|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2014
23.5.2014 8:40:05   
Nina_1985
Pozdravljene, punce! user posted image

Včeraj sem imela pregled pri G, ampak nisem izvedela nič pametnega… Vprašala sem jo, koliko je kaj velika naša bibika, pa mi ni nič odgovorila. Se je kar nekaj časa ukvarjala s tistim delom okrog trebuščka, pa ne vem al ni dobro videla al kaj… Me je že malo zaskrbelo, ker ponavadi traja ultrazvok pri njej max. 30 sekund (razen tistih dveh, ki sta kao daljša), včeraj je pa bil nekje 1,5 minute, ker je tako dolgo gledala trebušček. Ko je na koncu rekla, da je vse videti v redu, sem si tako oddahnila, da sem čisto pozabila vprašati za težo in velikost.

Je pa še enkrat potrdila, da bo punčka - sem morala vprašati, ker so nekateri v naši familiji totalno zateženi s tem, da bo še “sigurno kaj zrastlo”, ker imamo pač že prej eno punčko. A ni smešno, da nama z možem ni toliko pomemben spol otroka kot je očitno drugim??

Drugače sem pa včeraj zopet morala dati kri, tako da me res zanima kaj mi bo naslednič rekla glede slabokrvnosti.

Tudi jaz še nisem nič pripravila za v porodnišnico - no, pa saj imam še 2 meseca do roka. Je pa fajn zrihtat to prej, ker nas je prvič presenetilo, pa upam, da ne bo spet isto. Kar se tiče oblačil za otročka: nam je bilo rečeno v šoli za starše, da je pravilo pri dojenčku takšno, da ga obleci kot bi oblekel sebe + 1 dodatno oblačilo. Baje, da ni nič hudega, če so rokice malce hladne, ni pa dobro, da so mrzle noge, zato bi naj imel novorojenček vedno obute nogavičke. Pa tudi noge naj bi se bolj pokrivale, čeprav je treba poleti kar pazit, da ga ne pregreješ, ker se dojenčkovo telo še ne zna samo ohladit (zato se dojenček ne poti). Ampak ja, chikititha, mislim, da so dolgi rokavi pri novorojenčku nujni.

Naša izkušnja pa kaže, da je dobro nesti s sabo v porodnišnico kake rokavičke, ker se lahko zgodi, da bo imel dojenček dolge nohtke in se bo hitro popraskal. Nam se je tako zgodilo in čeprav sem jih dobila naslednji dan, se je ta mala že pošteno popraskala po obrazu.

Punce, a ste si že kaj urejale na CSD za porodniško? Jaz še nisem, me je pa G včeraj opozorila na to. Malce sem že pozabila v teh dveh letih kaj je treba vse zrihtat pred porodom? Upam, da ne bom česa pozabila. user posted image

Nič, dosti je bilo zaenkrat. Lepo bodite, uživajte v sončku in se še tipkamo kaj. Pa pa user posted image

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 776
   RE: Julijke 2014
23.5.2014 14:55:05   
Loomy
Jaz sem imela pregled danes, tudi zelo na hitro UZ, ima pa naš fant 2.100g, smo pa trenutno v 34 tednu (33,4/7). Baje naj bi imel ob taki rasti nekje okoli 3.500g ob porodu, tako da to se mi zdi še sprejemljivo user posted image . Drugače pa imamo že postavljeno sobico, cunjice sva itak dobila od nečakov, tako da je treba samo še preprat pa vse lepo zložit v omaro.

Jaz sem si že urejala porodniško in rabiš vlogo, ki jo dobiš na CSD in pa potrjene priloge od delodajalca - če si jih imel več, potem rabiš seveda tudi več prilog, da pride skupaj zadnjih 12 plač. V primeru, da s partnerjem nista poročena, gresta skupaj na CSD, kjer on prizna očetovstvo in daš poleg še to. Aja, pa potrdilo oz. fotokopijo materinske, kjer se vidi PDP. So pa sedaj neki zakon spreminjal in naj bi prišla še ena dodatna plača za nazaj v poštev, se pravi se gleda od MAR 2013 naprej (če vlagaš za porodniško v maju). Jaz imam namreč rok 8/7 in sem hotla uredit to že prej, da me slučajno kaj ne prehiti. Okoli mene namreč vse rojevajo kar par tednov pred rokom, tako da rajši to uredim sedaj pa da potem ni več skrbi okoli tega.

