, ja, zobje. Jaz jo zdaj skušam pripraviti do ščetkanja zob. Je vedno zraven mene, ko si umivam zobe. Potem še ona poskuša, ampak vedno samo z mojo ščetko. Svoje ne mara. Seveda samo grize tisto ščetko in nič drugega, meni pa tako in tako ne pusti, da bi ji šarila po ustih. Tako drži skupaj ustnice, da čisto pomodri, lumpa. No, upam, da bo počasi dojela, da ni tako slabo ščetkati zobe. Sem ji dala tudi zobno pasto, ampak je ne mara. Zgleda jagoda okus ni njena stvar. Ne vem pa, če delajo take z okusom po mesu user posted image .
Mhm, mala je drugače kar na vodi, ker tudi midva ne pijeva drugega kot vodo. Ja, glede spanja ponoči je kar kritza. Tudi jaz mislim, da je samo navada tale joška. Danes ponoči je že bilo malo bolje. Sicer se je zbudila in potem nekaj jokala, ampak precej manj kot včeraj. Morda bo danes še boljše. Bom vztrajala, pa bomo videli. Ji pa dajem vodo zdaj. Prvo noč je spila ravno en požirek in potem je kričala, dokler ni ugotovila, da iz te moke ne bo kruha. Danes pa je naredila kar konkretne požirke in se potem kmalu umirila. Upam, da se obnese tole odvajanje.
Aja, je pa v vrtcu vse boljše. Zdaj se skoraj ne joče več, ko pridem po njo. Pa tudi v vrtcu je baje pridna. Najprej malo odspi, ker je za njo vtajanje ob 8h zelo zgodaj. Potem pa se kar z veseljem zamoti z igračami in drugimi dojenčki. Sem že včeraj hotela vprašati, kako je z uvajanjem v vrtec v Sloveniji? Je tudi postopno ali morajo otroci kar na začetku že ostati cel dan?

Lp v Slovenijo!

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: aprilčice + majčice 2013
9.4.2014 9:17:33   
anchi13
hello :) končno najdla malo časa za prebrati tale forumček pa nekaj napisati.
Zdaj ko je tolk lepo vreme smo več ali manj zunaj ali na sprehodih ali pa na terasi. Tamali je sam stal za par sekund in naredil en korak potem pa nič več :) Zato se pa ful hitro plazi in hodi ob sedežni. Tudi on full razume in sem prav presenečena kaj že vse zna. Kaže s prstom na tisto kar hoče, zna reči da in ne( z glavico pokima gor-dol ali pa desno-levo). Ne govori še nič razem mama pa ata pa neke svoje besedice :)
Zdaj mu probam ukiniti nočno hranjenje, že 2 dni ni jedel in je spal od 20 h do 5h user posted image . potem pa pride k meni in spi še do pol 7. Upam,da tako tudi ostane :)
Kalisi,upam da boš tudi ti hitro uredila to nočno spanje in se boš malo spočila.
lp vsem user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.4.2014 8:04:34   
grašek
Hojla,

danes pa mi praznujemo! Kako dobro se še spomnim lanskega 10.4. Tako bo še kar nekaj let, danes pa vem, da bom vse podoživljala od jutra do večera, ko se je rodila. Pa našo prvo skupno noč, tudi oči je bil z nama v porodnišnici vse dni. To je bilo prav luštno.

Danes imam tudi objavljen članek v Dnevniku, smo že debatirale na teme iz članka.www.dnevnik.si/zdravje/bos-cicala-tukaj-in-papala

Lep sončen dan na Lunin dan!

(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.4.2014 10:22:04   
kalisi
Prebrala, super! Čim več takšnih člankov, pa se bo morda tudi tašč kaj prijelo, hahahaha. Ji bom rekla, naj prebere, ker pogosto kupuje Dnevnik. Pa morda potem ne bo več papala, pa bla plidna. Pa to je ac! WTF? Kaj je to ac, še mene je zmedla, hehe. Če ni skrivnost, koliko ti pa plačajo takšen prispevek na Dnevniku?A je bil objavljen tudi v tiskani? Da taščo pošljem v trafiko user posted image .

