|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 10:10:30   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Maribor-Celje avtocesta in Maribor-Celje lokalna = 10 minut razlike.



LuLu,
ne verjamem.
Pot po lokalki je daljša, dopustne hitrosti so nižje, pa še kar nekaj hribov in odsekov z neprijetnimi ovinki je vmes.

Se niti računsko ne izide, pa tudi dovoljkrat sem že prevozila obe poti, da vem, da se lokalka veeeeečeeeee.
V normalnih razmerah, ocenjujem, da je pot vsaj 20 min daljša oz. da se voziš po lokalki približno 60 % dlje časa kot po AC.

(Moj izračun pravi, da si po AC iz enega mesta v drugem nekje v 30 min, po lokalki pa v 48 min, striček Google pa rabi po AC 38 min, po lokalki pa 68 min!)

Bom pa ob priliki preverila na konkretni relaciji.



Če se do takrat, ko bom naslednjič morala opraviti to pot, psihično pripravim na prijetnost in zanimivost ter manjšo stresnost vožnje po lokalki. user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 21.9.2013 10:12:25 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 10:23:40   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Pravzaprav ne poznam velike druzine, ki vozi kombi.


Če jih ne poznaš, še ne pomeni, da jih ni.
Jaz jih poznam kar nekaj.




IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Če jo presegate, jo zato ker ste si privoščili avto kot ste si ga. Več otrok, večji avto,...., vse to je luksuz, ki ste ga sami želeli in izbrali. In zdaj na to karto igrat je otročje.


Imam občutek, da nimaš predstave o cenah kombijev. Ker je tudi cena izmed ključnih razlogov, zakaj se ljudje odločijo za določeno vozilo.

Kombiji namreč stanejo manj kot enoprostorci in večina klasičnih, nekoliko večjih osebnih vozil.
Torej si jih mnogi ljudje ne kupijo zaradi luksuza, ampak predvsem zato, ker je tak nakup - ob upoštevanju potreb družine - racionalneje za njihov družinski proračun.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 10:33:04   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: daddy
pomen je pa nastal na tem, kak luksus je imeti več otrok in kako je čist prav, da se take družine "kaznuje", pa četudi zgolj z višjo ceno vinjet. V bistvu mi je najbolj hudo zaradi katipi, ki se zaradi izkazane privoščljivosti nekaterih sekira - po mojem mnenju sicer po nepotrebnem, a vendarle.


Povsem krivicen si. Sprenevdati se, da vec otrok vec stane je nepotrebno. In mnje, da naj bi bilpo prav, da se jih kaznuje je za lase privleceno. Govorilo se je zgolj o konstataciji, da dolocen nacin zivljenja s seboj nosi tudi dolocene stroske.
"Privoscljivost" je plod katipine prizadetosti in doloene arogance izrazene v mnenje, da so cene vinjet drazje, ker "so se spravili" na boge velike druzine.    

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 10:34:05   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Seveda so invalidi tu čisto nekaj drugega. In hkrati še to- če ste v taki krizi z denarjem, pa kljub vsemu želite imeti kombi, nikjer ne piše, da moraš obvezno potovati po avtocestah in obvoznicah. Do vseh veliki in manjših mest se v večji meri da priti tudi po čisto navadni cesti, za katero se ne rabi vinjete. Hja, res da marsikdaj malo dlje traja in ja, takšne ceste so velikokrat slabše vzdrževane, vendar, kot sem že rekla, vsega ne moreš imeti.



Če bi vsaj enkrat vozila invalida v električnem invalidskem vozičku na daljši relaciji, ne bi napisala zgornjega besedila.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 10:47:30   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Ampak, Frodo, glede na tvoje pisanje si ena velika egoistka, ki nočeš in nočeš razumeti! Goniš svojo, v bistvu dobesedno nakladaš in ne odnehaš. Družina, ki živi s starimi starši ni eno in isto kot velika družina (starša in otroci)!! Kaj še si boš izmislila, da boš pritrjevala temu neumnemu in krivičnemu sklepu o vinjetah?
In če se zgodi (upam, da bo prevladala pamet in da bo res tako), da bodo velike družine s kombiji plačevale "samo" toliko, kot tiste z manjšimi osebnimi avtomobili, kaj boš pa potem? Zagnala vik in krik? V bistvu se tebe ta tema sploh ne tiče, zato se raje ne vtikaj, če ljudem, ki jim je težko, privoščiš še slabše!!user posted image


