|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
7.3.2014 15:31:52   
ursonok
Barbapapa
Sicer se res ne nameravam prepirati, ker nima smisla. Samo omenila bi, da primerjava poroda (popolnoma naravna stvar, tako rekoč glavni zakon planeta) in puljenja zob ali operacije (patologija) res ni na mestu in je tako rekoč žaljiva.
Glede "posledic" epiduralnih in oksitocinov na žensko in otroka - od kje veš, da jih ni? Ker otrok ni vidno bolan? verjetno tudi za cepljenje misliš, da ni posledic? Ker se otrok zjutraj še zbudi živ? Vsaka stvar ima posledice za človeško telo, sploh pa huda kemija.

Zanimivo, kako se ljudje hitro odrekamo izkušnjam. Vse pomembne in lepe stvari v življenju (včasih malo) bolijo. In to NI isto kot puljenje zob. Tu v Španiji te baje že na vratih porodnišnice vprašajo, ali želiš epiduralno tega na srečo nisem doživela user posted image ). In skoraj vsi baje rečejo "da". Zakaj želimo eliminirati del te povsem naravne izkušnje? Zakaj se že vnaprej bojimo bolečine? Če že fizićne bolečine ne prenesemo, kako bomo psihično? Izgubo bližnjega? Kako bomo umirali?

In potem se čudimo, da je toliko depresije. Itak, če se pa nismo sposobni spopadati z nikakršno bolečino v življenju, z ničimer. Samo ugodje bi.

"Dostop do storitev"
To, da imaš možnost splaviti v x tednu, ker ti pač ne bi imel še enega otroka, je čisto fina stvar. A izkoriščati to svobodo na širiko skalo, kot se to dogaja, hkrati pa opevati ta sistem, ki tako lepo ščiti in skrbi za novorojenčke itd., je cinizem. Otroci so očitno "naše navječje bogastvo" samo v določenem kontekstu, ko in če nam ustrezajo, imamo čas, smo si zadeve tako zamislili. Ko si jih ne želimo, je to kjar naenkrat "pravica ženske", njenega telesa bla bla bla.
Kaj ko bi si malo razširili dostop do pameti, pa marsikatera storitev ne bi bila potrebna!

Sicer pa: ne - tudi jaz ne bi ukinila splava in kontracepcije. Mislim, da to ni rešitev.

In ne, meni se nikakor ne zdi, da Slovenci samo kritiziramo - ja, kritiziramo ljudi, ki jim zavidamo. Kar se pa sistema tiče, smo pa preveč pohlevni - to je očitno še ostanek socializma - ga upoštevamo in se mu pustimo voditi. In še huje bo. Slovenija bo, če bo šlo tako naprej, kot vse kaže, da bo šlo, postala zmes vzhodnega despotizma (s strani sistema) in ignorantske debilnosti (s strani družbe). Upam seveda, da se motim. user posted image

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
   RE: Junijke 2013
7.3.2014 17:23:51   
Barbapapa77
ursonok
Tebi se zdi primerjava žaljiva, meni pa še vseeno povsem na mestu - gre za odpravljanje bolečine tam, kjer ni absolutno potrebna. Puljenje zob je tudi povsem naraven proces, pa ga le redko kdo izvaja brez protibolečinskih sredstev.
Zate je edina prava izkušnja poroda naravni porod s prisotnostjo bolečine, zame pač ne. Zate so vsa zdravila strup, meni se zdijo v določenih primerih povsem potrebna in sprejemljiva in sem vesela, da obstajajo. Za podrobnejše argumentiranje vsega žal nimam časa, pa če sem poštena se mi niti ne da, ker verjamem, da se bo za vsak moj argument našel kontraargument. Prepričevanje prepričanih je pač neproduktivno.

Več ne bom pisala, se pa za nekaj časa distanciram od foruma, ker mi ni več prijeten za branje, pač pa me spravlja v nepotrebno slabo voljo user posted image

Lep vikend vsem, če pa napišete kaj prijetnega in zabavnega vas bom z veseljem prebrala.user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
   RE: Junijke 2013
7.3.2014 20:52:20   
dansas
Hej,

meni se tudi ne zdi primerna primerjava bolečine pri puljenju zob in bolečine pri porodu. Porodna bolečina je pozitivna bolečina, ker ima svoj namen in funkcijo in mine takoj, ko se otrok rodi. In tudi ob pravilni tehniki in seveda tudi ob primerni psihični naravnanosti, sploh ni nujno, da je porod boleč (tudi brez zdravil). Bolečina ob puljenju zoba pa je povzročena mehansko s strani zobarja in nima nobene funkcije. Zato se meni to ne zdi primerjivo. Še več, ravno zato ker veliko žensk ti bolečini enači, imajo potem tak strah pred porodom...

