|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 0:23:50   
Metuljčkica
Takole... Potem sem bila se enkrat cez pol ure na wc-ju, nakar se je umirili/ustavilo, zdaj ko so obiski sli, sem bila pa spet 2x, samo tece... Razen tega pa nič takšnega, se otrdeva mi ne. Na junij bi vseeno počakala, ampak seveda, rada bi rodila, ko bo za dojencka najbolj pravi cas in ce je to danes, pa pač danes... Smo vsaj donoseni, prav danes, v nedeljo je 37tednov.

Pikapolonca, super, upam da vas ne bodo klicali :) takle jok je pa res težko poslušati, ze pri otrocih, na katere nisi tako čustveno navezan, kaj sele pri svojem.

Bigmamma, ce tole traja ze 2tedna (tekoča prebava, itd.), je pa res nadlezno. Zdaj si uradno ti na vrsti, tako da prej ali slej bo za rabo :) imaš pa res ze tanko mejo med tem, ali bo majcek ali junijcek :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 851
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 11:21:45   
Bigmamma
Jaa Metuljckica, res je nadlezno. Sicer ni povsem tekoce, je pa 10x na dan, sem opazila da odkar mi tako pogosto otrdeva trebuh in imam krce da se to dogaja. Tako da nevem, a mi mali tako pritiska ali pa so res tako hude priprave na porod. Vsakic ze mislim, da bom sla rodit, na koncu dneva pa se vedno nic user posted image sem pa ze razmisljala, da bi omenila gin...je pa res, da zeloooo pazim da veliko popijem.
Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 852
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 17:33:57   
Metuljčkica
Hejla :)

Danes sem celo dopoldne spala, zdaj sem pa cisto v redu, tako da sem mogoce zgolj kaj cudnega pojedla...

Lep preostanek nedelje vsem :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 853
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 18:28:27   
Bigmamma
Se oglasam se jaz..sem dozivela presenecenje na wcju, sem se obrisala in zagledam par kapljic krvi. Sprva sem se kar malo prestrasila, nato pa sem se spomnila da to lahko nakazuje zacetek poroda user posted image upam da je to to, sem klicala v p in mi je tudi babica rekla, da je čisto mozno, ce ni veliko krvi user posted image morda pa presenetim z lepo novicko v naslednjih dneh user posted image
Metuljckica, me veseli da si bolje. Jaz sem totalno brez energije v tej vrocini, se alergijo mam na cvetni prah in sem cela zabuhla, kiham in smrkam nonstop user posted image sploh si ne predstavljam, kako bi rodila v tej situaciji

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 854
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 19:03:14   
Jernejčika
Zdravo junijke 2016.

Pdp sem imela 21.5.2016 ampak moja deklica je že sedaj šefica in še ni prišla v moj objem. Zanima me ali imate kakšno skupino na facebooku, da bi se vam pridružila, saj se ki vse bolj dozdeva, da ne bo majčica ampak junijka ☺ Hvala za sprejem in vse dobro vam želim.
Pozdravček

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 855
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 19:21:24   
pika_polonca.
Dan!

Bigmamma, če bo šlo zares - držim pestke, da bo čarobno! user posted image

Mi smo ok, edino jaz mam tak naval mleka, da Lano kar zaliva. Si moram kar malo izbrizgat prej (spet je problem, ker ne smem preveč, drugače bo potem še več mleka). Ampak saj se bomo uskladili vsi po vrsti, glavno, da je mlekec.
Alaaaaarm

(odgovor članu Jernejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 856
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 20:39:20   
Bigmamma
Jernejcika, vem, kako ti je, sem tudi jaz sla prvic cez rok user posted image za skupino na fb nevem kaj dosti, tukaj smo tri kar pridne v cvekanju, tu in tam se nam še kaksna pridruzi. Poglej malo nazaj po forumu, katera dodaja ali kako to gre..
Pikapolonca, super za mlekeca. Sem ti rekla, da je noro ko pride do tega navala user posted image kar cez noc, kajne? Jaz sem vedno imela plenicko podlozeno, pa morda malo stisnes pri bradavici, nevem kako tam ucijo, meni so pokazali da malo stisnes npr. s palcem in kazalcem pri bradavici, da se lazje pristavi (kao oblika lunice) in pa malo manj tece. Pazi, da nebos stisnila tako da ji bo se bolj spricalo. Ker jaz imam zelo mehke zleze, ko mi je patronazna sestra pritisnila je dobesedno spricnilo prek sobe, noro user posted image izbrizgavat si pa ne prej, ker tisto mleko na zacetku dojencka nahrani, na koncu pa odzeja, nekaj takega. In ne bo dobila mlekeca, kot bi mogla.. Aja, a si umivas prsi s toplo oz. mlacno vodo?