Katipi, kot sem že omenila, sem v podobnem položaju kot ti, vendar sem vseeno sposobna nekoliko od daleč in realno pogledat na situacijo. Sedajle si ogorčena, jokala si, pisarila na okrog protestna pisma.,..Kaj pa takrat, ko si imela npr. v vrtcu otroke na pol zastonj oz. je bil drugo otrok res brezplačno not, in si v končni fazi za 4 plačala skoraj isto kot nekdo za dva?Pa še marsikje drugje ( pri različnih vstopnicah in podobno, se zadeve kar hitro izravnajo. Verjemi mi, da vem, kako so drage šolske potrebščine in podobno, vendar se niso podražile od danes na jutri oz. je bilo zanje treba plačevat tudi takrat, ko sta vidva namerno začela ustvarjati družino s 4 otroci. Ne, tudi meni ni po godu dražja vinjeta, vendar bom nekoliko pogledala vase in priznala, da pa vedno velike družine tudi ne vlečemo ta kratke in nosijo marsikdaj skoraj enako veliko finančno breme tudi tiste , ki imajo doma dva škratka in za katere nimajo nobenega popusta, cenejše variante zaradi količine, takšne in drugačne ugodnosti.
Ker bomo torej tudi mi v istem zosu, torej tule ne gre za privoščljivost in nekakšno strganje korenčka , češ da si si sama kriva, ker imaš toliko otrok. Gre se zato, da se sedajle, ko naj bi kratko vlekla tvoja družina, pač zelo jeziš in razburjaš, ko pa so vlekli kratko drugi, te pa ni bilo nič slišati.

Daddy
[b]V debati sem se oglasil zato, ker so v nekem trenutku postale vinjete stranskega pomena, večji pomen je pa nastal na tem, kak luksus je imeti več otrok in kako je čist prav, da se take družine "kaznuje", pa četudi zgolj z višjo ceno vinjet. V bistvu mi je najbolj hudo zaradi katipi, ki se zaradi izkazane privoščljivosti nekaterih sekira - po mojem mnenju sicer po nepotrebnem, a vendarle.


Osebno nisem dobila takega vtisa, da bi nekdo privoščil nam, ki smo naštepali več otrok, da zato plačujemo kazensko dražjo vinjeto. Sama sem razumela, da nekatere moti, da nekatere družine z večjim številom otrok, kar samoumevno jemljejo, da bi jim država morala omogočiti po eni strani enakovrednost z ostalimi, ki imajo po enega ali dva otroka, po drugi strani pa pri zadevščinah, ki jih drugi plačujejo po reklcih, seveda uvesti zanje posebne ugodnosti in prilagoditve. Nekako je po moje preveč zasidrana mislenost v nekaterih glavah, da ima naša ljuba država dolžnost spraviti do kruha otroke , ki smo jih i sami naredili. Lepo je živeti v državi, ki je otrokom, družinam, državljanom prijazna. Vendar žal naša ljuba deželica že kar nekaj časa igra precej mačehovsko vlogo. Pač tako je. To se ni naredilo v enem dnevu. Svoje čase se je kar dobro in bolje živelo, pa nisi slišal nikogar, da bi se pritoževal, če je dobil kaj skonto. Prej ko bodo ljudje spoznali, da morajo svoje otroke spraviti gor s svojimi žulji, prej ko bodo prenehali upati, da jim bo kaj padlo z neba, prej se bodo zavedali, da so resnično oni tisti in edini, ki so dolžni tako ali drugače preživljati svoje otroke- bolje bo.



