|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 21:35:24   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama



Jaz pa pravim, da sem lahko brez seksa desetletje in se ne bom spravila na otroka. In daleč od tega, da bo stališče " ničelna toleranca # rešilo v trenutku svet. Ne moreš pa pričakovati sprememb, če zapišeš, da so posilstva enih bolj v nebo vpijajoča kot druga . Samo to.



Kje sem pa jaz to zapisala.......? Govorila sem le o pedofiliji med župniki.......ker je pač debata o tej temi.......

Drugače pa, kako je biti brez seksa celo desetletje ne ti in ne jaz nimava pojma......ko ti desetletje pred tem vcepljajo v glavo, da je zgolj misel na golo žensko greh, da se boš cvrl v peklu, če se boš samozadovoljeval.......tebe pa med nogami ščemi kot vrag, pa se ne smeš "sprostiti"......

In prosim ne zamenjuj z opravičevanjem določenih dejanj, če skušam navesti le vzroke, ki lahko privedejo to posameznih deviantnosti pri določenih skupinah ljudi.....in zadrževanje ter zatajevanje spolnih potreb lahko privede do velikih deviantnosti......


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 21:41:07   
Stanislava_
Ker ne upoštevaš družbenih okoliščin in pravnega reda, ki je umeščen vanje, napačno sklepaš.

Sosedov pedofil bo obdolžen na 5 let zapora zaradi dokazanega pedofilstva. Po prestani kazni ne bo beč delal v komunalnem podjetu in oskrboval parkov, ampak bo v gorah pobiral smeti.

Cerkveni pedofil bo obdolžen na 8 let zapora in na dosmrtno prepoved opravljanje poklica.


To je primer. Kaj je mogoče, ne vem, ker če bi prišlo do tega, bi rešili po balkansko. Brez vprašanj in brez debate.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 21:42:06   
uškinamama


liliana, stančka je napisala


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


Pojavnost med duhovniki je skoraj zagotovo večja kot v ostali populaciji, veliko večje pa je tudi dojemanje njihovega posilstva, kar je normalno, saj se pričakuje 100% čistost in je vsak promil odsopanja v nebo vpijoč.


Ja, tukaj se razhajamo. Zame je posilstvo posilstvo. Nič manj hudo , če ga stori policaj in nič bolj hudo če ga stori duhovnik. Odurno , gnusno dejanje, ne glede na monstruma. Pa nekako verjamem, da tudi žrtvi, otroku, je malo mar ali je njegov posiljevalec zgled moralnosti ali sosedov pijani ata.



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 22:33:23   
Sljiva
Tudi jaz sem se že večkrat spraševala zakaj pride do tega, da nekdo postane pedofil. Saj verjetno so to že kaj raziskovali, nisem nikoli brskala, sem pa nekako mnenja, da se s tem NE rodiš. Da to ni zapisano v genih. Lahko se sicer motim. Bolj se nagibam k tem, da je to posledica nekih travm iz otroštva, morda zlorab, spolnih, morda pranja možganov od preveč vernih staršev, kot je že Liliana povedala, kaj takega no...

In sem razmišljala, kako mora biti zaj...... življenje, če jih res privlačijo samo otroci. Zavestno si tega nagnjenja po mojem ni noben izbral. In sta le dve možnosti: ali se mu uspe celo življenje zadrževati, ker pač ve, da to ni sprejemljivo, in najbrž celo življenje trpi peklenske muke, ker njegovih želja ne more zadovoljiti nobena odrasla ženska niti moški. Ali pa pač " popusti" nagonu, ko se pojavi prilika in lahko nekomu uniči življenje ali pa še sebi ( če ga dobijo). V bistvu lose-lose situacija, kakorkoli obrne, pa ni si sam zavesto izbral tega stanja.

Imam mešane občutke in ne vem kaj naj bi družba naredila, da bi se te ljudi naredilo neškodljive za okolico, mogoče kakšna zdravila v smislu zaviralcev spolnih hormonov mogoče, odstranitev spolnih žlez, kaj takega... psihoterapija mogoče, ne vem...


