|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.10.2013 9:21:27   
grašek
pozdrav, me veseli, da smo ta forum obudili z novimi članicami, a bomo imele tudi seznamček? jaz se ne javim za urejanje, sem verjetno najstarejša (42), saj nekako držim korak z informacijsko tehnologijo, samo vseeno, ste mlajše boljše! no, naša Luna je rojena 10.4., sedaj pa ima malo manj kot 7 kg, pa kakšnih 69 cm, na pregledu 3t nazaj je imela 6400 in 67, zato predvidevam, da je nekaj takega

kalisi - glede teka sem imela jaz iste ideje - sem sicer pretekla kar nekaj polmaratonov in maratonov pred tretjo nosečnostjo, pa sem sedaj čakala, da mi bo kdo tamalo počuval, tako sem spustila cel kup prilik, ker je kaj prišlo vmes, pa še zidamo..., sedaj sem pred Lj. m. rekla dovolj tega, vzela voziček in tečem z vozičkom, tudi bodo krajši dnevi, bolj hladni in bom to nadaljevala, ob 12h bo kdaj super sonček, tamala pa itak zaspi med tekom, pa še na zraku je

plazenje - naša se tako lepo plazi po kolenčkih, pa tudi vsede se sama, je tak gibalček že od rojstva, nič ne počiva

GH
- jeva kosilo, kar veliko poje, pa mlečno večerjo

bolezni- joj, ste bili že kar bolni, naša do sedaj dva krajša prehlada, ni pa majhnih otrok doma, hodiva pa na pedokinetiko 2x na teden, pa je v stiku z drugimi malčki in odraslimi, nama je super


Lepo se imejte,

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.10.2013 10:56:33   
kalisi
Dobro jutro,

danes pa smo štartali v nov teden... celi dve uri že jem zajtrk, ker se je frajla odločila, da bo sitna... No, zdaj je končno zaspala.
Pa ji rečem, da je zaspana, pa me ne posluša user posted image user posted image Kak so kaj vaši mladički čez dan pred spanjem? Naša ima že udelan ritem spanja čez dan, ampak, ga edino jaz poslušam, ona pa ne, hehe. Pol je pa sitna za znoret. Sicer se pol običajno hitro pusti uspavat, ampak, se pa res redko zgodi, da bi zaspala sama od sebe, ko je utrujena. Zdajle je bila ena takšna nora scena. Nosit se ni pustila, cartat tudi ne, sama pa tudi ni hotela bit. Sem morala 20 cm vstran od nje ležat, da se je lahko sama po želji stisnala k meni, ko se ji je zazdelouser posted image user posted image user posted image

GH - V soboto smo prvič resno poskusili. Dobila je kuhan in pretlačen korenček. Se mi zdi, da je večina končala na slinčku in po tleh, hehe. Včeraj pa je že nekaj pojedla. Je kar dobra opazovalka hranjenja pri mizi, tako da počasi že ugotavlja, kako je treba z žličke hrano vzet. Se mi zdi, da ni bila niti navdušena niti se ni pritoževala nad drugačno strukturo in okusom. Bolj jo je matralo, ker še pač ne zna vzet z žličke. Kakec je bil posledično bolj oranžne barve, pa tudi nekaj korenčka je celega pokakala. Sem jo opazovala, če jo bo kaj zvijalo, pa ni bilo videt. user posted image Jo je pa korenček zgleda pognal, ker prej ene tri dni ni kakala. Tak da super. Jutri imamo pregled pri pediatrinji, pa bomo videli, kako je s težo itd. Meni se zdi, da ok napreduje.

grašek - uh, ti pa kar pošteno tečeš. Super in čestitke za maratone. Jaz sem v najboljših tekaških letih obtičala pri polmaratonih po Sloveniji. Za maraton sem se eno leto sicer začela pripravljati, a sem izgubila motivacijo - nova, naporna služba in nova ljubezen, pa ni bilo "časa". Kako pa je videti tole tekanje z vozičkom? Najbrž sta že v športnem vozičku? Jaz sem o tem razmišljala pred nosečnostjo, ampak, se je potem izkazalo, da se naša noče vozit, tako da je to odpadlo. Mhm, morda bi lahko zdaj, ko že na pol sedi, poskusila z jajčko. Tek čez dan bi bil seveda idealen. Danes bom sicer štartala s tekom zvečer, ko bo moj doma. Se mi zdi, da mi bo bolj pasalo bit sama s seboj in se malo sprostit na ta način. Da imam vsaj nekaj trenutkov sama zase in da mora nekdo drug malo rihtat.

Tak, zdaj pa hitro še stanovanje v red spravit (se mi zdi, da tak nima smisla, ker bo čez 24 ur spet kaos), dokler mala spi.
Lep začetek novega tedna vsem!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.10.2013 12:56:16   
emajulija
Pozdravljene punce! :-)

Tudi mi smo imeli lep vikend, super, da je bil sonček, smo bili večino časa zunaj :-)

Hvala za odgovore glede vitamina D3, doma imam avstrijske kapljice in ji bom dajala kar te, kadar ne bomo zunaj na sončku ... Sem pa prebrala na embalaži AM (Novalac), da prav tako vsebuje ta vitamin...

lemon ... sem prav vesela, da je tu še ena, ki daje AM, večina mislim, da jih kar pridno doji user posted image katero mleko pa daješ? js bom sedaj počasi popolno prešla na Novalac 2, sedaj sem ji dva tedna mešala enko in dvojko ... imata pa že veliko obrokov GH, super, da je tako lepo sprejela :-) js sem začela že pri 4 mesecih, pa sva še vedno na dveh obrokih na dan ... no, pačasi bom uvedla tudi večerjo, tko da bodo potem trije ... pa tudi dva zobka že imate user posted image pri nas ni še nič in zaenkrat se še nič ne kaže ...