_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 10:51:25   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Seveda so invalidi tu čisto nekaj drugega. In hkrati še to- če ste v taki krizi z denarjem, pa kljub vsemu želite imeti kombi, nikjer ne piše, da moraš obvezno potovati po avtocestah in obvoznicah. Do vseh veliki in manjših mest se v večji meri da priti tudi po čisto navadni cesti, za katero se ne rabi vinjete. Hja, res da marsikdaj malo dlje traja in ja, takšne ceste so velikokrat slabše vzdrževane, vendar, kot sem že rekla, vsega ne moreš imeti.



Če bi vsaj enkrat vozila invalida v električnem invalidskem vozičku na daljši relaciji, ne bi napisala zgornjega besedila.


Petea žal mi je če si narobe razumela, vendar zadeva z lokalkami ni letela na invalide temveč na ostale. Tu osebno podpišem kolikor želiš peticij, da se za invalide niti pod razno ne podraži vinjeta. Kot sem rekla, o tem ne bi smelo biti dvoma.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:08:04   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Povsem krivicen si.   


A propos - nisem krivičen jaz, ampak sistem cene vinjet user posted image .

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:10:29   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

mnenje, da so cene vinjet drazje, ker "so se spravili" na boge velike druzine.    


Ne, tega mnenja ne delim. Večje družine smo tukaj samo "collateral damage". Verjamem, da bistroumni sekretar, ki je avtor te uredbe, niti pomislil ni, kaj oz. koga vse bo to potegnilo za sabo.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:12:39   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Nekako je po moje preveč zasidrana mislenost v nekaterih glavah, da ima naša ljuba država dolžnost spraviti do kruha otroke , ki smo jih i sami naredili.



Pojma nimam, kdo ima tako miselnost, meni je zagotovo ne moreš pripisovati.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:19:26   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: daddy


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

mnenje, da so cene vinjet drazje, ker "so se spravili" na boge velike druzine.    


Ne, tega mnenja ne delim. Večje družine smo tukaj samo "collateral damage". Verjamem, da bistroumni sekretar, ki je avtor te uredbe, niti pomislil ni, kaj oz. koga vse bo to potegnilo za sabo.



Pa bi bilo zelo dobro, da bi ob pripravi predloga o njem tehtneje razmislili in preučili vse vidike njegove vpeljave.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:19:28   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: daddy


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

mnenje, da so cene vinjet drazje, ker "so se spravili" na boge velike druzine.    


Ne, tega mnenja ne delim. Večje družine smo tukaj samo "collateral damage". Verjamem, da bistroumni sekretar, ki je avtor te uredbe, niti pomislil ni, kaj oz. koga vse bo to potegnilo za sabo ( in mu je to tudi povsem vseeno ).


(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:21:27   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Pa bi bilo zelo dobro, da bi ob pripravi predloga o njem tehtneje razmislili in preučili vse vidike njegove vpeljave.


Že ob sami uvedbi vinjet tega niso storili in ni nobeno presenečenje, da gre tudi zdaj vse bolj na "horuk".

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 11:22:03   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Petea žal mi je če si narobe razumela, vendar zadeva z lokalkami ni letela na invalide temveč na ostale.




Se opravičujem za napačno razumevanje.



(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 12:04:40   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: daddy


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Povsem krivicen si.   


A propos - nisem krivičen jaz, ampak sistem cene vinjet user posted image .

Ja res je in tudi s tistim horukarskim sprejemanjem zakonov imaš po moje prav. Samo to ni prvi zakon , ki naj bi bil sprejet po tem sistemu. Zaradi načina , kako se to v naši državici ( in tudi marsikje drugje) počne, je vedno eden del prebivalstva na slabšem kot drugi. Takrat, če nas ni med njimi, smo veselo gluhi in slepi, takoj ko pa zadeva prizadene nas, pa so vsi drugače misleči egoistični in se že pišejo pisma in podpisujejo peticije . Vsak križ, ki ga je treba nositi je težak, vendar je vedno najtežji tisti, ki ga trogaš na lastnih plečih. Kajne?user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 12:06:57   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Petea žal mi je če si narobe razumela, vendar zadeva z lokalkami ni letela na invalide temveč na ostale.




Se opravičujem za napačno razumevanje.