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 22:34:11   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Meni je grozno, da se obsoja "le " eno vrsto pedofilov.  Kot v primeru te teme. Zame je pedofil pedofil -naj bo to duhovnik, predsednik države, sorodnik, učitelj...Sploh ne vem kaj jih imamo za predalčkat , nesnago .


Saj se ne predalcka nacrtno temvec zaradi "statistike". Ce pogledas, da je duhovnistvo poklic, ki je zagotavljal (ponekod se vedno zagotavlja) spostovanje okolice brez nadleznih vprasanj - zakaj se ne poroci, kaj je narobe z njim, da se ni porocen, pa kaj dela vedno z otroci itn... ; postaja jasno, zakaj je duhovnistvo varen in ustrezen pristan za hoseksualno ali drugace spolno devijantne osebe. Zato se ne gre cuditi, da je povprecje pedofilov v duhovniskih vrstah ( predvsem RKC) zelo veliko, saj ponuja izvrsten paravan in zascito, pa je soglasno s tem tudi racionalna izbira nekoga, ki si zeli olajsati zivljenje.


Tukaj imam eno svojo teorijo. Mogoče je malo staromodna in mogoče za današnje čase tudi več ne velja. Če poznaš Vozarje pisatelja Janeza Jalna, je tam zelo zanimivo opisano, kako je za hišo čast, da ima duhovnika v družini in kako se matere ženejo, da bi sinovi, ki so jih same za to izbrale, tudi postali 'gospodje'. Taki otroci so že od otroštva dalje filani s tem, kako se morajo odpovedovati svojim naravnim nagonom in krivi pred materjo, ki si želi ostali njihova edina ženska. Vse to, po moje, skrivenči osebnost. To velja, bi rekla, predvsem za starejše duhovnike, za mlajše pa bi rekla, da zna biti dosti resnice v tvoji teoriji. S tem, da menim da homoseksualec še ni avtomatično pedofil in da homoseksualnost ni deviantno spolno vedenje.


Prav zaradi spremembe motivike pri stopanju v duhovniski stan se pojavlja tudi sprememba dojemanja poklica. Homoseksualnost se omenila ne kot povezanega s pedofilijo (ceravno nekateri trdijo, da so izrazite zrtbve duhovnikov pedofilov prav fantki) temvec kot za okolico nesprejemljivo spolno obnasanje, ki ga osebnost sam tezko sprejema pri sebi in se slednjega sramuje. Zatocisce je pa tam, kjer se ga o zenskah in poroki nic ne sprasuje in kjer je normalno, da se zenskam v telesnem smislu izogiba. Menda veliko taksnih tudi meni, da bodo na ta nacin ocistilis vojo duso in vec ne cutili gresnega pozelenja...


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 22:45:21   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Verjetno je zgolj slučaj, da iskalnik vrže ven ravno romske družine, zato ne bomo posploševali, da sedaj vsi romi prodajajo in posiljujeo svoje otroke, mar ne ? user posted image


Ni slucaj. Rezultat je zivljenjskih nazorov, vrednot in stila zivljenja, ki ga tudi zakonsko scitimo. user posted image


ja, saj tisti smeško na koncu je bil v smislu sarkazma. Ščitimo prodajo otrok, posiljevanje v znamenju priznavanja tuje kulture in hkrati kažemo na cerkev, da ščiti svoje duhovnike. Obsojanja vredno pa je oboje. Toleranca nič.



