|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Migranti?
23.9.2015 11:26:14   
nejcko
Mene pa še nekaj zanima.

Angelca je rekla, da bodo sprejeli 800 000 migrantov. Super. do zdaj so jih sprejeli ... koliko ... 50 000, 100 000 user posted image Torej jim jih fali še cca 700 000.

120 000 jih je že v EU, več ali manj hočejo vsi v dojčland, ampak dojčland pravi, da jih bo razdelila po država EU. Zakaj user posted image Saj ona še svoje obljubljene kvote ni izpolnila.
Tudi če bi sprejela vseh teh 120 000, mera še ne bi bila polna. Komot bi vzela še uni 500 000, ki čakajo na turški meji.

Ampak ne! Zakaj ne? Malo kontradiktorno je vse skupaj, se vam ne zdi user posted image Želi si jih toliko, ampak jih ne bi sprejela user posted image
Ali pa očitno samo teh ne oz. določenih ne. Po mojem želijo eno fajn selekcijo narediti. Oni smetanco, periferija pofl.
Se vam tudi tako zdi?

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Migranti?
23.9.2015 11:30:44   
jagoda77
Če jih Nemčija potrebuje in želi, potem pošlješ vlake, avione, buse, naložiš folk in odpelješ k seb. Al kako? Vprašanje je samo, ali bodo vsi ti želeli tako živeti, kot jim bo Nemčija nadiktirala? hmm.....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Migranti?
24.9.2015 10:47:52   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Na meji z madžarsko uvajamo nadzor.....



IMO pametno.
Sicer se poreklo cloveka kar dobro lahko doloci glede na jezik, ki ga govori, register, ki ga uporablja, narecne znacilnosti ipd... Ne more afganistanec govoriti sirska narecja... seveda za to pa primanjkuje usposobljenih ljudi.




evo, to bodo zdaj baje nemci delali...dolgo so rabili...


Pravzaprav so se hitro zmigali (glede na povprecen birokratski reakcijski cas). Skladno z izijavo, da bodo begunce sprejemali, ekonomske migrante pa ne.

Zdaj gre val v Nemcijo, tam bodo naredili selekcijo - ostalo pa vrnili nazaj od koder je prislo.Zato se dezele evropske otepajo prehoda beguncev preko njihove zemlje, da ne bodo preko njihove zemlje tudi vracani v dalec bolj "razocaranem" stanju.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Migranti?
24.9.2015 10:54:30   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

Ob vsej tej migraciji in begunizaciji ali kakorkoli že.... se človek marsikaj vpraša. Predvsem to, od kje folku pamet, da bi se lahko kar prosto sprehodili do svoje obljubljene dežele?


Ocitno ta "pamet" deluje - prosto potujejo do obljubljene dezele. Kultura skupnosti je za razliko od nase kulture individuuma se vedno zadrzala znanje (pamet), da je skupina mocna. Ena lastovica ne naredi pomladi, jata pa že. En volk ni pretirana nevarnost, krdelo volkov pa precejsna. Demografske eksplozije so se izkazale kot odlicna politicna taktika tudi za osvajanje ozemlja in uveljavljanja kulturnih dejavnikov.
Njihova pamet, da se bodo prosto sprehodili do obljujbljene dezele izvira v izkusnjah.

Kratenje pravic? Kakšnih nekaj? So pravila in tako kot jih imajo oni v svoji državi, jih imamo tudi mi. In treba se je držat tega ali pa obstaja še ena možnost, se obrneš in vrneš.


Zakajs e je treba drzati? Posledic ni, ce se pravil ne drzis, istocasno pa imamo skupek pravic , ki so najbolj uporabne, da se izognes neupostevanja pravil. Zakaj bi se obrnil in vrnil ce lahko svoje doseze? Moralne skrupule, eticni pomisleki ???? - bolezen razvajene moderne evropske druzbe, ki bi bila rada bolj papaezka od papeza.




_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Migranti?
25.9.2015 11:06:43   
ronja
Mene pa malo bega tole : berem , gledam in razmišljam:Kako za vraga so se na unem čolnu od tolike mase ljudi ,utopili le otroci in ena ženska tj. mamica dveh fantkov??
Meni se porajajo tukaj eni čudni scenariji , kaj pa vam?

MOram priznat, da me je od vsega tega, tole najbolj butnilo... Ko ti enkrat nekaj zazveni, da nekaj ni v redu. Potem sem spremljala novice in se to ves čas ponavlja. Za narod, ki pa svojih lastnih otrok ne čuva bolj kot svoje mlade moške, pa nisem pripravljena preveč potrpet...

Težko si namreč realen, če takole od daleč gledaš situacijo in se opiraš enkrat na en medij , drugič na drugega. Ob enih fotkah in posnetkih se ti dvigne empatija in sočutje, ob drugih pa gnus in strah.
Podpis.

