|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 22:06:33   
marjana88
Hejla,

No, pa sem prišla do računalnika... z mojim urejava neko papirologijo in sem vse dopoldneve v raziskovanju in zbiranju dokumentov, pol pa kuhanje in so že tamale dve doma... sem zvečer kot cunja user posted image

CTG je bil OK, še nič ne dogaja, samo se mu je ravno vmes kolcalo in se full smešn sliši, tko da sva se s sestro kar zabavale ob poslušanju zamolklega kolcanja user posted image . Potem pa pri gin. ugotovimo, da se je spet obrnil, sem ji povedala da se mi je ponoči najbrž ponovno obrnil v sedeč položaj, ker je trebuh močno zavalovil...in se je res... svetovala mi je naj se ne sekiram, ker rojevam tretjega otroka in je maternica dovolj mehka in ima pač prostor za premike, posledično lahko tudi obrat lažje in manj mučno za porodnico naredijo...me je pomirila, tako da ne bom več delala vaj...kar bo pa bo...rodila bom tako ali drugače. user posted image

Nekaj ste omenjale tudi proženje poroda (Bigmamma), jst sem imela prvega proženega, ker je šlo vse zelo počasi pa še kr predrli so mi mehur pri 3cm!!! in je bilo treba pospešit- porod se mi ni zdel nekaj zelo kompliciran, ker je šlo kar hitro-5ur in je bila naša velikanka zunaj. Drugi porod pa se je začel doma lepo spontano, ko je blo na 15 min sem se stuširala, šla sva še volit (13.7.2014 je bil referendum) in po sladoled za taveliko (10min popadki), ko sva jo oddala babici sva potem šla v porodnišnico, kjer sem bila odprta šele 3,5cm in popadki na 7 min, po eni uri (dolgo sem čakala po klistirju user posted image - bila je polna luna in ni bilo porodne frej) sem imela popadke na 2min sem prišla v porodno in po dveh popadkih že pritiskala... Oba sem doživljala pozitivno, pač kakor se je v danem trenutki najbolje lahko razpletlo, si pa definitivno bolj želim naravnega poroda, kier se samo telo postopoma pripravi na bolečino, če pa si še psihično pripravljen, da je vsak popadek dober in ga sprejmeš je porod samo en lep spomin. Če imam na izbiro, raje naravno spontano, je pa vedno odvisno od situacije, samo da sta otroček in me mame OK.

Presredek sem si zdaj nekajkrat masirala, ker se mi je zdelo vredno poskusit, pa še fajn bi blo če ne bo šivov user posted image , prej nikoli, sem pa bila pri prvem porodu rezana, pri drugem pa nič... loterija :)

Cunje perem skupaj, ker že tako ne dodajam mehčalca in vedno dajem manj praška... Razen cunje za doma in bolj umazane perem skupaj in madeže posebej pošpricam.

Pikapolonica in druge če boste kmalu šle vam želim srečen porod in veliko lepih trenutkov z malo štručko.
Jaz bom očitno še počakala, čeprav me je ginekologinja opozorila, da naj grem tokrat veliko prej od doma, da ne bom prepozna, sem kar hitra za rodit (prvič 5ur, drugič le 1, zdaj je pa še manj kot dve leti razlike user posted image ).

Aja, naredile sva še UZ in ima naš mali že 3300g, glavico 33cm, trebušček pa 34cm- tole bo en velik lumpek od mamice ;)

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 801
   RE: Junijke 2016
18.5.2016 22:21:06   
Bigmamma
No, ta tvoj je pa res tapravi pobalin, pa to te ja more fajn zabolet ko se ti obrne! Morda pa se se bo do roka, kaj pa ves. Bo ze tako, kot mora bit.
Hvala, da si delila z nami porodno zgodbo in za pozitivne besede, je res cisto drugace, ce si tako pozitivno vzames. Ves, tudi jaz sem si govorila da so popadki dobra bolecina in hujsi kot so, blizje smo temu, da spoznamo naso pikico..ampak proti koncu sem ze pozabila vse to in sem samo se hotela, da se ze enkrat konca. Pa tudi prag bolecine je precej nizji, ce je clovek nenaspan, kot sem bila jaz. Pri merah sva pa tu nekje, ti imas 10.6. rok? Moj je imel nazadnje 3100g, obseg glavice 31,5cm.

