|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 11:04:46   
skuštrana
Jaz nisem za cepljenje kar povprek. Moji otroci so vsi cepljeni po rednem programu ( z majhnim zamakom), od dodatnih cepljenj pa je samo najmlajsi dobil cepivo proti pnevmokoka, ker imamo na tem podrocju probleme. Moram pa priznat, da me je postalo kar malo strah cepljenja, ker smo letos pomladi cepili naso psicko proti steklini in mi je 10 min po cepljenju skoraj umrla na rokah ( samo sreci se lahko zahvalim, da je ostala ziva, smo bili zelo blizu vet. ambulante.) Padla je v sok kot posledica alergije na cepivo. In to isto se lahko zgodi tudi ljudem, tako da... Veterinarka se je zelo cudila ker je baje to cepivo super truper, eto za naso psicko bi lahko bilo usodno.

Meni gornje obvestilo niti ni sporno, ker ce si se odlocil da ne bos cepil otroka ( in si se o tem informiral) potem moras za tem stat in te en papircek ki si ga dobil ne sme vrect iz tira. Na zivce mi gre danasnja moda, ko starsi ne cepijo otrok, ker so na internetu prebrali da je to skodljivo ( ne informirajo pa se dodatno, pac na internetu in raznoraznih forumih pise da je to skodljivo in to je to).

Jaz o tem ali bom cepila svojo hcer se nisem razmisljala, ker se ni toliko stara, ko pa bomo tam se bom pa prej dobro informirala in se potem odlocila na podlagi teh informacij ( plus in minus). Imam sreco ker imam med prijatelji par medicincev katerim zaupam, tako da se kar dostikrat posvetujem z njimi kadar je kaj taksnega pod vprasajem.Pa sreca je se v tem, da je eden od njih totalno proti cepljenju ( drugace zdravnik) tako da imam vpogled tudi na to stran.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 11:15:50   
dota

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Samo res misliš, da bo tvoja za sigurno čakala tja do 18. ?


ne vem, mogoče bo tudi več. nisem šlogarca. pričakujem pa, da bom vedela kaj se dogaja (tako potem lahko po potrebi ukrepaš). ker če ima mladoletnica fanta in ti tega ne veš, potem mislim, da ima družina problem v komunikaciji. velik problem.



Samo na temo na na konkreten zapis ne na vajin komentar...

Verjeti in biti prepričan da danes otroci stari 11, 12 let niso spolno aktivni je utopija. Resno. In rečt moj ne bo, moja ne bo... malo preoptimistična izjava.
Danes (in tudi verjetno v preteklosti) so otroci v tej starosti veselo seksali. Jaz sem imela sošolko v SŠ, ki je bila spolno aktivna tam nekje od 12 leta dalje. Aktivna, ne samo izgubila nedolžnost. In to ne z enim osebkom. In družina je bila urejena, niso bli neki marginalci ali kaj podobnega. Pa od kolegice tamalo sem pri še ne 12 srečevala po ljubljanskih diskotekah (ja se mi je spipalo tam pred 30 letom) z raznoraznimi tipi, predvsem starejšimi ... in še bi lahko naštevala. Tako da tiščat glavo v pesek v stilu, da je moja vzgoja okej, da naš(a) že ne bo tega počela je totalna traparija in precej neodgovorno od staršev. Tudi starši od sošolke so bili prepričani, da je bejbi resna in odgovorna, kolk je pač bila spolno aktivna pa pojma niso imeli. Komunikacija gor al dol.... svet je danes kakršen je.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 11:18:22   
RIJA*
Dota, pa kako lahko pišeš o urejeni družini? da pusti 12 letnico ponočevati po diskotekahuser posted image

sori, mogoče sem zelo staromodna, ampak meni to ni in ne bo normalno.....

