|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 7:08:41   
majamo
Punce dajte malo povedat, kako ste kaj v službi.
Delam v računovodstvu in sem tko živčna in nervozna, vsaki dan se nekaj pričkamo, šefica je tko negativna oseba, nonstop slabe volje in se spravlja na zaposlene. Kaj delaš ni v redu, vedno nekaj manjka, dela samo sebi v prid... Tko da hodim domov zamorjena in slabe volje. Velikokrat sploh ne pridem k sebi, tako kot včeraj, ko sem jokala celo popoldne.   Zdaj ko sem me to še bolj obremenjuje.   Sem že mislila iti do direktorja naj me da na drugo delovno mesto, a se ne bi rada še bolj znervirala.   Res sem pod stresom in me skrbi.

Zanima me kje ste kaj ve v službah in če je lahko takšen stres razlog za bolniško, vsaj za prve 3 mesece, kajti en splav sem že imela, pa ne bi rada da se ponovi.

hvala za vaše odgovore
majamo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 7:14:08   
Anonimen
Jaz imam srečo...

V službo grem z veseljem... Delam nočno, po 8 ur, v pisarni sem sama... vendar delam s strankami po telefonu in z vozniki na cesti, preko UKV-ja... 100 ljudi, 100 čudi, pravijo - in res je... vsak ima kdaj slab dan... z mano vred... imam enega voznika, ki je vedno siten... kaj siten - histeričen... Pa se sploh ne obremenjujem več z njim... Lepo mu povem, da če ne bo nehal, pač ne bo delal... in je mir... Včasih mi seveda kdo dvigne pritisk, ampak to je za nekaj minut... Tako dolgo že delam, da imam slonjo kožo za take paciente... S sodelavci in sodelavkami na srečo nimam direktnega kontakta... imam sama zase svojo pisarno... Z vsem kar spada zraven: TV, Internet, hladilnik, avtomat za kavo...
Stres je pa lahko razlog za bolniško, seveda...

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 7:15:08   
CUKRČEK
Pojdi na bolniško....glede na to, da si noseča kal pojamraj G in ti bo bolniško napisal. PO porodniškem dopustu boš pa pol študirala, kaj narediti.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 7:25:40   
sazi
Trenutno je v službi kar v redu, čez poletje je bila pa taka panika, da sem tudi domov hodila čisto obupana in odločena, da se ne grem več.
Tiste punce, ki za vsak problem navajate "pejt na bolniško" (ne samo v tej temi, ampak tudi drugje) - ali mislite, da je to tako enostavno? Kolikor sem jaz poštekala mojega G, bi morla imeti res kaj konkretnega narobe z nosečnostjo smo, preden bi mi dovolil ostati doma. Pa izpolnjujem polno takih faktorjev, zaradi katerih so punce (vsaj kolikor jih jaz poznam) prej ostajale doma. Sem tudi od prijateljice izvedela, da menda ni več tako enostavno dobiti bolniške,ker so vsem malo stopili na prste. Vedno sem upala, da bom med nosečnostjo lahko vsaj kak meces ali dva doma, pa bolj slabo kaže...
Majamo, če si pa že imela en ss in je res tako hudo v službi, pa res poizkusi prepičat G, da je res hudo (morda ti uspe).

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 7:48:57   
Stefka
Veš, majamo,

sama sem bila v prejšnji nosečnosti v podobni situaciji.
Že tako sem se slabo počutila (bruhala sem skoraj do konca), potem so me pa še sodelavke, ki naj bi bile moje prijateljice žrle, da jim premalo pomagam (ampak to zato, ker so bile vse po vrsti tako lene, da se jim ni dalo mislit z lastnimi glavami ). Sem se celo v službo zjokala, ker mi je ena teh "prijateljic" grozila, da bo šla do ta glavne šefice in ji bo rekla, naj mi ne podaljša pogodbe, ker ne pomagam drugim, čeprav vem več od njih ; šlo je za računalniški program, ki so ga uporabljale že več mesecev. Jaz pa za določen čas, upala, da mi bodo kot obljubljeno dali nedoločen    . Pa sem dobila do porodniške.
Ampak je minilo, šla sem do svoje zdravnice, ki je rekla, da naj, če bo prehudo govorim z G. In ko nisem mogla več, me je poslala na bolniško.
Mi pa ni bilo v redu. Non stop sem cvikala, da bi me kakšna komisija zalotila, da nisem 24 ur na dan doma ipd. tako da tokrat (čeprav nimam dosti boljše službe) upam, da bom ostala toliko časa, da prej koristim ves dopust. Če bo pa prehudo bom pa ponovila vajo.
Ker koncu koncev ni vredno. Tepci so tisti, ki svojo vrednost dvigujejo na račun drugih. Se mi kar smilijo.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 8:07:22   
majamo
Tako kot pravite. Sej ne dobiš bolniške kar tako. Meni je G, ko sem bila prvič noseča (kasneje splavila) rekla naj se poskusim v službi pogovorit in da se nekaj sigurno da storiti.   No v službi sem šefici omenila da sem in sem potem celi teden nisem k sebi prišla, ker mi je rekla da sicer nisem invalid.... No potem sem imela splav in jo je najbolj skrbelo da ne bom dolgo na bolniški. Po treh dneh me je klicala in spraševala kdaj pridem delat. Pol ko pa sem prišla po enem tednu cela zelena, pa ne od bolečin ampak od trpljenja in žalosti ob izgubi, pa mi je rekla naj ji naslednjič povem ko bom se odločila zanosit. No seveda sem ji rekla da so to osebne zadeve od takrat je pa še hujša.   NE vem no kako naj to G povem in če je to razlog za bolniško???