(odgovor članu marjana88)
Neposredna povezava do sporočila: 802
   RE: Junijke 2016
19.5.2016 6:56:41   
pika_polonca.
Jutro!

Evo, midva še v kompletu. Saj sem rekla, da še ne bo nič user posted image

Metuljčkica, zanimivo, da se ti tako obrača. Naš ima hrbet na levi že od kar je nardil stojo na glavo. Je pa res, da na desnem boku ne morem spat. Ni variante (a se še spomniš, ko sva imele hude debate glede tega, kje je treba ležat? user posted image ).
Za pranje jaz uporabljam domači prašek, mehčalca sploh ne dajem not. Tako perem za naju in zdaj tudi za škratka.

Bigmamma, jaz še nisem rodila, pa imam vmes tudi kar probleme, ko se tako veselo "naslanja" na mehur. Teče sicer še ne, ampak imam pa vedno strahe, ko imam poln mehur in začne s svojimi akrobacijami.

O, Marjanca, imaš takega akrobata, ko je bil naš. Ampak zdaj je pa lepo priden in čaka na dan D kar na glavi user posted image Porode si imela pa res kar ekspresne, bomo videle, kako bo pri nas. Pa hvala za lepe želje, tudi tebi enako, seveda! Pa če z ritko ali glavo.

Men je pa danes nekam slabo. Sem že jedla, pa ni nič boljše. Bomo videli, kaj bo prinesel dan...

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 803
   RE: Junijke 2016
19.5.2016 9:07:52   
Metuljčkica
Ja, Pikapolonca, se spomnim :)) Kaj hočemo, pri neznanih stvareh radi kompliciramo. Zdaj imam vseeno več občutka, kaj je nevarno in kaj ne, oz. se itak ravnam glede na udobje in počutje. Če mali ne more spat, ko sem na levem boku, se pač obrnem in ostanem toliko časa, dokler se pač naslednjič ne obrnem, moram na wc ali me npr. ne začne pečt pod rebrom/rebro (zadnjič mi je prijateljica rekla, da ta bolečina verjetno ni od želodca, ampak od raztezanja hrustančnega dela reber. Ali pa je to napisala katera izmed vas?! Ne vem več...). Za obračanje pa najbrž ne bo imel dolgo več dovolj prostora. Zaenkrat pa še kar, pa tudi nogice cele stegne, I guess. Na eni strani je velik hrib (ritka), na drugi pa auč špičasta buška (predvidevam, da petka). Pa vedno se začne premikat, ko zasliši očka user posted image

Danes sem pa najprej izvedela, da je med otroki (bila) prisotna peta bolezen, tako da se čisto za vsak slučaj bolj zadržujem v svojem kabinetu in izogibam prvi triadi. Saj mi pride prav, moram končati še dve poročili, zaostanka pa tako ni veliko. :)

Pikapolonca, najbrž se telo počasi pripravlja. Sporoči, če dan prinese kaj zanimivega user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 804
   RE: Junijke 2016
19.5.2016 18:43:33   
Bigmamma
Dan.
Ja, tudi jaz sem danes cela nikakrsna, sem lacna, hkrati mi pa nic ne pase jesti. Zaspana, pa ne morem spati. Polna luna prihaja, smo se ze prejsno noc premetavali, tokrat je tudi dragega matralo user posted image tamali je danes cez dan kar zivahen, manj pa kot ponavadi, je celo noc telovadil.
Sem pa izmucena, ze cel dan imam neredne popadke, bolecina je tudi ves cas ista, tako da ze razmisljam, da ni kaj drugega? user posted image imam pa ze zjutraj takoj ctg, pa bomo tocno videli za kaj se gre. Me cudi, da se dol nic ne dogaja, pac da bi se mi cep odluscil ali pa kak povecan izcedek..porocam jutri. Pa ostale, vse ok? user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 805
   RE: Junijke 2016
19.5.2016 21:52:56   
pika_polonca.
Pri nas nič nenavadnega ... Še celo otrdeva mi ne trenutno. user posted image Pijem še zadnjo skodelico čaja user posted image Škrat je pa precej miren no.