Ni panike, sem šla še enkrat prebrati in sem videla , da je res čudno napisano. Še čudno, da me že kdo drug ni iz hlač streseluser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 12:20:52   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Kaj pa naj naredijo, če tu ne dobijo dela? Saj večinoma ne grejo iz nekega pohlepa ven, vsaj ti, ki jih poznam in jih ni malo...


V povezavi z razlogi za odhodi ljudi na delo v tujino in vztrajnim zagovarjanjem nekaterih, da je načrtovanje družine, skrb, vzgoja in financiranje otrok odločitev in strošek, ki naj bi bil samo in izključno na bremenih staršev, prilepljam temo na MMC-ju, ki med drugim piše glede povezav razvoja države, šolskega sistema in v končni fazi (ne-)uspešnega pravočasnega zagotavljanja dovolj velike natalitete ter posledičnega reševanja sedaj aktualnega problema pomanjkanja delovne sile v Nemčiji; med drugim v prispevku piše:


'Make it in Germany
Do leta 2025 naj bi v Nemčiji zaradi starajočega se prebivalstva na trgu delovne sile manjkalo do 1,5 milijona delavcev. Izhod iz nastale situacije pa vidi vlada v Berlinu v tuji delovni sili. "V Nemčiji je kar nekaj brezposelnih, in to iz dveh razlogov, ali nimajo prave izobrazbe ali pa ne živijo v pravi regiji, kjer bi bilo povpraševanje po njihovi izobrazbi. A Nemčija poskuša skozi svoje programe privabiti tudi ljudi iz drugih držav EU-ja."
Tako poskuša nemška vlada privabiti čim več tuje delovne sile na delo v Nemčiji ...'

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 13:07:16   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: daddy


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Povsem krivicen si.   


A propos - nisem krivičen jaz, ampak sistem cene vinjet user posted image .


Sistem cene vinjet obtozuje privoscljivosti??? Zanimivo user posted image





_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 13:10:25   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: daddy


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

mnenje, da so cene vinjet drazje, ker "so se spravili" na boge velike druzine.    


Ne, tega mnenja ne delim. Večje družine smo tukaj samo "collateral damage". Verjamem, da bistroumni sekretar, ki je avtor te uredbe, niti pomislil ni, kaj oz. koga vse bo to potegnilo za sabo.


Sama dvomim, da je sekretar avtor te domislice. Vinjete so bile politicna odlocitev in ker je financno nevzdrzna se je Dars domislil povecevanja prihodka iz naslova cestnin.
Strinjam pa se, da niso dobro premislili.
Z druge strani, pa ni treba, da je vinjeta kot taka cenejsa, lahko se uredi subvencioniranje vinjete za dolocene kategorije in se resi problem - kot predlagam od zacetka.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 13:27:27   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: petea

V povezavi z razlogi za odhodi ljudi na delo v tujino in vztrajnim zagovarjanjem nekaterih, da je načrtovanje družine, skrb, vzgoja in financiranje otrok odločitev in strošek, ki naj bi bil samo in izključno na bremenih staršev, prilepljam temo na MMC-ju, ki med drugim piše glede povezav razvoja države,


Kdo je pa trdil, da je samo in izkljucno breme starsev?
Zdravstvo,solstvo itn... ni nezanemarljiv delez stroska in skrbi za otroke. Otroske doklade in drugi nacini varstva otrok in mladostnikov tudi niso nicvredni, je pa prevozno sredstvo v katerem se bodo peljali otroci izkljucno breme starsev (ranjive skupine izkljucene). Kot je izkljucno na starsih ali bo druzina sploh imela avtomobil ali ne.



'Make it in Germany
Do leta 2025 naj bi v Nemčiji zaradi starajočega se prebivalstva na trgu delovne sile manjkalo do 1,5 milijona delavcev. Izhod iz nastale situacije pa vidi vlada v Berlinu v tuji delovni sili. "V Nemčiji je kar nekaj brezposelnih, in to iz dveh razlogov, ali nimajo prave izobrazbe ali pa ne živijo v pravi regiji, kjer bi bilo povpraševanje po njihovi izobrazbi. A Nemčija poskuša skozi svoje programe privabiti tudi ljudi iz drugih držav EU-ja."
Tako poskuša nemška vlada privabiti čim več tuje delovne sile na delo v Nemčiji ...'