Obstaja bistvena razlika. Sprejemamo poroke mladoletnic zaradi kulturnega ozadja (ceravno se to ze pocasi spreminja), sprejemamo kraje, crnogradnje, itn... in scitimo, vendar bo ta romkinja za prodajo otroka odgovarjala kot kateri koli drug drzavljan ali celo tujec. Duhovnik pa le v primeru, da cerkev po svojem kanonskem zakoniku ugotovi, da je to primer, ki ga sama ne more resiti in ga preda posvetnim oblastem.
IMO - cerkev si v teh in podobnih primerih jemlje zakonodajno pravioco in namesto drzavnih organov odloca, koga bodo sploh prijavili in koga ne. Kolikor vem, na ta nacin ni nihce bil prijavljen. Vse kar je pri nas prislo v javnost in na sodisce je na iniciativo zrtve, po dolgiotrajnih borbah proti poskusom cerkve, da jih utisa. Kanonski zakonik med ostalim tudi prav, da v kolikor otrok ne sporoci spolno nadlegovanje ipd v roku 1 meseca je avtomaticno izobcen in kot taksen nima vec zascito cerkve. Ker otrok ni sposoben v 1 mesecu ne prepoznati, ne predelati ne sporociti tovrstno zadevo je po avtomatizmu zunaj cerkve, duhovnik pa ne more biti odgovoren za tisto, kar ga obremenjuje nepripadnik cerkve oz. izobcenec - poenostavljeno in skrajsano. na ta nacin tudi zapoznela prijava se formalno obravnava kot nepravocasna in karavana gre naprej.

Cerkev je drzava v drzavi in si jemlje pravico odreci drzavi oz,. njeni posvetni oblasti nadleznosti v cerkvah in nadleznosti nad njenimi zaposlenimi. Obnasa se kot magija - njeni zakoni, njena pravica....


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 22:47:49   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Meni je grozno, da se obsoja "le " eno vrsto pedofilov.  Kot v primeru te teme. Zame je pedofil pedofil -naj bo to duhovnik, predsednik države, sorodnik, učitelj...Sploh ne vem kaj jih imamo za predalčkat , nesnago .


Saj se ne predalcka nacrtno temvec zaradi "statistike". Ce pogledas, da je duhovnistvo poklic, ki je zagotavljal (ponekod se vedno zagotavlja) spostovanje okolice brez nadleznih vprasanj - zakaj se ne poroci, kaj je narobe z njim, da se ni porocen, pa kaj dela vedno z otroci itn... ; postaja jasno, zakaj je duhovnistvo varen in ustrezen pristan za hoseksualno ali drugace spolno devijantne osebe. Zato se ne gre cuditi, da je povprecje pedofilov v duhovniskih vrstah ( predvsem RKC) zelo veliko, saj ponuja izvrsten paravan in zascito, pa je soglasno s tem tudi racionalna izbira nekoga, ki si zeli olajsati zivljenje.



To mi ni bilo nikoli jasno. Ali gredo v duhovniški (učiteljski ali drug poklic, kjer bodo obkroženi z otročki) namenoma, naklepno, ali dela prilika tatu? iN postanejo pedofili/posiljevalci kasneje? Ve kdo?


Nekateri gredo zato ker menijo, da se bodo tako spokorili in jih vec ne bodo mucile grsne, napacne, bolane misli... upajo, da se bodo tako resili obsedenosti z "neprimernimi" nagnenji... nekateri menijo, da jih bog tako skusa...
Z druge strani je zanimivo, da za laike v cerkvenih skupnostih cerkev redpisuje, da se na doloceni stopnji morajo porociti, ali izstopiti iz skupnosti.... Morda zmanjsujejo konkurenco...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 22:52:09   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


To mi ni bilo nikoli jasno. Ali gredo v duhovniški (učiteljski ali drug poklic, kjer bodo obkroženi z otročki) namenoma, naklepno, ali dela prilika tatu? iN postanejo pedofili/posiljevalci kasneje? Ve kdo?


Jaz mislim, da vseeno pri večini bolj prilika dela tatu.....ker morajo biti vzdržni.....oz. se ta spolna vzdržnost nanaša konkretno na ženske in na potomstvo.....verjetno cerkveni zakoni nikjer direktno ne omenjajo, da pa z otroci se to ne sme početi, da se z žensko ne sme je omenjeno.....in ker imajo kot normalni odrasli določeno potrebo jo pač v svoji izmaličeni glavi zadovoljijo kot jo znajo, da obenem zadostijo "cerkvenim zakonom"....in šele potem po moje izkoristijo svoj nadrejeni položaj....duhovnik je bog i batina, on ne dela slabo in obenem še zagrozi vernemu otroku, da ne bo šel v nebesa, če bo komu izdal kar se je zgodilo ali se dogaja med njima.....