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 11:27:01   
skuštrana
Jaz sem pred leti ( ma, se mi zdi da se sploh otrok nisem imela) poslusala na radiu eno oddajo na temo mladi in spolnost in sem bila full sokirana ko se je govorilo o tem, da je oralni seks prisoten ze pri 10-letnikihuser posted image , da njim to ni sploh ni sex ampak pac oblika neke igre.
Ja, jaz cisto verjemem da se je spolnost ze v os pri nekaterih cisto normalna stvar. Ze ce samo pogledas nekatere profile nekaterih desetletnic na fb 10. Duck face, sminka, petke, minice... In potem vidis spodaj komentar njene mamice da kako je lepa. Wtf?

MIslim, moja 9 letnica se vedno verjame v Bozicka, Miklavza in taksne stvari nekateri se pa ze seksajo...user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 11:36:27   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: dota
Jaz sem imela sošolko v SŠ, ki je bila spolno aktivna tam nekje od 12 leta dalje. Aktivna, ne samo izgubila nedolžnost. In to ne z enim osebkom.


ja, jaz tudi. in vsi smo vedeli da ma tipa, samo starši ne. sicer ni menjala, je pa zanosila. in kaj jaz pravim na to? preberi zgoraj.

Tako da tiščat glavo v pesek v stilu, da je moja vzgoja okej, da naš(a) že ne bo tega počela je totalna traparija in precej neodgovorno od staršev.


a veš kaj je resnično neogodovorno? da otrok ponočuje in okoli hodi po diskotekah pri 10-12 letih in se staršem to zdi ok.

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 11:53:35   
skuštrana
Jaz sem v srednji soli imela prijateljico, ki je vsak vikend zbezala skozi okno. Starsi so mislili da spi, ona pa drumtiridam zunaj. Cele noci. In ce si pogledal od zunaj so bili cisto normalna urejena druzina, ampak eno je pogled od zunaj, drugo pa je ko pogledas za stiri zidove te iste hise in vidis kaj se dogaja tam. Punca je bila zelo nesrecna, oce alkoholik, punca brez samozavesti in je mislila da ce bo vsakemu dala bo pa faca user posted image ...pa je bila drugace cisto ok punca, pridna v soli, itd...ampak ta del je pa stekal.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 12:32:23   
dota
Glede diskotečnega bluzenja konkretne mladenke.
Mati ni imela pojma da hodi okrog. So bejbike izigravale sistem. No razen če so se starši delali butaste in so vedeli samo ukrepali ne. Ampak kukr sem poznala kolegico res ni vedla da se tamala okol po diskotekah vlači. Pa je bla cela klapa teh punc. Kako so starše okol vozile pa res ne vem.
Tako, da....svašta. Res.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 13:38:16   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ja, če ni 97%, naj bo vsaj 70, pa upajmo da ne bo en od uhih 30..


97% sme napisala na pamet.. kot karikiran primer - dejanska stevilka je 70%. In ja, upati je treba tudi, da ne zbolis za rakom, za katerega in cepiva.

vsekakor pa cepivo ne drži dolgo in konstantno cepljenje se mi ne zdi smiselno, še posebej, če maš stalnega partnerja..


Od kod informacija, da cepivo ne drzi dolgo?
Najboljse je, da prepricas otroka, da se poroci kot devica z devicnikom in nikoli se niti naga ne stisne k drugemu moskemu - posebej ce ni devicnik. V tej luci je povsem smiselno otroke porociti pri 12-ih, saj jim zagotovis stalnega partnerja tudi v casu prebujanja hormonov.

za otroka pa - če bo imela pri 12 spolne odnose in fante, sem ga nekaj orenk polomila.. po 18 pa naj se sama cepi, če se želi. tdui sem se pripravljena o tem pogovarjat po potrebi, samo ne mi zdaj poenostavljat, da je treba difolt vse punce, ki še niti nimajo fanta, kr cepit.


Med 12. in 18. letom ni vakuum ampak dete se vedno zivi. Morda ne bo pri 12. imela spolne odnose, morda pa jih bo pri 17 in zelo verjetno je, da se ne bos teboj o tem pogovarjala ne glede na to kako si ti pripravljena za pogovor.
Ce bo pa deklica imela spolne odnose in koncala s slabo diagnozo skozi cas je povsem vseeno ali si ti zasustrala ali se je ona ljubckala z napacnim.

