|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zajtrk - večerja
30.1.2014 22:46:10   
aknela123
ja, mateyka, tisti fermentirani ptiči, sem gledala kako jih delajo in kakšna poslastica so jim. njami.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: zajtrk - večerja
30.1.2014 22:51:52   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: asyka


Upam, da je malo bolj razumljivo :)


Hvala. Moram v tekst vstavit, pa petkrat prebrat. Nismo vsi za vse user posted image .

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: zajtrk - večerja
30.1.2014 23:12:08   
asyka
Hehe valda da ne... jaz se pri marsikateri drugi stvari pocutim kot da bi mi nekdo ravno kitajsko zacel razlagat :)

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 17:10:42   
Dilove*
Mi smo doma vegetarijanci(lakto-ovo)..prehranjujemo se pa večinoma vegansko.. Živalskega mleka in masla sploh ne uporabljamo že dosti časa. uporabljamo kokosovo maslo in ovseno mleko. Nameto jajc ,da drži skupaj pa v nekaj receptih laneno seme ali pa škrob.

Naši zajtrki/večerje:

- Ajdova/prosena / kvinojina/amaratova ali kamutova kaša s svežim sadjem(uporabiš lahko katerokoli sadje po okusu) + lahko tudi suho sadje, namesto sladkorja lahko datlji, rozine, agavin sirup , Namesto sadja lahko tudi zelenjava:bučka,špinača,začimbe........

- Ovseni kosmiči tudi s sadjem ali zelenjavo

- Mlečni polnozrnat riž ( z ovsenim mlekom)


POMEMBNO: Kosmiče in vsa žita,namočimo en dan prej, preden jih namočimo pa jih operemo.:)Žita se nato skuha na vodi, Kosmiče pa ni treba kuhat:)

- Palačinke (za njih ne rabiš jajc) http://www.ekomagazin.si/Recepti/Recepti/Brezglutenske-palacinke-iz-ajdove-in-rizeve-moke-z-marmelado.html
to je en rrecept, lahko pa tudi samo z polnozrnato moko nardiš,sploh ni panike:) pa daš gor sadje,če ste se marmelade že naveličali:)


-Sadna solata( najina tamala obožuje: banana,kivi,mandarine pa rozine in datlji zdraven)

- Amaratovi ali pirini napihnjenci z ovsenim mlekom


-Palačinke polniš z zelenjavo kot tortilje ali pa Palačinke zložiš-palačinka-zelenjava-palačinka itd.in razrežeš kot pito,se najeste vsi


-Pizza Jola(tko rečemo mi) , bol debela palačinka,ki jo obložiš z zelenjavo kot bi obložil pizzo


-Zelena solata ali radič/motovilec/rukola/regrat mmm!(naši narežemo,na krajše in tanjše trakove,da lažje pogrize,ker nima še tolko zob:P obožuje solato, pa zdraven paradajz obvezno!) lahko tudi kak krompirček skuhaš pa daš gor,da se npr. radič ali regrat ki so trši malo omehčajo:)in bol se naješ:)

-Popečena zelenjava(bučka,paprika,malencan) pa si daš na kruh pa še kakšen svež paradajz zdraven pa je

-Polnjena zelenjava, npr paradajz izdolbeš in napolniš z izbolbenim,z kašo pa z začimbami, pa lahko še kakšna zelenjava zdraven,
ali pa polnjene bučke, malencani....ki jih še popečeš v pečici.

-Pire pa špinača zna bit tudi fina večerja:)


-Sadna solata( najina tamala obožuje: banana,kivi,mandarine pa rozine in datlji zdraven)


Dosti od teh stvari je lahko tudi za kosilo!



O kruhu in namazih nism pisala ker si rekla,da je že dosti kruha, če pa vseno te zanima kak namaz pa mal po netu pobrskaj,napiši npr: čičerkin al fižolov al avokadov namaz tej pridejo zElo okusni. pa kakšni semenovi namazi tudi(semena zmelješ v kavnem mlinčku) in nato dodaš malo vode,malo kokosovega masla,lahko zdraven še kakšno zelenjavo v mikserju zmiksaš in je odlično. na internet napiši veganski namazi,dobiš vn ogromno.