Nekako dvomim, da je večina pedofilov že pri 18 letih pedofilov.....

pa ti to res verjameš? user posted image
Ma ne morem verjet. Se mi zdi, kot bi odprla eno srednjeveško zaplankano bukvo o gonji na čarovnice. Lili, a boš ti, če boš par mesecev na suhem, tudi kar tam enega dečka pohopsala, ker pač ne boš mogla svoje spolne sle tako kot ponavadi sproščati z moškim . Ali pa če ne bo ravno dečka , pa mogoče kakšno pudlico ali pa plastično Ančko. Ljudi smo spolno usmerjeni v določeno smer in če te privlači ena smer, te pač iz krize hude abstinence ne more kar čez noč druga. No, mogoče sem pa jaz čudna.



Tudi jaz nisem mogla verjet marsikateri izjavi nekega izobrazenega vernika, ko mi je razkagal svoja stalisca, verovanja in izhodisca. Se dan danes se mi zdi, kot bi bila v srednjem veku.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 22:56:07   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
....do nasilja smo tudi uvedli ničelno toleranco, pa tistega pravega nasilja nismo izkoreninili......le eno po riti smo prepovedali......



Pravzaprav se stopnja nasilja povecuje :(


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
7.5.2014 23:12:54   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Joj, Ria, če se tebi zdi , da bi te po par letni abstinenci začeli privlačiti otročki, potem se pa res nimaš kaj zgražati nad pedofili. Zase vem, da me ne bi. Ne rečem, da mi ne bi ob dolgoletni krizi v domači postelji vsi moški predstavniki bolj dišali, kot mi sedaj in ne bi bila tako izbirčna. Vendar moj spolni apetit ne bo nikoli imel nič skupnega z otroki kot seksualnimi objekti.



ne, patrIno, meni so to ne zdi. ne izključujem pa, da se določenemu procentu ljudi to ZDI. in ne kvačkaj kar nekaj....jaz se zgražam nad pedofili, duhovniki, kmeti, direktorji....keri koli...samo kot ti je malce spodaj Frodica lepo opisala....zakaj se nad duhovniki bolj....ker se na koncu načeloma vedno izognejo kazni.

in še nekaj ne mešaj...oni nimajo krize v domači postelji, kot bi jo imela recimo ti....oni so se do smrti zavezali ne seksati z nikomer....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 7:48:58   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Meni je grozno, da se obsoja "le " eno vrsto pedofilov.  Kot v primeru te teme. Zame je pedofil pedofil -naj bo to duhovnik, predsednik države, sorodnik, učitelj...Sploh ne vem kaj jih imamo za predalčkat , nesnago .


Saj se ne predalcka nacrtno temvec zaradi "statistike". Ce pogledas, da je duhovnistvo poklic, ki je zagotavljal (ponekod se vedno zagotavlja) spostovanje okolice brez nadleznih vprasanj - zakaj se ne poroci, kaj je narobe z njim, da se ni porocen, pa kaj dela vedno z otroci itn... ; postaja jasno, zakaj je duhovnistvo varen in ustrezen pristan za hoseksualno ali drugace spolno devijantne osebe. Zato se ne gre cuditi, da je povprecje pedofilov v duhovniskih vrstah ( predvsem RKC) zelo veliko, saj ponuja izvrsten paravan in zascito, pa je soglasno s tem tudi racionalna izbira nekoga, ki si zeli olajsati zivljenje.



To mi ni bilo nikoli jasno. Ali gredo v duhovniški (učiteljski ali drug poklic, kjer bodo obkroženi z otročki) namenoma, naklepno, ali dela prilika tatu? iN postanejo pedofili/posiljevalci kasneje? Ve kdo?


imho pedofili procentualno bolj izbirajo take poklice, ki jim omogočajo dostop do otrok. zdaj če je kdo to raziskal ne vem - predvidevam. je pa imho lažje (in manj sumljivo) vstopit v poklic kjer je prevladujoč moški spol (cerkev). jaz bi rekla, da so pedofili na splošno eni "mole-i", krtice, ki se pod krinko zavlečejo v sisteme in jih obrnejo v svoj prid s tem da izkoriščajo slabosti le teh (kot to delajo z otroci). vuk dlaku menja al čud nikada; as usual..