Metuljčkica, jaaaa, naš se tudi čist zdivja, ko atija sliši. user posted image user posted image
Naj bo jutrišnji zadnji dan kar se da lep! user posted image Moj je bil čustveno čist prenaporen, ampak čudovit! user posted image

Bigmamma, gremo hitro spat. Luna pa ja....mogoče nas pa kam popelje? user posted image Dobro opravi jutri!

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 806
   RE: Junijke 2016
19.5.2016 22:31:36   
Bigmamma
Hvala. Ja, na polno luno je vec porodov kot ponavadi, ce si to mislila?user posted image torej lahko iz sobote na nedeljo kaj pricakujema, takrat bo cisto polna user posted image Jaz pa se ne smem pit caja iz malinovih listov, no, jutri bom vprasala ce zdaj ze lahko, prejsni teden mi se ni dovolila gin., da se res ne bi kaj zacelo. Je pa koooooncno donoseeen!!user posted image user posted image
Zdaj pa grem spat, kolikor bom sploh lahko. Tamala se vklaplja vsake pol ure, nekaj govori ali pa joka. Mene pa se vedno boli, ko boksne mi kar slabo postane od bolecine, pa krci se vedno nonstop..komaj cakam jutro, da nagruntamo kaj se dogaja.

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 807
   RE: Junijke 2016
19.5.2016 23:01:56   
Marčevka2010
Vidve sta mi sumljivi, da ne bosta šli kmalu v Rim?
Luna bo pa tokrat močna, moja dva sta sitna kot driski, mala spi dve uri in pride k nama. Pa tudi jaz slabše spim, če je ona zraven pa še slabše. Komaj čakam, da popusti.

Imena imate izbrana? Mi še vedno ne. Starejša sestrica bi nekaj, jaz drugo, mojemu nič ni všeč. Danes je celo enega predlagal, sedaj razmišljam o njem. Prvič sva se hitro dogovorila.

Jutri gremo še v zadnjo nabavo za dojenčico, eno omaro rabimo za vso njeno robo. Smo ugotovili, da ne bo prostora v dosedanjih. Upam, da ne bova predolgo hodila po Ikei, če ne sem čisto gin. Ampak se veselim, potem dolgo ne bomo nič šli.

Jaz imam pa točno čez en mesec rok. Še malo...

Pri nas se pa najbolj odziva na sestrin glas, ko ji kaj poje ali ji govori začne ful brcat. No, upam, da je to dobro, da bosta prijateljici.

Bigmamma in Pika Polonica držita se.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 19.5.2016 23:05:40 >

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 808
   RE: Junijke 2016
20.5.2016 8:32:44   
pika_polonca.
Jutro!

Včeraj sem se pohvalila, da mi nič ne otrdeva, potem je bila pa do 3h zjutraj akcija user posted image
Ne bom nič komentirala za danes ....

Ja, Bigmamma, točno to. Mogoče bo to "najina luna" user posted image Super za donošenost, takoj za našim škratkom lahko pride tudi vaš fant!
Poročaj, kako boš opravila!

Marčevka2010, hihi, jaz sem ZA. user posted image Imeni imava izbrani, sva pa bila tudi midva kar lep čas razštelana.... Sem bila jaz zahtevna, ker sem želela, da je to ime povsem običajno tudi v SLO. Pa nama je potem uspelo, no. user posted image Saj bo vam tudi, malo časa še imate. user posted image
Fajn šopingirajte danes!