happy85 ... čestitke za zbujanje 1x ponoči!!! upam, da bo tako tudi ostalo :-) pri nas ni spremembe...

gibanje ... Ema vedno dalj časa sedi samostojno, sploh če je vesele volje in ni utrujena, zdrži kar dolgo user posted image ... plazimo se še vedno ne, se pa trudi, ampak ji ne uspe ... smo se pa naučili kotaliti user posted image že kar nekaj časa se obrača (hrbet-trebušček in obratno), sedaj pa se prav kotali!! ji na tleh razgrnem veliko deko in gasaaa :-)

spanje čez dan ... nekako sem jo uspela navadit, da zaspi sama ... ko se mi zdi zaspana, jo odnesem v sobo, položim v posteljico in zaspi :-) tu se sploh ne pritožujem ... edino, želela bi si, da bi potem malo dlje spala ... ponavadi ta spanec traja le dobre pol urce ... aja, tako zaspi 3x na dan ...

kalisi ... se bo hitro naučila, kaj pomeni žlička ... moja je imela tudi na začetku mal težave s tem, ampak je hitro pogruntala zakaj se gre ... če se zdej usedem zraven nje na kavču in slučajno jem jogurt, kar odpira usta in sledi žlički z očmi :-)

lepo bodite, pa pa




(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.10.2013 14:10:23   
lemon
hoj hoj,

pri nas je pa na pohodu prehlad - najprej tamala zdej še jaz in fant pa moja mami. no upam da nas kmalu zapusti in ne obišče več user posted image kar itak ni verjetno.
ja midve sva se dojili prva 2 tedna oz. 3 pa še to sem že v porodnišnici mogla dodajat. doma sem si črpala in ji po flaški dajala (predlog patronažne in babic v porodnišnici, ker ni pridobivala na teži) pa je kar kmalu zamnjkalo. sem mogla jemati še ene močne tablete pr katerih itak dojenje ni dovoljeno no pa je ostalo za pol enega obroka mleka še na dan. dodajali sva na začetku novalac pa ni kakala po 4-5 dni. zdaj pa dobiva DM-ov babylove in je super. nič krčkov, nasiten je, poceni user posted image . sva pa še na enki in bom tut počas prešaltala na dvojko.
spanje: naša frajla se pa sama nikoli ne uspava, tako da jo ali crkljamo al zraven nje ležimo. enako zvečer ko greva spat za nočko. podnevi pa spi tam od pol ure do uro pa pol in to ene 3x na dan.
midve sva volj kot ne free varianta. ko je zaspana spi, ko je lačna ji dam zajest. nimava določenega urnika. zvečer greva spat ko je zaspana oz po večerji. nimava večerne rutine, ampak sama ve kdaj je treba spat. se je nardilo da je od petih popoldan do sedmih zjutraj spala. se mi zdi da imajo ene preveč rutinsko. sem bila s kolegico na kavi in to je bilo joj ker je punčka pol ure prej zaspala kakor ponavadi.
GH: midve sva začele pri 3,5 mesecih s greskom od Hipp-a. pa je sprejela vredu. naslednji dan je dobila korenčkovo juhico z greskom. to pa zato, ker je bila rajši lačna kakor da bi po flaški pila. in ni hotla jest po 6 ur ne oz. dokler ni zaspala da sem ji v spanju dala flaško v usta. groza, sem mela živčne vojne sama s sabo 3 dni. zdej pa flaško dobi če noče malice jest (danes naprimer ni hotla banane) in po gresku zvečer dobi čez kakšno uro in pol flaško da spi dalj časa. pa ponoč obvezno 2x.
bravo vsem za vse maratone, polmaratone in to da se spravite tečt. priznam da nisem športni tip, spravim se na sprehod z vozkam to je pa tudi vse. tako da trebuščka je še nekaj. tehtam se pa sploh ne, tako da nevem koliko mi je še ostalo. vem pa, da nase ne spravim prednosečniških kavbojk čez boke. pa tut vse čevlje sem mogla stran pometat, tako da si moram obnoviti celotno kolekcijo čevljev (no tiste, ki sem jih že prej imela za gledat jih imam še zdaj user posted image ).
no pa sem se razpisala, grem narest brokoli ker se bo mala verjetno kmalu zbudila. lep dan še naprej in upam da vas ne obišče prehlad user posted image

(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: aprilčice + majčice 2013
21.10.2013 17:02:59   
Neli81
Pozdravljene,

Res super, da je tale forum malo oživel. user posted image

Obračanje/sedenje otroka - naš je pravi migec. Večinoma ga imam na tleh, kar se itak takoj obrne na trebuh. Včasih mal nazaj na hrbet, pa pol spet na trebuh. Je kot en mal odojek na ražnju. user posted image . Pa povsod ga je dovolj, dam ga na puzzle, pa pristane na sred dnevne na parketu. Drugače pa ni šans več v ležečem položaju na rokah ali v vozičku (no tu še občasno uspe, ker nimam naštiman v čist sedečem položaju), se kr sam dvigne in sedi.

D3 - mislim da nisem še komentirala. Jih ne dajem. Tud tamali jih nisem. Se mi zdi čisto nepotrebno otroka filat s tem. Smo na sončku in je to to. Sva pamz možem prebrala dosti na to temo, ko se je tamala rodila. Ful držav jih ne daje več.

