|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
14.3.2014 7:45:37   
Saša33
Dobro jutro,

msi smo včeraj imeli nuhalno. Noro, sem šla z nje čisto zadeta. Imam občutek, da bo punčka. Je res lepo se pokazala, pomahala, sesala palec. datum poroda ostaja enak, nuhalna 1.3. Še čakam krvne teste, ampak zanekrat vse ok.

Potem sem se šla zmenita za sterilizacijo ob porodu. Ob odločbe komisije do izvedbe mora preteči pol leta. Komisija bo odločala v torek. je pa res, da moraja izdati odločbo da se poseg izvede drugi dan po porodu. Lahko namreč pred rokom rodim in ne bo preteklo pol leta mirovanja. Upam, da bo tako. Namreč ne predstavljam si, da bi kasneje šla na poseg. So mi povedali da je v 1% možna ponovna zanositev. Ha ha, upam da me ne sreča kaj takega.

Sem šla nato še v službo povedat veselo novico. Kako naj rečem imam srečo, da je šef zelo razumevajoč. Na žalost on ne more imeti otrok. Mi je samo rekel služba je služba, vas čaka, uživajte. Mi je odleglo. Sicer bi morala iti maja v službo. Imam še za mesec dni starega in potem mesec in pol novega. Tako, da načeloma sfali dober mesec službe.

Grašek: Lep prvi dan službe. pa super za projekte.


Sover: Nič se ne obremenjuj. Lara se je pri nas šele pri pol leta prvič obrnila. Pri 11m kobacala. Pri 13m se postavila na noge in šele pri 14m shodila.

Potem so mi pisali, da maja ne kaže nič prostora v vrtcu. Juhuh Torej upam, da nam ne bo treba samo štukati. malo sem računala, da bom slučajno kakšen dan lahko sama. Pa tudi ne bi rada da bi šla tik pred porodom oba v vrtec, ne bi rada da bi z novim prihodom člana povezovala odhod v vrtec.

Pri nas sicer spanje kar ok. Se zbuja nekje 3x a zaspi v 5 minutah nazaj. Ob 6.00 sta oba pokonci.

Ursonok: Oglasi se, pogrešam tvoje poste.

nič, mladina se dere...

papa

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
   RE: Junijke 2013
14.3.2014 9:23:30   
Lethe
Dobro jutro.

Jooj, Sover, saj res, čestitke za nečaka in držim pesti, da bo vse ok. Kje ste torej z opremljanjem? Kako sta s Karlo uspeli priti na 2x dojenje?
Naša se ne da, ni šans.
GH je vedno manj, se mi zdi, da se ji je žlička malo zamerilauser posted image In še nekaj, ni ji všeč, če jo hranimo, najbolj uživa, če sama nosi v usta...ampak tako ravno ne gre...je čisto premalo.

Slikca123, uživajte na dopustu, komaj čakam poročanje. No, saj lahko že od tam pošlješ kakšno fotko, da ti bomo malo nevoščljiveuser posted image Pa kako se bo obnesel daljši polet z malim...

Saša33, kdaj točno imaš rok?

Grašek, rojstni dan imava na isti danuser posted image user posted image
Full mi je žal, da nisva mogli priti na tvoja predavanja, ker mi je to znakovno sporazumevanje res fascinantno, poleg tega se mi zdi, da bi mi bilo tudi všeč in uporabno. No, mogoče pa začnem malo po svoje, saj že zdaj kaj kažem...user posted image

Girl79, kaj veš, kdaj izvemo za vrtec? Po nekaterih občinah že vedo, spet po drugih imajo pa še vpise, povsod drugače. Vsekakor upam, da bomo zavrnjeni, bi se naslednje leto 5 točk kar poznalo, poleg tega tudi nekaj €, ki bi jih v tem letu dobili za drugo varstvo.

Nič, grem skuhat kavico (dobila avtomatek za NL), speči kruh, da bom imela še zajtrk...njam...lep dan in vikend vam želimuser posted image



< Sporočilo je popravil Lethe -- 14.3.2014 9:25:03 >

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
   RE: Junijke 2013
14.3.2014 10:20:28   
girl79
Čao user posted image ,

Evo, midva sva že od zobozdravnika, nismo izvedeli nič kar že ne vemo user posted image

sasa33- super za ok nuhalno, upam da bodo krvni testi tudi ok! Pa super za skuliranega šefa user posted image

sover - uau, če imate samo za pobelit in pohištvo noter dat boste pa do poletja že v novi hiški - super user posted image user posted image

lethe - v naši občini izvemo do 30.4. ali smo sprejeti v vrtec....sem pa šla včeraj na sprehod z najino skupno kolegico in mi je rekla da so njej zagotovili da bomo vsi otroci dobili vrtec in naj nič ne računa na subvencijo...mi je sicer malo čudno, ker toliko mest pa vseeno ni, je pa res da zdaj manj staršev vpiše otroka v vrtec če so npr. brez službe, pa drugi otrok ni več zastonj, pa res so zgradili precej vrtcev v naši občini in septembra se še en vrtec odpre....tako da če jim je za verjet boste očitno dobili vrtec....samo mislim da bi ti itak imela P doma še eno leto....

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
   RE: Junijke 2013
15.3.2014 21:58:43   
Tija01
Pozdravljene!


Da se še jaz malo oglasim in kaj napišem.

Svojega user posted image sedaj oblačim po plasteh, najprej body,potem majčka, puloverček in še jakna s kapuco. Odvisno od vremena, sedaj ko je sonček pa samo body, majčka in jakna s kapuco in je dovolj, saj je bilo danes zunaj pri nas kar neverjetnih 19 stopinj. Ne moreš verjeti, da imamo v tem času tako lepo vreme s tako visokimi temperaturami.

