|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
1.10.2014 15:39:44   
aspera
Aleda, hvala za pojasnilo. Ne vem še glede zdravila, ker še čakam na konzilij oz. pošto iz konzilija. To, da bom imela dolgi postopek, je Reljić rekel mojemu, ko je bil sam pri njemu na pregledu. Naj bi bilo pametneje, ker sem v kratkem postopku s Puregonom pridelala samo 2 folikla, ker naj bi prehitro odreagirala user posted image .

Joj, to bo pa potem veliko špikanja, bom prebodena kot cedilouser posted image . Pa res nisem ljubiteljica igeluser posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil aspera -- 1.10.2014 15:40:26 >

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
1.10.2014 18:32:58   
tejcy01
aspera tudi jst sem zdaj nazadnje imela dolgi protokol in ja res je kar dolgo tega pikanja ampak misli na to pozitivno...meni osebno je dolgi protokol pomagal pridelala veliko več kot v prvih dveh postopkih s tem pa je tudi več možnosti da se jih več oplodi in da te potem počaka tudi kakšen zamrznjenček user posted image no kar upam neboš potrebovala in da bo že v prvo spet uspelo user posted image user posted image držim pesti user posted image user posted image je pa tudi res da vsako telo reagira drugače,tako da samo pozitivno naprej in vse bo ok user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
2.10.2014 8:27:50   
jona klara
limonca- držim pesti, letos je velikim uspelo z pingoti, naj še tebi res ti iz srca želim, javi nam.Kako pA SI? KDAJ BO TEST?drži se

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
2.10.2014 15:28:52   
Stars619
Pozdravljene, vse tukaj...
Berem vas že nekaj časa, ker sem čisto nova na tem področju...Na mojo srečo (še) nimam nekih slabih izkušenj in vrsto let čakanja, kot nekatere, saj sem sedaj šele v 1. postopku. Veliko stvari mi je čisto unknown user posted image , ampak bom že še kaj vprašala...z možem imava že hčerkico, ki sva jo naredila brez kakršnih koli zapletov. Ko sva se odločila, da začneva delat na prvi bebiki, sva jo tudi naredila. Vse je potekalo super in sedaj je že prava lepotičkauser posted image . Se pa nama je sedaj zataknilo, ko sva se odločila za drugo bebiko. Naenkrat nisem imela rednih menstruacij, nobenemu nič jasno, vse izgledalo bp. Nikjer nič našli, mož super spermiogram, nato se pojavi moja grozna vrednost FSH - 30,6. In se je začelo...bila sva dana naravnost v postopek in po 12.-ih dnevih špikanja (velike doze - tako sem slišala - 4xMenopur v eno injekcijo) mi je uspelo pridelat le EN folikl.user posted image ...enga sem imela vsak mesec in tudi normalno velikega, torej čemu vse te igle?? Čisto nič mi niso pomagala zdravila...in še to; saj vem, da me boste imele za noro, ampak ne upam it na punkcijo brez narkoze. Ja, VEM, da imam samo en folikl, ampak ne upam!!!!! Poleg tega pa se skozi sprašujem, zakaj bi me moralo bolet, če to ni potrebno...ne? Vsak pač po svoje izbere...(pa tak by the way - rodila sem naravno in je bil 14 urni porod, tako da nisem ravno v vato zavita, če veste kaj mislim) user posted image ...
No, sedaj pa mene zanima nekaj; ker imam verjetno zelo malo možnosti, da bo ta ena boga celica toliko ok, da jo bodo lahko oplodili in da bi se potem to celo obdržalo (kar bi bilo neverjetno super, seveda), kakšne so moje možnosti za naprej? A mi bodo predpisali kakšna druga zdravila? Ali me bodo napotili na spontani IVF?? (ve katera kaj o tem??), ali naj kar puško v koruzo vržem ali kaj???

Vsem želim uspešne postopke in da bi kmalu postale mamice!!!!

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
2.10.2014 16:14:35   
rebrebu
STARS, jz sem v prvem postoku pridelala EN folikekl in celo poln!!! so rekl 2 dan kr pridte, doma nism vedla kak bi teh 48 ur prezivela-al bo al ne se oplodila itd....sploh ne ves, dokler nisi dol. no in pridema dol, itak psiha an nuli, recejo, da neki se dogaja in mi jo vstavili! Moja pikica je danes stara 16 mesecev in JAZ sem dokaz za to, da rabis samo EN folikel, ki bo mel ENO pravo celico in ta potem raste. v drugo druga zdravila in boljsi uspeh, nato v 25t porod...vstavili so mi 2, en je takoj odmru.... no sedaj sem v 3 ivf in grejem 2 pikici, uapm na 1 pravo in da preprecimo se 1x to grozoto, katero upam, da ne boš nikoli doživela....