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 857
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 20:57:09   
pika_polonca.
Ja, dobesedno čez noč. In ja, problem je v tem, ker je dojka prenapeta in brez pomoči (delam nekak tak, da stisnem dojko in ji pol skupaj s kolobarjem nastavim, da zagrabi) sploh revica ne more zagrabiti, poleg tega pa res to samo teeeeeeeeče in se kar davi zraven, boščika. Pa iz druge mi tudi kar teče med dojenjem, na podoj umaževa minimalno 2 plenici user posted image
Pri mleku je pa to ta prvo za odžejat, pol tisto proti koncu je pa smetanca user posted image . Drugače si jih pa po podoju hladim, si dam kar tisti gel gor. Je tud občutek veliko boljši.

Metuljčkica, upam, da si se naspala, si odpočila. Morda si pa res pojedla kaj takega, kar ti ni odgovarjalo. Ali je pa telo samo po sebi potrebovalo malo "čiščenja".
Glede jezika pa... Načeloma sem itak Mutti, čeprav je moja želja, da zna Lana tudi slovensko, pojem ji pa samo v slovenščini, ne vem nemških otroških pesmic user posted image user posted image

Šibam preverit stanje, podojit, če bo treba, pol pa pod tuš. Tole potenje po porodu je noooooroooo, jaz sem tudi po 6x dnevno pod tušem. Sploh zato, ker ne uporabljam zdaj nekih dišav (deotov)in pol se prav grozno počutim.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 858
   RE: Junijke 2016
29.5.2016 21:05:55   
Bigmamma
Jaa ene par tednov traja, da se umiri ta naval. Vsaj pri meni je bilo tako. Prvih 6 tednov naj bi bilo najtezjih, glede vsega skupaj, privajanja na dojenje, novega druzinskega clana,..je res potem cisto drugace, bos videla. Aha, tega gela pa ne poznam, jaz sem umivala s toplo vodo pa vsakic malo pomasirala, da ne bi do mastitisa prislo. Zdaj bo hecno, ko bo mala Lana vedno bolj okrogla postajala, joj kako cedni so sele potem!user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 859
   RE: Junijke 2016
30.5.2016 23:03:48   
Metuljčkica
Hojla,

da se na hitro vsaj jaz oglasim :) danes sem imela pregled, vse je v redu :) izmerila je dojencka in ima menda cca. 2800g, kar pomeni, da tudi, ce bi se zdaj rodil, ne bi bil zahirancek. Jupiiiii! :)) malo bo se zrasel, velikan pa ravno ne bo. Mi je kar vsec ta ideja user posted image

Pocutje je super, vse ostalo tudi :) pa ve?

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 860
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 7:08:14   
Metuljčkica
Da ne bo tale RR forum ratal samo moj dnevnik?! Kje steeeee? user posted image Ali je poleg Lane se kdo, ki se nam je ze pridruzil na soncnejsi in prostornejsi strani sveta? user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 861
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 8:08:22   
pika_polonca.
Dobro jutro/dan (saj sploh ne vem več kaj je),

da malo prekinem Metuljčkičin monolog user posted image user posted image

Mi smo ok. Nonostop visimo na zizi, kakamo tudi do 6x dnevno, lulamo itak nonstop.. Jokamo. Vse, kar paše v komplet novorojenčka v glavnem. Meni se pa zdi, da samo dojim, previjam, dojim, previjam, dojim, previjam... In kr preračunavam, ali lahko grem v miru na wc oz. pod tuš. Si kar malo nisem predstavljala, da bodo moji dnevi tak izgledali. Ko imaš tujega otroka, ga vrneš staršem, ko joka ali se ga naveličaš. Lastnega se pa ne da izklopit user posted image user posted image Pa saj je ful fajn, ker je Lana res taki sonček... Ampak je pa naporno no.
Jaz pa razen tega, da se še vedno nenormalno potim, nimam problemov. Dojke se tudi začenjajo privajat/navajat in občutek imam, da se počasi vzpostavlja neka primerna količina. Ni več tiste napetosti, bolečin...
Pa danes smo stari že en teden. Kar ne morem verjet! user posted image

Metuljčkica, daj malo povej, kako si in to... Dojenček je pa tudi že čisto zrel za prihod, ko bo pa pripravljen, pa pride. Pripravljeno imaš zdaj vse?