Aja kokosovo maslo tudi drugače lahko uporabiš namesto živalskega masla al olja v čisto vseh jedeh:)


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 18:19:24   
saragr
Sem kar dolgo razmišljala, če bi sploh dala komentar, in bom: Zakaj, če ste starši vegani, morajo biti tudi otroci? Vem, da jedilnik vegetarijancv al veganov ni enovrsten, je pester in hranljiv, ampak zakaj. Pač ne razumem, zakaj ne dati otroku vso hrano, če si jo lahko privoščite (ne vem, toliko je otrok ki so alergični na mleko in jajca zakaj potem nealergiku ne bi privoščili tega ). Osebno nimam nič proti tovrstnemu prehranjevanju, sem pa mnenja, da ima otrok sam pravico do izbire kakšno hrano bo jedel. Kako pa je v vrtcu? Kako pa je, ko greste na kakšen rojstni dan; kaj tam jejo vaši otroci?
In ne začenjam prepira.


< Sporočilo je popravil saragr -- 31.1.2014 18:21:10 >

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 18:38:23   
m_o_i
meni je pred leti nabilo holesterol na 7,9 zaradi stresa
(mogoce bi razmislili kaj v tej smeri!?)
zdravnica mi je dala "na recept": nobenega listka z dovoljenimi jedmi, ker je brezveze(to so njene besede), samo izbrati si tocko, kjer bom RES odklopila sluzbo in se nehala obremenjevati

kontrola po treh mesecih:holesterol bp


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 19:04:10   
hedviga
Hmm ideje...v bistvi je bilo kar nekaj dobrih že napisanih: mlečne izdelke se lahko nadomesti sojinimi, ovsenimi, prav tako namaze, jogurte itd... Ker smo pri nas doma vsejedi kakšne boljše ideje nimam. Mi je pa na misel prišla, že večkrat v raznih medijih napisana študija (lahko tudi da ni potrjena, govorim na pamet), o dejanski (ne)povezavi holesterola v krvi in prehrani. Malo preveri kako je s tem.
Kar se tiče veganstva in otrok pa je moje razmišljanje tako: Naši otroci jejo vse, ker midva jeva vse in ker sem prepričana, da je mešana prehrana za nas najboljša. Seveda čimbolj nepredelana,naravna, domača itd.. In verjamem, da tudi vegani in vegetarijanci prehranjujejo svoje otroke skladno s tem kar verjamejo, da je najboljše. Svoje vrednote pač prenašamo na svoje otroke, tudi prehrambene. Če je prehrana zdrava in otrok dobi, kar mora za razvoj, v tem ne vidim nobenega problema.

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 19:51:09   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Osebno nimam nič proti tovrstnemu prehranjevanju, sem pa mnenja, da ima otrok sam pravico do izbire kakšno hrano bo jedel.


user posted image
Torej so tvoji otroci sami izbrali, da bodo medojedci in mlekopivci? Ali so pač pojedli/popili kar jim je bilo ponujeno, prinešeno na mizo?

Tvoj pomislek je res nenavaden ... Jasno, da pri vsaki družini otroci jejo približno iste jedi kot starši, kako pa sploh če biti drugače? Ne samo, da bi bilo skrajno nepraktično kuhati 5 različnih kosil, ampak verjetno starši stojijo za svojim načinom prehranjevanja ne le zaradi hrane kot take, ampak zaradi osebnih prepričanj o zdravju, živalih, holesterolu in želijo tudi ta prepričanja, vrednote, načela, prenesti na otroka.

Prehrana je pač ena izmed stvari, ki jih otrok "podeduje" in se ga ob rojstvu ne sprašuje, ali želi biti vegi, ali želi hodit v cerkev, a mu ustreza, da se gre na počitnice v Bohinj namesto na morje ... Vse to starši prenesemo na otroka, saj drugače niti ne gre, kajne?