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 8:25:18   
soncicaT
Meni tudi ni v službi bleščeče, saj veste ženski kolektiv... , osebno se bolje razumem z moškimi, kaj morem. In je zame tudi kar stresno...sem tudi bolj občutljive sorte.

Ampak veste kaj tudi pomaga...vsak dan sama s seboj približno 10 minut zjutraj in 10 minut zvečer...ali še več in meditiram...se povežem sama s sabo. Pa a veste da mi v službi pride manj do mene...boli me za babe tam.Jaz delam delo...kolkr le morem, drugo me ne briga.No ne smem preveč govort, da se ne bo kaj zalomilo.

Po drugi strani pa nočem it na bolniško, ker po moje če bi morala bit skozi notri, ufffffffff .

Veste vzamite življenje kot igro, da se moramo pač nekaj naučit, sodelavce kot ljudi, ki imajo svoje komplekse, čimmanj se sekirat, kaj ti kdo more..verjemi v dobro.

En nasvet še: ko pridejo črni dnevi, se usedi, zapri oči in si predstavljaj svetlobo ki gre vate recimo skozi levo roko, dokler te ne napolni...boste videle, vse se bo uredilo!

Držim pesti...ne dajte se, samo prepustite se....bye bye

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 9:08:57   
Še ena T
Jaz sem se že čisto "skulirala". Delam svoje delo dobro, na teženje nadrejenih se pa ne oziram več. Vztrajam v službi, ker se mislim po porodniški vrniti na delovno mesto. Ko sem povedala v službi, da sem noseča, so mi grozili, da me bodo premestili na drugo (zame slabše) delovno mesto, če bo moja nosečnost kaj vplivala na moje delo. Poleg tega mi že zdaj grozijo, da ne bom mislila, da bom po porodniški kdaj na bolniški zaradi otroka. Ampak imam službo za nedoločen čas in to je danes blazno težko dobiti. Se moraš odpovedati še čemu drugemu kot počivanju med nosečnostjo, če jo hočeš obdržati. Na žalost.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 11:38:42   
bernarda1
Pozdravljene!
Jaz sem pa v bolniški ,me je tamali tako dol tiščal ,da ni bilo za vzdržat.Mi pa je tudi moja šefica predlagala naj grem v bolniško saj se bo sedaj začela gužva in bi me lahko katera od oodelavk nehote ruknila v trebušček in bi bilo kaj narobe saj imamo zelo majhen prostor(fsast food).Mali se je sedaj vrjetno obrnil ,ker me ne tišči več .Doma pa tudi ne rabim bitti ves čas in se paziti kontrole .PDp pa imam28.10.tako ,da grem z 1.10. na porodniško.
Lep dan!bernarda

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 12:30:48   
petja
Pozdravljene!
Jaz sem bila poleti dober mesec na bolniški, ker so me v službi popolnoma spravili ob živce in sem rekla, da ne morem več. Sem bila na tem, da bi kar odpoved dala ... Pa sem šla do svoje osebne zdravnice, ji povedala po resnici zakaj bi rada bila doma in ni čisto nič komplicirala. Odobrila mi je bolniško in mi napisala neko depresijo (?). Po dobrem mesecu sem šla delat, kar pomeni, da je morala mojo bolniško obravnavati komija, pa so mi jo brez problemov odobrili. Pa moja zdravnica ni dala nobenih (!) izvidov zraven.

Upam, da bo kakšni v pomoč tole.

No, zdaj spet delam, ampak mi gredo spet nekateri ful na živce . Na žalost je tak kolektiv, da nekateri vedno mislijo, da imajo prav, pa čeprav 30 ljudi reče, da nimajo. Ampak problem je v 30 ljudeh in ne v 1 osebi???

Ampak si vsak dan rečem, še 1 mesec, potem jih pa eno leto ne vidim .