Bigmamma, kje si pa ti?

Pa ostale?

Mi gremo pa danes prvič z vozičkom na sprehod. Vreme se že kaže, da bo lepo, Lana pa upam, da bo uživala.

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 862
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 12:18:46   
Bigmamma
Dan.
Jooj punce, jaz sem postala totalno lena za ta forum. Sem imela nonstop nekaj za delat ali pa se mi preprosto ne ljubi, sem (na zalost) ze kar malo navelicana vsega skupaj, trebuh mam exstremno velik, koza mi noro poka, vse me boli..res mi ni vec lepo user posted image sem kar malo zalostna in imam slabo vest, da bi ze tako zelo rada, da pride do poroda..sem imela danes pregled, malemu je fajn v trebuscku, ce do ponedeljka ne bo nic, pa grem v porodnisnico da mi sprozijo. Ravno to, cesar sem se bala..user posted image
Nameravamo pa ta vikend praznovati, sem se odlocila da rajsi tvegam, kot pa potem praznujem s tako malim dojenckom. Ce pa pride do cesa jih pa pac posljem domov user posted image hvalabogu so vsi zelooo razumevajoci, tako da sem res vesela za taksne sorodnike in prijatelje user posted image
Metuljckica, morda bo pa puncka user posted image meni je tudi rekla, da ne bo imel 4kg, pa jih ocitno bo, ce ne se vec..
Pikapolonca, nemorem vrjeti, da je ze cel teden naokoli user posted image kar pelji jo ven, pa cimmanj "v vato zavijat". Na zraku jim je tako lepo, ene mamice pa svoje tako pretirano cuvajo in na debelo oblacijo, da jim cisto zbojejo imunski sistem. Pri nas pa ravno zdaj kaze, da bo nekaj casa grdo vreme..jaz bi pa tako rada soncek!user posted image bi ga lahko ze takoj ven peljala, sem se ze cisto odvadila vozickanja.
Javite se se ostale kaj user posted image

< Sporočilo je popravil Bigmamma -- 1.6.2016 12:22:40 >

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 863
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 14:03:17   
Metuljčkica
Sej res, kar en teden je ze okoli! Bravo, Pikapolonca, mislim, da se odlicno drzite :)) ce bi rada, da zna tudi Slo je pa najboljse, da ti z njo kar slovensko govoris (kadar naslavljas njo, itd.), nemscina je pa vas druzinski jezik.

Bigmamma, ti si zdaj 39t, ce se ne motim, ane? Zakaj bi ti tako hitro sprozili? Sicer bo pa napor kot je praznovanje, po mojem mnenju gotovo kaj pripomogel. Res drzim pesti, da te kmalu preseneti kaksen sprozilni znak poroda user posted image

Jap, jaz imam vse pripravljeno, torbi spakirani user posted image danes sem se stumfke kupila, tako da je res kompletno vse, kar rabim. Ko se bo zacelo, pa samo se posteljico in kosek oblecem v posteljnino, pol pa sam se dihaaaaam.
Danes sem imela sicer ze vec opravkov, pa zvecer pride brat, ampak drugace pa malo po hisi pospravljam. Cisto tako v izi, ker racionalno vem, da moram, me nic tako (se) ne zene k temu pocetju. Trebuh mi otrdi nekajkrat na dan, v noznici me kaj spikne, razen tega pa nic, tako da po mojem en cas se nic ne bo. Je pa skoraj cez noc trebuh postal obcutno tezji, sploh ponoc se obrnit ali vstat je cel projekt! user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 864
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 16:14:30   
Marčevka2010
Ojla punce!