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 809
   RE: Junijke 2016
20.5.2016 10:57:53   
Bigmamma
Evo mene user posted image
Vse ok, nasa trmica ma 3300g, se je pa zarotiral v pravilen polozaj in mi mocno tisci dol, od tod pa taki krci in hude bolecine. Trmica pa zato, ker tako sili ven, nevem Pikapolonca, ce bo hotel pocakat user posted image
Marcevka, midva sva za puncko lazje izbrala kot za fantka, za tamalo sva dejansko takoj nasla. Tokrat sva mela izbrano eno ime, pa nama zdaj ni vec vsec, sva nasla eno drugo in se se malo pogajama okoli tega. Bova ze vedela ko bo ven prisel user posted image
Fajn nakupujteuser posted image ja, tudi moj tamali se noro odziva na glas od sestrice, na moje bozanje sploh ne reagira. Najbolj dejaven je pa zvecer, ko ji uspavanke zapojem-upam, da to pomeni da so mu vsec, ker zunaj trebuscka jih bom tudi njemu pela user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 810
   RE: Junijke 2016
20.5.2016 17:48:51   
Metuljčkica
Marcevka, meni se tudi zdi, da bosta najini sopotnici zdaj-zdaj sporocili vesele novice :) glede na to, da imata itak kmalu rok se mi tudi zdi, da bo ta luna njuna, midve pa lahko posvojiva naslednjo, ki bo cca.cez en mesec. :) Rok imava pa na isti dan ;) sem zelo vesela, da si se nam nazaj pridruzila, vsaj ne bom sama cakala do konca, v druzbi gre lazje :)

Imena imava izbrana, ze kar nekaj casa.

Bigmamma, ves, da so mu uspavanke vsec :) pol pa sploh, ker bo to ena izmed stvari, ki mu bo ze znana.

Danes sem bila zadnji dan uradno v sluzbi, je bilo pestro s sestanki, tako da sem sla kar brez kosila domov in spat. V ponedeljek bom sla sfinisirat se 3, potem pa res off. Sodelavce imam zlate, tako da bom pomoje veckrat kaj sla naokrog in se danes nisem pretirano poslavljala. Sem zelo hvalezna za to super prvo sluzbo, je bilo res lepo obdobje (in upam, da bo priloznost se kdaj user posted image )

Zdaj grem pa uzivat z mozem teh par dni, dokler on ne zacne s sluzbo, se bova ravno zamenjala :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 811
   RE: Junijke 2016
20.5.2016 22:02:07   
pika_polonca.
Dober večer!

Bigmamma, super za pregled! Vau, 3300 g, lepa teža.

Metuljčkica, uživajta skupaj! In izkoristita še te zadnje dni sama user posted image

Jaz sem sama. Moj je v spet dežuren. Imajo dopuste + bolniške in se mi zdi, da je nonstop v službi. Upam, da se kmalu vse uredi, da bo lahko par dni fraj, ko rodim. Se mi kar zmeša drugače user posted image Si je pa vsaj v sredo, ko imam rojstni dan, zrihtal dopust in sva se odločila, da bova imela dan zase - zadnjič tako 2v1+1 user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 812
   RE: Junijke 2016
21.5.2016 8:01:55   
pika_polonca.
Jutro!

Da opravim svojo dolžnost user posted image user posted image

Pri nas je vse nekam mirno danes. Mogoče bo pa imela ta luna ravno kontra efekt pri nas user posted image user posted image

Lep vikend!

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 813
   RE: Junijke 2016
21.5.2016 20:46:29   
Bigmamma
Pozdravljene.
Se oglasam se jaz, se vedno v enem kosu. Mi pa noro otrdeva trebuh, bomo videli ce bo luna kaj prinesla user posted image
Danes dopoldan sva sli s tamalo na enourni sprehod in sem komaj prisla nazaj domov, se tri tedne nazaj mi pa 2 urci ni bil noben problem. Tako da ocitno za daljse sprehode vec nisem user posted image se tolazim, da so vsaj v vrtcu veliko zunaj..
Metuljckica, uzivajta te dni, posvetita se samo eden drugemu user posted image
Pikapolonca, morda pa vaju ravno na sredo preseneti vajin skratek user posted image kako pa imate zrihtano v Nemciji glede teh ocetovskih dopustov? Moj bo ziher prvih 14 dni doma, ni lepsega kot pa posvecat se samo eden drugemu..potem bo pa akcija, se vedno mi ni jasno kako bom, ko bom sama user posted image
Pa ostale, ste se v enem kosu? user posted image

< Sporočilo je popravil Bigmamma -- 21.5.2016 20:47:48 >

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 814
   RE: Junijke 2016
21.5.2016 21:22:45   
Marčevka2010
Bigmamma: imate pa velikega fanta. No, pa saj fanti so običajno večji.
Glede imena sva se za prvo punco hitro odločila, za drugo je pa kriza. Bi lažje za fanta izbrala.
Dolga hoja pa tudi mene čisto izmozga, se pozna, da se spodaj vse širi, tudi jaz ne morem več daleč. Danes sem celo dopoldne kuhala in pekla, smo mojo bili pri nas. SEm se prav kmalu obrnila proti domu, ko smo kasneje šli ven, pa še vroče je bilo za znoret.