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   [Brisano sporočilo]
8.5.2014 8:43:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   [Brisano sporočilo]
8.5.2014 8:52:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   [Brisano sporočilo]
8.5.2014 9:02:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   [Brisano sporočilo]
8.5.2014 9:13:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 9:13:55   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Rija, rija a si ti plačani provokator iz strani RR-jauser posted image


user posted image to bi bil pa zanimiv twist user posted image




se bom zdilala za kakšno gratis reklamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:06:47   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


ker se "druge" pedofile zaničuje, odrezali bi jim jajca, pimpeka naseckali na žetone....

duhovnik pa je GOSPOD. vsaj za veliko pobožnih ovčk....

bruh.


Ah dej Rija zbudi se no ... Leta 2014 smo, pokaži me ENEGA človeka v cerkvi, ki tko razmišlja!

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:09:04   
pomlad08
Sicer pa podpis pod Uškinomamo in Patrino user posted image

Pa ful mi je hecno, ko o RKC in duhovnikih in ovčkah in spovedih in verouku spet največ vedo tisti, ki hkrati vehementno razlagajo, da v življenju cerkvenega praga še prestopili niso user posted image Ah ja ...

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 8.5.2014 10:12:18 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:09:22   
ronja
Ja, tukaj se razhajamo. Zame je posilstvo posilstvo. Nič manj hudo , če ga stori policaj in nič bolj hudo če ga stori duhovnik. Odurno , gnusno dejanje, ne glede na monstruma. Pa nekako verjamem, da tudi žrtvi, otroku, je malo mar ali je njegov posiljevalec zgled moralnosti ali sosedov pijani ata.

uškinamama, žal tukaj raziskave kažejo drugače - baje žrtve najprej in z najmanj posledicami prebolijo posilstvo od neznane osebe, kot enkraten dogodek, slučajno, nekje, kjer je bilo potem storilec najden in kaznovan in jih je okolica podpirala... Najtežje je žrtvam, ki jih zlorablja nekdo, ki ga spoštujejo in imajo rade. Najhujše je, če je to nekdo, ki jim je zelo blizu (recimo starši) in veliko težje je žrtvam spregovorit o zlorabi, če zlorablja nekdo ugleden, tudi malim otrokom. Ker se bojijo, da jim ne bojo verjeli, kar je tudi velikokrat res. Za pijanega soseda, ki ga starša ne marata, bo otrok lažje povedal kot za soseda, s katerim vsak vikend pijejo skup kavo in ga imata starša v čislih. To je logično. IN mu je težje, zato se take zlorabe veliko večkrat ponavljajo in imajo hujše posledice.

Žrtvam je vedno težje, če njihovo zaupanje zlorabi nekdo, ki so mu zelo zaupale, ga spoštovale in imele rade. Veliko težje se uprejo, veliko težje povejo in veliko težje prebolijo. O tem res ni dvoma. Ker ne gre samo za fizično posilstvo in občutek nemoči, ampak še za izdajo hkrati.

Ščitimo prodajo otrok, posiljevanje v znamenju priznavanja tuje kulture in hkrati kažemo na cerkev, da ščiti svoje duhovnike. Obsojanja vredno pa je oboje. Toleranca nič.

Podpis. O romski "kulturi" prodajanja deklic v zakon nimam čisto nič boljšega mnenja kot o skrivanju pedofilskih župnikov.

To mi ni bilo nikoli jasno. Ali gredo v duhovniški (učiteljski ali drug poklic, kjer bodo obkroženi z otročki) namenoma, naklepno, ali dela prilika tatu? iN postanejo pedofili/posiljevalci kasneje? Ve kdo?