Tudi jaz sem nekam lena za pisanje. Preberem še, potem pa traja, da se spravim na računalnik in kaj napišem.

Pika Polonca vidim, da imate pestro. Na začetku je kar naporno, ampak saj bo. Predvsem dovolj počivaj, ne kuhat in ne vem kaj še vse, če lahko kdo drug. Vsaj prvih 14 dni.
Je kar sprememba verjamem, ko misliš, da samo za otroka skrbiš. Mene je kar malo poporodna depresija zagrabila prejšnjo rundo, upam, da je tokrat ne bo.
Super, da se ti je začelo delat mleko. Srečnica. Jaz upam, da bom imela več sreče tokrat, prejšnjič je bilo vse skupaj bolj borno. Sem si kupila še grško seno, ki spodbuja laktacijo, upam, da bo pomagalo.
Že en teden sta stari, kako gre hitro. Na sprehodu pa ne pretiravat, raje vsak dan več.


Metuljčkica sem mislila, da se ti je že kaj začelo, pa vidim, da ne. Ti mogoče telo kaže, da malo bolj počivaj? Ker sedaj s tem trebuhom je kar že naporno. Midva sva imela ogromno dela za vikend, je bil moj ful priden. Ker jaz vsega res ne morem.
Sem imela pa pranje in kuhanje čez in sem bila čisto gin.
Mere malega imaš super, malo še zraste pa bo. Te 3 tedne kolikor še manjka.


Bigmamma: taka prebava je lahko znak, da se je otroček že zelo spustil. In ker pritiska na vse mogoče so posledice pač take. Tudi jaz imam zadnje dni bolj tekoče vse skupaj, bolj kot prej. Pa jemljem dvojno dozo železa zaradi slabokrvnosti, bi prej pričakovala kontra efekt.
Upam, da ti ne bodo sprožali. Raje dajta sama z odnosom. Meni je pomagalo, sem takrat čez par ur dobila popadke. Verjamem, da se ne počutiš več OK, da bi rada, da se začne. Tudi meni ni več najbolj fajn, sploh ponoči na wc, dobro, da je dovolj visoka, že tako se komaj spravim ven.
Dobra si, d asi se odločila za praznovanje. Upam, da uspe in, da ne bo preveč naporno.

Jaz sem sedaj tudi že skoraj napolnila torbo. Samo par stvari manjka, tisto bom dala tik pred odhodom. Tudi voziček smo pripeljali domov, bo malo za očistit.
Počasi bo. Me kar malo strese na trenutke, da bo kmalu konec. Po drugi strani se pa veselim. Čudna sem. Bom prav pogrešala te brce in premikanje v trebuhu. Jo bom pa lahko stisnila k sebi, to pa komaj čakam.
Tudi sestrica je že nestrpna.
Danes greva uredit glede očetovstva na CSD, ker nisva poročena. Ime bo počasi.

Lepo bodite!


(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 865
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 19:57:27   
Metuljčkica
Meni se ne zdi, da bi mogla bolj pocivat, saj je bolj tako, da npr. 1uro pospravljam in pol 2 uri berem+jem+pocivam ali celo spim. Pretegnem se ne, uglavnem user posted image
No, pa sta ravno brat in moz domov prisla, se jutri razpisem malo bolj na dolgo :)

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 866
   RE: Junijke 2016
1.6.2016 21:18:29   
Bigmamma
Ja Metuljckica, jutri bo prvi dan 39.tedna. Sprozili bi mi zato, ker je velik plod, nosecniski diabetes in pa zatekam se vedno..tudi trebuh mi tako mocno in bolece otrdeva, da se prav zbujam ponoci. Vbistvu mi je ze dva tedna nazaj rekla gin., da ce se otrok ne bi vec dobro pocutil, bi mi sprozili v 38.tednu.
Upam, da se bomo res enkrat uspeli dogovoriti in se srecali, ti bom pokazala slike in takrat bos videla, kaj je res ogromen trebuh. Da ne govorim o strijah user posted image
Marcevka, sem omenila danes gin. to s prebavo, je rekla da se pripravlja vse skupaj in od pritiska ploda ja, da ni nic cudnega tudi ce vsakic ko grem na wc, se posebej pri drugorodkah. Sva ze poskusala s tem, zaenkrat se nic ni, zdaj bova pocakala do sobote zvecer, da damo se praznovanje cezuser posted image drugace pa poskusam cimvec hoditi, baje pocepi tudi pomagajo?
A mas se kakšno idejo, ali pa katera druga?
Ja vidve se imata cas s pripravami, jaz sem danes se dobila nekaj cotik z dolgimi rokavi, sem jih takoj preprala, da me pa nasa trmica le ne preseneti user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 867
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 12:37:23   
Metuljčkica
Sej res, zdej ko sem na porodniski, sem pa cisto pozabila na najino srecanje :( nenamerno, res! Ampak mislim, da je ta vlak zamujen, ker imas praznovanje in tudi zaradi pocutja ti morda ne ustreza...? Ce je kontra, pa le sporoci in se z veseljem oglasim v vasih koncih user posted image