Metuljčkica, se mi je zdelo, da ima ena rok na isti dan. No, super, bova lahko tekmovali.
Tudi jaz sem vesela, da malo pišem, da dam malo ven vse, ker smo vse v istem. Samo kdaj sem pa prav lena za pisanje, na telefonu je najlažje brat, pisat pa ne. Sedaj sem na tablici.
Kaj končuješ s službo, se ne boš več vrnila ali kako?
Mene ni že pol leta v službi, sem izginila na bolniško in se nisem več vrnila. Že 3 mesece imajo eno drugo, ki bo še do konca moje porodniške delala.
Na obisk ne bom šla nič, s tistimi s skaterimi se razumem se itak slišimo ali si napišemo mail, z večino pa nimam kaj komunicirat. Pa ni mi sedaj po Lj. za hodit, da me še kaj ne prime. Pa še, če bo vroče sem najraje doma.

Drugače pa vidim, da luna ne deluje. Sta Bigmamma in Pika Polonica še vedno v enem kosu.
Junija bo pa res ravno okoli 19. polna, bova videli Metuljčkica, če bo delovala na naju.

Pika Polonica: pri zdravnikih pa nimaš kaj, delajo petek in svetek. Upam, da bosta v sredo uživala dokler sta še v dvoje.

Midva sva vse nabavila, še več. Meni se itak odpelje v Ikei, se moram prav bremzat. So nama en kos pohištva celo pozabili računat, očitno skener ni potegnil. Kaj takega se nama še ni zgodilo, prej kaj preveč računajo kot premalo. Nimaš kaj, sicer pa kaj drugega preplačaš, pa so na nuli. Sva šele doma ugotovila. Omara že stoji, je bil ati danes priden. samo pritrdit jo je še treba zraven drugih, pa jo lahko očistim in notri pospravim dojenčkasto robo.

Sedaj se bom pa počasi spravila spat, sem prav utrujena danes. Že včeraj skakanje 3 ure po Ikei, danes tudi cel dan zaposlena. Se moramo fajn naspat.
Lep preostanek vikenda vam želim.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 815
   RE: Junijke 2016
22.5.2016 9:57:51   
pika_polonca.
Oj,

samo na hitro...

Še vedno 2v1, ta luna ni nič pomagala. Upam, da ne bo treba čakat na naslednjo user posted image user posted image

Lepo nedeljo!

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 816
   RE: Junijke 2016
22.5.2016 12:34:11   
Bigmamma
Marcevka, naj ne bi bil tako velik, cisto normalne velikosti. Me pa res malo skrbi, zdaj na koncu se lahko zmotijo v tezi -/+ 200g, tako da ce ima 3500g..no, tisto bi bil pa malo problem, imam se 2 tedna in pol do konca, se pravi bi lahko res imel 4 kg na koncu, to pa res nocem. Ceprav v drugo gre lazje pa je manj poskodb ob porodu, ampak bi me vseeno resno skrbelo.
Joj Pikapolonca, mislim da nobena od naju ne bo docakala naslednje polne lune 2v1user posted image a ma prazna tudi kak vpliv na porode?user posted image jaz sem se pekoce jedla vceraj, veliko sem prehodila, za pospravit sem imela ogromno in sem hodila nonstop gor in dol po stanovanju, pa nic. Na koncu pa ravno kontra, sem upala da ne bo nic, ker sem bila prevec utrujena user posted image
Drug teden bova sla v akcijo, morda pa bo tokrat kaj, upaaaam! Rajsi sama sprozim, kot pa da mi oni, ce ze..joj, a ste si kaj merile obseg trebuha? Ne boste verjele, moj je ze debelih 126,5 cm user posted image user posted image jaz sem res sokirana.