Meni so drugače tud svetovale, da se poleg rokavičk v porodnišnico vzame še sončna očala, ker če je otroček zlatenčen ga pod lučko lahko gledaš z očali, ker je ne vem kako sevanje to...

Se mi pa drugače zdi, da zadnje dni kar buhtim, kot da bi me začela mal voda zalivat, sploh noge user posted image , trebuh je pa itak že ogromen user posted image . A ima še katera podobne probleme? user posted image

Uživajte na sončku user posted image

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 777
   RE: Julijke 2014
23.5.2014 17:41:28   
neznanka89
Pozdravljene user posted image
Jaz sem ravno danes dobila odločbo o porodniškem dopustu. Sem izpolnila pač tiste papirje, jih nesla v CSD in je bilo to to. Sem pa na zadnjem pregledu dobila potrdilo o PDP, tako, da nisem rabila kopirati materinske.

Sama jutri pričnem s 35 tednom in mi je že kar naporno vse skupaj. Trebuh itak ogromen user posted image , spanje več sploh nevem kako zgleda in pa vroče za znoret. Vsaka čast tistemu, ki je izumil sladoled user posted image . Sem pa tudi sama začela zelo zatekati v noge in mi je gin. predlagala da se čez dan malo uležem z dvignjenimi nogami in res zelo pomaga.
Oprema za dojenčka se počasi nabira. Rabima še malenkosti in pa kozmetiko. Aja pa cotike čakajo na pranje in likanje. Bo počasi treba začeti, da nas kaj ne prehiti.

Uživajte v sončku user posted image

(odgovor članu Loomy)
Neposredna povezava do sporočila: 778
   RE: Julijke 2014
30.5.2014 13:39:47   
Nina_1985
Lep pozdrav, punce!

Lepo, da pišete, da imamo kaj za prebrat. user posted image

Vidim, da se nekatere že kar aktivno pripravljate na porod. Jaz bom šla na CSD urejat za porodniško drug teden (v juniju). Tako se bo upoštevala plača do maja, če sem prav razumela, Loomy? Zame je bolje, da vložim vlogo čim kasneje, ker sem bila del lanskega leta še brezposelna.

Sicer pa zaenkrat še ne opažam, da bi zatekala (trkam! user posted image ). Noge me itak bolijo skoraj vsak dan, pa tudi križ in ramenski obroč. O trebuhu raje ne bi govorila… Če povem, da ljudje mislijo, da bom šla vsak čas rodit, je vse jasno, ne?? user posted image Sem pa v 33. tednu.

No, lepo mi bodite, pa javite se še kaj. Lp vsem! user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 779
   RE: Julijke 2014
30.5.2014 14:47:14   
minime84
Nina, po novem in sicer od 29.4.2014 ti gledajo placo do dveh mesecev nazaj. Kar pomeni, da ce bos vlagala v juniju, ti bodo gledali kot zadnjo placo, placo za mesec april, nakazano v maju.

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 780
   RE: Julijke 2014
30.5.2014 23:14:26   
Adelle

IZVIRNO SPOROČILO: Adelle

Počasi začenjam verjet, da se čudeži ne dogajajo. Moje telo se pripravlja na menstruacijo, na žalost... Krvavela sem že 2 uri nazaj, rdeča barva... trebuh me boli, križ me boli... mislim da se bo do jutri vlila. Punce, kaj naj vam rečem... lepo božajte trebuščke, bodite vesele da mate te majhne zakladke pod srcu. Bilo je predobro da bi bilo res, sem vedela od prvega dne... a vsaj za trenutek sem začutila kako je biti noseča. Ne bom nikoli pozabila. Poslovila sem se od pikici kot da bi bile živa bitjeca kokrkoli da se vam to zdi neumno. Jokam k dež, ne morem verjeti da sva bila tako blizu temu da postaneva starša... še te malo sreče k sva jo mela je izginila... Vem, vem da je vsaka stvar za nekaj dobra..mogoče bi bilo tako bolje kot da bi bilo kaj narobe z otrokom pozneje...a vseen, rabim čas da prebolim. Oprostite ker vam morim, vi se morate zdej veselit jaz vam pa s tem morim...



