|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke na obali 2014
27.2.2014 17:07:55   
Maljutka
Spet jaz user posted image

Včeraj smo dali skozi morfologijo. Sva bila s fantom oba nervozna ves čas ko sva čakala v čakalnici. Pogledali smo vse zelo temeljito, ker je imela ginekologinja zraven še praktikantko. Sicer zaradi tega jaz nisem videla skoraj nič na ekranu moj dragi pa je vse zelo dobro spremljal. Vse je izgledalo OK user posted image . Vse tam kot mora biti, veliko toliko kot mora biti. Buba mala je baje kolcala, zehala, sesala prst, brcala, mahala in še kej. Sem prav vesela, da je moj dragi vse to videl, da se malo spomni kaj imam tam notri. Jaz pa jo itak čutim tako da mi ni bilo tako važno če nisem videla nič.
Edino ene stvari niso našli z UZ. Baje nič ni štrlelo tam med nogicami, tako da za enkrat kaže da bo user posted image .

Sem bila pa prejšnji vikend na obisku pri prijateljici, ki je januarja rodila. Je z obale, ampak je planirala rodit v LJ ali pa na Jesenicah. Njena biba pa je rekla da ne, tako da je rodila tukaj v Izoli. Najprej mi sploh ni hotela povedati kako je bilo, ker me ni hotela strašit. Tako da je imela res slabo izkušnjo. Bili so nesramni, ignorantski. Vse jim je bilo odveč. Samo babica je bila v redu, vsi ostali udeleženci pri porodu pa baje porazni. Še celo njenemu partnerju so po porodu dajali opazke, kaliko problemov bo imel z njo še v bodoče. Med porodom baje ni imela nobene opore za noge, si jih je mogla sama držat. Nič za lajšanje bolečin ni dobila, še šivat so jo hotli na živo. Pa zraven sploh ni bilo tiste zloglasne babice s katero imajo vsi probleme. Saj vem da za vsako porodnošnico lahko najdeš 100 dobrih in 100 slabih izkušenj. Samo jaz sem bila bolj ali manj odločena za Izolo, zdaj me pa spet skrbi. user posted image

(odgovor članu Lilla81)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Nosečke na obali 2014
28.2.2014 20:49:59   
maja2014
Pozdravljene, Obalne nosečke user posted image

Še ena nosečka tukaj. Sicer še čisto, čisto na začetku-rok imam novembra user posted image Doma pa imamo že enega fantka, ki bo maja dopolnil 8 let user posted image Doma sem pa iz okolice Kopra.

Glede izolske porodnišnice-saj bi napisala na dolgo in široko kako in kaj, vendar tudi sama ne maram poslušati ostalih stvari, ki niso ravno prijetne. Jaz sem imela izkušnjo, ki ni bila niti najmanj prijetna. Ena od vas je napisala, da ne dovolijo dude in da so dojenčkom prijazna porodnišnica-lepo, da imajo nekatere take izkušnje. Pri meni je ravno obratno. Res pa je tudi, da odvisno, na koga naletiš. Moj otrok je imel zaradi njih velike zdravstvene težave, ki smo jih odpravili šele pred dvemi leti. Je pa takih primerov dosti. Žal.

Glede ginekologinje-jaz hodim k dr. Komac v izolsko bolnico. In sem več kot zadovoljna, tako da jo toplo priporočam. In koliko vem, sprejema nosečnice.

Greste kaj v maškare? user posted image

No, toliko od mene. Upam, da bomo dosti klepetale skozi čudovito obdobje, ki je pred nami user posted image



Lep vikend želim.

(odgovor članu Lilla81)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Nosečke na obali 2014
2.3.2014 12:14:31   
DeeD
Maljutka mogoče sva se pa celo srečale v sredo. jst sem imela tudi UZ tisti dan okrog 11:45 sem prišla gor user posted image

kar se porodnišnice tiče je res odvisno na koga naletiš. imaš pa pluse in minuse pri izoli in prav tako pri postojni.

maja2014 js sem bla učeraj v kp na povorki samo je deževalo ful. prav brezveze ta dež vse pokvari...

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Nosečke na obali 2014
2.3.2014 12:47:17   
Maljutka
Dobrodošla maja2014!!! user posted image
Pa čestitke za novo bibico v trebuhu.

