|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 9:14:57   
Sparkles7
Ja, tudi mene zaskrbi ko me vsi naključni sprašujejo, ja, sej zdej pa imata sigurno že vse pripravljeno, ane? Khm, ne! Ampak počasi bo, če ne bomo pa improvizirali.
Hm, nekaj se me je lotilo... Včeraj zvečer mi je bilo nekaj časa precej slabo, ležat nisem mogla, ker se mi je potem zraven pridružila še zgaga, nisem vedla kaj naj sama s sabo... No, potem po parih urah sem pa dejansko bruhala :/ Potem je bilo bolje... Sem v postelji že skoraj 12 ur, sem končno malo nadomestila, ker sem med tednom čisto premalo spala. Pa malo me grlo boli, glava, prešvicala sem se :/ Upam, da mi samo včeraj kakšna hrana ni pasala, in ni kak virus in bom danes bolje. Vseeno bi rada šla še v službo do konca poštimat stvari in urejala stvari doma. Je pa verjetno to znak, da se moram malo umiriti in več počivati, ker ta teden je bil res nor. Saj še dobro prenašam, z vsemi temi virozami okrog nas.

Drugače meni ginekolog na pregledu ni naredil vaginalnega pregleda, da bi kaj pokomentiral maternični vrat in podobno. Je pa rekel, da je vse ok, da je dovolj plodovnice, da je otrok dovolj visoko, posteljica je zadaj... Tako da upam, da mu je notri super fino in udobno, in bo kar še malo se zadržal tam na varnem in toplem :) :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 9:17:10   
Sparkles7
Aja drugače ima Tosama sedaj brezplačno poštnino nad 20 €, pa neka znižanja.. jaz sem si vzela kremo Dr. Pasha za ritko in še par stvari zame za porodnišnico. Kar izkoristim takole kakšne popuste in brezplačne dostave prek ointerneta, ker mi je najbolj praktično, ker ne najdem časa za hodit po trgovinah.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 11:47:24   
diamantina
Sparkles, enako sem se jaz počutila ravno za 1. 1. Tudi taka slabost, pa glavobol, grlo, potem malo nos in vročina ... cel teden sem se nekaj pacala, dobila še herpes po ustnicah in nosu, zdaj pa je ok. Zgleda gre za neke virozice ... tega je zdaj kar precej naokrog in ni možnosti, da se izogneš.

Jaz pa sem danes na dnevnem vložku opazila kar veliko gostega belega izcedka ... če se kaj prav spomnim, to (pri meni) pomeni spuščanje in mehčanje MV ... enako se mi je naredilo tudi pri drugi N in z vaginalnim UZ lahko to tudi potrdijo. Se mi je včeraj ves čas zdelo, da me nekaj malo pika spodaj, pa navzdol tišči ... ni kaj, od včeraj sem dopolnila 34. teden tako da šibamo k finalu.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 14:56:50   
ana88
Joj, kako ste pridne cveke! user posted image

Kar se tiče zascite bova midva na kondomih. Sem pred leti sicer bila na tabletkah, ampak mi vse te hormonske zadeve ne odgovarjajo, oz. sem za čim manj umetnega s*anja. Bo pa tale puža najin zadnji, tretji otrok. Stara sem pa 28.

Meni je pri prvi voda odtekla ob 4 zjutri na poti na WC. Sem se šla še stusirat in potem lepo z lastnim prevozom v P. Nič ležala vmes ali rešilca klicala.

Včeraj sem tudi jaz končno nakupila kozmetiko zase - vložke, hlačke in lanolin. Blazinice za dojenje mi je mami zadnjič kupila, kozmetiko za dete pa tako že imamo doma, ker je še v uporabi pri tamali. Plenice st. 2 mi je tudi mami ene kupila (ki so od 3kg naprej), tako da če nas slučajno kaj preseneti, imamo tudi to na rezervi. Bom pa še kakšni enkico kupila. Ne pa čaka še pranje vseh cotk. Upam, da mi bo uspelo v tem tednu, jih je treba še iz škatel privlect. user posted image

Drugače sem sama sebi že fejst napot. V petek sem dopolnila 34. teden. Prva se je rodila v 37. tednu, druga pa 1 dan pred pdp, tako da sploh ne morem predvidevati, kdaj bo tokrat. Pri prvi mi je voda odtekla, pri drugi so se popadki začeli. user posted image Mi je pa pri obeh en dan prej odpadel čep, tako da upam, da bo tudi tokrat to en znak, da se nekaj dogaja. Trebuh mi vsak dan pridno otrdeva, tako da se počasi vse pripravlja. user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 19:31:18   
Sparkles7

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Sparkles, enako sem se jaz počutila ravno za 1. 1. Tudi taka slabost, pa glavobol, grlo, potem malo nos in vročina ... cel teden sem se nekaj pacala, dobila še herpes po ustnicah in nosu, zdaj pa je ok. Zgleda gre za neke virozice ... tega je zdaj kar precej naokrog in ni možnosti, da se izogneš.