Spanje jah kaj pa vem. Še vedno se zbuja ponoči za dojenje, kljub GH. Pa moram reči, da fuuuulll poje (pošteno porcijo sadno/žitne kašice in se joško ček kake pol urce douro), pa se vseeno zbuja okrog 1.00 in 4.30 (vsaj zadnje tri dni je tako). user posted image . Mislim, da enostavno ne bom več dala joške, vsaj ne ob 1.00. Imam pa problem z dojenjem čez dan. Dosti zavrača joško in me posledično ful bolijo, saj so stalno polne. user posted image

Smo ap dobili zobek, zgornjo levo enko. user posted image

Tekačicam kapa dol. Sploh tebi Grašek. Vsaka čast. user posted image Js se tud spravljam, pa še ni prave volje.

Grem zdaj probat joško podtaknat tamalmu in pol spat. Itak spi sam pol urce in pol do 20.00 nič več.

Lep preostanek dneva.

Pa pa

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: aprilčice + majčice 2013
22.10.2013 10:24:03   
kalisi
Hejla,

za nami je super noč. Se je mala zbudila samo 2-X in tudi takoj nazaj zaspala user posted image .

Šport - včeraj zvečer sem torej pretekla prve poporodne kilometre in moram rečt, da je bilo odlično. Mala se sicer atiju ni pustila uspavati, tako da jo je moral nosit naokoli user posted image , ker je hotla še malo podudat. No, potem pa sta se uspavala, jaz pa se medtem lahko v miru še odtelovadila in pojedla. Čez dan pa sva včeraj uvedli tudi skupno telovadbo. Sem ugotovila, da ji je izjemno všeč, če jo dvigujem na nogah in če delava skupaj trebušnjake user posted image user posted image user posted image Danes bova vse skupaj ponovili, zvečer pa spet laufanje!

Neli81- čestitke za zobek!!! Mi jih še nimamo, se pa že en čas ob moje roke guli z dlesnimi. In za obračanje. Naša je tudi že prava vrtavka. Sploh noče več bit na hrbtu, ali je na trebuhu ali pa se kotali, da jo komaj ustaviš B-) Sedi pa samostojno še ne. Ob podpri kar dolgo zdrži, ampak jo nogice tako zanimajo, da se kar naprej nagne.

lemon - tudi jaz prednosečniških hlač ne spravim več nase. Prav so mi edino ene kavbojke, ki sem jih kupila, ko sem se že mal poredila pred nosečnostjo (italijanska hrana user posted image . Glede na to, da sem že na svoji stari kilaži, pa so mi zgleda malo ostali boki in rit, ker se mi tam vse hlače zataknejo, hehehe. Tak da že malo v šoping hodim.

Lep dan še naprej!






(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: aprilčice + majčice 2013
22.10.2013 14:10:01   
pink angel
Še ena nova članica: user posted image

Naša punca je bila rojena 10.5. z 2705g. Imela sem nosečniško sladkorno in sprožen porod.
Čeprav z grami pod povprečjem je hitro nadoknadila user posted image . Prejšnji mesec je imela že 7 kg.
Od sobote je GH za kosilo in ji je kar všeč, tudi žlica ji izgleda okusna user posted image .

Da še malo pokomentiram:
Obračanje: naša zaenkrat samo s hrbta na trebuh in na hrbtu okoli svoje osi. Hoče se tudi že plazit pa še ne ve točno kako.

Spanje: ponoči (zaenkrat!) 1x do 2x če je kriza, včasih pa ji rata tudi celo noč-od 20.30 do 5.30.
Podnevi je pa druga zgodba. Dopoldne še gre en polurni spanec okoli 9, potem se pa zakomplicira in je jok, ker je zaspana. Pa je včasih ne morem potolažit na noben način. Ko pa zaspi pa spi točno 30 minut, kot bi imela budilko.

KG: Zaradi sladkorne sem se med nosečnostjo zredila samo 7 kg. Po porodu pa sem imela tako raven trebuh kot še nikoli. Ampak se počasi šlaufek vrača user posted image

To bo to zaenkrat. Uživajte!

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 9:23:38   
Neli81
Ojla,

Dobrodošla Pink angel. user posted image

Spanje - jah z GH se ni dosti spremenilo ponoči. Sem pa sedaj začela z odvajanjem hranjenja ponoči. Sem ugotovila, da se zbuja zgolj zaradi navade. No v ponedeljek je pojedel ogromno sadno/žitne kašice okoli 19.00 ure, 22.30 se je zbudil in sem mu dala zizo. Potem pa se je ob 1.00 spet zbudil, pa sem ga samo pocartala pa je nazaj zaspal. Ob 2.45 smo ponovili vajo. No ob 4.00 sem pa omagala, ker sem bila tako zaspana in sem mu kr joško dala, je pol spal do 6.45 (najdlje do zdaj). user posted image No včeraj je spet jedel nekje ob 19.00 in se je zbudil ob 23.30, pa pol spet ob 4.00. Imam pa občutek, da ga je napenjalo in se je zato zbudil. Namreč pol se je pokakal in zaspal nazaj. Jaz pa tudi. user posted image Medtem ko sem čakala, da se pokaka me je zmanjkalo in je bil pokakan do 6.30. Ma mal rdečo ritko, js pa ful slabo vest. user posted image
No sem si rekla, da če se bo zbudil samo 1x na noč bo ok, pa bomo pol še od tega odvajali.

