|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: starejše nosečnice
11.6.2014 16:25:52   
žirafa1
Pluta, čolniček je presenetljivo lepo tekel. Mislila sem, da me bo grdo mučil, pa ni. Sem pa morala elastiko naviti na roke, tako da ni bila nič napeta. Dolžina šiva pa 3mm. Širina pasu je prišla 11 cm, naredila sem 10 vrstic. Še vedno lahko kakšno dodam, če se izkaže, da je potrebna.

Če želiš, ti lahko kakšen kroj za tuniko skopiram in pošljem.

(odgovor članu pluta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: starejše nosečnice
11.6.2014 16:43:39   
uwaga
Pozdravljene dame!

Upam, da vas ne moti če se pridružim debati. Stara sem 37, konec avgusta pa pričakujemo tretjega mulčka/mulko. Na AC nisem šla, čeprav mi je zdravnik priporočal, ker ima hči kromosomsko okvaro. Trenutno me muči vročina, zato sem kar v hiši.
Kako pa ve preživljate te peklenske dneve?

(odgovor članu žirafa1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 9:51:55   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Koliko ste stare punce? Jaz sem 38,5 in delamo na 4. otročku. Imam doma tudi 3 zdrave sončke in me je strah da izzivam usodo. kaj pa če.....?? Vse sorte se mi podi po glavi, poleg tega živim v takem okolju da na to, da imaš 4 otroke gledajo čudno, poleg tega sem za njih kao stara itd...Sploh ne vem ali delam prav? Je vas tudi skrbelo kaj takega? lp


Vse od naštetega... Edino okolica je našo odločitev sprejela zelo pozitivno.

Jaz sem se odločala za še enega par let - malo zaradi službe, malo zaradi starosti. Ko sva se odločila, se slabih pol leta ni prijelo in sem si kar oddahnila, da je moje telo prestaro in da nam bo lepo tudi s tremi. No, še isti mesec se je prijelo user posted image . Zgleda, da nam je bilo namenjeno tako. Po pozitivnih AC rezultatih sva se naposled odločila še za menjavo avta (kombi), zdaj pa se prepuščam spontanosti. Sobice še ne pripravljamo (otroci se itak kregajo, kdo bo Z user posted image v sobi, jaz pa jim pravim, naj počakajo, ker na koncu se bodo kregali, kdo NE BO user posted image ), oblekice bom septembra na kup metala, materinsko šolo bom pa moje kar zatajila (čeprav je že 5 let od zanjega poroda). Skratka, gremo bolj na izi, pa kar bo, bo user posted image . Edino z imenom se morava uskladiti, ta bo težka...

Torej, moj glas je: če si želite, kar pogumno! Se mi zdi, da je starost okrog 40 precejšnja za prvega otroka (pa še to dandanes nič posebnega). Meni je moj G rekel, da sem zrela, izkušena user posted image - s tonom, v katerem sem razbrala, da z mano ne bo posebnih težav (OK, telo še vedno lahko odpove, bolj mislim na tisto psihično počutje in sodelovanje).


Moram pa priznati, da me je tokrat kar malo strah poroda. Pa ne vem, zakaj. Mogoče zato, ker vem, kaj me čaka user posted image in ker vem, kaj gre lahko narobe? Pa ve?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 9:55:21   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Pozdravljene dame!

Upam, da vas ne moti če se pridružim debati. Stara sem 37, konec avgusta pa pričakujemo tretjega mulčka/mulko. Na AC nisem šla, čeprav mi je zdravnik priporočal, ker ima hči kromosomsko okvaro. Trenutno me muči vročina, zato sem kar v hiši.
Kako pa ve preživljate te peklenske dneve?



Čestitke za pogum! Imam prijateljico, ki je rodila bolnega otroka. Preživeli so x operaciji, bili n-krat na nitki z življenjem, ... Čeprav si je želela veliko družino, se za še enega nikoli ni odločila, ker ji nihče ni mogel zagotoviti v novo zdravega otroka.

