|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dr. Sašo Drobnič
30.3.2014 19:09:17   
ni85
anonimen.....čestitam!!! super je slišat kakšno tako lepo novico in zgodbo, da dejansko se na koncu vse uredi. Sem vesela zate, da se j dojenčkom vse ok in da uživaš v materinstvu :D kako pa si spremenila prehrano? baje obstaja jedilnik oz dieta za endometriozo. ampak pri tem tempu življenja, ki ga imam oz imamo mi na prehrano dejansko res ne uspe gledati in misliti. Čeprav zadnje čase poskušam res čimbolj zdravo jesti. Bomo videli kaj bo :) Optimistično gremo naprej :D

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: dr. Sašo Drobnič
31.3.2014 9:55:48   
shoegal
ni85: Hvala za vse informacije. Ja, verjamem, da se ti po svoje zdi, da gre za "čakanje", čeprav, če po drugi strani razmisliš, tudi tistim, s katerimi ni sploh nič narobe, navadno ne uspe v prvem mesecu, zato je smiselno, da vama je dal nekaj časa. V vsakem primeru držim pesti, da user posted image ne bo. To bi bilo ekstra super.

Drugače pa o krvomočnici jaz ne vem prav dosti, razen tega, kar se piše po forumih. Vem, da obstaja v obliki čaja ali kapljic in da nekatere punce pijejo čaj dvakrat ali enkrat na dan, prve tri tedne ciklusa, nato s pitjem prenehajo zaradi menstruacije. Naj bi bojda pomagala pri odebeljevanju sluznice in s tem k lažji vgnezditvi zarodka, je pa tako, da bo punce razlagale, da so imele ob pitju krvomočnice potem močnejše menstruacije. Ker imam jaz že svoje kar močne, ne vem, če si upam to pit sploh :-/ Glede diete o endometriozi sem pa jaz tudi nekaj brala po internetu, in sicer naj bi se primarno izločili vsi mlečni izdelki (zaradi hormonov, ki jih dajejo kravam) z izjemo jogurtov z živimi kulturami, prav tako rdeče meso, poleg tega praktično vsi pšenični izdelki (spet zaradi škropiv, s katerimi se masovno prideluje pšenica - adijo testenine in kruh), pa kofein, alkohol in morebitno kajenje (kar je samo po sebi razumljivo), sladkorji in pa vsa hrana, ki je pakirana v plastiki ter rafinirane maščobe. Pa soja bojda tudi ni preveč dobra. Povečal naj bi se vnos sadje in predvsem zelenjave (vse oblike temno zelene, listnate zelenjave, stročnice, ipd.), rib in omega-3 esencialnih maščob nasploh. Je pa tako, da kakšne močne povezave med vnosom posebne hrane in lajšanjem simptomov endometrioze klinično še niso dokazali (čeprav po drugi strani po spletu kroži veliko "zgodb o uspehu"). Logično seveda je, da zdrav življenjski slog pripomore k blaženju simptomov. Še največja dokazana povezava je med vnosom omega-3 maščob in lajšanem simptomov.

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: dr. Sašo Drobnič
31.3.2014 10:24:30   
ni85
Hvala za izčrpno "poročilo" :) OOo pol mi skor ne sutane več nč za jest. se prav, da dejansk vse kr jem ne smem hahah :D kar se krvomočnice tiče me pa tudi skrbi kakšne bojo bolečine pri menstruaciji. Prejšnji mesec (prva m po laparo) je bila ubijalska. Bolelo je nenormalno Ampak krvomočnico sme začela piti šele po prvi menstruaciji in do ovulacije. Bomo videli kako bo zdaj. Sem že v preteklosti imela boleče menstruacije upam, da se ne bodo sedaj vrnile.drugače pa sem se odločila da ne bom več komplicirala. tako kot je drobnič rekel, se moram sprostit in pozabit na vse in si v glavo ucepti da če ne prej bom septembra/oktobra srečka nosečka haha :D kdaj imaš že ti pregled?

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: dr. Sašo Drobnič
31.3.2014 10:31:58   
shoegal
Ni zakaj. Smo vse v istem zosu, potem je pa fino, če si lahko pri tem vsaj malo pomagamo. Ja, ta dieta je lahko zelo stroga, se pa pojavljajo bolj ali manj "stroge" različice. Odvisno, za kaj se odločiš. Predvsem se mi zdi važno, da poslušaš svoje telo. Edino kar je, pravijo, da se učinki (lažje, manj boleče menstruacije) poznajo šele po treh mesecih sledenja tej dieti, tako da rezultati nikakor ne pridejo čez noč.