Enaciti HPV s promiskuiteto je zelo napacno in neumno.


jaz govorim o najpogostejšem prenosu virusa, ki ni sporen, o čem pa ti?


Vrni se nazaj in bos nasla svojo trditev o povezanosti promiskuitetnega obnasanja in okuzbe s HPV. navsezadnje je tovrstno stalisce neumeno, ker imas lahko samo 1 partnerja in nisi promiskuiteten, pa imas smolo, da je ta eden edini partner okuzen.

Seveda sem logicna - ce mi ponudijo 70% manj moznosti, da moj otrok zboli za resno boleznijo - bom krepko razmislila. Zamisli - 70% manj moznosti, da zboli za rakom.
Za tiste, ki so imeli stika z rakom - dileme ni.


aha, in ti "vejo" da bodo dobili raka.. ne vem, a ti bi se res cepila kar tako na slepo? še angelina jolie si je šla zizike odrezat ko je izvedela da nosi gen, ki povzroča v 70% raka.


Mastektomija se preventivno dela ze pri 50% moznosti, ker se 50% moznosti obravnava kot visok rizik. In Angelinca ima sedaj 70% manj moznosti, da zboli za rakom. Enako kot s cepivom. Da bo oseba opkuzena s HPV je 80% moznosti.

sem pa prepričana da si ne bi kar preventivno šla neki drastičnega delat. in cepljenje je invazivno poseganje v telo, v imunski sistem. čim manj ga je, bolje je. čisto izognit se ga ne moremo in niti ni smiselno, ni pa treba pretiravat - imho anyway..
btw, jaz tudi nisem za cepljenje vsako leto proti gripam recimo. too much. jaz sem za srednjo pot - nekje vmes.


Pravis cim manj ga je bolje je, pa vseeno je dobro da je....
Razmisli zakaj je dojencek cepljen proti TB, ko po 10- letih cepivo izzveni? Ker se ljudje zavedamo posledic in vemo kaksna je umrljivost dojenckov brez cepiva. Ko bomo dojeli kaksna je umrljivost zaradi rakov, ki jih lahko preprecimo s tem cepivom, bomo razmisljali drugace. Zdravstvena oskrba je cedalje slabsa in ni nobenega kazalca, da se bo ta trend ustavil ali spremenil. Ob slabsi oskrbi oz. dostopnosti zdravstvenih storitev iz pravic zavarovanja bo ta stevilka umrlih za tem rakom samo vecja.

Zanimiv link:
http://www.zzv-mb.si/images/cepljenje/rutinsko-cepljenje-proti-hpv.pdf





_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 13:45:43   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: dota

Glede diskotečnega bluzenja konkretne mladenke.
Mati ni imela pojma da hodi okrog. So bejbike izigravale sistem. No razen če so se starši delali butaste in so vedeli samo ukrepali ne. Ampak kukr sem poznala kolegico res ni vedla da se tamala okol po diskotekah vlači. Pa je bla cela klapa teh punc. Kako so starše okol vozile pa res ne vem.
Tako, da....svašta. Res.


V mateykinem svetu se deklice posvetujejo z mamo o vsakem poljubljanju in meckanju ter vse odkrito priznavajo.Zagovoto se tudi posvetujejo o izbiri ustreznega polozaja pri petingu ali celo odnosu. Ne pozabijo niti na posvet o izbiri spodnjega perila, a atka vprasajo za preldog o okusu in barvi kondoma... user posted image

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 23.1.2014 13:46:53 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 13:52:18   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Razmisli zakaj je dojencek cepljen proti TB, ko po 10- letih cepivo izzveni? Ker se ljudje zavedamo posledic in vemo kaksna je umrljivost dojenckov brez cepiva.


Frodo,
dojenčki v Sloveniji že od leta 2005 niso cepljeni proti TB, razen v izjemnih primerih.


(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 14:02:01   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Razmisli zakaj je dojencek cepljen proti TB, ko po 10- letih cepivo izzveni? Ker se ljudje zavedamo posledic in vemo kaksna je umrljivost dojenckov brez cepiva.


