|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2016
24.5.2016 9:44:40   
pika_polonca.
Ojla,

še vedno 2v1, sem pa ali nekaj takega pojedla ali staknila kje kak virus, ker imam drisko user posted image user posted image Tak da upam, da še ta teden ne rodim...

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: Junijke 2016
24.5.2016 9:48:02   
Metuljčkica
Pikapolonca, kaj pa ce je to prva faza poroda? Ker gre najprej pac vse ven...? Upam, da se bos kmalu pocutila boljse...user posted image

Jaz pa perem, perem, perem. user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: Junijke 2016
24.5.2016 10:07:16   
pika_polonca.
Kaj pa vem, metuljckica. Sem tudi jaz pomislila na to, ampak predvidevam, da bi mi potem tudi trebuh otrdeval oz. bi morala imet vsaj neke rahle popadke. Ali?
Bomo videli ... Saj ce je to to, nimam nic proti. :)

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: Junijke 2016
24.5.2016 10:23:30   
Metuljčkica
Sem pomislila na to, ker se je pri moji mamici enako zacelo, pa tudi pri mnogih prebranih porodnih zgodbah... Ona tudi takrat se ni imela popadkov, so se kasneje zaceli. Ničta porodna faza user posted image se mi zdi, da ima najdaljsi rok trajanja user posted image No ja, mogoce je to to, mogoce pa ne. Hjao. Naj cimprej minejo neprijetne slabosti, pa v katero koli smer se ze odvije user posted image

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: Junijke 2016
24.5.2016 10:49:09   
pika_polonca.
Bom porocala, ce bo kaj konkretnejsega. :) Sem se pa zdaj po mojem cisto spraznila, dvomim, da je se kje kaj. :)))) Porocam!

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: Junijke 2016
24.5.2016 10:49:17   
Marčevka2010
Tako se je meni začel porod, eni dve uri sem non-stop na školjki visela, ker je šlo vse iz mene. Sem isto krivila virus ali hrano, ker sva en dan prej bila v kitajski. Ko je šlo vse ven, mene je pa še vedno navijalo, sem posumila šele, da so popadki. Malo se spremljaj in za vsak slučaj omeni svojemu, vsaj jaz bi.
Ker meni ni nič takrat trebuh otrdeval, ta pravi popadki so pri meni bili bolj taki kot, da te na veliko potrebo tišči, bolj na tistem mestu, ne pa trebuh. No, boš videla.
Jaz sem se takrat čisto sama spucala, so mi potem v porodnišnici čisto brezveze dali še klistir.
Sporoči kako bo naprej. Pa tudi tisto čiščenje oken je tipično za gnezdenje. Pa otrok sem malo umiri pred porodom. Jaz te imam na sumu, da boš kmalu v dveh kosih.
Imate pa smotano glede očetovskega dopusta, pri nas je vsaj to malo bolje. Moj sicer v kosu verjetno ne bo mogel biti 14 dni doma, ima tako delo. Bo kakšen dan delal in pomel par dni doma. Ali pa delal od doma. Nimam kaj, tako je. Bo pa vse dni porabil, to pa ziher.

Jaz sem pa včeraj imela pregled, vse vredu. Velikost prava za tedne. Noče pa delat ocen velikosti, po moje, ker se ene potem psihirajo. Vedno meri golenico in je velika glede na tedne. Ne bo pa velika ta naša punca, ker, če bi bila bi že prej prehitevala v rasti, pa ne.
Če bo taka kot prva bo čisto vredu (okoli 3200 g), kaj okoli 4 kg si ne predstavljam kako ven spraviš.
Čez 2 tedna je CTG, en teden kasneje bo pa fajn še pretoke pogledal. Ker zaenkrat je plodovnice dovolj, prostora še ima dovolj. Glava še ni nizko, se še ni spustila. Čeprav me kar tišči dol, ampak očitno zaradi oslabljenih mišic. Raje ne vem kako bo po porodu. Sumim, da bom morala na kakšno operacijo ker imam že od prejšnjega poroda dol spodaj bolj švoh vse, sedaj se zna še poslabšat. Keglove ne ppmagajo prav dosti oz. je hudiš se jih spomnit delat. Ker se spomnim le na vsake kvatre, kar je pa premalo.