PS: Aja, podpis: Vsejedka. Odvisna predvsem od mleka, jogurta, sira in sladoleda :) Da ne bo pomote.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 31.1.2014 19:57:18 >

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 20:15:11   
saragr
Pomlad 08 splošno gledano da, moji otroci so sami izbrali kaj bodo jedli in kaj ne. Eden ne mara mesa, drugi ga obozuje, en ne mara jajc, drugi jih, en je bonbone drugi čokolado. Vsak ima svoj okus, izoblikoval si ga je sam, ampak ponujeno jim je bilo vse.

Vprašala si, če so moji otroci sami izbrali da bodo meDojedci; saj niso, meda sploh ne marajo.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 20:44:12   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Vprašala si, če so moji otroci sami izbrali da bodo meDojedci; saj niso, meda sploh ne marajo.


hihi, very funny user posted image Drugače pa ne verjamem, da si ti svojim otrokom ponudila vse? Saj ima vsak eno mejo, kaj naj bi bilo kul, kaj pa ne, samo malo drugje je postavljena. Najbrž se niso sami odločili, da ne pijejo alkohola in ne kadijo cigaret (ja, nekje pa otroci jih, ker je meja drugje kot pri tebi).

No, verjetno ti je jasno, da npr. Dilove izbira svoj način prehrane in svoje konkretne obroke ne samo po tem, kaj paše njenemu želodčku (ali pa tudi, bi bilo povsem legitimno), ampak tudi na podlagi svojih prepričanj o zdravi prehrani, odnosa do živali, načel o zdravem življenju, zdravju otrok itd. In meni je povsem razumljivo, da želi ta svoja prepričanja predati tudi svojim otrokom. Res ne vem, kaj kle ni jasno?
Pa poudarjam, njena odločitev bi bila povsem logična tudi, če bi izbirala hrano samo po želodčku (brez ostalih argumentov), ugotovila, da se s tako&tako prehrano najbolje počuti in prenesla to spoznanje na otroke. A se ne strinjaš?

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: zajtrk - večerja
31.1.2014 20:52:40   
saragr
Ma strinjam se, naj bo, samo da je mir. Ker sem napisala na koncu posta, da ne začenjam prepira.

Mogoče se vpiknem še, ko se bom mal bolj poglobila v odgovor.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 12:08:33   
Dilove*
Saragr- Se ti ne zdi,da bi jaz lahko isto vprašala tebe,zakaj če ste starši mesojedci, zakaj mora biti tudi otrok? Če se meni zdi ta prehrana najboljša v vseh pogledih,zakaj bi drugače prehranjevala svojega otroka?Po istem kopitu, le v drugo smer, se odločaš tudi ti, mar ne?
Ti izhajaš iz druge predpostavke kot jaz, jaz otroku ponudim za jest Vse, Vse kar je hrana za našo družino. Živali pa zame niso hrana,ne kokoši,ne zajci,ne mački,ne psi, ne nič.Ljudje niti. to je vse kar bom rekla glede tega.
Glede rojstnih dni, vse se da zmenit..za vrtec isto,sicer še ne hodi,vendar,če se je dalo zmeniti zame,ko sem bila jaz majhna,se bo dalo tudi zdaj! :)



_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 12:46:13   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Saragr- Se ti ne zdi,da bi jaz lahko isto vprašala tebe,zakaj če ste starši mesojedci, zakaj mora biti tudi otrok? Če se meni zdi ta prehrana najboljša v vseh pogledih,zakaj bi drugače prehranjevala svojega otroka?Po istem kopitu, le v drugo smer, se odločaš tudi ti, mar ne?
Ti izhajaš iz druge predpostavke kot jaz, jaz otroku ponudim za jest Vse, Vse kar je hrana za našo družino. Živali pa zame niso hrana,ne kokoši,ne zajci,ne mački,ne psi, ne nič.Ljudje niti. to je vse kar bom rekla glede tega.



Običajno je razlika med starši vsejedci in med starši vegetarijanci ta, da prvi otroku ponudijo in dovolijo jesti vse, drugi pa otrokom ne dovolijo jesti mesa. OK, si sama rekla, da mu ponudiš vse, kar je za vas hrana. Kaj pa zanj? Mora veljati tudi zanj to, da meso ni hrana? Kaj pa, če se mu bo zaželelo mesa? Mu ga boš pripravila ali odrekla?