Še vedno pa mi niso jasni ljudje... Če si v istem zosu, bežiš pred vojno ali lakoto... pa ti potem ni nič prav tam, kamor prideš, to mi res ni jasno. Nisem delala v zbirnem centru in nimam toliko izkušenj s tem, sem jih pa imela nekaj, vendar sem to pripisala smoli, da sem pač slučajno na take naletela... Ne da so vsi (večina) taki...

Najvecji problem je, da ljudje sodijo po podobi sebe - kakrsne sami sebe vidijo. Ne razumejo, da otrok v drugi kulturi nima taksnega statusa niti se na njega gleda tako, kot se nanj gleda v njegovi ("evropski, razvajeni, hedonisticni, humanisticni") kulturi.

Res je. Meni to nikoli ni jasno, že racionalno ne, kaj šele čustveno...

No, v bistvu se strinjamo - nikogar ne bi motilo 10% resničnih sirijskih beguncev. In ti verjetno imajo papirje s seboj... Ker si vsak Sirijec želi dokazat, da je res od tam, kjer je vojna, ker bo s tem veliko lažje dobil azil...

Upam, da bomo vseeno poostrili nadzor na meji...

Kolikor vem, so ga... Vsaj par dni nazaj...

PRoti sem , da se sprejme vsepovprek!
Nikakor pa nisem proti, da se sprejme mame z otroci, starejše, bolne,...ampak res iz obleganih krajih.
Kakor pa zdaj berem ,ta naval izkorišča veliko ekonomskih migrantov pa še kdo, da pod pretvezo ,da nima dokumentov, pride v "obljubljeno deželo"!

Podpis.

Ampak tu bi morala Evropa "zdraviti" vzrok za beg in ne posledice.

Še en podpis.

Dedci so morali pobegniti, ker ni bilo za živet dol, ženske in starci ter otročki, pa zaradi hude poti , lahko še vedno " uživajo" dol. 10 mesecev bodo lahko same med tistimi , ki jim režejo glave in jih kako drugače ubijajo, dedce naj bi pa

To je tudi meni čudno. Edina razlaga bi bila, da islamska država ne bo novačila in pobijala žensk in otrok, ker se oni pač ne morejo borit zanjo. Ne vem pa, če je prava. Želim si, da bi bila, prepričana pa ravno nisem...

Pa še to - se mi zdi, da takrat niso prijeli nobenega tihotapca beguncev, niti se ne spomnim, da bi begunci v tisočih umirali na svojem begu v mir.

Rezervni deli... Se je dogajalo, samo ne tako masovno.

tisti trenutek, ko prenehamo sočustvovati, izgubimo človečnost.

S tem se strinjam, vendar ne sočustvujem z vsakim, ker so razmere ipak različne... In z moškim, ki vzame rešilni jopič in pusti svojo družino brez njega, ne sočustvujem. Ne morem, pika. Ja, lahko mu je bilo hudo, vendar se mi ne smili, ker zame ni dober, pač po mojih standardih. In zanj sem veliko manj pripravljena žrtvovat kot za nekoga, ki ima rad svoje in bi zanje dal ne vem kaj...

Ocena je, da je dejanskih beguncev max. 10%. Vse ostalo so ekonomski migranti.

Ampak ali ne obstaja način, kako bi jih ločil med sabo? Mislim - če so iz različnih držav, različnih navad itd... zakaj ne bi sprejeli in pomagali tistim 10%, ki to res potrebujejo, ostali pa se bojo pač morali znajt sami?

Rečti bi bilo samo treba, da je za pridobitev statusa begunca nujno predložiti sirijski dokument...

Kaj tega niso rekli?user posted image zdaj mi ni pa več nič jasno... Še vedno pa obstaja problem ponaredkov, seveda...

Sicer se poreklo cloveka kar dobro lahko doloci glede na jezik, ki ga govori, register, ki ga uporablja, narecne znacilnosti ipd... Ne more afganistanec govoriti sirska narecja... seveda za to pa primanjkuje usposobljenih ljudi.

To se mi zdi, da bi bilo mogoče. Ampak saj to bi se dalo naučit ljudi, ne? Mislim razlikovanja...

Zato pač ljudje, ki bi radi živeli neko boljše žilvjenje, silijo v Evropo. Ampak tukaj jih ne čaka tako življenje, o katerem sanjajo. Kaj se bo zgodilo, ko bo tem nekaj stotisočim postalo jasno, da to, kar so dobili, ni to, kar jim je bilo obljubljeno.

Podpis.

Podpis pod vijoličarko. To se mi zdi dober predlog.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Migranti?
25.9.2015 11:08:44   
ronja
Zakajs e je treba drzati? Posledic ni, ce se pravil ne drzis, istocasno pa imamo skupek pravic , ki so najbolj uporabne, da se izognes neupostevanja pravil. Zakaj bi se obrnil in vrnil ce lahko svoje doseze?