Hm ja, saj bi bilo res kar malo čudno, če bi se čisto uspela izognit. Tudi glede na to, da delam v šoli... Nisem pa se še odločila, ali naj grem jutri v službo ali raje še malo odpočivam doma. Nisem še čisto prava, ampak tisto ravno na meji, ko ne veš točno kaj ti je :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 20:31:26   
Yuki
Jaz kašljam že skoraj cel teden, smrkam pa še dlje. Od kašljanja ima že kar musklfibr. Upam, da se hitro izteče in da se ostale tudi pozdravite!

Kar se tiče napotnic, sem na pregledu prejšnji teden dobila dve - za porod in za rešilca.
Ginekolog je punco (na oko) ocenil, da je preko 2 kg (v prvem tednu januarja je imela na kontroli rasti 1816g).

Končno sva naročila voziček in jogi za posteljico. Mami je zašila posteljnino, oblek in ostalega pa še nimam ...

Zadnji teden se trebuh obnaša nekoliko drugače, mislim, da se počasi pripravlja na zakjuček.

Glede ljubljanske starševske šole - vsekakor je zelo "realna", kar se tiče, kaj pričakovati pri porodu. Morda je to tako ali tako najpomembnejše. Mislila pa sem, da bo malo več informacij (ali pa sem že prej prebrala preveč knjig in mi stvari, vsaj v teoriji, niso preveč nove, česar za prakso ne morem trditi:).
Kdaj je že dobro začeti s pitejm malinovega čaja in masažo presredka?

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 20:37:45   
Sofie

Jaz bom s čajem iz malinovih listov začela 1.2. Ne upam prej, ker me čaka še ogromno dela doma in v službi. Zdejle sem se po nekaj urah prvič vsedla in sem čisto utrujena. Opažam, da nisem več toliko fit kot sem bilauser posted image

Bom pa februarja nehala z magnesolom. Pa spila malo več donata.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
   RE: Marčevke 2017
22.1.2017 21:23:57   
ana88
Čaj malinovih listov je menda najbolj priporočljivo začeti jemati pri dopolnjenih 35 tednih. Tako da jaz bom začela naslednji petek. Pri prvi sem ga začela pit že precej prej in potem rodila s 36t 6d, tako da ne bi še enkrat reskirala. Pri drugi ga nisem pila oz. sem bila zelo nedosledna in sem rodila en dan pred pdp.
Za mazanje presredka pa ne vem na pamet, kdaj bi se naj začelo, ampak mislim, da bi moglo pisati na škatli. Sem si pa pri prvi mazala in bila kljub temu konkretno raztrgana - raztrganine 3. stopnje, šivana v splošni narkozi in z bolečinami več kot 1 mesec. Pri drugi se nisem mazala pa sem dobila en mini šiv. Tako da se tudi tokrat ne bom mazala.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
   RE: Marčevke 2017
23.1.2017 8:50:47   
Sofie

Jaz sem pa zelo malo spala. Me je bolel zgornji del trebuha, pomoje mišice ter hrbet. Očitno sem včeraj malo pretiravala. Res upam, da se na tak način ne sproži porod.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
   RE: Marčevke 2017
23.1.2017 10:09:29   
diamantina
Uh, tudi mene muči slabo spanje. Do 3. ure zjutraj še gre, potem pa kakšno uro in pol premetavanja in ko bi se ob pol šestih morala vstat, zaspim.

Malinovi listi - 2x ne in tudi zdaj ne.

Masiranje presredka - 2x ne, tudi zdaj ne. Do sedaj nisem bila šivana, upam, da tudi tokrat ne bom.