DeeD sva se res skoraj mogle srečat. Jst sm bla naročena 11.10, samo sem prišla na vrsto šele okrog 11.45 ker je dr. Lovšin zasedel ultrazvok user posted image , tako da si bila ti sigurno že tam.

(odgovor članu DeeD)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Nosečke na obali 2014
2.3.2014 22:26:54   
pathra
Da sem vam malo javim tudi jaz.

Evo zdej sem trenutno v 35.tednu.. kar hitro leti čas. Do zdej sem se večinoma obremenjevala z magistrsko nalogo ampak je tudi to za mano, namreč v petek sem magistrirala končno in zdej lahko veselo pripravim vse za novega člana. Ker imamo že vse doma nisem sploh nič kupovala, samo ven morem dat in pripravit, pripravit torbe itd.

No pustovanje.. mi smo imeli kratek oddih na Gorenjskem, ker sem zagovor imela v Kranju, tako da v Kopru na povorki nismo bili, smo pa šli danes v Lucijo pogledat z našo malo rožico in je samo začudeno gledala.. hehe.

Porod v Izoli.. meni je pa bila prav v redu izkušnja. Sicer jaz drugih udeležencev poleg babice nisem imela. Lovšin je prišel samo mimo in vprašal da če kaj rabijo naj ga pokličejo. Mene so en dan prej sprejeli na oddelek in mi dali svečke (2 dni po roku), ker sem imela nosečniško sladkorno in niso pustili preveč čez rok, zvečer ob polnoči sem nekje začela dobivat popadke in se odpirat, ob 3h sem šla na klistir in bla v sobici za eno uro. Od utrujenosti in nespanja sem potem predihavala popadke in zraven skoraj dremala vmes, moj pa je gledal morje hehe. No babica Aleksandra je prišla pogledat čez 1uro in pol, potem mi pokazala malo dihanje. Sredstev za lajšanje bolečin nisem imela, ker nisem rabila, ko se je menjala izmena smo pa z drugo babico potisnile in ob neke 7:30 se je rodila najina hčerkica. Rezana in raztrgana nisem bila. Edino pri iztisu so mi dali dva umetna popadka, ker so moji popadki preveč popustili. Otroka sem imela skoz pri sebi, razen zjutraj peljejo jih umit, da se lahko tudi mamica malo zrihta. Dude jaz nisem dajala in sem skoz probala dojit, edino zvečer mi je zmanjkalo mleka in je tamala bila jokava in sem poklicala sestre, ki so jo odnesle, dale glikozo ali dodatek in je zaspala do jutra. Edina negativna izkušnja je bila z eno nočno sestro, ki je imela grd odnos kot češ "kaj me pa sploh budiš" in se me je hotla hitro rešit... mi je kar prinesla brizgo da sama dam dodatek jaz pa nisem znala.. potem ko sem jo še enkrat poklicala je zabila uno brizgo v tamalo ki se je skoraj dušila, potem rekla "ne gre" in mi prinesla flaško.. in rekla: "a to pa boste znala sama".. Ta pa se mi je res zamerla.. ampak povsod so taki ljudje.. kaj čmo.. Aja.. Nata: meni je pa prav všeč bila.. sploh pa ko je svoje čudne komentarje dajala, pa ful ji je bilo všeč, da si se posvečal otroku.. vem da je bila zelo vesela, ko je videla, da otrok in mamica zaspita v isti postelji (ker pač ko podojiš se zgodi da te zmanjka skupaj z otrokom)..

No to je moja izkušnja iz zaradi tega grem spet rodit v Izolo.. za tiste par dni bomo preživeli gor :)

(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 10:52:37   
Pikaloka
Pozdravljene punce!

Se ena frisna nosecka tu :)

V 13 tednu imam zgodnjo morfologijo ploda v Izoli. A je katera ze bila na morfologiji tako zgodaj?
Kaj ste vidle??


(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 11:26:38   
Maljutka
Dobrodošla Pikaloka!

Jaz sem jo imela še prej. Tak okrog 10. tedna. V 13. tednu sem bila pa na NS.
Ti boš v 13. tednu videla celega user posted image , čeprav izgleda bolj kot vesoljček. Če bo ekran proti tebi obrnjen seveda. Ker sprintane slike iz izolskega UZ so bolj tako tako, čeprav se na ekranu lepo vidi.
Ginekolog bo pa pregledal določene telesne strukture, ki so že vidne. Mehur, želodec, trebušna prepona, prisotnost gibov in srčka seveda. Izmeri se tudi dolžina ploda in iz tega določi starost.