Sistem v katerem živimo je nujno treba spremeniti, ker je še daleč od popolnega. Sicer pa nam tudi popoln sistem ne bi veliko pomenil, dokler znotraj sistema delujejo skorumpirani, podkupljivi, pokvarjeni ljudje...
Mene recimo v našem zdravstvenem sistemu zelo moti to, da nimamo možnosti izbire med alternativnim zdravljenjem in klasičnim zdravljenjem, da sistem ne podpira zdravstvenega posredovanja z manj kemije (recimo babiški porod na domu, ki bi ga jaz takoj izbrala, če bi bil na voljo) - seveda da ga ne, če pa zdravljenje diktira zavarovalnica in kemijski lobi!
In tudi na področju nepremičnin jaz osebno občutim nepravičen oz. pomankljiv sistem - da so nepremičnine postale tako drage, da si veliko ljudi (oba partnerja) zakreditira do penzije in še dlje - to se mi zdi nesprejemljivo!
In hvala bogu da obstajajo ljudje, ki imajo malo večja jajca, da vsaj poskušajo zamajati sistem...

Tako, ena zaspana punca kliče...

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
   RE: Junijke 2013
7.3.2014 21:07:15   
drugičudež
Sem se mislila vključit v zadnjo debato, pa se ne bom, ker se mi ne da. Oz. nimam časa. Grem nazaj na junijke 2013 in njihove "produkte".

Naša sploh več noče spati nikjer drugje kot v svoji posteljici. Kar ni najbolj v redu. Danes smo bili npr. po dolgem času spet zunaj z vozičkom in ni hotela zaspat. je bila že vsa sitna in doma sem jo komaj slekla in položila v posteljico, pa je spala kot top. Včasih je čez dan zaspala na kavču v dnevni ali pa v spalnici in brez problema v vozičku ali med vožnjo v avtu. Me prav skrbi, kako bo, ko bomo spomladi postali malo bolj mobilni. user posted image

Druga stvar - tako je "groba". Samo približaš se in že zagrabi za lase, nos, obleko. In zlepa ne spusti. Zraven seveda zadovoljno prede in se smeji. Sestrico je že vso popraskala po obrazu, da ne govorim o količini izpuljenih las. Zadnjič je ležala na veliki postelji poleg babice, ki je brala knjigo. Na vsak način je hotela njena očala. Ker jih ni dosegla, jo je pograbila za rokav, potegnila k sebi, da se je babi presenečena kar prevrnila in ji z drugo roko snela očala. Ma res - kot kača, sk, sk, pa je imela očala barabica mala. Ali naj jo začnem tega odvajati in kako? Ne vem, starejša ni nikoli tako grabila.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
   RE: Junijke 2013
7.3.2014 22:04:31   
dansas
Hej,

tudi najmlajša je uspešno pristala v postelji tako da lahko zdaj napišem, kar sem v bistvu že prej hotela, ko sem se prijavila.
Moja prijateljica ima (oz. je imela:) rok 12.3., tako kot jaz, ko sem bila noseča z Gajo. Sem jo pohecala, če bo tudi datum rojstva za mano ponavljala... in ga je res! user posted image Kakšno naključje, neverjetno! Danes sem dobila sporočilo, sem mislila da čestita Gaji za RD, v resnici pa se je pohvalila, da je sama dobila punčko user posted image

drugičudež
Naša mala je tudi zelo groba, tako kot starejše nikoli niso bile. Na trenutke smo popraskani kot da imamo mlado mucko doma. In kako grize - kaj šele bo zdaj, ko sta ji zgornji enki ven pogledali! user posted image

lahko noč

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
   RE: Junijke 2013
8.3.2014 21:52:14   
Tija01
Pozdravljene!


Čestitke ob našem prazniku! Ste ga preživele lepo? Mi smo ga preživeli kar v stanovanju, saj je naš user posted image dobil vročino in mu teče iz noska ... je pa M skočil v trgovino in še spotoma mi prinesel rožico. Če jutri ne bo imel več vročine pa bomo šli malo ven na kakšen sprehod, napovedan je sonček in upam, da vročina mine.

Vsi kateri praznujete RD vse najboljše!

Da še jaz malo pokomentiram naš sistem. Katastrofa na polni črti, predvsem zdravstvo, če nimaš poznanstva in vez ne prideš nikamor, predolge čakalne vrste, ne izdajajo napotnic za preglede, kateri bi bili nujno potrebni ... pa še bi lahko naštevala... če si to ne sprobaš ne veš!
Pri nas je žal tako, da noben ne odgovarja za svoja dejanja, kar je žalostno toda resnično. Za svoje delo bi moral vsak odgovarjati z svojim premoženjem, pa potem ne bi bilo takšnih in drugačnih tajkunov .... Ščitijo eden drugega ... malega človeka pa bi izželi do onemoglosti, za vse bi moral odgovarjati in vsak cent z zamudnimi obrestmi vrniti. To bi naj bila pravna država? Ne ne ne mogoče za ene, za vse ostale pa sigurno ne. Vse, ki vsaj malo spremljate naše dogajanje v državi se boste verjetno zamislile, zakaj je sedaj ta nov predsednik KPK? Spet se bodo ščitili nekateri posamezniki in skupine...
Res žalostno je to pri nas v naši ljubi državi, do bistvenih sprememb bi moralo priti a kaj ko pa je ljudstvo naivno in verjame ... Ne bom več sedaj pisala o tem, danes je dan žena! Pomembno je zdravje in družina!

Imejte se lepo in uživajte življenje!