mene je prva punkcija bolela za znort, porod potem ni bil tezek v primerjavi s tem, je pa bila 2 punkcija in sedaj tretja čist kontra prvi...tko da ne vem od česa je odvisno, vem pa, da drugič, ko je delu reš me je uprašu kaj sem tko prestrašena in je res bil nežen, skoz govoru kaj dela pa se moj je ornk drzu roko na trebuhu...mogoče je vse to pomagalo da sem ššla lazje čez punkcije:) preživela boš, en folikel-to ni niti minuta na mizi, ko on dela:) preštej do 30, glej kaj dela in je mim:) srečno

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
2.10.2014 16:51:03   
Stars619
Rebrebu, hvala za odgovor. No, sem vesela, da je bilo s prve tako (čestitke za bebico!!!!) in seveda si tudi jaz želim, da bi nama šlo vse tako po maslu. Res nam je lažje, tistim, ki že imamo kakšno bebico, ker se s tem zadovoljimo in nam ni tako hudo.
Glede punkcije - sem se že naročila za narkozo, tako da zdaj ne bom spreminjala...pa tudi, če je samo minuta...saj je vseeno! Grem na oddelek, opravijo svoje in grem po dveh urah domov. To je to. Mož pa bo tačas dal svojo super truper spermo user posted image in potem upamo na najboljše!!!!
Si pa res ne predstavljam skozi kaj si morala iti v 2! O, bog... želim ti vse najlepše in v 3 toliko sreče, kot je bilo v 1.! user posted image
Lp

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
2.10.2014 22:37:15   
Bikca
Pozdravljene punce,

sem nova v teh stvareh. Za prvega otroka je trajalo dve leti, da je prišlo do zanositve. Bila sva na spermiogramu pri dr. Rešu, rezultati so bili kar slabi. Potem mi je ginekolog dal klomifen in sem zanosila v prvem ciklu. Po porodu (in tudi že pred zanositvijo) sem imela zelo neredne menstruacije, policistične jajčnike tako da sem bila letos januarja na laparoskopiji, cikli so se uredili, klomifen pa tokrat žal ni prijel. Danes sva bila ponovno pri dr. Rešu, rezultat spermiograma je precej slabši kot pred 5 leti. Sedaj čakam njegov izvid, da ga nesem svojemu ginekologu in potem dobim napotnico za ICSI. Če bo vse po sreči bova še ta mesec v postopku.

Povejte mi prosim, kolikokrat je potrebno iti na UZ k Rešu?

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
2.10.2014 22:40:26   
sunprincess
Ko se že pikaš greš 2x, če je vse ok...kolikokrat pa prej, je pa odvisno od tega, kolikokrat si pri njemu user posted image

(odgovor članu Bikca)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 7:27:00   
SemSonce
Jutro.

Po dolgem čakanju grem fanes po svoje malčke, upam da so lepo razvitiuser posted image . Za mano spet še ena noč brez spanja ampak se počutim tko naspidirana, nevem kako bom potem zdržala še deset dni do testauser posted image ...potrpežljivost ni ravno moja vrlina.

Kako ste ostale, vidim, da nas je vedno več,....kaže, da nas prihodnje poletje čaka pravi baby boom.....držim pesti za vse in vsako posebej.

Lep dan in že vnaprej prečudovit vikend.

_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 9:13:12   
limonca*
Stars, če imaš en folikel pomeni, da te bodo zbodli 1x! user posted image En špik in nič več.. tako, da če bo še tako bolelo, ne bo trajalo. user posted image Čist brezveze te je strah, verjemi.
Kar se tiče doze in reagiranja - jaz ti predlagam da prebereš temo, ki je prilepljena zgoraj "uspelo je s slabimi celicami in povišanim FSH" ali nekaj takega.. v bistvu je tako, da so raziskave pokazale, da ženskam pomaga jemanje DHEA in 7KETO, max 75 mg na dan, najmanj 3 mesece.. Mogoče lahko zraven poskusiš še z maco.

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 12:45:23   
SemSonce
Transfer za mano. Od 17 celic se jih je 16 oplodil, 7 lepih blastocyst, 2 moruli. Enga super malcka zdej grejem, ostali pa so sli v zamrznitev.

Zdej pa sprosceno cakat do 20 oktobra na testuser posted image .



_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 12:48:24   
sunprincess
woow...to je pa izjemno lep rezultat...bravo user posted image Držim tudi jaz pesti,da se primeuser posted image . Je to tvoj prvi postopek? A samo enega so ti vstavili?

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 15:02:41   
SemSonce
Čau.

Ja sem tud sama zelo zadovoljna. Moj drugi postopek, sam pri prvem ni bilo celic ker so mi dali napačno stopko. Tako da je to prvi transfer in js verjamem da je bil uspešenuser posted image .