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 11:40:09   
Pikaloka
Maljutka hvala :)

Jaz sem v 5 tednu krvavela in ko sem bila po tem na drugem pregledu , je rekla , da je vse ok ... Od tega trenutka dalje nisem slisala vec nic :)) sem bila v sedmih nebesih :)
Tako da pojma nimam kaj in kako s to morfologijo. Za nuhalno sem sama vprasala , za zgodnjo morfologijo pa ne.... Tako da ne vem zakaj grem tako zgodaj. Ti si sama zelela? Koliko pa si placala?

Sicer pa komaj cakam spet videt moj fizolcek :)


(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 12:49:43   
moreta
Pozdravljene punce!

Dobrodošle Maja2014 in Pikaloka!

Glede izkušenj pri porodih v Izoli je res slišat vse sorte. Verjetno je res odvisno, na koga naletiš in koliko si občutljiv na njihove izjave. Jaz sem napisala, da sem imela v Izoli pozitivno izkušnjo, ker se je vse dobro izšlo zame in otroka, čeprav daleč od tega da sem imela kratek in lahek porod.
V porodni sobi sem bila 17 ur in v tem času so se menjale tri izmene. Ni bilo lahko, a sem preživela. Zato bom šla tudi drugič rodit gor in kot je napisala že pathra...tistih par dni gor bomo že preživeli.

Zgodnje morfologije nisem imela in ne vem, zakaj se ginekologi zanjo odločajo. A je res samoplačniška?

Drugače pa smo tudi mi bili v soboto na pustni povorki v Kopru, kljub dežju smo se imeli lepo. Užival je predvsem najin mali gusar. :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 14:40:29   
pathra
Oni na napotnico napišejo ZGODNJA MORFOLOGIJA v resnici pa naj bi bil to potrditveni UZ (tisti prvi UZ ki ga plača zavarovalnica) in se izvaja okoli 12tedna kot Nuhalna - nuhalna pa je samoplačniška. V nekje 21.tednu pa je prava morfologija (to je ta drugi UZ ki ga plača zavarovalnica). Tretji UZ okoli 33.tedna naj ne bi pripradal in ga morajo ginekologi opravičit z dodatnimi razlogi (npr. pri meni: kontrola rasti zaradi nosečniške sladkorne). Pri vseh UZ pa je nekako isto.. pogledajo mere (dolžino, mere glavice, trebuha ploda itd), pregledajo organe in lego itd, pri zgodnji morfologiji mi je še nuhalno zmerla, čeprav potem nima programa da ti zračuna verjetnosti, pri pravi morfologiji ti še pogleda spol (če hočeš) in bolj podrobno vse pogleda, pri tretjem UZ pa so meni delali še kontrolo rasti in povedala koliko naj bi bil težek. Torej zavarovalnica krije te dve morfologije in kasneje, če je opravičeno, če ne moreš kasnejše UZ menda plačat (odvisno kako se zmeniš).

(odgovor članu moreta)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 14:56:02   
Pikaloka
Pathra dobila sem belo napotnico za nuhalno in za zg. Morfolosko... Po tem si mislim , da bo za placat... Bom vidla :) komaj cakammmm :)

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 15:20:31   
pathra
Če si dobila napotnico za nuhalno ne boš rabla plačat verjetno.. ker po 35.letu ti pripada.. predvidevam da si zato dobila napotnico, ker jaz za nuhalno nisem imela napotnice.

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 19:06:14   
Maljutka
Nam so pa v materinski šoli rekli, da sta morfologija v 20. tednu in še ena kasneje v 28. ali 30. tednu na zavarovalnico. To sta itak edina 2 ultrazvoka, ki sta predvidena poleg potrditvenega na 1. pregledu med 8. in 11. tednom. Tole zgodnjo morfologijo pa izvajajo določeni ginekologi. Sem od ene parih deklet slišala, da jih dr. Veremova naroča na zgodnjo morfologijo. Za to sem jaz dobila zeleno napotnico, tako kot za klasično morfologijo v 21. tednu. Za NS pa sem dobila belo napotnico, saj sem jo šla delat na lastno željo, samoplačniško. Nekateri ginekologi pa dajo tudi nosečke mlajše od 35 let na NS na račun zavarovalnice. Tako, da je potek v največji meri odvisen od ginekologa. Tako kot UZ na kontrolnih pregledih. Eni ga sploh ne delajo, eni gledajo sam srčka, eni nardijo pa pregled in slikce skoraj vsak mesec (Tako je bilo pri moji kolegici v LJ. Pa še full lepe slikce so ji sprintal. Jaz mam pa same zmazke user posted image )

