|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2016
15.5.2016 23:15:46   
marjana88
Hejla... user posted image punce za tele opise trebuhov, so res zabavni... jst sama pravim da imam špičast trebuh, sicer ko telovadi imam občutek k da mam kvadraten pušter navezan.user posted image Imam pa čisto drugače oblikovan trebuh, kot prej pri puncah- zdaj je veliko bolj spredaj in v špico, pri puncah pa sem imela bolj v širino, oziroma so bile ljubezenske ročke močno večje kot sedaj... mogoče je res kaj na tem user posted image

Moj korenjak pa se je po prvem dnevu vaj (ki so mimogrede res naporne, si nisem mislila da bodo, samo 15 min eno in isto delat je kar... user posted image ) no, mali je tisti dan bil precej mirnejši, in sem se za ustrašila kaj je narobe, naslednje jutro pa mi ni bilo nič jasno, ampak je cel dan ležal počez user posted image full smešno, pol se je obrnu spet navzdol (tretji dan) zato sem nehala z vajami... je pa kar aktiven, čeprav je bil prej mirnejši...bomo vidli v torek imam gin... Aja, hvala za vaje, upam, da so uspele, drugače pa ponovimo ne ;)

Ja modrčki za dojenje so tako tako, jst sem zmer premajhne prištimala, pa je pol mami letala po večje user posted image , sicer pa so babice vesele če lahko kaj pomagajo, ne :) Tokrat nisem kupila nobenega imam nekaj na zalogi še od prej samo so kar precej sprani, bodo bolj za začetek :)

user posted image mi že počasi preseda, ker me resnično vse boli... gin je rekla da je kar velik plod, prejšnji teden 36. je imel že dobre tri kile, prejšnji dve sta bili rojeni 3600 in 3340 tako da ne vem... je pa vsak porod zgodba zase, tako da na en način bo že prišel ven... :)

Tudi pri nas dokupujemo omaro, sedaj jo je treba še sestavit, me kar jezi, ker se moj ne loti in že cel teden ležijo škatle na hodniku... bo mogu ta teden kar zavihat rokave, drugače bo user posted image

Bodite še tako pridne, pa se kaj oglasim :)


(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 776
   RE: Junijke 2016
15.5.2016 23:49:33   
Metuljčkica
Jaz po svoji stari navadi lovim zadnje minute :D
Marjana, srcno upam, da je decko obrnjen navzdol in da tako tudi ostane :)
Glede modrcev sem itak rajsi vzela malo vecje (so mi ohlapni kljub temu, da sem probala cez modrc), ampak se vedno pa glede na to, da imam rajsi oprijete stvari in ne obratno, nisem hotla pretiravat. Ce ne bo ok, bo sel moj kupit nove, ti bodo pa se vedno prisli prav takrat, ko se bomo dojili bolj poredko... Tako si mislim.
Bigmamma, midva sva imela ze vse notri, ampak sva delala ravno na tem, da bo po najino :) kuhinja in dnevna soba. Dnevna kompletno, kuhinjo sva pa samo malce dodelala. Ce bi prej poznala delovno etiko tele gospe, se ne bi lotila, ampak sem pa kljub vsem tezavam vesela, da sva se, ker je res lepo :) aja, pa posteljico so sestavili. :) sicer sem kar malo huda, ker so to naredili brez mene, ker bo seveda treba popravljat visino. Saj sem flegma, ampak pri stvareh, ki jih imam pa natancno zamisljene pa Bog ne daj, da kdo kaj po svoje proba user posted image
Pikapolonca, me veseli za fotke, nedvomno bodo super! :) tega se nisem vprasala, pa ce ni prevec osebno... A je tvoj Nemec al sta oba Slovenca in delata tam gor?
Pa Bigmamma, ko imas tako strokovne izraze, s cim se ti ukvarjas?

Lep teden vam zelim, moj bo zadnji delovni v sluzbi. Si kar ne predstavljam, da se tako lepo obdobje koncuje... No, saj se se lepse zacenja user posted image

(odgovor članu marjana88)
Neposredna povezava do sporočila: 777
   RE: Junijke 2016
16.5.2016 8:07:56   
pika_polonca.
Jutro!

