|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2014
25.7.2014 13:20:29   
kanej
O sploh ne govori, jaz že 2 meseca opazujem 4 strije na desnem boku, cela vesela, da so sam 4 pa še to tam zraven, k jih mam že od prej, da ne bo prevelke krize, pa sem včer opazla še 3 nove na levi stran. Pa sam 2 tedna sta še nooo user posted image user posted image Torbo sem pa že prpravla, več kot pol mi itak vložki zasedejo, jz bom kr vse sabo tovorla, ziher je ziher user posted image Za bučo našo mam tut že prštiman, dilemo mam samo s tem ker ne vem kako bo vreme pa kolk bo velika, tko da sm napakerala 3 različne kombinacije, naga ne bo šla domov user posted image user posted image Sem pa tut js skos doma, časa ful, dolgčas mi je na polno, pa vseeno nič ne nardim. Še po kuhni nisem sposobna pospravit ker omare pa pomivalca z nogam zaperam pa piskre na delč not mečem, sklonim se že zelo težko pa vsi pravijo, da sploh nimam velikekga trebuha, da bi lahko bila še kake 2 meseca noseča. Si sploh ne predstavlam kaj bi počela še z večjim trebuhom, glede na to, da mi je že zdej v napoto pa se večkat uspem kam zabit al pa kej zbit.

LEpo se imejte in držimo pesti da vreme ostane tako kot je, je lih prav :)

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: Avgustovke 2014
25.7.2014 21:31:35   
zvezdicaS
Zivjo.
Upam,da ste vse fajn, pridno pocivate in uzivate v primernih temperaturah :-)

Sitka - jaz imam plan rodit na Jesenicah, prvic sem bila super zadovoljna!

Kje ste/boste kupovale cunjice za dojencka? Predvsem me kaksne fine in ugodne reci zanimajo :-)

Lep vikend vsem!

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   RE: Avgustovke 2014
27.7.2014 18:17:08   
zari
Pozdravček!!!

sitka mi je prav smešno, ampak kot da bi moje počutje opisovala, samo da mi trebuh še ni razpokaluser posted image , no ja pa tudi torbe še nisem pripravila, res moram v naslednjih dneh.

Noge mi pa tako zatekajo da groza, mi nobeni čevlji niso prav, nosim samo ene natikače, groza res.
Oblačilca pa še nisem kupovala, jih imam nekaj od prej in nekaj sem jih sedaj dobila, kupiti moram še kompletek za iz porodnišnice, ja pri tem čudem vremenu bo res potrebno pripravit tri različne varianteuser posted image .

Še malo in bo avgust tuuser posted image in bo šlo zares, lahko pa že prej presenetiuser posted image .

(odgovor članu zvezdicaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
   RE: Avgustovke 2014
28.7.2014 20:42:05   
čebelica1984
Živjo, po dolgem času se še jaz javim. V sredo 23.07.2014 se je rodil naš fantek Aljaž, včeraj smo prišli iz porodnišnice in smo super.
Naš user posted image se je rodil tri tedne prehitro ampak je vseeno pri rojstvu tehtal 3030g in bil velik 49cm. Po porodu sem bila šivana in to me je bolelo bolj kot sam porod.
Punce božajte svoje trebuščke, ker jih boste kmalu pogrešale user posted image

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
   RE: Avgustovke 2014
28.7.2014 22:19:41   
luska
Živjo, da se še jaz oglasim po dolgem času.

Čebelica čestitke za vašega Aljaža, lepo se cartajte!!user posted image

Drugače pa tudi jaz počasi že odštevam dneve, pa čeprav imam še štiri tedne do PDPja. Počutim se kot cunja in ves čas me na rit vleče. Za malčico še nimam vsega pripravljenega. Ta vikend sem začela prati cotice, posteljico dobiva ta teden, ker nama jo bodo posodili prijatelji, zibka pa je že sestavljena, ampak jo bomo imeli v dnevni za dnevno spanje.

Danes sem imela pregled in se je naše detece iz prečne lege obrnilo na ritko v medenično vstavo. Dobila sem napotnico za zunanji obrat, ki naj bi ga imela drug teden. Sem prav slabe volje in zaskrbljena. Ful sem upala, da bom imela tokrat bolj <šolski porod> ampak vprašanje če bo šlo.user posted image

Sitka mala a je tvoje detece tudi še v medenični vstavi?

