|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 17 [18]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Trump - bo prvi ali ne?
24.11.2016 0:03:22   
nejcko
Pa če nadaljujem, ker se mi ravno piše user posted image

Nekoč so bili monarhi na svetu alfa in omega. enako mnogo kot so danes finačno-gospodarko-politične elite. Enako so se šli ti monarhi vojne, kot se jih gredo danes omenjene elite. A nekega dne so morali ti monarhi sestopiti s svojih prestolov. Kdor se je vdal (ravnal razumno), je preživel in ni mu hudega bilo, niti ni hudega danes njegovim potomcem. Kdor pa se je na vso moč upiral in ni želel predati žezla (volja do moči, sebični gen, živalska plat), pa je praviloma tragično končal.
Vedno, vedno vedno je bilo tako. V monarhijah in tudi v raznih -izmih.

Enkrat je treba vojni reči ne. To so pred stotimi leti priznali tudi številni monarhi, pravzaprav velika večina svetovnih monarhov. Spoznali so, da treba nekaj spremeniti.

Tudi globalisti, korporacionisti, ekonomski liberalisti, ki danes vladajo po svetu, bodo nekoč morali spustiti žezlo iz svojih rok. Zdaj imajo krasno priložnost, da pokažejo, ali so ljudje ali samo živa bitja. Nagonska.
Imajo lepo šanso, da jim tudi v bodoče ne bo hudega.
V nasprotnem primeru pa vidim samo dva scenarija - bodo krvavo odstranjeni sami ali pa bo šla naša civilizacija v zaton. V prvem primeru bo šel svet naprej, v kakršnokoli pač že smer. V slednjem primeru pa njim (elitam) ne bo hudega, seveda, Vendar bodo s tem dokazali le, da je človeštvo očitno še vedno bolj na ravni živali kot na ravni razumskega bitja. In bo treba iti spet od začetka po lojtrci gor.

V vseh teh stoletjih in tisočletjih bi se vendar lahko že česa naučili ... ali pač ne in nam ni pomoči. Še. user posted image

Vojna vedno potegne vse najslabše in najnižje iz človeka. Resda zdaj nismo neposredno v fizični vojni na svetovni ravni, smo pa vseeno v vojni že kar nekaj let. V neki psihološki, ekonomski vojni. Ta "status quo" nekako vsi načrtno vzdržujemo, ker imamo preveč realne izkušnje, kaj fizična vojna res pomeni. Ljudstvu je to v interesu, ker je žrtev prevelika (sodelovanje sebičnega gena po preživetju in razuma). Elitam je pa tudi fajn, ker bijejo iz varnih naslonjačev v Armani oblekah boj na dveh frontah, na eni strani sveta fizični boj, na drugi psihološki ... kot igrico na play stationu - in čakajo, katera stran sveta bo prej padla. In zadovoljujejo pri tem izključno svoj sebični gen.


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Trump - bo prvi ali ne?
24.11.2016 6:28:27   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


In če se imamo ljudje za neka višje razvita bitja, predvidevam, da se imaš tudi ti za tako bitje, mi je nepredstavljivo, da dejansko pristajaš na to, da je vojna edina možnost, ki jo človeštvo ima. Da je po besedah ene tako inteligentne osebe, kot si ti, ki povrhu vsega še ni zasvinjana s pohlepom (v tem primeru bi te morebiti še razumela) vojni edina alternativa vrnitev v srednji vek.



Jaz nisem rekla, da pristajam na vojno......nekako pa razumem, zakaj se dogaja.....razumem pa, da ima pač moje udobje neko ceno.....

Resnično - nepojmljivo mi je, da ob vsej znanosti, znanju in tehnologiji danes človeštvo premore samo ti dve opciji: ubijanje ali vrnitev v srednji vek Jaz kot bitje razuma, pa tudi kot bitje na-gona po preživetju (sebičnega gena) na kaj takega ne morem pristati. Mi je pa zelo hudo, ko vidim, s kakšno lahkoto na to pristajajo/-te nekateri.