Jaz imam čez dva tedna pregled. Bom poročala, kaj se bom zmenila, imam pa občutek, da zna biti pri meni zelo podobna zgodba, kot pri tebi.

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: dr. Sašo Drobnič
31.3.2014 17:27:56   
Anonimen
oj

to kar ti je napisala zgoraj shoegal...samo da sem si jaz tudi privoščila hamburger, odvisna sem od čokolade...omejila sem...res pa je da sem se čist odpovedala mleku, siru, sirnim namazom...na vsake toliko časa pojem jogurt, odpovedala sem se kruhu...zdaj imam se cilj sladkor...

si pa privoščim tudi tortice, hambureger in ostale jedi :) :) :)

obstaja ena knjiga 21 stoletje za zenske ali nekega takega...super zadeva so tudi recepti notri....

vsem se bo poklapalo boste vidle :)...midva sva dala čist na stranski tir sva se lotila drugih zadev in naju je čisto presenetil in se zdaj je tako :) :)

(odgovor članu ni85)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: dr. Sašo Drobnič
8.4.2014 9:27:38   
ni85
OJla punce, kako ste? :) kaj novega? pri meni nič. user posted image je prišla, zdaj čakamo konec potem pa "veselo na delo" :) Upam, da je imela katera od vas več sreče ta mesec :) držim pesti še naprej za vse nas. mislim na vas :) user posted image

< Sporočilo je popravil ni85 -- 8.4.2014 9:28:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: dr. Sašo Drobnič
8.4.2014 9:36:38   
shoegal
ni85: Pri meni je tudi user posted image prišla in odšla, zdej čakam pregled naslednji teden, potem pa novim zmagam naproti tudi midva. Tudi jaz mislim na vse in upam, da čimprej izvemo kakšno dobro novičko. user posted image

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: dr. Sašo Drobnič
8.4.2014 9:49:12   
ni85
držim pesti, da boš drugi teden kaj dobrega zvedela :D meni se zdi da se bo tok vleklo do avgusta oz septembra ko imava IVF. upam da nama že prej uspe :D se mi zdi da je sam eno čakanje skos. čakaš pa čakaš pa čakaš pa nč ne dočakaš hahah :D edino kar nam preostane je da smo pozitivni in optimistični :D

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: dr. Sašo Drobnič
19.4.2014 13:28:55   
akocka
ni85 in shoegla: oj punce....evo user posted image pršla in odšla, konzili dala skoz tako da sem v sredo prevzela th (terapijo) za prve 5 dni tako da zdej čakam naslednouser posted image in začnemo z inekcijami. ta IVF se prehit odvija tako da drug mesec bova že čakalauser posted image .
Punce vso srečo vsem in vsaki po sebej, držim pesti.
Sporočim novosti.

Lp!user posted image

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: dr. Sašo Drobnič
19.4.2014 13:38:05   
shoegal
akocka: To je šlo pa res kar hitro, praktično v enem, dobrem mesecu. No, vseeno super, da boš lahko dala prvi in upam, tudi zadnji IVF skozi pred poletjem. user posted image Kakšno stimulacijo si pa dobila? Že kaj veš, ali boš izvedela šele ob prevzemu injekcij? Glede na to, da čakaš user posted image , predvidevam, da si dobila kratki protokol (pri dolgem se mi zdi, se začneš špikat že pred menstruacijo). Kdaj pričakuješ naslednjo user posted image ?

No, da še jaz poročam o mojem pregledu - midva bova najprej poskusila z IUI. Če ta ne bo uspešen, potem greva pa tudi midva v IVF. Sem dobila napotnico za postopek pa napotnico za oddajo oz. testiranje krvi za spolno prenosljive bolezni (tako zame, kot za mojega), zdaj čakava na pošto z vabilom k postopku IUI in potem verjetno naslednji mesec tudi že v "lov" na user posted image ali user posted image . Bova lahko skupaj navijali ena za drugo user posted image .


Lp!