Sover: Čestitke za nečaka. Mora biti vse v redu, tako smo se odločili! Za plazenje ti pa moram povedati, da se moj plazi samo nazaj naprej sploh ne, tu pa tam se obrne, vmes se postavi na vse štiri in se ziblje. Sicer hodim z njim v RA in na razgibavanje pa še doma pridno vadimo, pa ne vidim ne vem kako velikega napredka.

Filipinab:
Takoj v začetku si naredi red in povej kako ti najbolj ugaja, saj življenje je samo eno!

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
   RE: Junijke 2013
17.3.2014 8:44:50   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas je vikend v stanju po zabavi. Ta velika je včeraj praznovala 2 leti. Smo imeli doma. Pri nas je itak bolj v družinskem krogu. Straci so bili v spodnji sobi. Mladina pa zgoraj (13 otrok do 7 let). je bilo kar pestro. Nekajkrat sem morala globoko vzdihniti. Na koncu sem obsedela, popila 2 cd vina, precej pršutra snedla, da sem kar žejna danes. Je pa mimo, in ne morem verjeti dve leti se sliši malo a tavelika je taka faca, da se res smejam.

Sta popadala ob 7h oba. Sem šla spat ob 8h, in smo spali do 6h vsi. Super.

girl79: Rok poroda imam 26. sept. Sem v 12 tednu.


Vrtec: Danes sem izpolnila vloge za dva vrtca. Pa tudi grem v vrtec danes osebno vprašat kako kaj kaže. Ali lahko vsaj malo računam, da ju vzamejo čez poletje. Vsaj avgusta. Ne predstavljam si biti v osmem mesecu z dvema doma.

Sover: Super za hišico.Še malo pa bo. Mi bomo tudi čez mesec dni izkop za hišo naredili. Da bo imela mladina veliko prostora za kolesa in traparije. Pa še ravnina bo. Jupi

Evo srebam moj sokec. Pesa, korenček, pomaranča. Tamali se je zbudil. Poje ogromno na vsake 2,5h vsaj 200 ml. Najraje ima kislo smetano. Ne mara pa preveč zelenjave.

Lep sončen dan

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
   RE: Junijke 2013
17.3.2014 22:24:58   
Peeby
Nic se ne oglašam. Moji dnevi zadnje čase zgledajo čisto divji... Malo sva začela prenavljati stanovanje, ki ga oddajamo, tako da skoraj vsak vecer in vikende kolikor se le da, z mojim preziviva tam: beliva, pucava in urejava opremo. Vsakič je eden varuska, medtem ko drugi pa dela user posted image Upam, da se konca s tem vikendom in bom lahko spet malo zadihala. S časom postane kar naporno, sploh ker sem cez dan z juniorjem, ko pa on zasmrci pa dirkam v stanovanje. K sreci so mi moji starši pomagali s tem, da so cuvali malega.
Sicer pa komaj cakam prvomajske praznike in malo dopusta in off. Čeprav to tudi pomeni, da bo kmalu treba delat... Sem pa sla malo v službo pogledat prejšnji teden in me ze blazno pogresajo, predvsem ko se utapljajo v delu, si moj šefe želi, da bi cimprej nazaj prišla. Vseeno je lepo slisat user posted image

Nas mali pa ... Z enim zobkom, drugi pa se mi zdi, da je na poti. Cez dan je precej naporen, spat skoraj noče. Zjutraj mu še rata odspat eno kitico, potem pa do poznega popoldneva nic. V vozičku mu prevec dogaja, da bi se lahko umiril in zatisnil oči, ko postane utrujen se pa začne pritoževati sto na uro. Ne pomaga pa nic. Danes nisem več vedela, kaj naj z niim user posted image Nevem, ali naj ga raje dopoldne namucim brez spanja in potem probam po kosilu dati spat? Da bi mu nekako "na silo" malo spremenila ritem? Ali bi spal dlje? Sedaj tudi ce gre spat, se ponavadi zbudi prekmalu in se zbudi s tečkastim jokom user posted image No, upam, da še tistih 19 zob hitro pokuka ven in se vrne naš pravi mali.
premikanje: zdaj se je začelo nekaj dogajat, postavlja se na vse štiri, zna se prestaviti in priti kamor želi. Vzvratno mu še vedno najbolj leži. Parkrat se mu je tudi zgodilo, da se je sam usedel, ampak zgolj po slucaju. Sama ga še vedno najpogosteje dajem v lezec položaj ali eventuelno v bočni sed, čimveč ga imam tudi na tleh, da sam raziskuje. Sama sem bila tudi ze na trnih, kdaj se bo koncno začel premikati, ampak sedaj vidim, da je precej stabilen, zna loviti ravnotežje, ve kaj mora narediti, da kam pride. Jaz mislim, da vsak rabi svoj cas...

Aja to je tudi novo. Prvič sva uporabila varusko zvecer user posted image Sva sla z mojim zurat. Vse je bilo super, z izjemo naslednjega dne, ko se mislila, da me bo pobralo od utrujenosti. Skratka zanimiva izkusnja, hehe.

slikca: ja slikce prosim! Da se bomo ostale nacejale tule user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
   RE: Junijke 2013
17.3.2014 22:29:08   
Peeby
saša: cestitke za nuhalno in za takega tajnega šefa!!
sicer: za nečakca! Mora biti vse vredu.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
   RE: Junijke 2013
18.3.2014 8:13:26   
filipinab
jutro user posted image

Mi prejšnji teden točno za 9 mesecev dobili prvi zobek, nekaj dni zatem še drugega. Ja, sitn je in grize vse.