Dejstvo je, da je cenejse (globalno za drzavo) najeti ze usposobljenega delavca v katerega ni nic vlozeno (ker je strosek solanja, odrascanja itn..) na plecih druge drzave. Zato Nemcija ne seli svoje nezaposlene ampak tudi uvaza delavce istocasno dokler svojim nezaposlenim izplacuje nadomestila.



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 14:53:58   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Kdo je pa trdil, da je samo in izkljucno breme starsev?


Jaz kot takšno razumem pisanje tebe in mojcezige, npr. tukaj:

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Drzava je instrument, ki mora zagotoviti socialno varnost vsakemu posamezniku , vendar to pomeni zagotoviti pogoje za osnovno eksistenco v kar nikakor ne spada nic vec kot prezivetje.

Pricakovati, da se bodo socialne pravice povezane z nataliteto ohranile ali celo povecale je bilo zelo zelo nespametno in nepremisljeno.



IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Vsaj jaz govorim o tem, da je večje število otrok luksuz, za katerega ste se sami odločili.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 15:25:30   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Dejstvo je, da je cenejse (globalno za drzavo) najeti ze usposobljenega delavca v katerega ni nic vlozeno (ker je strosek solanja, odrascanja itn..) na plecih druge drzave. Zato Nemcija ne seli svoje nezaposlene ampak tudi uvaza delavce istocasno dokler svojim nezaposlenim izplacuje nadomestila.



Ja, zanje je ceneje. Za našo državo pa to pomeni namesto razvoja gospodarstva in ohranjanja dobrih življenjskih in delovnih pogojev krčenje pravic in slabšanje življenjskih pogojev za tiste, ki (še) vztrajamo tukaj.

O tem, kako vpeljati primere dobrih praks iz tujine za razvoj države, pa nekako ni slišati kaj dosti smiselnih predlogov.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Vinjeta 2014
21.9.2013 20:02:49   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Maribor-Celje avtocesta in Maribor-Celje lokalna = 10 minut razlike.



LuLu,
ne verjamem.


Ok, morala bi bolj podrobno opisati teh 10 minut user posted image
Jaz na avtocesti ne divjam, tam okoli 110 vozim. Sem bila to leto pol leta brez vinjete in se po lokalni vozila. Prav gledala sem razliko v času in je bilo 10 minut pri meni. Če nekdo vozi 160 po avtocesti je seveda ta razlika večja user posted image
So pra pred leti naredili dirkači test od MB do LJ. Na obeh so dirkali koliko se je dalo. Razlika je bila točno 11 minut. Bilo je v časopisih, bilo je na tv, Brane Küzmič je vozil en avto, nisem si to izmislila user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Vinjeta 2014
22.9.2013 9:02:54   
ronja
Troclanska druzina, ki zivi z star5imi starsi ter o njih skrbi ima tudi 5 clanov, pa ne spadajo v velike druzine. menda ne bos rekla, da so oni neka druga kategorija.

No, dejansko imajo oni 4 prihodke na 5 članov, starši in samo otroci pa 2 prihodka na 5 članov. Navadno ima prva družinca celo dva avta (večinoma imajo stari starši ipak svoj avto in niso odvisni od svojih otrok, mladoletni otroci pa seveda so).
Pravzaprav ne poznam velike druzine, ki vozi kombi.

Nisem vedela, da obstajajo sploh os. avti za več kot 5 ljudi...
Frodo, katipi ti je s svojimi dvojčki želele pokazat, da družine včasih ne moreščisto planirat. Lahko se ti zgodijo dvojčki, lahko kontracepcija ne dela (recimo kontra učinek z nekaterimi zdravili,... in nekateri pač otroka niso planirali, pa ga majo. Ne bi rada živela v državi, kjer bi morale vse neplanirane a potem vseeno zaželene otroke splavit... Se zgodi, nobena metoda ni 100%.

mojcaziga, "kaj so si pa zmislili, naj plačajo svoj luksuz" se res sliši privoščljivo, čeprav verjamem, da nobena ni tako mislila. Je pa za razumet take odzive na tak stil.