Sicer smo pa mi zdaj v fazi: "Sama bom jedla." So ji končno zrasli prvi zobki in je ratala pravi prežvekovalec. Ne spraviš vanjo več nobene kaše ali česa podobnega. Včeraj je tako poskušala jesti z žličko. Najprej sem ji jaz zajemala, potem jo hotela sama, ampak na koncu obupala in začela jesti z roko. Ker sva jedli špagete bolognese, si lahko predstavljate, kakšna je bila frajlica, kakšna jaz in kakšna kuhinja. Razmišljam, da bi s polvinilom prekrila vse občutljive površine (stene, tepih, kavč, sebe) user posted image

V vrtcu tudi noče jesti, tako da sem ji danes pripravila hrano v koščkih. Če bo rezultat dober, bo šla na vrtčevsko hrano. Kar bo itak super, ker zdaj ji moram vsako jutro skuhati kosilo za v vrtec. Razmišljam, da je morda videla, da drugi otroci jedo sami in nekaj drugega, kot ima ona, pa je popenila. Lumpek mali.

Nočno odvajanje bo zgleda delovalo. Danes je prespala že skoraj celo noč. Enkrat se je zbudila, a je zelo hitro nazaj zaspala. No, okoli 6.30 se je pa zgodila nesreča. Se je zbudila in zalaufala po vseh štirih po postelji in seveda zgrmela na tla. Na srečo ji ni bilo nič, ker je bila tako hitra, da je pristala na vseh štirih, hehe. Se mi zdi, da je bila nekaj časa kar v zraku od silne brzine. user posted image Malo je zajokcala, a nič ekstra. Potem se je dokončno zbudila ob 7.15 in sem morala vstati še jaz. Groza! Seveda je potem ob 9h hotela zaspati nazaj, ampak, ni imela možnosti, ker je bilo treba v vrtec. Tam pa huronsko dretje. Se me je tako oklenila, da mi je spraskala vso kožo z nadlahti.

grašek, pa seveda čestitke za prvo svečko user posted image user posted image user posted image Sta torej natanko mesec dni narazen. Naša frajlica praznuje 10. maja. Sva ji kupila takšno lušno, italijansko, šminkersko oblekco in čeveljčke. Ampak, čeveljčkov ne mara. Samo tako od daleč jih opazuje, če se ji z njimi približaš, pa čisto znori. user posted image

Nič, zdaj pa malo stanovanje v red spravit. Aja, pa še to, držite pesti, plis, plis, da se mi uspe dogovoriti za dve novi pogodbi, potem bom lažje dihala. Trenutno sem čisto brez dela...

Lep dan vsem!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: aprilčice + majčice 2013
10.4.2014 11:17:37   
anchi13
Grašek vse najboljše tvoji Luni pa naj bo zdrava in vesela user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: aprilčice + majčice 2013
12.4.2014 13:51:11   
Neli81
Ojla,

Grašek vse najboljše Luni in seveda tudi tebi. Upam, da ste oz. še boste lepo praznovali. user posted image

Emajulija tudi vam vse najboljše. Sem si prav zapomnila - danes praznujete? user posted image

Mi praznujemo v torek. Sploh ne morem vrjeti, da je leto naokoli. Kje in kdaj bomo praznovali, še ne vem. Sem mislila na vikendu, v naravi, pa zgleda da nam vreme ne bo naklonjeno. Torto še ne vem kakšno bomo imeli. Mogoče bo M pri volji in bo spekel kakšno dobro torto. Če ne jo bom pa pri eni ženski privat naročila, ima ful dobre.

Kalisi super za nočno odvajanje. Držim pesti, da tako ostane.

Emajulija pri mami ga imam v varstvu. Malo se kombiniramo, ko mami ne more, včasih pride tašča, včasih imam jaz dopust ali pa ga pustim pri kakšni prijateljici za par ur, pa ga pol mami prevzame.
Kalisi tudi pri nas poteka uvajanje v vrtec, s tem da sem jaz tamalo mislim da že 3 dan pustila kar samo do kosila, po enem tednu pa tudi kr na popoldanskem spancu. Sem jo pa pustila zato, ker dokler sem bila jaz tam, se je mene držala kot klop in sploh ni šla stran od mene. Pa tudi v službi sem imela gužvo (začetek meseca). No pa moram reč, da ni blo hudga. Tamalega tudi ne mislim uvajat cel teden. K njemu bo lahko celo sestrica prišla malo na obisk, pa mislim da ne bo hudga.