Po mojem ni enoznačnega odgovora - kakor kdo. Morda se kdo na začetku niti ne zaveda svojih nagnjenj, ker si predstavljam, da si mora bit grozno priznat, da so ti spolno privlačni otroci... in mu je samo lepo ob otrokih in ne ugotovi, da ta lepo ni tak kot pri ostalih... In gre zato v to profesijo. Za tistega vzg. iz LJ. vrtca so otroci še leta potem spraševali, kje je, ker se je baje znal najboljše igrat, se jim je znal zelo dobro približat, verjetno jih je imel res rad. Vseeno pa to ne opravičuje njegovih dejanj!!! Hočem rečt samo, da so stvari komplicirane. Nekteri sprijenci pa točno vejo, kako in kaj in se namenoma odločajo za to (kot recimo Mal, ker on svoje goni že od 70ih dalje in dobesedno izkorišča otroke, ki nimajo nobene pozornosti in se mu to celo ne zdi nič spornega?!)

Nikoli se ne pozdravi in zato je od takega človeka brezveze pričakovati, da mu ne bodo dišali otroci, kot da bi od hudega mesojedca pričakoval, da bo šel mimo pečenih reberc.

Patrino, ja, vendar je človek še vedno odgovoren za svoja dejanja. Lahko tudi mesojedec ne je mesa, če bi bilo edino meso v obliki njegovega hišnega ljubljenčka, sem prepričana, da ga zato nihče ne bi ubil, bi rajši bil celo življenje na zelenjavi. In če veš, da tvoja želja ima zelo slabe posledice za druge, je pač ne uresničiš. Saj se lahko samozadovoljujejo in mislijo, kar hočejo zraven, otroke naj pa pustijo na miru!!!!!!! Če ve, da ga vzburjajo, naj se drži stran od njih. Saj če sta dva skupaj in se imata rada, se tudi ne vržeta prvemu, ki jima zadiši v naročje. Pač imaš malo distance, ne?

Vendar se mi zdi brez veze govoriti, da bo pedofilije manj, če bodo ukinili celibat. Kaj ima ukinitev celibata veze s pedofilijo ?

To, da se bo za ta poklic odločal drug krog ljudi, ki se zdaj noče, ker pač noče celibata. So dobri ljudje, ki bi bili dobri duhovniki, pa se za to ne bojo odločili prav zaradi celibata. Pedofili bojo še vedno, njih se lahko odpravi samo tako, da se zavaruje vse otroke pred pedofilijo in drugimi hudimi zlorabami, ker je statistika jasna, da je večina motenih ljudi imela zelo nesrečno otroštvo, zelo zelo redko se zgodi da se nekdo že rodi psihopat in v tem primeru navadno to dokaj hitro pogruntajo normalni starši...

Patrino, kar je lili hotela rečt, je, da ob hudem pomanjkanju reagiramo na manjši oz. neznačilen dražljaj - to je dokazano, pri praktično vseh bioloških potrebah: lačna žival grize stvari, za katere VE, da so neužitne, pa si ne more pomagat (logično ni, saj izgublja pri tem energijo, ki jo rabi, a vseeno jo nekaj sili v to), mornarji, ki so bili po več mesecev na barkah, so tole žival (morsko kravo) videli kot brhko morsko deklico... Pa vidiš, da ni ravno pravi stimulus;). V mornarici je stopnja homoseksualnosti 70-80%, čeprav namenoma izbirajo fante, ki so manj nagnjeni k temu in v normalnem življenju, ko imajo na voljo ljudi obeh spolov, vendo izberejo žensko, ker jih ta bolj privlači. Podobno je v zaporih. Čeprav je homoseksualnost tudi čisto prirojena, kadar je 100%, torej da te privlači samo človek istega spola, nas je večina na lestvici vmes in je potem odvisno od okoliščin. Podobno je pri živalih - če imajo krave zraven bika, se ne bojo nikoli med seboj spentljale, če bikov ni, pa jahajo ena drugo, to ti bojo tudi kmetje znali povedat.