Frodo,
dojenčki v Sloveniji že od leta 2005 niso cepljeni proti TB, razen v izjemnih primerih.


Nisem vedela. Moj otrok je cepljen, pa je se na razredni stopnji. Bojim pa se, da se bo cepljenje v dolocenem trenutku znova zacelo, ko bodo migracije, porajajoca se revscina in nizka odpornost (necepljenost) dali rezultate.
Z druge strani je zanimivo, da v tem primeru ne velja tako priljubljen rek, da se je treba cepiti zaradi "pritiska farmacevtske industrije, da proda in zasluzi".

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 14:19:40   
petea
Pravzaprav so - kolikor sem sedaj na hitro malo preletela spletne strani - se v zadnjih letih razvile vedno bolj na zdravila odporne oblike TB.

Razlog za ukinitev obveznega cepljenja je bil, ker je obolevnost zelo nizka in ker cepljenje ni nikoli preprečilo okužbe s to boleznijo. (glej predpredzadnji odstavek: http://www.mb-lekarne.si/slo/svetovalec/pogosta_vprasanja/-1/ni_teme/-1/ni_razvrscanja/20/tuberkuloza),
torej, četudi so bili ljudje cepljeni, so še vedno lahko zboleli za TB.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 14:42:13   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
97% sme napisala na pamet.. kot karikiran primer


vem. karikiraš, pa tok ti gre za konsistenco in logiko, mene pa hočeš neki driblat v detalje; go figure ..

dejanska stevilka je 70%. In ja, upati je treba tudi, da ne zbolis za rakom, za katerega in cepiva.


dejanska številka 70% ni odstotek možnosti da zboliš za HPV.

Od kod informacija, da cepivo ne drzi dolgo?


malo pogooglaj ali pa si poglej un link od dr. likarja, ki sem ga dala na podobni temi (hpv) kak mesec-dva nazaj.

Med 12. in 18. letom ni vakuum ampak dete se vedno zivi. Morda ne bo pri 12. imela spolne odnose, morda pa jih bo pri 17 in zelo verjetno je, da se ne bos teboj o tem pogovarjala ne glede na to kako si ti pripravljena za pogovor.


na to vmes sem kasneje bolj podrobno odgovorila - in ja, jaz se nameravam o tem pogovarjat. z mojimi starši sem se in ni bilo nič narobe niti nič groznega. osebno mislim, da je se več problemov pojavlja ravno tam kjer tega ni.

Vrni se nazaj in bos nasla svojo trditev o povezanosti promiskuitetnega obnasanja in okuzbe s HPV. navsezadnje je tovrstno stalisce neumeno, ker imas lahko samo 1 partnerja in nisi promiskuiteten, pa imas smolo, da je ta eden edini partner okuzen.


jaz pravim, da menjava partnerjev poveča to možnost in to je res. ti pa potegneš iz žepa izraz, ki te moti.


in da zaključim to picajzlanje do nezavesti (in moj point cele debate)

HPV infection is a cause of nearly all cases of cervical cancer. However, most infections do not cause disease.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus

in o tem govorim - imo prevelika panika za cepit kjer ni nujno treba (poboldani del zgoraj).

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.1.2014 14:54:32 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 14:48:26   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Pravzaprav so - kolikor sem sedaj na hitro malo preletela spletne strani - se v zadnjih letih razvile vedno bolj na zdravila odporne oblike TB.

Razlog za ukinitev obveznega cepljenja je bil, ker je obolevnost zelo nizka in ker cepljenje ni nikoli preprečilo okužbe s to boleznijo. (glej predpredzadnji odstavek: http://www.mb-lekarne.si/slo/svetovalec/pogosta_vprasanja/-1/ni_teme/-1/ni_razvrscanja/20/tuberkuloza),
torej, četudi so bili ljudje cepljeni, so še vedno lahko zboleli za TB.


afaik je nastal en super tbc bug v ruskih zaporih, ker so zaporniki velikokrat prekinili zdravljenje, ko so bili odpuščeni iz zapora.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/05/02/AR2007050202831.html

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 14:49:29   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Bojim pa se, da se bo cepljenje v dolocenem trenutku znova zacelo, ko bodo migracije, porajajoca se revscina in nizka odpornost (necepljenost) dali rezultate.