Selitev : ja, res sva premišljevala tole selitev sto let. Pa ne, pa ja, pa.... Zadnja odločitev je ja, zdaj se mora pa v službi dogovorit, kdaj bo to šlo skozi. Upam, da nam dajo vsaj še 2 alii 3 mesece, da si bomo lahko v miru uredili najnujnejše.

Drugače pa vozičkamo, čvekamo in uživam z mamicami, dokler sem še v tejle družbi. Sonček je itak zakon, dans je mal megleno, pa nič zato.

Začela sem pošiljat prošnje za delo, pa upam, da dobim septembra kaj, zdajle bi mi bilo skoraj mal hitro in precej noro, ker se še nismo preselili. No, pa vsaj mal za občutek, pa da sem se spravla poiskat vsa potrdila o izpitih in izobrazbi. Ko se večkrat seliš je itak kaosuser posted image

Imejte se fajn, uživajte z vašimi črvičkiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
   RE: Junijke 2013
18.3.2014 20:40:09   
sover
Aha, je poznat lepo vreme, se vidi, da smo vse bolj zunaj in so PC-ji na stranskem tiru. In prav je tako.

Pri nas ni nič drugače. Kolikor se le da, smo zunaj. S Karlo malo čistiva hišo, malo pospravljam otroško opremo, ki je več ne rabimo ( a je ne prodajamo, ker morda nismo še zaključili z naraščajem user posted image ), malo se veselim letošnjega vrta. PO dveh sezonah brez grede, mi je danes soseda zaorala letošnji vrt in komaj čakam, da bom lahko kaj posejala. user posted image user posted image user posted image Zdaj je sicer še začasna varianta, ker bomo še precej urejali okolico in bom najbrž naslednje leto lahko začela stalno greda, ampak nič zato. Že imam zrisan načrt zasaditve, še v nabavo skočim in počakam kake dva ali tri tedne potem pa v akcijo.

Novice o malčkih: naši so končno ozdraveli. Ne moreš verjet, kakšna sprememba v razpoloženju, spanju in teku. Si kar oddahne človek, ko je vse tako na mestu. Karla se je zadnje dni (končno) začela postavljati na vse 4. Sicer za kratek čas, a se vidi, da ji veselja ne manjka. Po mojem bo kmalu tudi kakšen premik.

Jutri gremo gledat malega nečaka (če bo vse po sreči in če kdo (spet) ne zboli). Komaj čakam, da vidim eno tako malo štručko, ker ne morem verjet, kako hitro pozabiš, da je bilo tvoje lastno dete nekoč tako majhno.

Filipinab - user posted image za zobke.

Peeby - po mojem ritma spanca ne boš mogla spremeniti "na silo". Na tvojem mestu bi poskusila opazovat, kdaj postane zaspan in ga takrat umakniti v kak miren prostor, morda malo zatemniti in tudi če ne spi, naj samo leži ali kaj podobnega, da vsaj približno počiva. Sicer pa se mi spanje 2x na dan ne zdi nič premalo. Naša odspi 2x po pol urce in to je vse. Redkokdaj več. Večinoma je to bolj v dopoldanskem času, zato je popoldne kakih 6 ur brez spanca. Zvečer je totalna kriza preden gre spat, vendar zaspi hitro in učinkovito.

Saša - nočem te strašit, ampak pri nas noben vrtec ne jemlje med letom. Septembra napolnijo skupine in to je to. No, morda je pri vas drugače.

Tija - hvala za tolažbo glede plazenja. Saj vem, da se bo zgodilo, ko bo čas, a sem že malo nestrpna.

Lethe - glede dojenja: jaz sem zelo postopno ukinjala posamezne obroke. najprej dopoldne, potem še popoldne. Ko je bila kriza, sem ji kljub temu dala joško. In je počasi pozabila nanjo. Potem je bila vmes bolna in sem ji začela dajat čaj, ker je imela vročino, zato je namesto joške spila ful čaja. Ko je ozdravela, sem joško enostavno "pozabila" do večera. Sedaj se malo pocrklja zvečer preden gre spat in še enkrat ponoči. Zdaj bom najprej ukinila večerno crkljanje, ker vidim, da bo tudi brez tega šlo. Do pred kratkim mi je zvečer še zaspala na joški, sedaj pa nič več, tako da lahko to ukinem. Nočno dojenje bo najbrž trši oreh, a se mi ne mudi.

Mirno in dolgo noč vsem.

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
   RE: Junijke 2013
18.3.2014 21:21:56   
dansas
Hej,

sover
ja, res je. Mi smo tudi več ali manj stalno zunaj in sploh ne utegnem pisat. Zdaj sem pa skenslala moža, ker čez dan sploh ne utegnem na rač in bom zdaj nadoknadila. In tudi neverjetno toplo je: pri nas je včeraj padel (spet) temperaturni rekord - bilo je 25°C! Ne moreš verjet!
Pri nas grah že pridno ven rine, jagode sem poštimala, vse ostalo me pa še čaka - zemlja je čisto zbita in trda ker je kar sušno in se bom mogla kar pomatrat, da bo lepo preštihano.

porodniška

Ravno danes sem razmišljala, da sem zdaj že eno leto doma in bom še natanko 3 mesece. Kar lepo obdobje, čeprav roko na srce, nek sproščujoč dopust pa to vseeno ni (besedna zveza "porodniški dopust" včasih malo zavaja:) In vprašanje, če ne bo šla ena moja prijateljica, ki je rodila pred desetimi dnevi in živi v Švici, prej v službo kot jaz user posted image . Uf, v takih primerih sem vesela, da živim v Slo. Da bi ob tolikih zbujanjih na noč mogla potem še nekaj efektivnega pokazat v službi... Sicer je trenutno spanje pri nas boljše, nas pa tile zobi fino zdelajo - 2 tedna preden izrastejo in še 2 tedna med izraščanjem nam nočno zbujanje ne uide.