Bigmamma rekla sem, da je velik, ker je naša bila okoli 3200 g ob porodu, itak se pa lahko zmotijo. Na koncu niti ne rastejo prav zelo veliko, ker ni prostora. Tako, da ni preveč na to za mislit. Ven bo prišel v vsakem primeru.
Meni je zadnjič moj obseg meril, kar z unim delavskim, sem imela 116 cm. Sem bila ziher, da je večji. No, saj imam še 3-4 tedne fore, da zraste.
Za streptokok sem pa včeraj čisto pozabila vprašat. Upam, da bo v 38. tednu še dovolj do časa, kaj misliš? Pregled imam čez dva tedna, bom imela CTG takrat.
Naša tudi tišči peto večkrat na dan, mi jo gor do konca maternice stegne, da me prav zaboli na trenutke. Joj, komaj čakam to našo štruco. Čeprav po drugi strani pa nič komaj ne čakam poroda. Ampak, če sem prvič zmogla bom pa še enkrat.


Metuljčkica držim pesti za tako fajn službo še kdaj, če ti je bilo všeč. To je res težko najti.
Super, da si dobila cotke nazaj. Dobra si, da si posodila, jaz bi res samo komu, ki ga zelo dobro poznam in zaupam. Ker eni so res neverjetni.
Tudi jaz že pijem čaj iz malinovih listov, ampak sem nazadnje imela domače in je bil manj močan kot sedaj kupljen. Moram dat ful manj, ker prvič je bil prav gost in močan.



< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 24.5.2016 10:50:45 >

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 7:45:45   
Metuljčkica
Jutro, punce user posted image
Kaj pomeni to zatišje?

Jaz danes perem odejice... user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 7:47:24   
Metuljčkica
Pikapolonca, VSE NAJBOLJŠE za rojstni dan! user posted image user posted image lepo ga praznujta/te :)

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 10:31:19   
Marčevka2010
Pozdravljene!
Nekaj šteka ta RR že od včeraj. Še brati je bilo težko.
Jaz se moram danes lotit likanja plenic, nekaj jih moram še oprat. Pa druge stvari oprat, je fajn toplo, bom kar na zraku, da ne dajam v sušilec.

Pika Polonica vse najboljše! Lepo praznuj!
Me prav matra ali si še v enem kosu ali ne več. Sem se včeraj večkrat spomnila nate.

Naša punči ima že od včeraj cel žur. Na trenutke samo čakam, da mi bo ven skozi trebuh pogledala, ful je močna.

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 10:54:00   
pika_polonca.
Ljubezen na prvi pogled resnicno obstaja!
Lana. Danes ob 5.44. 4,48kg, 54cm. Najlepsa je, midva pa najsrecnejsa na tem svetu!
Drage moje, bilo je carobno!

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 11:02:11   
Marčevka2010
Sem vedela!
Iskrene čestitke tebi in celi družinici!user posted image Sedaj pa samo cartanje!
Ko boš pri moči pa napiši kako je bilo, si rodila doma,...
Je pa velika ta vaša punca, upam, da te ni preveč namatrala.

Res sem vesela zate!user posted image user posted image Pa še na isti dan bosta imeli rojstni dan, kako lepo.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 25.5.2016 11:03:30 >

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 11:20:24   
Metuljčkica
Pikapolonca, ČESTITAM!! user posted image user posted image user posted image Najlepše rojstnodnevno darilo...