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 817
   RE: Junijke 2016
22.5.2016 15:52:07   
pika_polonca.
Zdaj mam pa malo več časa, sem uspela prebrat user posted image

Bigmamma, ja, tale polna luna ni nič prinesla. Mogoče bo pa prazna prinesla prazen trebuh user posted image user posted image user posted image Sam do takrat je še dooolga, bomo mi to kar prej opravili. user posted image
Uf, da bi kar na RD rodila? Finta bi bla user posted image user posted image
Glede očetovskega dopusta in podobno je pa stanje pri nas zeeeelo slabo. Pripada mu samo en dan (za porod), ostalo koristi svoj dopust. Si ga je pa zato malo šparal in imava v planu, da je doma vsaj prva dva, če ne že tri tedne. Upam, da rata.

Marčevka, mhm, saj načeloma mi je, ker sem tud sama v zdravstvu, jasno in razumem, ampak vseeno res srčno upam, da bo lahko vzel dopust. Super za vajin nakup, sploh pa za to prigodo na blagajni. Lej, kdaj pa kdaj pa tud lahko kje dobro skozi pridemo. user posted image

Aja, Bigmamma, meni je tašča rekla, da so odstopanja tudi do 400g. Zato se sploh ne obremenjuj s to težo. Jaz imam jutri pregled, me prav zanima, če bo mi nardila UZ ali ne. Se prav izogiba temu, da bi kaj merila, lih zaradi tega, ker pravi, da smo potem vsi čisto preveč obremenjeni s to težo.
Obsega si nisem nič merila, moram spet ja...

Drugače pa je dete ful bolj mirno, včasih ga tudi par ur ne čutim. Saj potem malo potelovadim pa se zbudi. Otrdeva mi pa danes spet malo bolj, ker sem bila dopoldan bolj aktivna. Ampak nič pa konkretnega...

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 818
   RE: Junijke 2016
22.5.2016 22:26:47   
Metuljčkica
Heeeej :)

Pri nas smo 2v1 - se mi sploh se ne zdi aktualno vsak dan porocat, ker niti se nisem tako na koncu kot tudi nobenih taksnih znakov ni (npr. pogosta otrdevanja, slabosti, odluscen cep, itd.). Nekajkrat na dan mi v izi otrdi trebuh, pa prej me je malo skelelo spodaj (kot bi se nekaj raztezalo), drugega pa nic. Saj, se ta teden naj pocaka, potem bo pa 37tednov star in mu dam zeleno luc :)
Hvala za lepe zelje in nasvete, super se imava :) vceraj sva sla na en piknik, na rojstni dan in zvecer na Jesenice - testirat pot, pogledat za vhod, parkirisca... :) tako da ne bo panike, ko pride nas cas. :) od naju je oddaljeno 1h, to pomeni 12 popadkov v avtu, ce bodo na 5min.

Marcevka, uuupaaam, da se se kdaj vrnem na tocno to delovno mesto. Res sem prav uzivala. Drugace sem pa samo nadomescala porodnisko, tko da zaenkrat bo moznost, ce bo se kaksna porodniska ali pa povecan obseg dela ali pa morda delo na kaksni drugi poziciji znotraj ustanove. Bomo videli :)

Pikapolonca & Bigmamma, jaz imam obcutek, da ne bosta docakali naslednje polne lune, ampak da se bosta vajina trebuha praznila do prazne lune user posted image sta ze precej na koncu tako po tednih kot po znakih vajinih teles. Nisem dr, ampak obcutek imam tak...