Samo enega ja ker se še dokaj mlada, in pa precej lahka in imam že zaradi močne stopke in drobnosti precej velike šanske za hiperco, dva zarodka bi pa to še povečala.

Lp

_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 16:01:30   
rebrebu
uuu SEm Sonce čestitam!!!!! fulll dober rezulat!!!res!!! povej, a zelo zdravo ješ, a si kej posebnega jedla, al pa zdravila katera si mela? neki je moglo vplivat na to.....jz mam zlo slabe celice, kot kvaliteta in kvantiteta:) bi se kak tvoj nasvet poskusala.... drzim pesti zate, jz ma dones teden dan d:) sem glih teste naročila, upam da pridejo kej prej, ker me bo tko al pa tko firbec matru prej:) sm kr 5 jih vzela:)

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 16:30:47   
SemSonce
Čau rebrebu.

Sem pristna tekačica, vsak dan 10 km, sam odkar sem šla v drugi postopek ne tečem ker preveč aktivnosti ni dobr, sem bolj mirovala. jem precej zdravo, izogibam se beli moki, navadnim testeninam, belemu rižu itd, jem pa veliko zelenjave, solate, pijem vodo....vsakodnevno pa seveda grešim s čokoladouser posted image .

Mislim, da ni nekega posebnega režima, ki bi mi pomagal, mogoče kanček sreče. Imela sem pa tri ampule menopurja.

Joj držim pesti zate, da bi ti že prvi test pokazal velik plus, ostali pa naj bodo le za potrditevuser posted image ..

_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
3.10.2014 16:34:11   
sunprincess
Rebrebru,kje si naročila teste?

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 9:17:25   
rebrebu
na plodnost.si, 5 kos je 3,20e...pa so mi kr zanesljivi,do zj so vedno pakazal prav:9

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 17:29:46   
SemSonce
Čau.

Mene pa samo zanima kdaj ste ve že kakšen test naredile in je pokazal pravilno?

Jst sm mela uceraj transfer, 3.10. In moram na ginekolosko na test sele 20.10. To se mi zdi tko dolgo, mislte, da bi lahko že kej prej pokazalo kako je na stvari.

To cakanje kr nervira, sam moj je pozitivc in pravi da danes že en dan manj kot ucerajuser posted image

Lp

_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 20:17:31   
sunprincess
SemSonce...s prejšnje strani kopirano:

IZVIRNO SPOROČILO: limonca*

Test lahko delaš 9 dan po ETju, če je bil ET 5 dan.. Če je bil 3, pa šele 11 dan.
Je pa tako - če je negativen, potem ga je treba ponovit čez 2 dni, ker je možno, da je še premalo hormona.
Ker tale 9 in 11 dan, to je minimum..



(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 20:23:59   
SemSonce
Ja sej to sem prebrala, sam mi ni jasno zakaj na Ginekoloski potem vseeno narocjo na tko pozno. Kaj misljo, da uzivamo v cakanju?user posted image

Komi cakam da grem v ponedeljek v sluzbzoz in se za tistih 8 ur mal zamotim.

Pa se eno vprasanje. Tiste, ki vam je uspelo, kaj ste mele ob vgnezditvi kake iZcedke in kako je blo s hiperstimulacijo? Menda jo nosecnost se poslabsa.

Lp

_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 21:03:59   
Stars619
Hej, a ve hodite v službo po transferju?? Nam je bilo rečeno, da priporočajo stalež! Tiste, ki ste šle že čez to, prosim napišite kako ste ve naredile...thanks

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 21:09:43   
SemSonce
Meni szo rekli da mi pripada tri dni bolniske in potem ce se nebi vrdu pocutla lahko pridem nazaj ali pa grem do osebne Zdravnice in mi to se podalsa. Ampak js sm zaenkrat cist OK, delam v pisarni tko da ni nekega fizicnega dela, stresu se bom pa skusala izogibat.

Miszlm da tud samo lezanje ne pripomore k zanositvi. Ce sze pocutis OK in se gibas v mejah normale Mislim, da ne bi szmelo bit problema. Sicer pa vsaka Zase najbolj ve kaj je zanjo najbolse.


_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 21:10:00   
sunprincess
Kaj potem tudi telovadit ne smeš po trensferju? Sem mislila,da je samo do punkcije odsvetovano?

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 21:11:57   
SemSonce
Men so odsvetovali tekuser posted image , so mi pa priporocali zmerne sprehod, saj telo rabi gibat in ni nobene potrebe da se cist zalezimom

_____________________________

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
4.10.2014 22:06:47   
Stars619
Meni bi bilo tud logično, da greš v službo, a mi je med.sestra rekla, da so ponavadi do odvzema krvi vse doma?!!?
Hm...ne predstavljam si bit doma 14 dni in gledat v zrak...

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?