Glej, vojne so se dogajale vedno....ni to zgolj danes......celo terorističnih napadov po Evropi je bilo pred 30, 40 leti več kot danes......danes smo le zaradi interneta, migrantov, mi v naših toplih naslanjačih bolj "vpleteni" v dogajanje.....

Tudi nekoč so sužnjelastniki vpili in vili roke v zrak, da bodo propadli, če se ukine suženjstvo. Pa niso propadli. Morebiti so imeli le malo manj. Tudi fevdalci niso propadli ob propadu fevdalizma, le malo manj so imeli, a še vedno več kot ostali. Tudi inustrijalci in velekapitalisti so vili roke, da bodo propadli, ko se je odpravilo otroško delo in uvedlo 8-urni delavnik, pa ni nihče propadel. Svet se je vedno razvijal naprej. Propadli so samo tisti najbolj sebični, najbolj živalski, ki so svojo moč gradili na krvi in trpljenju drugih in ne na lastni sposobnosti (na razumu).


Vedno pa je bil nekdo, ki je imel več kot drugi.....manjšina je vedno imela več kot večina.......še celo v komunizmu, ki je težil k enakosti in se ni obnesel (mogoče ravno zaradi tega sebičnega človeškega gena).......

Televizija ni produkt globalizma, tudi telefonija ne in avtomobili. Vse to smo imeli že davno pred globalizacijo in pred multinacionalkami. Pač skladno s takratnim časom. Tudi monarhi niso imeli jaht, ker jih takrat pač še ni bilo, prav tako ne modernih, steklenih vil, jih imajo pa zdaj, pa čeprav so monarhi brez monarhij


Z globalizmim je to postalo dostopno tudi revežu.......danes si praktično revež lahko najame jahto (recimo jadrnico) za dopust po jadrano, danes ima lahko revež novi i-phone......

Zato se ne bi smelo nič drastičnega zgoditi, niti če propadejo global-izem, kapital-izem, liberal-izem. Svet bo šel naprej. Nazaj bo šel le v primeru, če zmaga živalskost v nas, pohlep, volja do moči, sebični gen ... torej če zmaga vojna/smrt/uboj. In kdaj človek na simbolni ravni umre? Ko mu vzameš tisto najbolj človeško v njem, njegov razum, njegovo zavest, kulturno-zgodovinsko zavest. Takrat pa štarta spet od nule, ja.


Glej, ko bomo imeli alternativo temu zloglasnemu globalizmu, bo "propadel", mi pa bomo ostali......propadel bo tudi, če pride do kake večje vojne ali naravne katastrofe, ki bo prizadela ves svet.....brez tega trojega, sam od sebe, pa ne bo propadel......

In ja, na žalost je tako, da je sebičen človeški gen tako močan, da ko je človek čisto razvrednoten in je primoran štartati od nule, da takrat sebičen gen "propade".....je očitno ta gen močnejši, pri večini, od razuma.......

quote]Nekoč so bili monarhi na svetu alfa in omega. enako mnogo kot so danes finačno-gospodarko-politične elite. Enako so se šli ti monarhi vojne, kot se jih gredo danes omenjene elite. A nekega dne so morali ti monarhi sestopiti s svojih prestolov. Kdor se je vdal (ravnal razumno), je preživel in ni mu hudega bilo, niti ni hudega danes njegovim potomcem. Kdor pa se je na vso moč upiral in ni želel predati žezla (volja do moči, sebični gen, živalska plat), pa je praviloma tragično končal. Vedno, vedno vedno je bilo tako. V monarhijah in tudi v raznih -izmih. Enkrat je treba vojni reči ne. To so pred stotimi leti priznali tudi številni monarhi, pravzaprav velika večina svetovnih monarhov. Spoznali so, da treba nekaj spremeniti.

In kako so monarhi sestopili iz prestola.....? Mirno.....brez prelivanja krvi...... sami od sebe.....?