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
   RE: Junijke 2013
8.3.2014 21:58:09   
ursonok
Grobost
ja, naša je FUL groba, sploh ko je v ruti, me vleče za nos, za veke, grize v lica, mrcvari mi znamenja na obrazu. Skratka, obup. Če ji pozabim ostriči nohte, je sploh kriza. Prejšnja dva nista bila taka user posted image

Forumi
ja, mene tudi zadnje čase vsi po vrsti spravljajo v slabo voljo. Ne vem, ali me dolgočasijo (samo o spanju in hranjenju in otrocih), ali pa živcirajo ("problemske" debate, kjer imamo hočeš nočeš različna mnenja).
Očitno sem/smo resno zamorili na tem forumu, glede na to, da se jih čedalje manj oglaša. Sem razmišljala, da bi se tudi jaz malo umaknila - časa mi že tako primanjkuje. Pa še za druge udeležence bo bolje - nihče ne bo težil s svojimi enti-sistemskimi user posted image . Itak je pa post vsake toloko časa priporočljiva zadeva. user posted image

(Še PS glede slabe volje zaradi foruma ali česar koli drugega - slabe volje postanemo, ko nekaj pritisne tja, kjer nas že itak boli. Na naše "gnilo" mesto. Tako da za slabo voljo, ki nam bi jo naj povzročil forum - tudi meni - ni kriv forum, ampak mi sami, ker ne naredimo tistega oziroma ne živimo tako, kot vemo, da bi morali oziroma bi bilo bolje za nas.)

Sicer pa vam vsem želim veliko lepega za osmi marec (in za vsak dan, ki mu bo sledil). user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
   RE: Junijke 2013
10.3.2014 8:37:08   
Saša33
Dobro jutro,

naša tavelika bo danesob 18h stara letiuser posted image user posted image user posted image . Malo a meni se zdi, da je vmes poteklo ogromno časa.

Praznovanje bomo imeli v nedeljo. Danes pa greva na gorenjsko. Mami ima spet zobarja:(:(. No vsaj boli me nič ne. Včeraj sem tekla tekla dobre 40 min in se počutim čudovito danes. Ne morem verjeti, da sem v 12 tednu.

Ta teden imam tudi nuhalno in pa še zmenit se grem za sterilizacijo. Sem se odločila 100% , prvi dan po porodu. To je to, štacuna zaprta.

Imam tudi veliko dela z občino in smrtovnico. Dokler ne urejaš takih zadev ne moreš verjeti akaj vse je potrebno urejati. Nič, sem se navadila da vse urejam z dvema otrokoma hkrati.  Mislim, da me zaradi teka resnično ne spravijo več stvari ob živce. Razen zvečer ko je koncentracija na psu.

Vidim, da je bila debata  kar pestra. Ursonok je nekam u bedu zadnje dni, no nekam razpi.. si sišat. Upam, da ostaneš na forumu in malo teka, sexa ne škodi. Debata pa se bom vzdržala, ker se mulc dere:)

nič lep dan

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
   RE: Junijke 2013
10.3.2014 9:26:43   
girl79
Čao punce user posted image ,

Spet je soooooooooonček user posted image user posted image V petek sva šla z juniorčkom kar 3x na sprehod user posted image user posted image Vikend smo preživeli malo na štajerskem, včeraj pa smo dopoldan imeli čistilno akcijo doma (je bila res že nujno potrebna user posted image ), popoldan pa smo šli v Tivoli (kot tudi vsaj pol Ljubljane user posted image user posted image )....ampak je bilo res luštno biti več časa zunaj....

Aja pa v petek je moj Nežo učil vozit kolo....je imela tamala itak po 5 minutah dosti....joj potrpežljivost res ni njena vrlina...ko smo šli v Tivoli je prav prosila da noče it s kolesom...no smo se zmenili da bo danes ko pride iz vrtca spet trenirala....pa mislim da se bo itak hitro naučila, ker na poganjalčku brez težav lovi ravnotežje...ah saj bo....

Jaz sem šla pa tudi v sobot prvič tečt po cca. 1,5 leta user posted image user posted image Sem presenetila samo sebe, pretekla sem 5,5 km in naredila 500 m višinske razlike....no zadnjih 10 min sicer nisem tekla, ker je bilo zadnji cca 700 metrov skoz navzgor in sem ugotovila da hitreje hodim kot tečem user posted image Ampak vseeno, mislim da nisem še nikoli v življenju pretekla 5,5 km skupaj user posted image user posted image Sem bila vedno bolj uspešna na kratkih progah kot na dolgih....se prav spomnim tistega kartona, saj veste, ko so nas testirali vsako leto v OŠ, vse črte sem imela precej gor, samo tek na 600 metrov je bila pa črta fuuuuuuull dol (to pomeni, da sem bila zelo slaba) user posted image user posted image

Aja, sicer pa juniorček zadnji teden ali že malo dlje fuuull malo spi ponoči....vse skupaj v n-kosih ne nabere niti 10 ur....to pomeni da hodi spat malo pred 21.00 in vstane že nekaj čez 6.00 user posted image user posted image Posledično gre potem čez dan običajno 3x spat, ampak od tega je ena runda res samo lepotna cca. 15 minut, potem ena daljša runda recimo 1,5 ure in potem še ena 30 minut....ah to imam ker sem se pritoževala, da spi ponoči samo 10 ur vse skupaj....mi je moral takoj pokazat da je lahko še slabše user posted image user posted image