Drugače pri nas nič kaj novega. V službi se je ta punca, ki je namesto mojega M hotla nekaj name spravljat, pa sva hitro razčistili. Žal moram reči, da so našli izredno nesposobno žensko, ki niti programa ne zna uporabljati, da o reševanju stvari in poslovnemu bontonu sploh ne govorim. Mah sem jo kr na hladno postavla. Vrjamem, da je vse to maslo iste osebe, ki je zaj..... mojga M. Še dobro, da ga je moj direktor iz pisarne poslal, ko mu je prišel težit, da jaz nimam več kaj delati v firmi. Drugače pa je ok. Ravno jutri imamo inventuro in bom cel dan tam, ker jaz vodim kompletno vse.

Šibam zdej malo počivat. Sem bila prej na masaži (izkoristila lanskoletno darilo za r.d.) in sem zdaj cela uvela, bi kr mal spala. user posted image

Lep vikend vsem skupaj.

Pa pa

(odgovor članu anchi13)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: aprilčice + majčice 2013
14.4.2014 20:49:08   
emajulija
Hejla!

Tako, pa smo upihnili prvo svečkouser posted image Praznovali smo v soboto in v nedeljo, mala je dobila kar dve torti :-) super je bilo, praznovanje je uspelo, rojstni dan je imela v soboto in takrat smo povabili kolege in otroke, mala je bila nad družbo čisto navdušena, res je ful fajn ker že hodi, je kar sama šibala od enega do drugega povabljenega, tako da nisem imela veliko "dela" z njo in sem lahko tudi jaz malo posedela in se načvekala :-) včeraj pa je bilo bolj u izi, ker smo imeli povabljene le sorodnike, ki pa jih ni tako veliko :-) torte ni pojedla veliko, mislim da ravno grižljaj vsake :-) sem pa bila danes kar utrujena od vsega tega dogajanja in pripravljanja in nato še pospravljanja, tako da mi je današnje deževno vreme kar pasalo :-) aja, za darilca je večinoma dobila cotke, kar je super, ker še nisem šla v nakup bolj poletnih oblačil, pa nekaj didaktičnih igračk, knjigice, igrala za zunaj in nekaj za v šparovček :-)

Grašek, vseeee najboljše tudi mali Luni user posted image

Neli, jutri ste pa vi na vrsti, kajne ? :-) :-) lepo praznovanje želim :-) :-)

Drgače pa mislim, da bomo mi počasi prešli na drugačen režim spanja čez dan....do sedaj je spala dvakrat na dan, enkrat dopoldne, enkrat popoldne... zadnje tri dni, pa spi le še dopoldne....najprej sem misla, da mogoče zaradi vsega tega direndaja zaradi praznovanja, ampak tudi danes ni več hotela zaspati popoldne....pa sem res vztrajala, ampak ona se je premetavala po posteljici, malo jokcala, malo čebljala sama s seboj... vse razen spanje....sem čez eni uro poskusila še enkrat in ista pesem, obakrat sem jo pustila pol urce, potem sem šla po njo .... tako da, jutri jo bom dala spat šele okoli 12h in potem ne več...

Kalisi, tudi Ema vedno bolj kaže zanimanje, da bi jedla sama...sedaj ko jeva, ji vedno dam krožnik in žličko pred njo, notri malo hrane in potem ona tudi sama poskuša to spraviti v usta z žličko :-) :-) seveda je potem cela popackana, ampak nič za to :-)

lep večer punce, grem pod tuš , tv, postelja :-)

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: aprilčice + majčice 2013
15.4.2014 17:00:55   
grašek
Pozdavljene,

hvala vsem za čestitke, praznovanje pa je potekalo v treh delih: z družino, naslednjo soboto s prijatelji v nedeljo pa še tek na 21km skupaj z Luno - mami, oči in Luna, tekli smo od Pirana do Kopra, Luna je strašno uživala, z vozičkom pa je kar naporno teči, nimaš prostih rok, v glavnem sem ga vozila jaz, ker sem bolj izkušena tekačica, moj je pa na vseh posnetkih, ker sem tudi večinoma fotografirala jazuser posted image

vrtec
- dobili smo vrtec s septembrom, zelo blizu 500m od doma, ne morem verjeti, sem mislila, da bo večji naval

kalisi
- članek je bil objavljen tudi v tiskani obliki, upam, da ga je tašča dobila

emajulija
- čestitke tudi tvoji malčici!

kalisi-
tudi naša že kar sama je, poje pa tudi celo hruško, nenarezano in neolupljeno, le pecelj umaknem, pa tudi surov korenček. Zadnjič ni od hruške ostalo nič, sem šla nekaj pospravit, ona je pa vmes hruško pospravila!