Ali imate že izbrano ime za otročke? Mi se kar še nismo uspeli odločiti.

Lepo boditeuser posted image

(odgovor članu čebelica1984)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
   RE: Avgustovke 2014
29.7.2014 11:32:29   
sitka mala
Čebelica čestitke še od mene, lepo se cartajte user posted image

Luska ja pri meni tudi še sedi, vsaj občutek imam tak. Mi pa še nihče ni rekel za kake zunanje obrate, imam nekako strah, ker mi je ravno zadnjič rekla sestra, da bi šla raje še enkrat na carski rez, kot pa obrat delat. No ja, ženske smo si resnično povsem drugačne. Imam pa 4 avgusta pregled in tudi že CTG, pa bomo videli.

Uh ja, da ne govorimo o torbi za v porodnišnico, ko sem se že tako hvalila. seveda je še nimam pripravljene user posted image . Še par higienskih stvari moram dokupit, aja pa vložki so v tušu znižani na 1euro.

In ja, se še kateri vse pripravlja na porod? Špikanje, otrdevanje in krči? Pri meni so prisotni na vsake 3 dni, tudi tako močni, da ne morem nič, še ležat ne, HUH user posted image

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
   RE: Avgustovke 2014
29.7.2014 13:47:54   
Marčevka2010
IZVIRNO SPOROČILO: kanej

Marčevka2010 glede Dianatal gela je takole, v Sloveniji se ga ne da dobit, preverjeno pri uvozniku GSK in še v ene štirih različnih lekarnah, kjer so mi zagotovili, da je umaknjen s prodaje (v Sloveniji). Malo me edino moti, ker nikjer nisem našla razloga, zakaj je umaknjen, glede na to, da naj bi bil tako super duper. Odkupila sem ga od gospe, ki je napisala, da ga še ima, naročen je bil pa po mojem iz tujine. V skrajnem primeru bi ga pa naročila h kolegici na Dunaj iz ene nemške spletne lekarne (če rabiš ti lahko posredujem povezavo na spletno lekarno), ona mi bi ga pa preposlala v Slovenijo. Druge možnosti nisem našla. Je pa res, da je v tujini kar drag (100 € + poštnina).



Hvala za odgovor. Bo treba očitno iz tujine naročit, ko bo čas. Prvič sem ga imela in nisem bila nič rezana, za prvič sem kar hitro rodila, tudi iztis je bil vredu. Tako, da ga samo priporočam.

Drugače pa srečno vsem. Sem bila tudi sama avgustovka 4 leta nazaj. Sedaj imate srečo, da ni prevroče. 2010 je bilo peklensko vroče.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 29.7.2014 13:51:01 >

(odgovor članu kanej)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
   RE: Avgustovke 2014
29.7.2014 21:26:37   
kanej
No sej počasi se bo pa začelo user posted image Jaz sem imela ravno danes prvi CTG, naslednji teden imam že drugega. Vmes je zabeležilo 2 rahla popadka, čutila jih nisem, dete pa drugače živahno. Malo sem spraševala kaj me še čaka do poroda kar se pregledov tiče in je samo še naslednji teden CTG, potem pa če bo sreča se vidimo šele po porodu. Je kr malo strašno, ko pomislim kako čas letiuser posted image Še manj kot 2 tedna user posted image Sem se odločla, da avta tudi ne bom več vozila sama, zaradi svoje varnosti, zdaj me res lahko že kej zgrabi.

Sem pa malo žalostna ker gre moja G na dopust nasledni teden in se morem jutri naročit pri tisti, ki jo nadomešča. Pa mal me matra, ker do poroda ne bo več ultrazvoka in ne bomo nič preverli kolk je mala buča zrastla. Menda to preverjajo šele potem, če si že par dni čez rok. Upam, da bo polna luna 10. Avgusta kej pripomogla k točnosti user posted image

Aja, a katera ve, koliko teh vložkov dejansko ponucaš (sploh ker so zdaj v akciji user posted image ) js sem se založila z 8 paketi, ker je bila pred časom v DM-u akcija 2 za ceno 1 :) Sem pa kupila še tiste fino velke zložence od tosame za v porodnišnici pa še ene (Natura Femina Maternity ), mi jih je v Tosamini trgovini svetovala.