Ja, veliko je v genih, v naravni naravnanosti, čisto vse pa ne. In izkrivenčene okoliščine privedejo tudi do skrivenčenih dejanj, sploh pri ljudeh, ki že v štartu niso bili čisto "normalni". Predvsem pa se zdaj za celibat en navaden fant, ki ima vse razčiščeno v glavi in zdrav spolni nagon, verjetno ne bo odločil. Ker jim pač večinoma to precej pomeni. In zato ti fantje zdaj ne grejo v duhovščino. in gredo drugi: taki, ki so jim mame že od nekdaj govorile, kako je to ohinsploh in si niti ne upajo priznat svojih želja ali jih zatrejo, taki, ki nimajo izrazitega spolnega nagona, taki, ki so s srcem samo pri duhovščini čisto sami po sebi,... Vendar raznorazni, ampak ki odstopajo od povprečja, v eno ali drugo stran. Tudi v dobro, ne pa samo v dobro.
Sicer mislim, da večinoma nam ne bojo všeč otroci tudi v čudnih okoliščinah, če pa mogoče nisi čisto v sredini na začetku (in smo glihkar ugotavljali, da kar se spolnega nagona tiče, duhovniki niso glih predstavniki normale;), potem se zna mogoče tudi to zgodit. ne vem, je pa možno. Mislim, da je od primera do primera odvisno.

uškinamama, pedofilija zame ni nikjer dovoljena, se mi zdi pa še hujše, če nekdo izrabi otrokovo zaupanje - sploh če je to starš ali nekdo, ki ga ima otrok rad in ga spoštuje, kamor spadajo tudi duhovniki in učitelji. Ker je tem otrokom še težje. Čeprav je vsem žrtvam zlorabe težko, je enim težje kot drugim. Ker pri enih je to 1x dogodek, kjer otrok pove to brez obotavljanja takoj, ko pride domov, če pa ga nekdo, ki ima moč, prestraši, da si tega ne upa in se po možnosti zadeva še nadaljuje, je pa grozno, naklepno izrabaljanje otroka, čisto bolno! In hujše zanj! Zato se mi zdi to še bolj grozno - ker pušča otroku hujše posledice, ker je zraven še izdajstvo in še večji občutek nemoči! Najhujše je, če to počne starš, če mene vprašaš. Ker bo otroku to težje kot če to naredi enkrat nek neznanec sredi gozda. Se bo bal it v gozd, ampak doma bo varen.

Vzrok in opravičevanje ni isto! Dejstvo je, da veliko ljudi, ki delajo slabe stvari, lahko deluje čisto normalno v normalnih okoliščinah. Imeli so smolo, da so bili rojeni v getu, recimo. In ni vedno način, da jih samo obsodimo in ne gledamo vzrokov. Ker potem nam naslednja generacija ne uide. Če najdemo vzroke, lahko naslednjo generacijo rešimo.

Sljiva, veliko pedofilov je bilo v otroštvu žrtev pedofila... Zato je pa tako hudičevo pomembno, da najdemo in pomagamo tem otrokom prej, preden postanejo sami taki! Večinoma so pa vsi imeli nesrečna otroštva in bili zlorabljani tako ali drugače. Po moje, če bi ena sama generacija res zelo zelo striktno pazila, da bi se z VSEMI otroki delalo lepo, bi 99% takih in podobnih problemov izkoreninili. Ker ljudje se ne rodimo slabi.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:18:47   
ronja
Obstaja bistvena razlika. Sprejemamo poroke mladoletnic zaradi kulturnega ozadja (ceravno se to ze pocasi spreminja), sprejemamo kraje, crnogradnje, itn... in scitimo, vendar bo ta romkinja za prodajo otroka odgovarjala kot kateri koli drug drzavljan ali celo tujec. Duhovnik pa le v primeru, da cerkev po svojem kanonskem zakoniku ugotovi, da je to primer, ki ga sama ne more resiti in ga preda posvetnim oblastem.
IMO - cerkev si v teh in podobnih primerih jemlje zakonodajno pravioco in namesto drzavnih organov odloca, koga bodo sploh prijavili in koga ne.