Lep sončkast dan vsem skupaj user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
   RE: Junijke 2013
10.3.2014 18:17:52   
andreja_p
Pozdravljene!
Po dolgem času sem se vam malo in na hitro javila. Moram reči, da ste kar pridne, da toliko pišete vsak dan. Meni kar ne znese.
Prihaja čas, ko bo treba ponovno v službo in sončka pustiti v varstvu pri tašči bo septembra. Začela sem razmišljati, da bi šla na 4-urni delavnik, ker delam v trgovini in svoje princeske ne bom nič videla.
Kaj ve mislite o tem in če mogoče katera ve kaj več o tem mi naj posreduje.
Hvala pa lep dan


(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
   RE: Junijke 2013
11.3.2014 9:35:01   
girl79
andreja_p - če imaš možnost kar izkoristi delavnik za 4 ure user posted image Če delaš v trgovini sklepam sicer da delaš 6 dni v tednu? V tem primeru ti svetujem da raje zaprosiš za delo 24 ur/teden, ker boš tako delala 6x4 ure in ti bo pripadal tudi odmor za malico in denar za malico. V kolikor boš šla delat npr. 20 ur/tedensko boš delala manj kot 4 ure/dan in ti to ne bo pripadalo. Delodajalec ti je dolžan odobrit to starševsko varstvo, za čas ko boš delala tako ti bo izdal novo pogodbo o zaposlitvi, katero moraš nesti tudi na CSD, zato da ti bo država plačevala prispevke do minimalne plače, kot bi delala polni delovni čas. V službi pa boš seveda dobivala polovico plače (ali pa 60 % če se boš odločila za 24 ur/teden). Če te še kaj zanima kar vprašaj...

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
   RE: Junijke 2013
11.3.2014 12:32:34   
andreja_p
hvala za tvoj nasvet. Ja res je, da delam 6 dni v tednu in te možnosti seveda nisem slišala. Plača sicer ne vem kakšna bo, ker že sedaj sem pod minimalno in dobivam dodatek
da dosežem po zakonu minimalno. Seveda pa potem dobim tudi malico, ki jo zagotovo ne bom zapravila, saj bom odšla domov.
Se moram pozanimat pri eni svoji sodelavki, ki je ravno tako koristila to možnost. Koliko časa prej pa moram sporočit delodajalca o tem? Pa verjetno v pisni obliki???
Nekje sem prebrala, da če imaš minimalno plačo itak nimaš kaj veliko izgubit, ker toliko pa dejansko tudi moraš dobiti, seveda pa ne vem koliko je res glede tega.
Hvala še enkrat in lep sončen pozdrav

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
   RE: Junijke 2013
11.3.2014 14:45:16   
girl79
andreja_p - minimalna plača ti pripada za poln delovni čas, iz tega sklepam da če boš delala npr. 24 ur/teden oz. 60 % boš dobila tudi le 60% plače....država pa ti bo plača prispevke do minimalne plače....delodajalcu tvojo prošnjo oddaj pisno, napiši na list od kdaj do kdaj bi koristila pravico in koliko ur tedensko želiš delat. Koliko prej pa moraš oddati pa nebi vedela....jaz bom verjetno šla vsaj en mesec pred potekom porodniške do moje šefice in ji povedal da bi to koristila in potem oddala še pisno.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
   RE: Junijke 2013
11.3.2014 22:32:23   
Peeby
Hello vsem.
Sem se hotela izogniti teli debati o sistemu in se jo v detajle tudi bom. Zanimivo mi je pa vseeno (v bistvu me fascinira), kako lahko določene teme tako razdelijo ljudi na dva pola, kako se nanje čustveno odzovemo in kako zagovarjamo svoje?! Vsekakor je podajanje argumentiranih trditev smiselna, medtem ko obtoževanje nasproti mislečih in prepričevanje drugih v nasprotno, ne. Ne smemo biti zaradi tega užaljene ali pa se celo umakniti zaradi tega s foruma. Saj zato smo pa tukaj, da pluvamo ena čez drugo, a smo vseeno naslednji dan sposobne iti skupaj na kavo! Sama imam kar nekaj izkušenj, ko si si z nekom blizu, a samo toliko časa, dokler so v igri lepe stvari, ko na plano pridejo tudi tiste grenke, pa si nismo več pripravljeni deliti skupnih trenutkov.

No... zaenkrat nas ta forum povezuje prav zaradi naših juniorjev. In kaj je novega pri nas? 1 zob, never-ending smrkanje in čuden novi dnevni ritem ne/spanja. Nevem, od kod pobira vse te viroze, očitno pa bo bolj po meni: celo zimo smrkav, nikoli nič resnega, ampak ne pa tudi ves čas zdrav.