Oh, kako lep sonček se kaže pri nas user posted image user posted image

Bigmamma, jaz tudi mislim, da je škrat nižje. Je možno, da mi njegova bučka zdaj še bolj pritiska na mehur? Ker zgoraj, pri želodcu, je pa zdaj več prostora, prav čutim, da maternica ni več tako visoko zgoraj kot prej.
Otekam ... hm, ni neke panike. Če sem celi dan na nogah, imam zvečer malo bolj otekle, drugače pa minimalno.

Marjana88, ja, slišijo se tako enostavne, ampak niso, ne? user posted image Iz mene se je moj smejal, ko sem bila cela rdeča in vmes kar zadihana. Bi mu najraje eno lubenico zavezala okrog pa naj on izvaja te vaje! Držim pesti, da se je fant obrnil in upam, da sestavite omaro. Saj ti naši moški to vse nardijo, ampak malo (pre)večkrat rabijo spodbudo user posted image

Hehe, Metuljčkica, ampak uspelo ti pa je uloviti zadnje minute. user posted image
Moj je Nemec ja, čistokrvni. Sva se spoznala na Dunaju, kjer sva bila oba na izmenjavi. Oh, že 7 let bo od tega. user posted image Zato mi je RR tako zelo super, ker sem v stiku s slovenščino (skoraj) vsak dan, sicer pa nekje 1-2x tedensko, ko se pogovarjam z domačimi.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 778
   RE: Junijke 2016
16.5.2016 8:09:53   
pika_polonca.
Na mojem trakcu piše: About 14 days to go. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Komaj že čakam!

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 779
   RE: Junijke 2016
16.5.2016 9:51:04   
Metuljčkica
Hahaha, čistokrvni user posted image user posted image Lepo :)

Bigmamma, pri meni ni otekanja, zaenkrat me še bolj zebe kot kaj drugega. Sem pa sama sebi smešna, ko se v kakšnem ogledalu zagledam pri hoji. Mogoče hodim malo bolj na široko, ampak bolj kot to sem kar nekako nagnjena naprej, se moram malo bolj truditi za pokončno držo.

Zdajle pa spet pazim test. :) Popoldne imam pa spet pregled, tako da se verjetno danes še kaj oglasim. Upam, da dobim napotnico in vse odgovore na vprašanja glede procedure s porodnišnico.

Lep sončen dan vam želim user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 780
   RE: Junijke 2016
16.5.2016 10:43:20   
pika_polonca.
Metuljčkica, dobro opravi na pregledu in poročaj, seveda! Jaz imam pa jutri pregled user posted image Danes imamo praznik, čeprav vsi pri hiši dežurajo. Standard.

Hoja..jaz sem pa kot raca. Vsaj tako sama sebe vidim. Nekak čudno hodim user posted image

Evo, moj trebuh je spet piramida, ampak precej poševna. Sem pojedla prej eno banano in je škratek dobil čist preveč cukra.

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 781
   RE: Junijke 2016
16.5.2016 13:25:20   
Bigmamma
Dan.
Uf ste bile pridne s tipkanjem user posted image tudi jaz imam jutri pregled, upam da bo vse kot mora bit. Porocam jutri.
Metuljckica, tudi ce sta le dve sobi se nabere ogromno dela, je pa grozno ce imas vse planirano, potem se ti pa nekdo tako izneveri. Me veseli, da vama je uspelo, pri postelci pa ne popuscaj user posted image user posted image kaksne strokovne izraze mislis? user posted image
Pikapolonca, verjetno ti vrta z glavico v mehur. Meni je vceraj pol ure, sem se skoraj zjokala od bolecin in se mi je opazno trebuh se bolj spustil. Obcasno mi pa se na nek zivec pritisne, da me vse do kolen zaboli. Izgleda imava zelo mocne dojencke user posted image
Se pa jaz zelo trudim ravno drzati, ampak ob otrdevanju in toliksnem trebuhu je res, res tezko. Rackasto hojo pa imam ze lep cas, se sploh ne sekiram vec. Pa se vedno se mi zdi da hitro hodim, me pa dedki in babice prehitevajo user posted image user posted image
Ooo Marjana, upam da je to to in se je obrnil. Ob dveh otrocih doma bi bilo kar tezko, da bi prislo do kaksnih komplikacij in bi mogla dlje ostat v porodnisnici. Mene to skrbi ze celo nosecnost, sva namrec zelo navezani s tamalo, tako da upam da bom res notri 3 dni in domov. Glede trebuscka je pa pri meni enako, zdaj imam v spic, pri tamali me je pa se vse naokoli zalilo. Me je kar strah, kaksen bo trebuscek po porodu in pa koza, upam da mi ne obvisi prevec user posted image
Lep dan vsem, uzivajmo se v teh zadnjih tednih nosecnosti user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 9:52:32   
pika_polonca.
Ojla!