Teža - jah kot sem rekla, sem že na -1kg, ampak me ubija ta mlahavi trebuh. No bo pač treba migat, da gre to stran. Sam nekan ni prave volje. Mogoče bom začela naslednji teden s tekom. Upam da bo volja taprava.

Kalisi user posted image za tek.

Aja, a katera ve kaj bi dala tamalmu, da bo lažje kakal. Včeraj je cel dan stokal, pa ni šlo. Sem mu pol zvečer mal pomagala - slekla in dvignila nogice gor, d aje stiskal trebušček, pa mal kremice na bebi palčko in namazala in je glih komaj uspel ven spravit nekaj. user posted image Je že prav jokcal zraven, ker ni šlo. user posted image

Šibam zdej pod tuš, dokler še spi. Pol pa ven na sonček.

Aja jutri imamo P in bomo videli napredek.

Lep sončen dan.

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 9:40:38   
pink angel
Za našo zaenkrat učinkuje duda ko se začne premetavat ponoči, aja pa nazaj na bok jo dam in nazaj zaspi.

Meni je pediatrinja za zaprtost svetovala donat...za količino bi mogla pogledat. Poskusila pa nisem.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 11:44:35   
happy85
sonček? jaz ga bi tudi user posted image pri nas pa oblačno, vmes pa še dež rosi user posted image user posted image

No mi tudi našo zdaj že uspemo malo z dudo zamotiti, da se ne hrani kar naprej ponoči. Tako da smo trenutno na enem hranjenju ponoči, kar je zelo luštno. No za dudo se ji pa očitno ne da preveč zbujati in imamo kar mir user posted image

teža se je pri meni ustavila na +4kg in nikakor ne gre nižje user posted image user posted image Sem pa ob branju, da se ve pridno spravljate h teku, poiskala kolebnico in včeraj popoldne naredila nekaj poskokov user posted image se pa dobro sliši tole, da bi začela telovaditi skupaj z otrokom user posted image

No na pregledu smo ugotovili, da imamo že 7500 g in 65 cm. Seveda ne od mojega mleka, ampak od adaptiranega. Dokler sem jo dojila se je namreč redila na spodnji meji, sedaj je pa na zgornji. No počasi nam tudi gosta hrana gre po grlu, ampak ne pa še toliko, da bi lahko zamenjali obrok. Je treba nujno še flašo potem. Pri mleku smo pa kar na aptamilu pristali, ni hotela sprejeti DMovega - je vse polila... Mogoče bi lahko pa zdaj pri 2ki preizkusili ponovno.

No obračamo se še vedno ne, je pa vseeno cel igralni center njen in je enkrat na enem, drugič na drugem koncu user posted image

o pa kar pridno že zobke dobivate. No jaz sem imela občutek, da nekaj čutim, da se pripravlja spodaj, ampak je pediater rekel, da se še nič ne dogaja user posted image

Je pa res kar malce žalostno tole vreme, ker se ne moremo veliko zunaj potepati user posted image




(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 12:14:14   
kalisi
user posted image Jao, vse spišem in hočem poslat, pa me vrže ven in vse gre v maloro...

Torej, še v drugo.

Naša frajlica ima pri 5,5 meseca 68 cm, 6,7 kg in 42 cm obseg glavice in tudi sicer vse BP. Razen zaležane glavice. Sem malo pri pediatru pojamrala, pa nama je dal napotnico za fizioterapijo zaradi mišične neskladnosti. Mala vse na desno dela in tudi spi na desno. Zastavljanje hrbta ni pomagalo, je že od rojstva precej močna in se kar nekako zrine na njeno ljubšo stran. Pediater naju je vprašal, kako kaj spoznavanje z žličko, pa sem rekla, da jo že zaradi vitamina d pozna, da pa sva tud ravno začeli s korenčkom in da se še uči. Nama je dejal, da naj čim prej začneva z rdečim mesom zaradi kakovostnih beljakovin. Sem rekla, da počasi bo tudi to, ampak najprej sadje in zelenjava pa piščanec, potem pa ji tudi fiorentinc ne uide user posted image user posted image user posted image .

Dobrodošlica novincem!!! Neli81 - čestitke za spanje. Zaradi rdeče ritke se pa ne preveč sekirat. Malo več zračenja, pa kremica kakšen dan, dva, pa bo minilo. Naša je tudi imela enkrat rdeče med ritnicama, ko sva menjali robčke. Je en dan kar norela na previjalni, ker jo je peklo. Ampak, sva z intenzivnim zračenjem (čeprav je po mojem bolj malo zaleglo, ker se je vsakih 5 minut polulala) in kremico v treh dneh povsem sanirali. Se pozna, da ni več poletje. Takrat je bila naša bolj ali manj brez pleničke na brisači. Ubogi pralni stroj, koliko je prepral user posted image

Glede kakanja. Naši sem dvakrat, ko že pet dni ni kakala, dala termometer v ritko. Se je naslednji dan tako pokakala, da sem jo morala kar direkt v banjo dat user posted image user posted image user posted image Nekateri dajejo donat ali sladkan čaj, ampak naša ne eno ne drugo ni hotla pit. Se pa jaz, ko zjutraj ne pokaka pleničke, ker običajno jo, fajn sadja najem in pa zvečer mesa z obilo vlakninaste zelenjave, pa je stvar običajno rešena. Ampak, ne morem pa zdaj 100% trditi, da to pomaga, ker lahko da bi se tudi brez tega sama od sebe pokakala.

Nič, šibam, se je zbudila.
Bodite fajn!