Glede nakupa rabljenega avto-sedeža ste me malo opogumile in sem začela gledat tudi te.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
   RE: Junijke 2013
12.3.2014 0:10:11   
slikca123
pozdravljene,

sem vas hotela mal spravocirat, češ, če se bojite pisat, v smislu, da ne bi nič "pametnega" napisale...pa vidim, da je peeby prava mojstrica in se lahko sam podpišem pod njen prvi odstavekuser posted image ...karkoli bi sedaj sama dodala, bi bilo čisto odveč...

no, lahko se podpišem tud pod izjavo, da imamo tud mi nov ritem, ki se nama pa še ni nekako "usedel", tko da mi je danes naprimer omagal za nočno spanje že pred sedmo uro, večkot uro prej kot ponavadi...me prou zanima kdaj me bo jutri vrgel iz posteljeuser posted image ...

bom pa zgleda počasi prenehala z dojenjem...ker se ponoči zbuja za jest (2-3x), sem začela večkrat z flašo v prvi rundi, da se je mali bolj najedel in tako zdržal več časa...posledično se mi zdi, da mam skoz manj mleka...po eni strani vesela, da si bom lahko mirne duše privoščila kako "razvado", po drugi strani bom tudi bolj motivirana za odvajanje od nočnega hranjenja, če bom prišiljena vstajat in pripravljat am...ne vem, mešani občutkiuser posted image

drugače je pa naš mali skoz bolj pobalinski in skoz bolj podoben kaki zvijalki...njegov naravni položaj je sedaj na vseh štirih, čeprav se še ne zna kobacat, bolj se ziblje kot kaj drugega, samo s kombinacijo vseh štirih in plazenja, pa naredi kako mini razdaljo, po polžje seveda...pa plezanje po meni je tud inn po novem...da ne govorim, kako odločno že zna pokazat svojo voljouser posted image

mi imamo drugače preddopustniško obsedeno stanje (beri: 3f dela cele dneve, po stanovanju sami kufri, pa deske v enem kotu, pa trapezi v drugem...), nekaj sva že zvagala in razporedila, nekaj še bova jutri zvečer pred odhodom...ponoči štartamo v milano, zgodaj popoldne imamo let...naporno bo, vem...upam da bo odtehtalo, sploh glede na to, da se vračamo šele konc meseca user posted image ...lethe, mislim da si me ti spraševala kam gremo, fuertaventura (kanarski), sama še nisem bila tam, ker je bila to "standard fantovska" destinacija vsak marecuser posted image ...časi se spreminjajo, prioritete pa tud, na srečo...

drugač so pa mene tile svetli pozni popoldnevi čist preveč "zadeli"...že kar voham zgodnje svetle poletne večere user posted image

nič punce, to je to zaenkrat...želim vam, da vas še naprej razvaja sonček...ve pa držte pesti, da do konca mesca ne bomo imeli kakih tečnih zob na pohodu user posted image



< Sporočilo je popravil slikca123 -- 12.3.2014 0:12:56 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
   RE: Junijke 2013
12.3.2014 15:46:28   
dansas
Hej,

kako lep sonček!user posted image Danes, ko je še brez vetra, je že kar kičasto user posted image . Na žalost Brino nekaj daje (zobje?) in je tečna za popi..., tako, da delamo skrajšane kroge, namesto dolgih sprehodov user posted image V vozičku kar nekaj tečka in se jokca, potem pa ji dam dudo, tamala pa jo potem nekje po poti iz ust ven vrže (in iz vozička!), jaz pa to ugotovim (ponavadi) prepozno in še ena duda je izgubljena...

Praznovanje RD (otroškega in družinskega) smo uspešno prestali, čeprav sem bila tako živčna zaradi organizacije kot že dolgo ne. Za otroke smo kar telovednico v lokalni OŠ najeli in je bilo super - otroci so noreli, da so bili vsi po vrsti za ožet. Samo en neljubi dogodek se je pripetil: na stranskem stopnišču ob telovadnici se je eden od otrok (naš ali pa en od prej) nakenjal in je potem v tistem delu telovadnice po dreku smrdelo user posted image

Brino sem s septembrom vpisala v vrtec. Če še niste vpisale otrok v vrtec, pa nameravate, imate še 2 dni časa (če je seveda v vseh občinah enako). Mi je gospa, ki pobira prijave rekla, da glede na dosedanji vpis, kaže da bodo vsi prosilci iz občine dobili vrtec.

girl79, ti se pa spoznaš na zakonodajo. Si že večkrat znala kaj svetovat user posted image

papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
   RE: Junijke 2013
12.3.2014 20:48:29   
sover
Samo na hitro: v nedeljo se je končno pozdravil Lenart, v ponedeljek je zakuhala Karla. Vročina se je spustila šele danes popoldne. Upam, da je to to.

PS Včeraj sem postala drugič teta. user posted image Mali Samo in mami sta OK, čez dva tedna gre na testiranje za fibrozo. Upamo na najboljše.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
   RE: Junijke 2013
12.3.2014 22:01:07   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: Peeby
Sem se hotela izogniti teli debati o sistemu in se jo v detajle tudi bom. Zanimivo mi je pa vseeno (v bistvu me fascinira), kako lahko določene teme tako razdelijo ljudi na dva pola, kako se nanje čustveno odzovemo in kako zagovarjamo svoje?! Vsekakor je podajanje argumentiranih trditev smiselna, medtem ko obtoževanje nasproti mislečih in prepričevanje drugih v nasprotno, ne. Ne smemo biti zaradi tega užaljene ali pa se celo umakniti zaradi tega s foruma. Saj zato smo pa tukaj, da pluvamo ena čez drugo, a smo vseeno naslednji dan sposobne iti skupaj na kavo! Sama imam kar nekaj izkušenj, ko si si z nekom blizu, a samo toliko časa, dokler so v igri lepe stvari, ko na plano pridejo tudi tiste grenke, pa si nismo več pripravljeni deliti skupnih trenutkov.