Zaščita - vau ana, si pa upata ... jaz kondomom ravno ne zaupam, pa ne njim, ampak mojemu možu, ki se mu jih "ne bi dalo" natikat. Zdaj si več kot 10 let ni rabil. Če računam, da me čaka še ziher 15 let ciklusov ... enkrat se ti lahko ponesreči, otrok pa res ne bi več imela. Tablete so meni zelo mimo, vplivajo na še pa još, od pritiska, jeter, dojk, ščitnice ... mirena je sicer fajn, a vseeno vsebuje hormone. Ne vem, ampak verjetno bom v času dojenja na kondomih, ker ne želim vnašat v telo dojenčka nekih hormonov, potem pa verjetno vzamem mireno.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
   RE: Marčevke 2017
23.1.2017 16:43:39   
Sparkles7
Hm, glede na zapisano bom tudi jaz začela čaj malinovih listov piti pozno, ali pa sploh ne :P

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
   RE: Marčevke 2017
23.1.2017 16:48:22   
Sofie

Jaz bom začela z njim februarja pa da vidim če deluje. Pol bom pa tko zadnja rodilauser posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
   RE: Marčevke 2017
23.1.2017 17:42:57   
diamantina
Zadnja zagotovo ne boš, dojenčica lahko zamuja kvečjemu 14 dni, potem sprožijo, če že ne prej. Ne se sekirat ... bo že. Meni je zadnje čase ideja čim kasneje-tem bolje zelo všeč. 14 dni zdaj moža ne bom imela doma, razen ponoči ... danes sem uspela prerihtat oblačila do sinov. Spet sem eno veliko črno vrečo spravila na podstrešje. Se pa kar lažje diha v sobi ... podstrešje bomo pa tudi morali počasi sprazniti. Imamo gor še oblačila in ene stvari od pokojnega tasta (13 let) ... pa eno staro spalnico, moje in moževe stvari od študija, nekaj taščinih oblačil, pa od naju ... se kar nabere, če imaš prostor, kam pospravit.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
   RE: Marčevke 2017
24.1.2017 19:38:16   
Dorotee
Pozdravljene marcevke :)
Dolgo se nisem javila. Se mi vsaj zdi haha,me daje nosecniska pozabljivost.
Sem vse prebrala zdej,me veseli da ste vse uredu in vasi malcki.
Tudi midva sva ok,v petek imamo pregled...sedaj sva 31/5.
nazadnje je bil baby ze na glavo obrnjen :)
Me pa na momente res fajn vscipne dol v kost...ni kot krc...samo zaboli da se moram prav vstavit ce hodim. Zgleda da pritiska dol nekam.
Aja torbo imam pripravljeno in caka v avtu ce me karkoli prime :)
V njen imam,vlozke,mrezaste hlacke,blazinice za dojenje,nedrcek za dojenje,nastavek za dojenje,kremo za bradavice,dudo,stvari za osebno higieno(sampon,kreme,...)obleke za domow,knjigo,prigrizke😛. Za dojencka prinese ati ko gremo domow. Sem mu ze nastimala :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
   RE: Marčevke 2017
24.1.2017 22:13:15   
zaspana zvezdica
Jaz sem pa zaenkrat pripravla samo toaletno torbico... Mislim, da imam še čas user posted image če bo pa kaj prej, mi bo pa že partner naknadno prinesel.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   RE: Marčevke 2017
25.1.2017 6:29:39   
diamantina
Jaz sem komaj pri sobi od sinov, zdaj sem končno uspela tisto grdo penasto sestavljanko vreči iz sobe in jima jo zamenjati s preprogo. Zdaj jima moram pobarvati še steno ob posteljah in sem konec. Naslednji teden v petek dobimo vodovodarje, da bodo naredili novo inštalacijo in to bo šele enega pucanja, do takrat pa moram zrihtat stvari za dojenčka in zame.
Končno smo dobili tudi odločbo za dom in jutri gre teta tja, tako da bom danes morala še po nakupih zanjo in uredit vse dokumente ... čez 3 tedne ima še tavečji RD, pol bom pa itak že 37t +. Bo kar hitro zdaj na koncu, malo borbe s časom ... malo mi narobe gre, da je mož odsoten, samo nič ne morem, če ima delo.