K sreči je moj nosečniški termostat nekoliko v okvari (me bolj kot ne zebe že od začetka user posted image ), zato me tudi tale vročina ne zdeluje tako zelo. Mi pa trebuh nagaja, otrdeva, težko hodim, premikam se kot starka user posted image .

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 12:13:38   
žirafa1
Dobrodošla uwaga in čestitke!

Tudi mene od začetka nosečnosti zebe, samo se mi zdi, da bo termostat počasi preklopil in me bodo hormoni začeli greti.

Kamajuš, je otrdevanje vsak dan enako? Ga je v vsaki nosečnosti več? Tudi meni trebuh otrdeva že nekaj tednov, ampak je že majhen. Meni pomaga veilko popite vode, dihanje, redno praznjen mehur in počitek (ta je težko izvedljiv, vem).
Lepo je, da se otroci kreagjo za cimra!
Naj ti bo še najprej hladno!

Mi še nimamo niti ožjega izbora imena, saj je še čas. Nekaj imen nam je všeč, samo moramo še prespati. Čisto novi smo na področju dekliških imen, k zapletom pa prispeva to, da hoče mož ime čimprej, otroka pa glasovalno pravico!








(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 14:03:55   
uwaga
Hvala dame!

Vidim, da je povsod pestro, mislim kar se imen pa kje bo dojenček..... tiče.

Bi pa prosila za pomoč. Vse ideje in predlogi dobrodošli. Kmalu nas čaka dopust. Pa bi se rada tudi jaz malo namočila. imam pa sledeč problem:

Nekega bogastva za kopalke ne bi rada zmetala, je pa velik problem moderček. Ker sem imela pred desetimi leti raka so mi odstranili dojko. Naredili so mi rekonstrukcijo dojke, pa še v drugo dali vsadek, da je bolj enakomerno izpadlo. Super do sem. Sedaj pa se moja dojka lepo vztrajno veča in polni, druga pa seveda ne.user posted image
In sedaj tlačim cele pakete vate v moderc, da se čim manj vidi razlika. Pa še to je, da me zaradi neenakomerne teže dojk boli hrbet, ker se postrani držim.

In nujno rabim ideje, kaj naj dam v zgornji del kopalk na tisto stran kjer je samo vsadek pod kožo, da se ne bo preveč razmočilo ali, da se ne bo premikalo.

Sem razmišljala o tistem samolepilnem modrcu oz. o eni polovici? Kake izkušnje? Ideje?

(odgovor članu žirafa1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 14:35:32   
žirafa1
Kaj pa silikonski vložki za nederček? Čeprav bi te greli, se vsaj vode se ne bi napili. Neko težo tudi imajo, pa bi se mogoče bolj naravnost držala.

Jaz sem si kupila športni modrc s podloženimi in širokimi naramnicami in se malo lažje držim vzravnano. Po mojem imam 2 kili plusa samo v modercu.


(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 17:11:54   
pluta
Žirafa, odlično! Zelo bom vesela kroja! Prihajajoči vikend bo deževen in zato več kot primeren za šiviljske podvige! Najlepša hvala!

Tole je moja prva nosečnost, pa vidim, da sem zaenkrat edina! Mi je pa fino, da imam zraven tudi izkušene mamice z dobrimi idejami!

(odgovor članu žirafa1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: starejše nosečnice
12.6.2014 18:47:39   
uwaga
Žirafa tudi to sem že razmišljala. Bi bili taki silikonski vložki super, če bi bila popolnoma brez dojke. Sedaj pa zaradi rekonstrukcije imam umetno dojko, samo je mala v primerjavi z mojo.
Zato me pa jezi, ker tudi različne "podpore" dojk ne pridejo v poštev, ker ta silikonski čudež ni mehak.

(odgovor članu žirafa1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: starejše nosečnice
23.6.2014 8:49:27   
žirafa1
Upam, da ste dobro!