(odgovor članu akocka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: dr. Sašo Drobnič
19.4.2014 16:58:52   
ni85
Akocka....super to je pa res hitro :D juhuuu sme vesela za vaju :D oooooo kok fajn si mi res polepšala dan, super je slišat kako super novico :D jaz držim pesti še na nogah zate in za shoegal :D hitro se vama to odvija :D še malo pa bomo ugledale user posted image :D no jaz bom počasi priracala do vaju :D avgust je še daleč ampak saj bo hitro mimo :D mogoče pa nama že prej uspe :D mislim na vaju in držim pesti, obveščajta kako bo šlo :D lepe praznike vam želim :) user posted image

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: dr. Sašo Drobnič
26.5.2014 11:10:28   
akocka
oj ni85 in shoegal!....da poročam kaj se nam dogaja... in smo tam kjer smo si želel....namesto inekcij naju je presenetiluser posted image aliuser posted image tako da sva vstopila v 9 teden in drug teden naju čaka prvi pregled da vidiva najin sonček.
Držim pesti za obe da mi bosta kmalu sporočile veselo novico.
Očitno res drži rek ko enkrat možgane odklopis potem rata!!!!
Drugac sm pa dubla zdravila Puregon....in ti vse razložijo ko zdravila prevzames.

Punce držita se in komaj čakam na kakšne novice.
Lp!!



(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: dr. Sašo Drobnič
26.5.2014 12:20:34   
ni85
Akocka čestitam!!!!!!!! :) zelo sem vesela za vaju!!! :) ti ne znam povedat kok je dobro slišat eno tako super novico :D sem še sama zase potem toliko bolj optimistična! :) iskrene čestitke še enkrat in super nosečnost ti želim :)

(odgovor članu akocka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: dr. Sašo Drobnič
27.5.2014 9:43:03   
shoegal
akocka: Čestitke! user posted image user posted image user posted image Kakšna vesela novička! Superca. Želim ti zdravo in lepo nosečnost, potem pa enega navihanega user posted image . In ja, tudi jaz upam, da bova tudi midve z ni85 čimprej javljali kakšno veselo novičko.

(odgovor članu akocka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: dr. Sašo Drobnič
27.5.2014 9:47:58   
ni85
Shoegal....kakšno pa je kaj stanje pri tebi? IUI sta že imela? ja seveda da bova midve tudi kmalu ugledale user posted image :) jz mam dobr občutek za čez poletje hehe :D

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: dr. Sašo Drobnič
28.5.2014 21:08:19   
shoegal
ni85: Ja, IUI je ravno za nama. Zdaj sva v fazi čakanja... Sem se raje kar malo odklopila od forumov in interneta v upanju, da bo hitreje minilo, če se zaposlim z drugimi mislimi user posted image . Sem se odločila, da kakšnih testov sploh ne bom delala in bom pač pridno počakala tistih 17 dni, če ne bo prej user posted image . Tako, da držim zdaj pesti, da bo junij moj mesec user posted image .

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: dr. Sašo Drobnič
29.5.2014 18:20:59   
snika
Živjo punce.
Upam da se vam lahko pridružim pri debati =)
Tudi midva sva pri dr. Drobniču, datum imava šele 18.7. moj je dal že 2x seme sedaj pa bodo začeli obravnavati še mene.
Trudiva se že 2,5 let in upam da se bo tu vse hitro odvijalo. user posted image Sem pa kar vesela da se vsaj premika v pravo smer.

_____________________________

" The hope is like a lighthouse,it does not stop the turmoil but it still guides in the right direction....."

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: dr. Sašo Drobnič
30.5.2014 17:14:36   
akocka
Shoegal in ni85. hvala za čestitke!!!! Zdej pa res čakam na vajine vesele novice! DRŽIM PESTI!!!!!
NE OBUPAT....ne razmišlat preveč in bo ratalo....dokazano:)

LP

< Sporočilo je popravil akocka -- 30.5.2014 17:16:08 >

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: dr. Sašo Drobnič
30.5.2014 18:02:51   
shoegal
snika: Dobrodošla! Jasno se lahko pridružiš. Ja, saj potem ko enkrat prideš do pregleda, se stvari kar obrnejo :) Upam pa, da čimprej prideta do željenega user posted image .

akocka: Upam, da ne boš zdaj čisto pobegnila in da nas boš vsake toliko časa malo obvestila o rastočem trebuščku. Ti je že kaj slabo al si še brez kakšnih posebnih znakov? To bo en fajn otroček, vaju je malo pustil čakat, a na koncu točno vedel, kdaj mora prit ;)