Saša
Bravo za razumevajočega šefa. Kaj je pa kaj familija komentirala?

Danes sva bili na sistematskem za 9m in je zdravnica rekla, da če se še čez 1 mes ne bo postavljala na noge, naju bo poslala v razvojno. Baje, da se 90% otrok pri starosti 9m postavlja na noge user posted image Mah, meni se zdi, da malo pretiravajo. Saj čisto lepo sedi in šiba po celem stanovanju kot navita... Ah bo že.

Pa še anekdota od Rose: sem jo vprašala, če ima njena prijateljica iz vrtca kako sestro ali brata in reče, da nima. Potem pa malo pomisli in doda: "A ni to žalostno?" Sem kar debelo pogledala in vprašala zakaj? Je rekla da zato, ker se doma ne more z nikomer igrati user posted image user posted image . In potem sta me obe vprašali, če ne bi imeli še enega dojenčka.user posted image (Not!)

papa

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
   RE: Junijke 2013
18.3.2014 21:31:35   
dansas

Ne vem zakaj mi zmeraj vsi, ki jim povem koliko je Brina stara, rečejo, kak buhtelj da je... V bistvu je največji drobižek med ostalimi 9 mesečniki na seznamu...



user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080 g, 64,5 cm, 42,5 cm
8. mesec: 8500 g, 71,5 cm, 44,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm
6.mesec: 8700 g, 69 cm
9. mesec: 9000 g, 74 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm
6. mesec: 7450 g, 67 cm
9. mesec: 8820 g, 72 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 3760 g, 53 cm
2. mesec: 5270 g, 57,5 cm
3. mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm
6. mesec: 7100 g, 69 cm, 43 cm
9. mesec: 8020 g, 73 cm, 45,5 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4. mesec: 6850 g, 64 cm
9. mesec: 9150 g, 71 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5.mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm
6. mesec: 7100 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm
6. mesec: 8210 g, 68 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm
5. mesec: 6550 g, 65 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm
6. mesec: 6880 g, 65 cm, 42,5 cm
9. mesec: 7750 g, 69,5 cm, 44,5 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm
7. mesec: 9300 g, 74,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm
4,5 mesecev: 63890g, 63,5 cm, 41 cm
7,5 mesecev: 7340g, 67cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm
5. mesec: 7000 g, 67 cm, 41,5 cm
6,5. mesec: 7400 g, 69 cm, 42,5 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm
6. mesec: 7730 g, 68 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm
6. mesec: 8700 g, 70 cm


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
   RE: Junijke 2013
19.3.2014 11:28:21   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas vse po starem....t.j. ponoči še vedno ne spimo, čez dan je pa relativno neproblematičen mulc user posted image user posted image

dansas- eh, poznam otroke, ki so pri 11. mesecih šele začeli plazit, pa so potem v parih mesecih vse nadoknadili in ujeli vrstnike, tako da po mojem ni nobene panike še....no pa saj ti imaš tri punce, tako da to itak že veš user posted image Pa hvala ker si dodala mere od Filipa v seznamček.

Danes sva šla s Filipom že kupit stolček za na kolo....sem imela srečo, sem ga našla na bolhi in je bila gospa iz Raven na Koroškem, no in je ravno danes šla v bližino Domžal, tako da smo se dobili in sem kupila, tako da lahko začnemo kolesarit. No tastarejša se je pa naučila vozit brez koleščkov user posted image user posted image Smo jo morali malo prisilit da je šla na kolo in se je potem res v parih minutah naučila...no zdaj jo moramo pa naučiti še ustavit se user posted image user posted image Bo potrebno še nekaj treninga, ampak glavno da je dobila (spet) veselje do kolesa user posted image

Sicer gremo pa ta vikend na štajersko, v četrtek greva z mojim v Celje zvečer, v soboto gremo pa do sestre pogledat nečakinjo (če bodo otroci zdravi seveda) user posted image Že komaj čakam user posted image

Sicer se moram pa pohvalit sem še vedno pridna in treniram po programu...bi bilo sicer fino če bi šla kdaj vmes še tečt, ampak za to mi pa zmanjka časa...itak običajno treniram po 9i zvečer, ko dam otroke spat....no mogoče mi bo pa kdaj uspelo it tečt zdaj ko se bo ura prestavila in bo dlje časa dan....že komaj čakam user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
   RE: Junijke 2013
20.3.2014 10:10:06   
majčica1508
Kakšen čudovit spomladanski dan,naj jih bo še velikouser posted image

Ni ga lepšega,ko te zbudijo ptički,ko pogledaš skozi okno vidiš nebo brez oblačka,drevesa in grmičevje pridno zelenijo....Kar je pa najbolj pomembno je to,da smo končno vsi zdravi...A,si lahko sploh še kaj,želimouser posted image

Otroci rastejo...ko prideta iz vrtca,se preoblečeta in smo zunaj do mraka...tudi jemo zunaj na sončku...Mali je pa se mi zdi čist odrasu človeček.V ponedeljek se greva vpisat v vrtec......
Kolk čas beži!!!V nedeljo bo srednja praznovala 3 leta,čez mesec in par dni bo starejša 6 let in čez dobra dva meseca in par dni,bo pa mali že 1 leto...
En vikend smo bili v čatežkih in smo uživali,otroci sploh............

Zdaj pa letim pomit okna,kosilo se kuha in na zrak....

Koliko vam še spijo otroci...Pri nas ima samo en spanec,ki je od 12-14h pol pa do 20h nič...zbuja se mi še vedno vsaj 1krat na noč.....