Vojna vedno potegne vse najslabše in najnižje iz človeka. Resda zdaj nismo neposredno v fizični vojni na svetovni ravni, smo pa vseeno v vojni že kar nekaj let. V neki psihološki, ekonomski vojni. Ta "status quo" nekako vsi načrtno vzdržujemo, ker imamo preveč realne izkušnje, kaj fizična vojna res pomeni. Ljudstvu je to v interesu, ker je žrtev prevelika (sodelovanje sebičnega gena po preživetju in razuma). Elitam je pa tudi fajn, ker bijejo iz varnih naslonjačev v Armani oblekah boj na dveh frontah, na eni strani sveta fizični boj, na drugi psihološki ... kot igrico na play stationu - in čakajo, katera stran sveta bo prej padla. In zadovoljujejo pri tem izključno svoj sebični gen.


Elite iz varnih naslanjačev vodijo vojno, mi pa iz varnih naslanjačev gledamo vojne in se bojimo za te svoje varne naslanjače......oz. celo iz varnih naslanjačev se mislimo boriti proti elitam, samo nimamo pojma kako, ker varnega in toplega naslanjača pa ne bi radi zapustili.......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Trump - bo prvi ali ne?
25.11.2016 1:47:45   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


In če se imamo ljudje za neka višje razvita bitja, predvidevam, da se imaš tudi ti za tako bitje, mi je nepredstavljivo, da dejansko pristajaš na to, da je vojna edina možnost, ki jo človeštvo ima. Da je po besedah ene tako inteligentne osebe, kot si ti, ki povrhu vsega še ni zasvinjana s pohlepom (v tem primeru bi te morebiti še razumela) vojni edina alt_ernativa vrnitev v srednji vek.



Jaz nisem rekla, da pristajam na vojno......nekako pa razumem, zakaj se dogaja.....razumem pa, da ima pač moje udobje neko ceno.....


Imaš prav. Vendar sem menja, da bi v vseh teh tisočletjih tako razmišljanje že lahko prerasli.
Za moje udobje ne rabi nihče umirati in prelivati krvi. Tudi delati ne 12 ur na dan. Te krivde si ne dovolim naprtiti in tudi ni prav da nam jo nenehno vcepljajo.

Si kdaj že videla kakšne demonstracije, v katerih bi ljudje ZAHTEVALI, da se (npr. prii nas) odpre kakšna trgovina (npr. Ikea, Gap, H&M, Kik, Aldi ...), si kdaj slišala, da bi demontranti zahtevali mercedese, jahte, počitnice na Maldivih in vsak svoje zasebno letalo, i-phon, Apple? Da zahtevajo plačo evro poslanca?
So bile morda v ranjki jugi demontracije rpoti bencinskim bonom, proti redukciji elektrike? Proti temu, da moramo v šoping v Trst in Gradec?

Ne, ljudstvo vsega tega ne zahteva. Ljudstvo s plačo 500 evrov zahteva višje plače, pri tem pa se prekleto dobro zaveda, da se lahko pretrga na pol, pa ne bo imel plače 4000 evrov. Srečen je, če mu plačo dvignejo za 10 %. Nadsrečen. Pri tem se točno zaveda, da si s temi 50 evri na mesec ne bo mogle kupiti ne mečke, ne plačati počitnic na Maldivih, ne kupiti jahte ... Tega si niti ne želi. Ampak je zadovoljen. Ker si bo lahko kupil kakšno salamo več.

Da so povprečnemu človeku postale določene stvari dosegljive, ni stvar njegovih zahtev. Res ima večje udobje, vesel je, da ga ima, ni ga pa zahteval. Kljub vsemu pa ima zaradi njegovega udobja nekdo drug, na drugi strani sveta, ki je prej živel v totalni revščini, službo. V bistvu bi morala biti oba akterja tukaj zadovoljna, kajne? Pa nista. Na začetku sta morda bila, zdaj pa nista več. Zakaj? Ker oba kljub delu, ki ga imata, čedalje težje shajata (skladno s standardom države, v kateri živita - t. i. relativna revščina), Bogati pa nekdo vmes. Nekdo tretji.

In točno ta tretji (korporacije, banke) odloča tako o našem udobju (našem v EU) in o udobju delavcev v Bangladešu. Samo od tega tretjega, ki pa si mimogrede lahko privošči vse in še več od udobja, je odvisno, koliko udobja nam bo pripustil - delavcu in potrošniku. On naredi računico, kdo bo moral bolj "trpeti". Sam definitivno ne bo nikoli.