brezplačne delavnice - če bi še katera prišla jutri ob 17h vabljena, www.modrapikica.si/novice/

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.4.2014 9:54:11   
Neli81
Ojla,

Evo mene doma, na dopustu. Danes sva imela posvetovalnico s tamalim in sem si kr dopust vzela, pa tudi četrtki so problematični za nas, ker nimamo varstva. user posted image Cepljenje sva prestavla, ker smrka in pokašljuje. Drugače so pa mere sledeče: 9200g in 77,5cm. Je v treh mesecih pridobil samo 600g in so mal kritizirale. No ampak sem jim povedla, da je zadnji teden jedel zelo slabo, ker so ga zobki tak matrali. Je šele včeraj spet pojedel normalno porcijo kosila zanj. Imava 8.5. spet - cepljenje, pa verjetno ga bodo stehtali. Mah se ne sekiram, sej se vidi da je vse ok, je pa fulllllll aktiven.

Drugače pa ja, v torek smo pihnili 1. svečko, jaz pa včeraj 33. svečko. user posted image Praznovali bomo verjetno v nedeljo, moram še za torto se dogovorit. Bomo pa kr za vse naenkrat naredili, se mi ne da več it tega, da imamo toliko dni zasedenih zaradi praznovanja, sem pol čist hin. Se pa dobim potem še s kolegicami in bomo skupaj praznovali otrokove roj.dneve, ker imamo še enega, ki pa praznuje 1.5. (to pomeni kavica in čvek, kolikor je mogoč ob teh naših škratih).

Pri nas nič kaj novega. Služba, dom, otroci, spanje, ....

Sem se pa včeraj kolegici pohvalila, da tamal dobro spi, sem kr po nosu dobila in me je dans celo noč zafrkaval. user posted image

V soboto grem menda s puncami mali ven. Upam, da nam tokrat rata. Pa seveda, da sploh uspem zdržat.

Vrtec - bomo dobili septembra. Imamo tudi dosti točk - 49. Je rekla, da sploh ne bo problema. Če ga ne dobimo, jim kr otroka tja pripeljem in naj se znajdejo.

Lepo se imejte in se tipkamo.

Čaw



(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: aprilčice + majčice 2013
17.4.2014 16:35:02   
emajulija
Neli, čestitke malemu in tebi user posted image in lepo praznujte :-) super, da boste dobili vrtec...js se še nič ne spoznam na te točke za vrtec, pa kdaj sploh sprejemajo nove otroke....itak sem doma in bom verjetno še nekaj časa, no, najprej še diploma, potem pa iskanje službe :-\

Tudi mi smo imeli danes posvetovalnico, 72cm in 7.900g ... je pa končno prišla nova pediatrinja, so jo že kar nekaj časa obljubljali...je kar ok, čeprav se mi zdi, da je tist direkt iz šole, mi je razlagala, da zdej pa lahko začnem z kravjim mlekom v kašicah ( kar počnem že od 9m) in beljakom ter jagodami ... aja, pa D3 je baje po novih smernicah potrebno devati do 2 leta starosti ( prejšnja mi je rekla, da le do enega leta)...še ne vem, če ji bom devala, itak ji tudi zdej, odkar se je zima končala nisem...sva res veliko zunaj, sploh ko je sonce in se mi ni zdelo potrebno dajati še te kapljice .... kaj pa pravijo vaši pediatri? ve kapljice dajete otroku? aja, pa ta čez 3 mesece imamo kontrolno tehtanje :-\ je pač prelahka za eno leto... joj, povejte mi kaj novega! sem ji lepo razložila, da je precej neješča, da sicer je vse, ampak količinsko ne veliko.... in, da sem se zaradi tega že ogromno presekirala in se ne mislim več... silit jo ne morem, pa tudi drugače super napreduje :-)

Neli, so pri vas tudi kaj testirala z žogico, lončkom in kockami? Ema je mogla prijeti žogico in jo vreči nazaj k sestri, potem je dobila lonček poln kock, sestra jih je dala ven, mala pa jih je morala dati nazaj notr :-) sem bila kr presenečena kako je mala sodelovala, dala je tudi pa-pa in ploskala z rokicami in seveda je pokazala kako že hodi :-) no, to pa je bila tudi vsa dobra volja, ki jo je pokazala, ker ko smo prišli v ordinacijo JokJokJok! ves čas, smo se komaj kaj zmenili z zdravnico, še večje tuljenje pa ko je dobila pikico :-\ res ne bo marala zdravnikov, na koncu je bla že čist fertik, cela rdeča in zabuhla v obraz od jokcanja....bošček mali :-\

Nič, šibam, mala noče biti več sama :-)

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.4.2014 12:42:00   
emajulija
Hojla!