Sem nekaj iskala po netu pa slucajno naletim na tale svoj post... stisnil me je v srcku, se zmeri ne morem cist prebolet.. sploh pa k se bliza julij, vse hujse mi je.... vsak dan razmislam: a bi bil fantek ali puncka? Mogoce dvojcka? Katero ime bi izbrala za njega? .........


Punce, oprostite za moj izpad. Vse dobro vam zelim.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 781
   RE: Julijke 2014
1.6.2014 15:40:42   
chikititha
Pozdravljene bodoče mamice..
Naj vam sporočim, da nas je presenetil naš dečko..rodil se je 25.5 v 35t ..danes je star teden dni..v petek sma prišla iz porodnišnice..
No začelo se je v nedeljo pop. ko mi je trebuh otrdeval čez dan..potem sem pa začutla čist nežno špikanje kot pri menstruaciji..sem se raje šla pokazat in ctg mi je risal popadke..čez dve uri se zaćela odpirat in takoj me dali na Cr..ker je bil v medenični vstavi..vse se odvijalo tako brzinsko da še sploh ne dojemam...
razen cotk nisma imela nič pripravljeno ..sedaj smo trije in sreča je popolna user posted image user posted image razen mini teže 2400 ob rojstvu in 46cm je čisto zdravi fantek..
Bodite pripravljene..nikoli se ne ve, kdaj se zaćne mudit vašim srčkom user posted image
Naš priden fant samo aja in papca..čudovito je!

A še to ..jaz si porodniške nisem mogla uredit,,to pa bae zato, ker sem bila pred nosečn.brezposelna..še par dni pred porodom sem hodla kot bi vedla, urejat vse in mi rečejo, da pa jaz tega ne morem..naj pridem po porodu..no sedaj naju vse presenetlo in imama polno letanja..

še se javim..user posted image

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   RE: Julijke 2014
1.6.2014 16:32:21   
Klavirka
Draga Chikititha, čestitaaaaaaam!!!! user posted image Super novosti! Se pravi, enim se že kar dogaja user posted image Prav lepo je bilo prebrati tvoje pismo in kako vam gre vse lepo, jupiii! user posted image

Jaz sem trenutno noseča 35t.5d. Malo težje spim, mali pa ima kar močne premike v trebuščku, tako da na trenutke kar boli user posted image Večino stvari imava pripravljenih. Samo še oprati moram do konca oblekice, odejice... itn. pa še kupiti banjico in še par drobnarij. Na zadnjem UZ pred 10 dnevi je imel mali 2610 g., jutri bodo pa nove mere user posted image Še dobre 4 tedne pa pride user posted image
če naju ne preseneti kaj prej user posted image

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   RE: Julijke 2014
1.6.2014 18:26:38   
minime84
Chikititha iskrene cestitke ob rojstvu sincka. Sedaj pa veliko crkljanja in veselih ter srecnih trenutkov user posted image user posted image

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 784
   RE: Julijke 2014
1.6.2014 23:42:01   
Nina_1985
Adelle, moram priznati, da sem šla brat nazaj tvoje poste, da bi lahko bolj razumela tvojo situacijo, čeprav je bolj ali manj vse jasno iz sporočila, ki si ga prilepila… Ne morem si predstavljat kaj vse si preživela in še vedno preživljaš; k sreči mi (do sedaj) ni bilo treba izkusiti tovrstnega razočaranja. Moram pa verjeti, da ti je ta otroček namenjen, pa čeprav čas (še) ni bil pravi. V knjigi Modrost rojevanja je krasno zapisana zgodba o neki ženski, ki je v mladih letih splavila in jo je to preganjalo, vse dokler ni zanosila z drugim otrokom. Ko je bila ta punčka stara 8 let, ji je mati povedala, da je bila pred njo že enkrat noseča in da je otroka splavila, česar si nikoli ni mogla odpustiti. Nikoli ne bom pozabila punčkinih besed: »Mama, to sem bila jaz.« Ženska jo je v popolnem šoku prosila, naj ji odpusti, punčka pa ji je čisto neprizadeto odgovorila: »Vse je v redu; takrat še ni bil pravi čas zame.« Zato verjamem, da nekje čaka nate (vsaj) en angelček. Naj te ne preganjajo žalostne misli, poskusi jih usmeriti v nekaj dobrega.