Jutri bom na milost in nemilost izterjala oblekice, da potem res lahko zacnem prat. Pa sej to je norooo, 36tednov, pa me odlagajo na kasnejsi cas kot da sem zadnje na tem svetu. S tem, da bi ji cisto komot oblekic ne posodila, tej zadnji zenski. Previjalno dobim predvidoma v torek, tako da se bo to lepo poklopilo, ce ne bodo pa tisti 1 dan ze pocakale zlozene na poeteljici, ki je ze popravljena na pravo visino :) saj bo, samo malo moram zarobantit (do sedaj nisem imela toliko casa, pa malo me tudi naivnost daje...)
Lepo bodite, punce :)




(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 819
   RE: Junijke 2016
22.5.2016 23:28:34   
Metuljčkica
Aja, strije se pa kar mnozijo... Radij 10cm okrog popka je ena sama blescava. Se par tednov, potem se bo pa itak manjsat zacel :)

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 820
   RE: Junijke 2016
23.5.2016 8:55:37   
pika_polonca.
Jutro!

Jaz že s pregleda. Moj dela danes celi dan, potem je pa še dežuren in sem šla kar takoj zjutraj z njim, potem pa sama z avtom domov, jutri zjutraj ga bom pa šla iskat, če ne bo dobil prevoza.

Naj bi imela pol kg manj kot prejšnji teden (ah, blabla), pritisk ok, urin ok, CTG je risal popadke (veseeeela). Pretoki so vsi super, posteljica dela kot mora, dete je pripravljeno, stanje spodaj pa tudi... Odprta en prst, zmehčano. Sem jo prosila, da preveri, glede na to, da je čep šel in imam popadke. Se je spet smejala iz mene, ampak jaz sem pa fuuul vesela. Je rekla, da sem ob takem statusu lahko še komot 2 tedna 2v1, ampak da pa misli, da me naslednji teden več ne bo na pregled. user posted image Pa da vidimo... Luna je pripravila, zdaj pa samo še ta prava akcija pa bo. user posted image Mi pa res ful otrdeva, ampak še vedno samo otrdeva. Naj bi bili to popadki, ampak...ne vem, bomo videli, ko bo prava akcija. user posted image

Metuljčkica, a na ogled JE P pa nista šla? Tvoj izračun 12 popadkov do porodnišnice, če bodo na 5 min, me je pa kar nasmejal user posted image
Cotike pa le izterjaj in v miru operi.
Meni se pa delajo strije po dojkah. Kar čez stare... Peče in srbi. user posted image Ampak ja, vse za te naše škratke.

Danes operem posteljnino za škratkovo posteljico in jo kar oblečem. Če še dolgo ne bom rodila, bom pa vmes pač še enrkat, kaj čem. To je zdaj edino, česar še nimam.
Aja, pa okna moram sčistit, po tistih deževnih dneh so take, da sem slabe volje vsakič, ko jih pogledam.... Bom raje zdaj pred porodom to zrihtala.

Lep dan! Pri nas je sooonček!


(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 821
   RE: Junijke 2016
23.5.2016 12:42:53   
Metuljčkica
Ooj,

Pikapolonca, super za pregled in napredek, pa se to, da si s tasco deliva misli glede poroda ;) no, ne bom vec tega omenjala, zna bit najbrz obremenjujoce.

Jst sem dokoncno odsla iz sluzbe in zdej sedim v avtu in svicam, se najbolj v oci user posted image sej bo boljs, ampak res mi je kar malo hudo.

Bom sla na en sladoled, potem bom pa menda docakala tisto zensko z oblekcami, da se vrne domov. Se kr mal norca dela, tud ce nenamerno, mam tak obcutek. Upam, da se zvecer oglasim s spodbudnim napredkom na tem podrocju. Oz. se bom, se ne dam vec.

Na ogled porodnisnice nisva sla, bom sla ze spotoma po kaksnem pregledu... Oz.tudi ce ne, mi tisto notri ne predstavlja stresa, pomembno mi je, da vem kje to je.

Pri nas je tudi soncek, jeeee :))

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 822
   RE: Junijke 2016
23.5.2016 19:52:42   
pika_polonca.
Evo, severna, vzhodna in zahodna okna spucana, sam še južna moram takoj jutri zjutraj, ko še ne bo sončka user posted image user posted image , pol grem pa rodit! user posted image

Hehe, Metuljčkica, a veš, da me to prav nič ne obremenjuje... MOgoče me bi v primeru, da bi bla čez rok, ampak zaenkrat pa še nič. Me je pa moj prej klical, kao kaj delam, pa sm mu povedala, da sm vse okne popucala in je bil čist paf, da se naj ne hecam, da ne bom kje še danes rodila user posted image user posted image
Upam,d a si dobila cotike! Mene bi to že ob živce spravilo! user posted image user posted image
Glede službe pa ja...razumem, s tem da se jaz po porodniški vrnem nazaj!