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 12:38:16   
lemon
živjo

kako punce? tale vreme nas polni z raznoraznimi bacili in virusi, tako da moram poklicati danes pediatrinjo, ker ima še kar vročino pa ponoči je kakala črno pa hrope. no upam da se ne bo razvilo v kaj hujšega.
glede polivanja pri DM-ovem mleku, tut naša je na začetku ful polivala to mleko. pa sem vztraja, ker nisem hotla prevečkrat menjati pa je kmalu nehala polivati. no vztrajala sem tudi zato ker sem ga kupila 10 škatel preden smo šli na morje pa vse račune stran pometala.
kakanje: jaz sem niki vsake toliko dala v vodo (ene 2 deci vode) 5 grozdov, da je prevrelo in ji dala za pit. pa je kar kmalu kakala in to cel dan. se pa da v lekarni dobit laktazo, ki naj bi pomagala pri zaprtosti pa naši ni nič pomagalo. no sem ji pa zmasirala trebušček s toplim oljem (na žlički sem z vžigalnikom pogrela sončnično olje da je blo toplo in ji zlila na trebušček pa zmasirala), nam je pomagalo.
ima pa nika tut rdečo ritko z izpuščaji, je zadnji teden skoraj vsaka plenička pokakana. sploh ponoči in zjutraj. dober da je bila že od prej navajena da sva se ponoči previjale da je takoj zaspala nazaj.
je pa tako smešna, se je začela puzat ampak samo v rikverc.pa naglas se je začela smejat, je tako luštna. se ji vsi smejemo pa ji ni nič jasno pol user posted image
kdaj so vam priporočili z uvajanjem mleka in mlečnih izdelkov? sem zgubila liste s priporočili

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 14:09:35   
Neli81
Lemon meni je patronažna rekla, da naj mlečne izdelke začnem nekje pri 7 mesecih. Tako da še kakšna dva tedna in bom začela.
Upam, da je tamala ok in da ni nič hujšega. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 14:32:48   
emajulija
Pozdravček!

Včeraj smo imeli zelo naporen dan...mala ni pa ni hotla zaspati in je bila tečka na polno!!! posledično sem bila tudi jaz slabe volje user posted image ampak je minilo in danes je že boljše ....

Mislim, da bom tudi jaz prešaltala na DM mleko, kar dvojkico .... nekaj časa bo še pila Novalac 2, ker imam doma še celo 800g konzervo. Tudi sicer mislim, da bo DM mleko lepo sprejela, ker ga je pred dvema mesecema pila 4 dni (sem prepozno naročila Novalac, ki mi ga teta prinese iz avstrije, ker je tam precej cenejše) in ni bilo nobenega problema...

Neli81...čestitke za zobek user posted image

Glede uvajanja mlečnih izdelkov imam jaz na listku napisano, da od 10 do 12 mesecev, kravje mleko pa po 12. mesecu ... js bom začela prej, po 7. mesecu enkrat ji bom ponudila jogurt in skuto ... pri nas ni nobenih alergij, in pomoje bo imela to zelo rada, tako da komaj čakam :-))

Aja, katere pleničke kaj uporabljate?? jaz že od rojstva pampers premium care, pa bi poskusila še katere druge ....

In pa, kaj mislite o stajici?? Imam jo priložnost kupiti rabljeno, pa me zanima, če jo imate ve namen uporabljati?



Sedaj pa šibam, me mala "kliče", pa pa

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: aprilčice + majčice 2013
23.10.2013 16:05:25   
kalisi
Uh, imam občutek, da je naša kot vreme. Včeraj je bilo sončno in je bila sonček, danes pa je deževno, pa tudi ona kot nevihta...
Emajulija - tudi mi smo že od rojstva na premium care. Vmes sem imela od DM Baby Love, pa ni bilo nobene razlike. Vsaj jaz nisem opazila, mala se pa tudi ni nič pritoževala.

GH - eno vpr. Kako dolgo ste po začetku uvajanja GH v kakcu opažale cele kose neprebavljene hrane? Mi smo zdaj na korenčku, danes sva dali zraven še bučko, ki pa ji ni bila všeč. Pa tudi meni ne. Zgleda, da je bila bolj slabe sorte. Moram kakšne boljše najti, sicer pa ji bom dala zraven krompir. Glede mleka - jaz ji ga niti ne bom dajala. Meni nikoli ni bilo kaj prida všeč, pa tudi prebavljam ga ne dobro. Bova pa po mojem kar kmalu uvedli kakšne jogurte.

Stajica - ne morem nič pametnega reči, ker o njej sploh (še) nisem razmišljala.

lemon - upam, da se čim prej pozdravite, pa da ni kaj hujšega. Črn kakec je lahko tudi od kakšne hrane. Ja, ko se začnejo na glas smejati, je res superca. Naša se je že nekaj časa nazaj začela, zadnje čase pa malo štrajka. Morda ji je že brezveze, ker je cele dneve sama z menoj, pa so ji že vsi moji štosi dolgočasni ;-) Ali pa bo bolj tihe sorte, ker tudi "govori" še nič kaj.

Uživajte!