Aja pa če katera nuca, v Tosami so njihove pleničke trenutno najcenejše na trgu, znižane do konca avgusta, ne vem pa kakšna je kvaliteta. Mogoče katera pozna?

Lepo se imejte

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   RE: Avgustovke 2014
30.7.2014 12:09:16   
nejkec
Ste kaj razmišlajale o fotkanju novorojenčka. Za Gorensjko ter Ljubljano z okolico si poglejte tole povezavo: https://www.facebook.com/maliprstki?ref_type=bookmark. 

(odgovor članu kanej)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
   RE: Avgustovke 2014
30.7.2014 14:19:23   
zvezdicaS
Čebelica, user posted image user posted image ob rojstvu! Lepo, da ste OK!

Berem, da nas je cel kup, kjer dete vztraja v medenični/prečni legi ... jaz upam, da se vendarle obrne.

kanej, hvala za namig za vložke, jaz sem v prvo imela vir80 in vir nature, bom zdaj preskusila še te Nature ... pa ToTo tudi pohvalijo.

Kje imate namen rodit, v kateri porodnišnici?

(odgovor članu čebelica1984)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
   RE: Avgustovke 2014
30.7.2014 20:19:53   
luska
Jaz bom rodila v Ljubljani.
Zvezdica a tebi tudi niso nič omenjali zunanjega obrata? Očitno to na Jesenicah ni praksa.
Jaz sem bila ravnokar v tosami, kupila nisem praktično nič in plačala 15 evrov. Drugače sem pa kupila Femina maternity, vir natur, male vatke in zložence. Nič nisem kupovala na zalogo, ker se mi zdi, da se mi je v prvo čišča ful hitro končala, jaz pa sem tudi kmalu prešaltala na navadne vložke.
Jaz tudi nimam pripravljene torbe za v porodnišnico, posteljca tudi še ni prištimana, sobica še ni urejena...Jao, ko pomislim kdaj sem imela to že v prvo vse narejeno, zdaj se pa kar ne spravimuser posted image
Lepo bodite, pa se še kaj beremo.

(odgovor članu zvezdicaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
   RE: Avgustovke 2014
2.8.2014 6:38:11   
zari
čebelica čestitke ob rojstvu vajinega sinčkauser posted image , pa imamo prvegauser posted image user posted image .

No jaz bom rodila v MB porodnišnici, se mi zdi da imajo tam prakso da če je user posted image v medenični vstavi greš na posvet za carski rez, pri približno 26-27tednu. Upam da se vaši bebiji obrnejo na glavico, čeprav vem da je proti koncu manj možnosti ampak nikoli se ne ve. Je kar nekaj primerov ko se obrnejo tik pred zdajci.
Jaz sem zauser posted image včeraj pripravila oblačilca za iz porodnišnice, tudi malo več, ker je tako čudno vreme in se nikoli ne ve kakšno bo takrat ko jih bom potrebovala. Zase pa moram danes.

Pozdravčekuser posted image , pa je tu naš mesecuser posted image in čas da dobimo naše zakladke v rokeuser posted image .

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
   RE: Avgustovke 2014
2.8.2014 12:17:11   
Pandica
Pozdravljene avgustovke!
Ce vas ne moti bi se vam zdaj na koncu se jaz pridruzila :-) pdp imam 14.8., dobili bomo deklico, rodila bom v mb P, doma pa ze imamo eno malo damico rojeno oktobra 2007.
Drzite se in cim lepsi in bolec porod zelim vsem ko boste sle v rim :-)

_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
   RE: Avgustovke 2014
2.8.2014 12:56:42   
Pandica
In cim manj bolec porod sem mislila ;-) heheh...se vidi, da sem ze cist izmozgana od tega cakanja kdaj bomo sli ;-) :-)

_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   RE: Avgustovke 2014
4.8.2014 19:40:15   
kanej
Z veseljem sporocam, da sem ze v dveh delih. Mala Gaja nas je presenetila vceraj, 8 dni pred rokom. Velika je 50 cm in tezka 3330 g. user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
   RE: Avgustovke 2014
4.8.2014 21:51:38   
zari
kanej viiiiiiiii!!! Iskrene čestitkeuser posted image user posted image , mali Gaji pa veselo in srečno otroštvouser posted image . Ko boš lahko pa poročaj kako se je začelouser posted image , pa lepo se paziteuser posted image .