Tole glede diabetesa sem pa spregledala/pozabila. Upam, da nimas prevec dela s temi rednimi meritvami in kar pase zraven. Glede sprozenja nimam niti najmanjsega pojma, zaenkrat se edino SO vedno pojavljajo kot dobra opcija, ker ima sperma neko snov, ki mehca MV (upam, da ne sirim krive vere). Tista vaginaleta ima pa prasicjo spermo not, fuuuj. No, ampak ena kolegica je recimo to dobila, je mogla lezat, dokler niso bli popadki redni in resni, potem je pa lahko hodila in se gibala, na koncu je pa rodila na vseh stirih. Tako da tudi, ce ti v koncni fazi sprozijo (&ce ti ne dodajo umetnih) in se ti rata izborit gibanje, razne polozaje, ... bo verjetno izid boljsi kot nazadnje. Ne vem, govorim iz glave.

Meni otrdeva, pa spet je malo spuscen, ampak brez vsakih bolecin. Danes sem tako slabo spala, pa mali je v rebra nabijal (veliko boljse kot pa tisto raztegovanje v levo ali desno stran trebuha user posted image ), tako da sem komaj sedaj dobro vstala in pojedla. Pa ponoci, ko nisem spala, sem opazila, da mi na levi strani mleko tece, sem imela mokro pizamo. Pocasi, pa bo :) drugace sem bila pa do sedaj vedno ambivalentna: nosecnost mi je super, ampak ravno tako bi pa ze rada imela dojencka pri sebi :) no, sedaj se za dojencka tudi super nosecnosti rade volje odpovem... Naj ze priiide user posted image

Pikapolonca, imas all inclusive, ane? user posted image ma, odlicni ste! Seveda je naporno (bom kmalu videla), ampak razen tega pa fino, ker nimata tezav z dojenjem in drugimi recmi. Da bi vsaj tudi pri nas lepo steklo :) kako je bilo pa na sprehodu?

Marcevka, drzim pesti za mleko in dobro psihicno stanje :) ce bos pa rabila mal jamrat, smo pa vedno tukaj user posted image

Aja, veste kaj sem se razmisljala - glede spola. Po svoje bi ga kar sama ugotovila, po drugi strani naj pa pac babica pove, ko pride ven (kot najbrz vecinoma pocne...). Kaj pravite? user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 868
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 13:11:53   
Marčevka2010
Bigmamma: sem šla prav eno knjigo gledat in za pospešit porod sta le dva predloga: hoja in so. Ampak, če ti je namenjeno, da ti sprožijo se je najbolje s tem pač sprijaznit. Če bi bilo pa preveč bolelo pa vzameš epiduralno. Vsaj jaz vem, da bi jo. Ker umetni popadki znajo bolet še bolj kot lastni.
Držim pesti, da se začne odvijat samo in po tvojih željah. Tudi jaz sem spregledala glede diabetesa, imaš dieto?