(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
   RE: Marčevke 2017
25.1.2017 9:40:27   
Sofie

Marčevke smo očitno bolj počasne...še nič kaj pripravljene na prihod otrok user posted image No jaz bom ta vikend verjetno oblačila oprala. Da vidim če mi še kaj manjkauser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   RE: Marčevke 2017
25.1.2017 10:03:55   
zaspana zvezdica
Diamantina, fino, da ste dobili dom, da se malo razbremeniš obveznosti. Upam, da bo teta dobro sprejela.

Boste vidle, da bomo vse pravočasno uredile user posted image

Ta pritisk od drugih je pa vedno prisoten user posted image , nekaj morjo sprašvat...







(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
   RE: Marčevke 2017
25.1.2017 11:20:18   
diamantina
Ja, joj, ne vprašaj, kakšno olajšanje bo. Ni enostavno s takim človekom ... pa tudi dober želodec je treba met.

Sprašujejo pa tudi mene, ampak nič kaj ne svetujejo, ker vedo, da imam že dva user posted image . Najhuje je se mi zdi pri taprvem, čeprav včasih pa kakšen nasvet tudi prav pride.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   RE: Marčevke 2017
25.1.2017 21:18:01   
Sofie
A se vašim kaj kolca? Men se prav smili, ko se ji začne kolcat.

Jaz sem imela pregled pri mojem G. Plodovnice je dovolj, pretoki so tudi super. Naslednjič pa že prvi CTG.

Edino železa imam še manj kot prejšnjič. Tako da imam sedaj 2 tableti na dan, da ga do poroda spravim v red.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
   RE: Marčevke 2017
26.1.2017 13:59:15   
Luminnel
Moji se zelo pogosto kolca... user posted image je prov simpatično. Še moj potem drži roko na trebuhu in se smeji zraven, ker revica očitno cela skače. Se pa moram kar malce pohvaliti, da sem v teh dneh uspela oprati in zlikati vsa oblačilca. Sedaj pa imam malce težavo kako naj vse spravim v "previjalno". Sem kar hvaležna, da sem izbrala komodo, ki ima štiri predale, drugače res ne vem kam bi z vsemi stvarmi. Oziroma sem se še vdala, ker vse enostavno ne bo šlo notri. user posted image Tako, da bom mogla najine stvari v kopalnici malce skrčiti, da bo imela beba tam stvari za kopanje. user posted image In pa imam še en predalnik v sobi zraven, kamor bom natlačila posteljnino, dekice, zaloge...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   RE: Marčevke 2017
26.1.2017 14:09:44   
Sofie
Jaz sem en predal in pol napolnila samo z oblačili v velikosti 56. Še dobro, da večjih številk nisem kupovala. Ji bova pa tudi midva odstopila še nekaj prostora v najini garderobni sobi, ker v previjalno mizo ne spravim vsegauser posted image

Ampak glede na to, da bom tudi za bejbijo vse likala je kar fajn, da imam zalogo oblačil. Moram pa sedaj vsa ta oblačila še oprat.

A obrobo za posteljico ste oprale normalno v pralnem stroju? Se je kaj uničila?

< Sporočilo je popravil Sofie -- 26.1.2017 14:14:05 >

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
   RE: Marčevke 2017
26.1.2017 14:55:26   
zaspana zvezdica
Jaz imam obrobo še od starejše, je bla že velikrat oprana pa se ni nič uničila.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
   RE: Marčevke 2017
26.1.2017 15:14:17   
Sofie

Na katerem programu pa opereš? Sem mislila dat kar na volno ali kaj podobnega.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
   RE: Marčevke 2017
26.1.2017 16:55:51   
diamantina
Tudi jaz sem obrobo že večkrat prala, je stara že 8 let, pa je kot nova. Mi smo jo sicer uporabljali samo do kakšnih 6 mesecev, potem sta pa oba hotela bit obrnjena tako, da sta videla čez palice in smo jo vzeli proč. Moja je sicer cela iz bombaža in taka mehka, zdaj odvisno iz kakšne tkanine je. Saj mora pisat na kakšnem listku.

So pa te previjalne komode meni glede prostora nepraktične. Noter spraviš nekaj stvari za nego pa nekaj oblačilc, ko zrastejo, pa niso tako uporabne, ker včasih je treba kakšen kos dat tudi na obešalnik, pa oblačilca rastejo z otroki. Jaz je na srečo nisem nikoli imela, imamo kar navadne komode in garderobne omare, stvari za osebno nego pa v kopalnici. Previjala jo bom na postelji, kasneje, poleti pa kar na tleh.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?