Samo da javim, včeraj smo Novalac uspešno zamenjali s kravjim mlekom :-) :-) :-) :-) tega koraka me je vilo orecej strah, ker smo spet v obdobju neješčnosti, ko noče poskusiti ničesar novega in me je bilo strah, da če ji ponudim kravje mleko in ji ne bo všeč, potem ne bo hotela piti ne kravjega mleka ne Novalaca .... to se nam rada zgodi pri GH .... sem res ful vesela, nič več zapravljanja v lekarni, samo še mleko, ki pa ga itak pijemo vsi :-) :-)

Aja, pa končnoooo sem se odločila za tetovažo :-) o tem razmišljam že kar nekaj časa, sedaj pa akcija....danes grem na posvet in da mi izriše motiv :-)

lepo bodite

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.4.2014 14:31:51   
kalisi
Hejla,

da se še jaz malo oglasim. Pri nas je kar pestro zadnje tedne, z dobre in slabe strani. Slab dogodek je bila smrt v ožji družini. Ampak, ni bila nepričakovana, kljub temu pa je bilo zame precej žalostno in stresno, tako da sem nazadnje še obležala z vročino v postelji. Ampak, to je zdaj mimo. Dobra stran je, da se mi bo zgleda posel vrnil na malo bolj normalne tirnice. Sicer finančno še zdaleč ne bo tako kot je bilo prejšnja leta, ampak odpirajo se nove priložnosti. user posted image In običajno vsaka nova priložnost pripelje še do kakšnih vrat. Vsaj upam tako.

S frajlico je vse v najlepšem redu. Zdaj je že skoraj 8h v vrtcu in se dobro vključuje v okolico. S prehranjevanjem imamo še vedno težave. No, baje da jih imava midva, ne frajlica user posted image . Je prav hecna. Za zajtrk hoče jesti samo neko puranjo salamo. Kdo bi vedel... No, pa danes je začuda pojedla pečena jajca. Strastno obožuje banane, ki jih prej nikoli ni hotela niti poskusiti. Po novem nič več ne velja hrana v palčkah (zdaj je kakšen mesec dni jedla samo, če je hrana imela obliko palčke), ampak ji morava na koščke vse narezat user posted image .

Napredovali smo tudi govorno. Zdaj že prav super reče mama in tata in kaka, kadar ga začne kidat, hehe. Gibalno pa smo še kar na istem. Nič ne kaže na kakšen preskok v poskusih hoje. No, ko bo pač bo, je ne mislim trenirat. Je pa opazno napredovala v razumevanju okolice in sebe. Res super.

Seveda čestitke za vse RD. Mi smo tudi kmalu na vrsti. Bomo šli v Slo in pripravili piknik.

Emajulija - imam občutek, da je tvoja punčka res hudo napredna. Naša ne bi podala žogice nazaj, pa če bi jo na trepalnicah prosila. Sploh pa nima interesa kock kamorkoli zlagat. Razmeče jih že, to je pa to. Če bi ji dali kakšne kable za porihtat ali pa na računalnik kaj natipkat, pa mislim, da ne bi bilo težav user posted image . Zadnjič enkrat je nekaj šarila po računalniku in mi sliko obrnila na glavo. Še dobro, da obstaja striček google in sem hitro našla rešitev.

Glede kapljic - midva jih frajlici ne dajeva. Sva jih nekaj časa, potem, ko smo bili v Nemčiji, so nama pa rekli, da ni nobene potrebe. Ne vem, zgleda da imajo tam drugačne smernice kot v Sloveniji. Kakorkoli, upam, da zato ne bo nič narobe.

Glede teže in hrane. Tudi naša je bolj drobna in se mi zdi, da tudi nič ne poje. Se včasih tudi jaz zasekiram, pa me moja dva vedno pomirita, da sem tudi jaz komaj kaj pojedla in da sem šele s puberteto začela normalno jesti. Baje da sem bila kader biti na terenu cel dan, ne da bi kaj pojedla. Si govorim, da dokler normalno napreduje in ne boleha, ali kaj podobnega, je vse ok in je ne bom pitala s sirupi za spodbujanje apetita ali silila s hrano.