Meni se zdi normalno, da bi agresivne imigrante takoj vrnila nazaj. Ker pač tega tu nočemo in če je še tako grozno v tisti državi, tu se tako ne more obnašat. Verjetno bi to, da bi nasilje kaznovali z izgonom, nekaj pripomoglo?user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Migranti?
25.9.2015 11:36:53   
ronja
Daj, povej, prosim, kako si predstavljaš, da bomo med temi begunci zaposlili resničnega zdravnika, če ljudje nimajo dokumentov, še manj spričeval s seboj

Predvidevala sem, da kake take reči nesejo s sebojuser posted image . Mogoče kdo res pozabi v tisti naglici, ampak vsi? Mislila sem nekak tudi, da se ve, kje je bil kdo zaposlen na podlagi dokumentov (saj naši zdravniki in drugi evropski sodelujejo z zdravniki tudi iz bližnjega vzhoda, tudi bolnice imajo seznam zaposlenih navadno na netu, uradno, ni to neka strašna reč preverit...)
Oni hočejo NAJBOLJŠO možno plačo, ki jo lahko dobijo. Te to nič ne čudi

To me čudi in ne štekam jih najbolj. Mislim si, da se verjetno bojijo vsega, česar ne poznajo, poznajo pa samo Nemčijo? Ne vem...

Se pa strinjam, da niso vsi Sirci in sama bi pomagala tistim, kjer res divja vojna. Sami pravijo, da se jih da ločit, že po obnašanju... Verjetno se da na podlagi dokumentov tudi kaj ugotovit... Verjetno tudi če bežiš iz domovine zaradi vojne, vzameš s seboj potni list...

pred leti smo jokali na slike ačnih afriških otrok z velikimi trebuhi...kaj pa danes? velika večina nas je nanje pozabila..situacija tam pa se ni niti malo izboljšala...

Meni je še vedno hudo zanje. Še vedno imam slabo vest, da gre nam relativno dobro proti njim. Kadar lahko, pomagam, dostikrat pa niti ne morem, ker ne znam tako od daleč, z denarjem smo pa trenutno res bolj na knap... Zato pač poskušam pomagat na lokalni ravni in pustim taka vprašanja tistim, ki so za to plačani... Ker sama jih ne vem, kako rešit. Ne moreš ljudi, ki bežijo pred vojno, poslat nazaj, ne moreš pa vseh,ki bi radi boljše živeli, sprejet sem.



_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Migranti?
25.9.2015 20:04:32   
liliana
Se pa strinjam, da niso vsi Sirci in sama bi pomagala tistim, kjer res divja vojna. Sami pravijo, da se jih da ločit, že po obnašanju... Verjetno se da na podlagi dokumentov tudi kaj ugotovit... Verjetno tudi če bežiš iz domovine zaradi vojne, vzameš s seboj potni list...


Ronja, oni izkoriščajo status begunca za druge namene....zato nimajo potnih listov......

In v skupinah, kot prihajajo iz Srbije na Madžarsko, v taki masi ljudi, težko ločiš zrnje od plev......ker se take mase ne valijo naključno, ampak zrežirano.......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Migranti?
26.9.2015 23:03:51   
nejcko
Od vsega me najbolj čudi, kako ljudje stoično sprejemajo/-mo cenzuro v medijih. Cenzura je prvi znak diktature. Diktatura je nekaj, kar je v popolnem nasprotju z demokracijo ... ampak ljudje s(m)o lepo tiho ... kot da se ni zgdilo nič ... sploh ne opazimo, kako nam kratijo naše pravice. Mic po mic.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Migranti?
27.9.2015 8:35:48   
liliana
Ujeli smo se v past "človekovih pravic in humanitarnosti"......in je vse, kar je napisano v stilu, da se migrantov ne sprejema z odprtimi rokami, takoj tretirano kot sovražni govor, ker se tretira kot napad na človekove pravice in človečnost....

realen vpogled v stanje je takoj označen za sovražni govor (že prej, preden se sploh pojavi tak nečustven govor, ga je dobro onemogočiti, preventiva pač).....

Na RR pa lahko še vedno debatiramo na temo migrantov.....pa se ljudje vseeno nočejo izpostavljati in povedati svojega mnenja.......pa tu ni t.i. diktature in cenzure.....na tej temi se oglašamo večinoma ene in iste....ostali samo berejo, ker se nočejo izpostavljati, ker govorjenje proti človekovim pravicam in humanitarnosti ni dostojno in sprejemljivo.......

V bistvu smo plod čiste humanitarne in človekoljubne indoktrinacije.....


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Migranti?
27.9.2015 12:25:11   
Vijoličarka
Jaz pa razumem, zakaj so komentarji pod članki večinoma onemogočeni. Komentarji pod članki so, ne glede na temo, v veliki meri predvsem izživljanje, čeprav se najde včasih kakšen biser. Kakor človeka vznemirja romantični humanizem, pa je po internetu tudi dosti raznih prirejenih, tudi lažnivih 'informacij' o groznih beguncih.