Metuljčkica res je, da sperma spodbudi odpiranje. Sem že večkrat prebrala in tudi izkusila. Pri nama je prvič pomagalo.
Drugače pa super, da uživaš v nosečnosti. Saj jaz tudi, le bolj okorna sem kar je nadležno na trenutke. Sedaj se sploh ne morem več umiti v bideju recimo, le še tuš. Da o zavezovanju vezalk ravno ne bi. Po drugi strani pa me zanima kakšna bo naša punca, da jo stisnem k sebi. To pa komaj čakam. Le upam, da ne bo prehud porod. Prejšnjič sem se, ko je bilo najhuje prav spraševala kaj mi je tega bilo treba. Ko sem končno dobila epiduralno je bilo pa pravo olajšanje.
Kako si mislila, da ti pogledaš spol, ko pride ven? Ma mislim, da bo tvoj takoj videl in povedal, ko pride ven. Vsaj moj vem, da bi. Dobra si, da ne veš, jaz sm prevelik firbec za kaj takega.
Hvala, bom že pojamrala, če bo treba. Upam, da bom vredu. Pa mleko tudi molim, da priteče. Vsaj par mesecev bi bilo koristno dojit.

Pri nas je spet dež, ma to vreme me kar malo povozi. Pa še vikend bo slab. Upam, da bo kmalu kaj sonca.
Naša se pa od včeraj zvečer ni prav veliko premikala, sem vajena zvečer, da ima precej premetavanja, včeraj pred spanjem pa nič. Ali pa sem takoj zaspala. Me je kar malo zaskrbelo. Tudi zjutraj je bila malo lena, ampak je začela malo migat. Očitno je tudi ona po vremenu.
V ponedeljek me čaka ctg, pregled pa en teden kasneje. Ampak bom po moje vseeno šla do ginekologa še za streptokok vprašat.
Takrat bom še par stvari v Tosamini trgovini nabavila, vložke za kasneje, ko čišča ne bo več tako močna. Ker njihovih vložkov ne dobiš vseh povsod. Da bom imela potem vse to nabavljeno.
Brž za po porodu imam pa 5 paketov Masmi vložkov, jih zelo priporočam, so fajn veliki. Kakšen vir 80 so obupni, ker se stisnejo, Masmi pa se ne in še dovolj dolgi so.
Katere ste si ve nabavile?

Nič, šibam sedaj kuhat. Pa pa.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 2.6.2016 13:13:53 >

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 869
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 13:26:39   
Metuljčkica
Marcevka, moj ze sedaj ve spol ;) malo sva hecna. Kaz imam rada vseh vrst presenecenja, on je control freak. :D Eh, saj tudi ce se zdaj nekaj odlocim, se takrat najbrz ne bom s tem ukvarjala, bo ze, kakor bo user posted image
Jaz sem precej vlozkov dobila od prijateljic, jih imam kar nekaj paketov (to.to, vir80, feminy neki maternity (belo-roza embalaza), pa se druge. Ko mi tega zmanjka, bom pa dalje nabavljala najbolj ustrezajoce. :)

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 870
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 20:46:11   
Bigmamma
Dober vecer.
Odnosi so pomagali pri vseh, s katerimi sem do sedaj govorila, tako da sem res presenecena, da ne pomagajo. Hvala Marcevka, tudi gin. mi je svetovala hojo, se trudim s sprehodi kolikor lahko, pa po vsakih stopnicah ki jih vidim grem user posted image vztrajam pa do zadnjega, se se nisem sprijaznila. V ponedeljek morem vzeti izvide od hrbtenice s sabo, da bodo videli, ce mi lahko nastimajo to epiduralno..ce bo res hudo, bi jo pa rada imela kot neko resitev. Edino kar mi reees ni vsec je to, da se nemorem dosti premikat in pa bojim se posledic, priznam.
Metuljckica, mislim da sva res malo prepozni user posted image saj sem se vmes spomnila, pa sem mislila da se ti ne ljubi vec oz. da boš javila, ko boš imela cas user posted image glej, ti javim po ponedeljku kako in kaj..
Fuj, tole za vaginaleto pa nisem vedela..meni so jo tudi dali, to je za zorenje mv ane? Vrednosti sladkorja si merim na vsake toliko, imam dieto, sem lepo upostevala vse skupaj tako da imam cisto pod kontrolo vse user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 871
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 21:29:02   
pika_polonca.
Bom jutri vec napisala...sam to morm: Bigmamma, seeksaaaat. Pa ne enkrat na teden, bolj je treba bit priden zdaj :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 872
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 22:08:58   
marjana88
Živjo,

Najprej vse čestitke Pikapolonici user posted image za dojenčico in tako uspešno dojenje user posted image .