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: dr. Sašo Drobnič
3.6.2014 19:50:27   
akocka
shoegal....Ne bom pozabla...da kr prec poročam včeraj sva imela prvi pregled in sva vidla najinga sončka.....ni lepšega kakor vidit kako veselo miga mala pikica..(3cm). Slabo mi je že od samega začetka, spala bi skoz,jedla tut... ampak se tolažim s tem da vem zakaj to trpim......sm pa iz dneva v dan boljše.......
Res je bilo to pravo presenečenje in prav je tako.
Čakam na tvoje novičke in ti privoščim da čimprej občutiš vse te lepe trenutke.....res ni lepšega!!!!!!!

Lp

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: dr. Sašo Drobnič
4.6.2014 14:22:38   
shoegal
akocka: Kok je to lepo slišat! user posted image In kako hitro gre čas, pišuka. Si praktično že na četrtini nosečnosti. Hihi. No, lepo, da je pikec živahen. Naj ti lepo mineva tale user posted image , upam, da se ti tudi slabosti čimprej umirijo, da boš lahko uživala svoj čas. In držim pesti, da se ti kmalu pridružim. Malo bo treba še počakat (no, praktično še slaba dva tedna). Tole čakanje je na trenutke kar naporno. Iskanju znakov se pa tako ali tako raje izogibam, ker se mi potem na trenutke zdi, da nimam nobenega, čez pol ure pa, da imam vse user posted image , haha. Ko sem prvič prebirala forume, sem si rekla "Upam, da jst ne bom tako zblojena.". In zdaj sem točno taka user posted image . Uživaj in pridno božaj svojega sončka!

(odgovor članu akocka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: dr. Sašo Drobnič
9.7.2014 20:12:00   
sovic
Pozdravljene.
Tudi midva s fantom sva bila napotena k dr. Drobnicu. Jaz sem imela dve leti nazaj laparoskopijo- endometrioza, fant pa podpovprecen spermiogram. Prejsni teden sem imela prvi pregled, ultrazvok.
V ponedeljek sem imela odvzem krvi (2-6 dan) na polikliniki. Zdj me pa zanima, ce katera ve ali moram poklicati sama za rezultate ali me bodo obvestili. Sestra pri dr. Drobnicu je tako neprijazna, da se kar ne upam klicat pa uprasatuser posted image
Hvala za informacije.

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: dr. Sašo Drobnič
11.7.2014 9:18:38   
ni85
ne potrebno nič klicati, saj tako je bilo pri nama. Nama so rekli, da bodo izvide avtomatsko dostavili v ambulanto dr. Drobniča in ne rabiva nič klicati. in na naslednjem pregledu so bili izvidi v najini kartoteki. kdaj pa imata naslednji termin pri dr. Drobniču? PO moje glede na to da si imela endometriozo in da ma tvoj malo slabše, da vaju bo dal takoj na ivf. midva čakava avgust. rečeno je bilo da septembra oz oktobra opravijo postopek. Upam, da bo hitro tudi pri vama :)

(odgovor članu sovic)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: dr. Sašo Drobnič
11.7.2014 13:15:47   
shoegal
Hej ni85: Sta vidva že dala čez konzilij? Midva tudi sedaj čakava september. Ker se bo verjetno zaradi poletnih dopustov nabralo kar lepo število čakajočih, verjamem, da bova šele novembra dejansko v postopku. Do takrat pa malce glavo na off.

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: dr. Sašo Drobnič
11.7.2014 18:51:00   
ni85
Ne nisva dala. Dogovorjeni smo, da pocakava na avgust. Ce avgusta dobim user posted image morm poklicat in dobim datum septembra. Potem pa je drobnic reku da bova mela oktobra ivf. Tko da cakam na avgust. V septembru naj bi mela konzilij in vse ostalo kar pase zravn. Ampak me ful ima da bi kr poklicala ze. Kr se cakalne dobe tice mi je drobnic reku da septembra mam pregled potem pa tako nasledni user posted image zacenmo s postopkom . Upam da bo res tako. A vama potem ni uspelu? :( jz se vedno upam da bo zadnji mesec koncno uspelo. Kdaj imas pa ti predvidem ivf?

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?