Kar se humanosti in človekovih pravic tiče, sama ne mislim, da je Nemčija ravnala humano, ko je izrazila dobrodošlico. Sprožila je val vseh mogočih ljudi, s takimi in drugačnimi zgodbami in interesi, ki so dobesedno vdrli v suverene države in tam povzročili kaos. Humano bi bilo iti v obstoječa begunska taborišča in tam opraviti selekcijo in registracijo, potem pa ljudi naložiti na vlak in odpeljati k sebi. Nič tudi ne bi bilo narobe, če bi vzpostavili jasna pravila, tako kot Avstralija in Kanada. Prav je, da se pomaga, ampak ljudje se morajo tudi zavedati, v kakšno državo prihajajo kakšna pravila veljajo tu.

Tako pa se je usul val ljudi, od katerih lepo število njih izkrorišča dano situacijo. Temu primerno so negotovi in tudi agresivni, sploh ker so množica. Tranzitne države so ponujale vodo, hrano, nastanitev, vso mogočo pomoč, ampak oni so hoteli samo čez mejo, samo da se prebijejo do Nemčije, do Švedske. Na nek način je to že prvi znak, da njih čisto nič ne briga, kako je Evropa organizirana in kakšna pravila veljajo tu, briga jih za polja, ki jih poteptajo in za smeti, ki jih pustijo za seboj. Ampak v to negotovost in z njo povezano agresijo jih je pognal predvsem način, kako najbolj humane in obljubljene dežele Evrope sprejemajo begunce. Če bi bila sama na njihovem mestu, bi hotela predvsem neoviran prehod, ne pa da ure in ure ali celo dneve čakam pred mejo, nato me sprejmejo in gredo v velike stroške, da me prenočijo, pri tem pa spet negotovost ali mi bo uspelo priti čez naslednjo mejo. Predvsem pa, šli so vsi prihranki, kaj če me na koncu zavrnejo?

Begunce se, sploh v medijih, preveč gleda skozi rožnata očala. To so ljudje, taki in drugačni. Nedvomno so med njimi ljudje, ki imajo visok potencial postati del Evrope. Preveč pa se z njimi ravna kot, kaj pa vem, permisivna vzgoja pri otrocih, ki se je izkazala za pogubno. Totalno bedasto se mi zdi, da če begunec s statusom azilanta naredi kaznivo dejanje, tudi tako, ki ogroža življenje drugih ljudi, deluje celo proti državi gostiteljici, pa ga status azilanta brani, da se ga ne vrne v matično deželo, ker tam bi ga ubili. Torej, on tukaj lahko celo pobija, ampak ne, ne, reveža ne smemo poslati v smrt. Tem ljudem se ne moremo zdeti humani, ampak samo neskončno neumni.

Nekdo je v vsesplošni zmedi kar pograbil nekega otroka, ga izrabil, da je kot 'družina' prišel na avtobus, nato pa otroka zapodil. K sreči so ga našli in združili s pravo družino. Koliko je takih zgodb? Koliko je izkroščanih in šikaniranih? Vsa ta Evropska, predvsem pa Nemška humanost je povrzročila hudo nehumanost prav nad tistimi, ki so najbolj upravičeni do pomoči.

Prav je, da se pomaga, ampak je treba ravnati razumno. Tudi kasneje. Ne pa da se vzpostavlja neka paralelna kultura, kjer močni izvajajo nasilje nad šibkejšimi, ki so potem deležni tega, pred čemer se pravzaprav zbežali. Nedopustno je, da v Evropi očetje in bratje ravnajo s hčerami in sestrami kot z živino in potem organizacije, ki hčeram pomagajo, svetujejo, da naj hči zapusti državo, da bo varna. A očetje in bratje, ki kršijo zakon, pa lahko ostanejo. Nedopustno je, da azilant življenjsko ogroža druge, pa se ga ne izžene, ker bo revež doma v smrtni nevarnosti. To niso otroci, ki jih je treba zavijati v vato, ampak ljudje, ki jim je treba jasno povedati, kakšna so pravila. Tako kot sta to storili Kanada (ki ima zelo dober program integracije) in Avstralija. Zdaj, če kdo meni, da sem zato, ker mislim da je treba humanizirati način sprejemanja beguncev v Evropo in delati na integraciji, slab človek, potem je to njegov problem in ne moj.

Ne more se kar smatrati, da ima vsak, ki se okliče za begunca, avtomatično kar vse mogoče pravice in lahko tepta vsa pravila, ki jih je Evropa, katera je tudi šla čez težka in mračna obdobja, izborila. Mislim da se ljudje upravično bojijo tistega drugega vala, o katerem mediji ne pišejo. Vala zavrnjenih. Ampak četudi uradni mediji malo ali nič ne pišejo o realnih problemih, pa so ljudje v Evropi kar v veliki meri zaskrbljeni. Pa četudi se to skuša potlačiti. In mene skrbi predvsem to, da bo posledica vsega tega vzpon skrajne desnice.