Naj vam bo dano cim vec srečnih skupnih dniuser posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: Junijke 2016
25.5.2016 12:50:06   
Bigmamma
Oooooo cestitke tebi in dragemu!!sm=smiley4.gif] Supeeeer, uzivajte in se cartajte!! Cestitke tudi ob rojstnem dnevu, sem ti prav napovedala user posted image user posted image
Punce, tale rr tako steka, da se mi sploh ni ljubilo pisat. Da porocam najprej, tudi pri meni se nekaj dogaja..ctg ok, se kaze da je materrnica zelo napeta, maternicni vrat (koncnoooooo) skrajsan, po malem se odpiram. Na testiranju za streptokok b negativna, jupiiuser posted image
Marcevka, tudi jaz sem ob prvih popadkih začela pogosto hoditi na wc, v sg dajo svecke ampak meni je niso, ker sem se cisto spraznila. Ja moja je bila 3480g tezka, ce pa tamali gre po tezi navzgor tako kot mora, ima ze zdaj 3500g, ojej user posted image se pa nic ne sekiram, bo ze pokukal ven, ce mi je prvic uspelo mi bo drugic tudi user posted image sem pa jaz tudi danes delala ta test za streptokok b,pa sem 37 6/7, tako da ni prepozno, ce ne rodis prej..
Jooj kako lepo vreme je zunaj, jaz bi tudi ze vozickala!user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: Junijke 2016
26.5.2016 8:59:43   
pika_polonca.
Hvala vsem za cestitke! Jaz sem sele 4 ure po porodu ugotovila, da sem Lano rodila na svoj RD. :)))

Rodila sem doma, predvsem zadnji dve uri sta bili noro intenzivni in sem kar obupala vmes, ampak itak ob pravi podpori ni nobenega dvoma, da ne rata. :) Lana je taka mala crnolasa puncka, ceprav vsi okrog govorijo, kako je velika, hehe. Vceraj je celi dan spala, jaz sem jo pa samo gledala in gledala. Ponoci sva se precej dojili, zdaj pa spet spi in spi. Ima zelo mocan sesalni refleks, vidim kar zvezde, ko se prisesa.
Sicer sva obe super, porod lep, le zadnji dve uri precej naporni, ko se je spuscala in sem imela obcutek, da mi bo spodaj vse razneslo. Popadki mi niso bili nic groznega, sam prepustit se jim je treba, ceprav sem bila vmes kljub temu kar fajn utrujena. Raztrgala se nisem nic, mi je pa sluznica napokala in nooooro pece, ko grem lulat. Zdaj prakticiram kar lulanje pod tusem in je dosti boljse. Pa potim se, ponoci sem sla 2x pod tus, da sem se malo ohladila in ofrisala.

Vsem zelim tak lep porod, kot je bil moj! Katera je zdaj naslednja? Bigmamma? ;)

Se se kaj javim... Lepo bodite, bozajte busije, dokler jih se mate! Pri meni je zdaj spet vse mlahavo, hahaha.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: Junijke 2016
26.5.2016 9:38:42   
Metuljčkica
Bigmamma, zdaj pa kar pogumno, si ti na vrsti user posted image pocasi se pripravlja... Jaz ze kar vidim, da bom zadnja, vsaj ce so fame o tem, da prvorodke kasneje rodijo, pri nama z marcevko resnične. Saj se nimam kaj pritoževat, mi je nosečnost noro super. Samo, da bi bilo vse ok in da ravno cez rok ne bi sla (čist zaradi psihe), pa bom srečna :)

Pikapolonca, res sem vesela zate! Pa da si jo cisto brez poškodb odnesla, čeprav je tvoja dojencica po merah res kar velika. (No, saj si enkrat omenila, da si tudi ti bolj pri ta večjih). Uzivajte v spoznavanju iz oci v oci in povezovanju user posted image bolečine bodo pa izginile, se bos utrdila. :)

Jaz sem se vedno v aktivnem pripravljanju in pospravljanju. Vceraj sem pocistila kopalnico in dobila previjalno user posted image , tako da danes prebrisem previjalno in jo napolnim. :) pa se torbo za v P bom pripravila, ostalo pa po zmožnostih. Vceraj sem bila kar utrujena potem, ampak res, da je čiščenje bolj naporno od pospravljanja.