Jaz že s pregleda. user posted image

Od prejšnjega tedna do danes sem pridelala še pol kile, tak da sem zdaj točno na 10 kg plusa. CTG je bil super, tam, kjer riše popadke, je vmes celo neke hribčke risalo. Tašča je samo komentirala, da se pripravlja. user posted image Pritisk sem mela nenormalno nizek (95/55) in me je sestra kar čudno pogledala. user posted image Spodaj vse zaprto (sem jo prosila, če me pogleda in je rekla, da jo tega že dolgo ni nobena prosila user posted image ), to je pa to. UZ mi ni delala. Naslednji pregled imam spet v ponedeljek.

Metuljčkica, kako je bilo včeraj?

Bigmamma in marjana88, poročajta danes!

Zdaj grem pa likat. user posted image user posted image Mam celo goro, sploh ne vem, kaj delava, da tolko pereva.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 11:26:14   
Bigmamma
Pozdravljene.
Evo se moje porocanje..mv je se vedno zaprt, celo podaljsal se je. Mali tisci glavico navzdol, tako da je pripravljenuser posted image imam prevelik trebuh in mocno zatekam, ce se mali in jaz ne bi vec dobro pocutila je moznost, da mi sprozijo, cesar me je kar groza po eni strani user posted image ampak, vse za dobro pikeca. Je pa bil zelo živahen na ctgju, spet mi je risalo krce, ki pa niso bili tako mocni kot zadnjic user posted image je pa rekla gin. da do roka verjetno nebom prisla, Pikapolonca cuvaj da te ne dohitim user posted image sem vesela zate da je vse ok, jaz pa moram v petek spet na ctg, ce bo ze kaj akcije. V cetrtek grem v 37. teden, tako da se res ne sekiram vec user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 784
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 12:15:17   
Metuljčkica
Na pregledu je bilo vse super, je lepo obrnjen navzdol, pa še pravilno sem ji rekla, da gleda v mojo desno :) Ostalega mi ni nič pregledovala, zgolj lego. S kilami sem na +12. Še 1 mesec, se nadejam, da čez zgornjo mejo normale ne bom prišla. Upam :) Dobila sem tudi napotnico za rešilca in bolnico, ampak mislim, da bom čez 2tedna še lepo 2v1. :)

Bigmamma, zadnjič sem te že vprašala, kje/kaj delaš v službi, ko smo se menile o službenem dress codu. Pa si predvčerajšnjim uporabljala neke poševne piramide kot izraze in sem pomislila, da si mogoče v kakšnih matematičnih vodah. Kaj pa vem, ampak ni pomembno, ker bi sicer že zadnjič povedala.

Samo nekaj pa je pri meni. Povsod sem brala, da so v nosečnosti lasje in nohti močnejši in lepši. MY ASS! Do decembra je to kar veljalo, od takrat naprej se mi pa oboje cepi in lomi še bolj kot prej! user posted image user posted image Upam, da ve nimate problemov s tem oz. se s tem ne obremenjujete :)

Še to: a si kera masira presredek? Ena mi je dala olje, pa ne vem, če naj se lotim ali mogoče ni fore v tem?