Vseeno, to kar se dogaja, ima tudi svojo pozitivno plat. Evropa je prisiljena pritisniti na predvsem na ZDA in tudi na druge Arabske države, da se končno reši problem Sirije. Mislim da ne bodo mogli uresničiti svoje želje, da zrušijo Asada, ker je problem predvsem ISIS. Pa upam tudi, da se bodo končno naučili, kakšne posledice prinese vmešavanje. Dokler so bili ti nesrečni ljudje nastanjeni v taboriščih v sosednjih državah, so si še lahko zatiskali oči, zdaj si jih več ne morejo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Migranti?
27.9.2015 13:45:02   
nejcko
Vijoličarka, odlično napisano. Moj poklon!

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Migranti?
27.9.2015 14:54:32   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Jaz pa razumem, zakaj so komentarji pod članki večinoma onemogočeni. Komentarji pod članki so, ne glede na temo, v veliki meri predvsem izživljanje, čeprav se najde včasih kakšen biser. Kakor človeka vznemirja romantični humanizem, pa je po internetu tudi dosti raznih prirejenih, tudi lažnivih 'informacij' o groznih beguncih.

....

In mene skrbi predvsem to, da bo posledica vsega tega vzpon skrajne desnice.




Potem pa se naj ukinejo komentarji pod vsemi članki in ne le pod "begunsko problematiko".....če gre zgolj za izživljanje.......

Drugača pa, če se imamo za odprto, sprejemljivo družbo, moramo biti sposobni prenesti tudi kak "izživljujoči komentar", tudi kar vulgarizem ali kritiko......

Če pa lastno ljudstvo pojmujemo kot izživljujoče, brez morale, brez človečnosti potem pa ukinimo komentarje pod vsem......

Če smo v Sloveniji sposobni sprejeti multikulturnost, begunce, migrante, drugače misliče itd. naj nam dajo tudi besedo, da to izrazimo, ne pa da poslušamo ene in iste lajne po medijih.....ker če tega nismo sposobni, si je treba to takoj priznati ne pa furati neki lažni fdvjevski humanizem (in pod krinko sovražnega govora ukiniti svobodo govora).....tako priznati, kot so si priznali to Madžari.....ker če si tega ne priznamo in se umetno ufuravamo v nek sprejem multikulturnosti, se nam ne bo zgodil zgolj vzpon desnice (desnica sicer sama po sebi ni slaba), ampak se nam bo v takem umetnem ufuravanju zgodil vzpon nacionalističnih in rasističnih strank, ki z desnico nimajo dosti skupnega.......

Ni se dobro namreč prepričevati "mi nismo kot Madžari, mi imamo radi begunce, migrante itd., mi jim bomo ponudili hrano, pijačo in vso toplino, ki jo premoremo".....istočasno pa moliti k bogu ali satanu, da naj pa vendar gredo preko Madžarske v obljubljeno deželo in ne preko naše, če pa že gredo preko naše, pa jim dajmo širokosrčno vse to, da ja čim prej prestopijo našo mejo......čista sprevržena logika......

Vseeno, to kar se dogaja, ima tudi svojo pozitivno plat. Evropa je prisiljena pritisniti na predvsem na ZDA in tudi na druge Arabske države, da se končno reši problem Sirije. Mislim da ne bodo mogli uresničiti svoje želje, da zrušijo Asada, ker je problem predvsem ISIS. Pa upam tudi, da se bodo končno naučili, kakšne posledice prinese vmešavanje. Dokler so bili ti nesrečni ljudje nastanjeni v taboriščih v sosednjih državah, so si še lahko zatiskali oči, zdaj si jih več ne morejo.


In problem Sirije se bo rešil, pa bo nastal nek drug problem.......Evropa tudi rabi take probleme.......nista zgolj ZDA in Rusija tisti, ki potrebujeta take probleme.....

V bistvu je Evropa zgolj izkoristila situacijo v Siriji, za sprejem delavcev.......ker ime celotna Evropa neugodno demografsko strukturo.......verjamem pa, da je vse presenetil "naval"......moč interneta in hitrost širjenja informacij med begunci so pa verjetno spregledali......

Kar se humanosti in človekovih pravic tiče, sama ne mislim, da je Nemčija ravnala humano, ko je izrazila dobrodošlico. Sprožila je val vseh mogočih ljudi, s takimi in drugačnimi zgodbami in interesi, ki so dobesedno vdrli v suverene države in tam povzročili kaos. Humano bi bilo iti v obstoječa begunska taborišča in tam opraviti selekcijo in registracijo, potem pa ljudi naložiti na vlak in odpeljati k sebi. Nič tudi ne bi bilo narobe, če bi vzpostavili jasna pravila, tako kot Avstralija in Kanada. Prav je, da se pomaga, ampak ljudje se morajo tudi zavedati, v kakšno državo prihajajo kakšna pravila veljajo tu.