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
   RE: Junijke 2013
20.3.2014 11:06:52   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Kakšen čudovit spomladanski dan,naj jih bo še velikouser posted image

Ni ga lepšega,ko te zbudijo ptički,ko pogledaš skozi okno vidiš nebo brez oblačka,drevesa in grmičevje pridno zelenijo....Kar je pa najbolj pomembno je to,da smo končno vsi zdravi...A,si lahko sploh še kaj,želimouser posted image

To je pa res nekaj najlepšega. Sploh zdravi otroci - naša starejša ima streptokokno angino. Včeraj je začela z antibiotiki. Upam, da nas ni okužila. Sploh male user posted image Sem pa sama zavlekla en dan zdravljenja, ker nisem verjela dežurnemu zdravniku v torek - pogleda ušesa, pogleda v usta, "bomo kar malo penicilinčka dali". Jaz pa nisem ravno pristaš antibiotikov za vsako figo in mu nisem verjela (je namreč imela samo vročino in občasno je pojamrala, da jo ušesek boli). Zato sem čakala še en dan, da sem jo peljala k pediatru - pozitiven bris. user posted image

na nogah pri 9 mesecih - naša bo konec tedna stara 9 meseceh, pa je šele prejšnji teden začela plezati po partizansko naprej in se sama vsedati. Po vseh štirih po parketu ne gre, morda malo po blazini ali postelji. Se mi zdi, da je stanje na nogah še zelo daleč. Mah, se nič ne sekiram. Mislim, da tudi P ne bo videla problema.

IZVIRNO SPOROČILO: dansas
Ne vem zakaj mi zmeraj vsi, ki jim povem koliko je Brina stara, rečejo, kak buhtelj da je... V bistvu je največji drobižek med ostalimi 9 mesečniki na seznamu...

Naši tudi pravijo bajsika. Zunaj kar naprej poslušam komentarje "ta je pa močna po mamici". Beri: debela kot mama. Pa mala sploh ni bajsasta, ampak ima zelo okroglo glavico in polna lička, telesa pa pod bundico oz. debelo jopo sploh ne vidijo in je takoj opredeljena. Revica...
No, pravo težo in dolžino bom vedela pa naslednji teden, ko imamo pregled.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
   RE: Junijke 2013
20.3.2014 13:53:15   
Lethe
Živjo.

Malo javljanja še od mene :-) Zadnje dni smo res veliko zunaj, moramo max. izkoristit lepo vreme, ker se bo menda čez vikend spet poslabšalo. Upam, da ne za dolgo.

Spanje? Hja, pri nas je bilo do zdaj večinoma 3x na po pol ure, izjemoma 1x uro ali uro in pol (max. 1x/teden), se mi pa zdi, da sedaj prehaja na spanje 2x dnevno, vsaj zadnji teden spi 2x po pol ure, izjemoma 1x 45 - 1 uro, najkasneje do 15. ure in gre potem okoli 20ih spat. Ponavadi je sicer okoli 17ih zaspana, a ne zaspi...ponoči se seveda nič ne izboljšuje, nekje 4-5x se zbudiuser posted image user posted image user posted image
No, pa zadnje dni tudi malo več poje, še posebno v slast ji grejo testenine, količine so sicer še vedno miniaturne, a mi je všeč, ker vsaj ponovno konkretno odpira usta nekaj časauser posted image

Čez vikend smo šli prvič na izlet/pohod z nahrbtnikom in je blazno uživala. Ves čas je "govorila" in vriskala, vse skupaj smo hodili dobri dve uri (vmes smo šli na čaj) po gozdu, ob reki, pes se je naplaval in zdivjal...res super dan. Definitivno bomo večkrat ponovili.

V avtu tudi sedaj sedi že v večjem sedežu in ji je prav tako bolj všeč, ker ima boljši razgled. Sedi namreč na srednjem sedežu in ima tako direkten pogled ven skozi sprednje steklo ter stranske. Razmišljam, da bi sicer kupili nov sedež (ta je od mojega nečaka) in bi tega dali dediju in babi, ker se z njima tudi kar precej vozi, njun pa je že full star in mi je kar malo "sumljiv". Samo zdaj sploh ne vem, katere naj gledam, da so primerni, varni in tudi cenovno v mejah normale. Najprej sem fantazirala tiste, ki so še naprej (do 3. leta?) obrnjeni proti smeri vožnje, ker naj bi bili 5x varnejši od vseh navadnih, ampak ne vem...

Včeraj zvečer mi je M pobegnil na turno smučanje v Francijo in se vrne v nedeljo...luštno je enim... Komaj čakam, da bom še jaz lahko kam šla, sama, seveda.

Jooj, pa v shopping moram, a sploh ne vem kam, nikjer mi ni nič všeč user posted image

Ojoj, jok, moram it... LP


(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
   RE: Junijke 2013
21.3.2014 10:41:14   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas so očitno spet zobki na pohodu user posted image No čisto prepričana nisem....lahko pa je bila ena mini virozica, v sredo dopoldan je bil še čisto ok, popoldan rahla vročina, noč katastrofalna, nato včeraj čez dopoldan še malo vročine, popoldan že brez, pa zmerno do pretežno tečkast cel dan user posted image Danes ponoči pa spet zbujanje vsako uro, ampak je to še vseeno boljša noč kot je bila včeraj user posted image Kaj res otrok rabi vseh 20 zob? Meni se zdi da bi bilo čisto ok, če bi jih imel samo ene 10 user posted image user posted image user posted image Joj, še 18x dat vse to skoz user posted image user posted image

Ah, saj bo boljše...enkrat user posted image Ker je bil mali tečkast/bolan včeraj nisem šla ven z mojim user posted image , no če bo danes čez dan približno ok, grem vsaj danes na večerjo s prijateljicami user posted image user posted image Joj pa nečakinja bo stara že 3 tedne, pa je še kar nisem videla user posted image smo mislili it ta teden na štajersko, pa zdaj raje ne bomo šli, ker nisem sigurna da je bila vročina samo zaradi zobkov ali je bila viroza....je mala itak bila na AB že, tako da je nebi izspostavljala še čemu....