Bodite fajn!

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.4.2014 9:55:14   
kalisi
Punce, dajte mi nekaj povedat. Kako se spopadate s situacijami z ostalimi otroki oz. njihovimi starši? Za primer. Precej se družimo s kolegoma, ki imata 2,5-let staro hčerko. Starša vodita povsem permisivno vzgojo, kar pomeni da ji povsod vse dovolita in da je vse po njeno. Ne bom opisovala naših večerij zunaj ali pa kakšnih potepov. Luda kuča. Do zdaj me vse to ni motilo, ker konec koncev ni moj otrok in bodo že sami reševali. Kolega še sama priznata, da nimata nad njo nobene kontrole. Tega itak ne razumem, ker midva naši že zdaj postavljava meje. Nekaterih stvari se pač ne sme, pa tudi če si samo eno leto star. Problem je ta, da ji tudi pri nas doma vse pustita. Dobro, da mi razturi stanovanje, še preživim, ampak, da pa dudo in flaško od naše po ustih vlači, me pa ekstremno moti. Njena mama jo gleda in ji govori, da to ni njeno in to je to. Mala veselo še naprej pije iz flaške. Ne vem, meni se to ne zdi najbolj higienično, sploh, ker je zdaj naša v obdobju, ko bo najbrž precej bolna že samo zaradi stika z vrstniki v vrtcu. Torej, je to dopustno ali ni? Bi vas motilo? Ker naslednič ko se vidimo, ji bom povedala, da tega ne pustim več in da ji bo pač flaško morala vzeti, pa če se mala potem dva dni skup dere. Itak se mi zdi, da se pri 2,5 letih pa otroku res že daj kaj dopovedati. Hvala za mnenja. Lp

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: aprilčice + majčice 2013
27.4.2014 14:33:36   
emajulija
kalisi, najprej en objem zaradi izgube :-\ ........ drugače pa superca za posel in da je mala lepo sprejela vrtec :-) :-)

Glede kapljic sem se zdej nekako odločila, da ji bom dajala do začetka poletja, potem pa konec...

Ja, tudi meni se zdi, da zdej mala že ogromno razume...danes zjutraj npr. sva bili v dnevni sobi in sem ji rekla: Prinesi mi zoknčke iz sobe... v spalnici imava predalnik, kjer so tudi zokni in mi jih mala včasih pomaga zlagati notr.... no, je šla v spalnico in mi prinesla en par zoknov :-) :-) :-) sem kr gledala, kako si sedaj že vse zapomni :-) :-) :-) potem mi je prinesla še en par, hehe... zdej jo tudi učim, no bolj navajam, da vsak včer sama pospravi svoje igračke v zaboj in ji kar lepo uspeva, seveda ji tudi pomagam ... aja, pa ravno danes je prvič pihnila regratovo lučko :-) :-) je cela nora na njih, tu okoli jih imamo polno, pa sem ji vedno kazala kako se piha, da semena odletijo in je do danes delala ravno obratno, zrak je vlekla v sebe, kot da bi hotela povohat, hehe ... res hitro dojema nove stvari, edino beseda NE ji nekako ni všeč! :-P

Glede obiskov...jaz bi ji na tvojem mestu lepo povedala, da naj otroku sama prepreči, da daje v usta dudo in flaško, če sama beseda pri tamali očitno ne zaleže ... ne vem, to se mi pa res ne zdi lepo, da mama sama ne reagira... jaz ne bi niti pustila, da mi stanovanje obrne na glavo, pa nisem neki obsedena z čistočo in redom, sam tudi jaz svoji pupi na obiskih tega ne bom dovolila... hehe, zdaj sem se spomnila, ravno na roj. dnevu od tamale, mi je kolegica razlagala, da je imela na obisku prijateljico z otrokom starim okol 3 leta in je frajer iz korita z rožo zajel za celo pest zemlje in jo razstresel po preprogi, potem je pa baje hotel vzeti še kozarec vode z mize in to zemljo zaliti !!! mama pa baje samo: Ja, glej ga kakšen lump je naš mali! .....mislim halooooo! me res zanima, če mu to dovolijo početi tudi doma..... mogoče pa punčki tudi sama lepo rečeš, da tega ne sme početi ker ni njeno...lahko, da bo tebe bolj upoštevala kot pa mamo .... kaj pa vem, vem, da ne moreš na obiskih pričakovati, da bo otrok čisto pri miru sedel in ne bo vsaj skušal počenjati vragolij...ravno zato, ko gremo mi na obiske, s sabo vedno vzamem polno škatlo njenih igračk, da jo na obisku zaposlim ali pa se jaz igram z njo ...