Nekaj takega Nemci delajo že kaki dve leti....so zaposlili že kar nekaj sirskih delavcev in "sprejeli" njihove družine....gre pa verjetno "prepočasi".....



(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Migranti?
27.9.2015 18:09:27   
Vijoličarka
Lili, glede svobode govora, neka pravila morajo biti in neka kultura. Kritika, v redu. Ampak izživljanje stopnje, kakršna se na internetu dogaja zdaj, pa ne vem. Vse to nima nobenega smisla in ne more imeti nobene pozitivne posledice. Po domače povedano, povej to,kar si upaš povedati človeku v obraz, ne pa da se izživljaš, zato ker ne boš deležen neposredne reakcije (aka ena na gobec). Tudi tukaj je treba biti previden, ker vsa ta svoboda rezultira tudi v takih ekstremih, da ljudje delajo samomore.

Sicer pa mislim, da je konkretno tu pri nas povezano s tem, da zdaj uredniki strani odgovarjajo za vsebino komentarjev pod članki. MMC je stvar rešil tako, da dovoli komentarje pod enim člankom neke problematike, ker tako lažje moderirajo. Na 24ur pa se jim ne da moderirati. Problem ni samo v svobodi govora, ampak tudi v odsotnosti nekega korektnega moderiranja. Dejstvo je, da mediji so predvsem zato, da zaslužijo in moderianje ne prinaša dobička. Dobiček prinašajo škandalozni članki.

Vsekakor pa se strinjam, da s tem, ko ljudem dobesedno vsiljujejo neko pravljično podobo situacije in ignoriranjem strahov ljudi, ne delajo prav nič dobrega. Ljudje so vznemirjeni in zaskrbljeni. Niso zdaj vsi 'nerazumno nož med zobe in branit meje', ampak zaskrbljeni pa so. Tudi meni se zdi krivično, da se ljudem pridiga in trka na vest oziroma celo ponižuje, češ brezsrčni ste. Dosti bolje bi bilo, če bi te strahove priznali in se soočili z njimi, pa ne na posmehljiv in diktatorski način, kot zdaj, ko je vsak, ki si drzne kaj pripomniti, že takoj najslabši človek na svetu. Posebej zaskrbljujoče je, da tako najraje pridigajo ljudje, ki že itak bolj ali manj živijo na račun drugih in najbrž sploh nimajo jasne predstave, kaj je vsakodnevna življenjska borba nekega posameznika, ki pač ni kriv, če velesile in velike korporacije delajo sranje po svetu. One imajo od tega dobiček, mi pa smo v situaciji, ko smo se mogoče začeli izkopavati iz krize.

Napisala sem SKRAJNE desnice. Če nimam v glavi kaj pobrkljano, potem so skrajni desničarji isti, kot jih omenjaš ti. Sama desnica kot taka sicer ni moja najljubša žival, ampak vem da mora biti, zaradi ravnotežja, ker skrajnosti niso nikoli dobre. In ja, tukaj se strinjava, če bo naivni romantični humanizem nadaljeval v tej smeri, potem se bo zgodilo, da se bo marsikateremu umirjenemu sredinskemu človeku zazdelo, da skrajna desnica govori pametno ali pa vsaj, da je bolj varna izbira.

OK, če Nemčija potrebuje delavce, nimam nič proti. Ampak zakaj morajo potem vse tranzitne države čez to kalvarijo? A če gre prepočasi, potem pač izkoristiš živce in resurse 'manjvrednih' evropskih držav? Tukaj se strinjam z Madžari: ni problema, naredimo kontrolirani varni koridor, pa naj jih imajo, pa tudi probleme z vračanjem naj rešujejo sami. In ta prerazporeditev. V države, kamor ti 'begunci' nočejo. Ni fer ne do enih in ne do drugih. Ena stvar je imeti tukaj begunce, drugo pa je imeti ljudi, ki nas bodo sovražili, ker nismo Nemčija (ali vsaj Švedska). Brala sem, da jim menda na Finskem ni všeč: mrzlo, ni čaja, ni barov, ni restavracij, ni ljudi na cestah, samo avtomobili.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Migranti?
27.9.2015 20:33:22   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Se pa strinjam, da niso vsi Sirci in sama bi pomagala tistim, kjer res divja vojna. Sami pravijo, da se jih da ločit, že po obnašanju... Verjetno se da na podlagi dokumentov tudi kaj ugotovit... Verjetno tudi če bežiš iz domovine zaradi vojne, vzameš s seboj potni list...


Ronja, oni izkoriščajo status begunca za druge namene....zato nimajo potnih listov......

In v skupinah, kot prihajajo iz Srbije na Madžarsko, v taki masi ljudi, težko ločiš zrnje od plev......ker se take mase ne valijo naključno, ampak zrežirano.......