Mi smo vsejedci. Ima pa sin obdobja, pa tudi jaz, čeprav manj, ko dolgo časa ne je nič mesnega. In meni je tako ok, ga ne silim jesti nekaj, kar mu ni. In preživi na presnih jedeh, zelenjavi, sadju in sem se že prav navadila na te jedi in mi ni problem nareti cele pojedine iz teh živil.
Običajno vegetarijanci niso pripravljeni na kompromise in to je to, kar marsikoga zbode, sploh če so vmes otroci.

lp

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 13:00:31   
Dilove*
mojcaziga- Se ti zdi ta tema namenjena vegetarijanstvu in mesojedstvu? Jaz sem samo v pomoč napisala naš jedilnik..ampak takoj so se zvrstila vprašanja..
Lahko ti odgovorim le to, da ce otroku daš na krožnik in meso in zelenjavo,to še ne pomeni izbire, vegetarijanstvo je dosti več kot le ponujena izbira na krožniku, je način življenja iz vseh vidikov, ne le iz prehranjevanja samega. Ali ti otroku rečeš in razložiš preden ga začneš prehranjevati z mesom:
Dragi otrok ,ali bi ti raje bil vegetarijanec ali mesojedec? in mu poveš kaj je eno in kaj drugo?Razložiš vse vidike:svoje in od drugih?
NE,mu NE, ker je otrok, ko ga začneš prehranjevati s svojim načinom prehrane premajhen,da bi se sam odločil kako bo živel, torej se ti odločiš namesto njega, oziroma mu vsiliš svoj način prehrane. in Vsi delamo tako. Vsi.

Ko bo pa odrasla se bo pa seveda odločala sama.Glede vsega, ne le glede prehrane. Logično. In staršem večkrat odločitve otrok lahko niso po godu....vendar.. Jaz tudi, če se z njeno odločitvijo nebom strinjala jo bom mogla in jo tudi bom spoštovala.


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 13:09:15   
saragr
Pa da vsak ima svoje veselje. Ne vem pa zakaj bi v vrtcu prilagajali jedilnik enemu otroku, kateri nima potrdila od pedijatra, da ne sme uživati nič druga, kot samo hrano veganskega izvora.
Videla sem otroke v vrtcu, ki so alergični na določena živila in videla sem s kakšnimi velikimi očmi gledajo sovrstnikom na krožnik a oni tega ne smejo jesti. Zato ne vidim razloga, zakaj zdrav otrok ne bi jedel vsega in zakaj bi se zdravemu otroku odrekala hrana, katero je 99% vrtčevskih otrok.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 13:36:23   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

mojcaziga- Se ti zdi ta tema namenjena vegetarijanstvu in mesojedstvu? Jaz sem samo v pomoč napisala naš jedilnik..ampak takoj so se zvrstila vprašanja..
Lahko ti odgovorim le to, da ce otroku daš na krožnik in meso in zelenjavo,to še ne pomeni izbire, vegetarijanstvo je dosti več kot le ponujena izbira na krožniku, je način življenja iz vseh vidikov, ne le iz prehranjevanja samega. Ali ti otroku rečeš in razložiš preden ga začneš prehranjevati z mesom:
Dragi otrok ,ali bi ti raje bil vegetarijanec ali mesojedec? in mu poveš kaj je eno in kaj drugo?Razložiš vse vidike:svoje in od drugih?
NE,mu NE, ker je otrok, ko ga začneš prehranjevati s svojim načinom prehrane premajhen,da bi se sam odločil kako bo živel, torej se ti odločiš namesto njega, oziroma mu vsiliš svoj način prehrane. in Vsi delamo tako. Vsi.

Ko bo pa odrasla se bo pa seveda odločala sama.Glede vsega, ne le glede prehrane. Logično. In staršem večkrat odločitve otrok lahko niso po godu....vendar.. Jaz tudi, če se z njeno odločitvijo nebom strinjala jo bom mogla in jo tudi bom spoštovala.