(odgovor članu emajulija)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.10.2013 9:52:07   
lemon
dan,

hvala bogu hrkanje pri dihanju/kašljanju pomeni samo preveč sluzi in zamašen nosek - kljub čiščenju se ji zabaše čez par minut. samo da ni kakšna pljučnica.
ja kakec je imela črn ponavadi po rdeči pesi, pa mi ni blo nič jasno. ampak ok. mogoče je pa zaradi domače špinače. no je že normalen. koščki v kakcu? hm.. mislim da kr kmalu, sploh če ni blo čisto spasirano. najbolše so vonjave po različnih jedeh user posted image
mlečni izdelki: jaz ji v polento že dam žličko masla. sem hotla ghee kupit pa imajo tukaj v trgovini samo taka velika pakiranja pa sem se pol odločila kar za navadno maslo. je pa stara 5 mesecev. in ni bilo krčev, ne izpuščajev. tako da razmišljam da bi čez 2-3 tedne začela s skutko. sem tako brez idej kaj naj ji za malico dam, ampak od jabolka pa nemore živet. tako ali tako pa vse po občutku delam. če vidim da ji nekaj ne paše je ne silim. naša tudi ni marala bučke, sem probala 2x pa noče in ji nedam. na banano se pa počasi privaja. če ji kdo drug da pol jo že mal poliže, pri meni noče.
pleničke: na začetku smo uporabljali pampers premium care, ker sva jih dobila par paketov. smo dobil tut od DM-a pa nemorem nič slabega rečt, so ok. no pol sem pa kupone za muellerja dobila in sem pokupila pleničk kar jih je bilo na kupone. pampers active fit - niso slabe, ampak smrdijo. pampers dry tut ok. leclerkove so tako tako - hitro sem jih mogla menjat. muellerjeve so mi pa ok, in jih bom kupovala ko mi kuponov za pamperske zmanjka. sem pa naredila na začetku skoraj celo študijo o cenah pampersk, in anjcenejše so v muellerju (takrat sem gledala premium care, mercator - okol 15 eur, mueller 10). se vidi pol kakšne marže imajo.
glede stajice, mi smo jo dobili od kolegov, zaenkrat je še pospravljena. bomo vidli koliko bo hotla bit noter, če nebo potem samo za igrače pospravlat.
je prav fino, da je forum malo zaživel user posted image .. punce s kje pa ste drugače? jaz vozičkam v okolici kranja oz. po kranju.
dež dež dež, upam da nebom imela sitnobice danes. se je hotela že nekaj spakovati pa sem jo hitro uspavala user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.10.2013 10:31:42   
emajulija
Pri nas pa oblačno in malo sončka, je pa prav tolpo, brez sapice vetra in sva bile ravno na sprehodu :-)) sem pa iz okolice Celja (Šentjur) ... Od kje ste ostale? se mi zdi, da smo kar razpršene po Sloveniji ... plus Italija :-)

Hvala za odgovore glede pleničk, ja, sem tudi sama ugotovila, da so premium care najcenejše v Mullerju, pa večkrat imajo kakšno akcijo in so še kak evro cenejše :-) si morem enkrat vzeti čas in prečekirat katere pleničke še sploh imajo poleg pampersk ...

lemon ... vidve pa že res lepo papcata user posted image moja ima še vedno najraje sadne kašice, pomoje bi sam to jedla, ampak vseeno še poskušam z zelenjavo .... ji včasih kar med sadje zmešam in upam, da ne bo ugotovila, zaenkrat ta taktika uspeva user posted image je pa mami za vikend nardila tak blagi goveji golaž (malo začimb in soli), sem ji ga ponudla in ji je bilo všeč!! tako da sem potem nadevala v posodico za led, dala zmrzniti in sedaj dobi vsaki dan eno kocko poleg riža ali krompirja ... poje vse :-))) sem bila prav presenečena, da ji je všeč goveje meso, ker piščančjega niti povoha ne (ni čudno, sej je spasiran še meni ogaben).

kalisi ... tudi jaz sem kar nekaj čas opažala neprebavljene kose GH v kakcu, sploh korenček in špinačo ... sedaj tega ni več ... aja, glede bučke, tudi moja je ni hotela, pa sem ji zraven dala jabolko ... ne vem, bučka ima tak nevtralen okus, se mi zdi, da jo lahko povsot zraven podturiš in se je niti ne okusi :-)


(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.10.2013 10:41:11   
pink angel
To pa je dobra noč user posted image Po enournem večernem hranjenju je spala od 21 do 7! Ob 7 sem jo vzela k sebi v posteljo na zajtrk in sva obe spali do 9.30.

lemon dobro, da ni kaj hujšega user posted image

Plenice: mislim da se naši od dm plenic delajo pikice. Tudi bepanthen ne pomaga. Umivam jo z vodo, tako da od kakih robčkov ne more bit. Menjam pamperske in dm čez dan, ponoči pa pamperske. Bom poskusila par dni samo pamperske, da vidim, če bo kaj bolje.

Stajica: če bi imela plac...user posted image

Jaz sem iz LJ, vzhodni konec.


(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.10.2013 11:00:06   
kalisi
Dobro jutro,

včeraj sva imeli zeloooo naporen dan, noč pa je bila še kar ok. Zgleda, da jo je cepljenje malo v slabo voljo spravilo. Najbrž malo boleče mesto vboda, ker je celo popoldne z nogico brcala in si jo dajala v usta. Popoldne tudi ni hotela zaspati, tako da je bila še zaradi tega razdražena in sva se cel cajt nosili, ker je drugače huronsko jokala. user posted image Omagala je potem nekaj po 8 uri, a se je kmalu zbudila in spet huronsko jokanje, ki pa je trajalo le nekaj minut in je spet zaspala nazaj. Čez noč se je nekajkrat zbudila, se podojila, nato pa se je za njo kar zgodaj zbudila - že pred 7h. Upam, da bo danes kaj bolje razpoložena. Nujno se morava tudi it vozičkat, pa čeprav bo lilo kot iz škafa, ker se mi zdi, da je malo nervozna tudi zaradi štirih sten.

lemon - malica... moja svakinja sinu daje ovsene kosmiče z navadnim jogurtom ali pa s sadjem. Je čisto nor na navaden jogurt in kosmiče, hehe. Cel čas dela njam, njam, njam, njam user posted image Morda še s kakšnim grisom ali kuskusom zmešaš? Malica je najbrž okej, če je bolj ogljikohidratna. Sicer pa fajn, da ni nič resnega in da je "samo" sluz. Čeprav, ta višek sluzi zna bit kar user posted image . Trenutno živimo v Italiji, sicer pa smo s Primorske.