Jaz sem ob vseh obveznostih otrok ob zaključku šolskega leta zbolela z virozo in dobila vnetje sečil, tako da je za mano napornejši teden. Jemljem hiconcil, nalivam se, glivice so se seveda tudi pojavile...Še nikoli nisem imela vnetja sečil v nosečnosti. Vnetje je potekalo brez znakov, zato težko rečem, če je kaj bolje. Bomo videli na kontroli...
V soboto sem bila okorna, počasna in utrujena. Prepričana sem bila, da se lahko začnem spopadati z dejstvom, da bo nosečnost v moji starosti bolj naporna. Preko vikenda je moj trebuh doživel izrazit skok v rasti, potem se je umirilo in počutim se spet bolje. Tega pojava se spominjam iz prvih dveh nosečnosti in včeraj sem bila res presrečna, da se bolje počutim in polna energije.

Sem in tja čutim kakšen gib punčke. Otroka komaj čakata, da bi tudi kaj začutila.

Kako se ve počutite?

Pluta, ne vem, kako bi bilo najbolje, da ti pošljem kroj...verjetno najbolje, da ga prerišem in ti ga pošljem po pošti. Če si za, mi sporoči velikost in kakšna tunika te zanima; tole je povezava to knjige, ki jo imam:
http://www.brt1.fr/index.php?article_id=19&dossier=ModeFuturesMamans&sub_article_id=28

Kroj za krilo pa je na volju tukaj: http://www.latelierdebertille.com/pages/Patrons_Citronille_gratuits_pour_bebe_enfant_femme-2945851.html

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: starejše nosečnice
23.6.2014 10:45:22   
kamajuš
Pozdravljene!

Ja, tudi mi kljukamo še zadnje (ob)šolske obveznosti, potem pa upam, da bo nekoliko lažje. Ker sem bila v letošnjem letu kot natempirana bomba (2 službi, glasbene šole, športni treningi,...), kar se mi je začelo maščevati pri user posted image : trebuh mi namreč takoj otrdi, ko sem pokonci, tišči me dol, neprijetno boli. Ko sem omenila G, me je takoj pregledal in ugotovil, da se maternični vrat prehitro krajša in da bom morala več ležati, čim manj hoditi, tudi sedenje ni dobro. Skratka user posted image - pri 3 otrocih. No, kakorkoli, se trudim in tudi otroci se trudijo, da pomagajo po svojih najboljših močeh.

Sem pa vesela, da je user posted image OK, da lepo raste, z glavico je že obrnjen navzdol, brca pridno (tudi otroci ga radi čutijo, se jim zdi tako smešno user posted image ). Tako da, samo da preguramo nekje do septembra, da bo donošen (sem cca 26t, torej še 10 user posted image ).


(odgovor članu žirafa1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: starejše nosečnice
26.6.2014 19:03:41   
pluta
Živijo! Žirafa, super je tale kroj za krilo! Kaj meniš, je pas iz drugega, bolj elastičnega materiala? Krilo se mi zdi da je laneno, kajne? Moram poiskusit, ni kaj. Hvala za link! Knjigica je pa tudi luštna. Všeč mi je tista obleka, ki jo nosi dekle, ki stoji za šankom. Tuhtam pa, kako bi ti bilo najlažje pošiljati. Se ne mudi, niti ni tako nujno....Če se domisliš kakšne dobre ideje o dostavi, pa pošlji! Zelo bom vesela! Ne se pa preobremenjevat, prosim!

Drugače sem pa ok, vedno večja postajam, zdaj se že vidi nosečniški trebuh in ne več sumljiv debeluharski vampekuser posted image .
Verjetno me pa zaradi vremena konstantno boli glava. Ne pomaga dokaj nizek pritisk, ki ga imam.
pa jedla bi, skoooooos. user posted image

(odgovor članu žirafa1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: starejše nosečnice
9.7.2014 10:21:43   
Anonimen
No punce tudi jaz spadam v vašo kategorijo, konc leta al pa začetek prihodnjega imam namreč rok, stara bom 39 let, pričakujem pa dvojčka, tako da bo po moje ful pestro. Doma pa imam že enga malega škrata:)

Srečno vsem!

(odgovor članu pluta)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?