Pa še k chikitithi: ne morem verjeti, da si že rodila! ČESTITKE!!! Me je kar malce stisnilo - kaj če se tudi meni kaj takega zgodi, pa še nimamo popolnoma nič pripravljenega za dojenčka?? Ko sem povedala mojemu, je bil videti čisto prestrašen. Je že določil, da jutri začnemo rihtat sobico za starejšo sestrico, pa da naj hitro operem majhne cotke. user posted image chikititha, naj te vprašam: kako je s prezgodnjim porodom – a dajo otročka v inkubator al kako? Kako dolgo sta bila v porodnišnici? No, čestitke še enkrat, lepo se imejte in fejst se cartajte! user posted image

Lp tudi ostalim user posted image !

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   RE: Julijke 2014
2.6.2014 9:02:09   
daisy dee
Živjooo user posted image

Chikititha čestitke tudi iz moje strani user posted image . Je prav lepo prebrat, da ena od nas že ima tole štručko, na katere čakamo user posted image Aja, pa piši še kaj, kako se rihtate, ko boš lahko seveda. user posted image

Evo punce, je pa tud čas, da se še jaz javim po dolgem času...prejšnji teden sem bila namreč na dopustu v toplicah. Tako, da sem danes spet pri računalniku.
Kot sem že 1x napisala, imam rok sicer 29.6., ampak mi je G že v začetku rekla, da zna bit v juliju, zato sem se tudi vključila v skupino julijk - in ni mi žal, ker ste res vse super. Včeraj sva z mojo punčico dopolnili 36 tednov in se počasi bližava finišu user posted image .
In ravno zaradi tega me kar naprej, ko me kaj zaspika ali zaboli preganja misel, da kaj pa če je to to user posted image
Ampak poskušam ne paničarit...In ker je do uradnega PDP-ja še nekaj časa, sva se z mojim odločla, da greva ta vikend še zadnjič ''v dvoje'' na en kratek dopust na morje. Vse kar rabim za P bom vzela sabo in če se kaj začne dogajat me odpelje v prvo P user posted image .
Je pa najina biba še vedno malo manjša kot bi morala bit...ni pa nobene panike, tam nekje okoli 200g ji manjka. Točno en teden nazaj sva bila še na zadnjem UZ-ju. Naslednji obisk je 11.6., ampak grem samo dat vodo.
Potem naj bi pa verjetno me naročila na prvi CTG.
Počutje pa niha iz dneva v dan...včasih se počutim super, kakšen dan pa imam občutek, da me bo razneslo user posted image . Mala ima vedno manj prostora, zato veselo pritiska z ritko v moja rebra...kar je precej boleče.
Noči so pa itak naporne...šele proti jutru mi uspe dobro zaspat.
Upam, da vas je večina že ali pa boste v kratkem na porodniški, da bo zadnji mesec čim manj naporen. Je pa vzpodbuda to, da je že junij in da bo sončno in toplo. Ker je človek potem kar takoj boljše volje.

Vse vas lepo pozdravljam, božajte user posted image .