Pandica dobrodošla pri čvekanjuuser posted image , še malouser posted image .

(odgovor članu kanej)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
   RE: Avgustovke 2014
4.8.2014 23:23:26   
luska
Kanej najlepše čestitkeuser posted image user posted image user posted image
Kako je lepo prebrati takšne lepe noviceuser posted image

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
   RE: Avgustovke 2014
5.8.2014 18:29:22   
luska
Ojla punce!
Danes je za mani zunanji obrat v lj. porodnišnici. Zadevca je trajala manj kot minuto ( samo obračanje) in moram povedati, da to sploh ni tak bav bav, kot ga opisujejo. Bolelo ni skorajda nič, dvakrat, da me je tko malce bolj zašpikalo in zaskelelo, drugače je pa predvsem čuden občutek, ko ti to delajo. Je pa zdaj naša punca obrnjena z glavico navzdol user posted image user posted image user posted image Upam, da bo pridna in da bo tako tudi ostalauser posted image
Je pa naša punca bolj pri suhicah, tako da upam, da bo še kaj poredila in zrasla, ker že tuhtam in tuhtam...user posted image Se mi zdi, da bi bilo na trenutke bolje, da kakšne stvari ne bi vedeli, ker vsaj jaz se pol čisto preveč sekiram in obešam na vsako besedo.
Sitka mala, kako je bilo pa pri tebi na pregledu? Ali ti je ctg pokazal kakšne popadke?

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
   RE: Avgustovke 2014
5.8.2014 18:29:35   
Pandica
Kanej, iskrene cestitke :-)
Jaz pa imela danes kontrolo, se vedno se nic ne dogaja, cez en teden kontrola, ce ne rodim ze prej. Jaz seveda upam, da bom. Ker v mb P nas pustijo nosecke 14 dni cez rok in to je najbolj mucno to cakanje potem :-( ze pri ta prvi sem bila 12 dni cez rok s tem, da v prvi nosecnosti sem se veliko boljse pocutla kot zdaj. Zdaj pa na noc spim po 2, 3 ure, ne morem in ne morem spati, vse mi ze dol pritiska in me boli :-( skratka, za znoret...

_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
   RE: Avgustovke 2014
5.8.2014 21:23:00   
kanej
No jutri greva domov, komaj cakam svojo postlo, povster in pizamo :) porod sam je kr trajal, zacel se je z odtekom plodovnice malo cez 2 zjutraj, rahli popadki so se zaceli okoli 5h zjutraj, rodila pa sele okoli 8h zvecer. Trajal ful dolgo. Odpirala se nisem, pa sem popila na litre caja iz malinovih listov, tako da ne morem rect da je mel kak hud ucinek. Na sreco je vsaj presredek ostal cel, sem pa dobila 2 siva znotraj vagine pa zgubila sem malo vec krvi, tako da sem takoj po porodu dobila splosno anestezijo in pojma nimam kaj so pocel (razen sival), moz je pa tko mogu ven. Ce mam ze sreco s presredkom, mam pa tolk vec veselje s hemeroidi - bolj tezko sedim, upam da se to kej kmal popravi - ima mogoce kera kej izkusenj s tem? Punca je zaenkrat pridna, bomo vidl kako se bomo doma nastimal. Upam da vam bo ostalim bolj "prijetno" pri porodu.

Lepo se imejte

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
   RE: Avgustovke 2014
6.8.2014 13:24:06   
sitka mala
kanej bravo!! Čestitke še z moje strani!! user posted image user posted image user posted image

Jah pri meni je pa včeraj ctg pokazal popadke, in to res ful in redne, jaz pa nič čutila, razen mogoče malo otrdevanje trebuha, in to je bilo to. user posted image Še vedno sedimo, zato sem šla na posvet kar na Jesenice, in mi je po temeljitem pregledu dr rekla, da je zaenkrat možen normalen porod, saj sem jaz majhna, pa tudi otroček še zaenkrat ni prevelik, tako da... Bomo videli, kako se bo otroček razvijal naprej, če bo zdaj v 14 dneh zrasel preveč, me pač čaka CR (sem se že sprijaznila).