No... zaenkrat nas ta forum povezuje prav zaradi naših juniorjev. In kaj je novega pri nas? 1 zob, never-ending smrkanje in čuden novi dnevni ritem ne/spanja. Nevem, od kod pobira vse te viroze, očitno pa bo bolj po meni: celo zimo smrkav, nikoli nič resnega, ampak ne pa tudi ves čas zdrav.

Glede nakupa rabljenega avto-sedeža ste me malo opogumile in sem začela gledat tudi te.


Skoraj vse lahko podpišem:
1. Prvi odstavek - se popolnoma strinjam
2.smrkanje - pri nas že skoraj 2 tedna, kašelj se umirja
3. spanje podnevi - drastično skrajšano; prej 4 runde, vsaj ena dolga 1-2 uri; zdaj - 2x po pol ure; ponoči spi od devetih do sedmih/osmih

Avtosedež - no, mi smo kupili dva nova 15-36 kg za starejšo (so cenejši, kot za mlajše).

Slikca123 - uživajte, pa zdravi in celi pridite nazaj.

sover - čestitke za nečaka. Držim pesti za testiranje.

Jaz pa počasi prodajam stvari, ki jih več ne bom potrebovala - črpalka, košara za voziček, posteljnina za zibko, .. Še oblekce moram skupaj spraviti in poslikati.

Aja, kaj jih oblačite zdaj v prehodnem času? Jaz bom verjetno kakšen softshell kupila. Se vidi, da je starejša pozno-jesenska, mala pa poletna in se mi nekatere stvari po velikosti ne poklopijo. Za zdaj recimo nimam nobene jaknice in moram dokupiti.

Sicer pa - še dobra 2 meseca in služba user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
   RE: Junijke 2013
13.3.2014 9:33:03   
filipinab
Čav!

Čas tak hitr teče...

Mi imamo danes 9 mesecevuser posted image

Mali se povsod dviguje, kobaca v 5.prestavi in še vedno čakamo zobek...
Kolikor se da smo zunaj, saj je zdaj res čudovito.

Sover, čestitke! Upam, da bo vse dobro.

Jaz pa iščem službo, še vedno je selitev pod ? . Minus je daleč do službe in to, da se bojiva, da se bodo najini starši vtikovali na naše življenje. Ne verjamem, da se bomo dale postavit meje... ne razumejo pa pika. Pol pa vedi, kaj naj...

Tolko, da veste da še živim in vas berem.

En lep sončen dan vsem, uživajte!


(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
   RE: Junijke 2013
13.3.2014 10:30:05   
Neli81

IZVIRNO SPOROČILO: Peeby

Hello vsem.
Sem se hotela izogniti teli debati o sistemu in se jo v detajle tudi bom. Zanimivo mi je pa vseeno (v bistvu me fascinira), kako lahko določene teme tako razdelijo ljudi na dva pola, kako se nanje čustveno odzovemo in kako zagovarjamo svoje?! Vsekakor je podajanje argumentiranih trditev smiselna, medtem ko obtoževanje nasproti mislečih in prepričevanje drugih v nasprotno, ne. Ne smemo biti zaradi tega užaljene ali pa se celo umakniti zaradi tega s foruma. Saj zato smo pa tukaj, da pluvamo ena čez drugo, a smo vseeno naslednji dan sposobne iti skupaj na kavo! Sama imam kar nekaj izkušenj, ko si si z nekom blizu, a samo toliko časa, dokler so v igri lepe stvari, ko na plano pridejo tudi tiste grenke, pa si nismo več pripravljeni deliti skupnih trenutkov.



Se tudi jaz podpišem pod tole. Resnično ni potrebe po tem, da se zaradi nekih nasprotnih se mnenj odstranite/mo s foruma.

No pri nas je nekaj novih stvari, ne glede juniorja, pač pa pri M in meni. Mož je končno dobil odpoved in sedaj lahko gremo v tožbo. Malo me pomirja dejstvo, da že ima drugo službo, katero bo nastopil takoj po prenehanju te. Pri meni pa se čas porodniške končuje. Točno danes dva tedna začnem spet delati. user posted image Sprva sem se veselila tega, da se spet malo vrnem v službo, no sedaj me pa nič kaj ne veseli. Mislim, da je glede na situacijo, to kar razumljivo. Saj me bo verjetno minilo, ko se malo ulavfam.

Sover čestitke za nečaka in držim pesti, da bo vse ok. In seveda upam, da je mimo tole kuhanje pri vas.

Slikca123 uživajte na dopustu.

Oblačenje v prehodnem času - imam eno tako pleteno jaknico, podloženo z krznom, se mi zdi za zdej čisto ok. Ker vse ostale jakne so pa hudo tanke.

Mi smo drugače ok. No mali še vedno kašlja občasno in smrka malo (še od takrat, ko smo bili pri tašči user posted image ). Tamala je ok, ampak ona je res bolj al manj skoz ok. Upam, da tako ostane.

Zdej pa šibam, ker se je mali zbudil in greva ven na sonček.

Lep dan vsem.

Pa pa






(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
   RE: Junijke 2013
13.3.2014 12:02:51   
Lethe
Živjo.

Kako ste kaj?