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 786
   RE: Julijke 2014
2.6.2014 13:45:51   
lilalo
Tudi jaz se oglašam, tista ki je ustvarila tole skupino user posted image in jo med prvimi žal zapustila....
Tud sama težko verjamem da je že skoraj Julij.... Zahvlajujoč ringaraji vsak teden še vedno dobim email, koliko tednov sem noseča (nisem mogla izklopit da mi nebi pošljijali) Danes bi bila dopolnjenih 36t... nameto tega pa sporočam da sem presrečna ker smo trenutno noseči 6t4d user posted image
Bilo je težko, fizično in psihično... če nebi imela tako neverjetnega partnerja nevem kje bi bila danes. Moram priznati da me je takrat izguba izredno prizadela, bila sem v težki depresiji... Mi je pa zelo zanimivo, da zdaj drugo nosečnost jemljem z rezervo, se veselim ampak previdno... user posted image Hvala vam za takratne izrečene besede in vzpodbudo, ko si enkrat v takšni situaciji težko dojemaš stvari, težko razmišljaš pozitivno da je vse res kar ti ljudje govorijo in želijo... večkrat sem šla skozi vaša sporočila, tudi mesece kasneje.. vaše besede so mi bile v veliko pomoč! user posted image
Želim vam obilo sreče zdaj proti koncu nosečnost, predvsem pa srečen porod in zdrave bebice!! user posted image user posted image Držite se punce!! user posted image

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   RE: Julijke 2014
2.6.2014 17:09:20   
andreja83
Lilalo iskrene čestitke user posted image user posted image sedaj pa samo optimistično naprej, tudi jaz sem bila v takšni situaciji kot vidve z Adelle, je na začetku zelo težko in tudi jaz sem vesela da imam takšnega partnerja da mi je stal ob strani in me vzpodbujal, da sva nadaljevala z zdravljenjem v neplodnostni in sedaj pričakujeva najin največji zakladek, malo še, čeprav imava PDP 13.7. se zna zgodit da bo najina user posted image pohitela ker v teži prehiteva za cca 3 tedne že. V glavnem jaz vama privoščim iz vsega srca tebi lilalo da tokratna nosečnost poteka brez vseh skrbi, tebi Adelle pa, da se ti kmalu uresniči želja.

Chikititha čestitke ob rojstvu sinka user posted image user posted image !!!!! Vse dobro vam želim!!!! Jaz sem se ravno danes pozanimala glede porodniške, ker sem tudi sama brezposelna, in me je tudi strah da bi me naša pikica prehitela in bi hotela čimprej priti na svet user posted image . Tako da sem rekla, da bom pač več prispevkov plačala in se zaposlila kot gospodinjska pomočnica, da potem ne bi ostala brez vsega. Vsak evro se pozna če se lahko dobi malo več. Tak da greva midva z mojim zdaj ta teden v akcijo z papirji.

Glede moje nosečnosti je pa tak, da drugače zelo v redu, ampak me dajejo ponoči krči v nogah, in čez dan ko sedim mi ni panike, samo ko pa vstanem pa me toliko boli spodaj, pa ne vem ali so to kolki ali je to od medenice user posted image Ampak za našo user posted image bomo tudi to dali skozi. Drugače pa pridno rastemo, smo bolj mirni, meritve so bile tudi ok, namerila nama je da bi naj bili veliki že 45 cm, težki pa nekaj čez 2.500 gramov, pa včeraj smo dopolnili 34 teden, tako da zdaj počasi proti 35 tednom že gremo. Še malo, še malo user posted image

(odgovor članu lilalo)
Neposredna povezava do sporočila: 788
   RE: Julijke 2014
3.6.2014 14:12:40   
chikititha
Hvaaala vsemuser posted image ...
Sedaj pa tud ve grete proti koncu, neverjetno kako mine..
Če sem odkrita, vsakič, ko pogledam trebušček si rečem, ja vsaj dva tedna bi še lahko rastel noter..Ampak ob tak priiidnem fantiču, ki papca zeloo rad je mami pomirjena!
Saj ne rečem, da ni razlika med rojenimi v 38-40t.. ampak naš lepo napreduje! Mami srečna!user posted image

Hja rihtanje in vse kar gre, se privajamo..ampak, ko dobiš štručko v naročje naenkrat veš vse.user posted image
Sedaj se vse vrti okrog malega, jemo, se previjamo, spimo..in dan mine kot šuuus user posted image ..na noč se hranima na 3ure, malo mojega mleka-fuulll se trudim, da bi hoto zizo, ampak njemu je bolj komot po flaški, torej črpamuser posted image , ker ima še dodatek aptamil, torej je navajen že iz porodnišnice na flaško..dudice mu nisma dala, ni potrebe-še user posted image