Statistični podatki kažejo, da število obolelih za TB v zadnjih letih pri nas, torej tudi po ukinitvi cepljenja stagnira.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:05:14   
suzy.a
Veliko imate povedat kako naj starši sami plačajo zdravljenje otrok ,če zbolijo ker niso bili cepljeni.Kaj pa ko zbolijo zaradi tega ker SO bili cepljeni.Preberite si na Ženska.si:http://www.zenska.si/aktualno/pismo-bralke-kako-naj-nasi-najstnici-vrnem-zivljenje-ki-ga-je-imela/Nekdo je napisal da ne zasledi kakšni so stranski učinki.Seveda saj jih sploh ne priznajo ,predvsem pa jih ne upisujejo v statistike.Mi smo prijavili pa ni vpisano nikjer,čeprav je že skoraj 2 leti od tega in so nam v izvid napisali da se gre za stranske učinke in jo ne smemo še tretjič cepit .

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:09:58   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
dejanska stevilka je 70%. In ja, upati je treba tudi, da ne zbolis za rakom, za katerega in cepiva.


dejanska številka 70% ni odstotek možnosti da zboliš za HPV.


oz. da popravim - 70% ni odstotek možnosti, da zboliš za rakom na materničnem vratu. hpv je v 70% vzrok raka na materničnem vratu - big difference.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:12:11   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
97% sme napisala na pamet.. kot karikiran primer


vem. karikiraš, pa tok ti gre za konsistenco in logiko, mene pa hočeš neki driblat v detalje; go figure ..


Napisano je bilo , citiram : "Ce te 4 vrste pokrijejo 97% rizicnih vrst je vsekakor smiselno." Pri cem je domnevnost stevilke jasno izrazena s "ce" in je tudi logicni poudarek na smiselnosti cepljenja. In ja se vedno menim, da je smiselno cepiti se, v kolikor imas 70% manj moznosti da obolis.

dejanska stevilka je 70%. In ja, upati je treba tudi, da ne zbolis za rakom, za katerega in cepiva.


dejanska številka 70% ni odstotek možnosti da zboliš za HPV.


Od kod informacija, da cepivo ne drzi dolgo?


Imas 70% manj moznosti da se okuzis z virusom HPV v kolikor se cepis.

na to vmes sem kasneje bolj podrobno odgovorila - in ja, jaz se nameravam o tem pogovarjat. z mojimi starši sem se in ni bilo nič narobe niti nič groznega. osebno mislim, da je se več problemov pojavlja ravno zaradi tam kjer tega ni.


Verjetno tovja hci ne bo seksala sama ss eboj in ni v vprsanjau samo kako se bo ona obnasala temvec kako se bo, je, ali se obnasa njen bodoci partner. Tudi kako so se obnasale njegove partnerice, kaksne starse so imeli, koliko je dejansko taksnih, ki se pogovarjajo o spolanosti doma. Ceprav je RR gojisce najbolj super truper starsev, resnicnost je drugacna. In tvoja hcerka je lahko devica pa se okuzi in zboli tudi z zgolj samo 1 partnerjem. Ali s francoskim poljubom z nekom, ki je okuzen. In ne, kondom ne pomaga prevec prav zato ker ni zgolj spolno prenosljiv virus. HPV virus tvori povsem navadne bradavice, ki jih imajo ljudje an rokah in lej ga zlomka, te so nalezljive....

Vrni se nazaj in bos nasla svojo trditev o povezanosti promiskuitetnega obnasanja in okuzbe s HPV. navsezadnje je tovrstno stalisce neumeno, ker imas lahko samo 1 partnerja in nisi promiskuiteten, pa imas smolo, da je ta eden edini partner okuzen.


jaz pravim, da menjava partnerjev poveča to možnost in to je res. ti pa potegneš iz žepa izraz, ki te moti.