Lep dan vsem!







(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.10.2013 14:04:28   
lemon
hvala za lepe želje user posted image ja sluz je hudič lahko, ampak dokler je samo sluz naj bo.
bravo pink angel za prespano noč. sam še upaj da tako ostane.
midve imava za zajtrk ponavadi gres z jabolčkom (trenutno še za dojenčke iz škatle a kmalu prešaltava na navaden gres) in pol za malico malo spasiranega sadja (čeprav z muko malica, ker ji okusi niso ok - razen jabolčka). za kosilo imava kakšno juhico (piščančjo zaenkrat ali iz telečjih kosti) z zelenjavo in gresom/makarončki (brezglutenski) ali pa samo v vodi pokuham zelenjavo in jo spasiram (brokoli, korenček, krompirček, jutri začneva s cvetačo) ali pa krompirček + čežana/špinača/korenje pa pol kr mal spustiva popoldansko malico (ker kosilo ima okoli 2) in ob 5-6 dobi gres ali polento pol pa tko okol 7 zaspi in naslednji obrok ima ob 11 zvečer (razen če se naredi da se ob 8 zbudi dobi flašo mleka). tko da to je to kar je in je že mal dolgočasno, ampak se ne naveliča. ja moram po kuskus in kosmiče če ji bo ugajalo. škoda ker je tak čas ko ni sveže zelenjave (no zelja/repe pač ne bom dajala). vmes dobi za pit čaj (koromaček - instant ali ji skuham kamilice) ali sveže iztisnjen pomarančni sok (pa ji ni ok) ali sok rdeče pese (ga ima rada) samo vodo je dobivala čez poletje.
kaj pa sol/sladkor/ostale začimbe. že dodajate karkoli? jaz ji solim juho/zelenjavo in sicer s piransko soljo (ja enkrat slišiš da je ok ta drugič da je navadna). polento in čežano (če so kisla jabolka) ji sladkam z kokosovim sladkorjem (samo 1/4 čajne žlične ali manj). sem ji pa v kamiličen čaj dajala kumino in janež proti krčem pa ko ni mogla kakat.
punce ali si niste vzele kupončkov pri muellerju in DM-u? vem da pri muellerju sem imela 2x3 kupončke po 2 paketa pampersk in sicer za pampers active in pampers dry care. pa je bil en kuponček za 3 € popusta. sem šla zadnjič v nabavo pa bi morala dati 56 € pa sem imela 13€ popusta na račun kupončkov. stvari moram pa tako ali tako kupiti.
pink angel.. jaz pa jo brišem z robčki za ritko že od začetka in so se nama tudi naredile pikice po ritki pa rdečo ima. bom probala z ognjičevo kremo če kaj pomaga. samo mislim da jih je nika dobila zaradi pogostega kakanja zadnji teden.
ooo cepljenje. midve imava drugo cepljenje čez 3 tedne. in upam da se ne podre spet ves sistem, ki ga imava. zadnjič se je po cepljenju kakšen teden/dva zbujala 5x na noč. se je umirilo na 3x, ampak sem še vedno zjutraj kot zombi. sva bili navajeni se 1x ali 2x zbujat na noč.
oh sem hotela še nekaj napisati pa sme pozabila. pa drugič user posted image sem se kar razpisala z najinim prehranjevanjem. hehe, no saj nekje se lahko pogovarjam o otrocih user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: aprilčice + majčice 2013
24.10.2013 21:53:43   
pink angel
Ufff nekatere ste pa že daleč s hrano, midve sva komaj ta teden začele s korenčkom pa krompirjem. Zaenkrat ji kar paše, jutri pa je na vrsti koleraba za kosilo.
V kolikem času pa potem lahko zamenjaš cel obrok?

Kupončke pri dm-u sem vzela za C&A, mamo še enega za porabit. Kako pa jih dobiš pri muellerju? Moraš imet tudi kartico?

Cepljenje...mislim da se cepi jutri, imava posvetovalnico. In res upam, da je spet ne zamede. Prejšnjič je bil nekaj ur po cepljenju proti rota virusom tak jok user posted image . Dobro, da sva s tem cepljenjem opravili.

Pikice: probala (ognjičevo?) kremo od tosame, niveo za ritko, bepanthen....pa nič ne pomaga.

(odgovor članu lemon)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 9:42:31   
Neli81
Dobro jutro,

Evo mali spi, js malo pospravila (površinsko), pojedla zajtrk in sedaj pijem kavico. user posted image

Včeraj imeli P. Vse ok, bil cepljen že 3. Ima slabih 8kg in dolg je 69 cm.