Patronažna tud že 3x prišla, kopali še seveda nismo, čeprav popek že odpadel, lahko pa gremo ven, je rekla, da je zelo priporočljivo..naj nič ne kompliciramo..no mogoče pa potem šibamo za 15-20min. če ne bo pihalo..toplo je.

jaz pa tud počasi okrevam..prerez boli ko user posted image ..ampak ko pogledam najinega sinčka vse mine!!
A še to:iz nedelje na ponedeljek je pridobil 20g-juupiiiiuser posted image ..samo tako dalje si želim, pa bo vse v najlepšem redu!

Lillalo fuuulll vesela zate...vse dobro,,samo optimistično!!
Adelle user posted image user posted image ..verjemi, da čudeži obstajajo!! Nikoli obupat!!

Vse ostale, kar začnite urejat potrebno, da vas ne preseneti user posted image ..mi zdaj vse sproti urejamo, čeprav sem skoz pravla, da kaki mesec prej moram imet vse pripravljeno, ker sem ziheraš..evo zdaj user posted image


lepo bušije božat, brcike bote pogrešale..se mi zdi, ko na hrbtu spočivam, kot me bi kaj brckalo še..neverjetno je!user posted image


(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   RE: Julijke 2014
15.6.2014 19:46:30   
neznanka89
Sporočam, da se je rodil še eden julijski dojenček in sicer je v 36 tednu na svet prijokal zdrav fantek. sicer je malo manjši in lažji ampak je priden. porod je bil hiter in brez večjih problemov, edino user posted image je malo večji zaspanček, tako, da imamo malo probleme z hranjenjem.

Pridno božajte trebuščke, saj jih kmalu ne bo več, ampak boste že imele sončke v naročju.

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 790
   RE: Julijke 2014
15.6.2014 22:12:56   
Klavirka
Čestitam neznanka89!!! user posted image Super da je z malim vse v redu in držim pesti, da tudi hranjenje čim prej steče tako kot je treba user posted image

Ostale punce, kje ste se zgubile? Smo vse okupirane s pripravami? user posted image Midva imava skoraj vse pripravljeno. Še dobra dva tedna pa naj bi bil naš dan D user posted image Kako se ostale držite? Poročajte kaj user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   RE: Julijke 2014
16.6.2014 5:57:37   
andreja83
Čestitke neznanka89 user posted image user posted image , lepo se cartajte user posted image

Ja res bo čisto prehitro minil še ta čas, pa bomo vse imele naše user posted image v rokah user posted image . Mi že tudi imamo v glavnem skoraj vse pripravljeno, samo kakšne malenkosti. Zdaj ta teden me čaka že ctg, tako da še slabe 4 tedne do konca user posted image

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 792
   RE: Julijke 2014
16.6.2014 9:26:04   
daisy dee
Neznanka89 iskrene čestitke user posted image , želim vam veliko prespanih noči in prijetnega crkljanja. Ko se pa navadite pa le piši še kaj kako ste.
Evo punce, jaz sem danes vstopila v 39 teden user posted image , vsak trenutek nestrpno čakam, kdaj se bo kaj začelo dogajat, pa kar noče tale najina miška ven. Zato moram kar naprej iskat nekaj, da se zamotim, ker drugače samo razišljam kdaj bo. Priznam, da sem na čase že malo tečna sama sebi in mojemu verjetno tudi (čeprav pravi da ne user posted image ). Tako, da grem danes še malo po nakupih, da napolnim hladilnik...pa naredim še čistilno akcijo po stanovanju. Pripravljeno za novo čalnico je pa itak že nekaj časa vse, tako, da se moram zaposlit z drugimi stvarmi.
Sem pa v teh dneh najraje doma, ker kjerkoli se pojavim sama vprašanja in taki in drugačni ''nasveti''. Se temu raje kar izognem user posted image , pa še noge imam kot slonček, tako da je trenutno doma najlepše.
Imam pa jutri prvi CTG, pa da vidimo če se kaj dogaja.
Upam, da ste ostale ok...verjetno zaposlene s še zadnjimi pripravami.