Resnično - nepojmljivo mi je, da ob vsej znanosti, znanju in tehnologiji danes človeštvo premore samo ti dve opciji: ubijanje ali vrnitev v srednji vek Jaz kot bitje razuma, pa tudi kot bitje na-gona po preživetju (sebičnega gena) na kaj takega ne morem pristati. Mi je pa zelo hudo, ko vidim, s kakšno lahkoto na to pristajajo/-te nekateri.


Glej, vojne so se dogajale vedno....ni to zgolj danes......celo terorističnih napadov po Evropi je bilo pred 30, 40 leti več kot danes......danes smo le zaradi interneta, migrantov, mi v naših toplih naslanjačih bolj "vpleteni" v dogajanje.....


Mi v svojih naslonjačih nismo samo "vpleteni", ampak smo vpleteni.
V trenutku ko en sam slovesnki vojak stopi na tuja tla v imenu NATA, smo vpleteni vsi Slovenci.
Res je, glasovali smo za NATO, ljudstvo je izglasovalo na referendumu, zato smo krivi. Se strinjam. Tukaj edino prevzemam kolektivno krivdo, čeprav sem na osebni ravni nedolžna, ker sem bila proti. Pa vendar.

Že nekaj časa se sprašujem, čemu služi NATO. Razumem, da je bila nekoč hladna vojna, dve državi, vsaka s svojimi zaveznicami, dva vojaška bloka.
Potem se je hladna vojna končala, enega bloka ni več, NATO pa še kar obstaja user posted image Celo širi se. Čemu? In proti komu?
In ne nazadnje - kdo ima največjo korist od NATA? No, to vemo vsi, kajne.



Vedno pa je bil nekdo, ki je imel več kot drugi.....manjšina je vedno imela več kot večina.......še celo v komunizmu, ki je težil k enakosti in se ni obnesel (mogoče ravno zaradi tega sebičnega človeškega gena).......


Stokrat prežvečeno, pa dajmo še stoprvič ... nisem še slišala snažilke, ki bi zahtevala enako plačo kot direktor ali zdravnik. Saj ljudje nismo taki cepci, no!
Nihče ne zahteva niti ne pričakuje enakosti, ker enakosti ni. Enakost je dolgočasna, je celo nenaravna. Gre za enakopravnost. V pravici do dostojnega življenja.
p.s. točno vem, kaj me boš zdaj vprašala. Si me že stokrat in sem ti tudi že stokrat odgovorila, tako da tole kar preskoči user posted image

Televizija ni produkt globalizma, tudi telefonija ne in avtomobili. Vse to smo imeli že davno pred globalizacijo in pred multinacionalkami. Pač skladno s takratnim časom. Tudi monarhi niso imeli jaht, ker jih takrat pač še ni bilo, prav tako ne modernih, steklenih vil, jih imajo pa zdaj, pa čeprav so monarhi brez monarhij


Z globalizmim je to postalo dostopno tudi revežu.......danes si praktično revež lahko najame jahto (recimo jadrnico) za dopust po jadrano, danes ima lahko revež novi i-phone......


OMB, ti res živiš v nekem paralelnem svetu user posted image




In kako so monarhi sestopili iz prestola.....? Mirno.....brez prelivanja krvi...... sami od sebe.....?


Ne vem, če bi štela 1. sv ravno za vojno, katere namen je bil sesutje monarhičnega sistema. V bistvu so jo začeli monarhi za utrditev svojega položaja.
Velika večina je sestopila brez večjega prelivanja krvi (po 1. in po 2. sv). Ali so zbežali ali so bili izgnani, mislim, da so edino ruski monarhi plačali s krvjo. Kakorkoli, kjerkoli je monarhija razpadla, so monarhom vzeli pravico do vladanja ... zanimivo, ne pa tudi pravice do naslova. Nekoč se morda celo vrnejo, user posted image



Elite iz varnih naslanjačev vodijo vojno, mi pa iz varnih naslanjačev gledamo vojne in se bojimo za te svoje varne naslanjače......oz. celo iz varnih naslanjačev se mislimo boriti proti elitam, samo nimamo pojma kako, ker varnega in toplega naslanjača pa ne bi radi zapustili.......