Joj, je pa zdaj res tako fajn vreme zunaj, da sem kar žalostna ker se zavedam da ne bo ravno skoz trajalo in bo šrišel še dež pa bolj mrzlo pa....je danes še za izkoristit, če le mali ne bo preveč tečen v vozičku....pa šla bom kupit Calgel ali kaj je že tista zadeva za mazat dlesni...če bo kaj pomagalo user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
   RE: Junijke 2013
21.3.2014 21:45:07   
slikca123
pozdravljene,

evo mene, sama, na pirčku...uuuaaaa

hmmm, kje naj začnem...najboljš, da najprej čestitam obe na novo pečenima tetama in voščim vsem za rojstni dan....

ja, fuertaventura je vetroven otok, sej zarad tega smo tudi tle...smo na severu otoka, ki se zelo razlikuje od juga otoka, ki je čisto turističen...kaj čmo, mi smo bolj notrh shore material :P ... drugače imamo pa rentan avto in smo se odpeljali tud na jug otoka pogledat oz. naju je ata peljal na ekskurzijo, glede na to, da je že "domač" na otoku

drugače pa veter kar nardi svoje, si nisem predstavljala da bo toliko "shladil" drugače visoke temperature, tko da o kakem bazenčku in pacanju na plaži lahko samo sanjam...ta veter res ni najbolj prijazen otročičkom, je pa zato toliko boljši za ata in mamo :P mi smo se adaptirali, naredimo "bunker" na plaži z vetrom in nič sence, včasih pa preprosto ostanva s tamalim na varnem v centru prijetnega mesteca, kjer smo že našli svoj lokalček itd.

tle imajo ta teden pustni karneval, jutri je zaključek in gremo v sosednje večje mesto na sprevod in žurko...

en teden smo že tle, še en dober teden je pred nami...

mali je dobil brez da bi "občutili" oba spodnja zobka, plazi se na polno, postavlja na noge vsepovsod in od vseh "fehta" pozornost ter se jim smeji na polno...

pa da mi ne boste preveč fous, nisem še kajtala sploh...drugi dan dopusta sem dobila menstruacijo prvič sploh, dan kasneje sem se na polno prehladila...curljalo in kapljalo od vsepovsod :D...res nisem bla za v vodo še...upam na jutrišnji dan...

vidim da imate tud ve razvajajoče se vreme, fajn...

uživajte...

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
   RE: Junijke 2013
23.3.2014 20:46:08   
dansas
Hej,

mislim, da sem kar optimistka, da sem se tega lotila pisat in da pričakujem, da bom pisarijo lahko dokončala brez motenj. Namreč, zadnje dni je spet neko bolno stanje pri nas. Gaja je prinesla šmrkelj iz šole in ga prenesla še na Brino user posted image , ki pa to zelo slabo prenaša. Sicer to traja zdaj že 4 dni in se že rahlo izboljšuje, ampak še zmeraj so to maratonska uspavanja in da ne govorim kolikokrat se zbudimo na noč. V bistvu sploh ne vem, ker ne znam do toliko štetuser posted image . Pa ravno ko so jo zobi nehal matrat, je pa ta šmrkelj prišel...

V budnem stanju je pa čist dobre volje in je doživela razvojni poskok; vse jo zanima, prava navihanka je postala, ni ga kotička v stanovanju, ki ga še ni raziskala v zadnjih parih dneh (s tem, da je prej imela radij raziskovanja par metrov). Previjanje - njena nočna mora. Da mora biti minutko pri miru... katastrofa! user posted image Še najraje vidi, ko postavim igračo hišo-šotor in potem to raziskuje, še boljše, če je kaka sestrica zraven. Skratka iz dojenčka v malčka čez vikend user posted image

slikca123

super za dopust in upam, da se uspeš še ti naužiti kaj vode

Jaz tudi komaj čakam naš dopust - bom izkoristila konec porodniške, da ne bom rabila dopusta jemat in bova obe z Brino praznovale na morju.

Celo brez prekinitev sem tole napisala...
...lep nov teden vam/nam želim user posted image


papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
   RE: Junijke 2013
23.3.2014 22:27:31   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: dansas
V budnem stanju je pa čist dobre volje in je doživela razvojni poskok; vse jo zanima, prava navihanka je postala, ni ga kotička v stanovanju, ki ga še ni raziskala v zadnjih parih dneh (s tem, da je prej imela radij raziskovanja par metrov). Previjanje - njena nočna mora. Da mora biti minutko pri miru... katastrofa! user posted image Še najraje vidi, ko postavim igračo hišo-šotor in potem to raziskuje, še boljše, če je kaka sestrica zraven. Skratka iz dojenčka v malčka čez vikend user posted image


Pri nas je tudi parket spoliran user posted image Šiba gor in dol po stanovanju. Po tepihu in blazini gre po kolenih, drugače pa kar po partizansko. Pri miru - no go. Previjanje -groza. Striženje nohtov - misija nemogoče. Kopanje - mama v spodnjem perilu, po tleh luže, po stenah kopalnice pa teče.

Se vidi, da je pomlad prišla - vedno večkrat je morje omenjeno. Jaz sploh ne vem, če ga bomo kaj videli letos. Moj razen kolektivnega v avgustu ne bo dobil dopusta, jaz pa avgusta verjetno ne bom mogla - en sodelavec gre na očetovski dopust, sodelavka pa dobi obisk tasta in tašče z drugega konca sveta. Ne vem, kako bomo. Brez moža pa ne mislim hoditi na morje.