Želim vam lep teden user posted image

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 793
   RE: Julijke 2014
16.6.2014 9:41:40   
andrejanja
Pozdravljene bodoče mamice. Moj junak je star že 15 mesecev in če katero zanima po simbolični ceni prodajam oblačila od št.62-80, ki so bolj primerna za fantka. Več na zs. Vsem pa želim veliko lepih trenutkov v krogu družine.

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 794
   RE: Julijke 2014
16.6.2014 15:41:54   
chikititha
Neznanka89 čeestitke!! user posted image

vsem ostalim pa želim, da čim prej spoznate svoje zakladke.. Kako blizu ste že! Pa je minlo.
mi lepo napredujemo, moj malček zelo rad papca in to me res veseli, glede na to, da je pohitel.. 5t prej..user posted image drugač pa zelo priden..potrpežljiv in skoz lačenuser posted image ..
Daisy dee želim ti, da spoznaš pupiko kaki dan dva pred rokom..najhuje je verjetno čakat in še prek nosit..no jaz sem imela povsem drugo zgodbo..šla se pokazat in čez par ur že spoznala sinčka... hjoj krasno je! Ne menjam za nič na svetu, pa tud te neprespane noči odtehtajo vse, ko pogleda z temi velikimi očkamiuser posted image
pišite..javite kako daleč ste..in vse, ki vsak trenutek lahko greste-vso sreeečo!!

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   RE: Julijke 2014
19.6.2014 9:25:30   
Nina_1985
Pozdravljene, julijke! user posted image

Izgleda, da smo res vse kar nekam poniknile… Pa bi ravno zdaj morale več pisat. user posted image A vse hitite s pripravami na user posted image ? Pri nas je že tako; zdaj končno rihtamo sobico za našo bodočo starejšo sestrico in je kar naporno. V “normalnem stanju” bi lahko vse zrihtala v 2 ali 3 dneh, zdaj sem pa že po nekaj urah na nogah tako utrujena, da naredim bolj malo naenkrat. Upam, da me ne bo prehitelo. user posted image

Sicer pa čestitke novopečenim mamicam! user posted image Ne morem verjeti, da nekatere že cartate svoje user posted image … Kako se kaj rihtate? Je fejst naporno?

Naj vprašam nekaj tiste, ki še čakate na porod: a imate kake bolečine v trebuhu? Mene je do včeraj ful bolelo v dimljah in zgornjem delu stegen, pa mi je G rekla, da je to čisto normalno (še posebej pri drugorodkah oz. tistih, ki so že rodile vsaj enkrat), ker se telo na ta način pripravlja na porod in da se te težave potem v vsaki nosečnosti stopnjujejo. Včeraj me je pa začelo močno bolet v zgornjem delu trebuha, kot da se je user posted image premaknil čisto v zgornji del maternice in mi tako močno pritiska navzgor, da mi kar sapo jemlje. Ne pomaga nič - če ležim, sedim, stojim… Še ko stojim, moram biti rahlo sključena, sploh se ne morem čisto zravnat. Ne vem ali naj pokličem G, ker sem bila ravno v torek pri njej na pregledu, pa ne bi rada preveč komplicirala. Čudno mi je, ker nisem imela v prvi nosečnosti nobenih bolečin in nasploh nobenih težav, tako da mi je vse novo. A ima katera podobne težave ali pa je mogoče slišala za kaj takega?

Lep sončen dan želim vsem in pridno cartajte svoje sončke / trebuščke! Pa pa user posted image

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 796
   RE: Julijke 2014
19.6.2014 15:41:10   
Loomy
Jaz nekih resnih bolečin sicer nimam, se mi je pa mali tik pred zdajci obrnil na ritko, tako da grem jutri delat zunanji obrat v porodnišnico LJ user posted image ..upam da uspe in da bom lahko rodila normalno, če ne me pa čaka porod z medenično vstavo oz. CR. A ima mogoče katera že izkušnje s tem? Mene boli edino, ko se user posted image ful premika in zgleda kot da bo kar čez trebuh vem prišel, pa še to ni neka bolečina ampak bolj neprijeten občutek. Me pa edino mogoče na momente mal zbada v dimljah....