Bigmamma, upam da se čimprej odrešiš, te čisto razumem, ker meni je tudi trebuh kar ponorel... vsak dan sem obilnejša, sicer samo v trebuh, ampak včasih prov čutim, ko strija nastane- katastrofa. V krizu me nenormalno boli, že po pol ure pokončne drže, tk d se večkrat uležem....Sicer ne zatekam, ker pol pa ne vem kako bi tole prestajala. Želim ti lepo praznovanje in potem čimprejšnjo odrešitev in nove naloge user posted image

Marčevka2010, jaz sem imela pri obeh prejšnjih porodih vir80 in me je motilo samo to, da so prekratki in sem od začetka kakšen teden dvojno podlagala, pol pa normalno... Kje se te Masmi dobi, bi mogoče probala da vidim...

Naš mali heroj pa še kar v medenični vstavi. Doma delam vaje pa nič... Moja ginekologinja me je tolažila s tem, da kot tretjerodka bom lahko rodila tudi z nogicami naprej, pol pa je 14 dni ni bilo in sem imela druge ginekologe, ki so me kar zastrašili... No, ampak moja kmečka pamet mi je rekla saj se bo ko bo čas sam obrnil,...pa gin je govorila da imam se dovolj plodovnice za obrat,... Ne vem kaj me je prešinilo, in sem svojega dragega prepričala da greva danes v porodnišnico na pregled in pa po nasvet, kako bom rodila če se ne obrne (moja logika je taka, če bom tam rodila se moram it tja zmenit, ne z svojo gin, ki je ni tam user posted image ), zraven pa sem pomislila, da bi vseeno vprašala za zunanji obrat. In sva šla. Najprej me je sestra čudn gledala, pol gin., ko pa je pogledala UZ je ugotovila, da imam veliko plodovnice in je naš korenjak velik že 3800 in bi bil celo mogoč obrat, ampak za zihr pokliče specialistko ta pa po svojih meritvah nameri da je težek 4200 in nikakor ni razmošljala več o tem ali bi mi obračali plod, ampak da medenična vstava ne bo šla čez vaginalno, ker sem premajhna za 4kg fanta. Torej smo se zmenili za CR, če ne bo prej kakšnega presenečenja...

Ob tem pa razmišljam, kako lahko dve namerita tako različne teže (400g rezlike) z 10% odmikom??? Kako so potem sploh te meritve mirodajne... Sicer sem pri medenični vstavi bolj za CR, vsaj po prebranih tveganjih in možnih zapletih sodeč je izbira logična.

Punce držte se, vsem želim srečno pri porodih in privajanju na novega družinskega člana...aja, moj se je končno zjasnu, kakšno ime bi dala- zdej je pa res skrajni čas, ne user posted image , pa ve, že dolgo veste kakšno bo ime???

Lahko noč!

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 873
   RE: Junijke 2016
2.6.2016 22:39:28   
Metuljčkica
Bigmamma, velja! :))

Marjana, mere so ornk priblizne, to je nam na soli za starse skos poudarjala. Tko da moj je kao 2800, ampak jaz to jemljem zelo z rezervo, cisto tako za okvirno orientacijo. Tako da nas je tam okol 3kg, vas pa ocitno bolj okrog 4kg. Se mi zdi pa super, da imate plan, da se zdaj lahko malo manj glede tega sekiras user posted image

Imena imava, zdaj mormo samo se ugotovit, katerega aktivirat in katerega hranit za naslednjic ;)

(odgovor članu marjana88)
Neposredna povezava do sporočila: 874
   RE: Junijke 2016
3.6.2016 6:24:41   
Metuljčkica
Dobro jutro, punce user posted image

Jaz nekaj puscam user posted image ponoci sem sla normalno na wc, potem kmalu pa mi je proti moji volji in kontroli zacela iztekat se neka redka in malo sluzasta voda, nima nobenega taksnega vonja. Sem si dala kar en tavelik vlozek in naprej cakam, kaj se bo zgodilo. Mogoce se mi bo samo cep odluscil ali pa kaj drugega, ali bo slo pa vedno bolj zares, se pustim presenetit user posted image Nic, samo toliko, da sporocim user posted image vse je prvic, pa se zdravstvene familije nimam okrog sebe, haha.

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?