Ni res. Vsi protesti proti TTIP in CETI so bili hkrati tudi boj proti vojnam. Vsi protesti proti migracijam so boj proti vojnam. Vse to naj bi nam po besedah vodilnih prineslo še več udobja, pa ljudje demonstrirajo, torej demonstrirajo tudi proti še več ugodja, kajne?!

Si mi pa dala misliti - nekih neposrednih protestov proti vojni v Siriji pa res ni (ali pa mediji ne poročajo o njih), vsaj takih ne, kot jih poznamo iz časa vietnamske vojne v ZDA.
ampak če se ne motim, takrat demonstracije tudi niso končale vojne. Končal jo je šele Nixon, ki pa ni najbolj priljubljen predsednik user posted image

Ne vem ... očitno smo ljudje malček otopeli od vsega skupaj. Težko človek prenese klofuto, ki mu jo zada človek, ki ima skorajda največjo moč v neki skupnosti. Ko tak osebek izreče, da voditelji nacionalnih držav preveč poslušajo svoje ljudstvo (tisto ljudstvo, ki jih je izvolilo!!!).

Imamo torej sploh še kaj upanja v demokracijo, v moč ljudske volje, če pa je očitno že vse odločeno user posted image

... če mi daš še teden dni življenja, ga raje preživim v varnem naslonjaču, kot da se grem ven na mraz borit z mlini na veter in prelivat kri vseh tistih, ki naj bi živeli dlje od mene.



< Sporočilo je popravil nejcko -- 25.11.2016 1:54:00 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Trump - bo prvi ali ne?
25.11.2016 6:52:35   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko



Imaš prav. Vendar sem menja, da bi v vseh teh tisočletjih tako razmišljanje že lahko prerasli.
Za moje udobje ne rabi nihče umirati in prelivati krvi. Tudi delati ne 12 ur na dan. Te krivde si ne dovolim naprtiti in tudi ni prav da nam jo nenehno vcepljajo.




Saj takega mnenja smo vsi.....ko pa začneš premišljevati od kod pride olje in plin v tvoje radiatorje, zakaj je v hofru ceneje kot Mercatorju in Šparu, pa razumeš vojne in članke, ki govorijo o izkoriščanju delavk v hofru......načeloma pa delujemo kot misice na tekmovanju, ko jih sprašujejo za kaj bi se zavzemale, če bi bile miss in že od pamti veka rečejo "world peace"......

Si kdaj že videla kakšne demonstracije, v katerih bi ljudje ZAHTEVALI, da se (npr. prii nas) odpre kakšna trgovina (npr. Ikea, Gap, H&M, Kik, Aldi ...), si kdaj slišala, da bi demontranti zahtevali mercedese, jahte, počitnice na Maldivih in vsak svoje zasebno letalo, i-phon, Apple? Da zahtevajo plačo evro poslanca? So bile morda v ranjki jugi demontracije rpoti bencinskim bonom, proti redukciji elektrike? Proti temu, da moramo v šoping v Trst in Gradec?


Za to zaenkrat ni treba demonstracij, ker vse od tega v prodaji.....so zloglasni finančni lobiji in korporacije poskrbeli za to in nas zasužnjili z mercedesi (če malo pogledaš po voznem parku ugotoviš, da marcedesev niti ni tako malo, malo poglej po šolskem parkirišču)user posted image .....ko pa nam bodo vse to vzeli, pa bomo demonstrirali......

Videla sem pa demonstracije proti globalizaciji, kje so ljudje demonstrirali z Applovim laptomom v roki.......

V rajnki jugi pa demonstracij nije baš bilo......je pa človeška iznajdljivost prišla tudi tam na dan....so imeli ljudje dvoje tablice doma (ene, ki so se končale na sodo in ene, ki so se končale na liho število).....