Drugače pa čestitke vsem že novopečenim mamicam user posted image

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 797
   RE: Julijke 2014
19.6.2014 21:19:50   
andreja83
Evo mene spet user posted image , danes sem imela prvič ctg in v nedeljo bomo dopolnili 37.teden, tak da drugače pa mirno. Mene bolečine še najbolj ne matrajo, se pa res malo bolj zmatram med delom. Malo pa verjetno tudi od tega, ker kljub tabletam za dvig železa se mi hemoglobin nikakor ne popravi, danes pa sem dobila še kapsule in kremo za vaginalno vnetje user posted image . Sem se malo kar začudla, ker nisem imela nobenih sirastih izcedkov ampak prozornega in nič me ni peklo od spodi, No torej še sreča, da sem ji rekla da mi naj naredi test za streptokok B, drugače me tak ne bi pogledala. Kaj je še katera naredila test, če bi bila pozitivna na streptokok B, pa kako dolgo je čakala na izvid? Ker namreč jst nisem čakala niti dobrih 5 minut, pa mi je povedala rezultat, in sicer da sem negativna. Ker drugače poznam primer ko je čakala en teden. Tak da res zanimivo.

(odgovor članu Loomy)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   RE: Julijke 2014
19.6.2014 23:41:17   
minime84
Loomy, tudi mene caka naslednji teden zunanji obrat, ce ne uspe, grem pa na CR.. O cem drugem se niti ne mislim pogovarjat. Sporoci, kako je bilo. Sej baje ni bolece, le neprijetno. Grem pa prav tako v Lj. porodnisnico in bom takrat v 28. tednu. Dobro opravi user posted image
Vsem, ki ste ze mamice, pa iskrene cestitke in veeelikooo crkljanja z novim druzinskim prestolonaslednikom user posted image

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   RE: Julijke 2014
20.6.2014 9:01:33   
daisy dee
Hojla punce user posted image

Evo mene, še vedno čakam...sem pa že skoraj v ciljni črti...9 dni pred PDP-jem. user posted image
Loomy in minime84, želim vama, da zunanji obrat uspe, držim pesti user posted image .
Nina_1985, glede bolečin ti lahko napišem, da točno vem kako je. Mene že dober teden boli vse. Na čase imam kar precej močne bolečine v dimljah, pa ponoči medenica, pa kar naprej me nekaj špika tu in tam. In vsakič se sprašujem kaj bi lahko bilo. Se mi je pa mala včeraj proti večeru, tako čudno obrnila, da mi je pritiskala na desni strani v rebra in me je tako bolelo. Pomagal pa ni noben položaj. Pa sem šla kar kmalu v posteljo in prespala, danes pa je spet ok. Verjetno nam otročki pritiskajo na vse možne strani, ker nimajo več dosti prostora.
Ampak moje babnice tudi to ne spravi ven, čeprav si mami to že zelo želi.user posted image

Drugače pa se zadnje dni zadržujem bolj doma, ker sedaj pa kdorkoli me vidi, že sprašujejo kdaj bo? Hehe kot, da je od mene odvisno user posted image . Če bi bilo po moje bi bili že vsi trije skupaj doma. Moj mi skoz pravi, da naj se zaposlim, pa je zadeva bolj zakomplicirana kot se sliši...saj nobene stvari več ne morem počet user posted image s to lubenico. No ja, probam se nekako zaposlit, da kaj preberem pa gledam TV, pa pospravljam, ker drugače mi misli šibajo 100/h user posted image . Je pa res, da nisem navajena, da mi je dolgčas in tele zadnje dni kar težko prenašam tole čakanje na glavni dogodek.

Evo, mal sem pojamrala, se takoj človek bolje počuti user posted image .

Pišite kaj, in božajte user posted image .

Lep dan in lep vikend vam želim user posted image

(odgovor članu minime84)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?