Pikaloka: Tvoj fižolček ni več tak mali fižolček, ima lahko že 9 - 11 cm od ritke do glave, rokice in nogice že na polno migajo, pa še marsikakšno foro lahko uganja če ga ulovijo tapravi čas user posted image .

Jaz sem trenutno na lovu za nosečniškimi kavbojkami. V soboto sem šla z mojim dragim mal probavat, pa me je izučilo, da nikoli več. Se mi zdi, da me je gledal kot, da vidi kita, ki se skuša stlačiti v baletno krilce. Sem že od prej malo bolj okrogla, zdaj pa sem šla zaradi nosečnosti gor eno konfekcijsko številko. Oblike peščene ure pa itak ni več in je še nekaj časa ne bo. Po prvi trgovini sem hotela samo še domov, ker mi je šlo kar na jok zaradi njega. Sej vem, da so to tudi hormoni samo se mi res ne zdi fer, da me obsoja zaradi nosečniških kil. user posted image


(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 19:39:56   
Maljutka
Aja še to.

S tem petkom se v centru kamor hodim telovadit, začne niz predavanj za bodoče starše, o porodu, dojenju ipd. Če mogoče katero kaj zanima naj mi piše na ZS pa vam bom poslala link do večih informacij.

(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 19:44:11   
Pikaloka
Maljutka hormoni so! Dragi te je pa cudno gledal, ker bi raje oljke presajal kakor po trgovinah hodil user posted image moj moz bi se s tem strinjal user posted image user posted image

Pathra napotnici sta bele barve :) imam 29 let, pago tutto io user posted image

(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 19:59:46   
Maljutka
O Pikaloka, potem si moj letnik. Samo to je pa res čudno, da ti bojo računal za UZ. Ja kateri ginekolog te pa tako nesramno molze.

Glede mojega dragega pa trgovin pa takole. Včasih gre raje v shoping kot jaz, je pa res da najraje zase seveda. Ker on zase se ne rabi tako matrat kot jaz, da kaj najde. Je bolj po Jusu narejen.

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 20:15:49   
Pikaloka
Verem :) sicer sem jo komi menjala (5 mescev) in danes sem noseca hvala njej ! Ce bi ostala pri Rozicevi bi se danes "merla temperaturo" user posted image tako, da naj me molze ce ce user posted image

Aha... Pri nas bi moj raje videl, da grem z bivsim po trgovinah kot z njim user posted image zato pa zdej dobi listek in gre sam po spezo user posted image

(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Nosečke na obali 2014
3.3.2014 20:30:12   
Maljutka
Potem ma pa verjetno že razlog, da ti je dala belo napotnico. Lahko da je pa kaka druga preiskava, kaj veš, glede na to, da si imela težave pri zanositvi. NS pa itak vključuje zgodnjo morfologijo ploda tako da res vprašanje zakaj 2 napotnici. Kdaj imaš pa NS?

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Nosečke na obali 2014
4.3.2014 9:29:20   
pathra
Pol pa mi res ni jasno.. booo.. vem da krije zavarovalnica 2 UZ (tudi nekatere iz skupine kjer sem so mogle plačat tisti UZ v 31. tednu, ker so imele potrditveni in morfologijo že na zavarovalnico), tako da načeloma bi mogel ta UZ zgodnje morfologije bit na zavarovalnico. Aja.. jaz imam tudi G. v bolnici in za nuhalno mi ni dala napotnice.. sem se samo naročila in plačala in to je to.