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 12:39:38   
Bigmamma
Metuljckica, super za tvoj pregled user posted image glede presredka je pa meni ravno danes svetovala sestra pri gin., pravi da naj si ga zacnem mazati in da mi iz izkusenj lahko pove, da pomaga. Je pa tako, da ce ti morajo vakuumsko pomagati pri porodu ti ga v vsakem primeru prerezejo, da ti lahko vstavijo tisto stvar in potegnejo dojencka ven.
Meni se nohti lomijo ze celo nosecnost in to do zivega, da me prav boli. Lase imam pa kot levjo grivo, noro hitro rastejouser posted image
Uff, dalec od matematicnih voda sem, tisto sem se hecala user posted image ne, naredila sem trgovsko solo, nazadnje sem delala v proizvodnji, potem so se mi zacele tezave s hrbtenico in sem pristala na zavodu, potem pa zanosila s tamalo user posted image ko otroka malo odrasteta, bom se naredila boljso solo, tole sem totalno zafrknila. Sem raje zurala, kot pa se ucila user posted image amak vse se se da popraviti, kajne? user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 786
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 13:39:40   
pika_polonca.
Bigmamma, super! Ampak vrstnega reda se pa držimo. Saj mi bomo tud majski, ni šans, da počakamo do junija. Ob teh vsakodnevnih otrdevanjih...
S sprožitvijo se pa ne že vnaprej obremenjevat... Pa tudi če bo treba, ni nujno, da bo tako kot prvič. Drugač pa probaj več počivat pa noge podložit.

Metuljčkica, super tudi za tvoj pregled!

Lasje in nohti... Nisem opazila sprememb, je pa res, da nisem mela nikoli problemov s tem. Mogoče se mi edino lasje hitreje mastijo..

Masaža presredka... O tem sem pa slišala in prebrala en kup, na koncu pa... Je za probat, čeprav po mojem če maš zlo neprožno tkivo, lahko ne vem kako masiraš in ne bo učinka. Pa položaj pri porodu in forsiranje poroda. Se mi zdi, da s tem lahko veliko bolj znižaš nevarnost. Pa vnetja že pred nosečnostjo in med nosečnostjo, pa tisti plastični dnevni vložki...
Midva ne masirava, mava pa redno odnose, s tem se tud pripravlja porodno pot user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 14:28:18   
Amour

IZVIRNO SPOROČILO: klavdijaaa

Ravno včeraj sem prvič slišala za Bownovo terapijo... vendar oseba, ki jo opravlja bo tečaj za nosečnice in novorojenčke opravila šele junija... Pogovarjale smo se tudi o tej terapiji in koliko lahko vpliva na porod... Amour imaš mogoče kakšne izkušnje na tem področju? Koliko je res učinkovito? kako je s cenami? Se pa trudim sedaj res jesti čisto malo po malo in še to bolj ali manj zdrave stvari in (trkam) mi že 2 dni ni bilo slabo po obroku... bom vidla kako dolgo bo tako ostalo.


Joj, klavdijaaa, oprosti, šele danes sem po dolgem času spet na forumu. Do konc aimam sicer še dobrih 7 tednov, a mi čas leti noro hitro :)
V glavnem, žal nimam nobenih izkušenj z učinkom Bownove pri porodu, sva se pa ravno te dni z možem dogovorila, da v prihodnjih nekaj tednih ponovim vsaj 2 terapiji, morda bo zato kaj lažje. Za epiduralno si ne upam odločiti, zato bom poskusila alternativo. Sestra in mami sta rodili 3x, vsakič brez posebnih težav, se tolažim, da bo isto pri meni in da niti ne bo časa za drugo :)

Glede cen je pa najbrž odvisno od vsakega terapevta posebej, jaz pri nas plačam 35 eur an terapijo.

(odgovor članu klavdijaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 788
   RE: Junijke 2016
17.5.2016 20:35:04   
Bigmamma
Pikapolonca, a ves da mi je prav hecno tole glede pocivanja. V porodnisnici pravijo, da ni treba, pri moji gin. pa da ja. Je pa zelo dobra v svoji stroki, v porodnisnici sem pa tudi naletela na zelo dobro gin, tako da sem kar malo zmedena. Sicer ne opazam razlike, tudi ce pocivam sem otecena in imam krce user posted image hvala vseeno za nasvet.
Ja, tole glede sprozenega poroda me res malo skrbi. Prav bojim se po eni strani tiste grozne bolecine, zelo izrcpa mamico in otrocka, bolj kot naraven porod. Pa tudi zato me skrbi, ker pa le imam ze enega otroka doma, da ne bi bili kaksni problemi..ampak ja, upam na najbolje. Mislim da dokler tamali tako veselo brca, da ni nobene panike. Drugace pa pocakam se en teden pa v akcijo, mogoce nama pa tokrat uspe kaj sprozit user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 8:15:10   
pika_polonca.
Jutro!