Ti pravis, da gre brez cepljenja, ce nisi promiskuiteten.
" kaj pa vem, glede na to koliko "profitiraš" s cepljenjem; manj promiskuitete pa bi šlo tudi brez? "

in da zaključim to picajzlanje do nezavesti (in moj point cele debate)

HPV infection is a cause of nearly all cases of cervical cancer. However, most infections do not cause disease.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus

Seveda, da vse infekcije ne povzrocajo raka, ker jih je vec kot 100 razlicnih virusov, ki so razluicno nevarni. Glede na to, da cepivo pokriva vse rizicne in nevarne viruse od tistih, ki jih lahko je 70% nizja stopnja obolelosti zelo dober rezultat.

in o tem govorim - imo prevelika panika za cepit kjer ni nujno treba (poboldani del zgoraj).


Najde se tudi to: "Having HIV does not necessarily mean one has AIDS; a person can be a carrier of the virus and not manifest AIDS symptoms. HIV-infected people can develop AIDS. It may take many months or years for a person to develop AIDS after becoming infected with the virus."
http://wso.williams.edu/orgs/peerh/sex/std/hiv.html

Povsem primerljivo s HPV, odnos pa drasticno razlicen.



< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 23.1.2014 15:18:25 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:13:38   
mateyka
še enkrat:
70% ni odstotek možnosti, da zboliš za rakom na materničnem vratu. hpv je v 70% vzrok raka na materničnem vratu - big difference.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:16:14   
mateyka
in še enkrat:
HPV infection is a cause of nearly all cases of cervical cancer. However, most infections do not cause disease.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:18:13   
mateyka
ali:
120 žensk (v sloveniji) zboli na leto. okoli 45 jih umre. Vendar!!! za vse, ki redno hodijo na preglede pap, si s tem zmanjšajo verjetnost, da zbolijo, za 80%. Kar, če se ne motim, je večja verjetnost, kot pa cepivo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:19:49   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

še enkrat:
70% ni odstotek možnosti, da zboliš za rakom na materničnem vratu. hpv je v 70% vzrok raka na materničnem vratu - big difference.


Se kaksen podatek poisci, ne se ustavit na prvih 70%, ki jih srecas.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:22:04   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ali:
120 žensk (v sloveniji) zboli na leto. okoli 45 jih umre. Vendar!!! za vse, ki redno hodijo na preglede pap, si s tem zmanjšajo verjetnost, da zbolijo, za 80%. Kar, če se ne motim, je večja verjetnost, kot pa cepivo.


Reden PAP je sedaj na tri leta - kot sem ze zapisala - zenska zboli in umre za RMV v krajsme obdobju. In ja, krcenje preavic v zdravstvu je tudi argument za cepljenje, ker nima vsak ne znanja, ne denarja, ne pameti, da bi si vsake malo placeval PAP.

Poudarjeno je kljucno - povprasajmo tudi tu na RR koliko zensk dejansko redno hodi na preglede - malo. Zato posiljajo vabila, ker ce ne posljejo vabila in ne spomnijo zenske pozabijo in jih leta in leta ni h ginikologu.

Cepljenje pa ni samo za in zaradi super truper urejenih druzin in otrok ampak za in zaradi vseh, tudi tistih neizobrazenih, neiznajdljivih, nespametnih, nevednih... nebriznih...


< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 23.1.2014 15:28:43 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:23:02   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

in še enkrat:
HPV infection is a cause of nearly all cases of cervical cancer. However, most infections do not cause disease.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus



Tudi HIV ne rezultira vedno s AIDSom.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vab...
23.1.2014 15:32:31   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Bojim pa se, da se bo cepljenje v dolocenem trenutku znova zacelo, ko bodo migracije, porajajoca se revscina in nizka odpornost (necepljenost) dali rezultate.


Statistični podatki kažejo, da število obolelih za TB v zadnjih letih pri nas, torej tudi po ukinitvi cepljenja stagnira.


Nekaj casa bo se tako.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?