Starejši smo kupili kolo prek spleta, pa ji je preveliko. Smo izbrali ravno takšen model 16 col, da ima visoko sedež. Mah, sem jezna. Pa še ful težko je, jaz ga komaj dvignem. Ga bom kar nazaj poslala.

Lep prihajajoči teden! Pa čim manj bolezni ob tem spremenjenem vremenu. Naša starejša bo še cel teden na antibiotiku zaradi angine. Bedasta ta bolezen, vročina tri dni, dvakrat malo pojamrala za trebušček in pozitiven bris na streptokok, pa 10 dni antibiotikov. Pa jo bom imela še vsaj do srede doma, čeprav že 4 dni čisto zdrava zgleda. Pravijo, da odpornost vseeno pade, pa ne bi rada, da takoj kakšno virozo pobere.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
   RE: Junijke 2013
24.3.2014 11:06:14   
marelcaspelca
Punce, če ima katera odveč majice za dojenje, kratek rokav, velikost S, naj mi piše :)
lp,
Špela

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
   RE: Junijke 2013
24.3.2014 11:50:26   
Saša33
Lep pozdrav,

pri nas sneži. Mladina je na tleh. Po kosilu se kar zamotita, tako da sem že vse pospravila, skuhala. Čakam, da gre mladina spat. Mami na en šnel tek in potem ob 4h sem fraiii. Danes gremo za moj rojstni dan ven. Juhu, nisem bila že eno leto.)
Me prav zanima kako bo moška plat spravla oba shkrati spat.

Vrtec: načeloma imajo vsi vrtci v pravilniku, da sprejemalo vloge celo leto. za te kar sem jst brala Vrhnika in Logatec velja. Smo dobili vrtec v logatcu z mesecem Majem, vendar bom še maja in junija koristila dopust. Do takrat pa bomo tudi zvedeli ali sta dobila vrtec tam kjer želiva 1.7. Torej aprila bomo vedeli kje smo, do takrat bom pa že. Meni je važno, da gresta vsaj 2 meseca pred rojstvom 3. Prvič, da se malo spočijem in drugič da ne bosta vrtca povezala z prihodom 3. Torej nekje bosta dobila ali v enem aloi v drugem. Sem vesela.

Morje: Sem se ravno zmenila s kolegico da gremo na Krk v Njivice drugi teden junija. Moj tudi dela veliko doma poleti. Pa čez poletje ne vem kok se bo men dalo šv tisti vročini v 7, 8 mesecu. Tako, da meni tudi to paše. 

Gibanje: Mah, pri nas sedaj stoji in se prestopa ob vsem. Najbolj nor je na pomivalni stroj. samo, da sliši odpiranje vrat je že zraven in jemlhje ven vse, tolče in se smeje.

dansas. Joj upam, da ne boste spet kaj fasali. Mi smo to zimo kar ok preživeli.

slikca123: Uživaj, uživaj, uživaj!!!! Jst bi tud....

Nič, punce uživajmo zadnje mesece z tamalimi. Mi smo povedali domačim, da pričakujemo 3. Najhuje je bla moja stara mama. No, koker veste, da ne boste pol jamrali. (sem sam gledala), ni blo imelo smisla komentirat. Drugače pa sem kar ok. Izvidi nuhalne so tud ok. Kg so na -1, kar je tudi super. Edino spat grem ob 20h zvečer in vstanem z mladino pol 6h. Tako,da  pogrešam lupčkanje in cartanje a je res smešno, jezik imam tako občutljiv da mi nič ne paše.

nič, lepo bodite

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
   RE: Junijke 2013
24.3.2014 18:50:03   
Lethe
Živjo.

Kako ste kaj?
Vreme je bedno, se mi kar nič ne da.
M se je že vrnil iz Chama, se je imel super, full utrujen...no, pa en dan prej so prišli, ker je tudi tam deževalo in ni imelo smisla.

V soboto smo bili v Arboretumu, smo šle punce gledat dinozavre. Letos so tudi premikajoči. Luštno je bilo, smo še ujele ok vreme, potem je deževalo. Ha, pa veverico smo srečale, se je nastavila na eni veji, z lešnikom? v tačkah in ga glodalauser posted image

Saša33, vse najboljše!user posted image user posted image
Haha, pri nas je tudi pomivalni stroj zakon. Prejšnji dan sem ga ravno praznila, pribor zlagala v predal - obrnjena stran, in je P zlezla vanj!!! Nič jasno, sem se samo smejala...je čepela gor na vratih in vlekla spodnjo košaro ven in porivala nazaj noter. Cel žuruser posted image user posted image
Smešna tale vaša mamauser posted image

Previjanje je pri nas že od prvega meseca dalje muka, ampak sedaj še toliko večja. Se prav kregava, potem zajoka in hoče vstajat, obračat itak, vse prijet...groza.

Vem, da sem imela namen še nekaj pokomentirat, a sem pozabila. Ups. V sredo imava posvetovalnico...
Aja, pa danes sem opazila, da je tudi 2. spodnji zobek že zunaj. Apetit ima pa tudi boljši zadnje dni, kar precej poje, zanjo, seveda.user posted image

Ok, grem, se beremo. Uživajte.