Meni se je pa zjutraj ob petih izločila tista sluz... Joj, ko ne vem, kako se v slovenščini imenuje. Sluz+malo krvavih nitk. Ker je bilo dokaj zgodaj, jaz sploh nisem dojela, kaj se dogaja in valda panika. Uleti moj, on dojame, ampak ni bil siguren, pokliče taščo. user posted image user posted image Smo mi prava family. user posted image

Bigmamma, pa saj je kar logično, da če dvigneš noge, kri in limfa lažje potujeta po telesu in se ne zadržujeta dlje časa v nogah, kot sicer. user posted image Jaz to zvečer nardim in so čist druge noge že po 15-ih minutah.
S sprožitvijo se pa ne obremenjevat že vnaprej, res ne. Itak bomo vse rodile lepo spontano s svojimi popadki! Samo zaupat moramo same sebi pa bo! Ti si pa itak že drugič in traja tista prva faza ful manj časa kot pri nas, ki bomo prvič. user posted image Vse bo kul!

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 790
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 9:04:08   
Bigmamma
Dan.
Aja, cep se ti je izlocil verjetnouser posted image no, zdaj bo pa res kmalu.
Ja ja, to z nogami mi je jasno, ampak jaz vsa zatekam. Hvala za pozitivne besede, bo ze tako kot mora bit! user posted image sem se malo pomirila, sicer pa kot pravim, vse je treba narediti za zdravje otrocka, tudi ce bo pac treba sprozit. Ce sem prvic zdrzala, bom pa drugic tudi user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 10:19:47   
Marčevka2010
Spet malo jaz. Nisem tako pridna kot ostale.

Marjana88 upam, da se ti je mali obrnil. Si pa ne predstavljam delat te vaje, jaz že po naših stopnicah v klet kdaj komaj pridem nazaj gor.

Mi zadnje 2 dni tako dol tišči in razteguje, da je joj. Pa ima še en mesec do konca, kaj še bo.

Pika polonica se ti je odluščil sluzast čep? Potem pa ne bo več dolgo. Uf, sedaj se bo začelo zares. Jaz kar ne dojemam kam je šlo teh 8 mesecev. Je šlo še kateri tako hitro?
Pa sem doma že pol leta, bi si mislila, da se mi bo vleklo, pa se mi ni.

Bigmama upam, da ti ne bodo rabili sprožit. Kaj pa kakšna epiduralna poleg sproženja, da ne bi bolelo? Ker že lastni popadki bolijo, umetni pa ziher še bolj. Zatekanje je hudič, če le v noge še gre. Upam, da kaj manj zatekaš sedaj.
Jaz le malo v noge, vidim zvečer črto od nogavic.

Metuljčkica glede nohtov in las nimaš kaj, ne vpliva na vsako nosečnico enako. Jaz pri laseh ne vidim razlike. Nohti mi pa zelo hitro rastejo, trdi so pa kot prej. Si jih moram pogosteje strižt-
Presredka si ne masiran, tudi v prejšnji nosečnosti si ga nisem, pa nisem bila rezana. Le malo mi je počilo na eni strani, niso niti šivali, v ene 4 dneh se ni več čutilo, ker se je zacelilo.

Kdaj se začne piti malinov čaj? V 36. tednu? Pišuka moram naštudirat kdaj in koliko skodelic, sem čisto pozabila kako sem ga pila pred 6 leti.

V ponedeljek imam spet pregled, moram vprašat koliko je ta punca že velika, imam občutek, da bo večja kot prejšnja ali imam pa samo jaz tako ogromen trebuh.
Začela sem likat oblačila številke 56 in 62. Pa plenice, posteljnino. Jao, je tega ogromno. Dobro, da drugače likamo le nujne stvari, če ne lahko samo likam ves čas.

(odgovor članu marjana88)
Neposredna povezava do sporočila: 792
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 11:32:18   
pika_polonca.
Ja, čep, točno to, čep! In pol jaz...a to pomeni, da bom kmalu rodila? Pa pribije tašča...hja, lahko danes, lahko jutri, lahko pa tud komaj junija user posted image user posted image

O, Marčevka, lepo, da si se oglasila! Tudi moja nosečnost je minila noro hitro, lih zadnjič sem pisala, da se mi zdi, da sem včeraj nardila test.
Malinov čaj sem pa jaz začela piti, ko sem bila noseča točno 36 tednov. Najprej eno skodelico, potem pa vsak naslednji teden eno več. Zdaj sem na treh skodelicah dnevno (noseča 38+2) user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 793
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 13:28:48   
Marčevka2010
Meni je šel čep tisti dan, ko sem rodila. Ampak sem takrat imela tudi že popadke. Če jih še nimaš ne bo ravno takoj za rodit. Je zanimivo enim ful prej gre, drugim pa tik pred zdajci.