Lp, petja

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 12:37:03   
marty5
Ko vse to berem, vidim, da mi gre prav dobro in se nimam nič za pritoževat. Daleč od tega, da mi včasih kdo načne živce in da imam odgovorno, stresno delo. Ampak kolektiv je kar ok - tudi nosečnost so lepo sprejeli, nihče mi nič ni grozil ali podobno.

Edino kar nas zafrkavajo je, da hočejo da delamo čudne urnike - nekje do 18. ure. Seveda ti gre cel dan in po porodniški ne vem, kako bo. No, bom takrat razmišljala.

Na bolniški sem bila 2× po 3 dni, ampak zaradi bolezni. Preveč ne želim manjkati, ker je potem tudi porodniška nižja in si ne želim narediti slab renome za takrat, ko se vrnem. Pa tudi - včasih, ko me prime, da imam poln kufer in bi raje doma ostala, pomislim - kaj pa naj počnem cel ljubi dan doma? A ni lepše bit med ljudmi, bit aktiven?

Seveda, da ne bo pomote. Za tiste, ki imajo težave, ni dvoma. Pa tudi tiste, ki imajo težja dela (v trgovini ali kot sem brala, v fast foodu).

No, malo izven teme. Vseeno pa se strinjam, da danes ni več tako lahko dobit bolniško kot včasih.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 13:01:28   
simonas
Očitno sem jaz res srečne sorte. Ko sem povedala, da sem , mi je direktor čestital in je rekel, da je že čas. Nimam nobenih problemov, vsi mi z veseljem pomagajo, če se slabo počutim lahko grem prej domov in mi nihče ne trga od plače, ker tako vedo, da bom not spravila, ko bo treba. Že zdaj sem dobila pomoč, da jo bom uvedla za čas, ko me ne bo, ker je kar veliko stvari.

Delam pa prav tako v računovodstvu in to edina v podjetju, tako da imam kar veliko odgovornosti, vendar pa me zaradi odnosa drugih psihično ne utrujajo. Bilo je malo hudo na začetku nosečnosti, ker smo imeli inšpekcijo, a ker sem vedela, da nisem ničesar utajila, si nisem delala nepotrebnih skrbi.

Torej za razliko od nekaterih se sploh ne morem pritoževat - ne nad odnosom, ne nad delom.

Tudi če imate delo za nedoločen čas razmislite, ali se splača žrtvovati zdravje in osebno srečo za službo. Vem da je potrebna za preživetje a če te zdravje zapusti ti včasih tudi denar ne pomaga.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 21:05:10   
elze
Kot so ze nekatere punce povedale prav zaves se koliko si srecen ko preberes toliko necloveskih zgodbic.

Imam delo ki me veseli in z veseljem grem v sluzbo. S sodelavci, nadrejenimi, podrejenimi...mislim res da se z vsemi dobro razumem. Je res da je dela ogromno, da je vcasih dokaj stresno in je treba prevzeti odgovornost, ampak to je nekaj kar zelim poceti in kar mi daje lepe obcutke.

Glede nosecnosti - sprejeli so novico odlicno. Kadarkoli se ne pocutim dobro lahko grem prej domov ali sploh ne pridem, pa delam ta dan od doma. Priznam da res imam sreco ker imam taksno sluzbo ker se vse da zmeniti (samo da kdo ne pomisli da nisem ze prej vse te urce ki jih zdaj kdaj izkoristim ze prinesla, oziroma da tudi zdaj kaksen dan ko se dobro pocutim ne delam nadur :-)) Ampak pri nas je tako - vsi delamo vec kot je treba in to spostujemo.

Glede bolniske: jaz imam ze vec kot en mesec diagnozo grozeci splav, stara sem cez 30 - pa mi je moj G. povedal da ker je sluzba v pisarni lahko grem sedet v sluzbo potem pa obvezno lezati doma.   

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   stres na delovnem mestu
14.9.2005 21:16:14   
lenika
Jaz delam na osnovni šoli, na razredni stopnji. Zaenkrat še v službi ne vedo za mojo nosečnost, kako bo ko bom povedala še ne vem. Delala bom definitivno do takrat dokler se bom čutila sposobno za to in upam, da bo to čim dlje. Res pa je, da ne vem kako bom proti koncu skakala po razredu, telovadnici.., ampak bo že, to bom razmišljala takrat.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   stres na delovnem mestu
15.9.2005 8:29:06   
Yasminka
Pri meni je vedno tako, da gre vsak stres v kaksno virozo. Podobno se zgodilo tudi zdaj. Lezim doma z laringitisom, čajčki in eno tono robcev.
Čuvaj se! Najpomembnejša sta sedaj vidva z .

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Z vizualizacijo si lahko pomagate do lepše...
Čeprav si poroda ne moremo izbrati, pa lahko nanj vplivamo s pozitivnimi mislimi in vizualizacijami. Preverite štiri uči...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?