Moja mami je cisto v sedmih nebesih in se ni mogla upreti, je kupila en košek, tako da ga bom imela v dnevni in dojencka cez dan odlagala tja
Pa se eno veliko materinsko blazino, jutri greva pa se po nekaj oblekic. Saj imam vsega dovolj, ampak večina ne preseže zgolj nivoja funkcionalnosti, tako da kaksno luskano stvarco bova se kupili :)

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: Junijke 2016
26.5.2016 10:11:33   
Bigmamma
Dan.
Jooj sem vesela zate Pikapolonca, da se je vse odvilo, kakor si nacrtovala. Ja, ta pritisk na koncu je res nor, jaz sem se komaj zadrzevala da nisem pritiskala, ker se nisem bila dovolj odprta. Se mi pa zdi, da takrat bolecina kar nekako izgine, jaz sem res cutila samo se ta pritisk navzdol..ni pa lepsega, ko pride ven in se zasliši jokuser posted image
Glede dojenja na zacetku ti pa svetujem, da si po vsakem dojenju bradavice namazes z Bepanthenom, predno jo spet pristavis si pa narahlo obrises, za vsak slucaj. Meni je zelo pomagalo, v roku 10-14 dni me ni vec bolelo, niti mi niso popokale bradavice, je pa ves cas visela na meni in zizala user posted image
Ja Metuljckica, se dva tedna imam do roka, upam da bo kaj prej. Vceraj mi je otrdeval trebuh spet tocno na 10 minut, bolelo in tiscalo navzdol je tudi, potem se je pa umirilo..se bom zgledovala po Pikapolonci in njenih "akcijah", morda pa mi uspe na ta nacin user posted image vidim, da tudi ti pridno gnezdisuser posted image jaz pa vsak dan gledam tisto prazno posteljico in ze komaj cakam, da bo oblecena in da bom malo strucko notri polozila user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: Junijke 2016
27.5.2016 10:50:13   
pika_polonca.
Ojla!

Pri nas je tak lep soncek, da sva bili z Lano prej kar malo na terasi. Zdaj sva se pa podojili in spi dalje. Je pa tako divja in mocna, da ce ne naciljava tocno bradavice v usta, se prisesa kar malo poleg. Prav smesna je. Se je pa se vedno ne morem nagledat. Iz take male pikice je nastala taka popolna puncka <3 Pa jokam nonstop, pol me pa se moj poklice mami in jaz njega ati, pa spet jokam. :)))) Ah ja, saj je to kar normalno baje. :)) Pa ponoci sploh ne spim, nonstop jo gledam pa bozam pa poslusam kako diha… Cez dan se pa tudi nonstop samo cartava. Dojila bi se pa tudi enkrat na pol ure, potem 3 ure nic, pa spet pol ure kasneje… Pa saj polno dojeni itak nimajo nekega pravega ritma, zdaj se morava pa tako ali tako cim vec pristavljati, da bo mlekca. Zaenkrat tistega navala se ni, tako da se vcasih tudi kaj krega na dojki, ampak potem stisnem kaksno kapljico in je takoj pomirjena. Oh, princeska moja. Se mi po dveh dneh ze zdi, da mi je zivljenje obrnila na glavo, ampak hkrati pa je tako popolno, kot ni bilo se nikoli. Bigmamma in ostale me verjetno razumete, Metuljckica, ti bos pa tudi kmalu vedela o cem govorim. :)))

Bigmamma, hvala za nasvet. Zaenkrat uporabljam neke gazice, ki imajo gor nek gel za celjenje bradavic in je kar fino. Saj ranic nimam, so pa se obcutljive bradavice. Zakonske dolznosti pa kar pridno opravljat, pri meni so se dobre pol ure kasneje zaceli popadki, tak da lahko recem, da pri nama je definitivno pomagalo ;)

Metuljckica, super za tvoje hitro napredovanje. Nekatere smo par tednov pripravljale, ti pa to kar v parih dneh zrihtas. Carica! :))

Neko jamranje slisim..