Jasno je in logicno, da bodo sli. Dejstvo pa je, da so oni za drzavo strosek - brez spuscanja v to kdo je odgovoren in zakaj in kako...

Frodo, brez vprašanja zakaj in kako, res ne bomo nikoli zlezli iz krize. Glede na to, da bi ta visoko šolan kader lahko potegnil državo iz krize, če bi ustvaril preseženo vrednost (glede na to, da imajo v tuijni precej dobre plača, bi človek sklepal, da ne zato, ker meglo mešajo, ampak ker nekaj ustvarjajo, nekaj, česar drugi ne znajo).

Pri nasi nezaposlenosti in socialnih dajatvah pri teh kategorijah je slednje zelo diskutabilno.

Ne glede na zaposlenost staršev, otroci vedno jejo, hodijo v šolo, rabijo obleke, ko stare prerastejo, itd...user posted image .

Bolj se bojim, da je "sistem" drzava mora poskrbeti da imam vse (stila laznih samohranilk, izracunov, da se jiom ne splaca v slzbo ker je na slabsem za 120 eur ce gre v slzbo itn...) dalec vec in so za druzbo veliko vecja rana, kot zgolj neka imaginarna fousarija.

Mislim, da nobeno ni dobro. Se strinjam, da mi je bilo hecno, ko smo enkrat za hec računali, da hodim delat za slabih 50€ (ko sem šla nazaj v službo po 2. p. - polovični del. čas je polovična plača, ki pa dejansko ni presegala otr.dod., če bi ostala domauser posted image - samo mi na misel ni prišlo, da zato ne bi hodila v službo - saj ne hodiš samo zaradi plače, no!)
Sistem lažnih samohranilk je bil res izkoriščan, vendar bi lahko verjetno veliko naredili z boljšim nadzorom, saj so navadno vsi vedeli, kdo skup živi, sploh pa v vrtcih... Mi je pa hecno, ker ko se je tu gor vnela debata na to, se je najbolj jezila samohranilka, ki ima 3 otroke z istim očetom - vendar je 100% prepričana, da je ves čas samohranilka. In mogoče celo je, ne vem... Po svoje pa mogoče oče samohranilke več prispeva kot pa en drug, kjer skup živijo - tako da idealnega sistema ni.

Mojcaziga, mislim, da se je marsikdo zakalkuliral, če je bilo res v času ogromnih otroških tako lahko. Včasih pa ljudje tudi drugače razmišljajo.

Planiranje vzame v racun tudi potencialno slabe case. Prvenstveno se je pa potrebno nasloniti na znane dejavnike - koliko zmorem, ali bom z dvema otrokma zmogla, ce se zgodi to in to, ce ostnem brez sluzbe... zato tudi ljudje varcujemo, imamo zavarovanja, pisemo testamente, ker se pripravljamo na slabo, ki lahko pride. To je planiranje.
Drzava je instrument, ki mora zagotoviti socialno varnost vsakemu posamezniku , vendar to pomeni zagotoviti pogoje za osnovno eksistenco v kar nikakor ne spada nic vec kot prezivetje.

To se strinjam. Vseeno pa mislim, da ni fer se it par let natalitetno politiko, da se ljudje zakalkulirajo, potem pa ko jih j*, saj so si jih sami izmislili - ne vem, tak sistem mi deluje tako krut in nesočuten... Skoraj nekako preračunljivo privoščljiv - ala, dajmo budale prepričat, da bojo že, potem jim bomo pa vzeli, pa naj se sami znajdejo kot vejo in znajo... Sama nimam teh problemov, ker sva kot rečeno oba zelo ziheraša, kar se tiče takih reči, vendar vem, da ljudje tudi drugače razmišljajo. In jih ne bi zato kaznovala.

Kaj je tisto kar naredi vinjeto nujno in neizpodbitno potrebno za usklajeno in srecno zivljenje druzine - ne glede na njeno velikost?