L

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
   RE: Junijke 2013
24.3.2014 20:07:08   
Peeby
Hja. Kaj mi ni nobena povedala prej to, da jih je nemogoče imeti na previjalni mizi, ko se začnejo malo bolj premikati?! No, skratka pri nas je milina staticnosti izginila v zadnjem tednu. Na začetku je uporabljal samo prestavo za nazaj in je bil precej bogi, ker ko se je zataknil, se ni več znal več izmotati ven in posledično je bil zaradi tega precej slabe volje. Kaksen teden nazaj pa je pogruntal, da se da iti tudi naprej in od takrat dalje ni kotička v stanovanju, kamor ne bi znal priti. Se pa kobaca, plazenje je ocitno preskočil. Lusten je, zdaj ko na polno raziskuje niti ni prevec naporen. Naj ostane takouser posted image

So pa moji dnevi se vedno precej kaotični, ogromno enih opravkov za stanovanje pa usklajevanje z mojstri itd. Kmalu bo konec in postimano. Moj M bi rekel, da se nikoli nismo bili tako blizu konca user posted image

Sem pa nakupila kar nekaj novih reci za malega: stolček pa marelco pa nekaj časa nazaj se posteljico. En kup stroškov je bilo ta mesec. Caka me se stolček, za katerega pa se zmeraj ne vem, kaj bom vzela. Potem bomo pa že ready za dopust v maju!!! Komaj cakam. Poleti se pa menimo se z dvema druzinicama in bomo najeli nekje eno ogromno hiso, po moznosti z bazenom in preživeli ob rostilju in pivcu. Upam, da se realizira ta ideja, smo se v fazi iskanja lokacije...

No, grem sedaj povecerjat potem pa sibam delat.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
   RE: Junijke 2013
25.3.2014 6:26:05   
sover
Jutro!

Spet sem čisto out, ker ne spim. Mala nekaj nori cele noči. Nič posebnega- pojma nimam, kaj ji je. Sicer ima malo zabasan nosek, a nič takšnega, da ne bi mogla dihat. Vstajam po 100x na noč, da ji dam dudo, včasih tudi to ne zaleže in jo moram nekaj časa nosit oz imet v naročju, da zaspi nazaj. Jaz pa takoooo zalimana! user posted image

Z razvojnega vidika nič novega - še vedno ne plazi. Se nekaj postavlja na vse štiri, a do sedaj se ji še ni uspelo premaknit. Zobkov tudi še nimamo (še dobro - pri teh nočeh bi se mi zrolalo, če bi še zobke dobivala).

Drugače pri nas kot pri saši včeraj snežilo in smo šle ven šele popoldne. Danes pičimo v trgovino, ker sem fantoma obljubila domačo pizzo. Pospešeno iščem tudi rezervne variante varstva, ker se tašča (pri njej smo mislli pustiti Karlo do septembra) ne počuti dobro. Malo me grabi panika, ker tukaj ni NOBENEGA privat vrtca ali varstva (no, samo eden, vendar je vzgojiteljica trenutno na porodniški). Vse ostalo je na črno in na domu. Mi ne diši, da bi mi nekdo hodil domov, a bomo v skrajni sili morali požreti tudi to, če bo treba. So pa cene , kolikor gledam po netu, za takšno varstvo na domu sky-high!

Peeby - bravo za premikanje. Zdaj bo postalo pestro user posted image . Tudi mi smo dve leti nazaj šli na dopust v eno hišo v Istri. Fantastično, čeprav ne ravno prijazno do denarnice. Hišo smo našli v zvezi DOmus Bonus (povezuje apartmaje in hiše v Istri, ki izpolnjujejo malo višje standarde).

Saša, vse najboljše! Komentarje o tretjem kar presliši. Itak ni važno, kaj si drugi mislijo o tem, temveč, kako je tebi to všeč. In te bi je. user posted image zadnjič, ko sta naša dva po čudežu spala hkrati in to več kot eno uro, sva z mojim ob pivcu debatirala o možnosti tretjega otroka. Jaz sem kar za, čeprav ne vem točno kdaj (prevelika razlika ne bo). Vsekakor se moramo najprej preselit. Moj je malo bolj zadržan. Odkar smo zvedeli, da je nečakinja bolna, se M ful boji, da bi dobila bolnega otroka. Ne vem, zakaj. Nikoli nisem razmišljala o tej možnosti. Kakorkoli že, kmalu za najinim pogovorom, so noči postale kaotične in želja p tretjem je čudežno minila user posted image user posted image .

Dopust - za prvomajske pičimo v Istro za par dni v mobilne hiške. Enkrat smo že probali in je blo fino. Letos gre cela horda družin z majhnimi otročki in mislim, da bo naš tamau užival 100/h.

Slikca - upam, da si zdrava. Uživaj še za nas.

Aha, bujenje. Lep dan.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
   RE: Junijke 2013
25.3.2014 10:41:47   
drugičudež
Huh, kakšna noč user posted image Starejša zaspala ob osmih, mala ob pol devetih. Ob pol osmih zjutraj se je zbudila mala, ob devetih starejša. Če ne bi bilo treba še starejši dati antibiotika enkrat ponoči, bi bilo že skoraj pocukrano.

Sem pozabila vprašat: nekajkrat sem mali dala skuto. Kupila sem tisto brez laktoze v Hoferju. Naslednjič pa je dobila navadno od Ljubljanskih mlekarn. In je imela ob naslednjem kakanju čisto rdečo rito. Ampak res - skoraj mehurji so se začeli delati na celi površini, kjer se je dotikal drekec. Sicer ne vem, ali je skuta kriva, ker ji je potem nisem več dala. Ali je možna takšna reakcije ob npr. netoleranci na laktozo? Sicer pa je bila mala kombinirano dojena + AM, pa je bilo vse v redu. Torej laktoza le ne bi smela biti problem user posted image Še nikoli 9 mesecih pa ni imela rdeče ritke, tako da ni kaj posebej občutljiva. Tudi plenic nisem zamenjala in nobene druge nove hrane ni dobila. Itak, da bom morala še enkrat poskusiti, da bom vedela, če je skuta kriva, samo vaše izkušnje me zanimajo.


(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?