Drugače pa...posteljica oblečena in pripravljena na škratka. Jeeej, je lepa!user posted image user posted image user posted image Trebuh otrdeva in otrdeva, malo preveč je bilo to danes.. Saj zdaj grem dat noge v luft pa mir. user posted image

Bigmamma in ostale, kako ste?

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 823
   RE: Junijke 2016
23.5.2016 20:14:02   
Bigmamma
Dober vecer.
Sem ze vse napisala, samo poslat sem se hotela in kar naenkrat se mi vse zbrise, za znoret!
No Pikapolonca, sem ze mislila da je akcija pri vas, sem te navajena se bolj zgodaj bratiuser posted image super za pregled, do prazne lune bo tudi trebuscek prazenuser posted image je pa smotano tole glede ocetovseka dopusta, tistih 14 dni je res samo za cartat, uzivat drug z drugim.. Pri nas bo tokrat sicer kar pestro, tamala ima cez 2 tedna rojstni dan, vse njene prijateljice pa grejo konec junija ze na morje, tako da bo njena zurkica mogla biti nekje sredi junija. Ni mi ravno vsec, ker bo se novi pikec tako majhen, ampak do avgusta pa tudi ne morem vlect vsega. Jih dam vse skos, sorodnike in prijatelje pa je to to, ceprav bo verjetno naporno za malega..ga pac ne bojo vsi vlacili po rokah, bodo ze mogli razumetuser posted image
Metuljckica, ti bos ena taka super skrbna mamica, ze zdaj si si vse tako lepo nastudirala, res, prav z veseljem te berem!user posted image user posted image tole z 12 popadki ga pa zmaga user posted image
Jaz imam v sredo pregled, upam da se spodaj ze kaj dogaja. Mi spet kr fajn otrdeva, krci so se spet pojavili pa zelooo me tisci navzdol ob otrdevanju user posted image bom pa se dala bris za streptokok b, se mi zdi kar pametno. A boste ve tudi dale/ste ze mogoce?
Mi pa tamali se kar veselo tisci peto ven in se razteguje, ampak mam pa res občutek da bo kar konkreten fant! user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 824
   RE: Junijke 2016
23.5.2016 20:42:51   
Metuljčkica
Bigmamma, tudi moj ima ta slavni gib raztegovanja nog in mi petko veckrat na dan fino ven porine :) pa vsak dan se obrne, tako da vsak dan na drugi strani petka boli. user posted image drugace pa hvala, se trudim. Je pa fino imet dober zgled in nekoga, ki ti da pametne odgovore - hvala tebi user posted image

Cotike sem dobila, jeeeeej! :) jih je res veliko, tako da bo vsega dovolj in se prevec. Jutri bom vseee oprala, posusila in zlozila, pa se posteljninico. :) Vidim pa, da je hlack se najmanj, tako da mu bom zdaj vsaj s pametjo in smislom se kaj zaradi lepsega kupila :) pa jutri je oci rekel, da mi po vsej verjetnosti previjalno pripelje, tako da glej no glej, po vsem cakanju bom pa na koncu v enem dnevu imela vse pripravljeno. user posted image

Bigmamma, dobra si, da bos se praznovanje imela! Kaksno pico narocite, da ne bos imela prevec dela s kuhanjem. Mi bomo imeli najbrz 1mesec po rojstvu krst in sva rekla, da bomo kar v izi doma zarili, sva ze vse zadolzitve razdelila, haha user posted image

Pikapolonca, dokler ne plezas v visave, je kul user posted image pa res upam, da bo tvoj cim vec dopusta dobil oz da bo vsaj kaksen delavnik lahko skrajsal... Moj pa ravno jutri zacne delat, se bova kar zamenjala user posted image

Zdaj grem pa na en cajcek iz malinovih listov, je koncno tudi zame prisel ta cas :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?