Mi smo pa danes dočakali prvi zobek user posted image user posted image Zdaj ji ni pa nič jasno in ima ves čas zaprta usta, po mojem ga z jezikom raziskujeuser posted image

P zdaj ves čas samo kobaca, ji gre zelo zelo hitro, postavlja se na noge kjer je le možno, tudi po stopnicah gor je že šla in smo šli takoj kupit zaščitna vratca. Imamo stopnico med kuhinjo in spalnico, čez tisto pride že kakšen mesec, pa sem jo poslušala kako tolče z igračo in "klepeta". Grem za njo, misleč, da je v spalnici in jo zagledam na tretji stopnici v stopnišču, ki vodi k dediju in babiuser posted image user posted image

Vreme je super, edino cela družina preboleva trebušno gripo, gremo drug za drugim, padamo kot domine. Upam, da ne bo še P sledila... Pa še dva herpesa sta se mi naredila...očitno mi je odpornost padla, še na soncu smo bili precej pretekli vikend. Poleg tega pa sem v službi občasno na prepihu (odprta okna, ker je vroče) in je verjetno tudi to pripomoglo. Ni druge kot prebolet in se pozdravit.

Slikca123, kam na Fuerto greste? Jaz sem že bila in je bilo luštno, edino pihalo je povsod, seveda. Niti ne bi bilo tako moteče, če ne bi nametavalo mivke v glavo, res na polno. Sem jo še en mesec kasneje iz ušes dobila... Najbolj všeč mi je bilo na enem spotu, kjer so bile palme, pod njimi pa ležalniki user posted image user posted image In še za otroke je bila tako primerna senca...

Za nazaj določenih stvari raje ne bom komentirala, nima smisla, škoda časa. Vedno se za vse najde argumente za in proti, odvisno kaj človek hoče "dokazati".

Uživajteuser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 13.3.2014 12:04:20 >

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
   RE: Junijke 2013
13.3.2014 16:22:33   
girl79
Čao bejbe user posted image ,

Pri nas spet približno normalno spimo, t.j, zbujanje samo 5x na noč približno user posted image user posted image Uh, me je kar strah...še 18 zobkov mora ven pokukat user posted image

Sicer pa poskušava biti zdaj čim več zunaj, ko le res lep sonček in temperature fine...tako da zdajle čakam da se zbudi in greva malo do igrišča, me tam že čaka Neža, ki jo je prijateljica skupaj s svojo hčerko vzela iz vrtca. Pa bila sva danes že na pošti, banki, trgovini, knjižnici....

Filipinab - sem mislila da je že ziher da se selite?? Je pa res težka odločitev....verjamem...

Lethe - čestitke za prvi zobek user posted image user posted image

Neli81 - uh verjamem da je zoprno iti v službo iz katere so tvojega ravno odpustili....no še dobro da ima vsaj on že novo službo. Joj si pa tudi ne predstavljam da bi šla čez 14 dni kar v službo že....meni se sicer porodniška izteče sredi maja, ampak bom skoraj do konec junija še na dopustu user posted image user posted image

Joj, kmalu bo že tako toplo da bom lahko šla kaj na kolo z juniorjem....bomo verjetno kar še en sedež za na kolo kupili, ker Neža kakih daljših ali strmejših razdalj še ne bo zmogla...pa itak že zdaj sprašuje kdaj jo bo ati spet na kolesu kaj peljal...ja,ja čez komot ga ni user posted image user posted image Samo nisem čisto prepričana če bi jaz zmogla npt. na Mengeško kočo z mali zadaj, pa še sedež tehta par kg....saj je sicer kratka pot, ampak precej strma...no zdaj ko pridno telovadim imam sicer precej več kondicije, tako da mogoče bi pa šlo...če ne drugače pa vsaj del poti peš, pa kolo s seboj potiskat zraven user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
   RE: Junijke 2013
13.3.2014 16:23:16   
girl79
sover - čestitke za nečaka in držim pesti da bo vse ok!

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
   RE: Junijke 2013
14.3.2014 6:32:38   
sover
No, takole. Moji malčki so zdaj relativno zdravi, gospodična še spi, jaz bom pa poskusila še kaj pokomentirat tukaj.

Najprej hvala vsem za čestitke ob rojstvu nečaka. Sicer se je rodil majhen (2750 g), ker je precej značilno za otroke s cistično fibrozo, po drugi strani pa se doji, kar pa ni tipično. Še je upanje user posted image .

Debata o sistemu - ursonok, Barbapapa, upam, da bosta kmalu prekinili post pri oglašanju na tem forumu, ker vaju pogrešam.

Slikica123 - uživajte na dopustu (kar nedvomno boste)! Zelo sem vam fovš. Pri nas se prvi dopust po dveh letih obeta šele za prvi maj, pa še to gremo samo za par dni v Istro. Ampak "bolje išta nego ništa", rečejo naši sosedje.

Dojenje - pri nas v zadnjih izdihljajih - 1x zvečer in 1x ponoči. Plan je, da do službe ukinem tudi to. Po pravici povedano se mi ne da več. Karla se od tega nič več ne naje (je sposobna pol ure po dojenju pojest normalen obrok), jaz bi pa rada že počasi uživala v kakšnih bolj pikantnih stvareh.

Zobki - ne duha ne sluha. Očitno se bo ponovila bratova zgodba - prvi zob bo darilo za prvi rojstni dan.