Ti samo na to odgovorim: čas z očetom, ki porabi 2x več časa za prevoz v službo, če gre čez mesto kot če gre po obvoznici (ki je ravno temu razbremenjevanju mesta namenjena)... Ali pa recimo otroci, ki bruhajo po ovinkih tudi niso tako srečni kot če ne bruhajo;). Ne rečem, da je AC nuja, sploh ne, povem pa, kaj je pri njej plus. Dokler nisva mela taprve, sva se vozila samo po starih cestah, ker so lepše, če sem sama in se mi ne mudi fejst domov, še vedno rajši grem po stari. Ampak ker zdaj 2/3 otrok bruhata po takih cestah, pač drugače planiramo izlete, dokler bo tako, saj prerastejo:). Pa kot rečeno, se ne bunim zase, ker nimamo kombija, imava 3 planirane otroke, za katere bova upam lahko vedno sama poskrbela, da bojo ne samo preživeli, ampak še kaj in računava na krčenje pravic. Vseeno pa vem, da kdo, ki pa mogoče ni tako razmišljal, je v škripcih.
kot sem že rekla, pri treh otrocih ne rabiš nujno kombija

Absolutno, nihče ni govoril o 3 otrocih, te lepo spraviš v enoprostorca (ne vem, ali so ti višji od 130 ali ne, tu pravijo, da ne).
Ampak po isti logiki lahko rečeš, da naj si invalidi predelajo osebni avto, češ saj se tudi to da. Pa sama tega ne zagovarjam.

V debati sem se oglasil zato, ker so v nekem trenutku postale vinjete stranskega pomena, večji pomen je pa nastal na tem, kak luksus je imeti več otrok in kako je čist prav, da se take družine "kaznuje", pa četudi zgolj z višjo ceno vinjet. V bistvu mi je najbolj hudo zaradi katipi, ki se zaradi izkazane privoščljivosti nekaterih sekira - po mojem mnenju sicer po nepotrebnem, a vendarle.

Točno to je mene zmotilo.

Katipi, kot sem že omenila, sem v podobnem položaju kot ti, vendar sem vseeno sposobna nekoliko od daleč in realno pogledat na situacijo.

V bistvu sploh nisi v podobnem položaju kot ona. Midve s 3mi otroki imava lahko čisto navaden enoprostorec s petimi zici, ki ni dražji od kombija. Ona pa rabi več sedežev, ker sta se ji v tretje rodila 2 otroka. poleg tega ni fer pametovati tebi, ki si vse te ugodnosti lepo koristila, zdaj pa si pametna, ona pa je zdaj komaj na začetku te poti (njeni otroci niso toliko stari kot tvoji). In zdaj večinoma družinska vstopnica velja za 4 osebe, tako mimogrede;). Je pa seveda odvisno, kaj gledaš in če daš vse otroke na isto aktivnost - kar ni nujno, da je vsem trem všeč;).
Gre se zato, da se sedajle, ko naj bi kratko vlekla tvoja družina, pač zelo jeziš in razburjaš, ko pa so vlekli kratko drugi, te pa ni bilo nič slišati.

patrino, takrat ne katipi ne jaz nisva meli še toliko otrok in sva bili med tistimi "ki so takratko vlekli"user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Vinjeta 2014
22.9.2013 9:26:02   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: daddy


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Povsem krivicen si.   


A propos - nisem krivičen jaz, ampak sistem cene vinjet user posted image .


Sistem cene vinjet obtozuje privoscljivosti??? Zanimivo user posted image






No no, Frodo, ne sprenevedaj se. Zelo dobro veš, kje sem zaslutil privoščljivost user posted image .

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Vinjeta 2014
22.9.2013 9:28:50   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Z druge strani, pa ni treba, da je vinjeta kot taka cenejsa, lahko se uredi subvencioniranje vinjete za dolocene kategorije in se resi problem - kot predlagam od zacetka.


Vsekakor, n.pr. za invalide. Ampak jbg, nas tule nihče ne bo uslišal, pa če se še ne vem kako razpišemo.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?