Glej, jaz nisem napadala nikogar in me prav malo briga kako imate vi urejeno s prehrano.

Če pa si že tako napisala - je razlika med nami. Imaš prav, jaz otroka nisem vprašala ali bi bil eno ali drugo in mu razlagala raznih vidikov in principov življenjskega stila enih in drugih. Ali si ti? Moj otrok je imel v štartu ponujeno vse, od zelenjave do mesa. Ali je imel tvoj? In glede na svoj okus se je lahko odločil kaj bo jedel. Če bi se odločil, da mu meso ne paše, mu ga niti ne bi silila, kot to delam že zdaj. Ko pa mu meso zapaše, ga dobi. Pri tvojem pa ni tako, ni imel možnosti izbire, ker ima ponujemo samo del živil. In kot si sama rekla, mu vsiliš nek princip prehranjevanja, za katerega ne veš ali mu paše ali ne. In sem prepričana, da mu te želje ne boš izpolnila čez leto ali dve, ko bo v vrtcu željno gledal tisti kos mesa in od tebe pričakoval, da ga boš pripravila tudi doma.
Sama pa zagovarjam stališče, da vsak zase ve kaj in koliko potrebuje in skladno s tem tudi delam. Ponujeno ima vse, sam pa se odloči kaj in kako.

lp

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 14:35:36   
mateyka
jaz enako spoštujem tako živali kot rastline. zame rastline nimajo nič manjšo zavest. če nimajo oči da bi gledale, pljuč, da bi dihale in grla da bi se oglašale, še ne pomeni da niso sposobne čutit enako. the secret life of plants - knjiga ki jo priporočam vsem vegetarijancem.

in glede tretmaja živali, res ni primerno niti sprejemljivo; samo rastline tudi škropimo s pesticidi, jih genetsko manipuliramo (soja v svetovnem merilu skoraj 60%).. danes niso nič bolj "zdrava", če se jih tako panično ščiti pred škodljivci.

hej, a ste brale zdaj - naredili so genetsko modificirano jabolko, da ne postane temno? wonderful brave new world.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 5.2.2014 14:37:07 >

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 15:19:18   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

hej, a ste brale zdaj - naredili so genetsko modificirano jabolko, da ne postane temno? wonderful brave new world.. user posted image


Še ne. Ampak OMG user posted image

Se samo sprašujem kaj in kako bo čez 20 let. Sploh, če se tudi pri nas uvede zakon kot v Novi Zelandiji al kje že .... user posted image

lp

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 15:49:40   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

hej, a ste brale zdaj - naredili so genetsko modificirano jabolko, da ne postane temno? wonderful brave new world.. user posted image


Hej, suuuuper. Je tok tecno, ce jabolko mal potemni na zraku.

user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

Zadnjic sem tko bezno poslusala radio in je nekdo malo napovedi dal kaksno bo zivljenje cez 15 let. Ko je neki en jogurt omenjal mi je brez heca skor slabo ratalo. Upam, da bomo imeli mozmost malo normalni ostat, da se bo se dalo tudi se malo normalno hrano kupit, da si ne bomo po sprici v zilo doziral hranljive vrednosti in bos pogledal na embalazo jogutra kok zlic ga pojes, da bos sit tocno 3 ure. Strasljivo.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 5.2.2014 15:51:33 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 17:05:13   
Dilove*
mojcaziga- Očitno bom morala ponoviti kar sem že napisala. Jaz sem rekla,da vsi vsilimo svojim otrokom hrano,ne da jim samo ti. Vsilim jim jaz,ti in nasploh vsi ljudje. Nihče jim ne ponudi izbire,ker je to nemogoče.Izbira ni le ponujena hrana na krožniku. Pa saj to veš...
Nihče par mesecev stare otroke namreč ne vpraša:ali bi bil raje vegetarijanec/vegan ali mesojedec in jim razloži kaj to pomeni in kakšen način življenja je to? Odločimo se namesto njih ,kot še marsikatero drugo stvar, v veri, da smo se odločili najboljše.

Glede vrtca in šole...jaz sem bila ta vegetarijanski otrok, pa nikoli nisem gledala na krožnike svojih vrtičkarjev ali sošolcev...no, so pa oni večkrat na mojega.