zvezdicaS kdaj pa imaš ti rok? Se bova mogoče še kaj srečale user posted image

Drugače pa sta vmes, ko sem bila jaz včeraj na pregledih, se pravi v roku 2 ur, ena rodila, druga pa se pripravljala na porod. user posted image

(odgovor članu kanej)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
   RE: Avgustovke 2014
6.8.2014 13:42:01   
Pandica
Kaj vam vsem delajo ctg, uz in vas tako spremljajo? Ker jaz imam zdaj samo na 1 teden se preglede, kontrole s tem, da dam samo vodo, pritisk mi zmerijo, poslusajo srcek in to je to...kaksen ctg in uz...
Je pa bila danes babica pri meni doma, na obisku, ki pride se pred porodom...je fajna, sma se vse pogovorili in tudi ko me je videla je rekla, da res zelo, zelo nizko nosim in, da zdaj pa bi ze res moglo bit kmalu :-) saj sem ji rekla, da si jaz tudi ze to zelim in, da sem upala, da v drugo bo hitreje oz.prej tak ko pravijo samo, ce se se nic ne dogaja :-( ocitno je nasi user posted image lepo pri meni v lampeku in se kar vztraja...

_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
   RE: Avgustovke 2014
9.8.2014 16:48:17   
sitka mala
pandica js bi na tvojem mestu kar malo zatežila, zakaj ni več nobenega UZ ali ctg-ja. Če ti že UZ ne naredi, bi ti mogla pa vsaj ctg.

Jah pri meni tudi izgleda, da našemu user posted image v vampeku nič ne manjka. V torek, se pravi točno en teden pred rokom, imam še en orenk pregled, potem bomo pa videli. Ima katera slučajno izkušnje s medeničnim porodom? Ker sploh ne vem, če imam dovolj poguma, da grem v to, pa tudi če mi dr pravi, da je porod možen... user posted image Pa še epiduralne ne marajo dajati, ker me rabijo celo, da bolj sodelujem? Jaz pa se že odločila za EA? Gggrrrrrrrrrrrrrrr user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
   RE: Avgustovke 2014
11.8.2014 15:44:39   
keksy
evo, od 7.8 dalje smo v 2 delih, 10 dni prej user posted image Porod je bil kar hiter in pa nenormalno boleč, ampak žal ni bilo časa za epiduralno, naslednjič, če bo le možnost jo vzamem, ker čez to res nočem še enkrat. ob pol3h ponoči sem začela čutiti popadke,okol 7h smo šli v porodnišnico, pridem tja me sprejmejo, me da na ctg in mi reče ja gospa jaz tu ne vidim nobenih popadkov..jst sm se pa zvijala pa dihala k neumna k me je bolelo.. pol me še ginekološko pregleda pa reče ja sej vi ste pa že 5,6cm odprta..pol so me na hit popokal sm se mogla stuširat pa v haljo dat, pol sm bla pa že v porodni in začela rojevat.

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
   RE: Avgustovke 2014
11.8.2014 16:46:14   
luska
Keksy čestitkeuser posted image user posted image user posted image

Sitka mala glede poroda v medenični nimam izkušenj, kolikor sem pa prebirala o tem in par, ki jih poznam, je pa itak dost pogost razplet carski rez. Ne vem pa zakaj ti ne bi dala EAuser posted image Ravno včeraj sem brala članek o njej, ker se še odločam, če bi jo vzela in piše, da je ful priporočljiva pri legah otrok, ki niso v glavični vstavi.

Jaz sem imela danes pregled. Naša punca je obrnjena na glavo, me je bilo kar malo strah, da se ne bi nazaj obrnila. Naredila mi je še en UZ in vse preverila. Moram reči, da sem tokrat 100% bolj zadovoljna z G, kot v prvo. Mogoče pa tudi jaz manj kompliciram in je zato tudi ona bolj prijazna. CTG ni še nič pokazala, tako da imam pregled čez devet dni, se pravi štrir dni pred rokom. Sem upala, da bom šla kaj prej rodit, ampak zaenkrat še nič ne kaže tako.

A še kakšno mučijo glavoboli? Jaz imam občutek ,da mi bi glavo kar razgnalo, pa sem mogla že ponoč tableto vzetiuser posted image

(odgovor članu keksy)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?