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: Junijke 2016
27.5.2016 17:33:51   
Marčevka2010
Bigmamma kaj novega pri tebi?

Pika Polonca super, da je bil porod vredu in da si imela podporo. Zacelilo se ti bo ziher hitro. Te razumem, da vidiš vse zvezde ob dojenju, tudi mene je bolelo. Dobro, da ima Lana fajn sesalni refleks, pri moji prvi je bilo bolj švoh, pa še mleka ni in ni bilo. Držim pesti, da ti steče čim prej. Ampak, če fajn sesa mislim, da ne bo problema.

Metuljčkica ni nujno, da greš čez rok prvič. Jaz sem dva dni pred rokom prvič rodila. Upam, da bo sedaj tudi kaj takega. V kakšni vročini, da zamuja in velik trebuh...ravno ne bi. Že sedaj je čez dan tako veoče, ga čez dan v tem soncu ne grem nikamor. Le zjutraj ali zvečer.
Vidim, da tudi ti malo gnezdiš. Jaz kar odlašam, torbo za v porodnišnico sem našla, še malo jo očistim in nafilam. Posteljica in previjalna sta še na podstrešju, ampak je še prezgodaj. Ker bo v najini spalnici se mi ne da že sedaj gužvat okoli, ker bosta pri vznožju postelje.
Voziček je še pri mojih starših, le lupinico že imamo doma, če slučajno rodim, da imamo v čem otroka pripeljat domov.
Super za košek, ziher bo prišel prav. Midva sva pa gugalnik za v dnevno kupila. Pa podlogo za telovadbo bomo imeli tudi na tleh in bo tudi na tleh lahko bila.
Glede oblačil te čisto razumem, kaj je treba tudi za dušo kupit. Saj jaz tudi kaj nabavim, tudi, če je od prejšnje vsega veliko. Edino ne vem kako bo, če bo zelo vroče. Ker naša je bila avgustovska, pa je bilo kar mrzlo takrat, je bila kar v dolgih. Je pa res, da na začetku imajo mrzle roke in noge, ga ne moreš v kratkih imet. Na vročini pa tudi ne. Ampak po moje v hiši ne bo vroče, če bomo zračili po pameti in potem zapirali in zagrinjali.

Nič, grem naprej kuhat. Ko se malo shladi pa gremo na en sprehod.

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: Junijke 2016
27.5.2016 17:40:41   
Metuljčkica
Eh, mislim da je vseeno vas način boljši. Danes sva sli malo z mami in se mi zei, da ni neke pametne unisex izbire, ampak dvoje hlacke in rokavicke sva pa vseeno kupili. Bom sla drug teden se malo naokrog, pa se bo ze nakapljalo. Predvsem bi rada nekaj luskanega za iz porodnisnice oz.nekaj luskanega nasploh. :)

To, da si jokica 3.dan je menda res normalno - glede na to bom jaz pogojevala obiske, ker bo ta dan najverjetneje sovpadal s prihodom domov.
Pikapolonca, kmalu bom tudi jaz razumela, ja user posted image a drugače si mami al Mutti? ;)

Danes sem pripravila torbo za v porodnisnico in domov, pa napisala spisek stvari, ki jih bom dodala, ko se bo vse skupaj začelo. Vceraj sem se potem kar ulegla, se mi je trebuh precej spustil in dojenček se je zguzval cisto nekam tja dol. Danes sem bila pa bolj sedeca, pa me vseeno vsake tolk nekaj zbore tam spodaj. Ne vem, ce to kaj pomeni, ampak malo naj le se počaka...