Hvala za info o čaju. Potem ga lahko začnem kar počasi piti. Jaz sem danes 35. teden in 3/7. Torej 36. teden.

Res je šibnilo hitro. Ne moreš verjet. Še malo pa bomo vozičkale. Ravno prej sem eno mamico z ene 2 mesece starim dojenčkom v trgovini videla....o, komaj čakam. Ne sicer poroda, ampak tudi to bomo dali čez. Sedaj vsaj vem kaj me čaka.



(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 794
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 14:08:51   
Metuljčkica
Hojla! :)

Bigmamma, še zdaleč ni nič prepozno za šolo oz. uresničitev katerega koli plana! user posted image Sploh pa si z ničemer nisi zaprla vrat, tako da ni panike :)
Super, bom začela mazat presredek, pa bom videla, kako bo šlo. Škodit gotovo ne more, sploh zaradi vseh vnetij se mi zdi pa mogoče fino, da naredim, kar je pač v moji moči. Za neforsiranje poroda in čim bolj optimalen položaj bova pa tudi poskrbela, v danem trenutku. :)

Pikapolonca, tooo! user posted image Sicer sem brala, da se čep lahko še obnovi, ampak blizu si že, blizu. :)

Glede las lahko rečem samo to, da mi praktično ne izpadajo, kar je tudi dobrodošlo :) Ampak to bo pa menda potem fuuul izpadalo. Saj ni panike, samo malo me jezi :D

Z likanjem se pa jaz ne ukvarjam, čeprav je to moje najljubše gospodinjsko opravilo. Mislim, da se že v stroju in sušilcu več kot dovolj toplotno obdela vse skupaj...

Naš mali se tako razteguje, da včasih ornk čutim špičasto petko ali pa mogoče pest. Pa vsak dan se obrne, danes že gleda v levo. In zdaj razumem, da je treba spat na tistem boku, kjer ima hrbet, ker mu drugače sploh ne paše in se premika, dokler se ne obrnem. user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 20:18:48   
Bigmamma
Pikapolonca, a se ze kaj dogaja?user posted image je pa res, da se ta cep lahko odlusci ze par tednov pred porodom, nekaterim se pa takoj po odluscenju zacne. Meni je sel sele po parih urah onih zacetnih, rahlih popadkov..
Marcevka, so mi jo ze prvic hoteli dati, pa se ne spomnim zakaj mi je potem niso. Sumim da morda zato, ker ravno na tistem predelu, kjer vstavijo vse skupaj imam jaz premaknjeno vretence in posledicno mi tudi zivce stiska, pa je morda niti ne smem dobit. Sem pa ze razmisljala o temu, ampak kakrsno "sreco" imam v tej nosecnosti, bi se kake stranske ucinke fasala, tako da niti ne upam. A ti si jo imela?
Metuljckica, tri mesece po temu ko sem rodila, se je zacelo tole z izpadanjem las..ze itak se je zacela jesen, ko mi malo bolj odpadajo, potem pa se tole po porodu..stanovanje sem imela tako, da groza, ko sem se pocesala, so mi kar sopi izpadali in sem gledala, ce se imam kaj na glavi. Potem se je pa zacel hec, da so mi zaceli novi poganjati na razlicnih koncih lasišča user posted image sem pokala od smeha, kar strleli so ven, opazili so se tako samo tisti pri robu z obrazom, ampak bilo je dovolj za zafrkancijo user posted image
Meni pa veselo vrta z glavico v mehur, tudi boksa ga kar rad, tako da moram res cuvati da mi ne uide, se posebaj ce morem kihnat. Se opazi, da je drugic in da veliko težje zadrzim user posted image delam pa pridno Keglove vaje, ze od prejsnega poroda, prej jih nisem pa mi je zal. Tu in tam pa mali veselo stegne nogico in mi s peto gre vse od vrha maternice do popka, se prav vidi taka potujoca buska user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 796
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 20:35:38   
pika_polonca.
Ah, otrduje in otrduje, tišči dol, ampak nič resnega....kot zadnjih nekaj tednov

Ostalo pokomentiram jutri user posted image user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 797
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 21:17:09   
Metuljčkica
Jaaaaa, potujoca buska, tocno to!! :)
Mene tudi v mehur stiska, pa rokice mi tlaci v najbolj obrobne dele maternice. Hjoo, komaj cakam, da vidim tegale otrocka :) se 1mesec in 1 dan do PDP, pa rajsi vidim, ce kaj prej.