Drugače pa kar neko verjamem, da bi danes bile pa hitro demonstracije, če bi uvedli redukcijo elektrike in par, ne par.....a si lahko zamisliš onega z mercedesom, da bi na avtobus ali vlak vstopil....?user posted image

Ne, ljudstvo vsega tega ne zahteva. Ljudstvo s plačo 500 evrov zahteva višje plače, pri tem pa se prekleto dobro zaveda, da se lahko pretrga na pol, pa ne bo imel plače 4000 evrov. Srečen je, če mu plačo dvignejo za 10 %. Nadsrečen. Pri tem se točno zaveda, da si s temi 50 evri na mesec ne bo mogle kupiti ne mečke, ne plačati počitnic na Maldivih, ne kupiti jahte ... Tega si niti ne želi. Ampak je zadovoljen. Ker si bo lahko kupil kakšno salamo več.


Poleg minimalne plače imamo v Sloveniji še regres za prehrano in prevoz na delo in še vedno bogate socialne transferje in olajšave za tiste z otroci......

Problem v Sloveniji je le ta, da je minimalna plača postala neko merilo za plačilo za vse.....in se kar vsem vsepovprek dajejo minimalne plače, zahteva se za pa nadurno delo....samo zato ni kriv globalizem, ne multinacionalke.....ker tudi slovenski podjetniki in cela javna uprava dajeta delavcem s srednjo šolo nekaj evrov več kot je minimalna plača.....krivda za to se pa prelaga na tretjega sovražnika (neoliberalizem, globalizem, korporacije)......istočasno pa si slovenski podjetnik kupuje jahte (ja, imajo jih), visoki strokovni kader v javni upravi pa si izplačuje raznorazne dodatke, do katerih ni upravičen, "nižji" kader pa dela za mizerno plačo......

Da so povprečnemu človeku postale določene stvari dosegljive, ni stvar njegovih zahtev. Res ima večje udobje, vesel je, da ga ima, ni ga pa zahteval. Kljub vsemu pa ima zaradi njegovega udobja nekdo drug, na drugi strani sveta, ki je prej živel v totalni revščini, službo. V bistvu bi morala biti oba akterja tukaj zadovoljna, kajne? Pa nista. Na začetku sta morda bila, zdaj pa nista več. Zakaj? Ker oba kljub delu, ki ga imata, čedalje težje shajata (skladno s standardom države, v kateri živita - t. i. relativna revščina), Bogati pa nekdo vmes. Nekdo tretji.


Glej, jaz se tudi sprašujem, kako lahko dva delavca z minimalno plačo izolirata hišo, ki tega sploh ni bila potrebna, še posebno, ker kurita praktično zastonj, na drva (pri nas imamo praktično vsi svoje hoste in so drva poceni).......pa jo......pa to stane precej in morata vzeti kredit.....in ga vzameta......potem pa ne moreta živeti.....verjamem.....

In točno ta tretji (korporacije, banke) odloča tako o našem udobju (našem v EU) in o udobju delavcev v Bangladešu. Samo od tega tretjega, ki pa si mimogrede lahko privošči vse in še več od udobja, je odvisno, koliko udobja nam bo pripustil - delavcu in potrošniku. On naredi računico, kdo bo moral bolj "trpeti". Sam definitivno ne bo nikoli.


Glej, očitno ti je lažje, da kriviš za svoje stanje nekoga tretjega....saj tudi tebe nekako razumem.....sprejeti pa tega ne morem......ne odloča le en sam.....na svetu je nakaj milijard ljudi in ne gre le za tri posameznike, ki odločajo o usodi nas vseh......

Mi v svojih naslonjačih nismo samo "vpleteni", ampak smo vpleteni. V trenutku ko en sam slovesnki vojak stopi na tuja tla v imenu NATA, smo vpleteni vsi Slovenci. Res je, glasovali smo za NATO, ljudstvo je izglasovalo na referendumu, zato smo krivi. Se strinjam. Tukaj edino prevzemam kolektivno krivdo, čeprav sem na osebni ravni nedolžna, ker sem bila proti. Pa vendar. Že nekaj časa se sprašujem, čemu služi NATO. Razumem, da je bila nekoč hladna vojna, dve državi, vsaka s svojimi zaveznicami, dva vojaška bloka. Potem se je hladna vojna končala, enega bloka ni več, NATO pa še kar obstaja Celo širi se. Čemu? In proti komu? In ne nazadnje - kdo ima največjo korist od NATA? No, to vemo vsi, kajne.