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: Junijke 2016
27.5.2016 18:42:21   
Bigmamma
Pozdravljene.
Pikapolonca, jaz sem drugi dan zacela jokati..kar nisem mogla vrjeti, da je res moja, da je tako lepa in tako popolna zame user posted image takrat sem opazovala, kako miceno je vse, zdaj jo opazujem, kako velika je ze, kako je vedno bolj punckasta in vedno manj dojenckasta. Bos videla, kako hitro gre cas, prehitro..super, da ima tako razvit sesalni refleks,mlekec bo pa vrjetno jutri user posted image
Metuljckica, super da se ti je spustil, jaz mislim da je to sami dobra priprava za porod, itak je to za te tedne ze normalno user posted image
Jaz tudi kar naprej nekaj za duso dokupujem user posted image
Marcevka, nekaj se ocitno dogaja..se vedno mi otrdeva trebuh, vceraj sem imela par popadkov, pa se je nehalo :/ imam pa ves cas tak sluzast izcedek, verjetno je posledica sprememb mv, upam user posted image si imela ti s tem prvic kaksne izkusnje?

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: Junijke 2016
27.5.2016 20:58:09   
Marčevka2010
Bigmamma: ne spomnim se, da bi imela prej kakšen sluzast izcedek, čep mi je šel ven, ko sem imela že popadke.

Metuljčkica: pri prvorodkah se lahko otroček spusti par tednov prej. Pri naslednjih je lahko pa tik pred porodom. Sem ravno včeraj brala v eni knjigi, ki jo imam. Ni nujno, da se bo kmalu kaj začelo dogajat. Meni se je ene 3 tedne prej v prejšnji nosečnosti. S torbo moram pa tudi jaz pohitet, vsaj to.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: Junijke 2016
27.5.2016 22:43:51   
Metuljčkica
No, da se javim še tako, kot se zagre - prek računalnika... user posted image

S tem, ko sem napisala "pozno", nisem nujno mislila čez rok, mislim pa, da bo vseeno Marčevka prej. Bo, kakor bo, meni je prav tako ali drugače. :)

Pikapolonca, kar pristavljat, ja :) Go with the flow, zdaj imaš ljubi čas počet samo to user posted image hihi, orientacijo bo pa Lana že vsak dan bolj obvladala :)

Marčevka, meni je pa tast posteljico sestavil pri 35 tednih in jo imam tukaj pri postelji, vmes pa komaj toliko prostora, da vstanem. Ampak sem se že navadila. Ko rodim, jo bova pa zraven pritrdila, ampak zdaj s tem trebuhom res ne bi plezala vsakič, ko moram vstat, do vznožja postelje. Si predstavljam, da mi tudi takrat ne bo luštno plezat, ampak ne bo hudega user posted image Torbo si morda ob priliki le pripravi, ostalo vam bo šlo pa 1,2,3, ker ste že malo bolj utečeni, za naju je vse prvič.

Danes je trebušček nazaj na normalni poziciji, edino špiknilo me je nekajkrat, pa nekajkrat mi je otrdel trebuh, ampak nič takšnega. Presredek si bolj kot ne namažem, vsak dan pijem čaj in probam čim več pit, zdaj v tej vročini pa sploh (čeprav me ne moti, jo kar obožujem). Dojenček je že 3dni obrnjen v levo, kar pomeni, da ga moti, če spim na levem boku (se sploh ne umiri), na desnem me pa začne pod rebrom pečt, tako da spim napol sede. No, danes sem sploh nekam slabo spala. Drugače pa z dragim uživava v toplih dnevih user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: Junijke 2016
28.5.2016 20:19:06   
Metuljčkica
Hej, punce!

Jaz sem se v enem kosu, sem pa trenutno malo čudna in sem rekla, da vam pisem. user posted image Sploh zato, ker imava ravno obiske in mora biti vsaj nekdo z njimi (beri: mož).

Popoldne sem se ful lepo spočila, potem me pa vsake toliko kaj spikne v trebuhu ali pa me zapece cez veliko večino površine. Prebava mi je sla v treh obiskih wc-ja ze cisto do mehkega, pa slabo mi hoče bit, tko da sm se kr odstranila iz družbe. Poleg vsega se svicam na polno, noge me občutno manj casa z lahkoto nosijo in... Ne vem. To ni cisto nekaj običajnega zame in mogoče se mi zdi, da bi se tudi lahko kaj dogajalo. Bomo videli. Jaz bi se malo počakala... :) vsekakor sporočil zvečer, kaj je na stvari.