Danes sem se prav fino spocila popoldne na kavcu, sem res vesela, da ga imava :)

Aha, se to: a cotike ve perete kar z obicajnim detergentom za perilo, al imate kaj posebnega za bolj obcutljivo kozo, itd.?

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 21:17:27   
Marčevka2010
Bigmamma mogoče si bila že tako daleč, da se ni več splačalo dajat? So pa stručkoti ti anastezisti, tudi pri problemih s hrbtenico naredijo, odvisno kaj je. Je pa dobro it na predavanje prej, kjer vse razložijo. Lahko kaj vprašaš. Pri nas v Postojni je bil nazadnje en, ki je super vse razložil, res detajle.
Jaz sem jo imela, le precej pozno sem jo dobila, ker a. ni bilo od nikoder. Tako, da so me moji popadki čisto izčrpali, celo noč brez spanca prej, ker se je ponoči začelo. Tako, da ko sem jo dobila sem si vsaj malo spočila, da sem bila na koncu sposobna pritiskat. Brez ne vem, če bi šlo, ker sem bila res že tako izmozgana. Tudi tokrat jo bom vzela, le upam, da jo bom dobila prej.

Glede detergenta: jaz sem sedaj prvič prala, stare cotke na malo višji temperaturi, se pravi bombaž, na 60 stopinj. Uporabljam tekoči Ariel, pa manj ga dam kot običajno za naša oblačila. Potem sem dala pa še na dodatno spiranje ali na en kratek program, da se je res fajn spral prašek. Mogoče kupim kakšnega posebej za ta oblačila, ampak pri nas ni kakšne izbire, bi bilo treba v Lj. pogledat.
Mehčalca se ne daje, res samo prašek in še tistega minimalno. Potem, ko gre kdaj kaj mimo pa takoj sprat pod tekočo vročo vodo, mogoče malo spreja proti madežem pred pranjem in višja temperatura, da gre vse ven. Ker kdaj naredijo tako, da imajo do vratu vse skupaj. Uf, se kar spomnim. Bo še pestro.



< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 18.5.2016 21:22:40 >

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 21:47:34   
Bigmamma
Vidis Metuljckica, sva nasli se en "strokovni izraz"user posted image ja, meni tudi rokice tlaci vsepovsod, obcasno mu rata, da pritisne na nek zivec in me prav zapece in zaboli vse skupaj. Frajer, me zanima ce bo tak korenjak tudi izven trebuscka user posted image
Jaz tudi perem z Arielom, nek sensitive varianta, mehcalec Ornel za dojencke-sem sicer enkrat brala, da ni tu nobene fore, samo da se prodaja bolje. Kasneje sem menjala za cokoladni Ornel in tamali ni nic, je pa res da na zacetku sem prala s posebnim programom za dojencke- poglej ce ga imas, ekstra mocno izpere oblacila. Drugace pa naj tudi mehcalec ne bi bil vec tak problem, pac das se dodatno izpiranje oz. centrifugo, kar pac imas.
Marcevka cisto mozno, ker se res ne spomnim, saj ves kako je. Dala sem jim izvid od ortopeda, rekli so da mi ne bojo dali in to je vse kar vem. Sem pa jaz prav tako imela popadke vso noc, na 10 - 15min ampak cisto rahle, da sem vmes celo zaspala, sem se pa seveda zbujala na vsake toliko, ko so postali mocnejsi na vsake 10 min, sem pa spala tistih par minut.
Ja, tole pranje bodijev na zacetku je prav noro. Pri nas je pogosto steklo preko plenice, ko sem videla da jih bo v roku parih dni prerasla sem jih kar metala stran, tiste najhujse user posted image joooj, kaj naju spet caka user posted image komaj ze cakaaaaaam!! user posted image user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?