Točno to sem hotela povedat s 1. postom! To ni prav!

Kanonski zakonik med ostalim tudi prav, da v kolikor otrok ne sporoci spolno nadlegovanje ipd v roku 1 meseca je avtomaticno izobcen in kot taksen nima vec zascito cerkve.

WTF? A resno to not piše????

v bistvu sta 2 stvari, ki duhovnike pedofile delajo drugačne od ostalih - so del inštitucije, ki jih ščiti, kljub jasnim spoznanjem o tem, kar se dogaja; drugo pa je to, da so to ljudje, ki naj bi bili vzor moralnih vrednot in osebe zaupanja.

Podpis. Nihče ne sme zlorabljat otroka in najhujše je po moje še vedno, če to počne starš. Vendar je drugo najhujše, če dela nekdo, ki mu otrok zaupa in mu nikoli ni treba za to odgovarjat. Ker otrok dobi s tem sporočilo, da ne bo nikoli varen - ker se pedofila ne kaznuje.
tko pa se neke stvari sistematično skrivajo in se ne dopušča, da pravosodni sistem opravi svojo nalogo - tj. dokaže ali pa ovrže obtožbe. kakorkoli obrneš, RKC dela tukaj napako, celo ranga kazenske odgovornosti - ampak do tega ne pride.
če bi direktor nekega podjetja skrival pedofila in ga ščitili pred roko pravice, bi ta direktor osebno odgovarjal za to - RKC pa ne. praviloma še stvari še po začetku sodnih procesov zanikajo do onemoglosti in se žrtev prikazuje kot manipulator - medtem ko se pravi zločinec velikokrat, prevečkrat, izogne kazni.

TO imam proti cerkvi! Pedofili ne smejo nikjer skrivit lasu otroku, ne glede na profesijo. Vendar v cerkvi niso problem samo pedofili, ampak še vsi, ki jih ščitijo. In verjamem, da en normalen dober župnik znoreva ob tem, ko njegovi kolegi pometajo take stvari pod preprogo, mislim, da se ma z Bogom veliko za zmenit, sama bi znorela na njegovem mestu... In ja, se zgodi enkrat na vsake kvatre, da kakega pa celo ven vržejo, vendar ne moreš rečt, da sistemsko ne zanikajo problema, ker to bi bilo pa tiščanje glave v pesek! In ne moreš rečt, da šole sistemsko ščitijo učitelje pedofile, na državni ravni šole, da se to vse pometa pod preprogo, da ministrstvo narekuje, da naj ravnatelji se učitelje pedofile čimbolj zaščitijo, če karikiram.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:32:14   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


ker se "druge" pedofile zaničuje, odrezali bi jim jajca, pimpeka naseckali na žetone....

duhovnik pa je GOSPOD. vsaj za veliko pobožnih ovčk....

bruh.


Ah dej Rija zbudi se no ... Leta 2014 smo, pokaži me ENEGA človeka v cerkvi, ki tko razmišlja!




ne, ti zaspi nazaj....moja tašča je prva....user posted image plus vse njene kolegice plus še en kup ljudi, ki jih poznam....

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   [Brisano sporočilo]
8.5.2014 10:35:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:42:04   
RIJA*
a je to ta?

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 10:44:46   
ronja
seveda je dobil zgolj 2 leti pogojne kazni in bil premeščen

uškinamama, o tem govorim - ta človek je bil zgleda celo obsojen - pa je bil potem samo premeščen?user posted image In dela dalje z otroki?user posted image To se ne bi smelo dogajat, pika.
In če je župnik neprišteven, mislim, da ni kvalificiran/sposoben opravljat tega poklica. ne more bit neprišteven in dalje delat kot župnik no! Tudi v šoli in vrtcih ne zaposlujejo ljudi, ki so se izrekli za neprištevne (in edino prav je tako).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
8.5.2014 11:04:11   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

se mi pa gravža ta duhovniška klika, ki to dela (tudi ****rijo, smo se spomnite več kot 300 mrtvih dojenčkov v predoru v LJ) pod krinko celibata.



O čem ti to?

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?