Ko pa padejo vsi argumenti se pa začnejo enačit rastline z živalmi...Pa dajte no,tole je že absurdno, jaz sem tukajle napisala primer našega jedilnika izključno zato,ker sem želela pomagati avtorici posta,z dobrim namenom..pa so se takoj name zvrstila vprašanja/zasliševanja,,ki definitivno nimajo nobenega dobrega namena v ozadju....
ah standart,mogla bi predvideti to.


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 17:23:49   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


hej, a ste brale zdaj - naredili so genetsko modificirano jabolko, da ne postane temno? wonderful brave new world.. user posted image


To so že vsaj leto dni nazaj naredili, če ne že več......user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 17:25:27   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica


Zadnjic sem tko bezno poslusala radio in je nekdo malo napovedi dal kaksno bo zivljenje cez 15 let. Ko je neki en jogurt omenjal mi je brez heca skor slabo ratalo. Upam, da bomo imeli mozmost malo normalni ostat, da se bo se dalo tudi se malo normalno hrano kupit, da si ne bomo po sprici v zilo doziral hranljive vrednosti in bos pogledal na embalazo jogutra kok zlic ga pojes, da bos sit tocno 3 ure. Strasljivo.


Danes si pa nekateri kalorije tako dozirajo......

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 17:57:07   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Jasno, da pri vsaki družini otroci jejo približno iste jedi kot starši, kako pa sploh če biti drugače? Ne samo, da bi bilo skrajno nepraktično kuhati 5 različnih kosil, ampak verjetno starši stojijo za svojim načinom prehranjevanja ne le zaradi hrane kot take, ampak zaradi osebnih prepričanj o zdravju, živalih, holesterolu in želijo tudi ta prepričanja, vrednote, načela, prenesti na otroka.

Prehrana je pač ena izmed stvari, ki jih otrok "podeduje" in se ga ob rojstvu ne sprašuje, ali želi biti vegi, ali želi hodit v cerkev, a mu ustreza, da se gre na počitnice v Bohinj namesto na morje ... Vse to starši prenesemo na otroka, saj drugače niti ne gre, kajne?


Drži, otrok izbira in spreminja prehranjevalne navade skozi socializacijo in stike z drugimi kuhinjami (nekateri pa jo morajo zaradi zdravja). Česar ne kuhamo, otrok ne more poskusiti, in kakor obrneš, težko, da se v eni družini kuha vse.

Ko je naš otrok jedel "v gostih", je večkrat pohvalila, mmm, kako je dobro user posted image ...in v isti sapi, da mama tega nikoli ne skuha user posted image . Pa ne da ne bi marala, enostavno se ali ne spomnim, ali ne pride na vrsto...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 20:50:54   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*
Ko pa padejo vsi argumenti se pa začnejo enačit rastline z živalmi..


zame ni noben argument padlo, tako jaz razmišljam in sem samo podala misel v premislek, ali rastlinam tudi delamo krivico. kako pa ti svojega otroka hraniš pa ni moj problem. jaz sem ok, da je otrok vegi, če mu paše, dokler na skrivaj ne hodi pršuta k sosedu jest user posted image je pa res, da enim gre v nos, če je otrok vegi, vegijem pa ti truplojedci.. in evo veselice. samo - let's stay on topic kakor praviš user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
To so že vsaj leto dni nazaj naredili, če ne že več......user posted image


oh, se opravičujem, da sem zamudila eno leto. ne sledim tako striktno tem coprnijam. sem to povedala bolj za intermezzo, za zabavo in kot zanimivost, da ne bo mesojedno-vegi fajta za brezveze... user posted image

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: zajtrk - večerja
5.2.2014 21:02:39   
saruška
Mateyka, fajn poste imaš, vedno kej pametnega za povedat, aaaaaaaaaaaammmpaaaaak - enačit regrat s prašičem? Meni regrat še ni tulil pa bežal, ko sem ga nabrala user posted image

< Sporočilo je popravil saruška -- 5.2.2014 21:03:12 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?