Oblačenje spomladi - sloji, sloji in še enkrat sloji. Tako lahko sproti prilagajam oblačila, da je vedno dovolj in ne preveč oblečena.

Filipinab - tudi jaz sem mislila, da se selite za ziher. Hmja, bližina staršev je zelo dvorezna. Moj tast in tašča živita 10 min vožnje stran, kar je fino, da ne uletavata kar povprek. Pri postavljanju mej je pa tako, da je bolja prva zamera kot zadnja. Ampak se strinjam - določenih stvari nočejo razumet in pika.

Neli - uf, že jaz grem kmalu v službo (začetek maja), pri tebi je pa tole sploh hitro. A pričakuješ, da te bo kolektiv šimfal zarad moža ali je to stvar vodstva?

Lethe - user posted image za zobek in nič user posted image za trebušne viroze. Naj čim prej minejo.

Spanje - ternutno zelo moteno - malo zarad kašlja, malo zarad noska in menda malo kar tako. Zdaj sem ji ponoči začela dajat nesladkan čaj in se mi zdi, da kar zaleže. Se potem malo umiri in zaspi za malo daljši interval.

Nekaj me počasi začenja skrbeti: naša mala še vedno ne plazi. Samo sedi na riti in se steguje na vse strani, da doseže stvari. Sicer mi je jasno, da ima vsak otrok svoj tempo, ampak dejte mi vseeno povedat: do kdaj naj bi otrok splazil?

To je to. Danes šibam pucat novo hišo, ker počasi prihaja pohištvo. Malo prehitro, ker je treba še pobelit, ampak OK. Upam, da bomo zdaj nekaj časa zdravi, čeprav obeti niso najboljši. Včeraj so nas namreč v vrtcu obvestili, da razsaja bolezen ust, nog in rok (menda sem prav napisala) in še uši za povrh. Za slednje se ne sekiram toliko, ker to pomeni samo veliko pranja, ne pa bolezen. Za bolezen ust .. sem včeraj prebirala, da zna bit kar grdo. user posted image Upam na najboljše.

Lep dan.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
   RE: Junijke 2013
14.3.2014 7:32:16   
grašek
Hojla,

Sem slišala nekaj pritoževanja, da bo treba kmalu v službo. No, jaz pa grem prvič - DANES. Tako je, Luna je stara 11m in 4 dni in to je to. Dopusta imam še ogromno, a v šoli se ga ne da koristiti med šolskim letom. Sicer pa že 14 dni delam kot nora in pripravljam evropske projekte, danes si bom prav oddahnila, ko oddam.


Bom šla kar po soverinih temah.

Sover - res upam, da bo malček zdrav. Saj bo.

slikca123 - bila na Fuerti, doživela dež, da nam je skoraj avto odplavilo z enega surfaškega spota. In to v hipu iz nič.

dojenje
- v polnem razmahu, po virozi, ki jo je imela, se je malo razvadila, sedaj jo ponoči spet odvajam, ker pa spi na Montessori posteljici ob najini postelji (manj učeno. spi na jogiju na tleh v skladu z montessori načeli) - veselo zleze gor, potem točno ne vem,kaj se dogaja

zobki
- muke, muke za zgornji enki, vročina, dojenje non stop, slinjenje, da je kar od nje teklo, sedaj je ena že zunaj, druga še ne

oblačenje
- sem kupila eno jaknico v CA s tistimi DM popusti, pa zelo radi imamo flis jopice

lethe - imava rojstni dan blizu, jaz 16.2., sem pozabila komentirati, ko si pisala, aja pa čestitke za poskus malčice, da sama pride do dedka in babice, mi imamo tudi take zadeve - če je soba od sestre odprta, šiba kot za stavo

gibanje - je zgledalo, da bo hitro shodila, ker je vztajala ob opori in kobacala zgodaj (kobacala - 6,5, vstajala 7 m). Super kobaca in ima tudi svoj način premikanja, ki ga imenujem kolenčkanje - hodi po kolenih brez rok, je pa izredno spretna sama pride na posteljo in dol, dol s kavča čez stranico, plazi se pod stranicami stolčka za hranjenje, ko se mora zelo skloniti, res fajn

ostali razvoj
- ogromno razume, tudi bolj kompeksna navodila, mislim, da moja metoda učenja jezika res deluje, sproti jo še izpopolnjujem, kaže nekaj znakov, po enem letu pričakujem izbruh

plazenje, kobacanje - sover, koliko je na tleh karla? poskušaj to povečati za začetek, sem prepričana, da ni krize in da bo kmalu

sicer pa poglejte tole o razvoju jezika, še posebej http://www.youtube.com/watch?v=RE4ce4mexrUza ursonok in barbapapo, naši stari bajti.

zdravje - mene je vrglo, pokašljujem za brez veze že en mesec, začenjam pa z resnejšim tekom ob jutrih, sedaj, ko bom zjutraj vozila hčerko na postajo, takoj sledi tek

varstvo - kombinirali bomo z babico, večinoma pa bo moj koristil neplačan očetovski dopust - si želi okusiti to, sicer bi lahko že sedaj vpregli babici, morda jo še vpišemo v vrtec, če je v LJ. do konca marca (ali je?), samo zaradi točk za naslednje leto, sicer ni možnosti, da bi prišli noter

Lepo se mejte, danes se še kaj oglasite!





(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?