Enkrat sva že govorile o evropski vojaški industriji......pač vojaška indrustrija precej pripomore tudi k temu, da se lahko spelje v državi kak socialni program......recimo tudi Trump pravi, da bo izdatke povečal (na meje svojih zveznih držav sigurno ne bo poslal več vojske in vojaških vozil)......

Stokrat prežvečeno, pa dajmo še stoprvič ... nisem še slišala snažilke, ki bi zahtevala enako plačo kot direktor ali zdravnik. Saj ljudje nismo taki cepci, no! Nihče ne zahteva niti ne pričakuje enakosti, ker enakosti ni. Enakost je dolgočasna, je celo nenaravna. Gre za enakopravnost. V pravici do dostojnega življenja. p.s. točno vem, kaj me boš zdaj vprašala. Si me že stokrat in sem ti tudi že stokrat odgovorila, tako da tole kar preskoči


Torej preskačem......user posted image

OMB, ti res živiš v nekem paralelnem svetu


Pri nas imajo cigani, tudi tisti, ki ne delajo, boljši telefon kot jaz....še v trgovino se s taksijem pripeljejo in ne z avtobusom......

Ne vem, če bi štela 1. sv ravno za vojno, katere namen je bil sesutje monarhičnega sistema. V bistvu so jo začeli monarhi za utrditev svojega položaja. Velika večina je sestopila brez večjega prelivanja krvi (po 1. in po 2. sv). Ali so zbežali ali so bili izgnani, mislim, da so edino ruski monarhi plačali s krvjo. Kakorkoli, kjerkoli je monarhija razpadla, so monarhom vzeli pravico do vladanja ... zanimivo, ne pa tudi pravice do naslova. Nekoč se morda celo vrnejo,


Po prvi svetovni vojni je pravzaprav to razredno razlikovanje začelo razpadati.......in monarhi so sestopili po vojni, eni ali drugi, tisti ki so (niso se kar tako odločili, da pa oni ne bodo več to kar so), ker nekatere države jih še vedno imajo......ruski pa so jo klavrno odnesli.......

Ni res. Vsi protesti proti TTIP in CETI so bili hkrati tudi boj proti vojnam. Vsi protesti proti migracijam so boj proti vojnam. Vse to naj bi nam po besedah vodilnih prineslo še več udobja, pa ljudje demonstrirajo, torej demonstrirajo tudi proti še več ugodja, kajne?!


Nisem videla ravno nekih velikih protestov ne proti sporazumom in ne proti migrantov....vsaj pri nas ne, pa tudi drugje niso bili neki masovni protesti.....na medmrežju pa je veliko protestov, to pa ja.......

Si mi pa dala misliti - nekih neposrednih protestov proti vojni v Siriji pa res ni (ali pa mediji ne poročajo o njih), vsaj takih ne, kot jih poznamo iz časa vietnamske vojne v ZDA. ampak če se ne motim, takrat demonstracije tudi niso končale vojne. Končal jo je šele Nixon, ki pa ni najbolj priljubljen predsednik


Ne, ni jih.....

... če mi daš še teden dni življenja, ga raje preživim v varnem naslonjaču, kot da se grem ven na mraz borit z mlini na veter in prelivat kri vseh tistih, ki naj bi živeli dlje od mene.


Evo.....to je bistvo.....zato pa ni sprememb, ki si jih tako želiš......samo ti tega nočeš sprejeti, jaz pa ta egoizem pri človeku sprejemam.......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Trump - bo prvi ali ne?
11.12.2016 18:53:35   
Stanislava_
Slovenke, vključno z Melani(j)o, rešujejo/mo svet user posted image user posted image

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Trump - bo prvi ali ne?
12.12.2016 21:10:00   
liliana
Pred kom.....?user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 431
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 16 17 [18]
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 17 [18]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?