Moj dela direktno na tej temi in pravi, da imajo vsi Sirci dokumente zraven....tak da....niso Sirci problem...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Migranti?
27.9.2015 21:58:38   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Lili, glede svobode govora, neka pravila morajo biti in neka kultura. Kritika, v redu. Ampak izživljanje stopnje, kakršna se na internetu dogaja zdaj, pa ne vem. Vse to nima nobenega smisla in ne more imeti nobene pozitivne posledice. Po domače povedano, povej to,kar si upaš povedati človeku v obraz, ne pa da se izživljaš, zato ker ne boš deležen neposredne reakcije (aka ena na gobec). Tudi tukaj je treba biti previden, ker vsa ta svoboda rezultira tudi v takih ekstremih, da ljudje delajo samomore.

Sicer pa mislim, da je konkretno tu pri nas povezano s tem, da zdaj uredniki strani odgovarjajo za vsebino komentarjev pod članki. MMC je stvar rešil tako, da dovoli komentarje pod enim člankom neke problematike, ker tako lažje moderirajo. Na 24ur pa se jim ne da moderirati. Problem ni samo v svobodi govora, ampak tudi v odsotnosti nekega korektnega moderiranja. Dejstvo je, da mediji so predvsem zato, da zaslužijo in moderianje ne prinaša dobička. Dobiček prinašajo škandalozni članki.



Torej naj onemogočijo komentiranje pod vsemi članki.....če je izživljanje na internetu preseglo vse meje.....ne pa samo komentiranje pod migranti.......

OK, če Nemčija potrebuje delavce, nimam nič proti. Ampak zakaj morajo potem vse tranzitne države čez to kalvarijo? A če gre prepočasi, potem pač izkoristiš živce in resurse 'manjvrednih' evropskih držav? Tukaj se strinjam z Madžari: ni problema, naredimo kontrolirani varni koridor, pa naj jih imajo, pa tudi probleme z vračanjem naj rešujejo sami. In ta prerazporeditev. V države, kamor ti 'begunci' nočejo. Ni fer ne do enih in ne do drugih. Ena stvar je imeti tukaj begunce, drugo pa je imeti ljudi, ki nas bodo sovražili, ker nismo Nemčija (ali vsaj Švedska). Brala sem, da jim menda na Finskem ni všeč: mrzlo, ni čaja, ni barov, ni restavracij, ni ljudi na cestah, samo avtomobili.


Ne bi rekla, da gre zgolj za manjvredne......lega določenih držav je pač na tej poti......Avstrija je tudi "v tranzitu" in bistveno bolj na udaru kot mi, pa dvomim, da je manjvredna evropska država......

Drugače pa tudi meni ni jasno, kaj se želi s kvotami doseči.......to, da se naj tudi druge države zavedajo, da imajo dolgoročni problem z nataliteto......?

Itak bi bil najbolj human način reševanja problematike "evropski baby boom"......samo zato je malo prepozno......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Migranti?
27.9.2015 22:00:39   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

Moj dela direktno na tej temi in pravi, da imajo vsi Sirci dokumente zraven....tak da....niso Sirci problem...


Torej je Sircev izredno malo.....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Migranti?
27.9.2015 23:26:31   
Vijoličarka
Evo Lili, precej pogumen članek, pa tudi komentarji so mogoči:

http://www.siol.net/novice/svet/2015/09/princeska_julia_kloeckner.aspx

Ženska je možna naslednica Angelce in najbrž se zaveda, da ima podpro lepega števila Nemcev. Zna biti še zanimivo.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Migranti?
27.9.2015 23:49:57   
Vijoličarka
Tole sem šele zdaj videla:

http://www.rtvslo.si/svet/resevanje-nemskega-gospodarstva-s-priseljenci/374996

Torej je bil denar in ustrezna organizacija za promocijske spote o obljubljeni deželi v Arabskih državah. Potem pa niso znali opraviti z množičnim povpraševanjem, ki so ga ti spoti sprožili. Auč.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Migranti?
28.9.2015 16:42:38   
Vijoličarka
Članek:

http://geopolitika.si/2015-09-23-mati-agnes-sirija-isis-begunci/

Tale gospa pozna razmere, ker tam živi. Vsako stvar, tudi ta članek, je treba vzeti z zrnom soli. Ampak zanimivo, kakšen strokovnjak za politiko res nisem, ta članek pa potrjuje moje slutnje. Torej, zelo verjetno je, da v Siriji originalno sploh ni bilo problema, problem je bil samo ta, da Asad ne ustreza interesom Zahodnih velesil in okoliških bogatih arabskih držav. Zato so, kot že tolikokrat poprej, podprli vse mogoče teroristične skupine in med temi teroristični skupinami in ISIS ni nobene razlike. Pomagajo jim predvsem ZDA in tako preprečujejo, da bi si Sirija spet izborila nazaj neko normalno življenje. Imajo svoje interese, najbrž velike dobičke za peščico izbranih. Za ljudi jih v resnici ne briga, čez nas pa spuščajo zavese obarvane s humanostjo in trkajo na vest. Na limanice jim gre praktično vsa skrajna levica, pa še marsikdo zraven. Vmes se je še Nemčija odločila, da si napolni delovni kontingent in tako povečala zmedo.