Sedaj pa šibam, se je ravno prebudila, lepo bodite

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: aprilčice + majčice 2013
1.5.2014 9:47:09   
kalisi
Vsem lepe praznike!!! Vreme ne bo ne vem kaj, bomo pač bolj med štirimi stenami razturavali! user posted image
Nas prideta moja dva spet obiskat, tako da bova morda z mojim malo pobegnila ven.

emajulija - glede obiskov, ja. Zdaj se je začelo dogajati še to, da mala od kolegov našo poriva. Zdaj jo je že dvakrat sunila, da se je z glavo udarila po tleh. Za znoret! Pa nikome ništa. Ji rečeta, tega ne smeš in to je to. Ne, da bi jo naučila, da se mora potem opravičiti, kar bi se meni zdelo pametno za vzgajanje. Že res, da so otroci otroci, ampak neke stvari jih je pa vseeno treba že kmalu naučit. Sploh, ker se mi zdi, da se je zdaj naša malo boji. Včeraj je sploh ni hotela pogledati, ko so prišli na obisk. Prej je bila vedno čisto navdušena in jo je skušala ujeti, ko je letala okoli nje. Eh, bo že. Samo da malo zraste, pa jo bo nazaj "namlatila". user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: aprilčice + majčice 2013
7.5.2014 22:35:41   
Neli81
Dober večer,

Eno hitro javljanje pred spanjem.

Kapljic ne dajem. Jih tud tamali nisem. V posvetovalnici pa seveda rečem da jih dajem. user posted image

Naš sine zdej že kakšna 2 tedna hodi in mu gre prav super. Najraje ima neravne terene. Govori še ne, razume ogromno.

Jutri bi morala imeti cepljenje, pa sem prestavila, ker še kar nekaj smrka in kašlja občasno.

V službi sem kr skoz nekako v gužvi in upam, da se čim prej zvelčem na zeleno vejo.

Zdaj kolesarimo na polno. Smo kupili še en sedež za kolo in pićimo. Sine se je sicer prvič tako bunil, da sem mislila, d ne bo šlo. No se je pol umiril, ko smo zaćel vozit.

To je na kratko od mene. Več pokomentiram drugič. Zdaj šibam spat, sem čist hin. Sem letela iz službe po tamalo in potem na izlet z njo. Smo hodili cca urco po strmih poteh gor in pol še nazaj dol. Pa še s kolesom do parka in nazaj. Jutri po moje niti hodit ne bom mogla. user posted image

Lahko noč vsem skupaj.

Aja vse najboljše tistim, ki ste praznovali in ki še boste.

Opravičujem se za napake, ampak pišem s telefona.

Pa pa

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: aprilčice + majčice 2013
8.5.2014 12:20:01   
emajulija
Hejla!

Neli, user posted image za hojo!! zdaj pa akcija :-) :-) ja, tudi mi zdej kolesarimo skupaj, sva ji kupila sedež in se je najprej tudi ful jokala, sploh zato ker ni hotla met čelade gor, ko smo pa zaštartali, pa je začela uživati :-)

Kapljice...ehhh, tudi jaz ji jih bom nehala dajati...zdej sva tako skos zunaj, pa še velikokrat jih pozabim dati...

Drugače pa, pri nas nič kaj novega, spimo 1x na dan, jemo tako tako... mala že ogromno razume, govori pa še ne veliko, no v bistvu reče samo mama, tata, pa pa in baba... mah, saj še bo :-). zobka imamo še kar samo spodnja dva, zoprno, bi ji že rada dala kakšno jabolko za glodat..aja, ima pa zelo rada jagode in po novem je tudi banano :-) :-) zdaj jo učim kaj je katero sadje in kaj vse je zunaj, npr. drevo, hiša, ... bolj kot ne to počneva kar med sprehodom :-) aja, pa končno smo ji uredili malo igrišče s peskovniko in gugalnico, sploh v peskovniku se zelo zamoti in lahko jaz malo poležim zraven na ležalniku :-) :-)

Nič, lepo bodite in oglasite se kaj :-)

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 16 [17] 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 [17] 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?