(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Nosečke na obali 2014
4.3.2014 12:34:53   
Pikaloka
Sem poklicala in je rekla, da bo 45€ ... Ni hudo...
Verjetno mi je dala napotnico , ker nje ne bo takrat in mi bo pregled naredil drugi ginekolog.... Komaj cakam :)
NS imam sele aprila.... Se bom na akala :(

< Sporočilo je popravil Pikaloka -- 4.3.2014 12:36:25 >

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Nosečke na obali 2014
4.3.2014 15:26:43   
Maljutka
Pikaloka a potem si iz Izole če si prej hodila k Rožičevi.

45€ ni tako hudo, samo če potem prišteješ še 60€ za NS in še 40€ če se odločiš za DH test se pa že nabere.
Pa še 3D ultrazvok je 100€ če se odločiš zanj.
Potem se ti pa zazdi, da malo izkoriščajo dejstvo, da smo pripravljeni narediti vse za naše bubice.

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Nosečke na obali 2014
4.3.2014 18:14:11   
Lilla81
Maljutka,ne sekiraj se za kilograme,itak grejo sle ko prej dol:).....

Jaz kar se tiče NS sem se tudi samo naročila,plačala in to je to,brez nobenih napotnic,sem pa dala 60€...morfologija v 23.tednu pa je bila zastonj,to pač pripada....

Drugače se počutite vredu?

(odgovor članu Maljutka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Nosečke na obali 2014
4.3.2014 21:10:18   
Pikaloka
Matuljka res je:) in ja :)

(odgovor članu Lilla81)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Nosečke na obali 2014
5.3.2014 8:13:02   
Čukica
Pozdravljene,
da se vam še jaz pridružim:) Pričakujem nekje okoli 16.5., doma imamo že navihančka, ki bo star 3 leta.
Moram reč, da mi na obali zadnje čase kar primanjkuje družbe, ker sem očitno preveč let ostala v Lj:) Zdej smo tu nekje 1 leto, prijatelji pa vsak na svojem koncu slovenije, eni po svetu.
Glede ginekologov moram reč, da sem jih na začetku nosečnosti kar nekaj spoznala v SBI, ker sem krvavela in imela zato redne preglede, precej mi je bila všeč ena ginekologinja (mislim da Komac-nism ziher), ima pa temne pa mal skodrane lase:) Pa tu pa tam jo vidim ko pride po otroka v vrtec za slavnik:) Drugače pa hodim že od pamtiveka k vitezici in nimam večjih pripomb, meni je uredu, pač odvesno kaj od G pričakuješ. Navadla sem se da je bolj tihe sorte, kar mi včasih zelo ustreza, če me pa kaj bolj zanima pa ga pač mal bolj izprašam, da pride kaj ven iz njega;D Sem pa po prvem porodu bila enkrat na pregledu pri Ravnikarju in moram reči, da tudi če bi bil to zadnji ginekolog na svetu, ne bi več šla k njemu.
Na NS sem pa šla k Strahovi v diagnostični center strah in je bla super izkušnja. Slike in videe sem dobila na cd itd.
Zanima me za kakšen voziček ste se kaj odločile oz se še boste?
Pa fino bi bilo, če bi se kak sončen dan, ki jih bo zdej vedno več, zmenile na kaki kavici ob morju in še v živo mal poklepetale:)

LP

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Nosečke na obali 2014
5.3.2014 8:50:34   
Maljutka
Čukica dobrodošla na temi! user posted image

Se bojim, da če se bomo dobile na kak sončen dan nam je potem zagotovljen vsaj en mesec dežja user posted image . Si pa predstavljam kako se počutiš glede družbe. Sem se pred dobrimi 3 leti priselila na Obalo in je trajalo kar nekaj časa da sem našla koga vsaj za pogovarjat občasno. Se pa še po vsem tem času družim bolj s priseljenci. Domačini nas kar nekako ne sprejmejo. Se pa zdej na veliko razgledujem po nosečkah. Sem mislila, da se bomo na začetnem delu materinske šole malo spoznale, za skupno vozičkanje. Pa sem za enkrat še brez uspeha. Mogoče me bo potem kak klan vozičkaric sprejel medse.

Pikaloka: Odgovor ja na katero vprašanje, sva jih z Lilo postavili vsaj 5 user posted image

Lila81
: Počutje 1A s črtico in še z zvezdico, če nebi buba brcala sploh nebi vedela da sem noseča. Ravno danes sem ugotavljala, da se je mogla premaknit bolj stran od mojega mehurja, saj sem že 2 noči prespala brez vstajanja za na WC user posted image

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?