Kako ste ve preživele dan?user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: Junijke 2016
28.5.2016 20:45:22   
pika_polonca.
Dan!

Mi smo imeli danes pregled v porodnišnici, da so Lani odvzeli kri za teste ter preverili sluh in kolke. Najprej smo nameravali to opraviti kar v ponedeljek, pa je potem tast rekel,da naj pridemo kar danes. Sluh in kolki so super, za te krvne teste nas pa pokličejo, če bo karkoli narobe, sicer ne.
Je pa za nama svetla noč. Prvič sem se znašla v situaciji, ko sploh nisem vedela, kaj naj. Lana je jokala, sem jo dala na dojko, povlekla 2x, se spet razjezila, jokala, nisva se uspeli pristaviti, sem jo nosila, stiskala k sebi, lupčkala, pela, ni da ni. Prav grozno sem se počutila in ni mi bilo jasno, kaj naj še nardim. Pol sem bla pa še živčna poleg vsega in itak, da je to čutila. Na koncu jo je ati uspel potolažit. Vsaj nekdo, čeprav sem bila pa čisto adijo, ker meni, mami ni uspelo. user posted image
Potem je pa ona dopoldan spala, jaz norc pa kuhala in sploh nisem dovolila mojemu, da bi on prevzel. Po kosilu so me začeli pa še krči matrat in sem se prav slabo počutila in mi je bilo kakršnokoli vstajanje mučno. Sva potem z Lano kar skupaj gnezdili in spali na postelji pa se je umirilo. Sta bila pa potem še tašča in moj huda name, ker nisem počivala. No, saj zdaj vem in bom pustila drugim, da skrbijo za gospodinjska opravila, jaz se bom pa posvetila samo Lani.
Stanje spodaj se umirja, razen te krvavitve, ki mi je čisto mimo, ker pač zdaj 9m ni bilo tega. Pa še kar precej obilno je tole, sploh po dojenju... Navala mleka še ni, so še vedno bolj kapljice, ampak saj bo.

Sem uspela prebrati le Metuljčkin zadnji post, ostale pa upam, da uspem jutri.

Metuljčkica, čisto možno, da se tudi pri tebi kaj pripravlja. Vsekakor se še javi, jaz pa držim pestke, da če bo akcija, naj bo tako, kot si želiš! user posted image Pa en veeeelik objem!!

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: Junijke 2016
28.5.2016 23:58:11   
Bigmamma
Metuljckica, jaz sem taka kot ti opisujes, ze dva tedna, pa se vedno ni nic user posted image samo trebuh me ne pece..a pijes dovolj? Se lahko bolecina pojavi tudi zaradi dehidracije, poskusi se malo nacejat z vodo, bos videla ce bo potem bolje user posted image
Ja Pikapolonca, grozen je ta obcutek, ko neves kako bi se potolazil otroka. Jaz sem v takem primeru prepustila dragemu, se zjokala v miru in ce se mala se vedno ni pomirila, sem sla nazaj in spet poskusala..je bilo trajalo kdaj tako menjavanje celo noc, ko so bolani pa sploh. Spis kdaj v celem tednu 8 ur vsega skupaj. Zdaj si mama, tudi to vse te se caka user posted image ampak prav nic ni tezko za nase soncke, kajne?
Z delom pa res ne pretiravaj, jaz sem isti dan ko sem prisla iz porodnisnice sla celo stanovanje spucat..grozna sem bila. Seveda je dragi povedal patronazna in opozorila me je, da se lahko maternica povesi! Tako da ti kar lepo pocivaj in se posvecaj Lani-vedno pozabim povedati, da se mi zdi super ime, res je tako lepo mednarodno, se v vsakem jeziku lepo cuje user posted image


< Sporočilo je popravil Bigmamma -- 28.5.2016 23:59:52 >

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Risanke
Michonne RR

Ali otroku vsak dan dovolite, da gleda risanko/e?

Da (56%)

Ne (44%)


Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!