Zahodne velesile in okoliške bogate arabske države so pripravljene poslati v smrt in trpljenje celotno Sirijsko prebivalstvo, pognati Evropo v kaos, samo da dobijo nadzor na Sirsko nafto, pa najbrž je še kaj zraven.

Ni v redu.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Migranti?
28.9.2015 18:46:33   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Članek:

http://geopolitika.si/2015-09-23-mati-agnes-sirija-isis-begunci/

Tale gospa pozna razmere, ker tam živi. Vsako stvar, tudi ta članek, je treba vzeti z zrnom soli. Ampak zanimivo, kakšen strokovnjak za politiko res nisem, ta članek pa potrjuje moje slutnje. Torej, zelo verjetno je, da v Siriji originalno sploh ni bilo problema, problem je bil samo ta, da Asad ne ustreza interesom Zahodnih velesil in okoliških bogatih arabskih držav. Zato so, kot že tolikokrat poprej, podprli vse mogoče teroristične skupine in med temi teroristični skupinami in ISIS ni nobene razlike. Pomagajo jim predvsem ZDA in tako preprečujejo, da bi si Sirija spet izborila nazaj neko normalno življenje. Imajo svoje interese, najbrž velike dobičke za peščico izbranih. Za ljudi jih v resnici ne briga, čez nas pa spuščajo zavese obarvane s humanostjo in trkajo na vest. Na limanice jim gre praktično vsa skrajna levica, pa še marsikdo zraven. Vmes se je še Nemčija odločila, da si napolni delovni kontingent in tako povečala zmedo.

Zahodne velesile in okoliške bogate arabske države so pripravljene poslati v smrt in trpljenje celotno Sirijsko prebivalstvo, pognati Evropo v kaos, samo da dobijo nadzor na Sirsko nafto, pa najbrž je še kaj zraven.

Ni v redu.


Dobro jutro.

In povsod, kjer so zrušili dktatorje, ki so v bistvi zagotavljali red v regiji, je nastalo eno veliko sranje. Ljudje se koljejo med sabo in od tam bežijo.


< Sporočilo je popravil nejcko -- 28.9.2015 18:47:29 >

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Migranti?
28.9.2015 20:35:37   
mateyka
sej, ne vem zakaj ljudem ni jasno, že od Sadama naprej "kok je ura"....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Migranti?
28.9.2015 22:14:47   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sej, ne vem zakaj ljudem ni jasno, že od Sadama naprej "kok je ura"....



Zato, ker smo zahodnjaki tako polni egocentrizma in narcisoizma, da glava peče. Ker smo sveto prepričani v eno in edino zveličano Resnico = Demokracijo in se čutimo kot duhovniki poklicani, da širimo to idejo v svet.

Dejstvo pa je, da si mora vsak sam izboriti svojo zmago, ubrati lastno pot napredka. Zahodni svet je potreboval 1500 let, da se je znebil popolne Cerkvene (verske) diktature, nato pa je trajalo še 450 let, da se je družba popolnoma sekularizirala, kar je temeljni pogoj za demokracijo.
In ta boj smo izborili sami (no, naši predniki).

Tudi arabski, afriški svet bi moral sam skozi ta proces, ampak kaj, ko smo ga prepotentni zahodnjaki v štartu zatrli. Oni dejansko niti možnosti niso imeli doživeti lastnega razvetljenstva, reformacije, modernizacije.
In ja, za to so potrebne tudi vojne, taki in drugačni režimi, diktatorji. Žal. Tudi mi smo svoje morali preživeti.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Migranti?
28.9.2015 23:15:40   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sej, ne vem zakaj ljudem ni jasno, že od Sadama naprej "kok je ura"....


Odgovor je enostaven......nafta oz. njena cena........ekonomija ne stoji samo na bančnem sistemu, ampak so naravni resursi bolj pomembni od tega......

Trenutno je cena nafte nizka....Isis ima sigurno kaj pri tem......Iranu in Rusiji ta nizka cena ne odgovarja, Američanom pa, ker kompenzirajo izgubo freckinga z nafto iz Libije in Iraka......potrošnikom nam nizka cena še kako odgovarja, še posebno zdaj, pred zimo.......

Migranti so le postranska škoda s katero se mora spopasti EU.......ki gradi severni tok 2 plinovoda iz Rusije......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Migranti?
2.10.2015 20:25:53   
nejcko
Hmmmmmm, kratka je bila tale pravljica user posted image

http://www.rtvslo.si/svet/nemci-zaceli-postavljati-mejo-multikultiju-in-politiki-odprtih-vrat/375384

Po nekaj dnevih medijskega molka (očitno so slo mediji čakali na zamah nemške dirigentske paličice), je končno tudi v dolino Šentflorjansko pokukala že dolgo znana resnica.
Humanitarci pa v jok.

Vprašanje je samo - kaj sledi vsemu temu?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?