GH - mi smo kr hitro zamenjali obrok, mislim da prej kot v tednu (nekje 5 ali 6 dan). Danes bom skuhala govejo juhico, tako da jutri dobi tudi meso (ga je že enkrat v eni kupljeni kašici). Je pa zdej že pravi mali jedec. Na začetku je bolj slabo kazalo, ampak je sedaj ok. Edino idej mi zmanjkuje kaj mu še dati za jest. user posted image Sem kr malo pozabila kako je bilo pri tamali. user posted image
Aja pa dodajam čisto malo soli, ko kuham, da vsaj ima kak okus ta hrana. Sladkam ne, so sadje, kašice, piškoti ... že dosti sladko. Dodam pa kakšno žličko kisle smetane že, pa tud maslo. Ostalih začimb še ne.

Spuščaji/pikice - nismo imeli (upam da ne bomo). Mi je pa do sedaj vedno pomagala krema bepanten (za rdečo rito sploh). Ne znam pomagat. Upam, da čim prej mine.

Plenice - imamo Pampers active baby. Na začetku sem imela pampers premium care. So mi že pri tamali bile super in smo kr nadaljevali pri tamalmu tud.

Stajica - če imaš prostor je menda ok. Je pa tudi res, da lahko kar prenosno posteljo uporabiš za stajico (je bolj uporabna, pa še zložise lahko). Mi je nismo imeli, je bila tamala kar na tleh skoz, da se lahko prosto giba.

Sem iz Celja.

Grem gledat Ellen nazaj, je konc reklam. user posted image

Pa pa

(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 9:46:07   
kalisi
Dobro jutro vsem,

imeli super noč in včerajšnji dan je bil tudi super, nobenega jokanja, samo smehec ves dan. user posted image user posted image user posted image . Je pa res, da sva cel dan prevozičkale in se je naužila svežega zraka, sonca in zanimive okolice.

lemon - ti kar piši, piši, po mojem nobena nima nič proti. Jaz vedno vse z veseljem preberem; dobim še kakšno idejo za hrano itd.

Glede sluzi. A je imela višek sluzi tudi, ko sta se samo dojili? Če ne, morda poskusi z malo več beljakovinami in malo manj ogljikovimi hidrati v prehrani. Morda je to, če velja enako za dojenčke kot odrasle. Mene sluz zelo muči, če preveč ogljikovih hidratov jem, sploh kakšnih testenin in peciv, pa mleko mi jo tudi dela. Ne vem, samo ideja.

Glede rdeče ritke - nama je ravno včeraj spet ratala rdeča user posted image . Ugibam - malo padec odpornosti po cepljenju, malo drugačen kakec zaradi uvajanja GH, morda malo tudi robčki ali pa parkrat malo manj posušena ritka. Jaz, ko se to zgodi - to je zdaj sicer "šele" drugič - jo nekaj dni čistim samo z vodo in vaticami, pa malce več puščam na zraku po previjanju in dobro osušim ter potem fajn na debelo s Sudocanom mažem. Upam, da bo tudi tokrat zaleglo. Sicer pa imava na zalogi še neko smrdljivo kremo od celjskih lekarn, hehe.

pink angel - brez panike, midve sva tudi še na korenčku in krompirčku za "kosilo". Bova pa ta vikend že najbrž tudi malo zajtrka uvedle - kakšen gris in jabolka. Midve nisva nič kaj striktne glede menjave obroka. Preden dobi GH, jo malo podojim, da ni hude lakote, potem pa ji žličko ponujam, dokler se ji da jest, Ko začne glavo vstran obračat ali pa samo z rokicami tacat po žlički, pa nehava. Včasih takoj po GH greva še malo na joško, da se odžeja, včasih ji dam pa kar vodo. Nimava nobenega pravila. Enkrat jeva ob 13h, enkrat ob 16h, ko sva pač doma in je razpoložena.

Tak, zdaj pa že mala kliče, da ji je dolgcajt oz. da je čas za dopoldanski dremež.

Lep dan!


(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 10:00:26   
Neli81
Sem se spomnila, da je ena omenjala seznam. Če se kateri da to urejati, bi bilo super. user posted image

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: aprilčice + majčice 2013
25.10.2013 10:35:26   
emajulija
pink angel ... super za prespano celooo noč, jaz o tem zaenkrat le sanjam user posted image

glede stajice sem se odločila, da jo kar kupim, če že imam priložnost ... sem se tudi pogovarjala z sestričnama, ki imata male otroke, in oba sta se ravno v stajici začela dvigovati na noge :-) bomo videli, plac imam, upam, da bo notri uživala (če ne, jo pa še vedno lahko naprej prodam).


tudi meni niso znani kupončki pri mullerju, bom naslednjč v trgovini kar vprašala, kako je s tem ...

pikice na ritki .... pri nas je zelo pomagala SUDOCREM, naneseš tanjši sloj kreme, zaenkrat se je vedno pozdravilo v dveh dneh :-) moja ima pikice kar pogosto, pomoje zaradi tega, ker veliko kaka ... vsaj 2x na dan, včasih celo večkrat ...

Da opišem še najin urnik hranjenja:

zajtrk - mleko
dopoldanska malica - sadnožitna kašica (tudi kakšen frutolino, rižolino, ovseni kosmiči s sadjem ... )
kosilo - zelenjavnožitna kašica ali zelenjavnomesna kašica
popoldanska malica - mleko
večerja - mleko ali rižolino (ta obrok sedaj uvajam)

...čez dan imava tako 5 obrokov, ponoči pa še 1 do 2 - seveda mleko :-) od tekočine ji dam ali komarčkov čaj, ali kar vodo, včasih pa tudi kakšen sok (jabolčni, korenčkov, ananas).

pridne bodite







(odgovor članu pink angel)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?